EU verlengt toelating glyfosaat met 15 jaar (akkerwijzer.nl)


De pagina die u heeft opgevraagd, is niet gevonden. Deze is misschien verplaatst of niet langer beschikbaar. ...

door Ruud100 in Binnenland  ·  43 Reacties

  • 18
  • 892x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Hoe (on)veilig de pesticide glysofaat (roundup) is, dat is eerder verslaggeven door Zembla in de afllevering "De gen-tech lobby" :

1
1 Ruud100

Het Duitse Bayer kocht Montsanto.
De EU verklaarde het giftige Glysofaat recent veilig op basis van advies van Montsanto. De ECB (EU-bank) financieerde Bayer (eigenaar van Montsanto) met miljarden door daar obligaties op te kopen.
Bron : http://marketupdate.nl/nieuws/economie/kredietcrisis/bedrijven-krijgen-financiering-ecb/

1
2 Ruud100

** gebruiker verwijderd **

@2 , misschien een tip: Docu van Dr. Rath mbt Bayer en de rest van die bende.

3 gebruiker-verwijderd

Trieste zaak

1
4 Defcte burger

En zo gaat de wereld kapot; we maken er één grote, kale woestijn van, zonder leven. Dat hebben we doodgespoten met chemicaliën...
Het zou heel goed zijn als een stel journalisten eens gingen kijken hoe de geldstromen naar bepaalde rekeningen liepen om dit smerige goedje voor -maar liefst!- 15 jaar op de markt te houden... Iets zegt mij dat er met miljoenen is gesmeten.
Maar een feit is dat leven op deze planeet uitgeroeid wordt. We doen hard ons best.

1
5 weerman

De leugens van de lobby. Weg met de EU.

1
6 Nick0407

Dat verwacht de voorzitter van het Duitse Industrieverband Agrar (IVA) Dr. Helmut Schramm. ...
Duidelijk, Duitsland bepaalt de route en wetenschappers zitten in de diepe zakken van de multinationals. Wat zal dat ons een welvaart en vrede brengen, proest...

1
7 Al

Uiteraard weet ik alleen maar wat in het nieuws staat over glyfosaat (beter bekend als Roundup)

Maar als het klopt wat in het nieuws staat dan mag de EU dit bestrijdingsmiddel niet zonder een onafhankelijk onderzoek weer zoveel jaar toestaan. (de huidige onderzoeken zijn corrupt).

Boeren gebruiken het steeds vaker en dat is te herkennen aan de oranje weilanden (het is de beste bestrijdingsmiddel voor onkruid op de markt maar als het echt zeer kankerverwekkend is dan moet het verboden worden)

Ik ben ook tegen de lobby in de politiek zoals die nu gebeurt.
Lobby gaat alleen maar om meer winst en dingen erdoor drukken.
Beter een openbare lobby site waar iedere burger kan zien waar voor gelobbyd wordt met een forum erachter waar je ook gelijk kunt klagen of een duim geven zodat ze gelijk zien hoe de burger deze lobby vinden.

1
8 TheoTheo

Al die middelen, ook vergelijkbare van Roundup, zijn idd. slecht voor natuur en milieu. Klopt. Punt is echter dat milieuvriendelijker alternatieven niet werken- of je moet, indien het bv. om je eigen tuin, tegels en directe omgeving van je eigen huis gaat, de hele dag, 7 dagen in de week buiten bezig zijn. Die tijd heeft niemand, dus...

Hiermee zeg ik dus niet dat het goed is om Roundup enzovoorts te gebruiken, zeker niet, maar ergens is het toch wel begrijpelijk.

10
9 Flipper

Een tijdje geleden was het in het nieuws dat ze het mogelijk willen verbieden voor particulieren en niet voor de professional.
Dit heeft ook weer met lobby te maken en zogenaamd politiek correct.
Verreweg de grootste hoeveelheden word gebruikt door de professionals (boeren, tuinmannen en plantsoen onderhoud) deze kopen het onverdund en soms in drums van 50 liter question particulieren kopen het meestal al verdund (is dan tussen de 1/15 tot 1/30 keer verdund) en gebruiken het maar op een klein stukje tuin of bestrating.

Het zet alleen zode aan de dijk als de professionals het niet meer gebruiken, dus verbied het voor iedereen maar zeker niet alleen voor particulieren (dat is schijnheilig)

2
10 TheoTheo

Mag niet vloeken maar &%#*!

1
11 Tjeempie

Daar is weer kwistig gestrooid met geld. lijkt mij.
Stelletje kl.....

1
12 Hein2

Bij de boerenbond in België kost het €100,00 / liter. Bij een bevriende boer kun je dat veel goedkoper kopen.

0
13 niet-alles-geloven

Het Amerikaanse bedrijf Monsanto heeft jarenlang wetenschappelijke studies verdraaid en beïnvloed. Op basis van die studies is de mogelijk kankerverwekkende onkruidverdelger Roundup toegelateHet bedrijf Monsanto heeft gesjoemeld met wetenschappelijke studies waarop de toelating van Europa

https://www.nieuwskoerier.nl/news/117657-roundup-in-eu-toegestaan-omdat-monsanto-wetenschappelijke-studies-beinvloedde

0
14 megaton

@14 de licentie van roundup is al jaren geleden verlopen. Glyfosaat wordt door vrij wel alle fabrikanten van bestrijdingsmiddelen geproduceerd. Het belang van Monsanto wordt overdreven. Bovendien de onderzoeken worden door onafhankelijke, wel door Monsanto betaalde, bedrijven uitgevoerd. Wanneer die sjoemelen met de resultaten betekend dit het einde van het bedrijf.

Totdat het tegendeel bewezen is, is glyfosaat een de minst schadelijke middelen.

7
15 Myth63

@10 de reden dat men het wilde verbieden voor pariculier gebruik is omdat particulieren het middel verkeerd gebruiken. Particulieren spuiten het bijvoorbeeld op bestrating, vlak voor er een regenbui valt. Het pure middel komt dan onverdund in het oppervlaktewater. In de landbouw wordt die fout niet of nauwelijks gemaakt. Bovendien wordt glyfosaat afgebroken zodra het in contact komt met grond.

6
16 Myth63

"Grappig hé, dat dit milieu gewoon naar de kl.ten mag gaan. De ene na de andere lobby partij buitelt over elkaar heen voor de promotie van windmolens en groene stroom en Co2 enz. Maar de boel nu nog weer meer vergiftigen en voor de komende 15 jaar is schijnbaar geen probleem voor die z.g.n. milieu figuren. Dieren interesseert ze ook niks, alles mag gerust afsterven zolang er maar verdient kan worden.
Waar het geld te graaien valt, daar is men voor! Wat een schijnheilige klerezooi!

3
17 Bleke Betty

** gebruiker verwijderd **

Hoeveel is er onder de tafel doorgeschoven naar de politici?

18 verwijderd5929219

EU Egoïstische Uitbuiters.Geld bepaalt de rest is bijzaak.

1
19 Wiebe Nik

@17 Bayer en Montsanto vervuilen het land en het water.
Bron : http://www.volkskrant.nl/koken-en-eten/onkruidverdelgers-tasten-nederlands-drinkwater-aan~a4494476/

VW vervuild de lucht met de VW diesel die tot 40 (veertig!) keer meer giftige NOx gassen uitstoot en daarmee nog vervuilender is dan een vrachtwagen. De effecten van de uitstoot van het kankerverwekkende fijn-stof hebben we voor de zekerhied maar niet goed onderzocht.

Bron : https://www.nrc.nl/nieuws/2015/09/27/een-vw-diesel-mag-je-die-nog-kopen-1541398-a881139

De EU stelt de regels op om het allemaal mogelijk te maken. De bevolking is de mond gesnoerd en wordt bezig gehouden met CO2 nieuws dat het klimaat beinvloed (en niet giftig is).

1
20 Ruud100

@9
of je moet, indien het bv. om je eigen tuin, tegels en directe omgeving van je eigen huis gaat, de hele dag, 7 dagen in de week buiten bezig zijn. Die tijd heeft niemand, dus...

Grootste onzin ooit gelezen
Vroeg in het voorjaar beginnen met het rustig uittrekken van onkruid met wortel en al en er is de rest van het jaar bijna geen onkruid meer te vinden
Paardebloemen bij de grond afsnijden en een mengseltje van afwasmiddel met schoonmaakazijn in de open stengels gieten
Bye Bye paardenbloem

1
21 eoghanfeehily

Dat wordt weer een betreurenswaardig besluit "alleen om het geld"...

2
22 TedjeR

@22 hebt een milieuvriendelijk alternatief? Zonder glyfosaat moet werelwijd de landbouw anders gaan werken, of door gebruik van andere, schadelijke, middelen of door mechanische bestrijding. Dat laatste vraagt niet alleen veel meer dieselolie en tijd maar is voor veel, arme, stuifgevoelige, gronden geen optie.

1
23 Myth63

* Verwijderd door de redactie *

24 Robin

@24 wat heeft Fascisme ermee te maken! Weet jij wel wat Fascisme is?

1
25 mike45

@16 als glyfosaat afgebroken wordt zodra het in contact komt met grond zoals jij zegt dan moet dit een wondermiddel zijn voor de natuur.

Ik denk dat boeren bijna net zo vaak de fout maken dat het gaat regenen (ook hun hebben soms een tijdsdruk)
Als een boer deze fout maakt dan is de schade voor het oppervlakte water vele male groter en ook zie ik bij oranje weilanden niet een stukje groene strook bij het water en dat doet verdenken dat boeren ook zo in de sloot spuiten omdat hun met grote sproeiers werken kunnen ze nooit netjes tot het randje spuiten. (hierdoor veroorzaakt een boer vele male meer vervuiling)

Ik neem aan dat er geen goede onderzoeken is gedaan of er wel of niet op de juiste tijden gif gebruikt wordt en omdat het niet werkt vlak voor een regenbui zal niemand het met opzet voor de regen gebruiken maar hopen op een aantal dagen droogte (het weerbericht zit er wel eens naast en dan gaan zowel boeren als particulieren de fout in.

1
26 TheoTheo

@26 aanvulling
Net op google gekeken en de boeren houden meestal wel een strook groen en dit is ook verplicht

koeien in een oranje weiland question
https://hetkanwel.net/wp-content/uploads/2014/05/Koeienwei.jpg

Boer die ook de sloot heeft besproeit question
http://images.slideplayer.nl/33/10310592/slides/slide_8.jpg

Luchtfoto met wel heel weinig groen aan de randen van het oranje weiland question
http://tunnelvariant.nu/westpoort-luchtfoto-juni-2009.jpg

1
27 TheoTheo

@26 land is niet glad zodat een regenbui direct na het spuiten geen afspoeling naar het oppervlaktewater veroorzaakt. Glyfosaat wordt bij contact met aarde/humus in andere stoffen omgezet. Het middel is ook toegestaan in waterwingebieden, een bedreiging voor het grondwater is het dus ook niet.

U mag dan gele weilanden niet mooi vinden, maar als het land was geploegd, was het gras net zo geel,maar onzichtbaar. De weilanden zijn hoogstwaarschijnlijk doodgespoten om nieuw gras in te zaaien. Het is gewoon de meest effectieve methode, met de geringste inzet van chemicaliën.

En vergeet niet, dit alles wordt gedaan om u en ik van spotgoedkope melk (mineraalwater is vaak duurder!) te voorzien.

7
28 Myth63

@28
"De Vereniging van Waterbedrijven in Nederland (VEWIN) zegt dat er niet één grote bedreiging valt aan te wijzen voor het grondwater. Veel hangt af van het gebruik van de grond en de bodemsamenstelling, stelt een woordvoerder. Maar de meeste impact heeft de landbouw, met mest en gewasbeschermers.
Vitens-woordvoerder Zuijderhoudt erkent dat de verdelgingsmiddelen die particulieren gebruiken geen acute bedreiging vormen."
https://www.nieuwskoerier.nl/news/127507-onkruidverdelgers-tasten-nederlands-drinkwater-aan

Ik vind oranje weilanden niet lelijk maar het is een teken dat deze zijn bespoten met glyfosaat beter bekend onder het merk Roundup, wat volgens het nieuws kankerverwekkend is.
Bij @27 laat ik een plaatje zien dat koeien dit dode gras eten en ik kan me niet indenken dat de giftige stoffen daar uit zijn (wat doen de andere boeren met dit dode gras) en volgens jou bij @16 word glyfosaat afgebroken bij contact met aarde? (dit betwijfel ik maar heb er geen verstand van)

Niemand vraagt boeren om hun producten goedkoper te maken door gif te gebruiken maar dat doen ze zelf om meer te verkopen en beter te concurreren tegen andere boeren en landen.
Wij mensen kunnen uit meerdere producten kiezen en wordt melk duurder dan denk ik dat we het nog steeds kopen. maar mogelijk gaan we dan minder melkproducten gebruiken.

1
29 TheoTheo

Een partner van Monsanto, 'Scotts Miracle-Gro', is nu zelfs bezig met de ontwikkeling van genetisch gemanipuleerd gras: Roundup Ready Kentucky Bluegrass en Tall ovina gazonnen. Het bedrijf en voert inmiddels veldproeven bij de huizen van werknemers.

Vanwege een regelgevende vacuüm is er géén overheidsregelgeving voor GGO gras. Deze grassen zullen het gebruik van het Roundup in korte tijd zeer sterk verhogen!
In eerste instantie natuurlijk voornamelijk in Amerika -de bakermat van Monsanto- maar daar zal het vast niet bij blijven...

Zie: http://gmofreeusa.org/take-action/boycott-scotts-miracle-gro-petition/

0
30 Scorpio

Hier een goed stuk over de gevonden concentraties van glyfosaat van de RUG.
http://www.rug.nl/research/portal/publications/onkruidbestrijding-op-bestrating(c7bee0ce-f9e5-4316-a129-f3d97c292843).html

0
31 carpenter

Mooi.

2
32 Ketter

Goede zaak dat in Nederland de onafhankelijke onderzoeksjournalistiek nog niet verboden is, zodat programma's als ZEMBLA nog mogelijk blijven.

Nog een verderfelijk voorbeeld hoe onderzoeken worden gefinancierd door een belanghebbende zijn de gebroeders Koch:
https://www.ftm.nl/artikelen/leestip-het-giftige-rijk-van-de-koch-broers

6
33 Barbapapa-7,5

Europa in topvorm. Wat zijn ze betrokken bij de inwoners. Zo een vreselijk a-sociaal instituut.

1
34 Ceesje

En terecht je moet toch van je onkruid af. Ik heb schoonmaak azijn geprobeerd, wekt niet. Word alleen bruin maar gaat niet weg. Met een kleine brander ben je 5 minuten met 1 distel bezig. Ja een grote varkensbrander met een gasfles van 60 CM hoog helpt misschien wel maar heb ik niet. Wel een elektrische brander geprobeerd werkt ook niet. Je wil toch wel in 1 uur 10m2 doen. Dan helpt alleen round-up of gif van de boer

7
35 Jan met de korte achternaam

Tsja... geld blijkt maar weer eens véél belangrijker te zijn dan uw of mijn gezondheid en het milieu...

2
36 Anonymousje

Ik zie het al voor me: "Monsanto, wij kunnen de garantie geven dat uw product Roundup nog 15 jaar gebruikt gaat worden in de EU, maar daar moet natuurlijk wel X miljoen tegenover staan.
Akkoord? Mooi! Dan zijn dit de privé rekeningen van de volgende leden van het EP"...ka-tjing!

2
37 Cadeautje

Goedzo ! Perfect spul

5
38 Deelname

@15 onderzoeksjournalisten hebben al enige tijd geleden aangetoond hoe giftig glysofaat (roundup) is; dat is zeer goed verslaggeven door Zembla in de afllevering "De gen-tech lobby" :

1
39 Ruud100

Schoften.

1
40 manpower

@37 er stroomt inderdaad geld naar de EU als montsanto (Bayer) als er meer glysofaat verkocht wordt door montsanto. De EU kocht miljarden aan obligaties (@2) van bayer-montsanto. De EU keurde kort daarna het glysofaat goed. Het enige dat Bayer-montsanto nog wat kan doen is een rechtbank. Zodra TTIP door de EU goedgekeurd wordt is ook dat gevaar voor Bayer-montsanto geweken.

2
41 Ruud100

Bayer neemt het sowieso niet zo nauw en heeft een gitzwart oorlogsverleden. Begonnen als Bayer, achtereenvolgens werd het na fusie IG Farben en na de oorlog weer Bayer. We weten wel wat IG Farben voor de Holocaust heeft betekend.

0
42 Liwwie

Mooi, gezonde toevoeging op ons drinkwater. Dank je wel.

0
43 Dzzz

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Graaier1000
Installateurs verzwijgen extra kosten zonnepanelen, terugverdientijd naar 10 jaar

Een reclameslogan die een te optimistisch beeld schetst. Je verwacht het het niet hè?!/sarcasm off...

21 minuten geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Leegloop bij Manchester United: twaalf spelers in aanmerking voor transfer

Voor de volledigheid: ik denk dat twaalf spelers plus een coach in aanmerking voor een transfer komen....

25 minuten geleden geplaatst door Graaier1000

Hendrianus
“Rusland is zich massaal aan het bewapenen”, waarschuwt Duitse defensieminister

Eigenlijk volkomen geschift dat die Kremlin gekken miljoenen mensen gijzelen en naar believen kunnen inzetten in een krankzinnige oorlog. Vele v...

28 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

Hendrianus
Supermarktketen Dirk gaat amokmakers filmen met bodycams

@13 Ik heb begrepen dat het vaak om daklozen gaat of andere sloebers die boos worden over statiegeld of net te weinig geld hebben voor dat leven...

39 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

Bob Sleebaan
Zwarte man in handboeien in VS overleden tijdens arrestatie

Als er een zwarte man wordt gedood door de politie dan is dat meteen groot nieuws. Toch worden er in de VS meer witte dan zwarte mannen gedood d...

4 uur geleden geplaatst door Bob Sleebaan

Bob Sleebaan
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

@3 Veel van die politici hebben een huis in het buitenland. Als het hier onleefbaar wordt zijn ze met de noorderzon vertrokken. ...

5 uur geleden geplaatst door Bob Sleebaan

ABRACADABRA
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

@2 erger nog, niet alleen hij, maar nog veel meer politici...

5 uur geleden geplaatst door ABRACADABRA

Bob Sleebaan
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

VVDer v.d. Burg vindt dat er nog wel 18 miljoen mensen bij kunnen....

5 uur geleden geplaatst door Bob Sleebaan

ABRACADABRA
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

mijn hemel. over overbevolking gesproken...

6 uur geleden geplaatst door ABRACADABRA

progressiefliberaal
Devon Eriksen (@Devon_Eriksen_) on X

En in deze post geeft hij een radicale klimaatactivist die niet gelooft in de kracht van innovatie (daar zijn er nogal veel van) een goede veeg ...

6 uur geleden geplaatst door progressiefliberaal

NK. App
Roja Hot PhotosSubgirl0831 PornXnxx DawulodSunny Leone In PronEscorts Houston TexasHentaimanga WebsiteXnxx GirlOlder Lesbian PornHot Black XxxPaoli Dam PornJim SlipReddit PeggibgAass4allInteracial PornLeenathecutest LeakedDesixnxxnCybill TroyTattooedmilfGrabfuckVideos BrazzerNew Family Porn VideosEbony PotnSneakymilfFapello Leaks RedditBurrzKajal Sex HotAsia Train PornPorno LesbianEbony AyresHot Bhabhi Xnxx VideoSexypicsGay Porn AnalInko Midoriya PornDesi Saree SexIndian Porn ThreesomeKitchen Sex VideoMofosex ComTiktok NackedHomemade TheesomeNovapratraTenn Solo PornPorn CandyloveShizuku HentaiIce Spice FeetFlower Tucci AnalStr Gay PornSexy Blue Sexy Blue SexyZoya PornSex Video Pc HdThick White PawgLikly Collins NudeXnxx Public PlaceOops Rong HoleSuny XxClassic Mom XxxE-hentai.orfSexy EscortsMilf Squirt GifsFilms Pornos StreamingKpoofapQuadrinhosde SexoWeb Series Nude ScenePlayboygirlsMilandior3Xxx Video MoviAnime Bondage PornNude Japanies WomenIntergalactic SwingersPornochicosHandjobe CompilationLive Strip CamSonovinhasbrChatuerbateDemon Slayer SexualSamantha CoxxxCzec Glory HoleLoveskysan69All Heroine Sex VideosHusban Shares WifeKannada PornDesiteensexBrother Sister Xxx IndianTeacher And Student Gay PornIndian Bhabhi Group SexElsa Jean FacialLive Webcam AdultVideos Pornos De AnimesAss&feetAmateur Ffm PornTs Porn VideosAudrey And Sadie PornAnal Creampie PornNaked ModelKarmen Karma Bbc1980s NudesDeborah Ann Woll HotShemoansjayLast OriginSwedishirishmama NudeIndian ThreesomeAunty Six VideoWww Indian Pornhub ComElla Belle Mom And Daughter TwitterCameltoe PicsXnxx Girl IndianXxx Land PicPorn BangbrothersPornographie En FrançaisPornô Com VelhasFenella Fox NudeSexy Xnx ComSuper Indian Sex VideoCumhdNaked Wwe WomenTamil Sex PadangalAirport Sex VideoBody Massage With Happy EndingRiya Porn VideoAnime Porn TeacherVideosporno GaysNaked Man ButtNicole Murkovski Planetsuzy HdPawg WalkingHairy PussyNamitha XxxTamil Wife Xxx18 Year Old XxxThreesomexxxThreesome With SisJapanic Porn VideosNycandidWww Xxx 2019Free Reaity KingsMilana Vayntrub HotGirl Girl PornBoy Sex Hd VideoJodi TaylorpornNude BowlingR/gentlefemdomWww Indian Bhabi ComZiafoxJapanese Big Tits PornstarSexy JungleeMovie Star Sex VideoHard PornstarMaserati CreampieSeduce Me MommyWorldsex ComTik Tok PornographieFree Hd Sex Movies