COA: Gemeenten trekken beloofde azc’s terug na nieuw regeerakkoord, acuut tekort aan bedden dreigt (ed.nl)


Doordat het komende kabinet de spreidingswet wil intrekken, zien steeds meer gemeenten af van plannen om opvangplekken voor asielzoekers te vinden. Dat zegt het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA). Volgens de organisatie scheelt dat zo’n 2000 tot 2500 plekken. ...

door LoydMorris in Binnenland  ·  35 Reacties

  • 17
  • 400x gelezen
Reageer met een Emoji
7
1
2

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Er is domweg geen ruimte meer en nauwelijks draagvlak om deze oeverloze instroom hier naar toe te laten komen. . .

Stopt daar nu eens mee!!!!!!

1
1 LoydMorris

Het COA heeft 3500 vaste medewerkers en die hebben vast nog wel een logeerkamer vrij. Maar hoe dan ook het is verder niet ons probleem. Het COA zoekt het maar lekker uit.

2
2 Reconquista

Dan zal het nu misschien wél duidelijk worden? We hebben geen plek. Dus als men dan toch komt, wordt het buiten slapen, zonder douche, zonder internet en zonder voeding. Dus helemaal zelf weten.

2
3 Nicks R. Van

De linkse politici die blijven roepen dat er een opvang en geen asielcrisis is, helemaal van het padje ...

Met die logica kan er nooit een asielcrisis zijn, zolang je maar genoeg opvangt.

2
4 Vageali6888

@3
Dus elke dag Ramadan.
Heeft dat geen aanzuigende werking?

8
5 Querido not

@5 Misschien enkel een aanzuigende werking tijdens de Ramadan. De rest van het jaar niet lijkt mij. En het zal ook schelen als er na zonsondergang dan geen iftar is. 😀

1
6 rebo

Timmermans heeft een huis dat groot genoeg is om 100 asielzoekers op te vangen.
Met maar liefst 17 kamers kan hij er best een paar missen.

2
7 Bob Sleebaan

Probleem COA.
Gewoon bordjes bij de ingangen hangen: Sorry,
⛔ Vol = vol ⛔
⛔ Full is full. ⛔

2
8 Strongoli

Begin met terugsturen, tijd van ongebreideld losers binnenlaten is voorbij!

2
9 skapoe

Yep, niks eerlijk verdelen maar de boel afschuiven. Is het gras droog in Ter Apel of bouwt de gemeente met de verkregen boete gelden een gebouw extra in Ter Apel t.b.v. de vluchtelingen opvang? Wat een klein burgelijke achterlijkheid om de beloofde opvang weer in te trekken.

12
10 Hendrianus

@2 Dat is heel simpel. Die houdt de deur dicht en laat mensen die daar buiten overnachten verwijderen. Jaag een deel maar de illegaliteit in en de rest probeert het bij de buren. De buren doen precies hetzelfde en zo lossen we niets op en stijgt het aantal illegalen en de problematiek die daarbij komt. Slecht idee dat, 'COA, zoek het maar uit'.

11
11 Hendrianus

@3 Dan slapen ze in je schuurtje en stelen alles wat los en vast zit of dringen zich op met hun bedelnap. Uiteraard met een Oostblok 'zielig' hondje aan hun zijde om de bereidheid tot geven te vergroten. Krijg je dus nog meer van die parkeergarage ellende, https://www.pzc.nl/rotterdam/wethouder-beheerder-schiet-tekort-in-aanpak-overlast-in-parkeergarage-markthal~aaaf211c/242336405/?referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2F

10
12 Hendrianus

@11
Je zal toch ergens een keer een begin moeten maken. En het zal eerst erger worden voordat het beter wordt. Maar doorgaan met opvangen is geen optie meer. Zolang je blijft opvangen zullen de aantallen alleen maar blijven toenemen.

Het zal in het begin even chaotisch worden voordat de gemeenschap van gelukszoekers en mensenhandelaren door heeft dat er in Nederland niets meer te halen valt. Maar als dat kwartje eenmaal is gevallen gaan we vanzelf de vruchten plukken. Er is ook geen asielzoeker meer die het in zijn hoofd haalt om in Hongarije asiel aan te vragen. Omdat ze weten dat het geen zin heeft.

Maar ik lees veel kritiek van jou maar ik zie geen enkele daadwerkelijke oplossing. Als de oplossingen van rechts zo slecht zijn dan zou links zelf eens een keer met een oplossing moeten komen maar tot nu heb ik nog niets gezien.

0
13 Reconquista

@13
Zoals je weet is het niet zo eenvoudig op te lossen en het weer intrekken van de spreidingswet veranderd aan de instroom niets maar maakt de opvang onnodig ingewikkeld. De schijnoplossingen die de nieuwe regering te berde brengt gaan het in Brussel niet worden.

7
14 Hendrianus

@14
Alles is op te lossen als je maar echt wil. En links wil niet en heeft dit probleem laten liggen. Dus nu gaat rechts het doen. En als je een betere oplossing hebt laat maar weten maar alleen maar klagen is zo zinloos. En het intrekken van de spreidingswet heeft wel degelijk zin.

Die wet was alleen maar bedoeld om nog meer opvang te realiseren maar dat is natuurlijk geen oplossing maar juist een verslechtering. Het intrekken van de wet zal er in ieder geval voor zorgen dat ze geen bed en dak meer hebben en het dus oncomfortabel wordt. En is onderdeel van een groter pakket aan maatregelen die moeten ontmoedigen en de aanzuigende werking van het opvangen/verzorgen moet wegnemen.

1
15 Reconquista

@14 Het verandert in zoverre iets aan de situatie dat er niet gedwongen wordt een opvang te creëren die er niet is. Het zal toch niet zo heel lang duren voordat al die asielzoekers elkaar gebeld hebben (een mobiel abonnement hebben ze allemaal) en gemeld hebben dat het nu menens is en er werkelijk geen plek meer is? Daarna moet de instroom drastisch afnemen. Dat is het hele idee achter het intrekken van die belachelijke asielwet.

1
16 Nicks R. Van

@14
Nederland gaat in het vervolg een wat strenger asielbeleid vormen, zoals in andere landen al gebruikelijk is.
Dus wat is daar mis mee? Daar komt Brussel helemaal niet aan te pas zolang alles maar binnen het kader van de afgesloten afspraken afspeelt.
En wat die afspraken betreft, daarover gaat men juist onderhandelen, omdat het oude afspraken betreffen en die kunnen aan de huidige tijd, aangepast of opgezegd worden.

1
17 Strongoli

@11
Degenen die buiten gingen slapen deden dat uit vrije wil want er stonden bussen klaar om ze elders onder te brengen maar dat weigerde ze zelf.

Hoe gestoord is links om maar niet te zien dat als iets de max heeft bereikt door blijven proppen geen zin heeft en voor problemen gaat zorgen , wat links zelf ook gaat raken.

0
18 ongelovenloos

@18 Hoe gaat rechts dat 'proppen' tegenhouden. Tot nu toe lees ik zaken die niet haalbaar zijn of in de koelkast staan.

5
19 Hendrianus

@15 En als elk land die aanpak volgt dan zijn zijn er geen vluchtelingen meer?

5
20 Hendrianus

@20 Dat is het doel waarnaar wij streven!

1
21 Nicks R. Van

Dus die gemeentes zijn het helemaal eens met de coalitie.

0
22 ThWil

@22 Zodra die coalitie werkelijkheid is geworden zullen ze wel moeten.

1
23 Nicks R. Van

@23 Is dat zo. Als jij als gemeente (hopelijk met instemming van de inwoners) een opvangcentrum wilt openen staat die gemeente haar niets in de weg. Of weet jij iets wat ik niet weet. Een gemeente kan dan echter van overheidswege niet verplicht worden een opvangcentrum in haar gemeente te openen. Lijkt me toch wel iets anders.

0
24 ThWil

Mooi toch.👌👌

1
25 Bram brabant

@24 Als de landelijke politiek besloten heeft dat provinciaal bestuur aan bepaalde afspraken moet voldoen kan een Gemeente niet net doen alsof zij er niet aan hoeft te voldoen. Zo zouden landelijke besluiten geen zin hebben.

1
26 Nicks R. Van

@20
Mensen die door ik weet niet hoeveel landen reizen om in Europa te komen zijn helemaal geen vluchtelingen. Die zijn gewoon uit op onze rijkdommen en welvaart. En hoezo 'als elk land die aanpak volgt'? Heeft 'elk land' dan net als ons te maken met een gigantische asielinvasie die ze niet aankunnen? Ik snap sowieso niet wat andere landen nu te maken hebben met onze binnenlandse problemen en politiek.

Reddingsboot Nederland zit na 40 jaar massa-opvang helemaal vol. Het is jammer voor de mensen die nog in het water spartelen maar als we ze aan boord nemen zinken we zelf. En ik vind niet dat wij ons land hoeven op te offeren voor een stel vreemdelingen.

Maar ik hoor nog steeds geen oplossingen van jouw kant. Of wil je gewoon op oude voet doorgaan en maar gewoon de halve wereld hier binnen laten?

1
27 Reconquista

@26 Die afspraken nou ja wet heeft te maken met iets wat een gemeente wordt opgelegd te doen. Zover ik weet houdt die wet je niet tegen als je iets op vrijwillige basis wilt doen. Of kan je aantonen dat dit niet zo is.

0
28 ThWil

@19 ,

Het antwoord was al gegeven: Nederland minder aantrekkelijk maken voor vluchtelingen. En dat kan gewoon, ook binnen de huidige verdragen en afspraken.
Los van wat er al genoemd is, is de coalitie ook van plan om bijvoorbeeld te stoppen met voorrang geven bij sociale huurwoningen.

Denk je dat er veel asielzoekers blijven komen als zij verhalen horen (of hier, bij aankomst, ondervinden) dat ze vijftien jaar in een klein kamertje opgevangen moeten blijven worden, omdat ze zo lang op een wachtlijst zullen moeten blijven staan?

Ik denk het niet.

0
29 progressiefliberaal

Overigens, als het antwoord op alles is 'kan niet, mag niet, willen Brussel niet', dan is dat eerder een argument ter ondersteuning van de visie dat we eens met onze vuist op tafel moeten slaan en aanpassing van of uitzondering op de regels moeten eisen, dan dat het een argument tegen zo'n strategie is.

Als de regels niks mogelijk maken maar wel het onmogelijke verlangen, dan moeten de regels aangepast worden. Gaat dat niet goedschiks en na lief vragen, dan maar kwaadschiks en met wat lefvertoon - en ruzie voor mijn part.

Nederland heeft als nettobetaler prima kaarten in handen om verandering af te dwingen. Maar dan moet je wel bereid zijn je ook eens koppig op te stellen, als men in Brussel niet bereid is redelijk te zijn. En niet bij het minste of geringste afdruipen en 'nee' accepteren.

0
30 progressiefliberaal

@29
De vraag is of statushouders geen hoge urgentie krijgen als zij in een klein kamertje moeten leven. De woningnood dient ook bestreden te worden. Definitief oplossen is helaas nog geen enkele regering gelukt. Toch is fatsoenlijke woonruimte een mensenrecht en moet de overheid zich inspannen om dat te kunnen realiseren.

Maar goed, of stoppen met voorrang verlenen gaat helpen lijkt mij stug want er kwam geeN asielzoeker minder binnen toen dit geen praktijk was.

@30 Alle EU lidstaten moeten instemmen met wijzigingen m.b.t. het recht op asiel zoals opgenomen in het EVRM. Dat gaat dus niet zomaar. En kijk naar Engeland, uit de EU en nog steeds problemen met asielzoekers.

Afwachten maar hoe e.e.a. uitpakt met de nieuwe regering.

1
31 Hendrianus

@27 Een strenger beleid, maar wel EU breed, en vluchtelingen uitzetten die echt weg moeten. De fratsen om asielzoekers naar Rwanda te sturen om daar hun procedure af te waxhten is leuk voor afschrikking maar dat werkelijk zo uitvoeren . . . Nee, we moeten af van deze draconische ideeeën en tot een rechtvaardig zien te komen.

2
32 Hendrianus

@17 Ik dacht aan de 'asielcrisis'die de NL regering mogelijk wil opvoeren in Brussel.

2
33 Hendrianus

Deze regering is incompetent. Ze blijven de deur maar openhouden voor deze gelukzoekers.
We zitten vol!



Net als Jetten die denkt dat iedereen aan de warmtepomp moet, elektrisch moet gaan rijden en er dan achter komt dat ons stroomnet het niet aan kan.

Incompetent!

0
34 Bob Sleebaan

@33
Die hoeven ze niet op te voeren, want die "crisis" is er al jaren.
We zitten vol: dat is de crisis. Er kan niet meer gebouwd worden, als dat er geen ruimte meer is om te bouwen. We kunnen Nederland, moeilijk volproppen met wolkenkrabbers, op de drassige Hollandse gronden.
En al die mensen die binnenkomen, maar direct voorzien van levenslange uitkeringen en toeslagen, gaat ook niet. Daar gaat een land op den duur aan kapot.
Dus ja, er is wel degelijk een grote asielcrisis die opgelost moet worden.

0
35 Strongoli

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
smurf
Islamitische extremisten doen oproep: hijs géén Nederlandse vlag als je geslaagd bent

@7 Nou ja... ze doen maar. Lekker makkelijk voor de AIVD. 😂 Degenen die dergelijke uitspraken doen, krijgen meteen een vlaggetje achter hun n...

1 uur geleden geplaatst door smurf

Graaier1000
Islamitische extremisten doen oproep: hijs géén Nederlandse vlag als je geslaagd bent

De Nederlandse(!) vlag mag niet worden uitgehangen omdat dit het symbool van ongelovigen is?! Dat men is geslaagd dankzij een door ongelovigen...

1 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Doldwaas avontuur Henk Krol: zijn gestolen iPad duikt uren later op bij asielzoekerscentrum Drachten

Alweer die verdomde Finnen!/sarcasm off...

1 uur geleden geplaatst door Graaier1000

smurf
Leeft jodenhaat weer op in Nederland? - NieuwRechts.nl

@16 Ik zag dat een artikeltje van nieuwsrechts door de censuur op reddit is gekomen. https://old.reddit.com/r/FreeDutch/comments/1dgil0s/mos...

3 uur geleden geplaatst door smurf

smurf
Markten draaien Frankrijk verder de duimschroeven aan

Die hele euro is gewoon geen goed idee. Er hadden beter verschillende munten en verschillende euro zones kunnen zijn. Nu trekt iedereen elkaar n...

3 uur geleden geplaatst door smurf

Olivia
Leeft jodenhaat weer op in Nederland? - NieuwRechts.nl

@17https://uitspraken.rechtspraak.nl/details?id=ECLI:NL:GHDHA:2024:934Ga ik me morgen eens bekijken....

3 uur geleden geplaatst door Olivia

Olivia
Leeft jodenhaat weer op in Nederland? - NieuwRechts.nl

@16Er was bewijs genoeg. Eerst viel het wel onder oorlogsmisdaden,waarvoor veroordeeld tot 12 jaar , in hoger beroep weer niet.Ik vind dit ...

3 uur geleden geplaatst door Olivia

Olivia
Muziekdraadje

@1422 Nee grapje, al hoewel je weet maar nooit. Ik had al een voorgevoel dat dit niet goed kon gaan, en voilà Graaier 1000 ontgaat niks ....

4 uur geleden geplaatst door Olivia

elsemiek
Muziekdraadje

https://www.youtube.com/watch?v=SQQD4OdR7xUIdan Amedi ...

4 uur geleden geplaatst door elsemiek

elsemiek
Offtopic

@1290 Ha die Hawkie aan jou hebben we wat thanks , nou ik huil niet zo snel hoor , t bevalt me niet zo dat ik over dat weghalen niet ben inge...

4 uur geleden geplaatst door elsemiek

NK. App
Sex MaaCelebrity Lesbian PornSwinglifestlyeAll Sexy Web SeriesNaked Girls LiveX Video Movie FullSnapchat Cheat PornSlutwife StorysVer PhornoBig Natural TitsWww.xhampster.vomKunwari Dulhan Full Movie HdBig Booty Twerking NudeHypnotized To StripFurrry PornTrawesti PornaBlack And Black AnalFreeporn XxnxHotasfuckHentaidubbedDldss-174Bangla Boudi Choda ChudiMeena PundaiKatrina HailiSexecamXxx Mom SonNadine JXxnx Sis BroSex Picture DesiEmilytaylorxoNew Hot Blue FilmMalayalam MasalaBd PornographieCam De SexoUp Skirt PituresXxx Porn 4kLatest Black PornSon Creampies MotherFlashing NeighborNaked ClitorusPurnhopFlim Bokep JepangTeen Leak RedditYoupirnoGrupos No Telegram 18+Woman Fucking DogWater Park PornRima Dutta NudeHairy Vagina'sNaked Small TitsTulsi PornSali Ki Chudai HindiSexy Video Full Hd GirlVoyear HitLana Rhoades RidingNaked Beach GirlMommy Rape PornWife RioP Hub亚洲 色 图Got Naked BabesJe Monte Ma SextapeJasmine GreyMy Watch GfDoki Doki Literature Club PornTelugu Aunty Full SexKashmiri Fucking VideosXxx 209Rae Lil Black Facial69 XxxPorn MedisonTeagan Presley SexSinn Sage LesbBlowjobs GranniesLove Bite PicDesi Gujrati Sex VideoFree Porn.com.Ebony MasturbatDivya SexyMobail SexThe Forbidden LegendAvanacitaTrain Sex VideoHot Cute PornMother And Son CreampiesJihadfansMassaging Lesbian PornFauji Sex VideoXxx Video Fast NightFull Episodes Of Playboy Swing4chanorg/gifCoq NuPetfectgirlsHouse Party PornhubMusalman XxxWww Xvideos EsFuta AnimationBig BoobfilmSalon Du PornoHiajb PornFrncesca JaimesSex In BalconyHot Housewife SexCumming In For A Wet LandingJoi-asmrIndiancarsexLucie Lawless NudeHorny Video ChatFull Sex MoviesShriya Saran Hot BoobsFb PornHottest Pornstars PornDesi Gaand ChudaiShort Man Sex VideoBig Tits Ebony TeensFanbus Onlyfans LeaksFree Adult GameFreeuse LiteroticaCrosplay PornVideos PoenosCheryl RixonAva DievineHeccymar XxxMlp FutanariX Video Sexy BfPorn Video NowXxx Boobs DownloadFilm A PornStep Sis Hand JobJapense UncensoredEbony SleepfuckMalena PornostarBaddiesonluTiktok PornappHentei GamesPorno Asiatique FrançaisMaturesforfuckHot SexvidMaa Bete Ka SexPunjabi Teen PornDady And Son PornBlack Tranny EscortPornhub.vcomHq Erótica GayTransexual EscortsDeepthroat Gay PornKazumi PornhubFilipinacolada LeaksDesi Mallu X VideosXxxcc Hd