door Inter in Binnenland  ·  93 Reacties

  • 2
  • 557x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@44 In de westerse wereld wordt in absolute zin meer gesproken over witte mensen inderdaad : de Engelstalige landen,de Duitstalige landen en de Scandinavischtalige landen.

8
51 21st Century Guy

@51 Je zegt het zelf al, in Nederland dus niet.

4
52 Gummibal

@44 "Je hebt blank (zalmroze)"

Dat is een doorbloedingskwestie door koude,warmte of emoties kan dat getriggerd worden,ik zie ook mensen die spierwit of lijkbleek zijn.

3
53 21st Century Guy

@52 Hier in Nederland wordt eveneens over witte mensen gesproken en steeds meer ook, mensen die dat niet aanstaat adviseer ik om wat harder te knijpen in hun stressbal....

9
54 21st Century Guy

@54
Of gewoon volharden in wat het hoort te zijn: blanke mensen. Ik ben niet wit. En heb ook geen stress.
Ik lach juist om de dwaze hedendaagse politieke correctheid. De kleren van de keizer enzo.

3
55 Sterke

@55 gelijk oversteken. Donkerbruine mensen niet meer als 'zwart' bestempelen, oke?

5
56 Sparkplug

@44 Ben het met je eens. Alleen wordt het tegenwoordig niet meer zo benoemd. Ik noem nooit en heb eigenlijk nooit iemand een zwarte genoemd, behalve mijn donkere vrienden, maar dan is het een grapje.
En landen vergelijken kunnen we beter niet doen. Woorden hebben niet in elke taal dezelfde betekenis.

1
57 etymologie

@50 Snap heus wel waar we het over hebben. En nee nog steeds zijn mensen niet wit, je kunt er dicht tegenaan zitten, net zoals je dicht tegen zwart aan kan zitten.
Maar als jij een bruine persoon in een zwart tshirt ziet... En een blanke man in een witte tshirt dan weet je dat het niet klopt.

1
58 etymologie

Voor mij maakt het geen reet uit als ik als wit bestempeld wordt btw. Maar andere groepen klagen daarover, en dan wil ik duidelijk maken dat het bij mij ook gebeurd.

1
59 etymologie

@55 1 van mijn eerste kinderboeken ooit question

2
60 etymologie

@11
Als het om een afspiegeling zou gaan, dan komen de meeste vd 200 nationaliteiten die hier allemaal rondlopen, er bekaaid af. Als ze diversiteit nastreven gaat het steevast om moslims,en dan vnl. de marokkaanse en turkse variant.

1
61 Bleke Betty

Mag mijn minnaar graag vertellen waarom die het niet met mij eens is? Ik ben het namelijk overal mee eens, dat zeg ik zelfs. Snap beidde partijen wel, noen mij wit of blank maakt niet uit.
O nu snap ik het question
Jij bent zwart he, en je mag zwarte en witte discriminatie niet met elkaar vergelijken. Ook dat is racistisch dom van de witte mens. ahhh question

3
62 etymologie

'Louter witte Nederlanders bij Omroep Gelderland'

Liggen die allemaal al ruim vier uur met een hartstilstand op de vloer met z'n allen? Anders kunnen ze namelijk niet wit zijn!

1
63 upanddown

@58 Bro waar maak je een probleem van. Negers worden zwart genoemd, getinters bruin en blanken wit. Dat gefrustreerde gehuil van de witte medelander vind ik hilarisch.

5
64 Yisrael

@58 Oke laten we kappen dan met die kleurtjes dan we zijn gewoon allemaal mens is nog genderneutraal ook.

3
65 21st Century Guy

@59 Dan is dat 'gefrustreerde gehuil' niet op jou van toepassing, scuze.
Je kan wel moeilijk doen om niets dan, maar goed, dat kan ik ook lol.

6
66 Yisrael

Wat een racistisch betoog zeg ! Weten ze eigenlijk wel dat je in Nederland niet mag discrimineren, dus ook geen 'positieve discriminatie' ?

1
67 B55

@56 Als dat het probleem is, promoot dan de term 'donkerbruin' om naar mensen van Afrikaanse afstamming te verwijzen in plaats van het volkomen normale woord 'blank' te willen vervangen door dat rare anglicisme. Dan kies je ook eens voor een positieve benadering.

0
68 Civ

@54 In Nederland hebben we een beter woord voor om onze kleur aan te geven, nl. blank. De term wit werd nog niet zo lang geleden door de niet witte mensen gebruikt om te provoceren.

2
69 Gummibal

@68 Het kan ook naast elkaar bestaan net zoals Hollander of Nederlander sommigen noemen zich het een of het ander en sommigen gebruiken beide termen.

2
70 21st Century Guy

'Negroïde' zou trouwens nauwkeuriger zijn, want eigenlijk gaat het helemaal niet om de huidskleur maar om wat men als het 'ras' ziet.

0
71 Civ

* Verwijderd door de redactie *

72 Undertaker

So what

1
73 Framazi

@51 : Doet u nou maar niet of uw neus bloedt. U weet heel goed, dat het woord "wit" in plaats van "blank" momenteel met alle kenmerken van sadistisch genoegen door onze strot wordt geramd omdat, zeiden ze erbij, het woord "blank" teveel positieve connotaties heeft. Dus moeten wij met een negatiever woord benoemd worden?

Het is een autochtonen vijandig gezinde groep die dit doet. Overduidelijk. Het is dus bedoeld als denigrerend. Dat u dat ontkent, is op zich ook weer een vorm van denigreren. Net doen alsof je het niet snapt.

Als je de gevoelswaarde van een woord in een bepaalde taal niet kent, spreek je de taal slecht.

4
74 Wendel

@65 utopie helaas. Maar ik zou net als iedereen denk ik er wel willen leven, maja dat kan niet.

2
75 etymologie

@71 Negro is afgeleid van zwart dus die verwijzing zit er in verweven.

1
76 21st Century Guy

@69 Dat 'provoceren' is wel heel makkelijk.
En lachwekkend.

6
77 Yisrael

Is er een verklaring waarom het voor een aantal mensen ( meestal mensen die zichzelf gediscrimineerd voelen ) van zo’n groot belang is dat blanke mensen wit genoemd moeten worden?

Is dat een soort van ’we get even’, gelijke munt, ik voel me gediscrimineerd jij moet je ook minderwaardig voelen. Blank? puh, dacht je maar, wit, gewoon wit! Ik niet zwart maar jij wel wit…!

Serieus..heeft bijna iets aandoenlijks, doet me aan het pijnlijke moment denken waarop Giorgina Verbaan in DWDD blank zei i.p.v. wit en daarvoor door haar medestijdster Anousha Nzume, vol voor de camera als een klein kind werd afgestraft. Wat een treurigheid.

2
78 Ignatia

@78 Haha dat fragment was wel hilarisch ja lol.

Nee het is een neutrale term ten opzichte van bruin en zwart, gewoon makkelijk. Al die problemen die witte mensen erachter zoeken, is een beetje triest, als je het mij vraagt.

7
79 Yisrael

@76 Ja, net als 'neger', maar dat het 'zwart' betekent is niet zonder meer duidelijk voor wie zich niet in de etymologie van het woord heeft verdiept. Voor de gemiddelde Nederlander is het in beginsel een neutrale raciale aanduiding.

0
80 Civ

@79 De term wordt wel degelijk (mede) gebruikt om de lezer een spiegel voor te houden:

'Vanwege de symmetrie is hier voor de term wit gekozen als de tegenhanger van zwart, in plaats van het in het Nederlands gangbare blank. Dit geeft de betrekkelijke absurditeit van de terminologie aan - ‘witten’ zijn net zomin wit als ‘zwarten’ zwart zijn. Bovendien vermijdt deze woordkeus de positieve associaties van ‘blank’, zoals ook de negatieve lading van ‘neger’ gemeden wordt. Van deze woordkeus wordt van tijd tot tijd afgeweken, al was het maar om niet in een alternatief schema te vervallen. Dat de terminologie wit en zwart soms geconstrueerd aandoet is niet helemaal onwelkom: dit onderstreept het geconstrueerde karakter van de onderscheidingen waar het om gaat.'
http://www.dbnl.org/tekst/nede008wito01_01/nede008wito01_01_0001.php

0
81 Civ

@79

‘Nee het is een neutrale term ten opzichte van bruin en zwart, gewoon makkelijk.’

Ben ik toch niet helemaal met je eens. De felheid waarmee verboden werd het woord ‘blank’ te gebruiken gaf duidelijk aan dat het daar om veel meer ging dan alleen gemakkelijk in communicatieve zin.

1
82 Ignatia

oud PVDA Kamerlid, er zijn van de 5 negertjes over in de Kamer.

"Tien kleine negertjes

Die dansten in de regen
Eentje viel er in een plas
Toen waren het er nog maar negen

Negen kleine negertjes
Die gingen saam op jacht
Eentje trapte op een leeuw
Toen waren het er nog maar acht

Acht kleine negertjes
Die stonden toen te beven
Eentje ging van ‘t beven dood
Toen waren het er nog maar zeven

Zeven kleine negertjes
Die dronken uit een fles
Eentje kroop toen door de hals
Toen waren het er nog maar zes

Zes kleine negertjes
Die vochten met een wijf
Het wijf dat sloeg er eentje dood
Toen waren het er nog maar vijf

Vijf kleine negertjes
Die dronken een glaasje bier
Eentje stikte in het schuim
Toen waren het er nog maar vier

Vier kleine negertjes
Die gingen naar Overschie
Eentje verdronk er in de Schie
Toen waren her er nog maar drie

Drie kleine negertjes
Die gingen naar de plee
Eentje zakte er doorheen
Toen waren het er nog maar twee

Twee kleine negertjes
Die waren zo alleen
Eentje ging van heimwee dood
Toen was het er nog maar één

Dat ene kleine negertje
Dat had je moeten zien
Dat trouwde met een negerin
Toen waren er zo weer tien"

2
83 Uitede aka Espede

@82 Als het enkel om het gemak van de communicatie zou gaan zou 'blank' meer voor de hand liggen, omdat dat een minder ruim betekenisveld heeft dan 'wit'.

0
84 Civ

@81 Hmm daar ben ik het dan niet mee eens, als ik dat zo lees.

6
85 Yisrael

@85 Volgens mij ben jij het nergens mee eens question

0
86 Uitede aka Espede

@82 Ja intentie en shit kan per persoon verschillen, natuurlijk. Dat de beroepszeikers er zo op gebrand zijn om 'wit' te gebruiken, zegt wel genoeg in dat opzicht. Zelf wissel ik een beetje af, net wat in me opkomt. Bedoel er verder niets mee, maar ik moet zeggen dat alle offended reacties me wel amuseren.

6
87 Yisrael

@86 Ik ben geen D66'er hoor question

6
88 Yisrael

Het is totaal fout zijn als mensen niet worden aangenomen omdat ze niet blank zijn, dan maak je onderscheid op huidskleur maar andersom zou juist moeten? Hoezo? Hangen je capaciteiten af van je huidskleur?

3
89 PuurHagelslag

@14

Die tijd is wel geweest. Bepaalde etnische groepen hebben in Nederland laten zien erbij te willen horen (de uitzonderingen daargelaten).

0
90 Vaartuig

@56
Dat zijn negers, oké?

0
91 Sterke

@89
Ik gaf al eerder aan: deze oproep is 100% racistisch. Niet de kleur, maar de capaciteiten moeten leidend zijn of iemand ergens wordt aangenomen. En je moet natuurlijk ook passen in het team, maar dat terzijde.

0
92 Sterke

@7 Klopt. Is kennelijk het enigste waar ze zich nog mee bezig kunnen houden. Overigens denk ik ook dat ze met dit gezeik zichzelf op termijn geen dienst bewijzen.

0
93 Querulijn Xaverius,

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Olivia
Offtopic

@2710Dat zag je ook bij Prikkebeen . Hij kwam met een ander account weer op de site , en hoppa gelijk weer er vanaf . De ene zegt "er zit niem...

5 minuten geleden geplaatst door Olivia

Strongoli
Kabinet wil belasting op dranken met veel suiker verhogen

@51Hahaha..Ja ook een manier.Ik denk zelf dat er aan toegevoegde suikers in allerlei andere consumptie producten nog véél suikers te vin...

8 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Strongoli
Moraalpolitie Iran treedt hard op tegen vrouwen die nieuwe hijab-regels overtreden: 'Ze schopten waar ze konden'

Wanneer gaan de moslims in Nederland hier eens de straat voor op, ipv de terroristen van Hamas te steunen? Dit gaat notabene over hun eigen vrou...

17 minuten geleden geplaatst door Strongoli

progressiefliberaal
Kabinet wil belasting op dranken met veel suiker verhogen

Nieuwe pagina, nog maar eens proberen om het over het onderwerp te laten gaan:Ze moeten zoetstoffen ook belasten, als ze suiker nog eens ext...

17 minuten geleden geplaatst door progressiefliberaal

Mac Benac
Grote brand in autobedrijf Amsterdam, pand niet meer te redden

Zal wel op de rand van faillissement gestaan hebben. In de brand, uit de brand....

19 minuten geleden geplaatst door Mac Benac

progressiefliberaal
Oranje hoodies, rood-wit-blauwe schmink en bier: duizenden mensen genieten van Koningsnacht

Leuk voor ze. Ik ben al blij met de oranje musketflikken. De Dekamarkt had hier altijd normale, met witte spikkeltjes, maar toen ineens niet...

19 minuten geleden geplaatst door progressiefliberaal

Mac Benac
Van der Plas hekelt uitspraken Timmermans richting Wilders: "Kan een vrijbrief zijn voor een gek" - NieuwRechts.nl

@4 Hè, hè, dat was nou precies de bedoeling....

24 minuten geleden geplaatst door Mac Benac

Strongoli
Lagere straf voor Nederlandse IS-vrouwen: vrijspraak voor plunderen van huizen in Syrië

@5Klopt en dat internationaal tribunaal zou men bij voorkeur in Irak willen vestigen. https://nos.nl/l/2285977...

30 minuten geleden geplaatst door Strongoli

NK. App
Adult Pornos VideosShemale Self Facial CompilationPuke ThroatfuckMother's Big TitsEbony Dark PornPorn Black MaturesAmelia Jackson GrayTickle VideosBrazzers The MovieX Hot Video ComSexy Chuda Chudi VideoNude Sex ClipsSchool Bf HdMarathi Bai XxxGand Ki SexLesbia PornWoman Sucking TittiesGrup PornolarıSpit Roasted WifeGirlsdoporn PornhubHimekawa Yuna UncensoredEvanna Lynch NakedXxx Hottest MomGirlsporn PicsHow To Finger YourselfPinky NudeDirtyassholeNude Body BuilderStefanie MafraBlowjobgangbangQutxDomestic DisciplineXx Sex IndianBest 18 Plus MoviesJoi Big TitsRich Da PiperTeen Sex DollsPornô Com BonecaTight Panties PornIndian FukeBrutal Pounding In The Ass . Kourtney LoveHot Russian NudeBoku No Pico UncensoredNikki Sweet Needs Her CarBest Asia Porn StarsMilf Masturbating GifSexstories.asstrAnimation Porn BestGoods Porn.toClassic Sex XxxJohnny Sins PornaStickam Teens FlashingDownnblouseTitflashingPorn NierHindi Xxx Video HotSauth Indian XxxBooby SexMfreecamRedhead CougarBandes Dessinées PornographieMujer FollamdoBrunette NakedBeauty Xxx VideosCouple Fucking ImagesHotmomcomBegged PornHotcumshotsIchiga NaganoVideos De Sexo BrasilRicavergaNude Porn Sex VideosIzzi BellDesi Video Call SexSophia Leone Sexy VideoLive SecBrother And Sister Sex IndiaSexs IndoWww.tushy. OmMelimtx NudesFree Porn StepmomStrip Tease VideosAli Landry NudeXxx Mouni RoyIsekai Slow Life HentaiWcpclub OrgDefloration VidroErotic ComicFilmes Porn VintageXxxjogosMolly Eskam NudesXxx Videos Hd Mom And SonSnap Chat SextingFamilia PornStephanie Mc Mahon NudeXvideos JapaneseSarah Rae PornShinycockfilmsFree Strip GameaDesi Tadka XvideoPorn Videos With VoiceWorld's Hottest PornstarOld Man Suck PussyMomma AftonMegasessoسكس كورتونLanarhodes PornItty Bitty Titty CommitteeTelugu Sex Videos HdDrunk Mom PornIfrit NudeBig Balls Gay PornMia Khalifa Video ComAmateurporn GifLeakedzonsBlaxk Lesbian PornCatrina997Riley Read NudesHot Wife Sex ComSexmovietamilSoftsparkling NakedPorn InosentNew Massage PornPublic Anal CreampieBiggest Tits RedditFree Gril CamsVideo Gratuite Sexe AmateurVideo Pornor AmadoresSpicy Hig ButtChris Damnedسكسي كارتونيEve Sweet PornIndia Summer PornstarXxnx Gf BfQueen Xxx VideoCummy StockingsXxx Delhi GirlNude HumiliationMovie China PornDefloration FullWww Eros ComPorm GifsSex Video MamiTelugu Bf Videos HdIndian Dance XxxIndian Porn HoneymoonPorn Videos Natasha NiceDiscord Porn BotBig Tity PornNikki Cox Nudes