Waarom verdwijnt diclofenac niet uit de schappen? (trouw.nl)


Diclofenac is de meest voorgeschreven pil van Nederland. Maar aan de pijnstiller kleven dezelfde risico's als aan Vioxx, een middel dat daarom in 2004 al van de markt is gehaald. Waarom verdwijnt diclofenac niet uit de schappen? ...

door DaSilva in Gezondheid  ·  20 Reacties

  • 0
  • 450x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Overdaad schaadt. Verstandig gebruik is bij alles nodig

0
1 Voxpopuli

Klopt maar als je het spul ik noem maar wat 10, 20 jaar geleden door je huisarts voorgeschreven kreeg en dat voor een langere tijd omdat men dacht dat het veilig was....en dat zonder maagbeschermers of wat dan ook.
Ik heb ook wel eens een overschotje bewaard voor als ik eens iets sterkers nodig had dan paracetemol dat zou ik met de kennis van nu niet meer doen snap je?

0
2 DaSilva

Trouw heeft de laatste tijd steeds meer van dit soort goede artikelen. Het is inderdaad misschien wel de beste krant van Nederland. Vorige week de VTdK afgebrand en nu weer dit artikel. Volgens mij is men daar wakker aan het worden.
O ja, Diclofenac verdwijnt niet uit de schappen omdat er gewoon veel aan verdient wordt en dat is het belangrijkste argument.

2
3 Anna van de Niemen

@3
De VTDK afgebrand?
Ha ha laat me niet lachen zullen we even turven hoe vaak de VTDK de kwakzalverij afgebrand heeft?
Het verschil met aanhangers van de kwakzalverij is het niet kunnen omgaan met enige vorm van kritiek, dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld ondergetekende die zich heel goed realiseert dat ook aan de reguliere zijde fouten gemaakt worden.
Die fouten worden aangepast cq hersteld (dit heet voortschrijdend inzicht) terwijl de kwakzalverij al eeuwen lang dezelfde onbewezen meuk aan blijft bieden evt, aangevuld met nog gevaarlijkere brouwsels.

0
4 DaSilva

@3 trouw publiceert nu eenmaal opinies, meer is het niet, het is geen waarheid.
Vorige week een christelijk gestoorde die vond dat euthanasie geen recht was omdat lijden moet . Vorige week een verhandeling over placebo effect ,zoals de alternatieve geneeskunde in grossiert.
Als je niks mankeert dan kan iedereen jou genezen...

0
5 Voxpopuli

 
Er is inderdaad verschil tussen een opinie en een feit.

Het is de uitdaging de eigen opinie in overeenstemming te brengen met de feiten.
 

0
6 Intellector

Toch is de VTdK terecht een keer op zijn plaats gewezen. Al jaren van alles en nog wat roeptoeteren maar geen enkel deugdelijk onderzoek doen.
Ieder weldenkend mens prikt daar natuurlijk wel doorheen maar je weet nooit wat voor kabaal er blijft hangen. Pure stemmingmakerij dus zonder deugdelijke onderbouwing. Hetzelfde zie ook bij die volkomen kansloze figuren van Skepsis. Omdat die niet zoveel invloed en aandacht krijgen zijn die niet zo invloedrijk. Daarom was het goed dat die VTdK eens werd aangepakt.

2
7 Anna van de Niemen

@7
" Pure stemmingmakerij dus zonder deugdelijke onderbouwing."
Ach het is maar net wat je wilt lezen he?
Als je het artikel en de bronnen overslaat en je beperkt tot de titel kom je idd niet ver

0
8 DaSilva

@8 question veel van die homeopaten en andere voodoogenezers werken conform de oeroude theorieën van als het erop lijkt is het goed voor de kwaal.
Maar vooral schudden..en verdunnen

0
9 Voxpopuli

 
@7 , die pure stemmingmakerij, die zie je heel goed terug in @7 .

Kijk maar: geen enkel argument. Alleen maar "het zijn slechterikken", met als enige onderbouwing: "het is gewoon zo".

Dat is niet bepaald overtuigend.
 

1
10 Intellector

@10 Ach Anna is zelfverklaard Fantasia dokter , op nujij regelmatig getergd door de echte kennis van nu. Ipv de middeleeuwen revisited zoals piskijken en if it don't kill you it will make you stronger

0
11 Voxpopuli

 
Oh, op nujij is ze mij niet opgevallen. Hier is ze irritant aanwezig met haar stemmingmakerij.

Ik zie bij haar alleen maar niet-onderbouwde meningen. En als een ander zegt "ik vind xxx OMDAT yyy", dan reageert zij totaal niet op die vaak uitstekende redenen, maar alleen maar met "jij zit fout en ik zit goed, het is gewoon zo".
 

1
12 Intellector

@12 Ach ieder draadje over vaccinaties of reguliere geneeswijzen komt zij of hij met verhalen waar geen touw aan vast te knopen is.

0
13 Voxpopuli

Je kunt het er mee eens zijn of niet maar Kees Hellingman legt de vinger wel precies op de zere plek.
De VTdK is gewoon heel onwetenschappelijk bezig en dat legt hij haarfijn uit.

2
14 Anna van de Niemen

@14
Vertaalt naar een andere beroepsgroepen zou de logica van het artikel zo idioot klinken als het is: ‘gekwalificeerde autoreparateurs moeten meer samenwerken met beunhazen en BOVAG is een bron van verdeeldheid’. Of ‘astronomen moeten hun oor meer laten hangen naar astrologen bij onderzoeken naar hemellichamen en NASA is, met hun weten-schappelijke ‘arrogantie’, een bron van ‘polarisatie”.
Rommelaars, ladelichters, beunhazen en andere half of volledig ongekwalificeerde ‘Haarlemmerolie’ verkopers, amateurs en gehaaide charlatans die er doorgaans alleen maar een rotzooi van maken zijn de natuurlijke vijanden van vrijwel iedere wel gekwalificeerde, wel serieuze en wel bonafide beroepsbeoefenaar. Daar moet je geen vriendjes mee willen worden maar deze moet je bestrijden! Het zijn, hoe goed dat de dwazen het misschien en soms ook bedoelen, kwakzalvers die vaak meer kwaad dan goed doen. En nu is het verknallen van een auto misschien vervelend maar geen onoverkomelijk probleem. Maar het verknallen van iemands gezondheid, zeker als het bijvoorbeeld gaat om zeer kwetsbare kankerpatiënten, en hen zelden niet alleen fysiek maar ook emotioneel en financieel ruïneren van een hele andere orde. Dat mogen wij niet toestaan!
Wat is het volgende beste ‘wetenschapsfilosoof’ Kees Hellingman, dat medici meer samen zouden moeten werken met voodoo doctors, met medicijnmannen en eerst de astroloog moet raadplegen voordat men een behandeling o.i.d. uitvoert of een medicament voorschrijft? Voortaan eerst de patiënten die de wachtkamer betreden bespuwen met een mengsel van bloed en kokosmelk om de goden gunstig te stemmen? Eerst even een horoscoop trekken om te zien of de sterren wel gunstig staan? Eerst drie keer door een magnetisch hoepel springen? Bij de kwakzalverige buurman eerst even de chakra’s laten uitlijnen? Potje hotreaden (je kent de patiënt immers als en je hebt een heel dossier vol over hem/ haar) of coldreaden (als het een nieuwe patiënt is) voordat je verder gaat want stel je voor dat je de geest van de overleden oma’s van de patiënten of een willekeurig iemand anders aan ‘gene zijde’ ontstemd zou raken?
Het is een volstrekte absurditeit om op hoge toon, zoals Heilingman doet, van gewetensvolle medische professionals te eisen dat zij zich inlaten met charlatans en kwakzalvers om zo de ‘gevoelentjes’ van de charlatans, kwakzalvers en bijgelovige dan wel goedgelovige patiënten niet te kwetsen..

0
15 Voxpopuli

@15 Leuk bij elkaar verzonnen maar hieruit blijkt dus dat je werkelijk geen idee hebt hoe het er bij de alternatieve geneeskunde toegaat. Ik denk dat geen enkele patiënt die een alternatieve geneeskundige bezoekt zich hier in kan vinden.
RichardR kan gewoon wegblijven, jij bent al net zo gek. Met zo weinig verschil moet je hem wel zijn maar dan onder een andere naam.
Ben benieuwd wanneer de dokter, die in de veronderstelling leeft dat ze geneeskunde heeft gestudeerd, aan komt bakken.

2
16 Anna van de Niemen

@16 Dream on..

0
17 Voxpopuli

@16 dus als iemand vraagtekens zet bij onbewezen, onwerkzame behandelingen en ditto ongekwalificeerde behandelaars is deze gek ?
U gaat voor een operatie aan uw knie naar de lokale slager ? Of u laat een badkamer aanleggen door een kind ? Gewoon omdat zij vertellen dat er zoveel meer is tussen hemel en aarde .. question

0
18 Voxpopuli

 
@14 , opnieuw een "het is gewoon zo".

Ik mis de argumenten.

Of je het nu met ze eens bent of niet, de VtdK komt tenminste met argumenten. Jij niet.
 

1
19 Intellector

 
@16 , zie @19 .
 

1
20 Intellector

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Wedergeboren
Groep Nederlanders wil op ‘vredesreis’ naar Rusland: ‘Ze worden daar gebruikt voor binnenlandse pr-machine’

@7 Precies, ja, ervaar maar aan den lijve die kenmerkende ruSSische cultuur en gewoontes. ...

4 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Feldwebell
Groep Nederlanders wil op ‘vredesreis’ naar Rusland: ‘Ze worden daar gebruikt voor binnenlandse pr-machine’

@6 Geheel in stijl vanuit de Lubjanka meteen door naar Vorkuta of een andere leuke goelag. Dat zal ze leren....

7 minuten geleden geplaatst door Feldwebell

Sarcoff
Kampioen vaccineren én weinig besmettingen: in Portugal gaat het beter

@7 @8 Dat kan, hun immuun systeem is dermate verzwakt door het vaccin dat ieder contact met andere mensen vermeden dient te worden. 🤗Jullie...

11 minuten geleden geplaatst door Sarcoff

Graaier1000
Philips stijgt 33 procent op Amsterdamse beurs na miljardenschikking slaapapneu-affaire

Ik denk met weemoed terug aan de tijd toen Philips nog op de beurs steeg door hun uitvinding/ontwikkeling van de cassetterecorder en de cd-spele...

13 minuten geleden geplaatst door Graaier1000

Wedergeboren
Groep Nederlanders wil op ‘vredesreis’ naar Rusland: ‘Ze worden daar gebruikt voor binnenlandse pr-machine’

   Gaan ze naar Bucha? De Azov staalfabiek? De Olenivka gevangenis? Het theater in Mariupul? Bakhmut? enz. enz. enz. ...

16 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Graaier1000
De hele werkdag die vervelende radiozender aan

"Muziek kan veel positieve effecten hebben. Maar als je de hele dag blootgesteld wordt aan een radiozender die je niet kunt uitstaan, dan is het...

17 minuten geleden geplaatst door Graaier1000

Bop
Boze Akwasi reageert op Anouk: ‘Nooit het N-woord gebruiken'

@77 Al in 2005 werd de Buys "negerzoen" al veranderd in "Buys zoen". Toen werd dus al duidelijk dat het gebruik van het n-woord niet op prijs w...

17 minuten geleden geplaatst door Bop

Feldwebell
Groep Nederlanders wil op ‘vredesreis’ naar Rusland: ‘Ze worden daar gebruikt voor binnenlandse pr-machine’

@1 De veiligheid van Vage kan in Rusland niet gegarandeerd worden wegens het in twijfel trekken van de integriteit van de Russische federatie ...

19 minuten geleden geplaatst door Feldwebell

Snorrie
Groep Nederlanders wil op ‘vredesreis’ naar Rusland: ‘Ze worden daar gebruikt voor binnenlandse pr-machine’

Is natuurlijk niets meer of minder als een manier om nieuwe "vrijwilligers" te krijgen.Ik gun ze het allerbeste en rust in flarden...

21 minuten geleden geplaatst door Snorrie

RobP
Boze Akwasi reageert op Anouk: ‘Nooit het N-woord gebruiken'

@77 "En ik heb nog nooit een blanke dat woord horen gebruiken tegen een neger."Ik wel en ze was ermee getrouwd :-)...

23 minuten geleden geplaatst door RobP

NK. App
R NofapXxx Hd Pron VideoUnenthusiastic HandjobForced Porn AsianHenta AnimeSara Jane UnderwoodSpanch PornSpank BanhlgPorm In HindiJav TeenHot Yoga Xxx VideoNewly Married Indian PornPorn UglyHentaii TubeSpank NetEiza González Hot三上悠亚av.Hoty Mom PornTelugu Wife XxxXxx PoruJordana Brewster NudBondage CreampiedRicky SpanishpornGelborouJapani Xx MovieXxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxMilky Sex VideosLeah_mifsudSunny Leone Hd SoloMommyanalModel Playboy NudeMy Indian PronSunny Leone Photo SexActress Namitha Sex VideosDf6 Porn VideoAlexis Fawx OnlyfansOlder Porn LadiesMs Paris RoseFlibgsterSankaku ComplaxPorn Lesbian KissingAnimated XxxDani Jackel Nude'Mastram HotBrie Larson NudesLoretta Swit NudeMatureukhotwifeBhai Bhan Xxx VideoIndianmasalaclipsMadthumbs ComEmely Willis PornNaughty America Hd SexMia MalenoSona Bella PornPornos De PeruanasEacort AligatorBlack Chubby Gay PornAnal H DGay Asuan PornAssamese Rendi VideoClose Up Pussy FuckSaff Rose NudeNicolle Easton PornMetart HunterFullsex VideoSexfacetimeIndian Sari Sex VideoHindu Girl XxxSolo NudeViolandolaSunny Leone Sex Solo8teen VideosHannahowo Sex TapeCougar BbcFauxbaitXona.livePakistanxxxPorn Videos Indian MmsPrivate Xxx VideoSophia ScamanderSexy Model PornJoey King NudVídeos LesbiscosWow GirlspornRumantik PornFart PornTracey SweetInstagram Model NudesDdepnudeKathleen Quinlan NudeGay Porn Role PlayIndia Nip Slip_18sexGorillaz Noodle PornJessica Robbins PornSydney Sweeney Nip SlipMuscleshemaleDharmapuri Sex ScandalSusanna Gibson PussyGym Girl SexMiya Khalifa Sexy Video ComMia Khalifa Newest VideosAnveshi SexAnushka Sharma Bikini PicsJezebel VezirMia Khalifa DeepthroatingWaybigblogPhim18hdIvory BlareHomemade Porn BlowjobsBlack Com Sex MovieIndian Hot Porn VediosEmma Butt AnalFriend's Hot MomLupuwellness PornAdult Blue MovieIndian Bollywood Actress PornHot Bhabhi GandElena Koshka VideosJungle Mein Xx VideoHousewofe KellyGpsy PornEscort Girl ParisFabswingeBadwap DesiXnxx Desi GayCojiendo FlacasNailed At The Nail Salon Demi SutraNaked Teenagers On The BeachFree Pornfor HerXxx Videos Big BoobsDry Humping PornBall SuckingHinata Hyuga HentaiLisa Anns PornExploited Teens LatinaAmateur Facial CumshotsSocialmediagirksYespornstarPretty Feet PornAunty Live XxxBoobs Pressing ScenesIndian Xxxx Hd VideoPorn 1$AgentredirlBoybuttxxlMen CummingSaimin Seishidou HmvSexy English SexTeacher Student Blue Film