Vluchteling moet Nederlandse waarden leren kennen (ad.nl)


Vluchtelingen met een verblijfsvergunning moeten de Nederlandse normen en waarden beter leren kennen door bezoeken aan bijvoorbeeld het Verzetsmuseum of homobelangenclub COC. Het kabinet gaat hiermee vanaf dit najaar experimenteren. ...

door --------- in Binnenland  ·  39 Reacties

  • 0
  • 527x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Tijdverspilling.

4
1 Wild Rover

Ja zeggen, status cadeaukrijgen en weer gewoon de reil-cultuur uit het land van herkomst gaan bejubelen, praktiseren en opleggen aan notabene inwoners van hun gastvrije land

6
2 Tjeempie

* Verwijderd door de redactie *

3 hk-sr

** gebruiker verwijderd **

@1 nou dit plan lijkt me best zinvol , t gaat om mensen met een verblijfsvergunning.
Vorig jaar stond er op nujij een verkorte versie van de inburgeringscursus , met de meest maffe vragen , Willem van Oranje , wanneer werd t volkslied geschreven , ik was gezakt question
Wat heb je daaraan als je moet inburgeren ?
De taal machtig zijn , de normen en waarden leren lijkt me zinvoller

4 ---------

Probleem met die mensen is dat geloof,..

5
5 iedereen heeft recht op mijn mening

@1 Juist. Daarnaast is het ook nog eens een verspilling van belastinggeld.

6
6 Black65

** gebruiker verwijderd **

@3 heb je t artikel gelezen , participatieverklaring tekenen ?

Ik vind dat goed plan , houdt men zich daar niet aan , dan maatregelen nemen , je houdt je aan de normen en waarden van een land

7 ---------

Het gros van de autochtonen is nog nooit naar het verzetsmuseum geweest en velen denken helemaal niet zo positief over homo's (behalve als men zich af wil zetten tegen moslims, dan is met plotseling o zo tolerant).
Als men zich aan de wet houdt moet dat genoeg zijn, we hebben hier geen gedachtenpolitie. Je kunt niet blijven volhouden dat wij zo'n open samenleving hebben als je opinies gaat voorschrijven.
Iedereen mag denken wat hij/zij wil, je mag er alleen niet altijd naar handelen.

3
8 PuurHagelslag

Het lezen van dit soort draadjes is is ook zinvol voor de integratie.
Hier leest men tenslotte, wat de Nederlandse normen en waarden zijn en hoe men over ze denkt. SARC

5
9 sockknitter

* Verwijderd door de redactie *

10 hk-sr

@7 , "heb je t artikel gelezen"

Nu leg je de lat wel erg hoog he?

Je gaat hier nu toch geen reacties op basis van feiten verwachten?? question question

5
11 Weet geen naam

Ondanks dat vluchtelingen hier maar tijdelijk verblijven, tot hun eigen land veilig is, vind ik dat zij zich ook aan de Nederlandse wet moeten houden. Dus eigenlijk geen slecht idee om ze wat dingen bij te brengen. Maar als zij zich er niet aan wensen te houden, moet dat toch gevolgen hebben. Uitzetten, boete of celstraf.

2
12 benbenieuwd

** gebruiker verwijderd **

@10 ik ben anders vrij hard hoor in mijn mening hoe zaken zijn geregeld , veel te vrijblijvend , gaan asielzoekers de fout in (criminele activiteiten , anderen aanvallen , etc etc ) wegwezen ,ik ben ook voor strenger uitzettingsbeleid , uitgeprocedeerd is uitgeprocedeerd.

Maar wat is t nut van vragen over Willem van Oranje etc ? Ik heb dan liever een plan zoals dit dat we hier homo haat , antisemitisme , vrouwenhaat etc niet tolereren

13 ---------

Geldverspilling van de bovenste plank.
Dure externe bureau's die worden ingezet om deze cursussen te geven. Voor een inburgeringscursus vragen ze zo'n 1000 euro per migrant.
En nu ook nog een trip naar het verzetsmuseum? Doe er maar ook gelijk een rondvaart bij over de Amsterdamse grachten, en de Keukenhof, of het Rijksmusrum.
Kassa!

1
14 Strongoli

@14 En even langs de walletjes. Dan blijven ze tenminste van de Nederlandse meisjes af. Die migranten maken de zwembaden onveilig voor meisjes. Laat ze als de nood hoog is maar naar de walletjes gaan.

4
15 benbenieuwd

** gebruiker verwijderd **

@15 niet alle migranten ,niet gaan generaliseren aub, degenen die zich wel aan dat soort zaken schuldig maken asap wegwezen.

Dit plan is er vlg mij nou net voor bedoeld dat we deze zaken niet tolereren , t gaat hier over mensen met een verblijfsvergunning , je hebt je te houden aan normen en waarden van een land
Vrijblijvend hier verblijven zonder je daaraan te houden , is gek , vandaar de participatie verklaring.
Wat is er mis met dat plan dan ?

16 ---------

Totaal zinloos.

Dat ze wat van ons zien betekent niet dat ze het overnemen.

3
17 MARCUSAURELIUS

Heel verstandig, en volstrekt geen verspilde tijd en middelen. Vluchtelingen worden anders enkel geconfronteerd met de schuimbekkende "daar moet een piemel in" bezorgde burger. Tja, als dát het voorbeeld is wat ze gepresenteerd krijgen, is de integratie bij voorbaat al mislukt.

Opmerkelijk overigens, dat juist diegenen, die zo hard om aanpassing krijsen, dezelfden zijn, die er als de kippen bij zijn om dergelijke voornemens ogenblikkelijk als verspilde tijd en moeite weg te zetten.

Je zou bijna denken, dat ze juist mislukkingen willen, op dit vlak.

4
18 Biesbush

@16 Wat er mis is met dit plan? Op zich natuurlijk een goed idee om te laten weten hoe het er in Nderland aan toe gaat. Maar als men zich er niet aan houd moet dat gevolgen hebben. En dat gebeurt waarschijnlijk niet. Hier in Nederland is iedereen gelijk. En dat willen de migranten maar niet begrijpen. Vrouwen en meisjes worden lastig gevallen. Homo's en christenen worden gepest en bedreigd en er word amper wat tegen gedaan. Het word tijd dat de politiek daar eens werk van gaan maken.

1
19 benbenieuwd

integreren doe je met hart en ziel, niet met dwang en regels

2
20 Kattekop

** gebruiker verwijderd **

@19
'Vrouwen en meisjes worden lastig gevallen. Homo's en christenen worden gepest en bedreigd en er word amper wat tegen gedaan' Daar moet zeer zeker keihard tegen worden opgetreden , en mijn mening is dan wegwezen , ik ben tevens van mening dat mensen die hier al jaren en jaren wonen en nog steeds belabberd nederlands spreken alsnog een taalcursus moeten volgen , zo niet dan zou dat consequentie;s moeten hebben, korten op uitkering b.v

Ik ben echt hard in dat soort dingen , maar vertel mij nou eens wat is t nut van dingen leren over Willem van Oranje tijdens inburgerings cursus ?
Is dit plan niet veel beter ?

21 ---------

De islamitische normen waarden staan ten alle tijden boven alles. Het is dan ook wel erg naïef om te denken dat een groot deel van de vluchtelingen (een deel heb je geen last van) zich plotsklaps anders gaan gedragen jegens, bijvoorbeeld homoseksuelen.

De meeste tweede en derde generatie moslims in Nederland hebben het al niet om homoseksuelen, of Joden. En dat zijn mensen die zijn ingeburgerd (nou ja....).

4
22 Bluth

@21 Ja, Geschiedenis heeft weinig nut. Ze moeten weten hoe het er hier NU aan toe gaat. En dat ook accepteren. Anders wegwezen. Maar helaas is het moeilijk om ze hier nog weg te krijgen. Verdragen en zo. Die moeten helemaal opnieuw bekeken worden.

1
23 benbenieuwd

@22 , M.b.t. de homo's.

Ga eens naar een voetbalclub met louter autochtonen leden, voetbal mee en na de wedstrijd, onder de douche, geef je aan dat je homo bent.

Ik zie graag je ervaring her verschijnen.

Ik kan je 1 ding verklappen. Homoseksualitiet is ook onder de autochtone bevolking lang niet zo geaccepteerd als dat men je wil laten geloven.

3
24 Weet geen naam

Als ik de reacties hier en voorheen op Nujij zo volg, is het maar te hopen dat ze niet inburgeren.
De normen en waarden die velen hier ten toon spreiden zijn minstens zo verrot als hetgeen zij vluchtelingen, allochtonen, buitenlanders en moslims toedichten.

5
25 Johnny

@4 Als ze intolerant zijn, gaat een excursie hun mening niet veranderen. Het ene nutteloze plan veranderen voor het andere noem ik geen vooruitgang.

1
26 Wild Rover

@25 Daarom vlucht men ook hierheen, omdat het leven en vrijheid een heel stuk minder is dan in het thuisland natuurlijk
Logisch..

3
27 Voxpopuli

** gebruiker verwijderd **

@26 Wanneer ze intolerant blijven , mogen daar wmb sancties opstaan , men houdt zich aan de Nederlandse normen en waarden zo niet , sanctie , kan korten op uitkering zijn b.v
Ik ben niet voor softe aanpak of zo , men heeft zich maar aan te passen , de vraag is en daar geef je geen antwoord op , wat hebben vragen over Willem van Oranje voor nut ??

Wbt homoseksuelen , ik las gister een draadje over homehuwelijk , nou zo geaccepteerd is dat hier nog niet hoor, zowel door religieuzen niet , alswel door atheïsten niet.
Wbt antisemitisme , ook dat wordt gepruimd door regeerders hier , laten we nou niet gaan doen alsof dat allemaal weg is uit de maatschappij , was dat maar waar

28 ---------

@3

Vertel, hoeveel ken je er?

0
29 Pegasus

Natuurlijk moeten zij zich aanpassen. Maar omdat zij uit een heel andere cultuur komen kan je niet verwachten dat ze binnen een maand geïntrigeerd zijn. Dit kost nu eenmaal tijd.

2
30 Chinees

@30 Wat mij betreft hoeven ze zich juist helemaal niet aan te passen, dat is verspilde moeite en weggegooid geld. Islamieten passen zich niet aan, dat blijkt al decennia lang.Terug zodra het kan.

3
31 Okke Hel

@31 Dus alle moslims zouden wat u betreft Nederland uit moeten.
Heeft u persoonlijk slechte ervaringen met moslims?
En heeft u soms ook nooit een moslim gezien die goed geïntrigeerd is.
Is het dan echt zo slecht gesteld met alle moslims.
Wat mij betreft zijn ze welkom. Maar dan moeten ze zich wel gaan inspannen om te intrigeren.
Als ze dit niet doen en zich ook niet aan ons rechtssysteem houden, dan ben ik ook voorstander om ze te laten uitzetten.

3
32 Chinees
33 Pegasus

@33 geweldig toch. Ze zijn echt niet allemaal slecht, maar zo worden ze wel neergezet

2
34 Chinees

@20 Klopt. Dat houdt dus in dat 99% van alle migranten met een islamitische achtergrond de toegang moet worden geweigerd dan wel moet worden uitgezet.

1
35 thestranger

@7

En nu de praktijk naast dat "goede plan".

0
36 ObadiahZ

@11

Lees @36

0
37 ObadiahZ

@32 " Maar dan moeten ze zich wel gaan inspannen om te intrigeren"

Dat meen je vast niet...

Intrigeren : http://www.woordenboeken.nu/betekenis/nl/intrigeren

0
38 decede

@36 De praktijk is dat de asielzoekers (statushouder) de weg naar ontheffing goed weten te vinden. Vaak via een jurist voor de asielzoeker die door de overheid betaald wordt.

Heel ingewikkeld is het ook echt niet meer om Nederlander te worden via ontheffing.
"Wie voor zijn inburgeringsexamen zakt, kan ontheffing van inburgeringsplicht krijgen door aan te tonen voldoende (600 uur) geleverde inspanning te hebben gedaan. "
Er komen steeds meer Nederlanders komen die Nederlandse taal niet beheersen. Tijdens de naturalisatieceremonie op het gemeentehuis kunnen veel nieuwe Nederlanders in de praktijk nu de zin "dan verklaar en dat beloof ik niet uitspreken".

Bron : https://www.inburgeren.nl/inburgeren-hoe-moet-dat.jsp?language=en

0
39 Ruud100

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
ThWil
Vandalen slaan erop los in kabouterbos: ‘De tranen stonden in mijn ogen’

De russen zijn nederland binnengevallen...

2 minuten geleden geplaatst door ThWil

baba jaga
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@131 Waarom hebben vrouwen kleinere voeten dan mannen? Zodat ze dichter bij het fornuis kunnen staan.Er zitten veel vrouwelijke hormonen...

8 minuten geleden geplaatst door baba jaga

ThWil
“Rusland is zich massaal aan het bewapenen”, waarschuwt Duitse defensieminister

Kunnen al die alpha aapjes niet ten strijde trekken, dan hoeven de gewone man en vrouw zich verder niet meer druk te maken. ...

10 minuten geleden geplaatst door ThWil

Strongoli
Offtopic

@2698Blijft vreemd dan dat je daar bij de aanmelding dan niet op geattendeerd wordt en dat daar ook niets in de huisregels over vermeld staat....

10 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Olivia
Offtopic

katootje huisman 12:58 (0 minuten geleden)aan redactieHierbij geef ik de opdracht aan Nieuwskoerier mijn gegevens te verwijderen , inhou...

11 minuten geleden geplaatst door Olivia

wildersfan
Ollongren: Poetins grens stopt niet bij de NAVO-grens

@15 Als ik iemand vertel dat ik de bijbel aan het lezen ben, dan denken autochtonen dat ik gek ben. Misschien kunnen we dit ook realiseren voor ...

12 minuten geleden geplaatst door wildersfan

wildersfan
Ollongren: Poetins grens stopt niet bij de NAVO-grens

@15 Tijdens de geschiedenislessen op school meer aandacht voor het foute verleden van de islam?...

14 minuten geleden geplaatst door wildersfan

ThWil
Mensen met een krappere beurs zijn groener bezig dan rijken

@33 Je hebt de verkeerde persoonsvorm gekozen, het is namelijk de 1e persoon enkelvoud....

15 minuten geleden geplaatst door ThWil

Marrie1
Ollongren: Poetins grens stopt niet bij de NAVO-grens

@6Het MO valt ons op een andere manier en via een andere weg aan.En daar zijn ze al goed ingeslaagd....

16 minuten geleden geplaatst door Marrie1

wildersfan
Kabinet gaat met onderwijs, politie en bedrijven in gesprek over Jodenhaat

Misschien meer aandacht voor de holocaust tijdens geschiedenislessen. En misschien meer geschiedenis lesuren?...

17 minuten geleden geplaatst door wildersfan

NK. App
Sunny Leone Lesbian KissBlack Porn SquirtingGirlsdoporn.comXhamster Desi HdNude Ukranian WomenPenthouse PornHindi Xxx Video HindiMistress TKoriya XxxDeer Park SexScarlett Johansson Hot MoviesFuracão PornôJaponesapornoXxx Fuck VidioNew Hot Xxx PornAlura Jenson PicsXnxx Big SizeSnuff 102Gender Swap Porn ComicsAnaltube PornMaria BellucciSunny Leone Hot Sex PictureCartoon PonMommy GangbangedParody PorntubesNijab PornCelebrity In NudeNew Year SexBlacked Male Porn StarsFree Download Sex Video In HdXviedoHorse Fucks GuyHomemade Mom And Son PornNewground AdultVr Porn GamerXvidwFree Korean PornMelena TaraAlexis Texas PivDilfedSonakshi XnxxBbc SlangBreastfeeding PornosPopeyes Porn VideoPorn Japanese GameshowPornos IsHentai SexoOne PiecehentaiMallu Aunty XnxxxLouisefitcoachVideos Porno AnalMikasa Ackerman NudeAirikacal RedditNude Indian PhotoshootOnlyfans Videos FreePornyySexheSarah Sunday PornJapanese Porn SubIndonesian ColmekBig Tit ActressesKruzadar NudeLola.lynn NudeApetube ComBig Tit CumshotEscort MexicaliGilligans Island PornCoje Con Su HijaParejas Teniendo SexoWww Red ToubeIndian Wife Porn Videos3xx VideoBen 10 Ultimate Alien XxxXxxx Video ConPornhubjapanSexy VivideoAndrea LatinaDeviance PornPorn Oil Massage JapaneseCandid Whale TailX HamsFapzone95Best Onlyfans GirlRap PronEnglish Subtitled JavHijra ChodaKorean Bj LegendsKatrinaxnxxXxx2032Haryanvi Xx VideoJaponesas Gostosas PeladasReiley ReidEva LovFamous Porn StartHot Wife TumbleSnow Daze The Music Of WinterHindi Phone SexDevar Bhabhi Saxy VideoTen Video PornXxxsunyXxx Sexy Video CartoonHardcore Sex Videos OnlineTicked PornKira Kosarin NakedRedhead Gay PornFriend Sex VideoDemon DealsFeltifeLiterotica.comBlack Gay PornDoggy Blow JobBritney LohXnxx Hot Sex VideosNair NudeEdging CompilationGiselle Lynette Onlyfans LeaksPprn ComicsAdultvideoEbanie Bridges PornOculus Quest 2 PornographyDuesnudeTamil Porn MoviesMom And Son Sex VideosXxx Desi BoorCharlize TheronxxxMrdeepfacks.comManhwa SexoPron PlayboyTs Madison PornThick Milf PornKaylabutternut LeaksMadison Bailey NakedPencildickThatfetishgirlFmottrn LeaksMage Kanade's Futanari Dungeon QuestChudai Hindi XxxPorndadScrewmywifepleaseIwantcliosTiahnie OnlyfansImvu SexStep Brother Gay PornCollection BestpornBrown Bunnies PornCojiendo Con Su MamaRussian Girl XnxxMidwestfreaks PornPeliculas EroticssGirldoporn Tube