Internationaal Gerechtshof: Israël moet offensief in Rafah stoppen (nos.nl)


Het tussenvonnis is het derde in vijf maanden in de zaak die Zuid-Afrika afgelopen december bij het VN-hof is aangespannen. ...

door Nieuwskoerier in Buitenland  ·  25 Reacties

  • 13
  • 350x gelezen
Reageer met een Emoji
3
2
1

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Israel erkent het Internationaal gerechtshof niet. . . dus zullen ze zich weinig aantrekken van hun eis.

3
1 LoydMorris

Beter is het voor Israël om door te gaan, totdat ze alle hoge Hamas/Is monsters te pakken hebben.

4
2 Marrie1

Hamas moet de gijzelaars vrijlaten.

1
3 Bob Sleebaan

@3
Dat hadden ze al lang geleden moeten doen, en de VN en al die andere islamitische landen hadden daar veel harder op moeten aandringen.
En zo dwingen ze allemaal Israël tot een terecht hard optreden, wat echter al gestopt had kunnen zijn, als de levende en de vermoorde gegijzelden vrij waren gelaten.

2
4 Marrie1

@1 @2 En terecht !

De grote schoonmaak is bijna volbracht dus even doorzetten nog !

4
5 Moskowfiets

Kijk het VN hof net doen alsof ze een onafhankelijk instituut zijn. 😄 Wat een lachertje.

4
6 Rio Grande

@3 De meeste zijn al vermoord, weet iemand trouwens of er nog een paar in leven nog zijn?

0
7 DikkeTor

Ik vraag me af hoe het dan zou moeten? Want dan zou het er op neer komen dat Hamas ongehinderd zijn goddelijke gang kan gaan en dat Israël dan niks terug mag doen. Omdat Hamas zich onder de burgerbevolking verschuilt en die dan het slachtoffer zouden worden. En als er daar in dat Rafah op dit moment zo vreselijk gevochten wordt dan neem ik aan dat er daar toch ook volop Hamas strijders zitten. Die Hamas terroristen zijn voor hun eigen veiligheid waarschijnlijk allemaal met het burgerbevolkingsschild meegetrokken daar naar toe Dus gewoon doorzetten voor Israël zou ik zeggen.

4
8 rebo

Er zijn momenteel tientallen grote conflicten, wereldwijd gaande. . . Zo ook in Afrika. En waar maken ze zich druk over. . . Enkel omdat Israel er bij betrokken is.

Als hamas de gijzelaars vrij laat, stoppen de Israëlische actie's direct. Beter is dat het Internationaal Gerechtshof zich daar maar eens druk over gaat maken. . .

3
9 LoydMorris

@9 Gelul, als Hamas alle gijzelaars vrijlaat wordt de gazastrook direct in een parkeerplaats omgetoverd. Dan kan de entlösung met volle vaart doorgaan.

8
10 OudMaarNietDood

@10 Je bent aan het doordraaien, de IDF gaat niet 2 miljoen Palestijnen de dood injagen , al geloof ik best dat er in Israël mensen zijn die dat niet erg zouden vinden.

1
11 21st Century Guy

Het zijn allemaal geitenneukers in het Midden Oosten, zowel joden als islamieten, allemaal grote neuzen. Het probleem is dat wij zonodig één kant moeten steunen, laat ze het lekker zelf uitvechte, mar dan eerlijk zonder westerse steun.

4
12 OudMaarNietDood

@12 Zodat Israël dan eindelijk helemaal van de kaart kan worden geveegd door al die islamitische Arabieren. Want dat bedoelde je via een omweggetje hiermee natuurlijk.

0
13 rebo

@10 Ik zal hen er even op wijzen dat men de tunnels niet mag vergeet onder die parkeerplaats 🤓

0
14 Moskowfiets

@10 Wat een gelul. Wie wil daar zijn auto nou in vredesnaam parkeren?

1
15 Bob Sleebaan

@10 Jij bent echt een ouwe, seniele gek. Ben jij d'r eentje die met Adolf heulde?

2
16 LoydMorris

En al die andere oorlogen die al jaren gaande zijn en waar miljoenen doden, gewonden en vluchtelingen mee gemoeid zijn, mag van die organisatie gewoon doorgaan want daar is israel niet bij betrokken.

0
17 ThWil

@17
Al die oorlogen die door de US zijn gestart of gemanipuleerd worden altijd overal buiten gehouden.
Doodse stilte, ook dat een Guantánamo bay ook onder Obama niet werd gesloten, los van dat het feit dat ze her en der dit soort gevangenissen hadden waar ze erop los marteleden zonder dat er enige vorm van rechtsbescherming werd toegestaan. Een verdenking was/is genoeg om een decennia te worden opgesloten en gemarteld. Pure oorlogsmisdaden en tegen alle rechten vd mens in, tegen elk verdrag ooit gesloten. Ik herinner mij nog dat het hier een enorme shock was toen bleek dat vliegtuigen vd US met gevangenen over NL heen vlogen naar Guantánamo bay. Waren ze niet blij mee dat dit naar buiten kwam.

Dat mensen niet doorhebben dat mn een US alle wetten en verdragen zelf continu met voeten treedt, zich inter bemoeit en oorlog voert ik dacht op dit moment in zo'n 10 landen, dat ze een geschiedenis hebben waarin dit nu ja, eigenlijk altijd gaande is en is geweest, dat ze opstanden regelen en betalen en zelf uitvoeren om 'leiders' af te zetten die anti US zijn, dat ze de rest vd wereld chanteren/manipuleren om hen altijd te steunen. Vandaar dat er soms maar 4 man uit div landen meedoen met hun walgelijke acties (voor eigenbelang en suprematie) zodat altijd ook die landen medeplichtig zijn. Hoogste tijd dat we niet langer ad lijn lopen vd US. Dat wordt e3cht de hoogste tijd. Want ze zorgen er wel voor dat het bloed elders vloeit. Nooit op eigen grondgebied.

0
18 Bleke Betty

@18 En dat is nog maar een voorbeeld. Zo zijn er nog vele meer. Kijk naar al die oorlogen en conflicten in afrikaanse landen. Oorlogen en dreigingen door china, turkije, rusland etc etc. Maar daar zijn geen isrealiers bij betrokken dus niet interessant genoeg.

1
19 ThWil

@19
Er is geen dag geweest in het bestaan vd USA dat er niet gevochten werd, niet gemanipuleerd er geen bloed stroomde. En in het tijdperk na de 2e WO zijn ze overal bezig met het doden, martelen van mensen met compleet maling aan welk verdrag dan ook. Het is ook bespottelijk dat ze als ratten nesten (basis) bouwen zodra ze maar kans zien om een laars op andermans grondgebied te zetten. Ze hebben al bijna 800 milit. bases in het buitenland en dan de rest nog, laat staan de geheimen bases en laboratoria.

Voor wie het interesseert (tevens de bot even meld dat het geen complottheorie is, maar feiten)
Dit is een interessante website:
https://worldbeyondwar.org/no-bases/
Verbijsterend.
Het wereldwijde netwerk van Amerikaanse militaire bases.
https://leesmanifest.nl/archief/2007/17/basisa.htm

Alleen al de bases in Amerika zelf, niet normaal meer. Bedenk dat ze behalve het uitroeien vd ethnische bevolking, wat schermutselingen met de Engelsen en de oorlog Noord-Zuid er verder geen oorlog is gevoerd op eigen grondgebied.
Nu schijnen die bases ook nogeens de rivieren ernstig te vervuilen met Pfas. Hier de bases die op dit moment de omgeving vervuilen met Pfas want daar zitten ze ook niet mee. https://www.ewg.org/interactive-maps/2020-military-pfas-sites/map/
https://www.theguardian.com/environment/2023/oct/13/pfas-pollution-us-military-bases-forever-chemicals

Alleen al in de OekraÏne heeft de USA 12 spionage bases gebouwd. Als ze maar een seconde de kans krijgen zijn ze al ah bouwen. Bedenk dat al die bases allemaal op commando op bv Defcon 3 kunnen worden gezet. Ook een Zweden, Finland enz. hebben hun bases ad Amerikanen ter beschikking gegeven die ze kunnen gebruiken hoe ze maar willen. Goed plan.

stukje geschiedenis Amerikaanse militaire expansie:
https://archive.globalpolicy.org/empire/intervention/index.htm
Amerikaanse militaire en clandestiene operaties in het buitenland - 1798- t/m 2005 (helaas geen update hier, toch interessant)
https://archive.globalpolicy.org/us-military-expansion-and-intervention/26024.html
2024 ook interactief:
https://militarybases.com/
Ze zitten in elk land waar het maar even kan legaal of desnoods illegaal. Neem Syrië waar de Amerikanen 9 illegale militaire basissen hebben gebouwd. En dat flikken ze in al die landen en in Afrika en waar het maar kan (of niet, maling aan) Soevereiniteit is voor de Amerikanen een Joke. Maar dat is ook weer met het doel om de Russen te provoceren, de yanks kunnen het niet laten. 2024 maar ze denken nog steed als 'wild west' figuren.
https://jdreport.com/amerikanen-bedrijven-9-illegale-militaire-basissen-syrie/

afin, ik stop ermee het is voor de meesten toch ongewenste info en voor de anderen, die weten het meestal zelf wel. question

1
20 Bleke Betty

@20 Geef je geen ongelijk. Maar naast de vs zijn er nog zoveel andere landen die het niet nauw nemen met mensenrechten en ook geen aandacht krijgen.

1
21 ThWil

@21
Klopt, maar er is geen land op de wereld wat in zoveel conflicten een rol heeft gespeeld, in zoveel landen proxyoorlogen is begonnen, leiders hebben wete af te zetten, coups gesteund voor meer pro US figuren, meer kneedbare figuren, en zoveel bases hebben in andere soevereine staten. En het is niet zo dat die landen stonden te trappelen, vooral in 3e-wereld landen afgedwongen dor oa. het IMF.
Ik ben het met je eens en ik denk zelfs dat er geen land zonder zonde is incl. de landen met een ethnische bevolking, zo lief waren die ook niet tegen elkaar (allesbehalve) Maar zoveel en met zoveel impact en tot op de dag van vandaag niet 1 maar iets van 10 plekken en meerdere illegale gevangenissen en laboratoria enz.... nee daar is er maar 1 van en dat is toch echt de USA. En het wordt de allerhoogste tijd dat die een toonladder lager moeten zingen in het belang van ongeveer elk land in de wereld. En daar gaan we zonder enige twijfel ook naartoe. Steeds meer landen zijn het zat en kijken naar het verleden en passen daar verder voor. Laten zich niet meer domweg bedreigen of chanteren. (moet nog blijken op termijn) Maar nu zij zich meer en meer gaan verenigen in de Brics groep. Dat gaat fikse impact hebben.

0
22 Bleke Betty

@22 Allemaal helemaal waar. Amerikanen zijn veelal ook tegen die rol die de vs in het buitenland spelen. Vandaar dat ze (denk ik) op trump gaan stemmen. Hij wil ook meer een sterke binnen dan buitenlandse rol voor de vs.

0
23 ThWil

@23
Klopt, ik heb vrienden in Amerika wonen en die schamen zich er zelfs voor. Maar toch is het vaak verbijsterend dat zelfs hoog opgeleide Amerikanen zo weinig weten over de wereld buiten Amerika.
Maar ja, tegenwoordig weten ze hier ook niets meer... tja..

0
24 Bleke Betty

tja, en dan hamas de volgende 7 oktober laten bekokstoven?

0
25 maarten1234

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Graaier1000
PVV-minister van Asiel en Migratie Faber mag van Omtzigt het woord Omvolking niet gebruiken - Dissident.one

"Trouwens de meerderheid van NK sympatiseert met de regeringspartijen of FvD of JA21."@29 eh,Dan is NK kennelijk een goede afspiegeling ...

8 minuten geleden geplaatst door Graaier1000

smurf
We hebben een nieuw Nederlands kabinet

@8 Je gaat er wel aanstaan vandaag. 🥴...

1 uur geleden geplaatst door smurf

21st Century Guy
PVV-minister van Asiel en Migratie Faber mag van Omtzigt het woord Omvolking niet gebruiken - Dissident.one

Mischien handig om mensen die anders dan je zelf denken niet voor nazi uit te maken ongeacht welke partij ze op hebben gestemd....

1 uur geleden geplaatst door 21st Century Guy

eh
PVV-minister van Asiel en Migratie Faber mag van Omtzigt het woord Omvolking niet gebruiken - Dissident.one

@24Tja, ze zitten naast elkaar op de bank.Of is het waar het zo vaak over gaat op OT?Meerdere accounts?Trouwens de meerderheid van NK sy...

1 uur geleden geplaatst door eh

Strongoli
We hebben een nieuw Nederlands kabinet

@23Gelukkig is dat één van de maatregelen, die teruggedraaid gaat worden....

1 uur geleden geplaatst door Strongoli

smurf
Anonieme bronnen vernietigend over 'ongekend harde' Wilders: 'Een parasiet'

@12 Dat kan je wel stellen ja. 👍...

1 uur geleden geplaatst door smurf

elsemiek
Muziekdraadje

https://www.youtube.com/watch?v=zpzdgmqIHOQMadonna. La Isla Bonita ...

1 uur geleden geplaatst door elsemiek

Olivia
We hebben een nieuw Nederlands kabinet

@22 " bij problemen dan maar dwangmaatregelen invoeren, hebben we niets.Het enige dat je er aan overhoudt is dat mensen meer en meer ontevr...

1 uur geleden geplaatst door Olivia

NK. App
Oopsie PornGayfuckExtreme ThroatpiesBrazzers FullvideosJavtifullSkipthegames WvKat Wonder OnlyfansR NormalnudesSexy Girls Having SexKatherine Mcphee NudesI PornThe Hotwife TourWife Double CreampiesReal Mom BjAlexxa FireLatinaasspornMissionary Romantic PornPron Video Free色情网址Anime NudsXnxx Mai KhlifaTim KrugerSkimaskgirl NudePrun VideoJungle Fever MeanSania Mirza Sex VideoXvideo MoviTamil Aunty Sex HdHidden Cam Desi PornBhabi FucCalifornia PornAgata Ruiz PornReddit PornhubR/irlgirlsSitu BokepWhat Is EromeBalancenudeSuck Man CockYanet Garcia LeaksElizabeth Berley NudeAnimated FootjobXnxx Video CoSeduction PovPorne GalleryCosplay Porn RedditJacquieetmichel AmateurPeladas Ao VivoPublic Pee PornSexyminxFaking XxxKuwait XnxxAlina Lopez AnalBoyfriendly PornBluetheboneBig Girl PornDesisexvidiosNadia Ali AnalHentai AInsta Lives NudeWife Mmf PornJoanne Whalley NudeScarlett Johansson NakexIce Cream SexBangladeshi Girl SexLichlings NudeXxx Indian SisterRoja HotFicked Up PornSnap Chat PirnAvery BlackEbony Mystique PornPisay PaoStrapon Lesbian GifSiri SexFuck ManDesi Porn UlluFree Swx ChatPorn No MercadoJewelz Blu CreampieEmilia Clarke HotXxxx Full HdGay Blue FilmTelegram HentaiFilmes PornoTickling HandjobFuta SexSolo Squirt CompFilmes De IncestoFemboyassDemi SutrBangla Chuda Chudi Bangla Chuda Chudi Bangla Chuda ChudiBack PornNaughty America Full PornMallu Teen XxxTammy SarisLas Hermanas OrtegasFollacionTamil New XvideosSpanking BareSybil A Kailena PornSex Vedios AllBlow Job CompalationResident Evil NudeBarazzer VideoHollyhotwife OnlyfansNaked Asain TeensTokyokinkyCute Hardcore SexReal Sex Leaked VideosEbony Bbq PornMan On Man PornAligator ScortsOnlyfans DiscirdCastingcouchMorial MillsPawg Bbc PornBf Cheat Pornسایت سکسDesi Adult FilmBhavana Sexy VideoKarol G NakedKinkyindiangirlsCandidshinyAubrey Chesna NudeLocal Boudi Xx VideoTamil Kamam VideosPela Peli KahaniHollywood Hot Bed SceneMasage Asian PornRoxie Sinner OnlyfansBig TittisPlayboy VideoxxxScan SexPorno FamosasBlue Film MoviePornsite For TeensNhe TaiJerk OffJamie MichelleTeen Defloration VideosHugeblacktittiesSexoapasionadoKristiana King PornPorn PornxxNsfw ScrollerHeccymar VideoItseunchae Onlyfans LeakAnime Lesbian SexSito PornograficiChapinas Desnudas