door Moskowfiets in Media  ·  49 Reacties

  • 13
  • 885x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Dr zorginstellingen draaien verlies, dus verpleeghuizen, ziekenhuizen en GGD instellingen maken nog maar 1% winst.
Nu de hamvraag: Hoeveel winst draaien de zorgverzekeraars?
We gaan de zorgkosten voor de burger met 200 euro laten stijgen terwijl er letterlijk miljarden ( meer dsn 8.5 ) op de plank liggen bij de zorgverzekeraars.in de laatste jaren is dit vermogen verdubbeld...nee en de burger weer meer laten betalen.

0
1 Jojotje

En het volgende draadje over hetzelfde : https://www.nieuwskoerier.nl/news/177951-zorgpremie-stijgt-weer-fors

17
2 TedjeR

Met dank aan mevrouw Schippers, die door de langdurige formatie nog niet kan beginnen aan haar luxe baantje bij een grote verzekeraar die ze heeft gekocht met de huid van alle Nederlanders.

0
3 David

In andere West Europese landen zoals Belgie, Italie en Frankrijk is de zorg gratis,..

Waarom worden wij dan zo uitgekleed terwijl we al niks te besteden hebben?

0
4 iedereen heeft recht op mijn mening

''In het Verenigd Koninkrijk, een land waar de salarissen hoger liggen dan in Nederland, betaalt men gemiddeld 31 procent minder aan zorg dan in Nederland. De zorguitgaven zijn aan de andere kant van de Noordzee bijna 1600 euro per persoon per jaar lager, ofwel ruim 130 euro per maand.

Ook in onze directe buurlanden liggen de kosten van gezondheidszorg lager dan in Nederland. Alleen een aantal Scandinavische landen, Zwitserland, Monaco en Luxemburg besteden per inwoner meer aan zorg. Echter liggen de inkomens in deze landen gemiddeld (fors) hoger dan in Nederland.''

0
5 iedereen heeft recht op mijn mening

Ik wil van die verplichte shit verzekering af,in de steentijd waren er ook geen ziekenhuizen.

9
6 moya155

als de heren/dames politici later groot worden, dan weten ze wel ze willen worden. directeur bij een zorgverzekeraar.

0
7 Roomboterbabbelaar

Zorgpremie stijgt weer voor alle Nederlanders omdat de gelukzoekers het voor niks krijgen.

1
8 Interessant

Dat is niet bezuinigen, dat is op kosten jagen.

0
9 Hein2

Dictatuur is een feit.
Banken en Zorgverzekeraars hebben het geheel overgenomen.

0
10 shym

Hatsjee ! En dat allemaal vanwege de steeds verder oplopende booming zorgmarktwerking wat men doodnormaal weer doodgewoon door de nog makke BVNLschapen hun str*t kan #blijven doorduwen !!

0
11 Tante Annie

** gebruiker verwijderd **

De premie en Eigen Bijdrage wordt onbetaalbaar én de zorg uitgekleed tot op het bot!

12 verwijderd2420

Sja, als je je als makke schapen naar de slacht laat leiden ben je ook zelf schuld. Men werkt niet graag samen met anderen hier daarom is het zo makkelink dit volkje uit te kleden.

2
13 Kortverhaal

Met dank aan Tut Schippers.!!!
Is niet normaal meer wat wij moeten betalen.!

1
14 annie

@14
Wat te denken over Hoogervorst (VVD) De stichter van alle problemen

0
15 yanyans

@8
Gelukzoekers worden terug gestuurd. Er zijn in Nederland 300 000 mensen die hun premie niet betalen en toch zorg krijgen en dat zijn echt geen statushouders (echte vluchtelingen).

9
16 yanyans

@16 : Nou, dat terugsturen van gelukzoekers lukt niet zo goed. En wat die wanbetalers betreft, uiteindelijk moeten ze toch betalen. Ik lees vooralsnog nergens dat ze worden vrijgesteld van betaling.

2
17 Reagentje

@17
Die 300 000 betalen echt niet en het aantal wordt steeds hoger. Zij zijn zo arm dat zij niet kunnen betalen.
Hoe weet U dat de gelukszoekers niet terug gestuurd worden? En buiten dat hoeveel zijn hier dan. Verreweg de meeste zijn het allemaal statushouders. Nederland heeft in Europa de strengste toelatingsregels.

8
18 yanyans

@18 Ik ben een van die 300,000 en ik betaal me scheel.
IK heb toen 5 jaar geleden een halfjaar niet betaalt omdat ik eten belangijker vind dan zorg aangezien ik nauwelijks naar een dokter ga.
Ik betaal nu dus elke maan ruim 135 Euro.
Een wan betaler betaalt dus wel degelijk en niet alleen de maand premie maar ook nog een 30% erboven op.
dus je zit er behoorlijk naast.

1
19 Truffelaar

Ps dat geld houden zij gewoon in van je salaris dus betalen zul je.
En geloof me het gvz haalt wel.

0
20 Truffelaar

@18 Even op rijks overheid gezocht.
Hogere premie zorgverzekering bij wanbetaling
Uw zorgverzekeraar meldt u na 6 maanden betalingsachterstand aan als wanbetaler bij het CAK. U betaalt dan aan het instituut een premie die veel hoger is dan de gewone zorgpremie. Deze hogere premie heet ‘bestuursrechtelijke premie’.

Uw werkgever, uitkeringsinstantie of pensioeninstantie houdt de premie in op uw loon, uitkering of pensioen. Daarmee betalen zij het CAK. Heeft u geen (regelmatige) inkomsten? Of is uw inkomen te laag om de premie te kunnen inhouden? Dan ontvangt u maandelijks een acceptgiro van het CJIB. U moet dan zelf de premie overmaken.

0
21 Truffelaar

Jullie hebben in meerderheid zelf op deze partijen gestemd, denk na waar je op stemmen gaat de volgende keer

2
22 wijs

@22

Wat heeft dat er nou mee te maken? Ik mag toch wensen dat alle partijen gewoon zorg willen houden. Zelfs de PVV. (hoewel er niks over op het A4’tje stond.)

10
23 WijzeDwaas

@4 Gratis bestaat niet, dan betaal je via de belastingen! @6 Nee toen was de gemiddelde levensverwachting ook lager dan 30 jaar. @8 ja maak er maar weer een moslim haatdraadje van. Het heeft helemaal niks met asielzoekers te maken als ze in een AZC zitten dan is de zorg gratis maar de kosten zijn ook niet voor de verzekeraars maar voor het COA. Als ze een woning hebben en verblijfstatus dan betalen ze gewoon net als ieder ander zorgpremie.

12
24 mike45

@22 want als je op andere partijen stemt dan gaan de kosten niet omhoog, zorg wordt gewoon veel duurder de aankomende jaren door de vergrijzing en hogere levensverwachting o.a. er is niet veel wat je daaraan kunt doen.

10
25 mike45

Ik denk, dat Geert wel vragen gaat stellen.
Eén van zijn punten op zijn verkiezingsprogramma.

5
26 sockknitter

@24 @25 weleens van de SP gehoord?

2
27 wijs

** gebruiker verwijderd **

En de veroorzakers van deze ellende (VVD en CDA) zijn nu bezig met het vormen van een nieuw kabinet en zijn de verkiezingen en de hun beloftes alweer vergeten.

28 verwijderd5929219

@27 Die hebben we een plan ingediend maar die financieel helemaal niet onderbouwt we weten dus niet of dat de zorgkosten lager gaat maken.

Wat we wel weten is dat het systeem van het ziekenfonds niet goedkoper de kosten van de zorgverzekeraars zijn veel lager als die van het ziekenfonds vroeger in procenten.

7
29 mike45

@28 Politieke partijen gaan niet over de ziektekosten premies daar gaan ze zorgverzekeraars over. Het enige wat ze kunnen doen is het compenseren via de zorgtoeslag.

8
30 mike45

@25
Bullshit. De zorgpremie is de laatste jaren al flink gestegen, en dat heeft slechts voor 15% met de vergrijzing te maken. De rest is wanbeleid.

Dat mensen ouder worden, wil nog niet zeggen dat de zorgkosten navenant meestijgen. De mens maakt de hoogste zorgkosten aan het einde van zijn/haar leven. Bij de ouder wordende mens verschuiven de hoge kosten op naar later.

Verder kunnen we constateren dat geen enkele, maar dan ook geen enkele belofte van systeem Hoogervorst/Schippers (naar Amerikaans model) is uitgekomen:

- de zorgkosten zijn de laatste 12 jaar verdubbeld; dat is stijging met ongeveer met 4x de gemiddelde inflatie
- er zijn wachtlijsten
- de kwaliteit is niet toegenomen
- de voorzieningen zijn slechter (geen bejaardenhuizen meer)
- het eigen risico (wat vroeger no-claim was die je terugkreeg) is exoirbitant hoog met €385
- de premies stijgen jaarlijks

Intussen zitten zorgverleners soms tot 75% van de tijd nutteloze formuliertjes in te vullen.

Maar laten we vooral blijven verkondigen dat de VVD prima werk verricht heeft.

0
31 Sterke

De conclusie is, dat de overheid de zorgplicht naar de burger toe van zich af aan het schuiven is, en dit daarvan dus een symptoom. Burgers moeten zelf hun zorgkosten dragen, maar wel allemaal samen voor elkaar. Dat is niet met elkaar te rijmen.

Je vindt als overheid, dat de zorg voor burgers je niets aangaat? Bemoei je er dan ook niet mee.

0
32 Wendel

Belastingen waren bedoeld, om als collectief van burgers gezamenlijk kosten te dragen van zaken, waar veel burgers profijt van hebben. Zoals wegen, dijken, bruggen, en waar je verder voor kiest, gezamenlijk te regelen. Maar dan wel de burgers van een land, een natie, een staat, en niet de burgers van dat land voor de rest van de wereld en ook nog een klein beetje voor hunzelf.

De bedoeling van belastingen is al helemaal niet, een groep dictators betalen die de belangen van banken en bedrijven behartigen, door ons te ge- of verbieden wat betreft de zeggenschap over ons eigen lichaam en de zorg, die wij daaraan willen besteden. Of juist niet, zoals met gedwongen vaccinaties, donorschap en wat dies meer zij aan smerige respectloze bagger.

0
33 Wendel

Nu is het maar de vraag, wie er voorrang krijgt bij het rechtstreeks van uitkeringen en AOW laten afhouden: de verhuurder of de ziektekostenverzekeraar. Ik schat de laatste, want men wil de armoedzaaiers zoveel mogelijk op straat en hopeloos, uitzichtloos in de tang hebben, en een vervroegd graf in drijven. Het zijn immers afgeschreven "produktiemiddelen" waar je niet langer kosten aan wilt hebben.

Ook wil men veel sociale woningen, vooral in steden, graag aan yuppen en moslims geven, dus ook uit dat oogpunt zal de verzekeraar voorrang krijgen op de huisbaas, hoe inhumaan en onlogisch ook. Wedden?

0
34 Wendel

* Verwijderd door de redactie *

35 Chat Baker

* Verwijderd door de redactie *

36 Chat Baker

* Verwijderd door de redactie *

37 Chat Baker

De premies stijgen al jaren en het bestaansminimum is geruisloos afgevoerd door de zijdeur, want niemand met een uitkering of AOW krijgt compensatie voor de stijgende kosten van levensonderhoud, zoals huren en premies, in het basisbedrag. De gemeenten vullen wel aan, maar allemaal verschillend, dat is al willekeur, en dan ook nog is er veel teveel ruimte geschapen voor gemeente-ambtenaren om zelf uit te maken, wie wel en wie niet, nog meer willekeur. Dat gevoegd bij de islamisering van alle overheidsfuncties, en het plaatje is weer compleet. Eën keer raden wie er massaal op straat komen te staan, en wie niet.

1
38 Wendel

Nog een paar jaartjes en dan breekt hier ook een revolutie uit, voor sommigen is 200 euro het verschil tussen net overleven en net niet overleven en als je over die grens komt heb 'je' op een gegeven moment niks meer te verliezen.

0
39 Proemevla

@18

Wie zo arm is heeft zorgtoeslag.
En dan betaal je met volledige toeslag en de voordeligste basisverzekering ( voor iedereen gelijk) ca € 9 per maand.
Als dat niet kan moet je je afvragen waar de rest van je uitkering of minimumloon naar toe gaat.

5
40 No newstoday

@21

Lijkt me logisch dat je de 6 of meer maanden die je niet hebt betaald ook moet betalen .
Anders stopt iedereen toch een aantal maanden , ga je op vakantie en ga je daarna weer betalen ?
Ondertussen wordt je niet geweigerd als patient en gaat voor de rest de premie weer omhoog.

3
41 No newstoday

Net Obama Care ... Stort vanzelf in....

0
42 sparta

@27

Als iets bij de SP gratis ,bijna gratis of goedkoper wordt , ga je het elders weer betalen.
Als een groep bevoordeeld wordt , komen de kosten voor rekening van een andere groep.
De SP heeft niks meer te verdelen dan de anderen .
Ze verdeelt het alleen anders.
Dat betekent dat je geen dromen moet hebben en met z'n allen arm bent .
Zie de landen waar een dergelijk systeem gehanteerd is en nog wordt gehanteerd.
Het loopt allemaal uit op een failliet land en de kosten zijn voor de burgers want de leiders hebben hun geld al veilig gesteld.

5
43 No newstoday

@43 bij de vvd ga je zo wie zo meer betalen terwijl het achteruit holt.
dieven bende voor de inhalige, het verrijken van de zogenaamde top.
Vooruitgang ?
niet bij de belastingdienst
niet bij justitie
niet bij scholing
niet bij de zorg
veel betalen om niet.

0
44 Gratiebarmhart

* Verwijderd door de redactie *

45 Dachtutniet

Dit systeem werkt niet. De groep die het niet of moeilijk kan betalen groeit alleen maar. Het systeem is 10 jaar oud. Ze hadden beloofd dat de zorg alleen maar goedkoper zou worden. De regering zou ipv het nog verder op zijn beloop te laten gaan, de plannen moeten herzien en kijken waar het probleem nu zit. Je kunt mij niet wijs maken dat de zorg in die tien jaar zoveel duurder is geworden.

0
46 Zoek de waarheid

@40 ; Als je €200.- te besteden hebt per maand, is €400.- eigen risico niet te overzien. Dus nemen die mensen óf geen zorg af óf komen die in de schulden.

0
47 Mariska3

@43 ; Portugal en IJsland doen het anders niet zo slecht. Griekenland echter, die gedwongen een neo-liberaal beleid voert, zakt steeds verder weg.

0
48 Mariska3

Wat mij in het bijzonder opvalt in het artikel is dat de schrijvers de zorgverzekeraars volkomen buiten beschouwing laten. Zij doen het overkomen alsof de zorgpremie een directe invloed heeft op het inkomen van zorginstellingen. Maar dat is niet zo. Tussen de premiebetaler en de zorg staat de zorgverzekeraar die winsten wil maken. Die zuigt de premiebetaler leeg en knijpt de zorginstellingen af. Meer premie gaat dus geen extra gelden opleveren voor de zorg, wel voor de zorgverzekeraars en hun aandeelhouders.

0
49 Mariska3

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Graaier1000
Muziekdraadje

Chuck Berry - Sweet Little Sixteenhttps://www.youtube.com/watch?v=ZLV4NGpoy_E&t=5s...

6 minuten geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

Freddie Cannon - Tallahassie Lassiehttps://www.youtube.com/watch?v=_G7TYPEawX0&t=16s...

8 minuten geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

The Collins Kids - Shortnin' Bread Rock (1957) https://www.youtube.com/watch?v=cYPlj67Mtlo...

10 minuten geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

Rudi Carrell - De Hoogste Tijdhttps://www.youtube.com/watch?v=gD3D5xdI_-o...

13 minuten geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

Willie Nelson - Always On My Mindhttps://www.youtube.com/watch?v=R7f189Z0v0Y...

15 minuten geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

Peter, Paul & Mary - Blowing In The Windhttps://www.youtube.com/watch?v=2RlnYC7skbI...

16 minuten geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

Roger Whittaker - The Last Farewellhttps://www.youtube.com/watch?v=sGWs1HK8iDU...

20 minuten geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

Lee Marvin - I Was Born Under A Wandering Star https://www.youtube.com/watch?v=NTymtAbaG08...

21 minuten geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

Gene Kelly - Singin' In The Rain ( 1952 )https://www.youtube.com/watch?v=swloMVFALXw...

23 minuten geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

Alexis Zorbas - Zorba The Greekhttps://www.youtube.com/watch?v=2AzpHvLWFUM&t=25s...

25 minuten geleden geplaatst door Graaier1000

NK. App
High School Dxd HentaiTaboo Sex MoviesSil Pack Sex VideoPorn Strip DanceMia Falls PornXvidoeParverse FamilyMia Malkova XvideosRaven Porn GameNew Blue Film SexyVideo Porn TriosBrutal FistingBikinimilfmomCasca Akashova OnlyfansTransfixed ComJogos De PornograficosGay Porn VintageTusyDesikamaSex Scenes In GamesVina Sky Blow JobPerfectgrilsXvixeoXx Indian Sex VideoWww Noughty Amarica ComSexy Horny Porn VideosAngela White HandjobManwha 18 OrgShow Up TvKailani Kai EpornerTop Porn Star ComKanna ShinozakiAmature Mature AnalMedevial PornCam Sexe FranceHotsexxx VideoTallest PornstarsAngellica GoodBig Tity Gf18 Year Girl PornBrenda James PornAmeture Anal PornAnna Faith FapelloPorn EleJogos Pornográficos OnlineSpitroast SexualXxx Black Porn ComJmaican PornGlore TubeNewly Married Couple Sex VideoDoujinshi ScanNude Fucking ImagesHairy Black Nude WomenAsian Girls PornMother And Son Hot VideoAsian GirlsdoporPorno GifGay Latin PornAmber Heard XxxIndian Cuckold VideosAfricapornNellycant SayAnalsexvideoVideo PornoneMature Porni TubeFemale Celebrities In The NudeAssholefeverNude Females HotSunny Hd VideoRosa AcostaGigabooOona Chaplin NudeErika Jayne NudeCandid Feet PornCoguendo RicoLatest Indian Sex VideosSister Bf VideoOld And Young Porn MoviesShemalestar DbJli NudePooja Hegde Sex ImagesXnx VdieoMy BrazzersJesseswitch PornTinie Texi PornDesi Sex HubAunty Hot Boobs VideoAnal DwarfsMistress T BlowPorn GsmeVideo Pornos AmadorPornolandia AnalAsyalı Prn초대남Brittany Daniel SexyVixen Pron VideoVoteur VideosRevenge BlowjobLesbian Beach PornIncestflix MotherManytoon ComTwerk NudsThe Adult HubSimran NavelAtk GalleriaPorn Bande DessinerVoueur HouseLesbina AnalMultiple Cream PiesPoen MoviesKayal SexThepiratebay.rogDrew DixonChloe Foster PornSexvedio IndianTelugu XxnWww Indian Xvedios ComHotwife TwitterMilfs SpankPorn.moviesBig Melons PornHollywood Erotic VideosDesi Couple Honeymoon VideoMyfrecamsRaping Mom PornPornhubdownloadAmerature NudesLapksXnxx FrendCassidyjustinSupercakes PornGif NsfwTeen Nudes PornScat SexoCurvy PussyMin Galilea PornFutana 3dPor IzleX Local VideoIndian Se X ComTeryl Rothery NudeMilf HentaisBikinibabesKiernan Shipka NudesReddit The FappingNaked Mexican TeenagersCast Of CalifornicationMilf TattoosFamous Celebs NudePorn Discord Serve