door Denisova in Wetenschap  ·  77 Reacties

  • 6
  • 910x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@36 : In uw optiek bestaan slachtoffers niet? Althans, als het u uitkomt?

"... een kleine groep stemt met verstand op partijen die de kern aanboren: alles moet fundamenteel anders, eerlijker, schoner, zuiniger."

Eerlijker, hè? Wij uitgekleed worden en gemarginaliseerd en die innig geliefde, slachtoffer-Turken van u boven ons gesteld en superieur aan ons verklaard?

De manier waarop u Nederlanders omschrijft, zegt genoeg. U bent een blanke Europeanen-hater die vindt, dat wij alles verdienen dat men ons maar aan narigheid kan aandoen, dus is het beter voor ons, als uw soort nooit de macht krijgt hier.

8
51 Wendel

@1

- "Hou toch op met die achterlijke bangmakerij, zolang er niets verandert bij de grote bedrijven en het economisch denken zal er niets veranderen." -

Je kunt ook zelf verantwoordelijkheid nemen in plaats van steeds maar naar een ander te wijzen.
Ga bewuster leven, minder consumeren, minder energie verbruiken, zuiniger reizen, geen producten van vervuilende bedrijven kopen.

Een beter milieu begint bij jezelf.

2
52 Pegasus

@52 : Ja, mooi verhaal,..... hoe komt u erbij dat ik dat niet doe???? ben daar al jaren mee bezig en zelfs kleiner gaan wonen vanwege die reden.

Bij jezelf beginnen levert tot nu toe helaas niets op, de vervuiling stopt helaas ook niet bij de grenzen.

Het zijn toch echt de grote bedrijven / industrieën die (al lang) aan zet (hadden moeten) zijn.

Vreemd genoeg ontspringen die steeds weer de dans en is het de burger die keer op keer maar moet aanpassen.

Een beter milieu begint bij jezelf is m.i.
niets voor niets een slogan van overheid/bedrijfsleven

1
53 Seconda

@51

Gezien de onzin die u aan mij schrijft, denk ik dat u abuis bent en u de nummering wat door elkaar haalde. Of zelfs in een verkeerd topic zit te schrijven. Want uw antwoord slaat werkelijk nergens op.


@52
Dat doen velen allang. Echter, de maatschappij wordt maar zeer ten dele door de consument 'gemaakt'. De bedrijven sturen en initiëren, en zijn de oorzaak van veel verspilling. Bijvoorbeeld een bedrijf als CocaCola. Miljardenwinsten, maar niet bereid om een deel van de winst te investeren in een globaal, goed werkend statiegeldsysteem van hun wegwerpflesjes. Dan heet het opeens dat "de burger verantwoordelijk is, en de flesjes in de afvalbak moet gooien!". En dat is de verantwoordelijkheid afschuiven op de consument. De vervuiling moet je bij de bron bestrijden: zorgen dat de consument liever een euro statiegeld terugkrijgt voor dat flesje dan kiezen om het in de berm te pleuren.
Wij burgers nemen best onze verantwoordelijkheid, maar bedrijven kiezen nog veel te veel en te vaak alleen voor winst en machtspositie, in plaats van een schoon milieu en kansen voor onze kinderen!

3
54 weerman

@42 Denk dat er bedoelt wordt dat hier de kosten te hoog zijn door overheidsinvloed mengen en bedrijven daarom naar lage loonlanden gaan.

4
55 solidsteel

@54

Als ik mij de enorme weerstand tegen het niet meer gratis mogen verstrekken van plastic zakjes kan herinneren hier op nieuwskoerier, dan ben ik wat minder optimistisch dan jij.

2
56 Pegasus

@54 Dan koop je als consument geen cola meer.

5
57 solidsteel

@45
Dat komt wellicht omdat nooit een krant leest en alleen afgaat op je eigen voooroordelen in deze, aangedikt met paranoïde complotfetisjisme. Er zijn legio documentaires die letterlijk visueel aantonen dat klimaatveranderingen gaande is op een schaal die zeer ernstig te noemen valt.

Je kunt struisvogelpolitiek bedrijven maar op een goed moment gaat de wereld te maken krijgen met klimaatvluchtelingen die jij vanzelfsprekend gelijk als gelukszoekers zal gaan bestempelen, neemt niet weg dat het probleem reeel is en hier serieus iets aan gedaan moet worden.

Mijn generatie overleeft dit alles wel, maar de toekomstige generaties worden de dupe van paranoïde complotfetisjisten, de politici, die alleen maar opereren vanuit de gedachte dat de kiezer ‘nu’ tevreden gehouden moet worden. Terwijl sommige watjes zich op theatrale wijze ter aarde storten met huilie huilie retoriek over ‘hoofddoekjes’ gaat de daadwerkelijke dreiging voor de mensheid onverminderd door.

0
58 Drumpf

@51

Je schreef:”De manier waarop u Nederlanders omschrijft, zegt genoeg. U bent een blanke Europeanen-hater die vindt, dat wij alles verdienen dat men ons maar aan narigheid kan aandoen, dus is het beter voor ons, als uw soort nooit de macht krijgt hier. ”

‘Uw soort’???

LOL tjezus, men zou biologie weer verplicht moeten stellen op de middelbare school. Tenenkrommend dit soort onnozele en racistische prietpraat.

0
59 Drumpf

uiteindelijk zal de natuur overleven, de mensheid niet.....

0
60 t.rap.er.niet.in

@57

Je gaat nog steeds uit van de sturende consument? Droom lekker verder. question

@59
Die poster probeerde mij racisme in de schoenen te schuiven. Geeft ook geen antwoord meer; lamaarwaaie. question

@60
Klopt, we zijn gewoon niet intelligent genoeg, vind ik. als we maar blijven vasthouden aan de economie waarin iedereen gevangen zit, gaan we ten onder. Gelukkig beginnen economen die ook inzien dat het fundamenteel 'anders' moet, zich te roeren. Natuurlijk met weerstand bij de groepen die nu macht en profijt hebben van het huidige systeem. Want die zijn, zo sociopatisch als ze zijn, natuurlijk niet bereid om die posities op te geven. Ook niet als ze weten dat het zelfs hun eigen kinderen zijn die de nadelen van dit systeem snel gaan ervaren...

Dat is DE fout bij de mens: we houden te lang vast aan structuren/hiërarchieën die ons lang voordeel gaven, maar die nu niet meer werken. Het moet anders, en snel óók. Anders is het te laat.

Geneuzel over PET-flesjes en plastic tasjes is gerommel in de marge. De discussie moet veel dieper en fundamenteler worden..!

2
61 weerman

Stop dan ook eens met het stemmen op partijen die de fokpremie (kinderbijslag) in stand willen houden. Dan denk ik vooral aan die "gaat heen, en vermenigvuldigt u"-partijen als CDA, CU en SGP. Overbevolking stimuleren is water naar de zee dragen. En als de paus dan ook nog verstandig wordt, en geboortebeperking niet langer als "zonde" aanmerkt, misschien dat het dan ook nog eens wat wordt met de zogenaamde "derde wereld".

2
62 Tismewat

@55 Ze worden lagelonenlanden genoemd omdat de lonen de kosten zijn die men hier te hoog vindt. Friedman pleitte niet voor niets voor het wereldwijd afschaffen van het minimumloon. Omdat dat de meesten toch te ver ging heeft men de grenzen open gezet voor goedkope arbeidsmigranten. Waarom een Nederlander in dienst nemen als je voor hetzelfde geld twee Polen of Roemenen kunt krijgen? Ondertussen creeëren banken torenhoge schulden waar wij voor op mogen draaien. Fantastisch, dat moderne kapitalisme.

Er is genoeg overheidsinmenging, alleen niet voor ons welzijn. Het hele financiële stelsel, met hulp van de politiek, is de oorzaak van alle shit waar we nu in zitten. Zie de laatste link in @43 .

1
63 dani

Adapt2030

0
64 De Antiheld

@41
Kapitalisme in zijn zuiverste vorm leidt tot crises als in 2008. Dat kan ook niet anders. Iets met "kat op spek binden", en "gelegenheid maakt de dief"....
Het is juist de fraude en corruptie die het kapitalisme maakt tot wat het is: een zooi van dieven die ten koste van alles en iedereen de eigen portemonnee spekken.
Zelfs kapitalisme met verregaande overheidscontrole blijkt niet te werken. Dat hebben we ook geleerd uit de crisis van 2008. Er was controle op het bank- en verzekeringswezen. Zelfs vergaande controle. Toch was het juist deze sector die bijna de hele wereld naar het faillissement heeft gebracht. Ook wij hebben met belastingcenten deze sector moeten redden. Het grootkapitaal is daarmee gered door de modale burger die onder dreiging van het verlies van alle spaarcentjes mee kon betalen aan de redding. En wie hebben als enigen daarvan geprofiteerd? De rijken met hun bankaandelen.
Met die opwarming gaat het dezelfde kant op. Het is de vertegenwoordiging van het grootkapitaal die presidenten als Trump er toe zetten om milieubeschermende maatregelen overboord te gooien om winst te kunnen maken. Die het milieuprobleem botweg ontkennen, enkel en alleen omdat het de eigen portemonnee raakt.
Het kapitalisme is de hoofdoorzaak van de opwarming. Het kapitalisme is de hoofdoorzaak van de armoede in de derde wereld. Het kapitalisme is de hoofdoorzaak van oorlogen. Denk maar aan de oorlogen in het Midden Oosten en de oliebelangen.
Het kapitalisme is werkelijk helemaal nergens goed voor, anders dan voor de 1% rijken in onze samenleving. Die mensen die van gekkigheid niet weten hoe ze hun centen moeten besteden, en die desalniettemin steeds meer en meer moeten.......

1
65 Tismewat

Ach zolang de natuur zelf meer dan 5 keer meer ppm CO2 produceert dan de mensheid valt er niet zoveel te corrigeren. En helemaal niet als je bedenkt dat slechts 0,04 % van de atmosfeer bestaat uit CO2. Dat is zo weinig dat de bedachte invloed op het klimaat eigenlijk heel dubieus is. Staat gewoon in het IPCC rapport, maar alleen niet in de management samenvatting. En wie leest nou al de samenvatting, laat staan het hele rapport en zeker niet als het je politiek gezien niet uitkomt.....

7
66 Goedemiddag

@66
Lees jij het überhaupt wel, of snap je het rapport gewoon niet?
Je haalt sowieso een aantal zaken door elkaar. De opwarming wordt niet alleen veroorzaakt door CO2, maar ook door methaan en waterdamp. De laatste is feitelijk een constante, want teveel damp leidt tot regenval. De hoeveelheid CO2 in de atmosfeer was redelijk constant, en daarop was de wereldtemperatuur gebaseerd. Een toename van broeikasgassen heeft -hoe gering die ook lijkt- vrijwel onmiddelijk gevolgen voor de temperatuur. Methaan wordt overigens vaak vergeten. De methaanuitstoot is de afgelopen vijftig jaar enorm toegenomen. Met name door de intensieve veehouderij. Het is dus een optelsom van factoren met de mens als gemeenschappelijke factor. Dat wordt bevestigd door het IPCC-rapport. In alle wetenschappelijke klimaatmodellen overigens.
Zet daarbij het kappen van regenwouden voor de sojateelt ten behoeve van de vleesindustrie, de opwarming van de oceanen waardoor ze het vermogen verliezen om CO2 op te nemen, dan kun je op je klompen aanvoelen dat je op een gegeven moment op een punt komt dat de klimaatverandering onomkeerbaar is.
Gokken met het voortbestaan van (de mensheid op) onze planeet lijkt me niet verstandig. Een weg terug is er niet. En dat wil je je nakomelingen toch echt niet aandoen. Nog afgezien van de ellende die eraan voorafgaat. Het Midden Oosten en Noord Afrika zijn nu al zodanig opgewarmd, dat de bevolking daar op de langere duur zal wegtrekken, omdat leven er niet meer mogelijk is. Dat zal een exodus in gang zetten die zijn weerga niet kent. Met alle daarbij behorende spanningen waar we nu al een voorproefje van hebben......

0
67 Tismewat

@66

Wat begrijp je niet aan het principe 'kringloop'?

1
68 Pegasus

* Verwijderd door de redactie *

69 Chat Baker

@9 Knap van je dat je hier nog de islam bij haalt... dat was het topic niet

1
70 RonMVV

Kapitalisme wordt hier aangehaald als bron van het kwaad. Ik denk dat dit te kort door de bocht is.
We kennen helaas geen "isme" die plaatsvervangend kan dienen zonder weer andere gebreken. Vroeger had je oprichter Ford die vond dat zijn werknemers voldoende moeten kunnen verdienen om zich ook een Ford auto te kunnen permitteren. Ook had je vroeger het Rheinland kapitalistische model met meer aandacht voor de lokale markt, het midden en kleinbedrijf en kleinschaliger operaties i.h.a.
Het zijn vooral het globalisme en neo liberalisme, de uitwassen van het kapitalisme, die de boel aan het verpesten zijn. Een neo liberaal vindt elk loon (= kosten = eng) te veel: die gaan door met het zoeken naar lage lonen landen tot ze werknemers gevonden hebben die gratis voor ze werken.
Het zijn ook de globalisten en neoliberalen die momenteel aan de macht zijn, de meeste regeringen in hun zak hebben en die globaal denken en vrij verkeer van personen belangrijk vinden om aan goedkope werknemers te komen. Vandaar ook dat kerosine niet belast wordt. (Tijdens 9/11 was er effe geen vliegverkeer boven de USA: je zag de natuur opknappen maar die rapporten werden natuurlijk snel van tafel geveegd). En onder het neoliberalisme zijn werknemers onbelangrijk geworden en draait het puur om de kapitaalmarkt en de aandeelhouders. Geld is hun God.

0
71 Conradijntje

@28
Dat is inderdaad niet bewezen. Het is een aanname die gedeeld wordt door 99% van de klimaatdeskundigen. Als het bewezen is, is het te laat dombo!!!!

1
72 Tismewat

We kunnen zoveel maar we doen zo weinig.

0
73 Neo Darwinius Maximus

@28

Zelden zoveel kul netjes geordend gezien.

Voor het overige zie @72

0
74 MARCUSAURELIUS

@72 Die 99% is complete BS.
"Als het bewezen is, is het te laat dombo!!!!"
Is ook onzin.

4
75 solidsteel
76 dani

""Bij vier graden zijn we ook beland in wat een runaway climate scenario heet. 's Werelds permafrost gaat meer dan 500 miljard ton CO2 in onze atmosfeer pompen. Dat is in het verleden al gebeurd en het heeft toen onze planeet compleet veranderd.""

Ze bedoelen waarschijnlijk methaan.
http://wibnet.nl/natuur/klimaatverandering/permafrost-verbergt-klimaatnachtmerrie

0
77 eh

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
wildersfan
Microsoft zet broncode MS-DOS 4.0 op GitHub

Volgens mij hadden we thuis 3 toepassingen ervoor destijds. Tekstverwerking, Spreadsheet en Boekhouden. Dat was alles. ...

2 minuten geleden geplaatst door wildersfan

wildersfan
Microsoft zet broncode MS-DOS 4.0 op GitHub

@8 Dat meen je niet???...

6 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Graaier1000
Microsoft zet broncode MS-DOS 4.0 op GitHub

Wat ik mij van MS-DOS 4.0 herinner is dat het nooit echt populair is geweest. Ik denk vergelijkbaar met het het latere Windows Vista dat nooit e...

7 minuten geleden geplaatst door Graaier1000

wildersfan
Microsoft zet broncode MS-DOS 4.0 op GitHub

@6 Win95 was extreem irri. Omdat je ineens zo'n grafische interface had. En alle oude programma's in feite niet meer goed werkten. Je kan dan va...

7 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Ron MVV Maastricht .
Offtopic

@2880 Kom maar https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=wmXFV9N7D6I...

9 minuten geleden geplaatst door Ron MVV Maastricht .

DikkeTor
Offtopic

Ik ven vanaf hier verplicht om Ron ronduit inelkaar te mepper men een gespijkerde knuppel XD...

11 minuten geleden geplaatst door DikkeTor

DikkeTor
Microsoft zet broncode MS-DOS 4.0 op GitHub

de prachtige tijden toen je Win95 wou installeren maar free-dos gaf DE error XD...

12 minuten geleden geplaatst door DikkeTor

wildersfan
Microsoft zet broncode MS-DOS 4.0 op GitHub

toch knap DAT het Bill ...

12 minuten geleden geplaatst door wildersfan

wildersfan
Microsoft zet broncode MS-DOS 4.0 op GitHub

@3 Jij toch Tor... 😉Maar toch knap het Bill het gelukt is. Nu is het bedrijf 3 triljoen dollar waard. 😂...

13 minuten geleden geplaatst door wildersfan

DikkeTor
Microsoft zet broncode MS-DOS 4.0 op GitHub

I lolz, niemand ASM geleerd? XD...

17 minuten geleden geplaatst door DikkeTor

NK. App
Desi Aurat SexBlue Picture Video Ke SathXnxx Hd Hindi AudioBj FeetXtube CimCumshots CelebritiesPornotioWww Hot Sex Tube ComRough Sex PicsNatasha Nice MoviesAnna Nicole Smith In The NudeTeen Girl Xxx ComWww X Masti ComBig BooobChut ShayariChuuk NiwitMan And Woman PornIndonesian Porn VideoXpajasTrans Porn TubeDva HentaiSemi Jepang_octopussy_Harllow HarrisonKin8tengokuDeni Deniel PornSunny Bunny XxxFree Interrcial PornPorn CheerleaderDani Daniel NewJenna Lewis SurvivorMangás PornográficosPorn LikEnergy KoyukaLesbian Sexual VideosAnam Khan PornBrooke Monk Nude LeakedBhangarh Sex VideoNaked IndiangirlsDaddy Taboo PornBlack Porn BigassTracer NakedAndhra Aunty XvideoPornos Gay En EspañolOld Women SexvideoPorn Gay CruisingMimi Faust SextapeIndian Porn XhamsterPussy PhotosPornucopiaXxx Video NatashaDominicanas Videos PornosWatch Free Hd Porn21naruralsSexo Entre FamiliaCumshots On BeachFree IpadpornInterracial Porn BestSambapofnoMrs. MischiefJinx NudeLive Stream SexSelene Castle PornTeen Porn ForumPics Of Big TittsNicole SteinwedellSwap XnxxPansexual PornIndian Bf MoveSex Video Hd ComedyGnozo XxxNaughty America's.comAmatateur PornAmora LuvHot Tits XxxDesi Maal Ki ChudaiCollege Girl And Boy Sex VideoAsia Foot WorshipCellulite PornMallu Masala XxxPelis EroticasPurpleporn StarsAmateur Adult Videos2goliePakistani Sex TubeDemasculateHdre PornHot Girl Sex PhotoAngela White PirnMessyblowjobsPorn PortugalVideo PprnoBoobs AnimeMeekah ActressEppudu Kaka InkeppuduHindi Audio Chudai VideoBhabhi And Devar Porn VideoFelix PornSarina TakeuchiPristinr EdgePawg OrgyLets Do It Hot Porn VideosOhhbabyitslexi OnlyfansPlpo69Redwap Full HdTeen Hindi PornFree CreampiepornYoga Xxx ComKannada Fucking VideosNathaly Cherie PornCincum De MayoXxx Hd BhabhiBoob LickKoreanseksFling ComWww. PornDarth Talon PornNichole Hiltz NudeGay Porn CheatersChennaifuckPetite Naked LatinaIndian Bollywood Actress XxxRashmi Sex VideosHindu Girl PornNinja HentaiFree Nude PicsHmasterxVietnames NudeXtremeclitPaki NudeTeamskeet Full VideosGay Porn BlackFlirt SquirtsElo Podcast XxxAkari Watanabe PornPictures PornLily Phillips NudeLena The Plug Sex SceneEnony Feet PornAnisa JomhaMeru The Succubus MerchPron MilkVepirnPrivate PornôFist DildoGrannycreampieMelhores Filme Pornô BrasileiroEnony Porn StarMolly Little Big Secret 2Long Asian Nipples