Buitenland
  • 14
De Verenigde Staten trekken zich terug uit het klimaatakkoord van Parijs. Dat melden bronnen "met directe kennis van de beslissing" aan de Amerikaanse nieuwssite Axios. Trump had na zijn bezoek aan de G7 in Brussel al aangekondigd dat hij deze week een besluit zou nemen. Details over de t ...

ongeveer 1 jaar geleden door Pegasus

REAGEER MET EEN EMOJI
13
1
2
2
3
12

@94 : i know...inhoudelijk, ethisch e.d. niet fris idd; wat we de afgelopen jaren hebben mogen zien op mondiaal politiek gebied is m.i. zeker een grondstoffen oorlog en ook een infrastructuren oorlog. Afrika heeft in delen wel infrastructuur verkregen door o.a. de Chinezen, en nee dit ging niet van een leien dakje; heb de docu's ook gezien en veel vragen er aan over gehouden ook question. T.t.v. de industriële revolutie all over the planet ging het ook niet altijd fijn; daar waar groot geld aanwezig is om meer geld te maken zal dit blijven. De transitie van fossiele brandstoffen naar schonere vormen is er tevens ook een om huidige belangen en financiën te behouden c.q. nog meer te vergroten.

101 A+++energiebewust    
ongeveer 1 jaar geleden door A+++energiebewust
0
Meld

@93 Maar de aarde warmt altijd op? Vandaar dat toentertijd die ijskap die over ons land lag ging smelten. En toen waren wij, van de mensheid er nog helemaal niet. Denk aan de Amersfoorts Kei. Die reuzensteen is hier niet geboren, hoor maar door die ijskap hier naar toe geschoven.

Maar toen die ijskap smolt nam dat ijs die steen niet mee. Die ligt er nog. Niemand is er naar komen vragen: "Zeg, rare Hollanders, die steen, die kei was van ons hoor en nou willen wij hem terug."

102 Jona G.    
ongeveer 1 jaar geleden door Jona G.
15
Meld

@99
H2O kan niet direct door mensen beinvloed worden. Wel de stijging van de temperatuur..
En die wordt mede veroorzaakt door CO2 uitstoot.

103 GreyB    
ongeveer 1 jaar geleden door GreyB
3
Meld

Ik ben ook voor meer schone energie. De kosten moeten maar uit de zorg (iedereen wordt toch gezonder dan) en sociale voorzieningen (iedereen krijgt werk) gehaald worden.

104 JackKropotkin    
ongeveer 1 jaar geleden door JackKropotkin
11
Meld

Dikke eco-tax op Amerikaanse producten...?

105 uahoera    
ongeveer 1 jaar geleden door uahoera
1
Meld

@54
"Geweldig, heel goed dat dat miljeugedoe ophoudt. De arrogantie om te denken dat mensen, alsof ze God zijn invloed op het heelal hebben. De eerste de beste vulkaanuitbarsting brengt het miljeu voor eeuwen schade toe maar daar hoor je die miljeufanaten nooit over.

Geeft niet, morgen gewoon weer eens gas geven, vroem, vroem ..."

Als er al een god bestaat, dan is dat de grootste boerenlul die er rondloopt als hij maar doorgaat ellende te creëren. Het is de mens die hier de boel kapot maakt. Met winstgeile idioten als Trump voorop.
En de "milieufanaten" hebben het wel degelijk over de invloed van vulkanisme op het milieu. Maar daar verander je weinig aan. Je verandert datgene waar je invloed op hebt. En dat is het menselijk handelen.

106 Tismewat    
ongeveer 1 jaar geleden door Tismewat
3
Meld

@99 ""Het grootste broeikasgas is ........ H2O ""
https://www.knmi.nl/kennis-en-datacentrum/uitleg/broeikasgas-waterdamp:
"Waterdamp werkt als een versterkingsmechanisme voor andere effecten die de atmosfeer koelen of opwarmen. Stijgt de temperatuur door de komst van extra kooldioxide en andere broeikasgassen in de atmosfeer, dan komt er in korte tijd extra waterdamp vrij. Door de extra broeikaswerking gaat de temperatuur vervolgens nóg wat meer omhoog. Hierdoor kan de atmosfeer meer warmte vasthouden."

Des te meer reden dus om de andere broeikasgassen onder controle te houden.

107 W. Anstalt    
ongeveer 1 jaar geleden door W. Anstalt
0
Meld

@99 Water dat vrijkomt bij verbranding van fossiele brandstoffen is te verwaarlozen bij wat er uit oceanen verdampt.
Wél kan de atmosfeer bij hogere temperaturen meer waterdamp bevatten.

108 LanCaster    
ongeveer 1 jaar geleden door LanCaster
0
Meld

@5 Climate Change ? jij bedoeld Man Made Climate Change en zelf om dat de verwarren noemen ze het "anthropogenic climate change".

Dat het Klimaat altijd sedert het bestaan van de aarde veranderd beweert niemand en als zodanig is het "climate change deniers" (hoe bedoel je generalisen van mensen die het niet met de IPCC eens zijn ?

109 nosuchname    
ongeveer 1 jaar geleden door nosuchname
10
Meld

@105 Haha, zo'n idioot idee zou Trump hebben kunnen bedenken.

110 JackKropotkin    
ongeveer 1 jaar geleden door JackKropotkin
9
Meld

@54 Invloed op het heelal? Die opwarming betreft alleen de aarde, dat gaat niet verder dan onze atmosfeer. Het heelal is onvoorstelbaar groot, die heeft geen last van onze hebzucht! question

111 Bluth    
ongeveer 1 jaar geleden door Bluth
0
Meld

@108 Maar het is niet te verwaarlozen ivm CO2 uitstoot. Neem nu de verbranding van methaan:

CH4 + 2O2 ---------------> CO2 + 2 H2O

Er komen dus twee keer zoveel deeltjes H2O vrij dan CO2 . Nu is H2O ook nog eens een sterker broeikasgas , waarom dan toch alle aandacht op CO2 ?

112 El Matador    
ongeveer 1 jaar geleden door El Matador
8
Meld

@109 Nou, dat verwarren doe jij wel. Geen touw aan vast te knopen.

113 LanCaster    
ongeveer 1 jaar geleden door LanCaster
1
Meld

@109 : errrhhhm....kom je er zelf nog een beetje uit? @5 : zegt het geheel in perspectief, niets mis met deze post.

114 A+++energiebewust    
ongeveer 1 jaar geleden door A+++energiebewust
1
Meld

@112
Niet opgelet bij de scheikundeles? H2O staat beter bekend als water, en is geen gas........

115 Tismewat    
ongeveer 1 jaar geleden door Tismewat
9
Meld

@113 . Maar zie je dan niet dat die miljeuzorg alleen maar gemaakt is om er geld aan te verdienen?

Ik vind het ook nogal arrogant om te denken dat als stoppen met vervuilen dat zal helpen. Denk aan India waar miljoenen op tweetakt knetterfietsjes rondknallen. Hier moeten de scooters weg (goed idee) en daar knetteren ze rond? Afrika, wat dat continent, hun leiders aan het terugdringen van die uitstoot? Het enige wat zij doen leidt tot de uitstoot van de bevolking die dan hier met een Mercedes naar de Alber Heijn (op loopafstand) willen om de kofferbak vol met eten en drinken te storten.

Het komt er nog eens van dat wij, van het Westen dat Afrika weer onder curatele moeten stellen.
En dan heb ik het nog niet eens over de vervuiling die zo'n megabom in Kaboel vanmorgen veroorzaakte.

== Net zoals we geen enkele reden hebben om onze koelkast vol te stouwen met al het eten dat we tot onze dood nodig hebben, is er voor een oliemaatschappij geen enkele reden om nu al voor honderden jaren aan olie omhoog te boren. Als onze koelkast leeg dreigt te raken, gaan wij naar de supermarkt. Als oliemaatschappijen meer olie nodig hebben, gaan ze zoeken, boren en pompen. Dat gebeurt bovendien met steeds nieuwe, efficiëntere technieken, op plaatsen waar nog niet eerder was gezocht.

Wat ook meetelt: we doen steeds meer met minder. Want we worden telkens efficiënter in het gebruik van onze grondstoffen. Per eenheid product gebruiken we ongeveer elk jaar weer minder grondstof. Met dezelfde hoeveelheid olie kunnen we tegenwoordig veel meer dan honderd, vijftig of tien jaar geleden. Technologische innovatie, ook op het gebied van recycling, zorgt ervoor dat we steeds zuiniger zijn, iets wat soms wordt bespoedigd door strengere milieuwetgeving. Zo besparen we niet alleen grondstoffen, zo besparen we ook op onze uitgaven. ==

https://www.trouw.nl/groen/ecomodernisme-de-aarde-raakt-nooit-op~a1f1b453/

116 Jona G.    
ongeveer 1 jaar geleden door Jona G.
12
Meld

@112 : en ik me maar afvragen waar die flatulentie vandaan komt; drink teveel water schijnbaar..dank vh ophelderen en ga over op structureel single malt..zonder rocks! question

117 A+++energiebewust    
ongeveer 1 jaar geleden door A+++energiebewust
0
Meld

@112 . Koeien stoten ook heel veel methaan uit. En het zou kunnen dat de uitstoot van de dyno's, je weet wel die reuzenreptielen zou het miljeu toen zo hebben aangepakt dat alles ging smelten.

118 Jona G.    
ongeveer 1 jaar geleden door Jona G.
8
Meld

@115 Niet goed opgelet bij de natuurkunde? Ook water kan uiteraard in gasvormige toestand voorkomen.

119 El Matador    
ongeveer 1 jaar geleden door El Matador
3
Meld

@115 : Jij hebt nog nooit iets gekookt in je hele leven?

120 solidsteel    
ongeveer 1 jaar geleden door solidsteel
3
Meld

@112 Omdat zich een evenwicht instelt voor de hoeveelheid waterdamp in de atmosfeer. Wordt de concentratie te hoog (>100% RH=relative humidty) dan condenseert het: regen, sneeuw, druppeltjes (wolken).
De hoeveelheid waterdamp die per jaar in de atmosfeer wordt gebracht is zowat een promille van de hoeveelheid die al aanwezig is. Wat denk je dat een oceaan aan water verdampt?
Daarom maakt dit vrijwel niets uit. Tenzij de temperatuur toeneemt, dan heb je bij gelijke RH meer waterdamp per kubieke meter lucht.

121 LanCaster    
ongeveer 1 jaar geleden door LanCaster
0
Meld

@106 . Nou, rustig maar, Trump woont ook gewoon op deze aarde. Dus als dat miljeu, die lagen in onze atmosfeer echt door ons wordt verziekt hebben hij en zijn vrouw er ook last van.

Wel jammer, dat afgeven op Trump. Wat te zeggen van de Russen? Die lieten vanmorgen vier kruisraketten (ik wist niet dat die nog gemaakt worden) op die jongens van IS naarvallen. Nou, ik zag er net twee afgaan maar daar moet heel veel schade aan het miljeu zijn toegebracht. Een vlammen en rook en rondvliegend stukken boot, niet te weinig. Om het over die leipijzer van Noordkorea maar niet te hebben, die gast stuurt zowat iedere dag een miljeuramp de ruimte in.

Daar zegt niemand wat van, dat mag allemaal maar.

122 Jona G.    
ongeveer 1 jaar geleden door Jona G.
12
Meld

@112 Methaan is ook een groter probleem maar hangt deels samen met voedsel productie. Vreet 3 dagen minder vlees wereldwijd en we redden waarschijnlijk de planeet zo erg is het poep probleem. Daarnaast is het ontdooien van Groenland op zichzelf ook al een groter probleem dan de uitstoot van auto's en industrie op termijn. Wat niet wegneemt dat we aan beiden iets moeten doen. Anders ontdooit groenland inderdaad en dan is de oceaan nagenoeg dood. Wat weer een fantastisch voordeel heeft de zoogdieren populatie op deze planeet zal ook decimeren waarna deze bol zich weer in alle rust kan herstellen.

Maar daar heb ik niks aan, en de kinderen van mijn kleinkinderen al helemaal niet, ik zal ze een setje films achterlaten na mijn dood. Soylent green, outland en mad max. Kunnen ze de kleuters straks mee voorbereiden op een leven als aaseter.

123 Dian    
ongeveer 1 jaar geleden door Dian
1
Meld

@122 Ja hij woont op Aarde hooguit een jaar of 10 , 20 de man is een narcist en geeft enkel om zichzelf daar moet je ook even rekening mee houden

124 MarcusCole    
ongeveer 1 jaar geleden door MarcusCole
1
Meld

@121 , ik heb gedurende mijn opleiding aan de drie-jarige Mavo wel eens gehoord dat alles wat er is. Alles wat tussen de aarde en de uiterste rand van de atmosfeer zit nooit afneemt, nooit toeneemt.

Maar ja, als je gaat rommelen met verbranden en zo, dan kan de inhoud veranderen, dat kan natuurlijk.

125 Jona G.    
ongeveer 1 jaar geleden door Jona G.
6
Meld

@111 Desondanks wordt de meeste warmte middels radiatie(infra rood) terug het heelal ingezonden.

126 El Matador    
ongeveer 1 jaar geleden door El Matador
0
Meld

Wel ja dat varken heeft nog een paar jaar te gaan misschien 7 jaar of zo Hij heeft dus niets te verliezen en als hij het kan zal hij de aarde verzieken en zeker niet beschermen. Maar ja we zeiken allemaal en we doen er geen moer aan Wie zet zich nu echt nog in om deze verziekte wereld te helpen

127 Auwth    
ongeveer 1 jaar geleden door Auwth
3
Meld

Mensen mogen best wel weten dat ik een beetje moest huilen om deze documentaire. Zou verplichte kost moeten zijn op scholen want die generatie moet dit oplossen want wij falen miserabel. http://www.cowspiracy.com/

Zucht diep.

128 Dian    
ongeveer 1 jaar geleden door Dian
2
Meld

@126 Vrijwel precies gelijk aan wat we aan zonnestraling ontvingen. Daar wordt het heelal niet warm of koud van.

129 LanCaster    
ongeveer 1 jaar geleden door LanCaster
0
Meld

@119
Is waar. Maar de vorming van waterdamp wordt in de grootste mate bepaald door de temperatuur. De opwarming is de oorzaak van de vorming van waterdamp. Niet het gevolg.
De wet van Clausius Clapeyron.

130 Tismewat    
ongeveer 1 jaar geleden door Tismewat
0
Meld

Ik ga afbouwen maar meld wel dat ik al ons afval apart aanlever, het licht achter me uitdoe en alleen alle lampens aandoe als er bezoek is. Dubbel glas, nieuwe vriendelijke HR-ketel, douchen met de keukenwekker aan (we overwegen een gasmeter waar mijn voorouders dubbeltjes in wierpen om zo een kubieke meter gas te kunnen gebruiken). Dan gaan we dubbeltjes sparen voor in die gasmeter die de doucheketel aanstuurt. En natuurlijk niet te vergeten, spaarlampen. Wat die precies sparen weet ik niet, in ieder geval geen geld want ik zie nooit eurootjes onder die lampen liggen.

Allemaal nog een mooie avond, geniet van de zon want als die er mee stopt, dan is het over.

131 Jona G.    
ongeveer 1 jaar geleden door Jona G.
5
Meld

F**k al het leven, de ecosystemen op deze planeet - en sommigen staan er nog bij te juichen ook. Idioten.

question

132 mountainlion    
ongeveer 1 jaar geleden door mountainlion
1
Meld

"hoe bedoel je generalisen van mensen die het niet met de IPCC eens zijn ?"

@109 Wetenschap is niet een kwestie van een mening waar je het wel of niet mee eens kunt zijn.

133 mountainlion    
ongeveer 1 jaar geleden door mountainlion
1
Meld

@120
Alles wordt uiteindelijk gas als je het maar genoeg verhit.......

134 Tismewat    
ongeveer 1 jaar geleden door Tismewat
0
Meld

Dank aan de mensen die veel technische uitleg gaven, daar heb, ik althans van bijgeleerd: +

135 Jona G.    
ongeveer 1 jaar geleden door Jona G.
0
Meld

Het is niet alsof Trump in zijn eentje maatregelen tegen klimaatverandering tegenhoudt.
Het volk heeft hem zelf verkozen. Amerikanen zijn verslaafd aan hun koolhydratenrijk voedsel en gas guzzlers. In Amerika moet alles groot. Groot lijf, groot huis, grote auto, groot brandstofverbruik, grote vervuiling. It's the American way.

136 wegwerp    
ongeveer 1 jaar geleden door wegwerp
7
Meld

@133 : Inderdaad, het is eerder een religie, type islam.

137 Wendel    
ongeveer 1 jaar geleden door Wendel
9
Meld

Verfrissend om te zien dat iemand zijn verkiezingsbelofte na komt. Dat zal hier nooit gebeuren.

138 niet-alles-geloven    
ongeveer 1 jaar geleden door niet-alles-geloven
9
Meld

@138 Verfrissend is niet het juiste woord. Daar kom je nog wel achter.

139 LanCaster    
ongeveer 1 jaar geleden door LanCaster
0
Meld

@138 , nee eerder hartverwarmend, euh..ik bedoel zonder hart dan...

140 Tussenderegels    
ongeveer 1 jaar geleden door Tussenderegels
0
Meld

Door mensen als Trump begin ik te geloven dat de aarde toch plat is en de scheppingstheorie zo gek nog niet is. De neo middle ages zijn aangebroken.

141 Tussenderegels    
ongeveer 1 jaar geleden door Tussenderegels
2
Meld

@141 in geval van Trump zou het inderdaad goed mogelijk kunnen zijn dat zijn ouders apen waren....

142 TedjeR    
ongeveer 1 jaar geleden door TedjeR
1
Meld

De mens is de vervuiler en verpest een hoop op deze planeet. Met zijn overbevolking is het een goede zaak dat die afgestraft wordt. Die kans moet je niet voorbij laten gaan. Doorstoken met die handel. We gillen als speenvarkens over het milieu, maar ondertussen lopen allerlei leiders en geldgeil gepeupel de bevolking afhankelijk te maken met papieren regeltjes en andere onderwerping alsof mijn reet en de planeet van hen is... Ik heb maar 1 boodschap... ga van mijn planeet af. Spring in de ruimte en kom nooit meer terug. Of sla de hand aan jezelf, dan kunnen we je over een paar jaar oppompen als fossiele brandstof.

143 sparta    
ongeveer 1 jaar geleden door sparta
9
Meld

@143 Kijk, meneer sparta zit de planeet te redden door ijverig op NK te posten.
Let je wel op, dat als je ons ooit oppompt en verbrandt, je daarmee het klimaat beïnvloedt?
En sorry dat we op jouw planeet zitten.

144 LanCaster    
ongeveer 1 jaar geleden door LanCaster
2
Meld

@107

Neem vliegtuigstrepen.
Deze beïnvloeden de temperatuur direct, zie link, met hele graden.
http://dai.ly/x22692o?start=1920
Dit kon alleen gemeten worden in 2001 9/11, toen er plots 3 dagen geen vliegtuigen vlogen boven heel Noord Amerika.
Wonderbaarlijk genoeg hoor ik daar helemaal niets over, dat is toch op z'n minst vreemd te noemen.
Over de hypothese dat er zonder vliegtuigstrepen meer opwarming zou zijn, durf ik te strijden.
Het zou net zo goed kunnen zijn dat door de afwezigheid van wolken het s'nachts veel harder afkoelt en dit uiteindelijk een daling van Temperatuur geeft.

145 kenny013    
ongeveer 1 jaar geleden door kenny013
0
Meld

@113 wijs mij naar een video waar iemand beweert dat het klimaat van de planeet altijd is geweest zoals het 40 jaar geleden was of dat het klimaat een constante is, en verklaar mijn eens hoe het klimaat op deze planeet in en uit ijstijden viel ?

En hoe kan de mens daar ooit wat mee te maken hebben gehad ?

Dom houden kan iedereen zich en mensen beledigen voel ik me niet beter van.

Climate Change , na global warming , wat is dat met mensen die bang zijn om tikfouten te maken ? Man Made Global warming en Man Made Climate change en IPCC's claim:
de verandering sedert 1960 of zo is 100% veroorzaakt door mensen.

How the heck do thet knows that ? we have proof, what proof ? the climate is changing..
That i know.

PS when humans got creative in Europe they pretty much capped ALL forrests in Europe
and then they went to the USA and did the same thing there, next to nearly wiping out the locals who for some reason did Not find the now USA or South America because Columbus did at least that is what my teachers tried to make me believe you see I believe the Spanish found something "people and land and gold and resources to take from by force"

I do believe in God but Do Not believe in Politicians but Trump is not a politician.
er zijn waarschuwingen genoeg over Paris "mandetory" en het verbaast me totaal niet dat Trump dit afgeslagen heeft.

146 nosuchname    
ongeveer 1 jaar geleden door nosuchname
9
Meld

@144
Zal me niet boeien hoor. Ik plemp ook maar wat neer omdat het hele onderwerp gewoon belachelijk is.
We plegen overbevolking, maar als er wat in Afrika gebeurt rukt men met groot materiaal uit om elke ziel te redden.
We plegen overbevolking, toch doet men onderzoek naar de wonderpil van het eeuwige leven.
We plegen overbevolking en vervuilen, toch blijft men maar alles met kunststoffen produceren.
We plegen overbevolking, terwijl de sociale problemen zich opstapelen in dichtbevolkte gebieden.
We plegen overbevolking terwijl de aarde niet eens meer normaal voedsel kan voorzien. We vissen oceanen leeg, lopen voedselproducten te manipuleren en ga maar door.

Zijn we te redden???... Ik lach me krom. Het is wachten op de opeenstapelende drama's die de toekomst ons brengt. Het probleem is niet het klimaat, maar de mens zelf. Zijn aantallen zijn onverantwoordelijk en dat is wat ons al die technologische vooruitgang heeft gegeven.
Men loopt mensen hoop te geven en laat ze ervoor betalen.

147 sparta    
ongeveer 1 jaar geleden door sparta
9
Meld

@1 `36. In Dubai, van die oliemoslims staat de hoogste toren ter wereld. Hoe een kleine zandbak toch in iets hoogs groot kan zijn.

148 Jona G.    
ongeveer 1 jaar geleden door Jona G.
1
Meld

@142 . Dat zullen dan blonde apen uit Duitsland zijn geweest?

149 Jona G.    
ongeveer 1 jaar geleden door Jona G.
2
Meld

Moet slapen, dag allemaal.

150 Jona G.    
ongeveer 1 jaar geleden door Jona G.
0
Meld

@147
Saving the Planet
https://youtu.be/7W33HRc1A6c?t=1m28s
By George Carlin

151 kenny013    
ongeveer 1 jaar geleden door kenny013
0
Meld

Aanklagen en voor het internationale gerechtshof ermee.

152 zeikenderechter    
ongeveer 1 jaar geleden door zeikenderechter
2
Meld

Om een omkering van de escalerende decompensatie v/d natuurlijke Aarde
te bewerkstelligen moet per direct gestopt worden met massa-consumptie
en dus ook massa-produktie.
Nou ja, need I say more ?

153 m+m = Z    
ongeveer 1 jaar geleden door m+m = Z
0
Meld

@151
Exact ...... LOL

154 sparta    
ongeveer 1 jaar geleden door sparta
5
Meld
155 Hoofd bijzaken    
ongeveer 1 jaar geleden door Hoofd bijzaken
1
Meld

** gebruiker verwijderd **

@155
snap jij het nog?

Altright::....voor het volk! voor het volk !voor het volk!

maar zodra hun despootje binnen is, boeit het volk niet meer.

156 gebruiker verwijderd    
ongeveer 1 jaar geleden door gebruiker verwijderd

We wijzen wel naar Trump, maar in Nederland geven we ook geen flikker om het milieu.

- anders was er wel een immigratiestop om de overbevolking terug te draaien

- anders zouden we de 10 miljard euro die de multiculturele samenleving kost, gebruikt hebben voor zonnepanelen

- anders zou Dr Dre nu floreren

- anders zouden we milieuinvesteringen van de loonbelasting kunnen aftrekken

- anders zouden we verhuurders verplichten om hun huizen tot minimaal energieniveau B te isoleren

- amders zouden we priverijders die electrisch rijden net zo bevoordelen als leaserijders.

Linksen belijden het milieu met de mond. Maar 6% stijging van de jaarlijkse belastinginkomsten is nu eenmaal belangrijker.

157 Sterke    
ongeveer 1 jaar geleden door Sterke
6
Meld

@157
Dr Dre moet Dr Ten zijn.

158 Sterke    
ongeveer 1 jaar geleden door Sterke
1
Meld

Geen oplossing géén probleem

159 charmeur    
ongeveer 1 jaar geleden door charmeur
11
Meld

Als we eerst eens al onze eigen rotzooi opruimen is al 3/4 % van het milieu-probleem opgelost. Haal die plastiek flessen uit de zee en verbied de verkoop van dat spul. Verpak in houtkrullen en niet in tempex, enz.

160 Mollevanger    
ongeveer 1 jaar geleden door Mollevanger
3
Meld

Groot gelijk heeft Trump .
Trump laat zich niet oplichten zoals zoveel landen die ja en amen hebben
geknikt naar dat belachelijke klimaatakkoord .
Nederland gaat het minstens 30 miljard per jaar kosten en dan stijgt de
temperatuur over 20 jaar misschien een graadje minder . Belachelijk of moeten we veranderen in een 3e wereldland ?


http://climategate.nl/2016/06/01/het-klimaatakkoord-van-parijs-hebben-politici-dat-akkoord-wel-gelezen/

161 Camaro    
ongeveer 1 jaar geleden door Camaro
14
Meld

De enige valide reden om gasloos te worden is dat het netwerk in Nederland zwaar verouderd is en vervangen dient te worden op kosten van de distributeur.
menu huis gebouwd voor 1980 kent roestende leidingen en weggerotte verbindingen.
Die qua vervanging echt noodzakelijk zijn
Electro opnieuw aanleggen ivm toename energie verbruik is subsidie werk..
niks milieu.. economie

162 charmeur    
ongeveer 1 jaar geleden door charmeur
6
Meld

Trump heeft gelijk , de landen die dat akkoord tekenden zijn juist achterlijk ...en ook de mensen die hierin geloven...
http://www.wijwordenwakker.org/content.asp?m=M26&s=M68&ss=P2299

163 Camaro    
ongeveer 1 jaar geleden door Camaro
13
Meld

@163 Ik heb ook sterke twijfels. Maar wat moeten we hier: https://climate.nasa.gov/vital-signs/global-temperature/ mee?

164 case    
ongeveer 1 jaar geleden door case
3
Meld

"Klimaatverdrag Parijs : Reactie van de PVV : ‘Neem voorbeeld aan Trump’ - VIDEO"

https://www.nieuwskoerier.nl/news/137209-klimaatverdrag-parijs-reactie-van-de-pvv-neem-voorbeeld-aan-trump-video

165 Dubbeltje    
ongeveer 1 jaar geleden door Dubbeltje
1
Meld

** gebruiker verwijderd **

De nood om 'ecocide' en 'misdaden tegen de planeet' strafbaar te stellen wordt steeds hoger.

166 gebruiker verwijderd    
ongeveer 1 jaar geleden door gebruiker verwijderd

Dàt zijn toch wel even een paar overtuigende links die @Camaro daar plaatst.
Die zijn ondertussen al zó vaak afgefakkeld, dat alleen dàt al een stevige CO2 bijdrage heeft opgeleverd. Maar in deze gevallen is dat het wel waard....

167 Münchhausen    
ongeveer 1 jaar geleden door Münchhausen
0
Meld


Ik snap Trump echt niet!
Er komen straks méér en groter orkanen en tornado's.
De zeespiegel stijgt en plaatsen als New Orleans houden het dan echt niet meer droog!
En dit allemaal voor de winst op korte termijn question


168 Uit Den Haag    
ongeveer 1 jaar geleden door Uit Den Haag
7
Meld

@168 Ja, maar dan is Trump allang geen president meer, en dus zou het ook zijn probleem/verantwoordelijkheid niet meer wezen >_>.

169 Neobullseye    
ongeveer 1 jaar geleden door Neobullseye
1
Meld

@164 Gewoon inzoomen op die kleine stukjes waar de temperatuur naar beneden gaat om je eigen gelijk te bewijzen natuurlijk question.

170 Neobullseye    
ongeveer 1 jaar geleden door Neobullseye
1
Meld


Elsevierweekblad.nl Logo
ACTUEEL
OPINIE
NEDERLAND
BUITENLAND
ECONOMIE
ONDERZOEK
AMERICAN DREAMERS
Foto: AFP
Simon Rozendaal SIMON ROZENDAAL
Opzeggen klimaatverdrag zou best verstandig besluit zijn van Trump

Door Simon Rozendaal - 01 juni 2017
Als de Amerikaanse president Donald Trump vandaag inderdaad uit het klimaatakkoord van Parijs stapt, zou dat een verstandig besluit zijn – misschien wel de eerste verstandige beslissing – van een verder merkwaardige, soms zelfs ietwat malle president.

Het in 2015 in de Franse hoofdstad gesloten akkoord is futiel in de strijd tegen de opwarming van de aarde. In de eerste plaats zijn de in Parijs gemaakte afspraken voor de meeste landen niet meer dan een façade. Veel, vooral niet-Westerse, wereldleiders weten dat het bij Europese politici en NGO’s (bron van ontwikkelingsgeld en andere steun) indruk maakt om groen te poseren en zij applaudisseerden op het Parijse podium dus voor windmolens en zonnecellen, terwijl ze beseffen dat er maar één manier is om hun arme landen te verheffen: goedkope steenkool.

Trekt Amerika zich terug uit Klimaatakkoord? Trump houdt de spanning erin

Zelfs als alle landen zich aan de in Parijs gemaakte afspraken zouden houden, heeft het geen nut. Zoals het Copenhagen Consensus Center van de slimme Deen Bjorn Lomborg aantoonde op basis van cijfers van de Verenigde Naties zelf, levert Parijs in 2100 een afkoeling van 0,05 graad Celsius op. Welnu, als je 0,05 afrondt dan kom je op een dikke nul terecht.

Waarom eruit stappen als Parijs toch niks oplevert?

Natuurlijk kun je de redenering omdraaien en stellen dat het een irrelevante actie is van de Amerikaanse president is om uit Parijs te stappen. Als een maatregel nul bijdrage oplevert, heeft eruit stappen ook generlei waarde.

Toch is dat niet helemaal waar. In Europa is sprake van klimaathysterie. Veel, vaak goed opgeleide, jonge mensen met het hart op de juiste plaats denken dat de opwarming van de aarde het grootste probleem is dat de planeet ooit heeft meegemaakt, dat het bovenal door mensen wordt veroorzaakt, dat er dus iets tegen te ondernemen valt (met windmolens, zonnecellen en oplaadpalen voor elektrische auto’s) en dat ‘de wetenschap’ het daar over eens zou zijn. Wellicht is het besluit van Trump zo´n koude douche voor veel van die mensen dat ze wakker schrikken.

Tegelijkertijd genereert stoppen met Parijs veel geld waarmee allerlei nuttige dingen kunnen worden gedaan. Bijvoorbeeld om te stoppen in wetenschappelijk onderzoek met als doel alternatieve energiebronnen (thorium-kernenergie, zonnecellen, 3e generatie biobrandstoffen) te ontwikkelen die echt goedkoper zijn dan fossiele brandstof.

171 charmeur    
ongeveer 1 jaar geleden door charmeur
9
Meld

Daarom koop ik geen Amerikaanse producten meer en hamburgers , ik wil door mij leefgewoonte het milieu niet aan taste en stop met het consumeren van Amerikaanse producten.
Krijg maar een hartverzakking Trump achterlijke malloot.

172 qubix    
ongeveer 1 jaar geleden door qubix
3
Meld

@171 Niet helemaal waar. Zuid Amerika bijvoorbeeld heeft de zonne energie ontdekt. Nicaragua draait er voor 50% op. In Schotland zorgt wind en water energie voor zo'n 40% van de behoefte. Hoe meer je als land op je eigen bronnen kunt vertrouwen, hoe minder je afhankelijk bent van de buren met bv steenkool.

173 Aliaz    
ongeveer 1 jaar geleden door Aliaz
0
Meld

Trump denkt slim te zijn, maar dit krijgt hij als een boemerang terug. De VS is een onbetrouwbare partner geworden en president Trump zet mensen graag te kakken ter ere en glorie van zichzelf. Wie wil daar nu nieuwe deals mee sluiten? Vraag is of Trump überhaupt weet hoe hij bilaterale deals moet sluiten.

Maar goed, als je als president Trump niks kan dan kun je altijd nog wetten afschaffen. Met nieuwe wetgeving komen is in de laatste 150 dagen vrij weinig terecht gekomen. Over 500 dagen is er waarschijnlijk weer een Democratische meerderheid en krijgt Trump sowieso vrij weinig meer gedaan.

174 Vaartuig    
ongeveer 1 jaar geleden door Vaartuig
0
Meld

@161

Als het aan mensen zoals jou lag waren we ook doorgegaan met CFK's. Want ach, dat ozon wat ultraviolete straling tegenhoudt kan ook als nadeel worden gezien.
-
Ik mis in je antwoord nog dat door CO2 planten gaan groeien. Net als op andere planeten waar niks groeit en waar de atmosfeer toch voor 95% uit CO2 bestaat.

175 Vaartuig    
ongeveer 1 jaar geleden door Vaartuig
0
Meld

@173 "Nicaragua draait er voor 50% op"

Die doen dus ook niet mee aan het akkoord van Parijs question.

176 JackKropotkin    
ongeveer 1 jaar geleden door JackKropotkin
2
Meld

Verdomme hij is 2 dagen te laat. "Am 30. Mai ist der Weltuntergang, wir leven nicht mehr lang..."

177 Bier is bitter    
ongeveer 1 jaar geleden door Bier is bitter
1
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Doorbraak: Linkse mensen hebben een genetisch...
Uit de jongste wetenschappelijke publicatie v...

11 uur geleden door Anti-links

'Dag dokter, ik ben reli­gieus verwa...
'Dag dokter, ik ben reli­gieus verward.""O,...

1 dag geleden door Schildpad

Anti-vaccinatiecampagne aangevoerd door homeo...
De Nederlandse Vereniging Kritisch Prikken (N...

1 dag geleden door Wilmama

Algerije verbiedt boerka op het werk
Algerije heeft het dragen van gezichtsbedekke...

1 dag geleden door AD

Oud-premier Wim Kok (80) overleden
Oud-premier Wim Kok is overleden. Hij was van...

3 uur geleden door Barbapapa-7,5


ADVERTENTIE


Laatste reacties
TedjeR
We worden vervangen...
Je vraagt je af wat voor halucigene drugs ze ...

minder dan een minuut geleden door TedjeR

Drs. Mezun
Maatregelen om roken te ontmoedigen zijn geen...
Als ze klaar zijn met de rokers zijn jullie a...

1 minuut geleden door Drs. Mezun

Proemevla
Klimaatbeheersing + Kredietbeperking = Krimp...
Er zijn geen grenzen aan groei (there are no ...

1 minuut geleden door Proemevla

dr.Bedwetter
We worden vervangen...
@41 "natuurlijke groei ... sommige herkomstgr...

1 minuut geleden door dr.Bedwetter

Gewoon een student
We worden vervangen...
@60 Dat durf ik eerlijk gezegd niet te zeggen...

1 minuut geleden door Gewoon een student

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig