Economie
  • 0
Lagere belastingen en zorghervormingen die vooral gunstig uitpakken voor de rijken. Bij vermogende Amerikanen zouden deze plannen van president Trump goed moeten vallen, maar verrassend genoeg willen juist miljonairs méér belasting betalen. ...

ongeveer 1 jaar geleden door AD

REAGEER MET EEN EMOJI
2

Onzin, want toen het over Obama ging wou men dat ook doen alleen werd het belastingpapiertje opgelaten als een soort van goed doel "je mag betalen, mar hoeft niet".

1 DikkeTor    
ongeveer 1 jaar geleden door DikkeTor
17
Meld

** gebruiker verwijderd **

Het is begonnen met Reagan destijds.

2 gebruiker verwijderd    
ongeveer 1 jaar geleden door gebruiker verwijderd

Dus bij deze president gaat de klokkenluider wel iets te wegen brengen? question

3 DikkeTor    
ongeveer 1 jaar geleden door DikkeTor
4
Meld

@1 Artikel goed gelezen? De Patriotic Millionaires willen dat de gelijke behandeling MOET!

4 kritischelezer    
ongeveer 1 jaar geleden door kritischelezer
2
Meld

@4 Then so be it. Wat houdt ze tegen?

5 DikkeTor    
ongeveer 1 jaar geleden door DikkeTor
10
Meld

Gaat investeren met dat geld en creëer banen. De nieuwe werknemers kunnen dan belasting betalen. Dan vormt zich er tenminste iets positief uit en wordt de economische samenleving gezonder.

6 sparta    
ongeveer 1 jaar geleden door sparta
16
Meld

Nu de haakse vraag of het allemaal wel goed is voor het milieu als iedereen meer kan kopen.? Voor persoonlijke economie is het sowieso altijd beter behalve voor een lage percentage.

We willen gelijkheid, maar is dat ook wijsheid?

7 DikkeTor    
ongeveer 1 jaar geleden door DikkeTor
16
Meld

Ik zeg question De fik erin. Laat iedereen hebben wat tie wilt. Later zien we wel of we niet meer terug kunnen *melodramatisch*. Moet het wel over heel de wereld gaan dan he.

8 DikkeTor    
ongeveer 1 jaar geleden door DikkeTor
13
Meld

@6 Was wel te verwachten dat jij in trickle down economics gelooft.

9 VaY    
ongeveer 1 jaar geleden door VaY
1
Meld

@6 Moet die belasting wel eerst geheven worden. Vooralsnog wil het gros van de Republikeinen daar niets van weten en de president doet in z'n voorstellen niets om dat anders te maken en houdt zich niet aan z'n verkiezingsbelofte:

"Trump beloofde in zijn campagne bepaalde inkomsten uit investeringen voortaan hetzelfde te behandelen als het inkomen van een leraar of politieagent. Maar in het eerste belastingplan werd dit niet genoemd. Dus lobbyen de miljonairs in Washington om de Republikeinse partij eraan te herinneren dat Trump is gekozen als redder van de gewone Amerikaan, niet als beschermheer van Wall Street."

10 mountainlion    
ongeveer 1 jaar geleden door mountainlion
1
Meld

@10 Ik begreep Sparta z'n post verkeerd, hij bedoelt niet de overheid die zou moeten investeren in die banen [met geheven gelden] maar de rijken van dit draadje.

11 mountainlion    
ongeveer 1 jaar geleden door mountainlion
1
Meld

@11 Sparta doelt op de trickle down economics van Reagan waar Caso en Vay aan refereerden, iets anders vertaald, het ongecheckte, ongebreidelde kapitalisme.

12 Crannbuidhe    
ongeveer 1 jaar geleden door Crannbuidhe
1
Meld

Ik vind ook dat iedereen 10% belasting moet metalen rijk of arm. En als ze dat ook voor lokale belastingen en ziektekosten zo doen is het eerlijk. Dan kunnen miljardairs ook 10% van hu inkomen betalen

13 Jan met de korte achternaam    
ongeveer 1 jaar geleden door Jan met de korte achternaam
2
Meld

@11
Inderdaad. geld moet rollen en niet alleen naar de overheid. Daar heeft men niks aan. Een werkende is opnieuw een belastingbetaler en zo komt het wiel in beweging. De overheid en belastingen wordt gezien als een subsidie naar de hulpbehoeftigen, maar als men de maatschappij met werkende negeert, loopt het geheid spaak. Daarom .. investeer in werkgelegenheid, i.p.v. winstmaximalisatie.

14 sparta    
ongeveer 1 jaar geleden door sparta
10
Meld

Wat een gelul! Ik ben sowieso tegen hogere belastingtarieven. Waarom? Hard gewerkt om een status te bereiken, nl 'financieel onafhankelijk' en dus heel veel belasting betaald...

Dus ophouden met dat gezeik!

15 Pollens    
ongeveer 1 jaar geleden door Pollens
15
Meld

Jammer dat een bepaalde status meent te moeten bereiken .. das beetje triest. Je werkt voor jezelf, om in je eigen onderhoud te voorzien en om wat bij te dragen in deze maatschappij. En iemand met wat meer geld mag daar best wat meer aan bij dragen. We hebben het hier gewoon keigoed .. zeur niet!

16 EerlijkheidDuurtHetLangst    
ongeveer 1 jaar geleden door EerlijkheidDuurtHetLangst
1
Meld

@14 Blijkt alleen dat het niet echt werkt. Kijk naar de periode Bush. Daarnaast heeft de overheid ook geld nodig voor voorzieningen waar iedereen gebruik van maakt. Daar werken ook mensen.

17 VaY    
ongeveer 1 jaar geleden door VaY
0
Meld

@7 Het is altijd wijs om andere als gelijken te behandelen. Maar je moet oogsten wat gezaaid wordt.

18 Whackhack    
ongeveer 1 jaar geleden door Whackhack
6
Meld

@16 Ik heb het heel goed! Hahaha

19 Pollens    
ongeveer 1 jaar geleden door Pollens
7
Meld

@17
Kun je me succesvolle samenlevingen aanwijzen waar mensen niet werken en afhankelijk zijn van hun overheid?
De vraag is waarom het niet werkte onder Bush (zoals je claimt)? .. Een mens moest vroeger jagen voor voedsel en nu geld verdienen. Om over te gaan tot niks doen en het handje op te houden is zeer ongezond voor mens en samenleving.

20 sparta    
ongeveer 1 jaar geleden door sparta
8
Meld

@17 Het ongebreideld kapitalistisch denken bereikte tijdens Bush zijn 'hoogtepunt', toen mocht Big Corps. zelfs haar eigen regeltjes opstellen. Dit heeft mede geleidt tot de crisis van 2008, waar we allemaal de gevolgen van ondervonden hebben. Een deel van de checks and balances die door Obama weer een nieuw leven waren ingeblazen ter voorkoming van weer een nieuwe crisis, is intussen weer van tafel geveegd door Trump. Down the rabbithole again.

21 Crannbuidhe    
ongeveer 1 jaar geleden door Crannbuidhe
1
Meld

@21
Je gaat compleet off-topic met je Bush en kapitalisme verhaal. Het gaat erom om meer belasting te betalen door de rijken. Hoe denk je dat een samenleving werkt? ... Waar komt het geld uiteindelijk vandaan?

22 sparta    
ongeveer 1 jaar geleden door sparta
10
Meld

@22
Sorry ... het geld van de overheid...

23 sparta    
ongeveer 1 jaar geleden door sparta
5
Meld

@10 "als redder van de gewone Amerikaan, niet als beschermheer van Wall Street" waarbij hij HC aanwees als de heks die met Wall Street heulde. Die deed dat niet, maar hij wel, De Bedrieger.

24 kritischelezer    
ongeveer 1 jaar geleden door kritischelezer
1
Meld

@22 Door dat ongebreideld kapitalisme (de 1% vs de 99%) kon een deel van die 99%, ondanks 2,3 baantjes hun hypotheek (veelal risicovolle beleggingshypotheken) niet meer betalen, de huizenbubbel stortte in. Als de 99% de belasting moeten dragen en de 1% niet of nauwelijks gaat het vroeg of altijd mis (de economie bestaat niet alleen uit die 1%). Hoezo off topic.

25 Crannbuidhe    
ongeveer 1 jaar geleden door Crannbuidhe
0
Meld

Ik begin het te begrijpen... gaat over Trump en het pavlov virus slaat weer toe ...
veel plezier maar weer ... LOL

26 sparta    
ongeveer 1 jaar geleden door sparta
11
Meld

@21 Belastingen verlagen en oorlogen voeren samen met een markt waar geen regulering meer was. Dat ging idd niet goed en Trump heeft idd die regels weer verzwakt of laten vallen.

@22 Het gaat erom dat iedereen afhankelijk van zijn vermogen zijn deel betaald voor de samenleving waar we allemaal van profiteren. Het verlagen van belastingen voor rijken heeft niet tot gevolg dat er meer banen komen.

27 VaY    
ongeveer 1 jaar geleden door VaY
0
Meld

@24 Hij presenteerde, op TV, kort na zijn aanstelling de bankiers die hem gingen adviseren over de aanpassing van de bankregels. Bankiers. Adviseurs over bankregels. Uh, ok dan.

28 Ketter    
ongeveer 1 jaar geleden door Ketter
0
Meld

@26 Ik zie het, je bent er weer. Je moet eens proberen wat minder snel getriggerd te zijn.

29 Ketter    
ongeveer 1 jaar geleden door Ketter
0
Meld

Amerika is een op oorlog gebaseerde economie.

30 Whackhack    
ongeveer 1 jaar geleden door Whackhack
2
Meld

@27
@29
Jullie missen het hele punt wat ik probeer naar voren te brengen. .. Echt helemaal. je kan blijven hangen op et zwart-wit plaatje, maar uiteindelijk zal iemand de rekening moeten betalen. Wil je dat iemand in de samenleving (gehandicapte) geholpen wordt, wie betaald die rekening dan.
Als jullie het punt helemaal doorschuiven naar Wallstreet regulering, gaat men compleet voorbij aan het feit dat er nog steeds iemand de rekening moet betalen, en dat is nog steeds jan de arbeider. Als men hier daar niet aan wil, is een discussie een zinloze bezigheid.

Als de rijken dan zo graag wat willen betalen, dan kunnen ze daar net zo goed wat werknemers mee bekostigen. Op die manier betalen ze direct naar de samenleving. De overheid is niet de centrale bank om de samenleving te regelen, maar dat denkbeeld zit zo diep ingegraven bij sommigen en dat bevreemdt me.

31 sparta    
ongeveer 1 jaar geleden door sparta
4
Meld

@31 Zal het maar ff herhalen:

Het gaat erom dat iedereen afhankelijk van zijn vermogen zijn deel betaald voor de samenleving waar we allemaal van profiteren. Het verlagen van belastingen voor rijken heeft niet tot gevolg dat er meer banen komen.

Als je dan kijkt naar wat voor vermogen een deel van de rijken heeft kan je je afvragen waarom ze niet aanzienlijk meer mensen aannemen toch?

"Als de rijken dan zo graag wat willen betalen, dan kunnen ze daar net zo goed wat werknemers mee bekostigen."

Niet iedereen die veel geld heeft heeft ook een bedrijf.

"Op die manier betalen ze direct naar de samenleving."

Gebeurd alleen niet. Ook niet onder Bush die de belastingen verlaagde.

" De overheid is niet de centrale bank om de samenleving te regelen, maar dat denkbeeld zit zo diep ingegraven bij sommigen en dat bevreemdt me."

De overheid is er wel degelijk om de samenleving te regelen. Waar zou het anders voor zijn? Alle voorzieningen moeten betaald worden. Er moeten regels zijn en mensen moeten zich kunnen laten vertegenwoordigen binnen een samenleving. Dat kost geld. Verder is het natuurlijk ook zo in de VS dat de staatsschuld flink stijgt. Dan zal je toch meer moeten bezuinigen en meer geld moeten ophalen. Doe je dat niet dan zal je mensen moeten ontslaan binnen de politie en andere organisaties wat direct invloed heeft op de gehele samenleving. Ga je rijken minder belasten dan gaat er gewoon meer geld naar mensen die al genoeg hebben en moet het geld ergens anders vandaan komen. Het is ook geen garantie dat er meer banen komen. Eerder zal de overheid zo moeten bezuinigen dat er meer banen verdwijnen.

32 VaY    
ongeveer 1 jaar geleden door VaY
0
Meld

@32
"De overheid is er wel degelijk om de samenleving te regelen"

Heb je gelijk in. Het is een hulporganisatie voor datgene wat zij moet regelen.
De elite die nu een grote mond heeft over belasting betalen met de winsten die ze maken in de Oosterse landen van goedkope krachten en in belastingparadijzen hun vermogens onderbrengen staan hier te verkondigen dat ze belasting willen betalen.
Als ze zo graag belasting willen betalen, laat ze dat dan doen door meer pesoneel aan te nemen in (in dit geval) Amerika.

Dus ik zeg dat rijken meer financiële belasting op zich moeten nemen door de samenleving direct te helpen door mensen werk te verschaffen. Ze hebben met hun winstmaximalisatie retoriek al vaak de werkbelasting verhoogd. Vooral tijdens recessies worden mensen uitgewoond, want anders ... baantje kwijt. Geef iedereen in de samenleving werk en je kunt een gezonde samenleving runnen waar mensen

We hebben een overheid nodig om een samenleving te regelen, maar ze hoeft niet als de grote baas naar gekeken te worden. Een idee wat menig links politiek georiënteerd persoon wel propageert. Dat de regering alles moet regelen.

het zal me trouwens toch wat ... De wereld heeft een overpopulatie en menig probleem komt voort uit dat gegeven. Nog steeds werken we hard om alles en iedereen te laten overleven, ouder worden en baby Charlie moet de nieuwe wereldleider worden... Ook het feit dat we steeds efficienter, en dus met minder mankaracht, producten willen produceren in een wereld waarin steeds meer mensen zorg nodig hebben. Moeten straks de rijken iedereen onderhouden? De mensheid is ziek, dus aanmodderen op een forumpje is lachwekkend op zich. Met respect naar u uiteraard.

33 sparta    
ongeveer 1 jaar geleden door sparta
4
Meld

@33 Dan moet je rijken dwingen om mensen in te huren? Hoe zie je dat voor je?

" Moeten straks de rijken iedereen onderhouden? "
Mwah hoeveel van het geld is in handen van een bepaalde groep? Denk dat ze best wat meer mogen bijdragen. Daarmee onderhouden ze niet iedereen, maar ze dragen wat meer bij dan de rest. Anders moet men dat geld opbrengen van de onderklassen en middenklasse die het al zwaar genoeg heeft.

34 VaY    
ongeveer 1 jaar geleden door VaY
0
Meld

Ik ken het belastingsysteem niet in Amerika maar door alleen te stellen dat rijken meer moeten betalen zegt niet zo veel, dat heeft meer te maken hoeveel aftrekposten ze kunnen opvoeren.
Wanneer de regels zijn dat het voordeliger is om hun rijkdom te investeren zorgt dat ook weer voor werkgelegenheid en minder uitgaven voor een Overheid.

35 WHuls    
ongeveer 1 jaar geleden door WHuls
0
Meld

@33 [ Moeten straks de rijken iedereen onderhouden ]

ehhh.... de rijken hebben hun rijkdom nooit te danken aan hun eigen harde werk maar aan het harde werk van anderen en nog minder in verhouding tot het werk dat zijzelf verrichten. Dus de zieligheid die jij aan rijken toekent is zwaar misplaatst.

36 TedjeR    
ongeveer 1 jaar geleden door TedjeR
0
Meld

@26

Nee, het gaat over economie.
En dat snap jij kennelijk niet.

37 No newstoday    
ongeveer 1 jaar geleden door No newstoday
2
Meld

@31

De overheid is er om kaders op te stellen waarbinnen burgers kunnen leven .
Binnen die kaders verdeelt de overheid de belastinggelden .
Ook die van de rijken .
En dan niet alleen aan zaken waardoor de rijken nog rijker worden ( uitbreiding + werkgelegenheid maar ook aan zorg , onderwijs en uitkeringen .
En dat zijn zaken die er in de USA voor de burger nu al Een puinhoop zijn voor veel burger , laat staan als de rijken over de verdeling van de belastinggelden zouden gaan .

38 No newstoday    
ongeveer 1 jaar geleden door No newstoday
2
Meld

@6

Je gelooft nog in 'trickle down economics'?

39 Pegasus    
ongeveer 1 jaar geleden door Pegasus
0
Meld

@36

Een echte communistische gedachte die niet klopt.
Dat heeft men in de communistische landen aan den lijve ondervonden .
Rijken werken , tenzij ze erfgenamen zijn wat niet heel vaak voorkomt tegenwoordig, wel degelijk.
Niet met hun handen maar met hun geestelijke vermogens wat zeer vermoeiend is .
Ze zijn niet zielig maar dat is de arbeidersklasse met de vele arbowetten tegenwoordig ook niet meer.
Die zit op zaterdag ook niet uitgeput in de stoel.
Geeft aan dat rijke mensen toch niet zo'n luizeleventje leiden als jij denkt.
Geen medelijden hoor!
Maar met geen van beiden .
Maar waren er geen werkgevers dan zouden er ook geen arbeiders zijn .
En dan ?
Ik dacht dat men tegenwoordig zo ver was om begrip voor beiden te hebben omdat beiden nodig zijn.
Alleen bij de SP moet je intellect en daaruit voortvloeide leiding niet waarderen en naar kunnen betalen zoals dat vroeger in de Sowjet Unie en satellieten ook niet gewaardeerd werd.
Een gevolg daarvan is het afromen van inkomsten ten behoeve van de partijkas.
Dan krijg je geen kwalitatief hele goede mensen die iets kunnen in een regering .
Het vasthouden aan principes die overal in de wereld tot mislukkig hebben geleid ( tenzij met forse onderdrukking in stand gehouden ) is ook niet slim .


40 No newstoday    
ongeveer 1 jaar geleden door No newstoday
3
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Trump krijgt gelijk over China van Democraat...
Schumer heeft precies dezelfde zorgen over Ch...

12 uur geleden door Vageali6888

Warm huis wordt luxe
De energienota dreigt volgend jaar een groot...

16 uur geleden door chouffleur

Annabel Nanninga (FvD): ‘Plaats asielzo...
Bij het huisvesten van asielzoekers in Amster...

3 uur geleden door Inter

Een op de drie auto's kreeg in 2017 boet...
Nederland telde vorig jaar ruim 9 miljoen aut...

23 uur geleden door Nu.nl

Baudet tijdens Klimaatdebat: geen 1.000 milja...
Het Kabinet Rutte is van plan 1.000 miljard u...

11 uur geleden door PabloEscobar


ADVERTENTIE


Laatste reacties
Wild Rover
Van Gerwen compleet verrast en boos na 'bierd...
Dan had 'ie hockeyer moeten worden....

minder dan een minuut geleden door Wild Rover

in holland
Daar is hij dan: de sneeuw!...
Hier in Den Haag ligt er 1 mm en sneeuwt het ...

minder dan een minuut geleden door in holland

FUBAR76
Familieleden van schutter Straatsburg weer vr...
@9, tijdje niet gehoord. U heeft weer vrijhed...

1 minuut geleden door FUBAR76

WijzeDwaas
Nieuwe polio-achtige ziekte in opmars, treft ...
@311Dat zijn alle argumenten vandaag?...

1 minuut geleden door WijzeDwaas

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig