door SergioLeone in Politiek  ·  22 Reacties

  • 4
  • 704x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Kom op Pieter Omtzigt. Jij bent toch ook tegen afschaffing van de dividendbelasting.

2
1 SergioLeone

@1 . En daarna begin je een eenmansfractie. Op mijn stem kan je dan rekenen.

2
2 SergioLeone

Iedereen is voor Rutte & Co gelijk, maar voor hen zijn sommigen meer gelijk dan anderen.

0
3 Black65

Er zal geen duimbreed toe gegeven worden aan de eisen van de oppositie is door al de regeringspartijen van te voren aangekondigd. Dus een overbodig debat waarbij de uitslag al vast staat. De arrogantie van de macht zullen we maar zeggen. Denk hieraan terug als u volgend voorjaar gaat stemmen en u zelf iets kunt doen door niet op 1 van de regeringspartijen te stemmen.

0
4 Voorzittershamer

Zouden er überhaupt eerlijke en oprechte lieden namens de kabinetspartijen in de Tweede Kamer zitten?? Of zijn het allemaal kontelikkers die gewoon precies hetzelfde stemmen wat het partijbestuur voor hen heeft bedacht??

1
5 Topperz

Ik heb zo een beetje het voorgevoel dat de oppositie bot gaat vangen.

2
6 tripomatic

@5

De vraag stellen is hem meteen beantwoorden. Nu is het de gelederen gesloten houden en als ze over een poos geen deel meer uitmaken van de clan dan spreekt men vrijuit en is men tegen.

0
7 Voorzittershamer

Het afschaffen van de dividendbelasting krijgt géén steun van de oppositie... en al helemáál geen steun vanuit het grootste deel van de bevolking!

Tóch zal Rutte niet inbinden. Hij zich immers met de beste wil van de wereld niet voorstellen... dat HIJ het misschien niet bij het rechte eind heeft!

0
8 Scorpio

Deze gemiste 1,4 miljard per jaar moet nu bij de burger gehaald worden. Deze zal daardoor minder te besteden hebben. Minder reele koopkracht. Dit is dus ook slecht voor de bedrijvigheid in algemene (macro-economische) zin. Bovendien is nu een precedent geschapen dat multinationals kunnen eisen wat ze willen. Bedrijven zijn keihard. Ze strijken de voordelen van de overheid op en krassen alsnog via slinkse truucs op.

Volgens vakbondsvoorzitter Reinier Castelein van vakbond De Unie zijn Nederlandse multinationals allang niet meer de banenmotor van Nederland. De werkgelegenheid die zij creëren vullen zij vooral op met expats en goedkope arbeidskrachten uit andere delen van Europa.

De multinationals waren nog nooit zo klein als nu en het belang van Unilever, Shell, AkzoNobel en Philips worden schromelijk overdreven. 'Zij zorgen niet voor de banen en dus hoeven we voor de werkgelegenheid de dividendbelasting niet af te schaffen.
''De grootste werkgelegenheid zit bij buitenlandse multinationals. De vier Nederlandse bedrijven waar we het steeds over hebben, krimpen alleen maar', aldus Castelein. 'Kijk bijvoorbeeld naar Philips, dat op zijn hoogtepunt in de jaren '70 98.000 mensen in dienst had. Dat is allang niet meer aan de orde. Het zijn er nu rond de 11.000 tot 12.000.'

MKB
MKB-bedrijven zijn de werkelijke banenmotor van de Nederlandse economie, aldus de vaksbondsman. Gisteren werd bekend dat MKB-ondernemingen steeds moeilijker aan leningen komen. 'Juist die bedrijven moeten we beter gaan faciliteren, zodat de werkgelegenheid daar kan aantrekken', vindt Castelein. Castelein zegt verder dat dat de afschaffing van de dividendbelasting 'een hele goede lobby' is, maar 'uiteindelijk gewoon een verkeerde aanwending van die 1,4 miljard'. Al met al betalen buitenlandse beleggers nu zo'n 1,4 miljard euro dividendbelasting per jaar. Als die wordt afgeschaft, gaan zij er dus zo'n 1,4 miljard op vooruit - en kost het de schatkist datzelfde bedrag.

0
9 Querulijn Xaverius,

Bovendien zou de discussie in een bredere context gevoerd moeten worden.
Want wat hier gebeurt is erg zorgelijk.
Afschaffen van de vennootschapsbelasting zou volgens eenzelfde kortzichtige redenatie nog beter zijn voor het vestigingsklimaat van bedrijven...Dus waar gaat dit eindigen?!?? Moeten bedrijven straks miljarden subsidies krijgen om hier te blijven? Zodat ze deze op kunnen strijken en alsnog na een paar jaar opkrassen?
Want ik persoonlijk vraag me af voor wat we nog, en voor wie we nog uberhaupt gaan stemmen. Als tegenwoordig alleen maar nog de banken, hedgefondsen, aandelenmarkten, multinationals etc.. het voor het zeggen hebben. Dan kunnen we op het stembiljet de hokjes met "CDA", VVD", "PVDA", "Groen Links", "PVV" etc..etc..beter vervangen door Shell, Unilever, Damrak etc..

0
10 Querulijn Xaverius,

Rutte zal kiezen voor het voort bestaan van Rutte III en dus zal hij met enige argumentatie toe gaan geven en de dividendbelasting niet afschaffen tot vreugde van de oppositie.

1
11 Nicks R. Van

@11

Dat voortbestaan is al dichtgetimmerd doordat de rest van zijn kabinet achter zijn plannen staat. Het enige wat roet in het eten kan gooien is muiterij in 1 van die partijen al zal dat nog even duren omdat men net van start is gegaan en de gelederen goed gesloten houd.

0
12 Voorzittershamer

* Verwijderd door de redactie *

13 hk-sr

Evengoed wel typisch dat die bedrijven waarom het gaat dreigen naar Engeland te vertrekken..
Daar was na de Brexit immers toch het licht uitgegaan? Dus moeten die bedrijven de electriek dan zelf weer gaan opwekken.
Alle gekheid op een stokje. Als het EU-lidmaatschap zo belangrijk zou zijn dan zou die 15% dividenbelasting toch niet zo'n doorslaggevend verschil mogen maken.

1
14 Querulijn Xaverius,

@14 beloofde lagere vennootschapbelasting in de UK, Gove probeert krampachtig zijn multinationals vast te houden.

2
15 Moien

Vanmorgen hoorde ik Roemer op de radio zeggen dat Engeland al ruim 10 jaar geen dividendbelasting heft. Dus áls de grote bedrijven weg zouden willen trekken naar de UK, iets waar Rutte zogenaamd 'zo bang' voor is... hadden ze dat alláng gedaan!

0
16 Scorpio

Tjonge, dat gemekker over 1,4 miljard. Als je een beetje bezuinigd op gehandicapten en verpleegzorg heb je het er zo uit. Wat een bekrompenheid. Die buitenlandse manchetknoopjes zijn wel de motor van onze economie hoor. Beetje respect voor die mensen.

3
17 Mac Benac

Ondernemer verkoopt producten en betaald over zijn winst -> inkomstenbelasting. Na zijn aftrekposten moet hij 40.4%/52% af dragen.

BV verkoopt producten en betaald over zijn winst -> vennootschapsbelasting.
(Een BV heeft al veel trucjes om te zorgen dat ze weinig belasting betalen; Vergeet ook niet de miljoenen aan investeringssubsidie (R&D) die ze krijgen. Dit kan meer zijn als dat ze aan vennootschapsbelasting af dragen)

De BV -lees Multinational- betaald 25% vennootschapsbelasting over de winst; en als er verlies is .. dan mogen ze dat verrekenen met winst in verleden/toekomst.
Hierna gaan ze beslissen hoeveel ze willen uitbetalen aan de aandeelhouders.

De dividendbelasting is 15% maar nederlandse aandeelhouders krijgen dit geld terug.

De ondernemer betaald dus 40.4%/52% belasting; en hij moet hard werken.
De Nederlandse aandeelhouder betaald 25% en hoeft er alleen geld in te stoppen
De Buitenlandse aandeelhouder betaald 40% en hoeft er alleen geld in te stoppen
Het risico voor de aandeelhouder, als er geen dividendbelasting wordt ingehouden wordt dan helemaal laag (en de burgers hebben de aandeelhouders van banken al vaak gered)

In omringende landen betalen ze vaak 30% i.p.v. 15%
Wij moeten niet willen meedoen aan de race to the bottom.
Zo komen andere landen in de problemen!

We zien ook dat landen uit Afrika kaal geplukt worden door die Multinationals. Het gevolg zien we ook in de emigratie richting Europa.
Voor 340 euro kan je een afrikaan kopen, zag ik gisteren op tv. Door de armoede heb je daar weer slavernij.

De normen & waarden van Rutte zijn ver te zoeken met z'n race to the bodem.

1
18 jkteg

* Verwijderd door de redactie *

19 Lone Wolf

@19 Dat had je al!

1
20 Hadjememaar

* Verwijderd door de redactie *

21 Lone Wolf

@21 Ik zie het al, een expert op dit onderwerp...

1
22 Hadjememaar

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Weetal
GeenStijl: 4 & 5 mei comité Amsterdam: "We staan stil bij oorlog en onrecht, met veel nadruk op Gaza"

Dat doen ze om de pro-palestijnen een beetje te temperen.In de hoop dat ze zich koest houden....

1 minuut geleden geplaatst door Weetal

Defcte burger
Activist Van der Linde mag op 4 mei alleen op afstand actievoeren

https://www.cidi.nl/george-soros-als-boeman-voor-antisemieten/Ja het is ziekmakend, dat Bosma een krans mag leggen op 4 mei....

1 minuut geleden geplaatst door Defcte burger

Biscanna
Situatie asielopvang ‘heel kritiek’: mensen slapen in Ter Apel op de grond, COA krijgt hen niet ondergebracht

@59 Ik word er ook niet wijzer van, want het was mij allang duidelijk, maar altijd leuk om te lezen dat mijn wijsheid bevestigd word. 😁...

2 minuten geleden geplaatst door Biscanna

Schildpad
GeenStijl: 4 & 5 mei comité Amsterdam: "We staan stil bij oorlog en onrecht, met veel nadruk op Gaza"

"Amsterdam staat dit jaar nadrukkelijk stil bij oorlog en onrecht in de wereld, met veel aandacht voor Gaza en Oekraïne." Mooi hè, hoe Oekraï...

5 minuten geleden geplaatst door Schildpad

Schildpad
Activist Van der Linde mag op 4 mei alleen op afstand actievoeren

Hij vindt het "krankzinnig" dat "Bosma, door het CIDI als antisemitisch aangemerkt, een krans legt op 4 mei"....

11 minuten geleden geplaatst door Schildpad

Wedergeboren
Vast in de modder: nijlpaarden dreigen te sterven door enorme droogte in Botswana

@4 Precies ja. Maar gelukkig is er van opwarming en of het slecht gaan met de natuur geen sprake, dus niets aan de hand. ...

14 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Rooibos
Kabinet gaat met onderwijs, politie en bedrijven in gesprek over Jodenhaat

Zionistenhaat is prima. Massa-graven gevonden in Gaza, waar mensen geboeid in waren gegooid met een schot in het achterhoofd. Geen wonder dat me...

17 minuten geleden geplaatst door Rooibos

baba jaga
Offtopic

@2873 Dankje WF op de tafel staat nog teguila of cola....

18 minuten geleden geplaatst door baba jaga

spookrijder
Van der Burg: gemeenten moeten derdelanders opvangen tot EU-hof uitsluitsel geeft

Derdelanders? Dat zijn toch negers die in Oekraïne verbleven? Die moeten lekker terug naar hun negerland, wat moeten ze hier?...

19 minuten geleden geplaatst door spookrijder

Bleke Betty
Lilian Marijnissen zwanger van eerste kindje

Fijn voor Lillian. Gefeliciteerd. :)...

19 minuten geleden geplaatst door Bleke Betty

NK. App
BhutniSouth Indian Wife SexNicole OringUllupornDhufuniAshtyn Sommer PornIggy Azalea Leaked Only FansIndian Hd Hot PornBoobs SuckingKerala New Sex VideosWww Pussy Licking ComStepmom SwallowPiss And CumPorn DeepfakeTrain HentaiAlinabelleJohnny Sins XvideoAndrea Jeremiah Sex VideosKiwvr-566Christy HartburgPokemon May SexBoudi SexGeyboyInfluencersgoneiwildCaramelbbw ComFacial.cumshot GifPorn DlBottomless NudeLadies Tailor SexBbw Face Fart PornAnkha HentaiJuan ElTs Laura SaenzChinese Sex Video DownloadHindi Sex Romance VideoReal Hidden MassageDickflashing In PublicAsmr Darling NudeAudio Erotic GayXxxxxxx SuperXhamstesMiss Reina TAdibasi Xxx VideoCulture Sex VideoDani Daniels InterracialYanks ComSane Loone XxxImdian PronHentai LésbicaWww Pakistani Xxx ComPorn DrMiss Heed PornAlex Adans PornPorn Con La VecinaXvideo/gropedJab Porn ComicsGloryholes RedditSites AcompanhantesKayden KrossAnal Jenna JamesonBhabhi Ji Porn VideoTamil Periya Pundai Sex VideoPorn Hard CryingHuge Boob AsiansNokia Sex VideoNaukrani Ke Sath BfThe Habib Show Full VideosShaadi Ki SuhagratKang Hanna NudeRecit BdsmPhorn SexFamiliapornoKinsey Wolanski PornLegal PornPorn Makin LoveTelugu Home Made SexDadi Dining HallNatural PussyHntai MangaPorn CukcoldPornos Gratis.comPunhetolTamanna Bhatia Sexy PhotoMaggieloveeeWife GangbangB CupboobsCollege Hd Sex VideoMamta KulkarnixxxXhamstsrVietnamese Porn StarsPornographie VraiBig Tities JapanCoolgaymoviesSofiasweetyBangalore Sex ComXvideos SoftcoreB Grade Movie Sex VideoHigh Schooler TitsTrannyoneFilmes De Pornô GrátisGetting HeadFree Pornos DaddySofia DeeLacating TitsLilah Lovesyou PornPornfamily TherapyXxx SarNaked Soccer PlayersCousins PornBus GropedPormhuvقمبل دات کلمIndian Hot Gay SexSteffy Moreno PornosFull Bf SexMargo Sullivan PornHot Lesbian Threesome'sBrazzersorgyBang BerosSexo Vídeos PornosAnimal Girl HentaiAdult Free MoviesList CralwerBest Free Hentai GamesMavishentaiMiley Cyrus Sex VideoGay Son Dad PornKylie Jenner LeakedPorn TeensXxxn MalayalamCouple Kiss PornXnxx Mobi ComFamily Fantasy SexCrying In PornLeabians NudeMature PornolarıBilatinmem ComPregnant MasturbationAunty Boobs NudeNemona NhentaiLesbian MilfPornmoviSexy Bf BlueChinese Sex Video MovieLand Ki ChusaiMan And Boy SexNude Milf BreastsMy Free Cams.comR CumslutsLong Dildo