Trump zet door, ondanks waarschuwingen (volkskrant.nl)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door Drumpf in Buitenland  ·  221 Reacties

  • 26
  • 1700x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Hoezo "Trump zet door"?
Hij tekent namelijk NIET iets. En wel de 'waiver' waarmee de Jerusalem Embassy Act telkens werd tegengehouden t.b.v. "Het vredesproces". Dat pappen-en-nathouden-proces zorgde er juist voor dat het geweld telkens weer kon oplaaien. Dat kan nu eindelijk veranderen.

14
201 grovi

Het moge inmiddels wel voor iedereen wel duidelijk zijn (ja.., óók voor hen met oogkleppen) dat we Trump niet kunnen beschuldigen van het hebben van een diplomatieke agenda. De man dendert al bijna een jaar lang -nietsontziend- als de spreekwoordelijke olifant door de (internationale) porceleinkast en heeft tot op de dag van vandaag uitsluitend schade toegebracht aan vredesprocessen, klimaatovereenkomsten, handelsafspraken, sociale zekerheden en -meer in het algemeen- aan de Amerikaanse geloofwaardigheid en betrouwbaarheid, als het gaat om het nakomen van afspraken en verdragen.
Het heeft er -zijn recente beslissingen in aanmerking nemend- alle schijn van, dat deze oranje baviaan uitsluitend (!) bezig is met het uitwissen van de geschiedenis van zijn voorgangers en dat hij bereid is, daaraan àlles ondergeschikt te maken.
Zèlfs zijn hondstrouwe aanhang zou zich toch langzamerhand zorgen moeten gaan maken over de wèrkelijke agenda van hun president. Alle tekenen duiden er immers op, dat Trump bezig is met een persoonlijke kruistocht tegen de erfenis van o.a. Obama, Clinton en Bush. Zonder méér onderbouwing dan het infantiele "This is só bad for America" worden klimaatakkoorden, nucleaire akkoorden, handelsakkoorden en voorzichtige aanzetten tot onderhandeling met oppositionele staten en regeringen van tafel geveegd. Vervolgens wordt e.e.a. verkocht als "daadkracht", terwijl het in wezen volstrekte idioterie is.
Is de wereld door de totale koerswijziging van de Trump-regering inmiddels èrgens ook maar iets veiliger geworden? Is -ergens op de wereld- door de totale koerswijziging van de Trump-regering èrgens de democratie hersteld? Is er ook maar èrgens één kind minder van honger of door oorlogsgeweld omgekomen? Is er ook maar één lid van de Amerikaanse elite te vinden, die een tikkie ongerust is geworden door de aangekondigde Tax-reform van Trump?
Natuurlijk niet...!
Trump IS de elite, al doet hij z'n uiterste best om zich te omgeven met het imago van "a poor and simple coalminer".
Trump is de hypocrisie in z'n zuiverste vorm..!
Hellaas is deze zwaar gemankeerde idioot in staat gebleken, om (bijna) de helft van het Amerikaanse electoraat het grootste oor in de Amerikaanse geschiedenis aan te naaien.
Niemand (behalve @CoolMemories natuurlijk.., maar dat is nou eenmaal onze dorpsgek) heeft Trump nog kunnen betrappen op een realistisch wereldbeeld c.q. een samenhangende wereldpolitiek. Datzelfde geldt voor de binnenlandse politiek.
Trump viert iedere opzegging- of buitenwerkingstelling van een wet/maatregel/besluit/verdrag als een persoonlijke, grootste overwinning op zijn voorgangers.
Het is een beangstigend idee, dat niet alleen de Amerikanen maar ook vrijwel de complete westerse- en deel van de nietwesterse wereld direct of indirect de gevolgen van zijn irrationele regeerstijl zullen gaan ervaren.

7
202 Münchhausen

Ben Shapiro:
"If you are a Jew and you walk into East Jerusalem, your life is in danger. If you're an Arab and you walk into West Jerusalem, there's no problem at all, which signifies exactly why Jerusalem should be under Jewish control and not under Muslim control."

13
203 von Schnellensinken

@202

Inderdaad kunnen we geen "realistisch wereldbeeld/coherente Globale-politiek "
signaleren volgens de daarvoor met de mond beleden parameters der Aardse
bureaucratische en technocratische Markt- gestreamde wijzen.

Maar misschien zien we nu wereldwijd wel "de Toestand van de huidige wereld "
verbeeld en verpersoonlijkt in -1- mensbeeld ...via de outcome van het actuele
decadente wereldse rendement waaraan we massaal hebben (mee)gewerkt
in de laatste 70 jaar (Om de ontluisterde en de stuk geschoten wereld en dito
levensvoorwaarden weer op gang te helpen ? ...dat exponentieel aan het ontsporen is geraakt)

3
204 m+m = Z

'koekoek' ... is die man eigenlijk joods? Hij had wel zo'n keppeltje op, of is dat niet voorbehouden aan enkel joden? In welk geval dit besluit dan mogelijk niet een Amerikaans besluit is maar een door Israel ingefluisterd besluit ...

4
205 mightimouse

Een autist als Trump is niet te waarschuwen.

5
206 Mac Benac

@202

De leidraad van Trump is het gezwatel van Steve Bannon. Hij is uit op een confrontatie. Al z'n idiotie past daarin. Diplomatie staat alleen maar in de weg.

Trump is een kwaadaardige pyromaan, die brand sticht met een bedoeling.

8
207 zeikenderechter

De volgende wordt Iran.

6
208 zeikenderechter

@204
Ga jij ff gezellig koffiedrinken met @Cool....OK..?

4
209 Münchhausen

Hatseflats, gaan met dat kadaver. Over een week is er niets meer aan het handje. Laat het 2 weken zijn. Er verandert namelijk heulemaol niks, behalve dat de medewerkers die in Tel Aviv wonen nu wat verder moeten reizen. Maar goed, woonruimte doen ze daar sowieso niet heel ingewikkeld over.

7
210 WutWut

geweldig nieuws ...eindelijk iemand met ballen..hulde voor trump...die lelijke plofkop van Denk zal zich wel weer helemaal opvreten hhaha..omdat zijn profeetje ooit op een vliegend ezeltje in 1 nachtje naar jaruzalem was gevlogen...wat een gotspe...die zandkamelen hebbne daar niks te zoeken ..helemaal niets

11
211 delarosa@europe.com

@munschhausen
hij doet tenminste iets...zelden gezien zoveel ballen en daadkracht bij een president. De economie staat er goed voor ..hulde voor trumpie

12
212 delarosa@europe.com

Misschien kun je toch beter stoppen met dat lijmsnuiven......?

4
213 Münchhausen

@202
Vóór Trump waren er inderdaad helemaal geen problemen. Niet klimatologisch, niet nucleair en niet sociaaleconomisch. Of wel? En hoorden we je toen ook? Of is het alleen Trump die, hoe noemde je dat ook alweer, hypocriet is.

10
214 grovi

@213
Welja, nòg een valide argument. Ze zijn op he?

10
215 grovi

@214

Nee..., Trump is niet de enige hypocriet....maar wel veruit de gevaarlijkste...

6
216 Münchhausen

@33 Mijn indruk is dat de plek die wij tegenwoordig Jeruzalem noemen al vele duizenden jaren door mensen wordt bewoond. Ook reeds voordat er überhaupt zoiets als een Israëliër of Israëliet bestond. Dit blijkt voor mij oa. uit wetenschappelijk onderzoek, archeologie en dergelijke.

Maar ook in bijv. de Torah/OT-Bijbel (ook een best ouwe bron tenslotte) valt het een en ander lezen over deze plek. Denk bijvoorbeeld aan het verhaal over Melchisedek >> is een persoon uit de Bijbel die leefde ten tijde van aartsvader Abraham. Hij wordt koning van Salem en priester van de Allerhoogste God genoemd. Zijn naam betekent: 'de koning is rechtvaardig'. Algemeen wordt aangenomen dat met 'Salem' het oude Jeruzalem wordt bedoeld - https://nl.wikipedia.org/wiki/Melchisedek Of de verhalen over de Jebusieten >> waren de afstammelingen van Jebus en een van de oorspronkelijke bewoners van Jeruzalem voordat David de stad veroverde en tot zijn hoofdstad van Israël maakte - https://nl.wikipedia.org/wiki/Jebusieten

Anyway, misschien heb je hier nog iets aan:

o) Jeruzalem >> is een van de twintig oudste doorlopend bewoonde steden ter wereld. En aldaar met name: Geschiedenis - https://nl.wikipedia.org/wiki/Jeruzalem#Geschiedenis +History of Jerusalem - https://en.wikipedia.org/wiki/History_of_Jerusalem
o) Israëlieten >> was de collectieve naam van de nakomelingen van Jakob - https://nl.wikipedia.org/wiki/Isra%C3%ABlieten +Aartsvaders - https://nl.wikipedia.org/wiki/Aartsvader
o) Kanaän (gebied) - Geschiedenis - https://nl.wikipedia.org/wiki/Kana%C3%A4n_(gebied)#Geschiedenis +Geschiedenis van Palestina (regio) - https://nl.wikipedia.org/wiki/Geschiedenis_van_Palestina_(regio) < laatste haakje evt. zelf ff toevoegen in de browser
o) En via @52 kwam ik ook nog ff terecht bij 2 Samuel 5 - https://www.statenvertaling.net/bijbel/2sam/5.html waardoor ik oa. nog ff wat las over Abdi-Heba - https://en.wikipedia.org/wiki/Abdi-Heba en de Jebusieten - https://en.wikipedia.org/wiki/Jebusite

Maar ehm... wanneer is een stuk land echt eigendom van iemand, volgens jou? Van een groepje mensen, bijvoorbeeld, of van een volkje in de oudheid... of een moderne natiestaat. En waarom is dat zo, of zou dat zo moeten wezen? Van wie is Amerika, bijvoorbeeld, volgens jou, of Australië... Nederland? En waarom is het eventueel wel of niet belangrijk om te weten wiens voorouders ergens als eerste ergens gingen verblijven?

0
217 ZieOnderkantBlik

@217 Ach uiteindelijk zijn we allemaal Oost Afrikanen. question En je weet toch wel dat wie ergens het langst met een etnische groep woont er het meeste recht heeft on te wonen. Kijk naar de Indianen in de US b.v. of b.v. de aboriginals in Australië. question

3
218 Neo Darwinius Maximus

Het ziet er naar uit dat de ambassade van de VS in Jeruzalem nog wel een tijdje de *enige* buitenlandse ambassade in Jeruzalem blijft; en dat gebeurt dan op basis van een besluit van een president van de VS die door het overgrote deel van de wereld al lang niet meer voor vol wordt aangezien (zelfs niet door Netanyahu, maar ja, die hoor je dat niet zeggen, en nou al helemaal niet..)

1
219 handsfree

@212

"hij doet tenminste iets...zelden gezien zoveel ballen en daadkracht bij een president."

To act stupid doesn't requires balls.

Het valt te hopen dat de schade beperkt blijft maar de voortekenen beloven weinig goeds.

3
220 Drumpf

@217 ""Maar ehm... wanneer is een stuk land echt eigendom van iemand""
Dat doet er eigenlijk niet eens zo heel veel toe, zolang je dat 'eigendomsrecht' niet aangrijpt om je buren/mede-eigenaars/mede-bewoners buiten te sluiten (of erger, zoals in dit geval), of om je eigendom verder uit te breiden. Zoals zo vaak komt het uiteindelijk neer op de vraag, of je je gewoon een beetje weet te gedragen.

0
221 W. Anstalt

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
baba jaga
Beelden: Lies Zhara is jarig en trakteert ons op haar voorgevel

Leuk .... uuuuhhhhh... koppie....

1 minuut geleden geplaatst door baba jaga

Strongoli
Briefje van Jan - aan Stephan van Baarle - Buttkicken.nl

De meest enge en gevaarlijke politicus in het Haagse, momenteel.Ben zeker niet voor de politiek achter Denk, maar Azarkan was, ondanks zijn ui...

1 minuut geleden geplaatst door Strongoli

baba jaga
Offtopic

@2851 Dankje VBOH gaat me weer een hoop geld kosten.@2853 Dankje Bop, hij heet Dano....

4 minuten geleden geplaatst door baba jaga

Querido not
Offtopic

@2848 Heerlijk - dank je. Nu is het echt een vrijmibo !Proost!...

6 minuten geleden geplaatst door Querido not

Strongoli
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

Dit was al te voorzien, alleen in de Haagse politiek, werd en wordt nog steeds de andere kant opgekeken, omdat zij diegenen zijn geweest, die er...

11 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Bop
Offtopic

@2849 Gefeliciteerd met de geboorte van je neefje. ...

11 minuten geleden geplaatst door Bop

Marrie1
Offtopic

Ik ga lekker de stad in, ergens wat eten en dan de vrijmarkt over. ...

11 minuten geleden geplaatst door Marrie1

VBOH
Offtopic

@2843 🥂 ☕ 🎂Gefeliciteerd! 🍼 🍻 🍷 🍾Voor de liefhebbers!...

15 minuten geleden geplaatst door VBOH

baba jaga
Offtopic

@2847 Dankje Marie....

16 minuten geleden geplaatst door baba jaga

NK. App
Best Aunty PornXx Videos KannadaHot Sleeping Porn VideosWww Hindi Sexy Video Hd ComLiseli PornolarıAnime Girl Big BoobsJihad CelebSasian Gay PornLauren Burch NudXxxvideo BanlaIndian Bf FilmKylie Jenner SexyPornmegaHindi Hd XxxxRandi PronCelebrityjihadMom With Son NudeBig Breast CompilationBellesa PornografiaPorn TreeCelina Smith NudesFree Porn By HamsterForce Sex PornFlipping The Table On The Slutty Sneaky ThreesomeMom Rep XxxIndian Young Couple PornHot MalHd Porn FapJasmine Jae NakedJapanese Elevator PornChinese Bf OpenMorman GirlzSquirt CreampieNude Cartoon SexSara BlondLove RandlianAngela White Xxx VideosXx Video BlackHot Wet PuusyBeautiful Naked BabesXxx Dance VideoHindi Xxx Hd Video ComPuke BlowjobXxx KamBhai Behan Ki SexSunny Leones Fucking VideosGoodporn.yoXfreed PornPublic MasturbateAnna SexKuwari Dulhan FilmPorninhindiXvideos Sexo AgressivoFacesit SmotheringSlim Skinny BoysXhamster MalayalamSara NatividadHot Gf PornEbony Femboy PornBrandy TayloreHot Sexy Porn VideoMy Little Pony Futa PornPorn Tube HdPornstar BestKathai NobiliJapanese Bas XxxTil Sex Do Us Part BrazzersPorn CoreanosBrazzzersRyan Conner VideosBoss Sex XxxDoggyboysPunjabi GastiBangla Desi XxxWww Com Sunny Leone VideoMitsumi AnXxx SGay Old Black PornUnblocked Porn SitesFreeporn SitsGianna GemTamisexDoodhwali PornAdult Pron VideoStepsisters NudeTsescorts ComHanimet VPrn HuEmily Blunt AznudeDaddyblowjobAmateurs DeepthroatingBambi Sleep PornSexworldAngel EmilyBrother Sister XxxLesbian Tit SuckingSexe Cam FrançaiseEro VideoDrew Barimore NudeSauteli Maa Ki ChudaiTeamskeet.cmoHindi Talking SexAna De Armes HotJessie Roger PornstarHeantai HeavenEscort PornstarAsiatiques PornosBig Cock Hard FuckPorn Video Hindi DesiBhabhi Sex BhabhiBlacked Mia KhalifaScrew My WifepleaseIran Sex VideoKajal Agarwal FakeRomantic Rough SexTits In PoolLilhumpersPornographique AdulteGenshinimpact PornRyan Keenly PornTamil Gay XxxKatianakayNyx Baltimore PornFree Porn Sex MoviesNew Malayalam Sex StoriesSex Video In YogaPorn WalkDred PornSwimsuitsuccubus LeaksLana Rhodes VixenMaryjane JohnsonXnnx Sex ComAleurierflare Leaked1080p Porn DownloadNew Porn Videos WebsiteOrissa Village Sex VideoTeen Slave PornStrip.club PornPirn HybPorn CariocBella Rolland AnalSexhdcomTwinks In PantiesPornstar EbonyBbc69Tamil Aunty Home SexXx Bhabhi ComHindi Blue Film CinemaBrandi Xxx VideoFemdom-joi.