U blokkeert onze banners :(

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want Nieuwskoerier.nl is mede dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Help ons door Nieuwskoerier.nl te whitelisten

Politiek
  • 46
De 'vrijbrief' om met prinsjesdag aan te kondigen dat burgers weer flink moeten dokken. ...

meer dan 2 jaar geleden door Anonymousje

REAGEER MET EEN EMOJI
46
LEES MEER OVER
GERELATEERDE ARTIKELEN

@96
Ik schrijf en typ al weer bijna 10 jaar. Al 10 jaar wacht ik op iemand die mij uitlegt waarom ik ongelijk zou kunnen hebben. Gaandeweg ben ik erachter gekomen dat filosofie de basis van al onze gedachtes zijn. Niemand is dus uiteindelijk slimmer dan filosofie als waterdichte logica. Niemand kon mij iets verwerpen, en mijn donkere ideeën zijn toen tot in de (psycho)logische details uitgekomen. Wanneer jij weet wat de uitvinder/filosoof weet.., begrijp je alles. Google mijn schuilnaam maar

101 4lb3rt P1k3    
meer dan 2 jaar geleden door 4lb3rt P1k3
4
Meld

ik schrijf en type al minstens sinds 2004 (wao-keuringen) en heel vaak viel mijn computer, laptop, telefoon, internet weg...pech

tot op heden...met opslaan van gegevens ed, is er voor mij geen reden iets als waarheid, zonder meer, aan te nemen

maar als ik je google, krijg ik dan een gedachtendenker te zien of maak ik contact met jou?

102 Grootmoeder    
meer dan 2 jaar geleden door Grootmoeder
0
Meld

@19 exact. Er is in onze zorg geen sprake van marktwerking in de Nederlandse zorg. Men is verplicht om zorgpremie te betalen. Daarnaast kan een zorgverzekeraar in Nederland niet failliet gaan. Als een zorgverzekeraar in Nederland op de rand van de afgrond staat is de Nederlandse Staat verplicht om de zorgverzekeraar te redden. Daarom kan een zorgververzekeraar ook zijn prijzen lekker verhogen. Men betaalt toch wel, immers men móet betalen. Men is verplicht een zorgverzekering af te sluiten. Dit allemaal vanuit onze socialistische geschiedenis.

Ik als liberaal ben voor het Amerikaanse systeem. De vrijheid om een zorgverzekering af te sluiten of niet af te sluiten.

103 Sparkplug    
meer dan 2 jaar geleden door Sparkplug
11
Meld

als ik je google kom ik uit op nieuwskoerier

104 Grootmoeder    
meer dan 2 jaar geleden door Grootmoeder
0
Meld

las iets over 'power'

binnen China offert men andersdenkenden voor nieren/levers/harten etc
is dat wat jij bedoelt?

105 Grootmoeder    
meer dan 2 jaar geleden door Grootmoeder
1
Meld

''Door bezuinigen''
jaja..

106 greenpollo    
meer dan 2 jaar geleden door greenpollo
1
Meld

maak de zorgverzekering eerlijk. Dat wil zeggen vrijwillig. Ik en 10 miljoen andere Nederlanders zeggen hem morgen op. Als ik mijn been breek betaal ik de rekening wel.

Ik betaal al jaren zo'n 5000 euro voor helemaal niets. Als ik een doktr iets vraag dan zeggen ze dat ik niet in aanmerking kom. Waarom moet ik dan 3500 euro aan werknemers en 2500 euro aan werkgevers zorgpremie betalen?

Dat is net zo zoveel als mijn vrouw bij elkaar verdient met werken. Aan corruptiepremie alleen al!!
Zorg in Nederland bestaat nauwelijks. Na twee kinderen en een paar dingen die geprobeerd heb om via de "zorg"gedaan te krijgen weet ik zeker dat deze helemaal nutteloos is en geen enkel probleem voor mij gaat oplossen. Ik wil er niet eens meer naar toe. Wat maakt mij het uit dat z geld zeggen nodig te hebben.

Ik wil er niet aan mee doen. Als iemand van mijn gezin echt iets krijgt dan stuur ik ze zo ie zo naar Azie. het ticket heb je er al uit na het intake gesprek. Kosten in Nederland zijn bizar en absurd.

Conclusie: verlos ons van de zorg. Geen zorg is beter dan dit. Gewoon helemaal niets. Schaf maar af. Mijn vrouw, mijn kinderen, ik. We zullen het NOOIT nodig hebben. Omdat het niets biedt. De verplichting is een zwaar juk dat we niet willen dragen!!

107 purelogica    
meer dan 2 jaar geleden door purelogica
6
Meld

"Zorgeconoom Wim Groot vreest een stijging van zeker 200 euro."

- Boh, dan betalen we dik 300 euro!
- Nee, hij stijgt met 200 per jaar.
- O, oké, zo'n 15 euro?
- Ja.
- O, dan valt het mee.

Let maar op: premiestijgingen worden altijd in de media als bedrag per jaar gebracht. Mensen schrikken dan heftig. Iets verderop in het artikel of nieuwsbulletin wordt er over 'per jaar' gerept, waardoor mensen denken, dat het wel meevalt.

108 Vilseledd    
meer dan 2 jaar geleden door Vilseledd
1
Meld

@86 en @88
Kijk eens in Portugal waar de linkse regering de privatiseringen heeft terug gedraaid. Goedkopere zorg, hoger minimum loon verlagen van de pensioen leeftijd gratis boeken voor onderwijs M.a.w geen opgelegde bezuinigingen maar extra investeringen met als gevolg minder werklozen lagere overheids tekort en 81% van de bevolking is enthousiast met deze regering.

109 yanyans    
meer dan 2 jaar geleden door yanyans
1
Meld

@34 U schrijft een verhaal dat veel vraagtekens open laat. Hoe iemand aan zijn of haar vermogen is gekomen is achteraf lastig vast te stellen. Dat kun je alleen controleren tijdens de opbouw en dat is nu iets dat juist rechtse partijen niet willen. Heeft iemand zuinig spaarzaam geleefd of gewoon op andere wijze (door ondernemerschap of erfenis) een vermogen verkregen.

Er moet geld beschikbaar zijn voor de noodzakelijke zorg en dat moet ergens vandaan komen. Dat is dan van de werkende bevolking of van de oudere zelf. De laatste 10 kabinetten kozen voor het laatste omdat ze de vermogende werkenden niet willen belasten.

Dat is een rechtse keuze en daar zijn inderdaad spaarzame ouderen het slachtoffer van. Het alternatief is om vermogende niet-ouderen te belasten. Legt u dat maar voor aan uw politieke voorkeur.

110 Hollander1967    
meer dan 2 jaar geleden door Hollander1967
0
Meld

't is klaar nu..... tijd voor burgerlijke ongehoorzaamheid.

111 Seconda    
meer dan 2 jaar geleden door Seconda
1
Meld

@110

Een sociaal zorgfonds waar een ieder betaald naar jaarinkomen zal de oplossing moeten zijn en is het meest eerlijke. Nu liggen de hoogste lasten grotendeels bij de middeninkomens, de lage inkomens worden gecompenseerd door het Rijk en de rijke maken die paar tientjes per maand niet uit of het word gecompenseerd door de werkgever.

Dit huidige algemene systeem van hogere lasten voor de middeninkomens is niet meer op te brengen.

112 Dissident    
meer dan 2 jaar geleden door Dissident
2
Meld

@111

Precies, op de barricade of gewoon geen zorgpremie betalen.

113 Dissident    
meer dan 2 jaar geleden door Dissident
0
Meld

@109 In Portugal is de zorg nooit geprivatiseerd dus alweer een keiharde leugen van jou! Maar als het daar zo goed is, waarom ga je daar niet wonen? :S

114 Rare Rakker    
meer dan 2 jaar geleden door Rare Rakker
12
Meld

Feit is dat medicijnen en behandelingen keer op keer duurder worden. We willen allemaal de beste en de meest up to date zorg hebben. Daar hangt wel een prijskaartje aan. De vraag is tot welke prijs we dat kaartje op willen laten lopen. En dit is niet een landelijke probleem, dit zie je in veel landen gebeuren. Ook landen met een soort ziekenfonds zoals bijvoorbeeld Duitsland loopt tegen de steeds duurder wordende medicijnen/behandelingen en dus zorg aan. We moeten denk ik als EU een vuist opzetten tegen de monopolistische farmaceutische industrie

115 Rare Rakker    
meer dan 2 jaar geleden door Rare Rakker
7
Meld

Waarom hoeven de polen die hier werken maar 75 euro premie te betalen?

116 TonAlias    
meer dan 2 jaar geleden door TonAlias
4
Meld

@97 en zo werkt het al eeuwen lang.

Maar wat gaan we doen aan de hoge zorg premie?
Ik zeg... Niets, nada want we betalen en dienen onze brood heren.

Forum voor Democratie de FvVD is ook al door mand gevallen.

117 opabert    
meer dan 2 jaar geleden door opabert
5
Meld

Anders organiseren moet want we krijgen steeds te horen van de stakeholders dat het niet meer zo door kan gaan. Stop dan met deze methode of organisatie. Pak de farmaceutische industrie hard aan, in Europees verband en sleep ze voor de rechter vanwege dood door schuld. Kick tegelijkertijd de mannen van boven de 60 die in een raad van wanbestuur zitten eruit, die voegen immers niks toe aan het proces. Elke keer weer dat gezeur geeft aan dat we het niet in de klauwen hebben of zelfs willen hebben.


118 MarcusTC    
meer dan 2 jaar geleden door MarcusTC
0
Meld

Schaf eerst eens dat eigen risico af. Als er iets is waar je mee genaaid wordt dan is het dat wel.

119 jdj    
meer dan 2 jaar geleden door jdj
1
Meld

@10 dan stijgen de premies volgend jaar niet met 200 euro maar met 500 euro, mensen hier willen maar niet snappen dat zoiets als gratis zorg niet bestaat. Het moet altijd ergens uit betaald worden!

120 mike45    
meer dan 2 jaar geleden door mike45
13
Meld

@112 je hebt bijna geen rijke mensen met een hoog inkomen in Nederland. Slechts 8% zit boven de 60.000 euro per jaar en minder dan 1% heeft meer dan 100 duizend euro per jaar. Daar kun je dus dat gat niet mee dekken.

121 mike45    
meer dan 2 jaar geleden door mike45
11
Meld

@120 : Winst op zorg bestaat wel, en dát moet verdwijnen.

122 TonAlias    
meer dan 2 jaar geleden door TonAlias
0
Meld

@121 Je kan praten als brugman, het grotere plaatje wil niemand zien.

123 Norton    
meer dan 2 jaar geleden door Norton
4
Meld

@123 er is geen groter plaatje allemaal dom gelul nergens op gebaseerd van de SP. Dat weten ze zelf ook wel anders lieten ze het wel gewoon doorrekenen door het CPB.

124 mike45    
meer dan 2 jaar geleden door mike45
15
Meld

@122 er wordt bijna geen winst gemaakt in de zorg niet in de zorginstellingen en niet bij de zorgverzekeraars, Een beetje winst moet ze wel maken anders kunnen ze geen reserves aanleggen die ze nodig hebben als het een jaar tegenvalt. Je kunt tenslotte niet in november zeggen het geld is op voor 2017 komt u in 2018 nog maar een keertje terug.

125 mike45    
meer dan 2 jaar geleden door mike45
17
Meld
126 gebruiker verwijderd    
meer dan 2 jaar geleden door gebruiker verwijderd

Immer en altijd hetzelfde verhaal:

Het zal de zorgverzekeraar een rotzorg zijn met de zorg.
Zorgen hoofdzakelijk met de eigen zorg.

128 Wil je niet weten    
meer dan 2 jaar geleden door Wil je niet weten
1
Meld

lang na dat pinokkio het veld heeft geruimd zit u met de brokken

129 semperpenis    
meer dan 2 jaar geleden door semperpenis
1
Meld

Schippers wist vorig jaar al te verkondigen, dat de premies de komende jaren flink zouden stijgen. Alleen al het eigen risico zou fors verhoogd worden de komende jaren tot wel 500 euro per persoon. Kassa voor wie dat nog kunnen opbrengen.
Je begint je onderhand af te vragen, waar je nog premie voor betaalt. De meeste belangrijke vergoedingen, zijn immers al uit het basispakket gehaald en zijn ondergebracht in "aanvullende" verzekeringen, die ook overal een beperking kennen in het maximaal te vergoeden bedrag, waardoor velen alleen de basisverzekering nemen om niet op extra kosten gejaagd te worden.
Die mooie "verzorgingsstaat" waar altijd over wordt gesproken, is iets uit het verleden en is er, helaas, niet meer.
Men doet er verstandig aan, dit feit te erkennen.
Amerikaanse toestanden, voor wat betreft de zorg, staan ons ook in de toekomst te verwachten..

130 Dieke    
meer dan 2 jaar geleden door Dieke
1
Meld

@130 : Des te merkwaardiger dat de VVD (Schippers) niet van de kaart geveegd is tijdens de verkiezingen.

Stemfraude???

131 Garp    
meer dan 2 jaar geleden door Garp
1
Meld

@130 Precies.
@131 Omdat grotendeels de bevolking geen idee heeft waar ze op stemmen.

132 David    
meer dan 2 jaar geleden door David
1
Meld

Als we dit niet willen dan moeten we demonstreren tegen de werknemers van de bevolking op het Malieveld.
Zolang we met een zak chips voor de buis blijven zitten en op het internet ons ongenoegen uiten, dan blijven ze muiten tegen de bevolking in den haag.
Heb nog nooit zo'n intens dievengilde meegemaakt als het kabinet Rutte en C.s.

133 Voordevuistweg    
meer dan 2 jaar geleden door Voordevuistweg
0
Meld

Wordt het niet eens tijd dat wij Nederlanders eens stappen gaan ondernemen,
tegen deze oplichterspraktijken. Maar dat gaat nog wel even duren ben ik bang voor.
Want voor hun slikken wij gelukkig alles.

134 Jij Wel Dan    
meer dan 2 jaar geleden door Jij Wel Dan
0
Meld

Vandaag bij kanniewaarzijn gezien waar de premie etc. heen gaan. Onder het mom wij betalen het toch en u niet, niet zeuren over fraude met de rekening. Alsof wij niet betalen aan de premie!!!!

135 Merlinswit    
meer dan 2 jaar geleden door Merlinswit
0
Meld

Er is dus iets goed fout aan het beleid. Er is en financieel lek. Posten die niet thuishoren in dit verhaal.

136 sparta    
meer dan 2 jaar geleden door sparta
2
Meld

* Verwijderd door de redactie *

137 Dachtutniet    
meer dan 2 jaar geleden door Dachtutniet

Mensen het wordt tijd dat we massaal naar Den Haag trekken en die klojo's vertellen dat we het spuugzat zijn. Dit hier roeptoeteren heeft geen zin. Dat lezen die ezels toch niet. Waarom blijven jullie stemmen op VVD en D66? Het was de VVD Hoogerworst die ons dit systeem door de strot heeft geduwd. Hoe vaak willen jullie gebeten worden door dezelfde hond voordat jullie doorhebben dat je die moet laten inslapen? De VVD kan je wegstemmen, maar blijkbaar willen jullie gebeten worden.

138 FonTok    
meer dan 2 jaar geleden door FonTok
0
Meld

@115 Wel minnen, maar geen reactie erop.... Men weet dat het de waarheid is maar wil het niet horen?

139 Rare Rakker    
meer dan 2 jaar geleden door Rare Rakker
4
Meld

@137 actie anno 2017? , de jeugd van tegenwoordig vinden Facebook en Instagram veel belangrijker dan dat er premie omhoog gaat dan eten ze toch gewoon een paar boterhammen minder maak ze niks uit , en dat weet deze rechtse regering ( VVD ) en toekomstige regering en daar profiteren ze van.

140 qubix    
meer dan 2 jaar geleden door qubix
1
Meld

https://www.ad.nl/binnenland/eigen-risico-in-de-zorg-gaat-onder-rutte-iii-verder-omhoog~a0edf35d/

Wederom gaan de middeninkomens de zwaarste lasten dragen, de lagere inkomens worden gecompenseerd met de zorgtoeslag. Onze lachende rat Rutte vertelde dat de middeninkomens het zwaarst waren getroffen in de crisis, deze tendens zet zich gewoon voort dus is er nog crisis.
De VVD wilde niet en nu nog steeds niet een zorgpremie naar inkomen.

Hoogtijd dat de VVD genivelleerd gaat worden net zoals de PVDA.

141 zoutzuur1    
meer dan 2 jaar geleden door zoutzuur1
1
Meld

@126 De vereiste stijging van de belasting- en premietarieven om deze besparing ongedaan te maken zijn niet in de onderhavige analyse verwerkt. Verder is gerekend met het voornemen van de partij om enkele pakketmaatregelen voor de curatieve zorg terug te draaien.

Berekening zijn dus nergens op gebaseerd, als je alleen de premie afname berekend maar niet de stijging van last mee neemt kun je alles rond rekenen.
https://www.cpb.nl/publicatie/sp-alternatief-voor-de-financiering-van-de-zorg

142 mike45    
meer dan 2 jaar geleden door mike45
2
Meld

@116 , omdat tijdelijke werknemers uit overige EU landen alleen maar eerste lijnzorg krijgen. Dus huisartsbezoek en noodzakelijke medisch hulp. Voor bv een hartoperatie niet spoedeisend, moeten ze terug naar eigen land.

143 Roy-050    
meer dan 2 jaar geleden door Roy-050
0
Meld

@127

Zorgverzekeraars hebben gezamenlijk 3,3 miljard euro aan reserves. Dat is.minder dan 10 van het jaarlijkse budget. Dat lijkt me dus niet een rare buffer.
https://www.google.com.ua/amp/s/www.zorgwijzer.nl/zorgverzekering-2017/zorgverzekeraars-hebben-spaarpot-van-miljarden/amp


144 mike45    
meer dan 2 jaar geleden door mike45
2
Meld

@127
Het is toch niet te geloven maar bedank voor de link.

145 Interessant    
meer dan 2 jaar geleden door Interessant
1
Meld

Daar gaan we weer....

En maar klagen en niemand die de straat op gaat, in afwachting of dat een ander de straat op gaat.
Als je er niets tegen wil doen of de moeite niet wil nemen om te demonstreren moet je niet zeiken ook!!!

146 kaassnitsel    
meer dan 2 jaar geleden door kaassnitsel
2
Meld

Mensen zouden gewoon massaal en collectief niet moeten betalen.....

147 kaassnitsel    
meer dan 2 jaar geleden door kaassnitsel
1
Meld

@147 dat kun je doen maar dan gaan de ziekenhuizen en dokters klinieken gewoon dicht. Dan heb je geen zorg meer in Nederland.

148 mike45    
meer dan 2 jaar geleden door mike45
2
Meld

@147
Het zorgplan van de SP uitvoeren en de zorg wordt veel goedkoper. Onze zorg is nu een van de duurste van de wereld Wij doen iets verkeerd.

150 yanyans    
meer dan 2 jaar geleden door yanyans
1
Meld

@150 , "Onze zorg is nu een van de duurste van de wereld"
Je stelling is niet helemaal juist, bv in Duitsland liggen de kosten voor een werknemer op een hoger niveau dan in Nederland. bij een brute salaris van 35.000 is dat 15,5 % van het salaris (7,3 % werkgeversaandeel en 8,2 % werknemersaandeel) komt neer op ca. € 2.870 euro per jaar voor een werknemer.
Plus eigen bijdrage voor elk medicijn, plus eigen bijdrage voor iedere ligdag in een ziekenhuis en geen zorgtoeslag zoals in Nederland.
https://www.zorgwijzer.nl/zorgverzekering-2016/wat-kost-een-zorgverzekering-in-andere-landen

151 Roy-050    
meer dan 2 jaar geleden door Roy-050
0
Meld

Zorg kost per inwoner van Nederland 5342 euro p/j, totale kostenplaatje zo'n 90 Miljard euro.
Er zijn 315.000 allochtonen in de bijstand en 22.000 allochtonen in de gevangenissen, de kosten van de zorg van deze mensen bedragen zo'n 2% van 90 Miljard, en dan uitgaand van het gemiddelde ivm de solidariteit van de zorg, is 1.8 Miljard euro p/j, per (betaald uit eigen middelen) premieplichtige in Nederland is dat 138 euro op jaarbasis.

Er zijn 220.000 autochtonen in de bijstand en 17.000 autochtonen in de gevangenissen, dit is een kostenplaatje per (betaald uit eigen middelen) premieplichtige 100 euro op jaarbasis

Er zijn 280.000 wanbetalers, deze betalen niet aan premie maar dragen wel bij via belasting, uitgaande van de helft is dat een kostenplaatje per (betaald uit eigen middelen) premieplichtige 13 euro op jaarbasis.

Totaal kost het de premieplichtige per jaar aan 251 euro.

Dit staat los van de onnodige kosten die gemaakt worden met klussen in huis/wintersporters/ongezonde levenstijlers en ouderen....

152 ActiveRush    
meer dan 2 jaar geleden door ActiveRush
0
Meld

** gebruiker verwijderd **

@152
Nederland kiest ervoor onder neoliberaal, incl Rutte 1 , met Wilders en Verhagen

en dat heeft geen bal met allochtonen te maken.

153 gebruiker verwijderd    
meer dan 2 jaar geleden door gebruiker verwijderd

@153

Ik heb niet alleen een berekening van jou allochtone vriendjes maar van het gehele systeem, kwestie van willen en kunnen lezen...

154 ActiveRush    
meer dan 2 jaar geleden door ActiveRush
0
Meld
155 3RN5T    
meer dan 2 jaar geleden door 3RN5T
0
Meld

@7 Vluchtelingen zijn niet de grootste kostenpost maar het is wel een extra kostenpost of werken de mensen voor hun gratis en betalen zij de zorg voor hem uit eigen zak?
Net als dat het fout is om een zondebok aan te wijzen is het fout om te doen alsof het er niet is.

156 A Passenger    
meer dan 2 jaar geleden door A Passenger
0
Meld

Waarom hoeven b.v. Polen die hier werken maar 69 euro premie per maand te betalen?
Daar heb ik ook nog geen antwoord op gekregen.

157 TonAlias    
meer dan 2 jaar geleden door TonAlias
1
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Vliegmaatschappij beboet omdat ze moslims van...
De Amerikaanse vliegmaatschappij Delta Air Li...

21 uur geleden door Crezee

Obama waarschuwde in 2016: Trump is een &lsqu...
Tijdens de campagne van 2016 zei Barack Obama...

22 uur geleden door Crezee

Clinton: alles uit de kast om Trump te versla...
"Ik denk dat we gewoon moeten winnen, we kunn...

13 uur geleden door Schildpad

Christelijke leiders bidden voor Trump.
Christian Leaders Pray Over Trump During Laun...

23 uur geleden door DONKEY R

Slimme meter geweigerd door 15.000 Limburgse...
De slimme meter is door 15.000 Limburgse huis...

1 dag geleden door Jij Wel Dan


ADVERTENTIE


Laatste reacties
RonMVV
Ajax-spelers hopen dat domper in Groningen mo...
@12 Klopt Het was sarcasme van me ...

1 minuut geleden door RonMVV

Strongoli
Morgen verkiezingen – Gaat Salvini Emilia-R...
Redactie, Nóg maar eens:Kan nu eens de jui...

1 minuut geleden door Strongoli

in holland
Pensioenpot spekt rijkdom Nederland...
@5 Einddoel pensioenroof: één Europee...

2 minuten geleden door in holland

Weet geen naam
Obama waarschuwde in 2016: Trump is een ‘fa...
@176 Maak je er niet te druk om. We kennen de...

2 minuten geleden door Weet geen naam

Dachtutniet
Pensioenpot spekt rijkdom Nederland...
Iets voor Kamervragen van PVV, FvD en SP. en ...

3 minuten geleden door Dachtutniet

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig