Toch niet iedereen krijgt meer te besteden (nrc.nl)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door Carol Fenijn in Politiek  ·  36 Reacties

  • 22
  • 977x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Geen verrassing en later zullen er nog wel meer klachten komen.

1
1 Interessant

huhhh maar rotte zei toch dat iedereen er op vooruit ging???

4
2 henry86

Al is de leugen nog zo snel de waarheid achterhaalt hem wel....

3
3 de matrix

uitkeringen mogen nog veel verder achteruit gaan totdat zigeuners met een zogenaamde whiplash weer aan het werk zijn. Sorry voor die paar wat wel terecht een uitkering krijgen maar dat zijn er niet zo veel. Maak eens wat van je leven voordat je begint te miepen dat je niets kan gvd.

53
4 SociaalRadicaal!

@4

Heb je dat uit het regeerakkoord gehaald/vertaald?

2
5 Voorzittershamer

ad @4 Steekje los

5
6 rlw

Zoals was te verwachten: stelletje oplichters!

1
7 Nicks R. Van

@4 , wel radicaal, maar niet erg sociaal. De helft van uw nick klopt niet

0
8 FUBAR76

Halfbakken berekeningen die uitgaan van imaginaire voornemens van de krukkenclub die gaat regeren? Wat zegt dat helemaal?

1
9 Al

Gaan we dat repareren?
Of zijn dat ""ongewone""Nederlanders.

0
10 Hannie1

Iedereen krijgt minder te besteden tot 2020 want de BTW gaat wel meteen omhoog en sommige worden dubbel gen***d.

8
11 Rattocasi

@4 ik hoop dat jij binnenkort een whiplash krijgt. kun je zelf ervaren hoe kl*te of dat is

2
12 Roomboterbabbelaar

@10 Nee, die noemen ze niet ongewoon maar onrendabel wel op een toontje dat het heel vies klinkt en je daar absoluut niet bij moet horen.
Repareren ??? ook nee dat zo moeilijk zijn en opbouwend, dat gaat niet die trap je nog even flink na en sloopt ze liefst totaal....

0
13 Gratiebarmhart

@4
'uitkeringen mogen nog veel verder achteruit gaan totdat zigeuners met een zogenaamde whiplash weer aan het werk zijn.'

naast niet sociaal, veroordeelt U bepaalde bevolkingsgroepen
of vallen 'niet zigeuners' met hernia/whiplash wel binnen ons verzorgingssysteem?

vind Uw reactie bout, radicaal en zonder emphatisch vermogen...

2
14 Grootmoeder

@4 Mijn vriendin heeft een hersenbloeding gehad,net een schrijven gehad dat haar uitkering met 5 procent naar beneden gaat en ze dus even een lijstje krijgt wat ze aan werk moet gaan doen? haha ze kan moeilijk lopen kan niet op een scherm kijken altijd duizelig. Ze heeft vanaf haar 14e jaar tot haar 48e (toen ze dus die hersenbloeding kreeg) elke dag van 8 uur tot 23.00 gewerkt (eigen kapsalon plus baan op kantoor). Dus @4 ik vind u een grote klo.tz.ak door wat u schrijft.E.KEL

3
15 sec

@15
wens U en Uw vriendin sterkte en veel wijsheid toe!

0
16 Grootmoeder

@ 15 ++++++++

0
17 annie

@16 Dank u wel.

0
18 sec

De gepensioneerden staan al meer dan 10 jaar op de nullijn. Kennelijk is dat de groep die makkelijk te pakken is, want ze gaan weer eens in koopkracht achteruit t.o.v. de rest. Onze pensioenpotten met daarin o.a. mijn 45 jaar opgespaarde achterstallig loon is al lang niet meer veilig voor de grijpgrage handen van linkse politici (Kleinsma) en de kabinetten Rutte. De 20 miljard die er ooit door Kock is uitgehaald (gejat) is nooit meer terugbetaald. Indexeren mag ook niet meer want de pot moet straks over neer de EU vrees ik. Ik zie onze ministers meer en meer als vijandige lieden.

1
19 watnu

Iedereen gaat erop achteruit.
Behalve de elite

0
20 Mijnnaamisalbezet

@2 Dat zegt dan toch al genoeg? Als Rutte iets beweerd dan is het vrijwel altijd het tegenovergestelde. Dat had je inmiddels kunnen weten:

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=DQO3G5Q31JE

1
21 RazorBlade

Je verwacht het niet

0
22 Ivo

Heb het vanaf het begin af aan al gezegd, deze Rutte-kliek houdt wéér, de burgers die in de mooie verkiezingspraatjes zijn getrapt, voor de gek.
Maar helaas, men leert het nog steeds niet.
Jammer, voor diegenen die níet in de praatjes zijn getrapt en op andere partijen hebben gestemd, nu ook de nadelen hiervan ondervinden...

0
23 Dieke

@15 Hoewel ik de situatie van uw vriendin heel triest vind, ben ik wel van mening dat er meer en betere controlle moet zijn op de aanvraag van een arbeidsongeschiktheidsuitkering. Het blijkt dat er in Nederland drie keer zo veel arbeidsongeschikten zijn dan in sommige andere Europese landen. Dat komt niet om dat het klimaat hier zo slecht is maar omdat mensen er bewust voor kiezen dat het wel beter is om in een uitkering te blijven. Heel veel mensen met een handicap kunnen een heleboel wel zelf doen. Ik heb een uitstekende collega gehad in een rolstoel die een zeer kundig programmeur is. Niets mis mee en die man heeft van niemand financiële hulp nodig omdat hij een heel goed salaris heeft als universitair opgeleide programmeur.

Ik ken ook de andere kant van de medaille. Schoonfamilie van me die jarenlang een arbeidsongeschiktheidsuitkering heeft genoten maar die ondertussen wel hele huizen heeft verbouwd. Op papier kon die man zogenaamd niets maar ondertussen was hij continu aan het werk en hard ook. Er is in al die jaren nog nooit iemand bij hem gaan kijken wat hij overdag zoal uitspookte. Dat is ook mogelijk in Nederland en dit soort mensen worden in Nederland niet aangepakt.

Geloof me, ik weet hoe het is om te leven met iemand met een handicap want mijn vrouw heeft een erfelijke stofwisselingsziekte en de paar uurtjes in de week dat ze vrijwilligerswerk doet zijn al eigenlijk te veel voor haar. Toch glippen er nog steeds heel veel mensen door de mazen van de wet doordat ambtenaren niet even de moeite nemen om te gaan kijken wat mensen doen. Als mensen de hele dag bezig zijn om huizen te verbouwen jaren achter elkaar dan is dat toch niet te missen?

11
24 RazorBlade

De leugen van CDA D66 CU VVD blijven voortbestaan.Mensen de tot 20.000 euro bruto op jaarbasis verdienen gaan onder het corrupte kabinet Rutte III niet vooruit allen maar achteruit en vooral alleenstaande en eenverdieners met en klein inkomen.

0
25 Gunther

** gebruiker verwijderd **

Wat is het nou?
Krijgen we er nou wél of krijgen we niets erbij en moeten we inleveren?
Hoe is het toch mogelijk dat binnen enkele weken net zoveel verschillende uitkomsten zijn van het nieuwe beleid wat ons te wachten staat?

1 ding weet ik wel: de gewone burger gaat nergens op vooruit. Integendeel: premies omhoog, belastingen omhoog, de allerlaagste inkomens blijven met de inkomstenbelasting vrijwel hetzelfde, dus per saldo op het eind van het jaar moet er geld bij.

Rutte, donder op met je beloftes en uitspraken.

26 verwijderd9139144

Er zijn heel veel mensen die volkómen terecht een uitkering krijgen, maar er zijn ook erg veel profiteurs die er schaamteloos misbruik van maken!
Een groot probleem is dat men vaak 'al die uitkeringstrekkers' (totáál verschillende mensen) op één hoop gooit en niet voldoende onderscheid maakt.

1
27 Scorpio

Niet alleen uitkerings ontvangers en ouderen gaan er niet op vooruit, maar ook alleenverdieners worden sind 2016 steeds meer in het verdomhoekje gedrukt. Hier wordt door Rutte III met geen woord gerept. Dit jaar betalen alleenverdieners bijna 6 keer zoveel belasting als twee verdieners. Iets wat buiten proportioneel en oneerlijk is. En ieder jaar loopt dit verschil verder op. Ik begrijp dat arbeid extra beloond moet worden maar doe dit niet op deze manier door mensen die bewust of nood gedwongen de keuze maken om één kostwinner in het huishouden te hebben of alleenstaand zijn op deze manier zwaar te benadelen..

https://www.rd.nl/vandaag/politiek/eenverdiener-betaalt-straks-bijna-zes-keer-zoveel-belasting-1.1128460

0
28 Mvid-

Deze leugens hebben wij met te allen te danken aan CDA D66 CU VVD stemmers voor all da boven de uit Holland als ik de verkiezingsuitslag heb gezin.

0
29 Gunther

Het zijn weer de gepensioneerden die er bekaaid vanaf komen!
Makkelijke slachtoffers voor het kabinet, ze kunnen toch niet staken!

0
30 dummydum

Ik heb net vanmorgen bij het Nibud gekeken en de berekening gedaan .
Daar gingen toch alle 10 groepen erop vooruit.

9
31 No newstoday

@30

Vooral de gepensioneerden met een hoger pensioen .

7
32 No newstoday

@27

En als men onderscheid maakt , staat men op de kop.
Ik vind het prima : eet je van de gemenschap mag bestvgekeken worden of dat terecht is.
Zo vind ik dat de moeder met kind uit het artikel best kan werken .
Dat moeten tegenwoordig alle moeders .

7
33 No newstoday

@24

Als het woord controle valt , schieten er meteen wat in de stress, ofwel in de min.
Iedereen kent er wel die de zaak tillen . En die verdienen geen sympathie.

8
34 No newstoday

@31
Droomt u maar lekker verder.
De nieuwe belastingmaatregelen gaan op zijn vroegst in 2020 in, als ze tenminste allemaal goedgekeurd worden door Eerste en Tweede kamer.
Intussen worden wel alle "tegenvallers" versneld ingevoerd.
Zou maar niet zo juichen. Kon wel eens goed tegenvallen de komende jaren, met al die verhogingen die eraan zitten te komen.
Ook in 3 jaar kan de politiek of het economisch beleid, totaal veranderen, door veranderingen in de wereldpolitiek.

0
35 Dieke

@4 Ik hoop dat de GGZ door uw polis gedekt wordt.

1
36 Mac Benac

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Bleke Betty
Politie weegt uiterlijk en afkomst niet langer mee bij controles op straat

Natuurlijk. Als 80% van de mensen met een paarse neus verantwoordelijk is voor de meeste ellende, dan pak je, en controleer je uiteraard alleen ...

2 minuten geleden geplaatst door Bleke Betty

Wedergeboren
Video | Rutte lacht breeduit tijdens ontmoeting met Erdogan

   Pascha/kalief Erdogan noemde ons NL'ers toch nazi-overblijfselen of zoiets? Wat zal Markje allemaal wel niet hebben gedaan om weer ...

6 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

veld1866
Soumaya Sahla is uit de VVD gezet: ‘Meneer Wilders hoort niet over ons ledenbestand te gaan’

@5 Een pakketje schroot, met een dun laagje chroom....

8 minuten geleden geplaatst door veld1866

Defcte burger
Activist Van der Linde mag op 4 mei alleen op afstand actievoeren

@5Nee, wel de spreekwoordelijke omgedraaide maag. als je leest waarom het CIDI Bosma als antisemiet wordt betiteld . ...

9 minuten geleden geplaatst door Defcte burger

sockknitter
Evenementenlocatie Rijswijk op ramkoers met gemeente over Eritrees feest

@5De vraag is natuurlijk, waarom ze de bevrijding niet in eigen land vieren....

10 minuten geleden geplaatst door sockknitter

eh
Algeria signs $3.5B deal with Qatari firm to develop world's largest dairy farm

https://www.agroberichtenbuitenland.nl/actueel/nieuws/2021/06/23/algerije-droogte-dit-seizoen-heeft-impact-op-de-landbouw....

11 minuten geleden geplaatst door eh

spookrijder
Video | Rutte lacht breeduit tijdens ontmoeting met Erdogan

Schijnheilige poppenkast, ze zijn allemaal knettergek. Denk om uzelf, uw geliefden, uw kinderen en (achter)kleinkinderen. Trap er niet in....

12 minuten geleden geplaatst door spookrijder

Wedergeboren
Kabinet wil belasting op dranken met veel suiker verhogen

@10 Fijn dat je het begrijpt, top ! 😎 ...

13 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Bleke Betty
Moraalpolitie Iran treedt hard op tegen vrouwen die nieuwe hijab-regels overtreden: 'Ze schopten waar ze konden'

@2Het enige wat je als theocratische/dictatoriale overheid nodig hebt, is angst héél veel angst. En dat creëer je door openlijk dermate gr...

17 minuten geleden geplaatst door Bleke Betty

NK. App
Laura Linney TitsAmber AyneCheck Gay PornSexx VideoPorn Massage MomHent MilfSylvia Sage PornTracy Cortez NudeNanatsu No BitokuAllie Nicole Vanna BardotPakistani Actress PornSunny Leon PictureBen 10 Alien Force XxxSister Brother CumshotsPov Vr PornNaruto MoegiSites Like 123moviesStrip Club ListLooticlipCebebrity PornAnal BdsmFree Porn Xvideos ComXvideuosFilmesponoJulie GingerPorn Star VedioXxx Fast Time VideoWww Indian Xhamster ComCartoon SxePlayplus Free OnlyfansSydney Sweeney Nude EuphoriaEdgingxxxBoobs FingeringLadyboy CumfestCzech CouplesIndian Xxx XhamsterBridgette B TittiesMegnut Onlyfans LeakedXxwwxxXxxindanWhite Girl Porn VideoDesi Moaning SexMay Thai PornTeensdopornWwwnaughtyamerica ComAssgrinding PornBest Cam SitesNhamster ComSiteporno GayWebcam4 BrasilBelle Delphine Onlyfans LeakedFkehubX Videos Hd TeluguShivada HotTities ShowingAmirathickViolent SexXxx Hinde MaNikado Avocado NudesLatina ThroatpieMom Best PornsFree Onlyfans VideosPorn QuirtingThisvid ConCum KissJessica VaugnPorn Star RussiaRahsweetsFfxiv PornXhamster Tamil VideosDasisex VideoSunny Leone Xxx GifSona Xxx VideoPark Me SexLexidonaScarlett Alexis CreampieBlindfolded BlowjobHenry Cavill NakedMarisol Yotta NudeMarianna Di MartinoSada SexySara Jay BtsSexy VedosDirtyrabbitsxSexy Porn Video OnlineSunny Levoni XxxIndian Sexy Bf FilmAlezis BreezeE HentiaPorn.negrasBeastiality VidrosSexual Movies.comHorror Porn Full VideosAnal AsiaCarmela ClouchGaywebcamHarin MinFutanrai PornSexes VideoHollywood Porn VideosBangla PormIndian Hot Babe PornMom PeggingAnime Naked PornCamhubHentai SaturnSexse ArebeXxxxxxxxnTouch PornCunnalingusReddit SextingHentaigamCelebrity New NudesXxx Hd 1080Xxxx Hot BfPorn Free HamsterXxx Hd PorneWeb Series Sex IndianBrittney Alger NudeHot Boudi SaxLesbian Sex AnimeAmatureallurePregnant Riley ReidUndressappXnxx Hd DownloadFeedee BellyBitchinbubba FuckThe Allie Rae OnlyfansPineappleprincessv PornNude Prego WomenXnxx Big BootyBamgbrothersNaked SnapsDexters MomSoftcore 69Barzil PornTorbe PilladaUnexpected Sex RedditCacapornoKendra KennedyHot Sex FingeringExhitionist WifeStreet Fighter Chun Li PornVr Anal PornAbbywinter ComWww.freeporn Movies.comFlim1kEros GuiaSambaporna ComBig Booty In Leggings