door Havermout in Economie  ·  33 Reacties

  • 9
  • 1752x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

"Als de koper binnen zeven dagen na verzending laat weten dat het pakketje niet is aangekomen, wordt het geld niet overgemaakt."

Dan maar hopen dat de koper te vertrouwen is.

5
1 Cody

Voor de duurdere pakketjes van meer dan 100 euro (bijv.mobieltjes of andere duurdere electronica) zou ik het als verkoper was het aangetekend versturen dan sta je sterker mocht de koper niet te vertrouwen zijn. Ook kan er op internet een zwarte lijst gemaakt worden van kopers die meermaals claimen een pakje niet te hebben ontvangen.

0
2 Nieuwsgierig

@1 De koper zou toch eerst geld moeten storten bij marktplaats. Zodra hij het pakje ontvangt, gaat het geld naar de verkoper. Zolang de koper het niet gestort heeft op derdenrekening, hoeft de verkoper niets ver sturen, lijkt mij en dat begrijp ik uit artikel.

0
3 Doehetlekkerzelf

@3 Aanvulling: Als het pakje verstuurd wordt, laten tekenen door koper, zodra deze bezorgd wordt.

0
4 Doehetlekkerzelf

@3 De koper kan aangeven dat hij het artikel niet heeft ontvangen. Dan heeft hij wèl het pakje en wordt er niet betaald. De koper krijgt zijn geld dan terug van de tussenrekening.

"Het werkt zo: als er een deal is, stort de koper geld op een derdenrekening. Zodra de koper aangeeft dat het pakje binnen is, krijgt de verkoper zijn geld. Als de koper binnen zeven dagen na verzending laat weten dat het pakketje niet is aangekomen, wordt het geld niet overgemaakt."

https://www.ad.nl/economie/marktplaats-neemt-grote-angst-koper-weg-geld-komt-pas-vrij-bij-ontvangst~abadfb6a/

2
5 Cody

@5 inderdaad loop je als verkoper dan dat risico: geen spullen en geen geld. Dat zal zeker met waardevolle spullen gaan gebeuren.

Als dat een paar keer in de pers komt, tekent Marktplaats echt haar eigen doodvonnis (terecht). Meer verkopersbescherming zou op zijn plaats zijn.

4
6 TedjeR

Plus 6,95 erbij en er is een handtekening bij ontvangst.

0
7 chouffleur

Marktplaats loopt binnen door mensen die hun bedrag moeten stallen bi MP voordat men het vrijgeeft.

Onzin, zelf ebay doet dit niet -- geldklopperij van MP

11
8 radicalenradar

@5 De koper krijgt niet zomaar zijn geld terug als hij beweert dat er een probleem is.

0
9 Dune

@5 Je kan voor 3,95 versturen met volgcode dus dan kan je online zien of het pakje ontvangen is. Bol hanteert een soortgelijk systeem voor particuliere verkopers. Als iets niet aan is gekomen krijgt de klant het geld terug.

Alleen bol heeft een tweede systeem ingebouwd. Als je iets verkoopt en de klant beweert het niet ontvangen te hebben dan kan ook de verkoper schadeloos gesteld worden want die bouwt een buffertje op voor dat soort incidenten. Dat mis ik hier.

5
10 Dian

@9 Dat weet ik niet Dune, dat kan ik nergens uit opmaken.

0
11 Cody

** gebruiker verwijderd **

Ik heb liever dat ze het e-mailadres van beide partijen bekend maken naar elkaar toe.
Dan kan je tenminste op internet nog zoeken met wie je te maken hebt.
Ooit is dat geweest, maar om privacyredenen waren ze daar mee gestopt.
De slechtste wijziging ooit bij Marktplaats.

12 verwijderd9139144

Koop naar een slechte ervaring nooit meer iets op marktplaats.

1
13 Kaksaboemsa

Ik koop of verkoop ook wel eens via marktplaats. Maar ik kies er voor om iets persoonlijk op te halen en niet versturen. Dat is nog altijd de veiligste optie.

0
14 benbenieuwd

@1 Marktplaats zal verkoper laten weten dat het geld op een derde rekening gestort is,verkoper verstuurt het pakket,en de koper laat weten dat het pakket ontvangen is.Uiteraard moet er voor ontvangst van het pakket een handtekening geplaatst worden waardoor de smoes dat het pakket niet is ontvangen niet meer op gaat.Hiermee zijn alle gaten gedicht.

1
15 jantje van leiden

** gebruiker verwijderd **

@14 Dat lijkt maar zo. Onlangs gingen Utrechters naar Rotterdam om mobieltjes te kopen. Blaffer onder hun neus: weg geld en geen mobieltjes.

16 verwijderd23941

@16 Je moet ook nooit in je eentje gaan. Ik vraag altijd iemand mee. En risico loop je overal. Er kan altijd iemand een pistool onder je neus duwen en je geld opeisen.
Ik ging jaren geleden een tweedehands vouwwagen kopen. Heb toen geen geld meegenomen, maar ben daar in de buurt gaan pinnen toen de verkoop rond was. Vond ik veiliger.

0
17 benbenieuwd

@16
#Ook daar staan mensen vaak niet eens bij stil ... niet eerder dan wanneer ...... ?? Gaan d'r ws vanuit dat het gros eerlijk is. Nou ja, als mensen ook daar #zelf voor kiezen. Ondervinding schijnt de beste leermeester te zijn toch ? question

0
18 Tante Annie

En hoeveel geld aan rente strijkt marktplaats op door het geld op de tussenrekening? Zijn ze ineens een bank geworden? Nee voor mij al lang geen zaken meer via Marktplaats. Daar hangen teveel criminelen op rond.

5
19 Een hardwerkende ZZPer

Ik heb niet superveel ervaring op marktplaats, maar toch wel zo'n 10 tot 20 keer wat gekocht.
Nog nooit problemen gehad dat iets niet aankwam, maar misschien was het bedrag er ook wel niet naar. question

0
20 Gandalf

** gebruiker verwijderd **

@17 Deze mensen waren dus ook niet alleen. Het kan je inderdaad overal overkomen maar persoonlijk koop ik alleen dingen van hooguit een paar tientjes op MP.

21 verwijderd23941

** gebruiker verwijderd **

@18 Ik denk ook wel dat het gros gewoon eerlijk is maar je hoeft natuurlijk maar één keer tegen de verkeerde aan te lopen. Toch heb ik al verschillende leuke items gescoord op MP voor weinig geld. En ben ook via MP van mijn oude meubels afgekomen. question

22 verwijderd23941

** gebruiker verwijderd **

@19 Nou, dat zal wel meevallen denk ik. Je moet onderhand geld meebrengen bij de bank, zo laag staat de rente.

23 verwijderd23941

** gebruiker verwijderd **

@20 Ik koop ook nooit iets duurs. Zo ga je nooit de bietenbrug op en kun je met plezier dingen kopen. En zou het onverhoopt een keer mis gaan dan doet het niet zo zeer.

24 verwijderd23941

Heb nog nooit wat via internet gekocht ...en wil dat ook zo lang mogelijk uitstellen

2
25 RonMVV

Meestal koop ik alleen spullen die binnen een straal van max 25 km liggen. Dan kan ik het zelf ophalen. En voor de verkoop heb ik liever ook dat mensen het komen ophalen. Dan kan je een dag en tijd afspreken en heb ik geen gedoe om spullen te moeten versturen. Maar heb wel regelmatig meegemaakt dat mensen iets willen kopen en zeggen dat ze er dan en dan zijn, maar niet komen opdagen.

0
26 Bullduck

@26 Helemaal mijn idee. Dat er mensen niet komen opdagen is vervelend, maar nog altijd beter dan opgelicht te worden.

0
27 Generaal

@27 helemaal mee eens. Laatst een illy X7.1 Francis Francis espresso machine gekocht via marktplaats voor €25. Stond 3 straten verderop. Nou kom maar door hoor. Moet dat ding vanuit de andere kant van het land komen, laat maar zitten dan. Beetje geld overmaken inc verzendkosten, krijg je hem nooit binnen. Heb het helaas al 3x meegemaakt met verschillende producten die ik in feite had gekocht.

Laatst had ik 2 lattenbodems die nooit gebruikt waren op MP staan. Komt er een kerel langs die letterlijk 70 meter van mij vandaan woont. Is toch ideaal? En telefoons etc kan je overal kopen. Waarom dan die telefoon kopen die aan de andere kant van het land ligt? Zoek er gewoon 1 uit die vlakbij te koop wordt aangeboden.

0
28 Bullduck

** gebruiker verwijderd **

@28 Vind ik ook. Vorig jaar een mooi boek van A.F.Th.v d Heijden gekocht voor vijf euro. Twee brandgangetjes door, haha.

29 verwijderd23941

Tjonge dus als de koper zegt ik heb niks ontvangen het doosje zat niks in, dan ben je als verkoper dus de lul ! Dan heeft hij wel getekend voor ontvangst maar zegt gewoon dat hij een baksteen heeft gekregen. Het is dus niet anders dan andersom waarbij de koper niks toegestuurd krijgt na betaling. Betere bescherming van wie?

0
30 FonTok

Nu zullen de verkopers dus opgelicht gaan worden ! Koper zegt gewoon dat het ontvangen pakketje leeg was dan wel papiersnippers bevatte. Hoe moet je nu als verkoper bewijzen dat je het product hebt opgestuurd?

0
31 FonTok

doet Amazon beter
Geld bedrag blijft bij koper op de rekening maar wordt bevroren koper kan dat er dus niet afhalen
Via track and trace kunnen koper en verkoper zien waar het pakje is en bij aankomst zonder klachten wordt het "bevroren " geld bij de koper van de rekening gehaald

0
32 eoghanfeehily

@15
Tekent voor het pakketje Jij of je buren
Opent het pakje en dan zit het gekochte er niet in maar een baksteen
Veel succes met uw gedichte gat

0
33 eoghanfeehily

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
JackKropotkin
Kabinet gaat met onderwijs, politie en bedrijven in gesprek over Jodenhaat

@1 Antisemitisme richting de Israëlische regering is niet minder kwalijk of is antisemitisme dan ineens ‘kritiek op Israël’ :-)? ...

2 minuten geleden geplaatst door JackKropotkin

LoydMorris
Briefje van Jan - aan Stephan van Baarle - Buttkicken.nl

Bizar dat zo’n figuur in de Kamer zit. . ...

7 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

icnivad
Kabinet gaat met onderwijs, politie en bedrijven in gesprek over Jodenhaat

De enige met wie ze echt zouden moeten praten staan er natuurlijk niet bij 😂En dat zijn imams en moskeeën....

23 minuten geleden geplaatst door icnivad

JackKropotkin
Na ‘explosie van antisemitische incidenten' wil de Kamer concrete actie

@1 Klopt, als Nee dan Nee en optreden als daar geen gehoor aan wordt gegeven. De angst voor ‘escalatie’ is een ziekte geworden. ...

26 minuten geleden geplaatst door JackKropotkin

Zie Hier
Na ‘explosie van antisemitische incidenten' wil de Kamer concrete actie

Begin met op te treden bij demonstratie stop met knuffelen van raddraaiers!...

1 uur geleden geplaatst door Zie Hier

Zie Hier
Van der Burg: gemeenten moeten derdelanders opvangen tot EU-hof uitsluitsel geeft

Ja en natuurlijk vooral stil blijven zitten en niets doen!...

1 uur geleden geplaatst door Zie Hier

Zie Hier
Column | Na regen komt nog meer regen

Veel woorden weinig zeggende inhoud!Leven is simpel als je zelf de beslissingen neemt en er voor staat!! Dan heb je dus je leven in je eig...

1 uur geleden geplaatst door Zie Hier

Zie Hier
Kabinet gaat met onderwijs, politie en bedrijven in gesprek over Jodenhaat

Begin dan eerst eens die demonstranten op en aan te pakken!...

1 uur geleden geplaatst door Zie Hier

Hendrianus
Sanne S. stalkte zichzelf, maar haar ‘stalker’ kreeg wel een jaar cel, nu staat ook zij voor de rechter

Triest dat de rechter dit niet heeft doorzien....

1 uur geleden geplaatst door Hendrianus

JackKropotkin
Plan: daders antisemitisme verplicht naar museum of kamp

@2 Antisemitisme is niet haat verspreiden over een geloof. Die opmerking is of gewoon onwetendheid of beweegt zich al richting antisemitisme zel...

1 uur geleden geplaatst door JackKropotkin

NK. App
Porn EgirlBlacked Kenzie MadisonKomik Hentai IndoDibujos PornEverflirtFilmes PornobrasilPussy PhptosNewst Porn VideosIndian Porn LoversAsian Big Boobs PornDeshi PoranJapanese Cheating Porn VideosMaa XvideoXxxgayboyStar Wars HentiGilf BbwPawg PoundedSexynaked PeopleXnxx Video 2019Xxx Video In MarathiHollywood Full Sex Movie VideoHentsi ComicsSnow BunnyHindi Xxx GandJav Porn WifeHemtai GalleryEstupro PornoSexual Lotus PositionCheating Xxx VideosWww Xnxx Marathi ComIntterracial PornFace Licking PornBlack Sheep OvcaAdult Dvd DmpireMatire Tube PornEro.me OnlyfansKasey JordanXxx Videos Mom And SunMms Sex ScandalSister Porn HotWar PornographyPorn Discord BotsIsekai Harem MonotagariFuck RussiaFemdomme ArtBest DickridingBech TitsHindi Sex Mms VideoBf Adult PictureSex Video Hd GymXxx TrShower MasturbationLa Laa Laa SongHot Xxx IndR34.xxxMature Latino PornWeebton PornSilver DaddieSex Bobs VideoNeyrodesu NudeSex Video Hd 1080pSwathi PornLocal Sex DesiFat Porn BlackBriana Bouse일본포르노Co Tos EroticosInstagram PornographieDidi Ki ChudaiCheyla CollinsStrip Chat IndianXxx 1997Hentai-sharingBrenda Trindade XxxDeflored PornVideo Adulte GratuitAtk GorlfriendsBbw Xxx LatinaPorn Erica LaurenBeti SexPorn Videos Hd Mom And SonHot Blowjob SexSophie Dees PornBig Breast FlashBokep SmkSexiest Movies XxxEro ProfileApartadoxVidcap.George UhlVery Very Very Hot SexGroup Boob SuckSalma Hayek AssHypnotized Cock SuckerHentai.20Barbe Benton NudeChloe AddisonHey Arnold PornTrisha Sex Videos ComNhentai.neetJaponeza SexoDaddy Issues.pornhubJulie Chrisley NudeHot Paz VegaXkamsterPorn Free MaturesJulia Rose ToplesFishting PornSoftcore MovieaJlo PornWife Flashing BoobsNadenastyPorn MdDopaminegirlPornox GratuiSara Jean Underwood PornLauren Cohan FeetAthena PalomanoHindi Aunty XnxxBhopal Sex VideoPunjabi Video XMadison Onlyfans LeakedCosplay PawgBest HentaiesNew Xxx VIlean AlmaguerPorn 101Juli XxxAnna Farris NudeBestjapanese PornThe Glory Sex SceneBokep HijanBlow Job PicHindi Sex MmsShilpa Shetty PornBoobs XvideosMy Pervy FamilyWolf Of Wall Street PornYoutporn SexyMuah AiXnxx BeurettesPanty PicsUnexpected SexFilmsex IndonesiaHeroine Photos XxxFour More Shots Sex ScenesHindi Bf Xxx HdLyra Skye NudeSasha Grey Face FuckAxhamster