door Tzahal in Buitenland  ·  39 Reacties

  • 3
  • 589x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

* Verwijderd door de redactie *

1 Barbapapa-7,5

@1 toch grappig dat u weer het woord Hasbara gebruikt, ik had u hierover al inhoudelijk reactie gegeven toch. Maar goed sommige personen doen net of hun neus bloed als ze met de neus op de feiten geduwd worden.

4
2 Tzahal

@1 voor u hieronder nogmaals mijn reactie van een Topic waar u hetzelfde probeerde question

"" Dus u weerwoord van "Hasbara" wat trouwens heel vaak gebruikt word als gemeen scheldwoord door anti Israel militanten die proberen een andere betekenis hier aan te geven, vind ik niet correct.Hasbara betekent volgens mij verduidelijking of verklaring, maar u geeft hier de keuze aan om hier een andere invulling aan te geven."" Anti-Israëlische activisten trachten zo’n negatieve bijklank te geven aan de term hasbara, ervan handig profiterend dat geen kat in Vlaanderen (of in Nederland) weet wat die term betekent. Zo erg wordt er een andere betekenis aan toegedicht zodat zij er vanzelfsprekend van uitgaan dat wanneer ze de term hasbara gebruiken tegen iemand, zij er automatisch van uit gaan dat de discussie reeds bij voorbaat gewonnen is. Zeg tegen iemand dat hij hasbara pleegt of een hasbarist is, en je zet hem meteen voor schut, schaak en schaakmat!""Het komt erop neer dat u iets probeert te verdedigen wat niet te verdedigen valt, dit riekt typisch naar Calimero gedrag. ""

5
3 Tzahal

Israëlische haatpropaganda. Next.

28
4 Dian

* Verwijderd door de redactie *

5 Pxf7+

@3 "iets probeert te verdedigen wat niet te verdedigen valt".

Bedoel je zoiets als dit?

Sara Abdul-Azim Abdul-Haq Hasan, 18 maanden uit Sarah, nabij Salfit, door een kolonist door het hoofd geschoten terwijl ze bij haar vader in de auto zat.

Of de 18 maanden oude Ali Dawabsha ook afgeslacht door kolonisten
http://www.independent.co.uk/news/world/middle-east/how-the-killing-of-an-18-month-old-boy-in-the-west-bank-exposed-the-israeli-authorities-failure-to-10431640.html

Eyad Abu Khousa, 18 months
Elian Saad Elian al-Bashiti, 18 months
Shahid Saadallah Matar abu-Halima, 18 months
Muhammad Ramzi al-Imawi, 18 months
enz enz enz

Ze hebben namen en gezichten net als de Israëlische Yakov Avraham Eliyahu van 7 maandjes, en vele anderen aan beide zijden.

24
6 Dian

Voorraad verwijderd.
https://tinyurl.com/yd7x2ql2

21
7 Dian

@1 Was grappig net niet? Huub huub Barba... censuutruc. Zo staat het voor je neus en zo is het weer weg question Ik moet lachen, maar beleid van NK is triest.

Ik denk dat de Palestijnen maar hetzelfde moeten gaan toepassen met de klaagmuur als wat de Israeli met de Al Aqsa moskee doen, met tunnels ondergraven. Hoe eerder die meuk instort, hoe sneller het onderling gezeur kan stoppen.

Palestinian film claiming Israel digging under al-Aksa threatens to inflame tensions http://www.jpost.com/Arab-Israeli-Conflict/Propaganda-film-claiming-Israel-digging-tunnels-under-al-Aksa-threatens-to-further-inflame-tensions-449716

Israeli cabinet meets in tunnel beneath Al-Aqsa Mosque https://www.middleeastmonitor.com/20170529-israeli-cabinet-meets-in-tunnel-beneath-al-aqsa-mosque/

Uit het laatste artikel > The 1937 report by the British government’s Peel Commission determined among other things that ownership of the wall – part of the boundary of the Noble Sanctuary of Al-Aqsa – lies with the Palestinians.

12
8 Keerzijde

@6
en nu een paar van de andere kant bekeken of word dat te veel ?.

3
9 ongelovenloos

@9 Laatste zin niet gelezen? Hier beide zijden http://rememberthesechildren.org/remember2014.html

18
10 Dian

Ik weet het goed gemaakt. We breken die hele TEMPELBERG met alles wat heilig is af en donderen het in de middellandse zee!

17
11 WijzeDwaas

je kunt tegenwoordig ook online klagen, dus breek af die oude muur.

12
12 Hein2

@8
Wtf heeft de Peel commissie te maken met het huidige Jeruzalem?
De voorstellen van die commissie werden destijds door alle betrokken partijen (en nee, Palestijnen zaten daar niet tussen, want die bestonden toen nog helemaal niet) afgewezen, dus dat is van nul en generlei waarde

Hadden die Arabieren dat voorstel maar aanvaardt, dan hadden ze nu veel meer land gehad. Maar het werd een "Nee', zoals dat nog vele malen vaker het geval werd.

5
13 von Schnellensinken

@13 "en nee, Palestijnen zaten daar niet tussen, want die bestonden toen nog helemaal niet"

Sorry, maar je vervalt continu in een stelsematige ontkenning. Neem de geschiedenis zoals het is > https://nl.wikipedia.org/wiki/Commissie-Peel

De Palestijnen leven daar eeuwen, net als een handvol joden. Eind 19e eeuw stroomden de arabieren dat gebied in grote getallen binnen en pas in de 20e eeuw volgde de influx van joden.

Waar ga je je nu weer op beroepen, die antisemitische Balfour?

10
14 Keerzijde

Palestijnen denken dat ze eeuwig onderhouden blijven worden door de rijke oliestaten. Zou wel eens vies tegen vallen. Vrijwel iedereen begint dit stel onverzettelijke dwingelanden uit te kotsen.

3
15 Soare

* Verwijderd door de redactie *

16 Barbapapa-7,5
17 Doehetlekkerzelf

@15

Slap onzin, de Palestijnen willen een eigen staat...

6
18 Bullet108

@14
Dat zijn Arabieren behorende tot verscheidene stammen en/of familie's.
Nooit hebben die zich verenigd in het 'Palestijnse Volk". Dat is gelul.
Dat maak jij ervan. Het is geschiedsvervalsing.
Op het moment dat de Britten het mandaat over het land hebben en dus ook EIGENAAR van het land zijn en dat gebied Palestina noemen kun je ALLE inwoners Palestijnen noemen dus ook de Joden.
Ik zou zeggen stel het eens voor aan de eerste de beste moslim om een Jood een Palestijn te noemen, want dat doe je ook met de Arabier.
Kijken wat er gebeurt

4
19 von Schnellensinken

@18
Dan moeten ze met de Israeli's om de tafel.
Simpel zat.

3
20 von Schnellensinken

@19 So what, ook zij leefden daar eeuwen. En de joden bestonden vroeger ook uit stammen, 12 in die regio en vormden slechts 4 eeuwen een staat... heel lang geleden. Inmiddels is geen sprake meer van een joods volk en het enige wat nu rest is hun religie.

Sterker, in 70 n.C. waren er helemaal geen joden meer aanwezig in die regio.

En zo zijn er nu heel veel Israeli met een joods religieuze achtergrond die de religie hebben afgekeurd en zich als niet-religieus beschouwen. Zo kan je enkel spreken over een nieuw Israelisch volk, maar niet joods in de oude zin waar ook maar enig recht aan kan worden ontleend.

7
21 Keerzijde

De westelijke klaagmuur is overigens van Islamitische makelij. Alle muren zijn in het verleden meerdere malen verwoest tijdens oorlogen en herbouwd. De laatste keer door Sulaman in het Ottomaans rijk.

Dat de Israeli en joden een nieuwe tempel op de plaats van de Al Aqsa moskee willen bouwen is al vreemd opzich, want de deskundigen zijn het er redelijk over eens dat dit niet de locatie is van de oude tempel. Die locatie ligt namelijk een paar honderd meter verder in het zuiden van Jerusalem.

Aardige documentaire hierover is > The Coming Temple

6
22 Keerzijde

@22 Min? Het is nog veel grappiger. De huidige westelijk klaagmuur is nooit de stadsmuur geweest van Jerusalem, maar een muur van fort Antonia. De oude tempel lag daarbuiten in de stad van David.

Het is één grote religieuze dwaling, gemixed met politiek en valse sentimenten.

5
23 Keerzijde

Was nooit een probleem, de klaagmuur. Dankzij het oranje mannetje wordt nu alles op scherp gezet....

5
24 Liwwie

Blijft gewoon Israëlisch natuurlijk wat die jankende Palestijnen ook roepen of doen.

4
25 JackKropotkin

@19

'Op het moment dat de Britten het mandaat over het land hebben en dus ook EIGENAAR van het land zijn '

Is een geografische onmogelijkheid. Eigenlijk zeg je dit. Als de Spanjaarden eeuwen geleden Nederland aan Nigeria had gegeven, dan was het hardstikke OK geweest en was het ook OK als de bewoners destijds ondergeschikt waren aan de Nigerianen.

4
26 Liwwie

@3 DE NRC gaf reeds in 2006 een uitleg over wat onder Hasbara wordt verstaan:
https://www.nrc.nl/nieuws/2006/08/05/slachtoffer-israel-11172787-a209455

17
27 Barbapapa-7,5

Palestijnen? Haha, ze worden steeds lachwekkender.

3
28 1050 hPa

@28 De inhoudelijke waarde van je bijdrage is om te huilen.

2
29 Keerzijde

En de NOS berichtte in 2013 over de aanwezigheid van Hasbara in Nederland op de sociale media:
https://nos.nl/artikel/540167-israel-beinvloedt-online-debatten.html

13
30 Barbapapa-7,5

@3 Tzahal

Zoiets als elke kritiek op het beleid van de Israëlische regering gelijk neerzetten als antisemitisme?

Dat gebeurt hier ook veelvuldig, maar daar hoor ik niemand over.

13
31 ~ Echelon II ~

@15 Soare

Zolang hun buurland de niet gekoloniseerde delen van de Palestijnse gebieden volledig afsluit van de buitenwereld kun je het de Palestijnen niet verwijten dat ze hun economie niet op poten kunnen zetten. En dat buurland zorgt er wel voor dat de Palestijnen niet zelfstandig kunnen worden, o.a. door hun water in te pikken en hun stroomvoorziening te beperken.

En als de rijke golfstaten het beu worden weet ik wel wie het kind van de rekening zal worden en dat zijn niet de Palestijnen.

14
32 ~ Echelon II ~

Israëlische fabeltje. De zogenoemde klaagmuur is het restant van een Romeins bouwwerk.

4
33 Eric

Dé 'klaagmuur' is een restant van het Romeinse fort Antonia.

3
34 Eric

@19

Het Palestijnse volk is als volk erkend door de VN (1969?). Voor 1948 bestond het Israëlische volk ook niet.

De Palestijnen bevolken het voormaige mandaatgebied Palestina al lang voordat de invasie van Europese en Russische joden op gang kwam in de 19de en 20ste eeuw, onafhankelijk van het land wat die regio op een bepaald tijdstip bestuurde. Het is een opzettelijk gecreëerd misverstand dat Palestina onbewoond was voordat de joden er kwamen wonen.

13
35 ~ Echelon II ~

@20

Om netjes te vragen of ze het van hen geroofde gebied terug kunnen krijgen? Inclusief de verbinding met andere landen zonder inmenging van de boze buurman?
Grapjas.

12
36 ~ Echelon II ~

@25 JackKropotkin

Moeilijk he, met enig respect schrijven over mensen die jou niets misdaan hebben.

Palestijnen bestaan niet behalve als je een belachelijke schimpscheut uit kunt delen. Nare mentaliteit.

13
37 ~ Echelon II ~

@30 Barba

Het is fake news maar het heeft wel een officiele eigen website question

http://www.4il.org.il/eng/

10
38 ~ Echelon II ~

@18 Ze kunnen van alles willen. Maar ze krijgen het niet.

2
39 1050 hPa

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
FrisseBries
Offtopic

@2753Ik heb geen goede ervaringen met jou (maar dat heb ik met de meesten hier niet) en ik zal op je post ingaan.Dat jij met Bop een goe...

zojuist geplaatst door FrisseBries

Bob Sleebaan
Vrouwen die somber zijn over de toekomst, krijgen écht minder baby's: ‘Het blijft niet bij praten’

Als je door Rotterdam rijdt zie je anders genoeg vrouwen met kinderwagens. ...

1 minuut geleden geplaatst door Bob Sleebaan

Mac Benac
Ollongren: Poetins grens stopt niet bij de NAVO-grens

Goh zeg, wat een inzicht heeft deze vrouw. Pffff.......

1 minuut geleden geplaatst door Mac Benac

Mac Benac
Vrouwen die somber zijn over de toekomst, krijgen écht minder baby's: ‘Het blijft niet bij praten’

Hoe minder wereldburgers op deze aarde, hoe beter. Geef ook die vrouwen een lintje....

3 minuten geleden geplaatst door Mac Benac

Bob Sleebaan
Deze extreem realistische beelden komen rechtstreeks uit Unreal Engine 5

Mooie herinneringen heb ik aan het spel Unreal Tournament.Baanbrekend spel voor die tijd.Ze hebben niet stil gezeten met de ontwikkeling van...

4 minuten geleden geplaatst door Bob Sleebaan

baba jaga
Offtopic

@2754 Ik doe nog wat voor mijn geld jij teert op andermans zak.Tot zo dan gaan we ff sparren hoor, maar niet huilen dan he....

5 minuten geleden geplaatst door baba jaga

Mac Benac
Vrijwilligerswerk en exceptionele prestaties op werk: ruim 3300 mensen onderscheiden

Mijn schoonvader kreeg ooit een lintje voor zijn vrijwilligerswerk als buurthulp jarenlang. Ridder in de Orde van Nogwat. Verdiend.Maar dan ...

5 minuten geleden geplaatst door Mac Benac

Ronin
Offtopic

@2750 Op een forum als deze blijkt (helaas) moderatie nodig, in een psychiatrische inrichting is er begeleiding nodig.Jij haalt jouw digit...

6 minuten geleden geplaatst door Ronin

Oeps112
Edwin de Roy van Zuydewijn, duidt verstrekkende macht van onze Koninklijke familie - Ongehoord Nederland

https://www.stichting-jas.nl/2024/04/edwin-de-roy-van-zuydewijn-duidt.html...

6 minuten geleden geplaatst door Oeps112

NK. App
Leah Gotti BbcIndian Horny WifeX Ideos ComNang Mwe SanStrawberrytabby TitsCelebrities With Naked PicturesJostasy NakedChan XxxStoeach LeakedAnimekissClassic PorenPuta Locura PornPornhybGayamateur TwitterLindsey Lohan NudePorn AuditiinBipasha Basu HotIndian Jabardasti Sex VideoSaxy Comعرب هنتايHitomila NtrSexy Fat GirlHumping VideosGay Sex Video For MobileHegte Art MassageAngela White And ManuelFilmes Pornô AdultoPussy TatVideos Pornograficos Doble PenetracionY Vijaya HotSac ListcrawlerFreakabrittIndian Xxx Hard VideoIndian Xxx SxeRussian Porn ActressSecretary Seduce BossCammy Street Fighter 6 PornSmut ManwhaDirtychatChatabateEbony Leasbian PornCarry LightSpsnkbangJax DellossoHostel Boys Sex VideosBlack Porn SquirtingJuliade LuciaSexy Nude BabeHamster PornorSkye Blue PornTayler WayneAnna Louise NudeBig Dick Porn VideosPorn Download In HdFun PornAfrican Tribal TittiesPorn BondagesBlowjob ShotKatyjoraelyn NudeThick Granny PornMiasakhalifSaimin Seishidou 4Xx ChudachudiWatch Hot Sex VideosPetite Princess FemdDancingbear ComOnlyfans LeakesTop Porn DtarsPornmagazineTryst EscWatch Adult Movies For Free OnlineAnalteacherWish Rathod Photographer NameWifekoversPornhub Co.Chicas MasturbadasKira QueenVanessa Fel RioPorn Sun And MomAshemaletube.vomFemdoms PornTaelermadeEva Menta PornSilver Sable PornMia Khalifa Adult MovieLesbins HumpingBetonline AgPorn Mature TubFull Adult VideoEnglish HentaiiVenessa Delrio PornChubby Nude GirlsFree Porn Movies To StreamPorn MonnyWonder Woman NakedThreesome XxxPaoli Dam ChatrakBhojpuri Sex Video Bhojpuri Sex VideoForced To Have Sex PornPaige Turnah XxxBackroomcastingcouch LexaSherrichanelFacial Compil PornHentivideosPhilipeano PornWwwsexy VideoDirty Talk SexOriginal Blue FilmKanako IiokaTelugu Anchor Sex VideosChicasfollandoGgw VideosQuadrinhos ErotivosFinleyfae'sKatu-118Nsfw SnapchatSexy Movie Com HindiLittle Horny SisterSexllogCockteaseDestiny DevilleReality Show XxxPolishing PornGrannyhavingsexBig Botty Lesbian PornLez Porn HardAmatuer Wife Swap PornCuckold Story PornNilsa Prowant NakedLana Rhoades First SceneSnakaku ComplexSuoerhqAmazing Wirld Of Gumball PornXnxx Hd Hindi VideoEnglish Sex Hd VideosSecret Camera Sex VideosXxx Fast NightLatest Telugu Blue FilmsRekha Ki SexyBen 10 Sex ComPornhub CoùRürk PornHotmilf GifRasida Jones NudeMamadas Las MejoresMin Do YoonTelugu Actress BfHuge Cock ShemaleJapan Massage Hidden CamAfterdarkwillow Porn