door Uit Den Haag in Buitenland  ·  86 Reacties

  • 21
  • 839x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

* Verwijderd door de redactie *

51 etymologie

@45 daar kan je gif op nemen. Elk moment van de dag. Ik weet niet welk nieuws en wie maar het gebeurt elk moment. Het is gewoon drama als grite namen in de fout gaan maar er gaan genoeg kleine visjes de fout in en worden vaak binnen minuten op sociale media terug gefloten. En dan zal het me worst zijn wat de oude kranten daar van vinden. Kranten en gesubsidieerde media hebben hun eigen draai en daar geef ik niks om.

7
52 Chaim

@51

Eg wel! TPO, Geen Stijl DDS e.a.

6
53 WijzeDwaas

@47 dat ze naast het correctieve deel, dat een dag of meer te laat is, er een mening van iemand bij aan willen naaien. Dat.

8
54 Chaim

@50 ik moest bijna lachen.

5
55 Chaim

@52
Ik zie het ook elke dag, hier op NK. De meest gore alternatieve nieuwssites met leugens passeren hier de revue. En ze lopen er in polonaise achteraan...

Welk nepnieuws van gisteren bedoel je nou en waar en waarmee is het ontkracht?

4
56 GreyB

@56 zoek het lekker uit. Je bent toch zo speciaal getalenteerd?

7
57 Chaim

@53 question

3
58 etymologie

@57
Ik zie heel veel nieuws, maar ik heb dat nergens gelezen..

En jij weet het dus ook niet.

3
59 GreyB

NOS zegt. Er zijn bijna geen tegen protesten meer in Iran. Nou.. En dit dan? https://mobile.twitter.com/Mansour__Soufi/status/948485209514807296 goh... Dit vraagt om onderzoek. Wie van jullie meld zich als vrijwilliger?

8
60 Chaim

@60
"NOS zegt. Er zijn bijna geen tegen protesten meer in Iran. "

Waar zegt de NOS dat?

1
61 GreyB

"Gejubel over regime change door westerse analisten is volgens de aan Oxford verbonden Iraanse historicus Eskandar Sadeghi-Boroujerdi vooral een uitdrukking van een westers messiascomplex."

Waarmee de spijker op zijn hypocriete kop wordt geslagen.

3
62 Keerzijde

@62
Yep, Trump is voor velen een Messias...

1
63 GreyB

@60 leuk. En hoe moeten inwoners van Iran die willen protesteren dat schema lezen dan? Alle sociale media in Iran zijn nu afgesloten....
Maar is dit nu uiteindelijk dan het punt dat je wilt maken over nepnieuws?

1
64 BlackNinja

@57
Ah, gaan we nu de fase in van het op de man spelen? Je kan je beweringen/verdachtmakingen echt niet hardmaken dus? Zelfs niet fatsoenlijk duidelijk maken waar je nou eigenlijk op doelt?

0
65 W. Anstalt

@64
Inderdaad.
Ten eerste schrijft de NOS dat niet, die schrijven:

"Anti-regeringsdemonstraties lijken er bijna niet meer te zijn. Op last van de regering zijn sociale media niet langer toegankelijk, wat het lastiger maakt om demonstraties te organiseren."

https://nos.nl/artikel/2210334-aanhangers-betuigen-steun-aan-regime-iran.html

@60 denkt dat als er datums gepland worden, dat dat niet wil zeggen dat ze plaats vinden. Het twitteraccount komt van iemand in Oslo. Die tweets kunnen ze sowiesp in Iran niet lezen inderdaad...

Ook is dat vandaag. Nepnieuws van gisteren is feitelijk niet ontkracht.

1
66 GreyB

@66
Minus "niet" in " dat dat niet wil zeggen dat ze plaats vinden"

1
67 GreyB

Jullie praten er allemaal omheen. Laveren de 'meningen' van anderen omdat je er zelf niet op kwam. Gelukkig proberen jullie nu de pamflet in ieder geval te duiden. Goed werk! Maar de NOS praat ook maar iets waar ze niks van weten dus typen ze 'lijken' en dat is een giftig woord voor waarheids vinding. Boeien dat het er op lijkt. Dat is geen nieuws maar een mening. Daar achter aan hobbelen is ondermaats. Maargoed. We gaan zien. Er is genoeg info ZELF te onderzoeken. Feiten genoeg om niet naar iemand zijn mening te hoeven zoeken. Tenzij je vriendjes en toenadering voor je eigen conceptualizaties zoekt. En een.krant die mij 'pas op' wil duiden onderschat de collectief. Uitlachen is nog een gunst in dat geval.

7
68 Chaim

@68
Misschien eerst eens begrijpend leren lezen.
ook weet de NOS meer (door verslaggevers ter plaatse) dan een tweeter in Oslo..

Wat klopt er niet aan mijn onderzoek in @66 ?

1
69 GreyB

Zelfs de enige democratie in die regio laat zien
dat je er lang en uitgebreid tegen onrecht kunt demonstreren,
dat er dan op je geschoten wordt en dat er niets verandert.

Dan zou je denken dat de kans dat er in Iran niets verandert, ook groot is.

2
70 HenkG

@68 : er zijn vandaag massieve (als in tienduizenden in diverse steden) tegendemo's maar daar hoor je eigenaardig genoeg dan weer niets over. Deze Amerikaans/Oekrainse site heeft info, al is het af en toe nogal gekleurd. Maar daar heb je dan weer reaguurders voor om de zaken recht te zetten dus is het raadzaam de comments te lezen. Overigens zijn twitter en facebook al sinds 2009 geblokkeerd, en weigert de eigenaar van telegram - een soort Iraanse twitter - te blokkeren. Plus mensen daar zijn handig genoeg om andere blokkades te omzeilen en dat doen ze ook. De site in de link is zg ook geblokkeerd - heel populair in Iran, maar is dus niet geblokkeerd. De conclusie dat het fikkie alweer is gedoofd is denkelijk niet al te voorbarig. https://iran.liveuamap.com/

4
71 Ness

@71
Vinden die nu plaats of staan die gepland? Heb je beelden?

1
72 GreyB

@68 je maakt er meer van dan er staat.De boodschap van de NOS lijkt me duidelijk dat het regime probeert tegendemonstraties onmogelijk te maken en ze op dit moment lijkt te lukken. Inderdaad het woord ' lijkt' wordt opzettelijk gebruikt als duiding van nieuws. Het ontgaat me wat dit met nepnieuws te maken heeft.

1
73 BlackNinja

@71
Jouw link spreekt van pro-regerings protesten

0
74 GreyB

@74 @71

"Massive pro-government rallies on Iran state TV right now. Impressive show of strength by the authorities across the country as protests appeared to be limited overnight."

Hetzelfde wat de NOS ongeveer bericht dus..

0
75 GreyB

Ik sta iedere keer weer verbaasd hoe slecht sommigen kunnen lezen (of de Engelse taal machtig zijn) of hun eigen linkjes uberhaupt niet kennen.

0
76 GreyB

@72 : Check bovenstaande site. Bv https://iran.liveuamap.com/en/2018/3-january-massive-progovernment-rallies-on-iran-state-tv Wat je ziet is deels geregeld door het regime maar dus wel degelijk ook spontaan; het is de zwijgende meerderheid die nattigheid ruikt. Mensen die staan te juichen dat 'heel Iran' zich nu ineens tegen de islam keert laten zich foppen door berichtgeving. Een kleine groepering kan een hoop demonstraties afleveren in korte tijd mits goed voorbereid; de media hier zullen daar overdreven aandacht aan besteden. Maar het is niet zoals de overgrote meerderheid daar denkt. Dat is de realiteit. Van mij mag islam gisteren afgeschaft worden. Maar zo werkt het niet, helaas. De ayatollahs en de geestelijken hebben grote macht, wat dat betreft verschilt de shia-tak niet van de soennie-tak.

4
77 Ness

@71 beetje lullig, maar dat lijken de door de regering opgetrommelde protesten hoor.
Btw Telegram is niet Iraans, het is een whatsapp alternatief opgericht door twee broers, Nikolai en Pavel Durov. Het is populair onder mensen die geen whatsapp willen gebruiken vanwege de facebook alliantie en omdat whatsapp servers in de VS staan..

0
78 BlackNinja

@77
Gedaan, zelfs gequote in @75

0
79 GreyB

@77 nou ja precies, dat is het punt dat het nrc artikel maakt...Maar laten we het rustig afwachten. Het wezenlijk verschil is dat de protesten itt 2009 niet onder de grootsteedse elite plaatsvindt, maar op kleine schaal onder de gewone man op het platteland. Elk regime knakt uiteindelijk als ze hun bevolking te lang geen economisch perspectief bieden.

0
80 BlackNinja

De MSM probeert de opstandjes met veel bombarie uit te buiten alsof het hele land in oproer is. De mensen zijn niet tevreden met hun huidige welvaart. Nou dan zouden er hier ook wel grote rellen moeten plaatsvinden en Rutte eruit worden gebonjourd.

3
81 niet-alles-geloven

Wat ik me nu afvraag is of we hier niet naar een herhaling zitten te kijken. Met als gevolg dat de bootjes met Iraniërs deze kant op zullen komen eer we twee maanden verder zijn?

2
82 Al

@68 Feiten?

De VS en het westen zijn al jaren bezig met het stoken van onrust in Iran. Dat staat zelfs op wikipedia en wordt door niemand ontkend:

"In 2003, Popović, with another prominent former Otpor! member Slobodan Đinović, co-founded Centre for Applied Non Violent Actions and Strategies, (CANVAS), an organization focused on the use of nonviolent conflict to promote human rights and democracy, and eventually quit actively participating in Serbian politics. Instead, he started to cooperate with Stratfor, which paid for Popović lectures about CANVAS fomenting color revolutions also in Iran, Venezuela and Egypt.[72]

In 2006, Popović and two of his former Otpor! colleagues, now CANVAS members - Slobodan Đinović and Andrej Milivojević - authored a book called Nonviolent Struggle: 50 Crucial Points, a how-to guide to nonviolent struggle, which can be downloaded for free in six languages from their website.[73] The book was financed with a grant from the United States Institute of Peace (USIP), an organization founded and funded by the U.S. Congress.[74] The book has been downloaded some 20,000 times in the Middle East, mostly by Iranians.[75] Due to their involvement in regime changes all around the globe, CANVAS has been labeled "Academy of Revolution" while Popović and others involved in the organization have been referred to by various media outlets as "professors of revolution",[76] "revolution consultants",[77] "professional revolutionaries", and "revolution exporters".[78]"

https://en.wikipedia.org/wiki/Otpor!

Dit heeft niets te maken met een strijd tegen de islamitische overheersing maar het is gewoon een machtsstrijd om olie die al decennia wordt gevoerd door de VS. Nu de olieprijs weer stijgt, door het verwoesten van een grote oliepijpleiding in het onstabiele Libie, wordt de OTPOR-organisatie in Iran opgevoerd en ten tonele gebracht.Als je werkelijk de islamitische overheersing zou willen aanpakken, moet je beginnen in Saudi Arabie. Maar ja, daar zit geen OTPOR he?

1
83 Hollander1967

@83 Hollander1967
Je slaat de spijker op z'n kop!
Maar de VS, Israël en Saoedi Arabië willen graag dat er hier straks nog 'n miljoen vluchtelingen op de stoep staan question

8
84 Uit Den Haag

Deze Iran opstand uit de koker van de Amerikaanse CIA is al decennia in de maak.

4
85 Tegenlicht

@84 Zeker, en die doctrine wordt gesteund door Geert Wilders en zijn PVV.

De VS steunt Saudi Arabie dat zijn volk onderdrukt en afslacht, Wilders steunt weer de VS en het Zionisme (joodse superras-ideologie) die door de elite in israel wordt uitgevent maar door veel joodse mensen wordt verworpen.

Mensen hier op NK vinden dat niet leuk om te lezen, maar de feiten kunnen ze niet ontkennen.

2
86 Hollander1967

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Bob Sleebaan
Zwarte man in handboeien in VS overleden tijdens arrestatie

Als er een zwarte man wordt gedood door de politie dan is dat meteen groot nieuws. Toch worden er in de VS meer witte dan zwarte mannen gedood d...

4 uur geleden geplaatst door Bob Sleebaan

Bob Sleebaan
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

@3 Veel van die politici hebben een huis in het buitenland. Als het hier onleefbaar wordt zijn ze met de noorderzon vertrokken. ...

4 uur geleden geplaatst door Bob Sleebaan

ABRACADABRA
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

@2 erger nog, niet alleen hij, maar nog veel meer politici...

4 uur geleden geplaatst door ABRACADABRA

Bob Sleebaan
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

VVDer v.d. Burg vindt dat er nog wel 18 miljoen mensen bij kunnen....

4 uur geleden geplaatst door Bob Sleebaan

ABRACADABRA
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

mijn hemel. over overbevolking gesproken...

5 uur geleden geplaatst door ABRACADABRA

progressiefliberaal
Devon Eriksen (@Devon_Eriksen_) on X

En in deze post geeft hij een radicale klimaatactivist die niet gelooft in de kracht van innovatie (daar zijn er nogal veel van) een goede veeg ...

5 uur geleden geplaatst door progressiefliberaal

progressiefliberaal
Devon Eriksen (@Devon_Eriksen_) on X

Devon is een interessant account om te volgen, vind ik. Ja, hij gebruikt ook AI om afbeeldingen te maken (van katten). Maar niemand is perfe...

5 uur geleden geplaatst door progressiefliberaal

progressiefliberaal
Zwarte man in handboeien in VS overleden tijdens arrestatie

Nou, dan moet Walmart of zo maar snel in brand gestoken worden. Toch?...

5 uur geleden geplaatst door progressiefliberaal

Vageali6888
Wilders hoofdgast in Hongarije, hij is voor Orbán een ‘big shot’ in Europa

@13Maar ze daar sensureren ze ongewenst nieuws!!Oh .. laat maar.....

6 uur geleden geplaatst door Vageali6888

duurendaal
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@41 m post@49 MalinoisTechnisch gezien mengt Soros zich in. Weet ik niet of hij ook sturend optreedt of alleen als geldschieter. Politici ...

7 uur geleden geplaatst door duurendaal

NK. App
Indian Hot SrxHopelesssofrantic BlowjobKelly Stafford PornSandyycheekssssShruti Bhabhi SexTubu8Sasur With BahuIvy Wolfe BbcPierced GuicheBengali Outdoor SexHot Porn SeriesRruvias 19Superchat Live VideoBreast SmotherSexclub PornBiggest Tit MovieBlack Strip ChatJeans XxxMature Women In Porn VideosBent Over Up SkirtHardpoleArab Ass FuckDad Fucks DaughterDownload Video Bokep IndonesiaNathassa NiceJudith Hoag NudeBig Bbw SexMalayalam Sex XnxxLisa Ann AssfuckFitbryceflix OnlyfansPorn Hd Best QualityZak SpearFamous Porn DtarsSex DirectMelissa Fumero NakedXxx Sex GamesDesi Muslim SexFutanari IrlXxx GrannyEmbarrassing Porn九色视频Panjabi Sexx VideoTruthordarepicaAnna Faith Only FansLesbian Porn GifPorn In MoneyHindi Audio Sex VideoTamil Aunty NudePizza Tower PornLatinpornoSxynpornFemeli PornPorn Amador RealZmeenaorr PornNew Sxy VideoBig Breasted LesbiansIndian Ladki Ki ChutHinde Xxx Bf VideoJoi SisterTs Massage PornNide CelebsSouth Park NudeLesbean Massage PornBas PornAlexis Andrew PornDesi Pron VideoSexpornvideosBlacked Hot ComBeauty Babe SexPorn En FamiliaBriana BouseSex Party GamesMom And Son Making OutXvvideoCumtubeJannat Zubair Porn VideosHot Video FilmTamil Xx VedioFull Nelson PornJapanese Mom Uncensored PornBowling Ball PornKoideneufPono Gra FiaX RamsterNiquidollEmily AddasonKyrichessMalayali Sex FilmHot Pornstar NameTamil Free Porn VideosMoriah Mills PovLa Direct ModelsAgartha LiraPorngames HubTrapquestDreamgf AiPornô JaponesinhasPrajakta Mali XxxUrvashi Rautela Hot SexEbony Face FuckMandingo And PornThesabrinabanks LeaksPriyamani Hot SexySanilen XxxRide For CreampieWww PornôDownload MotherlessMommy GirlDrake PornMila Kunis XxxAdult Tiktok VideosDua Lipa SexsiSuganya Sex VideoSpookyunagi NudeAdria Rae XxxDesi Bra XxxNathalie Kitten BukkakeUp Close Clit LickTonpornodujourCurvy PornBabysistter PornNaked Young LadiesDost Ki Behan Ko ChodaLikethebugortheletterTamil Sex FilmSunny Leone Xx HotHot Tranny PornHooters NudeBlu ChanelleHandjob-hdSites Like Only FansHot Blonde PornLatina DoggystyleCollege Girl And Boy Sex VideoBollywood Sexy BfHollywood Sax VideoLesbians Hump Each OtherRed Tube LezbianTonilyXstory ComFilmes De Sexo TravestisFc2-ppv-3385849Nadhiya XxxSavita Bhabhi Hot Sexy VideoHugeboobspornShopelifter PornIs Enrique Iglesias GayCumming MommyReya UnshineRaveena Tandon Xnxx