Kunnen de lonen nu echt omhoog? (nu.nl)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door Havermout in Overig  ·  28 Reacties

  • 5
  • 493x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Als je alle brievenbus bedrijven, de inflatie correctie, belastingverhogingen van de economische groei aftrekt is er een economische teruggang.

0
1 rabartels

@1 echt waar en waar baseer jij dat op?

10
2 mike45

De lonen zouden omhoog MOETEN!!
werkgevers willen hun slavenbeleid niet opgeven kennelijk...nou da s ook goed, maar op gegeven moment breek de pl@ris uit en niet alleen dat...niemand kan straks nog afnemen behalve de dagelijkse noodzakelijke boodschappen. Is dat dan de bedoeling?

2
3 Lets keep it cool

@3 Zegt iemand die woont in een land met een van de hoogste lonen in de wereld! Een land met een heel gemiddelde belastingdruk en een hele lage Gini-coëfficiënt!

13
4 mike45

@4 erg ongenuanceerde reactie...de meeste mensen hangen onderin de sociale piramide.. en dat is echt afzien...dat je steun moet krijgen om uberhaupt een huis te kunnen huren is niet normaal. dat je zorgtoeslag moet krijgen om een ziekenhuisbezoek te mogen bezoeken, is niet normaal. dat er steeds meer mensen naar de voedselbank moeten, vind ik niet normaal hoor. zo hoort het leven niet te zijn...het leven zal nooit perfect worden, maar het is maar al te makkelijk ervan uit te gaan dat het iemands eigen toedoen is als die niet bij de middeninkomens, dan wel de hoge inkomens horen.

5
5 Lets keep it cool

@5 Die subsidies zijn er bijna alleen voor mensen die niet werken of maar gedeeltelijk werken om hun inkomen aan te vullen, slechts 5% van de mensen in Nederland verdient namelijk het minimumloon. Slechts 90.000 mensen maken gebruik van de voedselbank en dat is 0,5% van de bevolking al die mensen hebben hebben persoonlijke problemen waardoor de afhankelijk zijn van de voedselbank.

In Nederland bestaat er door het nivelleren helemaal geen onderklasse meer een gezin in de bijstand krijgt inmiddels 2000 euro netto in de maand!

9
6 mike45

@4 Ja, ja de hoogste lonen in de wereld, maar leg het dan ook even uit, je hebt de aanbieders van goederen van het verkopen of verhuren van woonruimte of van verzekeringen of om het even wat en ja die diensten zijn enorm duur en ja dus de ontvangers in die groep die lonen zijn enorm hoog en zorgen voor een zogenaamd hoog gemiddeld loon in Nederland.
Deze enorm verdienende groep leeft in feite van die andere groep welke de afnemers zijn van genoemde goederen woonruimtes enz enz, en die hebben te maken met die dure goederen welke ze als ze geluk hebben netjes kunnen betalen.
Oftewel de ene groep heeft het gruwelijk goed ten koste van een andere groep welke het maar net red en nauwelijks iets opbouwt.
Gezien je antwoord behoor je tot die eerste groep, gefeliciteerd het gaat je goed.
Gemiddelden zeggen niets over individuen als je in een blok woont van 10 met een miljardair is de rest gemiddeld ook miljonair in dat blok al hebben die negen anderen er niets aan, maak dat dan ook duidelijk.
Om de scheefverhouding iets recht te trekken zal er echt iets aan moeten worden gedaan, en dan lijkt me de lonen omhoog een goede stap.

1
7 doxbar

@6 'ga toch fietsen' u snapt er niets van...kinderen kosten bakken met geld, school, clubjes, eten, kleding...en zo hoort het ook. Kinderen moeten goed verzorgt worden. Als men de middelen niet van de werkgever krijgt, MOET de o heid wel inspringen. anders is er geen economische vooruitgang..hehe...wat die 2000 euro betreft, dat geloof ik niet...er bestaat nog zoiets als een kostendelersnorm. Je zit al gauw in een 'gevarenzone' wat dat betreft. maar ik maak uit uw posts op dat u a. ondernemer bent b. niet arm bent en c. zich ergert aan uitkeringsgerechtigden....en oja d. waarschijnlijk leuk woont in een soort 'reservaat' ik bedoel niet 3 hoog achter

3
8 Lets keep it cool

@7 Omdat het onzin is, slechts 8% van de Nederlanders verdiend met dan 60.000 euro en valt daarmee in het hoogste belastingtarief, slechts 1% verdiend meer dan 100.000 euro per jaar. Dat zijn vervolgens wel de mensen die 90% van alle loonbelastingen betalen in Nederland waardoor iedereen aan de onderkant zijn bijstandsuitkering en toeslagen kan ontvangen.

Er zijn ook bijna geen miljonairs in Nederland slechts 1,6% van de Nederlanders gezinnen heeft een vermogen van meer dan 1 miljoen in bijna alle gevallen zit dat geld in hun bedrijf! Dat is het MKB bedrijf in Nederland waar 80% van de Nederlanders werken.

8
9 mike45

De lonen moeten omhoog zeker, of de belastingdruk omlaag m.a.w. de bestedingsruimte is te smal voor een groeiende groep.

1
10 Al

@8 Nederlanders hebben geen inkomens probleem sommige Nederlanders hebben een uitgave probleem maar dat is totaal iets anders. Maar speciaal voor jou nogmaals de berekening die als 10 tallen keren is gemaakt.

De laagste inkomens van Nederland.

1 persoon in de AOW!
Netto € 1.091,07 toeslagen per maand € 364 bij een huur van 550,= euro per maand! 1455.07 per maand. exclusief vakantie geld van 700 euro.
af
550 euro huur
125 euro ziektekosten verzekering
150 euro energie
50 euro internet telefoon en tv
40 euro gemeentelijke belastingen
33 euro eigen risico ziektekosten per maand
50 euro overige verzekeringen
50 euro diverse
1048,= kosten per maand
1455.07 - 1048,00 = 407.07 euro per maand over om van te leven!

2 Mensen in de AOW!
Netto € 751.69 AOW uitkering x 2 = 1503.38 vervolgens komt daar bovenop 428,= euro aan toeslagen bij een huur van 550,= euro per maand = Netto 1931,38 Netto als echtpaar in de AOW. Dit exclusief 1000,= euro vakantie toeslag.
af
550 euro huur
250 euro ziektekosten
150 euro energie
50 euro internet telefoon en tv
60 euro gemeentelijke belastingen
65 euro eigen risico ziektekosten per maand
50 euro overige verzekeringen
50 euro diverse
1225,= kosten per maand
1931,38 - 1225,00 = 706.38 euro per maand over om van te leven.

2 volwassen in de bijstand
1.320,09 Netto + toeslagen van € 437 per maand = Netto 1757,= Huur 550 per maand
1165,= kosten per maand 1757 - 1165,00 = 592.00 euro per maand over om van te leven.
Exclusief 900,= vakantiegeld Alleen de gemeentelijke belastingen geschrapt.

1 volwassen in de bijstand
924,06 Netto + toeslagen van € 362 per maand = Netto 1286.06 Huur 550 per maand
1008,= kosten per maand 1286,= - 1008,00 = 278.00 euro per maand over om van te leven.
Exclusief 590,= vakantiegeld Alleen de gemeentelijke belastingen geschrapt.
Dus ook dan kun je gewoon leven bovendien komt daar boven op vervanging van zaken via de aanvullende bijstand.

Er is zo'n beetje geen land ter wereld waar je het zo goed hebt als in Nederland.
Gezinnen in de bijstand krijgen daarboven op een paar honderd euro in de maand aan kinderbijslag en extra toeslagen.

Als je niet kunt rondkomen dan ligt het echt aan je uitgaven en niet aan je inkomsten!

En voor dat alles hoef je dus helemaal niks te doen in Nederland noem mij een land in de wereld waar jij het denkt ooit beter te krijgen?

7
11 mike45
12 ongelovenloos

@12 als de economie groeit krijg je meer miljonairs logische want die mensen hebben bedrijven en als die het beter doen gaat de waardering voor hun bedrijf omhoog!

4
13 mike45

@11 . Waterrekening? Kleding/schoeisel? Eigen bijdrage? Terugbetaling ht en zt? Dat moet altijd achteraf als je weer es net niet bij de doelgroep hoort of dat de regels opeens veranderd zijn of dat de belastingdienst niet goed heeft samengewerkt.. Uw staatje is onvolledig en nogal autistisch opgesteld

0
14 Lets keep it cool

@11 . Oja... huur van 550??? Dan woon je waarschijnlijk niet in de randstad en ben je sowieso spekkoper. Of je woont in een krot. Dat sommigen onverstandig geld uitgeven ben ik wel met u eens. Maar ik ben daar niet van. Ik leef ontzettend zuinig.. En oja ik koop niet iedere maand kleren/schoenen.. Daar spaar ik voor. Maar ik moet wel steeds mijn fiets laten nakijken.. Dat stond er ook niet bij op uw lijstje.. Ik woon in een langgerekt dorp waarbij alles kilometers uit elkaar ligt.. En OV is te duur... Dat miste ik ook op uw lijstje. En het is echt niet zo dat ik nodeloos ga stadten of zo.. Maar OV is schreeuwend duur. Ik kan zo naar worden van mensen die het zogenaamd beter weten, zelf gied beteund zijn maar voor de ander van alles invullen zonder goed na te denken hoe variabel gezinnen kunnen zijn..

0
15 Lets keep it cool

@11 Ach ach maar ok, alleen geen WAO er maar gewoon iemand die werkt, de meeste lonen zitten zitten maar net wat boven het minimumloon maar ok hij heeft geluk en kan volledig 40 uur werken en zit niet in de flex en heeft wat meer dan het minimumloon, en houd netto 1400 euro over,neem ik jouw voorbeeldje:

550 euro huur
250 euro ziektekosten
150 euro energie
50 euro internet telefoon en tv
60 euro gemeentelijke belastingen
65 euro eigen risico ziektekosten per maand
50 euro overige verzekeringen
50 euro diverse
1225,= kosten per maand

Dan zou hij 175 euro per maand over houden om te leven, helaas heeft hij een auto nodig voor zijn werk en heeft hij de pech dat hij compleet werd uitgelachen toen hij zocht naar een woning met de door jouw genoemde wensprijs.
Wat moet zo iemand dan?

Volgens mij ben je niet helemaal op de hoogte van de realiteit, dat blijkt wel.

0
16 doxbar

@16 de meeste lonen zitten maar net boven het minimumloon? Er zit bijna niemand op het minimumloon of net daar boven dat is slecht 10% van de Nederlanders en uw berekening gaat niet op want ook die mensen krijgen toeslagen.

4
17 mike45

@14 alle kosten zitten daarin ook water, als u teveel toeslagen ontvangt dan heeft u meer ontvangen als mijn lijstje. Er is toch een besteedbaat inkomen voor kleding. Voor alle onvoorziene zaken is 50 euro per maand opgenomen.

4
18 mike45

@15 de gemiddelde huurprijs in Nederland is 550 euro als je meer huur betaald krijg je ook meer huurtoeslag. Als je boven de huurtoeslag grens zit dan heb je een een duur huis voor je inkomen.

4
19 mike45

@15 er is 50 euro onvoorzien opgenomen voor onderhoud aan uw fiets!

3
20 mike45

" ... "belangrijk dat meer mensen gaan profiteren van de economische voorspoed"

Behalve de aller-armsten, uiteraard, want die moeten de razendsnelle stijging van vaste lasten maar opvangen met veel te weinig geld zodat ze uit fatsoenlijke woningen en steden kunnen worden verdreven. De chronisch zieken, de bejaarden, en dergelijke.

2
21 Wendel

@21 er zijn dus geen armen in Nederland dat heb ik hier op dit draadje aangetoond. De armen in Nederland zijn de mensen die andere problemen hebben zoals een verslaving probleem, of schulden probleem. Daar heb je overigens ook weer programma's voor!

5
22 mike45

@3 Nou die belastingdruk gaat waarschijnlijk wederom omhoog met de verhoging van het lage BTW tarief.

1
23 rEmco44

@20 die 50 euro is voor u kennelijk rekbaar.. Een fietsbeurt kost al gauw 150 euro. Kleding kan goedkoop maar ik moet wel kwaliteitsschoenen hebben anders stort ik in. En aan gemiddelden heb ik niks. Niemand is gemiddeld!!!! Maar ik heb u wel door. U bent een theoreticus met 0 gevoel voor het veld

1
24 Lets keep it cool

@24 dat zal dan wel maar je kunt niet alle voorzieningen in een land afstemmen op ieder zijn financiële situatie. Die persoon moet zijn individueel uitgaven patroon aanpassen aan zijn inkomsten en niet andersom.

En dat jij schijnbaar je fiets een beurt moet laten geven voor 150 euro dat is gewoon belachelijk.

3
25 mike45

Men wil de lust niet de last, personeel is noodzakelijk kwaad.
men kan en wil geen enkele waardering op brengen voor arbeid.
winst is het tover woord dat gaat boven al en ten kosten van al.

1
26 Gratiebarmhart

@19 Je bent echt de weg kwijt, als je een inkomen hebt uit werk krijg je geen huursubsidie als je boven de huursubsidie-grens komt en dat is als je meer verdient dan € 22.100 dus daar gaat je betoog, komt nog eens bij dat je woning per maand niet meer mag kosten als € 710,68, en dat kun je vergeten indien je particulier moet huren wat het zowieso word tenzij je bereid bent meer dan 10 jaar te wachten op straat voor je aan de beurt bent bij een huurvereniging.

En natuurlijk vergeet je voor het gemak even de kosten van het noodzakelijk aanhouden van een auto voor het werk, en nog een hoop andere dingen.

Sorry maar je droomt teveel, staat echt veel te ver weg van de realiteit.

1
27 doxbar

@25 een beetje kwaliteitfiets kun je tegenwoordig niet zelf meer onderhouden. Omdat ik veel moet fietsen heb ik dus geinvesteerd in deze fiets toen ik nog werkte (ik kon geen auto betalen toen ik werkte, want ik kostte 'teveel' zeuden ze op mijn toenmalige werk, dus ik heb altijd moeten knokken voor een handjevol geld tegenover 39 jaar arbeid).. Weet U hoeveel een paar goede banden kosten? Nee dat weet u niet want anders zou U geen 50 euro voor al deze dingen opvoeren...

0
28 Lets keep it cool

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Bob Sleebaan
Zwarte man in handboeien in VS overleden tijdens arrestatie

Als er een zwarte man wordt gedood door de politie dan is dat meteen groot nieuws. Toch worden er in de VS meer witte dan zwarte mannen gedood d...

1 uur geleden geplaatst door Bob Sleebaan

Bob Sleebaan
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

@3 Veel van die politici hebben een huis in het buitenland. Als het hier onleefbaar wordt zijn ze met de noorderzon vertrokken. ...

1 uur geleden geplaatst door Bob Sleebaan

ABRACADABRA
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

@2 erger nog, niet alleen hij, maar nog veel meer politici...

2 uur geleden geplaatst door ABRACADABRA

Bob Sleebaan
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

VVDer v.d. Burg vindt dat er nog wel 18 miljoen mensen bij kunnen....

2 uur geleden geplaatst door Bob Sleebaan

ABRACADABRA
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

mijn hemel. over overbevolking gesproken...

2 uur geleden geplaatst door ABRACADABRA

progressiefliberaal
Devon Eriksen (@Devon_Eriksen_) on X

En in deze post geeft hij een radicale klimaatactivist die niet gelooft in de kracht van innovatie (daar zijn er nogal veel van) een goede veeg ...

2 uur geleden geplaatst door progressiefliberaal

progressiefliberaal
Devon Eriksen (@Devon_Eriksen_) on X

Devon is een interessant account om te volgen, vind ik. Ja, hij gebruikt ook AI om afbeeldingen te maken (van katten). Maar niemand is perfe...

2 uur geleden geplaatst door progressiefliberaal

progressiefliberaal
Zwarte man in handboeien in VS overleden tijdens arrestatie

Nou, dan moet Walmart of zo maar snel in brand gestoken worden. Toch?...

3 uur geleden geplaatst door progressiefliberaal

Vageali6888
Wilders hoofdgast in Hongarije, hij is voor Orbán een ‘big shot’ in Europa

@13Maar ze daar sensureren ze ongewenst nieuws!!Oh .. laat maar.....

3 uur geleden geplaatst door Vageali6888

duurendaal
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@41 m post@49 MalinoisTechnisch gezien mengt Soros zich in. Weet ik niet of hij ook sturend optreedt of alleen als geldschieter. Politici ...

4 uur geleden geplaatst door duurendaal

NK. App
Sasurji PornTabu Hot SexEmily CutiePorn Book In HindiFemdom RiderAlyssa Cole PornhubXxx VidoXxx Porn SKatya Clover Blow JobFree Porn MovisFree Clebrity PornFutanari 3dVideos Wife SwappingGay Porn AnalXxx Sex OilSon Fuckes MotherMilf Car BlowjobFreesex VideosGirl EscortTranny Sex TubesCqnuCharolette ParksChudai ClipCharchitTs Danni DanielKims NudesXxx LunSexo Con Mi PrinaAmateur CuckolfRetro PornvideosItaly Movie PornFree Porn BrazzersPornos MamiesIndian Mms XvideosMorning X VideoRowsvee NudeHolly Michaels NudeMhbhjDesi Xxx Video InVoyeur SexuelleSony Loney XxxAll Porn SitesPornstars On TwitterPornos BlackNaked CelwbrityKajal Agarwal Sex PhotosBell Delphine Leak91xPahealsWife Cheats PornXnxxx Video ComBangla Choti StoryValintina NappiPornstar PovPron Family GuyJapan Idol GravureBlack Pron EbonyScandalplaneteAlex Harper PornhubSex Video Janwar Ka1080p Porn Video DownloadSnow White Rule 34Nude Art ModelBlacked MassageFree Porn IxxxCt NudesDad Took His Girl To The Bar . Kitzia SuárezAbby Elizabeth Miller LeakedWhitney Wright Porn VideoWww Family Porn ComPanty Nectar PornAdam22 Wife TwitterPhotos Of Kim Kardashian NudePanochitas ChiquitasSensual PeggingMother Knows BreastX Viedo HdShare Bed XnxxPornografia Pollas GrandesMilf Xxx MoviesFemboy VrpornPornclose UpFree Hot Web SeriesAunti FuckHd Beautiful Girl PornGirlfriendsgalleriesCumswallow ClipsAnkita Dave Nude VideosSexy Blue Film TamilMaya BiujoBunkrr SearchAnime JouSophia OnlyfansHot Mallu Aunty XxxDesi Village FuckMia Khalifa Bbc PornDaddy 4kDaughter Seduces Dad PornAmateur Asian PornElenna KoshkaLexi Luna Full VidKat Timpf NakedSexhd DownloadTop 10 Teen PornstarsWww Telugu Village Sex ComXvideos Best VideosVideos Deporno CaseroBlowjob AudioBodyswap PormNobodyhome.tvFsdss-650Telugu Romance BfEvilved FightsGames Of DesirLulu Chu BbcAnal VirePaz De La Huerta NudeXxxx PornTamil Adult VideosSexvidesoSex Film DownloadRashmi Sexy VideosMilf Hard FuckXxx Indian LatestSex XnxyWomen Stripping NudeFree Pron HindiHindi Sex StoriesFree Porn WebsiteGilf SoloJoi BoobsInterracial PickupsNaked ExceriseNaked Chicks FartingFree Latina PornThumbzullaGigantess PornSkipthegame Roanoke VaMrdeepfakeaTwitter IncestoEuphoria Sex ScenePaimon PornBigass BigtitsBihar XxXnxx 4k VideoNude And SexGirls Do PorLucie PinderIndianporn Hub ComVina Sky Dredd