door Carol Fenijn in Politiek  ·  74 Reacties

  • 12
  • 870x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

** gebruiker verwijderd **

@49
U schrijft:
"de meeste PVV leden "

Dat is er maar 1 he...

51 verdwijderd21

https://www.rtlnieuws.nl/nederland/politiek/marathondebat-al-klaar-50plus-45-uur-en-pvv-2-uur-aan-het-woord?utm_source=headliner.nl&utm_medium=link&utm_term=free&utm_content=textlink&utm_campaign=Headliner.nl

Wat een slappe zakken zijn het ook bij de pvv. Heel stoer spreektijd aanvragen voor 20 uur. Maar als puntje bij paaltje komt te dom, te slecht en ongeinformeerd, en buiten het debatonderwerp nog geen 2 uur kunnen volpraten. En daarbij nog in herhaling vallen, zonder iets nuttigs en vernieuwends aan te dragen. Je zou er maar op gestemd hebben..............

2
52 La Cabana

@44

"Filibusteren in de Kamer is toegestaan, hoe je het ook wendt of keert."

Fout. De regels van Orde voor de Tweede Kamer stellen dat er geen maximum is aan de spreektijd voor een partij over een onderwerp bij een debat.
Maar, de Nederlandse Overheid is wat slimmer dan de Amerikaanse: er is een uitzondering op deze regel. Een meerderheid van de Tweede Kamer kan die spreektijd wel degelijk beperken. En daar hoeven ze eigenlijk niet eens een reden voor op te geven. Een meerderheid is voldoende.

3
53 Endandit

@49

"als de geblondeerde nep God van de PVV weer een tweetje de lucht in stuurt, dat zijn partij het recht op spreken is ontnomen en nog wat andere calimero kreten."

Verrassing: ik heb gisteren in een eerder draadje al voorspeld dat Wilders daar de komende 3 jaar over gaat mauwen als de Kamer gebruik zou maken van de optie om de spreektijd te bekorten. question
Vermoedelijk zal het door Wilders (met name in de US) lekker aangedikt gaan worden in speeches om vooral duidelijk te maken hoe hem het spreken van "De Waarheid" wordt belemmerd.

1
54 Endandit

Tijd verspild en weer niks bereikt...
Begint het handelsmerk te worden van 50plus en PVVee.

3
55 Hadjememaar

@51 dat klopt het enige PVV lid was niet aanwezig, maar zijn adepten noemen zich hier ook altijd PVV lid, in werkelijkheid klopt dat natuurlijk niet, maar ik laat ze maar een beetje in de waan.

2
56 Roy-050

@53 : Gisteren bij EenVandaag gehoord dat in Amerika eens iemand een hele reisgids had voorgelezen tijdens zijn spreektijd!

Dát geeft duidelijk de idiotie van het filibusteren daar aan!

En die idiotie is hier ook al duidelijk : De PVV vindt de Wet Hillen zóóó belangrijk dat ze uren spreektijd aanvragen om uitstel te krijgen voor de afschaffing maar geen enkel PVV Tweede Kamerlid aanwezig is!

Zóóó belangrijk vinden ze dat debat!

Zo gaan die lui dus om met het democratische stelsel : Wegblijven bij hun eigen debat.

4
57 Wijhuis

** gebruiker verwijderd **

@56
Da's lievvv van u. question

58 verdwijderd21

@54

Oh, dat doet me eraan denken: Wilders kàn helemaal niet gaan lopen klagen dat hem het spreken is belet. Hij sprak niet, sterker nog: hij was er niet eens.
Gemiste kans dus. question

2
59 Endandit

@54 : Dáár wacht ik met smart op : hebben we weer wat te lachen!

Geert Wilders en zijn aanhang hier die de komende tijd blijven roepen dat de PVV buitengesloten is - een cordon sanitaire - en de PVV niet eens mag spreken in de Tweede Kamer!

Dat worden vast héél véél draadjes daarover hier op NK!

Hahahahaha!

4
60 Wijhuis

Ik snap de steun niet van de regeringspartijen voor dit zeer omstreden wetsvoorstel.
Bij de enquête van Maurice de Hond gaf 61% van de VVD stemmers aan oneens te zijn met dit wetsvoorstel. Bij het CDA was dat 65% en zelfs D66 kwam op 51%
Het gemiddelde van alle partijen dat tegen het voorstel kwam op 68%.
Men gaat dus tegen de mening van de eigen leden in iets aannemen.
Maar ja, de leden van de regeringspartijen in de 2e kamer mogen géén eigen mening hebben en stemmen als opblaaspoppen mee met het dictaat van hun leiders. Het begint op het partijcongres van de communistische partij in China te lijken.

2
61 Willem123

@61

En daar zit dus wel een redelijke mogelijkheid om als bevolking actie te ondernemen. Ben je tegen de wet, en is de partij waarop jij gestemd hebt voor? Dan zeg je je (eventuele) lidmaatschap van die partij direct op, met vermelding van de reden.
Dat zou wel eens de enige effectieve manier kunnen zijn om iets te bereiken.

0
62 Endandit

Hebben die Kamerleden nog mazzel gehad dat niet Geertje ipv Mulder daar heeft staan wauwelen, want dan hadden ze na 2 minuten een tirade tegen moslims moeten aanhoren.

2
63 Brolin

Bij Van Rooijen heb ik wel waardering voor de manier hoe hij met zijn spreektijd omging. Mulder’s optreden was theater. Dit los van hoe ik erover denk.

2
64 Ketter

@42 , ik woon duidelijk in een andere gemeente dan jij, lijst 058 hebben we hier niet question

0
65 Giesje

Pieter Omtzigt valt mij zwaar tegen. Hij is een spreekbuispop van Buma geworden.

1
66 SergioLeone

Uitfaseringswet Hillen: leugen met voorbedachte rade.

De meeste huizenbezitters weten niet meer , dat de wet Hillen niet slechts een tegemoetkoming was voor vervroegde aflossing van de hypotheek, maar ook voor het feit dat de mogelijkheden om kosten voor onderhoud aan eigen woning af te trekken van de inkomstenbelasting waren geschrapt.
Huurders hebben deze kosten niet.

Voor huurders is er evenmin reden blij te zijn dat zij ditmaal de dans ontspringen. Zodra huizenbezitters meer gaan betalen, zullen Financiën en het CPB ogenblikkelijk de roep aanheffen dat de huren omhoog moeten om het niet-marktconforme gat op te vullen. Zeker voor scheefwoners.
Die ''inhaalslag'' berekent het CPB dan weer door in de inflatie, waarna Financiën zichzelf inflatiecompensatie toekennen mag door de rijksbegroting te verhogen. Zonder dat de resulterende lastenverzwaringen zo mogen heten.
Dit is één van de grote trucs: lastenverzwaringen voor burgers leiden tot lastenverzwaringen.

Ondertussen ligt de samenklontering van Financiën, DNB, CPB, Sociale Zaken en Economische Zaken als een kwaadaardige incubus over Nederland. Zij regeren het land, knevelen de economie en bemoeilijken innovatie. De bevolking wordt kort gehouden via belastingen en loonmatiging. De overschotten worden slecht belegd in het buitenland , of misbruikt om internationale baantjes te kopen.


Lezen van verkiezingsprogramma’s voor de Tweede Kamerverkiezingen was voor de kiezers nutteloos.
Beter hadden zij de Rapporten van de Studiecommissie Belastingstelsel (2010) en de Commissie van Dijkhuizen ( Interim-rapport van 2012 , Eind-rapport 2013) kunnen lezen. Vlaktaks, verhogingen van het lage BTW-tarief, overbrenging van de eigen woning naar Box3, alles staat er al.
Nogmaals: de ambtenaren regeren. De politici zijn hun lobbyisten en de gladde verkopers van de staat. Zij moeten het publiek de besluiten van de ambtenaren aansmeren.
Gelooft U dus ook maar niets van de uitfasering van Hillen in 30 jaar. Over 10-12 jaar zit de eigen woning in Box3. De huidige wetstekst is een leugen met voorbedachten rade.
Voor gepensioneerden geldt dat zij van hun inleg in pensioenfondsen in de toekomst een zakgeld mogen houden . De rest is voor instellingen en overheid. Gepensioneerden gaan hoger belast worden dan mensen vóór de pensioengerechtigde leeftijd. Dat zit al in de planning.


De Nederlandse kiezer moet zich het volgende realiseren: hoe zwakker hij de grote bestuurderspartijen in de beide Kamers maakt, des te meer lastenverlichting hij kan krijgen. Kunnen de partijen uiteindelijk een meerderheid vormen, des te meer lastenverzwaring hij te verwerken krijgt.

7
67 duurendaal

Dus de PVV heeft het weer verprutst?

4
68 WijzeDwaas

@61 Ik snap niet dat er zo'n groot deel van de bevolking voor het afschaffen van een rijkensubsidie is...

2
69 oeioeioei

@67 De grotere partijen zullen zich altijd tot bestuurderspartijen ontwikkelen in een democratisch bestel. Zie de ontwikkeling van Syriza in Griekenland: altijd overal op tegen en toen ze aan de macht kwamen overweldigd door de realiteit en een gewone bestuurderspartij geworden.

1
70 oeioeioei

@63 Wilders lag lekker te ronken in zijn bed. ‘s Ochtends uitgerust wakker worden, boos tweeten en kijken hoe het afliep. In die volgorde.

1
71 Ketter

Ik vond het toch knap van van Martin Rooijen, applaus.
En Arib maar vragen of het nog wel goed ging met hem, ze maakte zich zorgen maar dat was gelukkig niet nodig, zou het hem niet kunnen nadoen.

0
72 corretje

@72 Martin van Rooijen is dan ook een gepokt en gemazeld politicus, die zijn vak verstaat. Ik ben het niet eens met de keuzes die hij maakt, maar het is wel een vakman in tegenstelling tot die flapdrol van de PVV, die kennelijk niet wist wat het onderwerp van het debat was.

1
73 oeioeioei

Knap dat je zoveel tijd kan vol praten.

0
74 Positivo

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
JackKropotkin
Plan: daders antisemitisme verplicht naar museum of kamp

@2 Antisemitisme is niet haat verspreiden over een geloof. Die opmerking is of gewoon onwetendheid of beweegt zich al richting antisemitisme zel...

4 minuten geleden geplaatst door JackKropotkin

Hendrianus
Kabinet gaat met onderwijs, politie en bedrijven in gesprek over Jodenhaat

Ach, een rondje ouwehoeren gaat domme lui écht niet laten inzien dat de Joodse gemeenschap in Nederland en de Israëlische regering totaal vers...

9 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

Graaier1000
Installateurs verzwijgen extra kosten zonnepanelen, terugverdientijd naar 10 jaar

Een reclameslogan die een te optimistisch beeld schetst. Je verwacht het het niet hè?!/sarcasm off...

30 minuten geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Leegloop bij Manchester United: twaalf spelers in aanmerking voor transfer

Voor de volledigheid: ik denk dat twaalf spelers plus een coach in aanmerking voor een transfer komen....

34 minuten geleden geplaatst door Graaier1000

Hendrianus
“Rusland is zich massaal aan het bewapenen”, waarschuwt Duitse defensieminister

Eigenlijk volkomen geschift dat die Kremlin gekken miljoenen mensen gijzelen en naar believen kunnen inzetten in een krankzinnige oorlog. Vele v...

37 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

Hendrianus
Supermarktketen Dirk gaat amokmakers filmen met bodycams

@13 Ik heb begrepen dat het vaak om daklozen gaat of andere sloebers die boos worden over statiegeld of net te weinig geld hebben voor dat leven...

1 uur geleden geplaatst door Hendrianus

Bob Sleebaan
Zwarte man in handboeien in VS overleden tijdens arrestatie

Als er een zwarte man wordt gedood door de politie dan is dat meteen groot nieuws. Toch worden er in de VS meer witte dan zwarte mannen gedood d...

5 uur geleden geplaatst door Bob Sleebaan

Bob Sleebaan
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

@3 Veel van die politici hebben een huis in het buitenland. Als het hier onleefbaar wordt zijn ze met de noorderzon vertrokken. ...

5 uur geleden geplaatst door Bob Sleebaan

ABRACADABRA
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

@2 erger nog, niet alleen hij, maar nog veel meer politici...

5 uur geleden geplaatst door ABRACADABRA

Bob Sleebaan
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

VVDer v.d. Burg vindt dat er nog wel 18 miljoen mensen bij kunnen....

5 uur geleden geplaatst door Bob Sleebaan

NK. App
Valentina Nappi Sex Hd VideosWww Mature Tubes ComBhabhi Ke SathJapanese Lesbian Porn259luxu-1666Rex PornsCina XxxForcet AnalPamela Sex VideoSanny XnxxSapna ChoudharyxxxNaughty America Sunny LeoneMmf CreampieWight Gain PornNicki Minaj Only FansAplicativo De PonografiaSport XxxKorean Drama XxxSon And Stepmom PornBeach Nude WomenLoop Das FamosaPainful XxxPunjabi XxnxXnxx Aunty BoobsEnglish Film Sex FilmEva Elfie VixenThe Other Board DenverInfluencers PeladaAubry KateBest Porn Full VideosSlxxxPornstar Sex Video DownloadXnpornoKourtney Love SexmexWww Deshi PornPorn AcrtressSunny Leone Sex Hot VideoTeen Desi SexEbony With Big TitsSexo Entre HombresSex Videos Whatsapp GroupIndiasexxxxxSybian ToyHappy End Massage Near MePrivate DeligtsPorn LesbeansBlackqmbushBlacked Porn JdMilf Hd Sex VideosX Mature TubeSunny Leone Ki X VideoV Jav ComVidios Pornos BrasileirosBig Tittys PicsXxx Viduos HdEffycutiex LeaksPolice Sex VideoCute Japanese PornIndian Bf Gf SexSadie Holmes PornWas XxxMardi Gras FlashersPornmo ViesBest Black GaypornRv SexThenipslipXhmasDevilsflimsYube BdsmHenati MomHuge Natural Tits BoobsNikki SapphireWtf Pass - Hard Student Fuck On ChristmasAmerican BoobsBlonde Perfect TitsPorn CopilationBella Poarch ButtFotos De Mulher Pelada AmadorPornô AntigaTik Tok Nip SlipsDawn Wells NudeFucking For His Wifes SakeHindi Chudai ComNasty Ebony PornLanieghJulia Ann HotHot Black Porn VideosAunty Ki Sexy ChudaiAva Porn VideoHorny Naked WomenDrunk Lesbian PornoXideosPornuouRaquel AmatoDama Dam Mast KalandarPonn VideoBlackedraw Videos白咲碧Bahu Xxx VideoBlonde SquirtPeepholecam ComHegre Art FloraErica Fett NudeJennifer Connelly In Career OpportunitiesPaige Vanzandt NakedTribbingsTs Dating DelhiLeah Gotti NewPakistani Sex Video ClipKacey Kox PornstarInterracial Porn CuckoldTurkish PornoHiromi OshimaKavita Radheshyam XxxPorn Star ComSexy Malish VideoMy Girlfriend's Mother 2Rekha Hot Sex VideoSaniya Mirza NudeGay Chineese PornTonights GfBrazzers Force SexArabelle RaphaeCheating Porn RealAtl List CrawlersGame Vr PornBest Free PorntubesGay Leatherman PornSendual JaneSarinhacausHd Hole IndianSunny Leone SwxGhodt PornLesbian Face LickingThe.porn DudeNaomih666Naked Anime MomHypnosis Sissy PornMim SexFuddi XxxNude Japanese WomenSimpzor NudesBrazil Sex ComLilly PornBrazzers OutdoorShaadi Ke Bad SuhagratIndian Sx ComBackpussyAsianbabecamsFisting Pornography