Overig
  • 6
Na de harde beschuldigingen over seksueel geweld aan het adres van filmproducent Harvey Weinstein, laten vrouwen van over de hele wereld met de hashtag #MeToo weten dat ook zij slachtoffer zijn geworden van seksuele intimidatie of geweld. Schrijver Anke Laterveer startte al eens zo'n actie ...

ongeveer 1 jaar geleden door morandi

REAGEER MET EEN EMOJI
4
3
3
4

@93 @94 Precies, de meeste mannen die ik ken heb ik normale collegiale of vriendschappelijke relaties mee, en er komen ook velen bij mij thuis over de vloer. Die vallen me nooit lastig. Gelukkig niet, ik moet niet denken aan een maatschappij waar mannen en vrouwen onderling niet bevriend kunnen zijn.
En natuurlijk kan en mag iedereen wel eens op seks uit zijn, je kan altijd nee zeggen, en ja zeggen is ook toegestaan. Dat is met volwassenen onder elkaar geen enkel probleem.

101 zewa    
ongeveer 1 jaar geleden door zewa
1
Meld

@94 Nee dat stel ik helemaal niet. Reageer op wat ik zeg en verzin er niet zelf een verhaal bij.
Het gaat hier specifiek om thuis afspreken na elkaar online ontmoet te hebben. Nou zeker als het een app betreft, kan je dit simpelweg zien aankomen.

Mensen hebben hormonen, ja mannen hebben veel testosteron, kunnen we niks aan doen verder.

102 Yisrael    
ongeveer 1 jaar geleden door Yisrael
19
Meld

Weer een lekker haat en jankdraadje over de man..

103 chouffleur    
ongeveer 1 jaar geleden door chouffleur
24
Meld

@101 Zeker wat heren op leeftijd, op een gegeven moment zakken de hormoontjes wel.

104 Wild Rover    
ongeveer 1 jaar geleden door Wild Rover
8
Meld

Ergens vraag ik me wel af wat het dan zo moeilijk maakt voor vrouwen om aangifte te doen. In dat geval van Weinstein schijnen nu verhalen boven te komen van decennia terug van vrouwen die destijds al lastig waren gevallen door die man.
Als je het rationeel bekijkt hadden ze destijds die man al moeten aanklagen, nu heb je ik weet niet hoeveel slachtoffers en zijn ze blij dat het uit is gekomen.
Wat dus helemaal niet had gehoeven.
Ergens dus ook wel een beetje egoïstisch van die vrouwen, ze hadden last van die man maar besluiten er niets mee te doen wetende dat die vent een week later weer een slachtoffer maakt. Dat snap ik niet. Ik vind dat op zich best schandalig naar andere vrouwen toe dat ze zo'n rat zijn gang laten gaan.

105 doxbar    
ongeveer 1 jaar geleden door doxbar
8
Meld

@103 Nog net zo onwaar als toen je hetzelfde zei op @22 (en daar ook reacties op kreeg).

106 mountainlion    
ongeveer 1 jaar geleden door mountainlion
2
Meld

@106 nee hoor, the usual suspects

107 chouffleur    
ongeveer 1 jaar geleden door chouffleur
17
Meld

@105 Er kunnen verschillende redenen zijn waarom een vrouw geen aangifte doet, schaamte, angst, om er maar een paar te noemen. komt ook voor dat vrouwen ten onrechte zichzelf de schuld geven van een aanranding/verkrachting en wellicht ook de publiciteit die erbij komt kijken, zeker als het om gevallen gaat die jaren geleden hebben plaatsgevonden.
Jouw reactie is dus nogal kort door de bocht.

108 JohnZero    
ongeveer 1 jaar geleden door JohnZero
2
Meld

Het is heel belangrijk om te blijven denken dat er ook nog goede mannen zijn dat niet alle mannen over één kam geschoren mogen worden. Want de goede mannen hebben een eerlijke kans verdiend!

109 Erika    
ongeveer 1 jaar geleden door Erika
0
Meld

@109 Ik durf zelfs gerust te beweren dat verreweg de meeste mannen goed zijn op dit vlak.

110 Rise of the Antichrist    
ongeveer 1 jaar geleden door Rise of the Antichrist
2
Meld

@110
Er zitten klootzakken tussen, maar die zijn in de minderheid.

111 Schildpad    
ongeveer 1 jaar geleden door Schildpad
1
Meld

@105
@108

En het is een enrom gedoe. Stel je voor dat je na je aanranding nog minimaal 2 uur op een politiebureau zit , telkens weer hetzelfde verhaal te moeten vertellen, in de kleding waarin alles is gebeurd terwijl je het liefst direct naar huis wilt, die kleren uit douchen en jezelf in een deken wikkelen.
Ben je eindelijk klaar met die aangifte, sta je buiten op een plek waar je helemaal niet moest zijn en moet je maar zien hoe je weer naar huis toe komt.

112 Pegasus    
ongeveer 1 jaar geleden door Pegasus
7
Meld

@105
zeker in die tijd, daar begint dus nu pas, zoals met dat Weinstein gedonder verandering in te komen.

Tot ver in de twintigste eeuw waren op dat vlak mannen ( zeker de machtingen) onschendbaar en dat zat/zit diep in het vrouwenbewustzijn gegraveerd.

113 morandi    
ongeveer 1 jaar geleden door morandi
1
Meld

@102
(...) Mensen hebben hormonen, ja mannen hebben veel testosteron, kunnen we niks aan doen verder (...)

A man should be greater than some of his parts.

- Mother Sigafoos's Observation

114 Slartibartfast    
ongeveer 1 jaar geleden door Slartibartfast
1
Meld

Waarom krijg ik minnen op mijn reactie @56 waarin ik vertel dat ik weleens ongevraagd aangeraakt ben door vrouwen (dus eigenlijk aangerand) ?
Mag daar niet over gesproken worden?

Mag er alleen over gesproken worden als een vrouw aangerand wordt? Vreemd, want dat zou discriminatie zijn, ik blijf me (soms) verbazen over de gekken en dwazen die hier reageren..

115 Natayo the Bobcat    
ongeveer 1 jaar geleden door Natayo the Bobcat
9
Meld

Ik wil erkenning, ik wil ook een actiegroep. Misschien Sylvana inschakelen? Of houdt zij zich daar ook niet mee bezig?

116 Natayo the Bobcat    
ongeveer 1 jaar geleden door Natayo the Bobcat
8
Meld

@115 Wat is aangerand voor u een hand op de schouder een hand op de penis,vol op de bek genomen worden ?.....

117 21st Century Guy    
ongeveer 1 jaar geleden door 21st Century Guy
7
Meld

@117 21st Century Guy
Vol in mijn kruis gepakt is me wel een paar keer gebeurt, ja.
Ik heb er niet echt trauma's van hoor, dat niet. Maar men moet het niet onderschatten. Het gebeurt toch echt.

118 Natayo the Bobcat    
ongeveer 1 jaar geleden door Natayo the Bobcat
0
Meld

@115 waarschijnlijk om dezelfde reden dat vrouwen niet snel aangifte doen. Er wordt nog steeds door idioten verwacht dat de slachtoffers ongewenste aandacht als compliment moeten zien en dat mannen al helemaal blij moeten zijn als een vrouw interesse heeft.

119 Merlinswit    
ongeveer 1 jaar geleden door Merlinswit
0
Meld

@1 hoezo werkt dat niet. Het is de ENIGE manier die werkt. Of kan jeanders niet aan je trekken komen?

120 Merlinswit    
ongeveer 1 jaar geleden door Merlinswit
1
Meld

@19 over het algemeen = niet allemaal. Maar wel het grootste deel.

121 Merlinswit    
ongeveer 1 jaar geleden door Merlinswit
1
Meld

@38 hoezo wordt alles op de mannen geschoven? als een vrouw zegt dat ze die hand niet op haar knie wil en vervolgens grijpt die man haar dij vast... dan is het toch echt die man die het niet snapt. Helaas is het zo dat mannen menen gedachten te kunnen lezen en dat vrouwen altijd ja bedoelen als ze nee zegt, als ze een kort rokje of topje aan heeft Terwijl al jaren gezegd wordt dat nee gewoon nee is. Alleen ja is ja. En een ja knik is daarbij ook expliciete toestemming. En dat geldt ook bij mannen. Als een man dronken is dan dient een vrouw hem ook met rust te laten etc. Of tijdens seks ineens haar vinger in zijn anus te doen.

122 Merlinswit    
ongeveer 1 jaar geleden door Merlinswit
2
Meld

@115 Ik ben zo vaak aangerand door vrouwen. Maar ja, het mag niet zo heten hè?

123 Rise of the Antichrist    
ongeveer 1 jaar geleden door Rise of the Antichrist
8
Meld

@105 heb je ooit wel eens geprobeerd aangifte te doen? gewoon diefstal oid... Dat lukt al haast niet. Als je naar het bureau gaat met in ben aangerand... dan moet je dat kunnen bewijzen en als ik weet dat iemand mij gaat aanranden of dat van plan is, dan zorg ik dat ik weg kom. Hoe moet ik bewijzen dat ik aangerand ben? met een filmpje? het is zijn woord tegen het mijne en daar houd het op. Bij verkrachtingeigenlijk hetzelfde. Alleen bij een zaadlozing is er onomstotelijk bewijs. Dan moet je naar een bureau.... dan naar het ziekenhuis. waar nog iemand in je vagina gaat roeren met een staafje en je privedelen aanraakt. je moet de gang van zaken nauwkeurig omschrijven. En owee als je iets een tweede keer anders verteld, dan ben je gelijk een leugenaar en wordt het verhaal als valse beschuldiging gezien. Je moet kunnen bewijzen dat de seks echt tegen jouw wil was. Ook daar is vaak zijn woord tegen het hare. Dan moet je na die uren ook nog thuis zie te komen. En al die tijd wil je maar 1 ding. Uren onder de douche of in bad jezelf afschrobben. Als je aangifte hebt gedaan komen jouw naw gegevens bij de dader die dan vaak ook even langs komt om je te bedreigen ( een reden voor de politie om aangifte soen te ontmoedigen). Je komt in het nieuws als die ander bekend is. Waarbij een groot deel van de mensen jouw de schuld geven want dan had je maar niet.... Bij de rechter moet je alles nogmaals vertellen. Daar wordt je ook nog vaak beschuldigd van valse aangifte door zijn advocaat want je had..... Alshij bij gebrek aan bewijs wordt vrijgesproken ben je helemaal vogelvrij om van valse aangifte beschuldigd te worden. Bij elke solicitatie kan je weer gevraagd worden naar die verkrachting en of er wel echt iets gebeurt is. Want een werkgever wil weten of hij wel een betrouwbaar iemand inhuurt en niet iemand die lastig is..... En als je pech hebt werk je met collega's die je graag vertellen dat ze net wel zien zitten km ook met jou te 'spelen' want ach het is je toch al eens gebeurt....

124 Merlinswit    
ongeveer 1 jaar geleden door Merlinswit
3
Meld

@102 vrouwen hebben ook hormonen en onze hormoonspiegels zijn een stuk minder stabiel dan die van julie mannen. Als jij je hormonen niet de baas kunt dan sluit jij jezelf maar op in een donkere eenzame kelder. Die hormonen zijn je eigen verantwoordelijkheid. Niet die van anderen.

125 Merlinswit    
ongeveer 1 jaar geleden door Merlinswit
2
Meld

@123 hoezo niet? aanranding is aanranding en verkrachting is verkrachting. Het geslacht van dader of slachtoffer is helemaal niet belangrijk.

126 Merlinswit    
ongeveer 1 jaar geleden door Merlinswit
0
Meld


Na de 2wo was het vrijheid en blijheid, men ging los, mensen hingen geen geloof meer aan, men sexte erop los en zie hier in deze tijd het resultaat. Jankende vrouwen en gefrustreerde mannen die hun handen niet thuis kunnen laten.

Gelukkig is het niet mijn probleem, het is een probleem van de mentaliteit een losse omgang met elkaar te hebben in Europa. En dat is ooit getolereerd en alles was/is prima.

127 Dewereldrond    
ongeveer 1 jaar geleden door Dewereldrond
19
Meld

@127 Onder het geloof werd het verzwegen bedoel je.

128 Ketter    
ongeveer 1 jaar geleden door Ketter
1
Meld

@128 ga eens in op die uitbundige vrijheid? Zeg eens eerlijk, is dat moeilijk?

129 Dewereldrond    
ongeveer 1 jaar geleden door Dewereldrond
6
Meld

@122 Wanneer beide dronken zijn en hebben seks waarna de vrouw er later spijt van heeft dan is het de man zijn fout. Want vrouwen hebben geen verantwoordelijkheid voor hun eigen gedrag. Althans gaat het er in de VS steeds aan toe.

130 solidsteel    
ongeveer 1 jaar geleden door solidsteel
9
Meld

@127 wat is er mis met losse omgangsvormen?
En geloof? Daar doet een normaal mens niet aan.

131 chouffleur    
ongeveer 1 jaar geleden door chouffleur
4
Meld

@127 ohja u bent zo'n islam adept.
Waar de vrouw verplicht is om sex te hebben binnen het huwelijk en uitgaan of uitbundig doen verboden is..

132 chouffleur    
ongeveer 1 jaar geleden door chouffleur
4
Meld

@129 Je beschrijft een niet bestaande situatie en probeert daar met sarcasme gewicht aan te geven. Er is niks om op in te gaan.

133 Ketter    
ongeveer 1 jaar geleden door Ketter
0
Meld

Zelfs "afgewezen" actrices klagen nu steen en been .... er valt zeker wat Geld te halen ??

134 FeHa    
ongeveer 1 jaar geleden door FeHa
9
Meld

@127 je neemt het begrip 'vrijheid' iets te letterlijk. Je hebt niet de vrijheid om ongevraagd mensen aan te randen / te verkrachten. Dat is gewoon strafbaar.

135 Sparkplug    
ongeveer 1 jaar geleden door Sparkplug
0
Meld

@134
Nee, het taboe is doorbroken..
En let maar op, er gaan nog meer grootheden met de billen bloot.

136 GreyB    
ongeveer 1 jaar geleden door GreyB
5
Meld

Interessant stukje over hoe het er in Hollywood aan toe gaat:
https://www.youtube.com/watch?v=5pPIigctqrQ

137 solidsteel    
ongeveer 1 jaar geleden door solidsteel
2
Meld

Laatst ben ik 5 keer ongevraagd in mijn billen geknepen op een festival. Ben ik nu ook aangerand? Of kan dat niet, omdat ik een man ben?

138 Kaffer    
ongeveer 1 jaar geleden door Kaffer
6
Meld

@138 Ja dat ben je en ja dat kan.

139 Ketter    
ongeveer 1 jaar geleden door Ketter
0
Meld

@127
Mannen die hun handen niet kunnen thuishouden zijn er altijd en overal geweest, dat vrouwen erover (mogen) klagen is pas nu stilaan aan het openbreken.

En dat is dankzij de grotere openheid om het te bespreken en dankzij het groeiende besef dat vrouwen baas(horen te) zijn over hun eigen lijf en leven.

140 morandi    
ongeveer 1 jaar geleden door morandi
0
Meld

@124 Aangifte hoeft niet altijd, je kunt ook een melding doen. Dan staat de dader toch bekend bij de politie. Maar niets doen is gebrek aan solidariteit met andere vrouwen die ook slachtoffer van dezelfde dader kunnen worden.

141 Mrs. K    
ongeveer 1 jaar geleden door Mrs. K
5
Meld

Dat gejammer achteraf neem ik niet meer serieus, daar had men ook eerder mee kunnen komen en dan naar de politie kunnen gaan ipv naar de media. Elke actrice/model dat in de vergetelheid dreigt te raken heeft nu haar 5 minutes of fame, dat dan weer wel.

142 Mrs. K    
ongeveer 1 jaar geleden door Mrs. K
11
Meld

@142

Er kunnen zoveel redenen zijn waarom men het initieel stilhoudt. Vrouwen worden vaak niet serieus genomen, er wordt gezegd dat ze het er zelf naar hebben gemaakt en natuurlijk speelt macht ook een rol. Wanneer je merkt dat je er niet alleen voor staat tegen een persoon sta je sterker en durf je er sneller voor uit te komen.

143 Pegasus    
ongeveer 1 jaar geleden door Pegasus
4
Meld

@22
@103

Wat zit je hier nu te miepen? Het gaat over aanranding en verkrachting, niet over mannenhaat. Dat jij dat als zodanig opvat spreekt boekdelen.

Overigens, afgelopen week stelde je nog dat wanneer een vrouw bij het uitgaan wordt aangerand ze het wel zelf uitgelokt zou hebben. Kijk dus even heel goed in de spiegel alsjeblieft.

144 Pegasus    
ongeveer 1 jaar geleden door Pegasus
1
Meld

@131 weet je bloemkool, met groente kopen, ben je gehoorzaam en als ik je roerbak, krijg ik geen genoegen van je.

Maar goed, wat ben jij raar op Nieuwskoerier! Jij bent één van die vieze mannetjes waar ik het laatst op een draadje over had. En mijn reactie is niet onwaar.

145 Dewereldrond    
ongeveer 1 jaar geleden door Dewereldrond
1
Meld

#Me Too

wel over gesproken, nog steeds!

niet meer voor mijzelf, voor anderen

146 Grootmoeder    
ongeveer 1 jaar geleden door Grootmoeder
0
Meld

@5 Giesje

plus!

147 Grootmoeder    
ongeveer 1 jaar geleden door Grootmoeder
0
Meld

@143

"Er kunnen zoveel redenen zijn waarom men het initieel stilhoudt. Vrouwen worden vaak niet serieus genomen, er wordt gezegd dat ze het er zelf naar hebben gemaakt en natuurlijk speelt macht ook een rol. [...]"

Worden vrouwen - omdat ze vrouw zijn - vaak niet serieus genomen? Zodra er ook maar het gerucht was van aanranding kon dat in mijn geboortedorp leidden tot een massale wraakactie. Dus oneens. Niettemin houden vrouwen het vaak stil. Wat overigens ook de reden kan zijn dat ze zelf daarin ook een rol heeft gehad (bijvoorbeeld door ermee in te stemmen).

Maar laten we niet vergeten dat sommige vrouwen ook gewoon seks gebruiken om hun doel te bereiken bij mannen. En laten we niet vergeten dat weer andere vrouwen ook behoorlijk manipulatief kunnen zijn naar mannen toe. Ik heb meegemaakt dat een vrouwelijke leidinggevende mannen uitdaagde in lichaamstaal en toenadering, maar wanneer mannen al voorzichtig toehapte kon dat op een flinke reprimande rekenen.

Juist omdat lang niet alle vrouwen dit verhaal hebben meegemaakt én omdat het verhaal veel complexer ligt zal het nog wel een tijdje duren voordat die gewenste sociale omslag plaatsvindt. Eenzijdig de zaak belichten bemoeilijk gewoon een eerlijke en zuivere discussie.

148 Vaartuig    
ongeveer 1 jaar geleden door Vaartuig
10
Meld

@9 Vaartuig

te hoog opgeleide vrouwen in Uw omgeving?
vast...durven waarschijnlijk de mond niet open te doen...

of denkt U waarachtig, dat sommige hoog opgeleide 'heren' net zoals sommige 'kerkelijken'
de zgn 'drift tot dominantie' beter in 'de broek' houden
dan iemand buiten Uw 'grensgebied'?

149 Grootmoeder    
ongeveer 1 jaar geleden door Grootmoeder
3
Meld

@148

- "Worden vrouwen - omdat ze vrouw zijn - vaak niet serieus genomen?" -

Nee, ik zeg dat een vrouw vaak niet serieus genomen wordt als ze zich beklaagt over aanranding.

150 Pegasus    
ongeveer 1 jaar geleden door Pegasus
2
Meld

@145 Uw referentiekader is behoorlijk conservatief, wij leven nu in het hier en nu en niet in de verzuurde verzuilde maatschappij van de jaren 50 of de islamwereld.
U koppelt vrijheid aan misbruik, ik koppel vrijheid aan keuze.
U koppelt blijheid aan risicovol gedrag, ik koppel blijheid aan ontspanning
Het is zo simpel, in nederland zijn wij vrij, volwassenen hebben een keuze tot vrije partnerkeuze voor een dag , een nacht een week of voor eeuwig.
Bevalt het niet dan is er een nee , echt zo werkt het in de echte maatschappij.
En over vieze mannetjes ? die lopen meestal in frustratie rond in religieus getinte wijken en gemeenschappen..
Laat ik nu atheist zijn

151 chouffleur    
ongeveer 1 jaar geleden door chouffleur
4
Meld

Ik heb nog wel wat andere voorbeelden, dan de mevrouw die een vreemde mijnheer via een datingsite meteen thuis uitnodigt:
Het meisje dat in de bosjes in gesmeten werd om een kroketje af te rekenen terwijl ze toch echt dacht dat dat in euro's zou gebeuren; voor die tijd elkaar niet diep in de ogen gekeken, niet echt bevriend, maar gewoon, omdat hij in de drukke cafetaria riep of hij voor haar ook alvast zou bestellen; rekenen zo buiten wel ff af...
Of de dame in rolstoel, die door twee dronken lorren, 1 man en 1 vrouw, overweldigd wordt in haar rolstoel, in haar borsten geknepen wordt, men pogingen doet om tongen in haar mond te steken, terwijl de vrouw zich nauwelijks kon verweren.
Of de, in dit geval mannelijke werkgever, die zijn handen niet uit de onderbroeken van het minderjarige personeel kon houden, gewoon op de werkvloer, gewoon onder werktijd.
Ook allemaal domme meiden? Ook allemaal in de positie dat ze konden verwachten dat het hommeles werd?

152 Gradje    
ongeveer 1 jaar geleden door Gradje
0
Meld

@149
Dat zou wel héel naïef zijn van mevr. de hoogopgeleide, ze zou beter inmiddels beter moeten weten, met de kennis die we tegenwoordig van de diverse studentenverenigingen hebben.
Ik hoop niet dat haar nog iets overkomt want ze gedraagt zich wel heel dom, in dat beruchte milieu, en als het haar overkomt, dan is het toch vast haar eigen schuld, moet ze maar niet zo naief met dat hoogopgeleide schorem omgaan.

/sarcasme modus of/

153 Gradje    
ongeveer 1 jaar geleden door Gradje
0
Meld

@149

Sorry hoor, maar wat een onzin. Verder denk ik dat hoogopgeleide vrouwen (minimaal 1 universitaire studie afgerond) iets eerder hun mond open doen dan de gemiddelde vrouw.

154 Vaartuig    
ongeveer 1 jaar geleden door Vaartuig
3
Meld

@150

Mijn ervaring is anders. Hoe bedoel je het "serieus nemen", door de omgeving of door de politie?

Overigens grappig dat je op mijn overige commentaar niet reageert. Daar durft niemand zich hier aan te branden. Oh wee als het wat moeilijk wordt.

155 Vaartuig    
ongeveer 1 jaar geleden door Vaartuig
4
Meld

@152

Toch vreemd dat ik in mijn omgeving gewoon niet bekend ben met dat soort verhalen, behalve dan op het internet. Overigens neem ik het bloedserieus, maar ik vind ook niet dat we moeten gaan overdrijven en maar drogredenen moeten accepteren.

156 Vaartuig    
ongeveer 1 jaar geleden door Vaartuig
3
Meld

@153

Er zijn ook zoveel studenten en studentes lid van studentenverenigingen... je hebt het over zo'n 8% die zich aansluiten bij dat soort debiele clubjes. En ja, daar worden vrouwen tijdens de ontgroening niet zo vriendelijk benaderd. Meestal door de vrouwelijke leidsters van die clubjes.

Jammer dus dat je niet gestudeerd hebt, want anders zou je wel weten dat het overgrote deel van de studenten niet lid is van zo'n vereniging. En het aandeel is zelfs zo klein dat je het makkelijk kunt negeren. Toch jammer dat u zich zo ontzettend slecht verdiept in de materie. Krijg je van die vreemde ideeën van die niet helemaal stroken met de werkelijkheid.

157 Vaartuig    
ongeveer 1 jaar geleden door Vaartuig
3
Meld

@156 Jij lijkt me ook niet direct een type die vrouwen in vertrouwen nemen. Vrouwen onder elkaar hebben daar minder moeite mee zeker als zoiets ter sprake komt. Zet 10 willekeurige vrouwen bij elkaar en ik durf te wedden dat de helft een nare ervaring heeft met aanranding of erger.

158 Dian    
ongeveer 1 jaar geleden door Dian
6
Meld

@158

Je zegt: "Vrouwen onder elkaar hebben daar minder moeite mee zeker als zoiets ter sprake komt. Zet 10 willekeurige vrouwen bij elkaar en ik durf te wedden dat de helft een nare ervaring heeft met aanranding of erger."

Klopt, de helft. Of eigenlijk, minder dan de helft (=40%) volgens onder meer dit onderzoek: https://www.movisie.nl/feiten-en-cijfers/feiten-cijfers-seksueel-geweld !

Het gaat me om (1) de titel van het bericht en (2) de veronderstelling dat het niet serieus genomen wordt door mannen. Die veronderstellingen zijn gewoon pertinent onjuist.

Verder zeg je: "Jij lijkt me ook niet direct een type die vrouwen in vertrouwen nemen."

Ik ben inderdaad niet zo'n meelevend zorgzaam type. Dat is trouwens algemeen voor zowel mannen als vrouwen. Vaak heb ik het verwijt gekregen gelijk iets aan problemen te willen doen, dat ik het in perspectief wil zien, terwijl mensen "alleen gehoord willen worden". Daar kan ik niet zoveel mee, ik moet daar dan iets mee doen. Desalniettemin heb ik een aardige vaste vriendengroep waarin relatief open over de diverse zaken des leven wordt gepraat. Het is dus niet alsof ik niets weet.

De vraag is trouwens of ik al die persoonlijke verhalen zou moeten kennen. De cijfers over misbruik en seksueel geweld vertellen mij veel meer. En daar zie ik iets dat aangepakt moet worden. Maar die aanpak - en daar verschil ik met anderen hier van mening - ligt niet in het wijzende vingertje van vrouwen richten mannen, maar in een veel specifiekere aanpak waarbij mannen meer leren over de subtiele tekens van vrouwen (en vice versa), een deelaanpak voor de problematische groep mannen (blijf je toch altijd wel houden) en een aanpak voor vrouwen waarbij ze toch echt bewust moeten zijn van het uitzenden van mogelijk verkeerd te interpreteren signalen om risico's te beperken. Ik snap eerlijk gezegd niet zo goed waarom iemand het daarmee oneens is? Als 16-jarige jongen werd ik door moeders gevraagd om mee te fietsen met soms 18-jarige meiden om de nodige risico's te beperken.

159 Vaartuig    
ongeveer 1 jaar geleden door Vaartuig
2
Meld

@158 Educatie is een deel van het probleem. Als meer vrouwen voortaan de viespeuken durven aangeven dan durf ik te wedden dat het rap afneemt. Ook de straffen moeten omhoog. Flinke geldbedragen naar de slachtoffers en celstraffen geen werkstraffen meer voor seksueel geweld. Daar wordt het vast minder leuk van. Oh en net als in de VS alle buren en collega's langs om te vertellen wat de persoon gedaan heeft. Stel je voor dat ie weer in de fout gaat in de eigen omgeving.

Net als Quagmire in family guy zeg maar https://www.youtube.com/watch?v=IauK-rhHVsI
160 Dian    
ongeveer 1 jaar geleden door Dian
2
Meld

De vrouw op tv van #Me Too zei dat ze geen vrouwen kent die niet seksueel geïntimideerd zijn door hun partner. Volgens haar doet elke man dat namelijk. Nou als je niet seksueel benaderd wil worden moet je geen relatie aangaan. Als de man je al niet eens mag aanraken ga je wel ver

161 Jan met de korte achternaam    
ongeveer 1 jaar geleden door Jan met de korte achternaam
3
Meld

* Verwijderd door de redactie *

162 manpower    
ongeveer 1 jaar geleden door manpower

@162 Dat is ook een no brainer....

163 21st Century Guy    
ongeveer 1 jaar geleden door 21st Century Guy
0
Meld

@157
En jij weet niet wat sarc, modus betekent?

164 Gradje    
ongeveer 1 jaar geleden door Gradje
0
Meld

@155

- "Mijn ervaring is anders. Hoe bedoel je het "serieus nemen", door de omgeving of door de politie?" -

Door beiden. Ik kan je zo tal van recente voorbeelden aangeven, neem bijvoorbeeld deze reacties van eergisteren op een meisje dat haar verhaal doet over aanranding:
https://i.imgur.com/d2KDN6o.png

- "Overigens grappig dat je op mijn overige commentaar niet reageert." -

Omdat je daar overgaat op victimblaming in de zin van 'ja maar je weet niet wat die meiden zelf hebben gedaan of uitgelokt'.

Daar gaat het hier niet over, het gaat puur over seksueel geweld.

165 Pegasus    
ongeveer 1 jaar geleden door Pegasus
0
Meld

@165

Dank voor je reactie.

Je zegt: "Door beiden. Ik kan je zo tal van recente voorbeelden aangeven, neem bijvoorbeeld deze reacties van eergisteren op een meisje dat haar verhaal doet over aanranding"

Ik weet niet op basis waarvan de reacties zijn dus is het lastig te beoordelen. Maar laten we ook reëel zijn, aanrandingen worden door iedereen gezien als not done, uitgezonderd een kleine minderheidsgroep. Ik denk dat je de uitzondering onterecht tot een regel verklaart.

Je zegt: "Omdat je daar overgaat op victimblaming in de zin van 'ja maar je weet niet wat die meiden zelf hebben gedaan of uitgelokt'."

Doe normaal. Ik doe niet aan victim blaming, jij doet aan slordig denkwerk. Lukraak iemands beweringen aannemen als waar vind ik zeer onwenselijk, of het nu van mannen of vrouwen komt. Zeer zwakke reactie dus, waarbij je me suggestief plaatst bij de categorie "daders". Deze beste man heeft een goed essay en boek geschreven waarom jouw bezwaarlijke manier van discussiëren juist leidt tot het omgekeerde van wat je wilt bereiken: https://www.volkskrant.nl/boeken/links-gaat-ten-onder-aan-identiteitspolitiek~a4520463/

Je zegt: "Daar gaat het hier niet over, het gaat puur over seksueel geweld."

Ooit gekeken wat er onder de noemer van seksueel geweld valt? Volgens mij niet. Zelfs zoenen en aanraken valt daar onder. Natuurlijk gebeurd dat ongewild en zonder dat de wederhelft daar voor open staat. Maar er is een groot spanningsveld tussen enerzijds "expliciet gewild" en anderzijds "expliciet ongewild". En daar wil ik het over hebben, want in dat grijze gebied is het meeste te winnen.

166 Vaartuig    
ongeveer 1 jaar geleden door Vaartuig
1
Meld

"er is een groot spanningsveld tussen enerzijds "expliciet gewild" en anderzijds "expliciet ongewild".

Dat is dus de mythe die jongens/mannen nog steeds voorgehouden wordt, waardoor sommigen "per ongeluk" grenzen overschrijden.

Er zijn maar twee opties ja of nee, als er geen expliciet ja is is het nee.

Dat is dus wat mannen blijkbaar nog moeten leren willen we van dit probleem verlost worden en inderdaad vrouwen/meisjes moeten blijkbaar ook nog leren om daar duidlijk over te zijn en hun eigen zin of tegenzin te laten prevaleren, los van wat wie ook ervan vind.

Te vaak gebeurt het nog dat jonge meisjes of onzekere vrouwen maar toegeven onder druk.

167 morandi    
ongeveer 1 jaar geleden door morandi
0
Meld

@166

- "Ooit gekeken wat er onder de noemer van seksueel geweld valt? Volgens mij niet. Zelfs zoenen en aanraken valt daar onder." -

Jij vindt ongewenst betasten en zoenen geen seksueel geweld?

168 Pegasus    
ongeveer 1 jaar geleden door Pegasus
0
Meld

@168

Dat zeg ik niet. Wederom bedenk je er allemaal zaken bij die ik niet zegt. Wederom echt weer het resultaat van slordig denken.

Wat ik zeg is dat zoenen en betasten in een wat grijzer gebied vallen. Een zoen of een voorzichtig zoekende hand op een been kan ook het resultaat zijn van een bepaalde spanning die in de lucht hangt als 2 mensen elkaar leuk vinden. Vaak probeert zowel een jongen en/of een meisje (letterlijk) af te tasten of de gevoelens wederzijds zijn. In dat spel kan ik me goed voorstellen dat er ook fouten worden gemaakt door zowel de mannelijke als vrouwelijke wederhelft. Het wordt pas fout wanneer partner 1 doorgaat, terwijl partner 2 heeft aangegeven te willen stoppen. Maar nogmaals: tussen jouw binaire voorstellingswereld zit een bijzonder groot grijs gebied. Daar heb ik je nog geenszins over gehoord en je maakt je er weer makkelijk vanaf door als een hysterische een antwoord probeert te ontfutselen, terwijl ik je al 100 keer heb gezegd dat ik in de verste verte niet zo denk.

169 Vaartuig    
ongeveer 1 jaar geleden door Vaartuig
1
Meld

@167

"Dat is dus de mythe die jongens/mannen nog steeds voorgehouden wordt, waardoor sommigen "per ongeluk" grenzen overschrijden."

Hele VIVA-forums staan vol geschreven met "help hoe moet ik het gedrag van mijn man/vriend interpreteren", maar mannen kunnen natuurlijk nooit per ongeluk grenzen overschrijden? Je gedachte dat het zomaar in of wel goed of fout te classificeren is op zichzelf al fout.

Je zegt: "Er zijn maar twee opties ja of nee, als er geen expliciet ja is is het nee."

Onzin. En dat weet je zelf ook wel. Impliciet ja bestaat ook. Lees Kahneman (Thinking Fast and Slow) er maar op na.

Je zegt: "Dat is dus wat mannen blijkbaar nog moeten leren.. "

Iedereen die meerdere serieuze relaties heeft gehad weet dat de wereld geen binaire machine is, zeker niet als het op man-vrouw communicatie aankomt. Je kijk is veel te simplistisch. Maar ik vind het al fijn dat je eigenlijk daarna - impliciet toegeeft - dat duidelijk nee zeggen (of anderzijds nee kenbaar maken) ook belangrijk is in de communicatie teneinde communicatiefouten te voorkomen.

Je zegt: "Te vaak gebeurt het nog dat jonge meisjes of onzekere vrouwen maar toegeven onder druk."

Vind ik niet echt een goed excuus als je volwassen bent. En of enkel mannen zich hier schuldig aan maken... Hoe je het ook went of keert, het probleem is veel complexer dan wat hier wordt veronderstelt. Gelukkig dat je eigenlijk zelf ook wel aanvoelt dat je stellingname in het begin ook niet klopt.

170 Vaartuig    
ongeveer 1 jaar geleden door Vaartuig
1
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Chatgroep Gele Hesjes Nederland antisemitisch
Dat de Gele Hesjes in Nederland fouter dan fo...

21 uur geleden door Inter

Meerderheid Europese bevolking wil minder of...
Uit een onderzoek van het Amerikaanse onderzo...

19 uur geleden door Hadito

Aanslag Frankrijk
Aanslag in Straatsburg. Vier doden, twaalf ge...

11 uur geleden door Mrs. K

Jawed S. dreigt: 'Bij nieuwe cartoonweds...
'Waarom hebben jullie toestemming gegeven aan...

1 dag geleden door ontken

Stormy Daniels moet kwart miljoen aan Trump b...
Stormy Daniels moet president Trump 293.000 d...

14 uur geleden door Waarheid, gewoon zoals het is


ADVERTENTIE


Laatste reacties
Undertaker
‘Dader aanslag kerstmarkt Straatsburg is 29...
@5 Die zit volgens mij al driftig te minnen.....

minder dan een minuut geleden door Undertaker

Gewoon een student
‘Dader aanslag kerstmarkt Straatsburg is 29...
@1 Zoek nou eens niet steeds overal een compl...

1 minuut geleden door Gewoon een student

Undertaker
‘Dader aanslag kerstmarkt Straatsburg is 29...
Een hele snelle min van linksertje.......die ...

1 minuut geleden door Undertaker

B55
‘Dader aanslag kerstmarkt Straatsburg is 29...
In de gaten werd gehouden en dan toch een aan...

1 minuut geleden door B55

welofniet
‘Dader aanslag kerstmarkt Straatsburg is 29...
Nou E.Meel kom er maar in....

1 minuut geleden door welofniet

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig