Buitenland
  • 26
President Donald Trump zal de Amerikaanse ambassade in Israël verplaatsen van Tel Aviv naar Jeruzalem. Dat heeft Trump dinsdag laten weten in een telefoongesprek met de Palestijnse president Mahmoud Abbas, aldus diens woordvoerder. Ook verschillende Amerikaanse media melden dinsdagnacht d ...

3 maanden geleden door Drumpf

REAGEER MET EEN EMOJI
28
2
2
1
26
1
LEES MEER OVER

Hoezo "Trump zet door"?
Hij tekent namelijk NIET iets. En wel de 'waiver' waarmee de Jerusalem Embassy Act telkens werd tegengehouden t.b.v. "Het vredesproces". Dat pappen-en-nathouden-proces zorgde er juist voor dat het geweld telkens weer kon oplaaien. Dat kan nu eindelijk veranderen.

201 grovi    
3 maanden geleden door grovi
14
Meld

Het moge inmiddels wel voor iedereen wel duidelijk zijn (ja.., óók voor hen met oogkleppen) dat we Trump niet kunnen beschuldigen van het hebben van een diplomatieke agenda. De man dendert al bijna een jaar lang -nietsontziend- als de spreekwoordelijke olifant door de (internationale) porceleinkast en heeft tot op de dag van vandaag uitsluitend schade toegebracht aan vredesprocessen, klimaatovereenkomsten, handelsafspraken, sociale zekerheden en -meer in het algemeen- aan de Amerikaanse geloofwaardigheid en betrouwbaarheid, als het gaat om het nakomen van afspraken en verdragen.
Het heeft er -zijn recente beslissingen in aanmerking nemend- alle schijn van, dat deze oranje baviaan uitsluitend (!) bezig is met het uitwissen van de geschiedenis van zijn voorgangers en dat hij bereid is, daaraan àlles ondergeschikt te maken.
Zèlfs zijn hondstrouwe aanhang zou zich toch langzamerhand zorgen moeten gaan maken over de wèrkelijke agenda van hun president. Alle tekenen duiden er immers op, dat Trump bezig is met een persoonlijke kruistocht tegen de erfenis van o.a. Obama, Clinton en Bush. Zonder méér onderbouwing dan het infantiele "This is só bad for America" worden klimaatakkoorden, nucleaire akkoorden, handelsakkoorden en voorzichtige aanzetten tot onderhandeling met oppositionele staten en regeringen van tafel geveegd. Vervolgens wordt e.e.a. verkocht als "daadkracht", terwijl het in wezen volstrekte idioterie is.
Is de wereld door de totale koerswijziging van de Trump-regering inmiddels èrgens ook maar iets veiliger geworden? Is -ergens op de wereld- door de totale koerswijziging van de Trump-regering èrgens de democratie hersteld? Is er ook maar èrgens één kind minder van honger of door oorlogsgeweld omgekomen? Is er ook maar één lid van de Amerikaanse elite te vinden, die een tikkie ongerust is geworden door de aangekondigde Tax-reform van Trump?
Natuurlijk niet...!
Trump IS de elite, al doet hij z'n uiterste best om zich te omgeven met het imago van "a poor and simple coalminer".
Trump is de hypocrisie in z'n zuiverste vorm..!
Hellaas is deze zwaar gemankeerde idioot in staat gebleken, om (bijna) de helft van het Amerikaanse electoraat het grootste oor in de Amerikaanse geschiedenis aan te naaien.
Niemand (behalve @CoolMemories natuurlijk.., maar dat is nou eenmaal onze dorpsgek) heeft Trump nog kunnen betrappen op een realistisch wereldbeeld c.q. een samenhangende wereldpolitiek. Datzelfde geldt voor de binnenlandse politiek.
Trump viert iedere opzegging- of buitenwerkingstelling van een wet/maatregel/besluit/verdrag als een persoonlijke, grootste overwinning op zijn voorgangers.
Het is een beangstigend idee, dat niet alleen de Amerikanen maar ook vrijwel de complete westerse- en deel van de nietwesterse wereld direct of indirect de gevolgen van zijn irrationele regeerstijl zullen gaan ervaren.

202 Münchhausen    
3 maanden geleden door Münchhausen
7
Meld

Ben Shapiro:
"If you are a Jew and you walk into East Jerusalem, your life is in danger. If you're an Arab and you walk into West Jerusalem, there's no problem at all, which signifies exactly why Jerusalem should be under Jewish control and not under Muslim control."

203 von Schnellensinken    
3 maanden geleden door von Schnellensinken
13
Meld

@202

Inderdaad kunnen we geen "realistisch wereldbeeld/coherente Globale-politiek "
signaleren volgens de daarvoor met de mond beleden parameters der Aardse
bureaucratische en technocratische Markt- gestreamde wijzen.

Maar misschien zien we nu wereldwijd wel "de Toestand van de huidige wereld "
verbeeld en verpersoonlijkt in -1- mensbeeld ...via de outcome van het actuele
decadente wereldse rendement waaraan we massaal hebben (mee)gewerkt
in de laatste 70 jaar (Om de ontluisterde en de stuk geschoten wereld en dito
levensvoorwaarden weer op gang te helpen ? ...dat exponentieel aan het ontsporen is geraakt)

204 m+m = Z    
3 maanden geleden door m+m = Z
3
Meld

'koekoek' ... is die man eigenlijk joods? Hij had wel zo'n keppeltje op, of is dat niet voorbehouden aan enkel joden? In welk geval dit besluit dan mogelijk niet een Amerikaans besluit is maar een door Israel ingefluisterd besluit ...

205 mightimouse    
3 maanden geleden door mightimouse
4
Meld

Een autist als Trump is niet te waarschuwen.

206 Mac Benac    
3 maanden geleden door Mac Benac
5
Meld

@202

De leidraad van Trump is het gezwatel van Steve Bannon. Hij is uit op een confrontatie. Al z'n idiotie past daarin. Diplomatie staat alleen maar in de weg.

Trump is een kwaadaardige pyromaan, die brand sticht met een bedoeling.

207 zeikenderechter    
3 maanden geleden door zeikenderechter
8
Meld

De volgende wordt Iran.

208 zeikenderechter    
3 maanden geleden door zeikenderechter
6
Meld

@204
Ga jij ff gezellig koffiedrinken met @Cool....OK..?

209 Münchhausen    
3 maanden geleden door Münchhausen
4
Meld

Hatseflats, gaan met dat kadaver. Over een week is er niets meer aan het handje. Laat het 2 weken zijn. Er verandert namelijk heulemaol niks, behalve dat de medewerkers die in Tel Aviv wonen nu wat verder moeten reizen. Maar goed, woonruimte doen ze daar sowieso niet heel ingewikkeld over.

210 WutWut    
3 maanden geleden door WutWut
7
Meld

geweldig nieuws ...eindelijk iemand met ballen..hulde voor trump...die lelijke plofkop van Denk zal zich wel weer helemaal opvreten hhaha..omdat zijn profeetje ooit op een vliegend ezeltje in 1 nachtje naar jaruzalem was gevlogen...wat een gotspe...die zandkamelen hebbne daar niks te zoeken ..helemaal niets

211 delarosa@europe.com    
3 maanden geleden door delarosa@europe.com
11
Meld

@munschhausen
hij doet tenminste iets...zelden gezien zoveel ballen en daadkracht bij een president. De economie staat er goed voor ..hulde voor trumpie

212 delarosa@europe.com    
3 maanden geleden door delarosa@europe.com
12
Meld

Misschien kun je toch beter stoppen met dat lijmsnuiven......?

213 Münchhausen    
3 maanden geleden door Münchhausen
4
Meld

@202
Vóór Trump waren er inderdaad helemaal geen problemen. Niet klimatologisch, niet nucleair en niet sociaaleconomisch. Of wel? En hoorden we je toen ook? Of is het alleen Trump die, hoe noemde je dat ook alweer, hypocriet is.

214 grovi    
3 maanden geleden door grovi
10
Meld

@213
Welja, nòg een valide argument. Ze zijn op he?

215 grovi    
3 maanden geleden door grovi
10
Meld

@214

Nee..., Trump is niet de enige hypocriet....maar wel veruit de gevaarlijkste...

216 Münchhausen    
3 maanden geleden door Münchhausen
6
Meld

@33 Mijn indruk is dat de plek die wij tegenwoordig Jeruzalem noemen al vele duizenden jaren door mensen wordt bewoond. Ook reeds voordat er überhaupt zoiets als een Israëliër of Israëliet bestond. Dit blijkt voor mij oa. uit wetenschappelijk onderzoek, archeologie en dergelijke.

Maar ook in bijv. de Torah/OT-Bijbel (ook een best ouwe bron tenslotte) valt het een en ander lezen over deze plek. Denk bijvoorbeeld aan het verhaal over Melchisedek >> is een persoon uit de Bijbel die leefde ten tijde van aartsvader Abraham. Hij wordt koning van Salem en priester van de Allerhoogste God genoemd. Zijn naam betekent: 'de koning is rechtvaardig'. Algemeen wordt aangenomen dat met 'Salem' het oude Jeruzalem wordt bedoeld - https://nl.wikipedia.org/wiki/Melchisedek Of de verhalen over de Jebusieten >> waren de afstammelingen van Jebus en een van de oorspronkelijke bewoners van Jeruzalem voordat David de stad veroverde en tot zijn hoofdstad van Israël maakte - https://nl.wikipedia.org/wiki/Jebusieten

Anyway, misschien heb je hier nog iets aan:

o) Jeruzalem >> is een van de twintig oudste doorlopend bewoonde steden ter wereld. En aldaar met name: Geschiedenis - https://nl.wikipedia.org/wiki/Jeruzalem#Geschiedenis +History of Jerusalem - https://en.wikipedia.org/wiki/History_of_Jerusalem
o) Israëlieten >> was de collectieve naam van de nakomelingen van Jakob - https://nl.wikipedia.org/wiki/Isra%C3%ABlieten +Aartsvaders - https://nl.wikipedia.org/wiki/Aartsvader
o) Kanaän (gebied) - Geschiedenis - https://nl.wikipedia.org/wiki/Kana%C3%A4n_(gebied)#Geschiedenis +Geschiedenis van Palestina (regio) - https://nl.wikipedia.org/wiki/Geschiedenis_van_Palestina_(regio) < laatste haakje evt. zelf ff toevoegen in de browser
o) En via @52 kwam ik ook nog ff terecht bij 2 Samuel 5 - https://www.statenvertaling.net/bijbel/2sam/5.html waardoor ik oa. nog ff wat las over Abdi-Heba - https://en.wikipedia.org/wiki/Abdi-Heba en de Jebusieten - https://en.wikipedia.org/wiki/Jebusite

Maar ehm... wanneer is een stuk land echt eigendom van iemand, volgens jou? Van een groepje mensen, bijvoorbeeld, of van een volkje in de oudheid... of een moderne natiestaat. En waarom is dat zo, of zou dat zo moeten wezen? Van wie is Amerika, bijvoorbeeld, volgens jou, of Australië... Nederland? En waarom is het eventueel wel of niet belangrijk om te weten wiens voorouders ergens als eerste ergens gingen verblijven?

217 ZieOnderkantBlik    
3 maanden geleden door ZieOnderkantBlik
0
Meld

@217 Ach uiteindelijk zijn we allemaal Oost Afrikanen. question En je weet toch wel dat wie ergens het langst met een etnische groep woont er het meeste recht heeft on te wonen. Kijk naar de Indianen in de US b.v. of b.v. de aboriginals in Australië. question

218 Neo Darwinius Maximus    
3 maanden geleden door Neo Darwinius Maximus
3
Meld

Het ziet er naar uit dat de ambassade van de VS in Jeruzalem nog wel een tijdje de *enige* buitenlandse ambassade in Jeruzalem blijft; en dat gebeurt dan op basis van een besluit van een president van de VS die door het overgrote deel van de wereld al lang niet meer voor vol wordt aangezien (zelfs niet door Netanyahu, maar ja, die hoor je dat niet zeggen, en nou al helemaal niet..)

219 handsfree    
3 maanden geleden door handsfree
1
Meld

@212

"hij doet tenminste iets...zelden gezien zoveel ballen en daadkracht bij een president."

To act stupid doesn't requires balls.

Het valt te hopen dat de schade beperkt blijft maar de voortekenen beloven weinig goeds.

220 Drumpf    
3 maanden geleden door Drumpf
3
Meld

@217 ""Maar ehm... wanneer is een stuk land echt eigendom van iemand""
Dat doet er eigenlijk niet eens zo heel veel toe, zolang je dat 'eigendomsrecht' niet aangrijpt om je buren/mede-eigenaars/mede-bewoners buiten te sluiten (of erger, zoals in dit geval), of om je eigendom verder uit te breiden. Zoals zo vaak komt het uiteindelijk neer op de vraag, of je je gewoon een beetje weet te gedragen.

221 W. Anstalt    
3 maanden geleden door W. Anstalt
0
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
‘Verlaat gekkenhuis Nederland voor het...
‘Verlaat gekkenhuis Nederland voor het te laa...

19 uur geleden door website001internet

Kajsa Ollongren: een kille prinses of zelfver...
De vrouw die gisteren het referendum torpedee...

1 dag geleden door AD

Cowboy-boycot: 'Wat mag er straks nog we...
VIDEO: Ministers reageren op het nieuws dat e...

16 uur geleden door Doehetlekkerzelf

Geen cowboyfeestjes meer in TivoliVredenburg...
Activisten hadden een thema-kinderfeest in ju...

1 dag geleden door NOS

Rechter voorkomt effectieve aanpak van Turkse...
Een op de vijf Turkse Nederlanders wordt verd...

1 dag geleden door Moskowfiets


ADVERTENTIE


Laatste reacties
Erika
Koffie en koekjes...
Herkenbaar!Stomme rot ziekte!!!...

minder dan een minuut geleden door Erika

Janzzen
Ebru Umar - Dit land is stuk...
Als dit land toch zo naar de kloten is, waar...

minder dan een minuut geleden door Janzzen

Lone Wolf
Pro-Erdogan krant valt Turks-Nederlandse Kame...
Natuurlijk zijn dat verraders, die moeten per...

1 minuut geleden door Lone Wolf

GreyB
Trump wil 1 miljoen leerkrachten bewapenen en...
@15Wat klopt er dan feitelijk niet aan het ...

1 minuut geleden door GreyB

Chaimileh
Pro-Erdogan krant valt Turks-Nederlandse Kame...
Wow. En wat ga je nu doen nederland?...

2 minuten geleden door Chaimileh

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig