Kabinet negeert Kamer en stemt in met pandemieverdrag WHO (rtl.nl)


Tegen de uitdrukkelijke wens van een Kamermeerderheid in zal het demissionaire kabinet instemmen met het grote internationale pandemieverdrag van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) van de Verenigde Naties. Dit verdrag is in de Kamer omstreden, omdat precieze gevolgen van instemming onduidelijk zijn. ...

door Nieuwskoerier in Binnenland  ·  38 Reacties

  • 18
  • 468x gelezen
Reageer met een Emoji
2
8
1
2

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Kunnen ze over een paar jaar weer zeggen 'zus en zo kan niet want verdrag X en Y'. Lekker makkelijk, eerst de bevoegdheden weggeven door overal klakkeloos je handtekening onder te zetten en daarna dat als excuus gebruiken.

3
1 progressiefliberaal

"Verder wijst de minister erop dat Nederland één van de mede-initiatiefnemers is van het pandemieverdrag van de WHO. Volgens haar is ons land toonaangevend als het gaat om internationale samenwerking op gebied van volksgezondheid. "In de EU is er consensus om de onderhandelingen deze maand af te ronden. De regering is het eens met deze inzet.""

Gaan we weer. 'Toonaangevend', met andere woorden, we moeten weer even goede sier maken want er moeten waarschijnlijk toekomstige baantjes op het internationale toneel veilig worden gesteld.

Wat begrijpt dit soort politici er niet aan dat ze Nederland op de eerste plek moeten zetten?

3
2 progressiefliberaal

Dus als dat verdrag straks in werking wordt gesteld, dan kan de WHO, als die Tedros het weer in zijn bol krijgt, gewoon de hele wereld platleggen.
Ik dacht dat onze democratie en soevereiniteit door iets heel anders in gevaar zou komen.

3
3 Malinois

Het is er natuurlijk ook weer een van D66. Die zien overal gevaren voor de democratie en dat terwijl ze nooit in de spiegel lijken te kijken. Bizar.

2
4 progressiefliberaal

Het lijkt wel of het negeren van de kamer inmiddels heel gewoon is.

3
5 spookrijder

@5 ,

Bij één partij vooral. Weerwind (2x, transgenderwet en een motie van Chris Stoffer over aanvullend toetsen), Van Huffelen, Dijkstra.

Allen van D66, de partij die altijd de grootste bek opzet over 'democratie' als ze daarmee anderen verdacht kunnen maken, maar er intussen zelf de reet mee afveegt.

3
6 progressiefliberaal

Maar hopen, dat er snel een ander kabinet in de stijgers staat, dan kan ook deze Dijkstra vertrekken.

3
7 Strongoli

Lees dit stukje maar eens door dan weet iedereen gelijk wat het betekent om dat verdrag te tekenen.
dit speelt al een aantal jaren het stuk is uit 2022.
Ze hadden dus alle tijd om het waterdicht te timmeren en verborgen zaken verborgen te houden .

https://deanderekrant.nl/nieuws/who-doet-greep-naar-wereldmacht-2022-03-12

3
8 ongelovenloos

"omdat precieze gevolgen van instemming onduidelijk zijn." en toch stemmen die idioten in den haag c.q. d66 er mee in... dus als WHO straks iets vindt dan kan het ons beperkingen opleggen omdat zij het vindt. daar gaat onze 'soevereiniteit' maar ja, de vvd en d66 streken van NL in de uitverkoop sluit het mooi bij aan.

2
9 maarten1234

@8 nare shit waar onze leiders ons in storten: "“Hiermee zetten de ministers van volksgezondheid bij natuurrampen of pandemieën in een klap de eigen wetgeving aan de kant en dragen zij de bevoegdheden over aan de WHO, die dan dwangmaatregelen zoals lockdowns of verplichte vaccinatie kan invoeren zonder dat de burgers of politieke ­oppositie daar iets tegen kunnen doen”, legt de Zwitserse uit. Mensenrechten kunnen vervolgens, ditmaal ‘keurig’ afgedekt met internationaal recht, genegeerd worden. In de coronacrisis is dit al gebeurd, maar toen ontbrak de juridische basis." lijkt wel dat mensen hun verantwoordelijkheid liever ontlopen en dan maar bij het WHO leggen.

2
10 maarten1234

@1 ja dat is ook het mooie van NL, altijd maar wijzen naar een verdrag. als je weet dat daar de schoen wringt, dan zeg je het op of verander je het vedrag indien nodig. dus men kan wel wat veranderen, men is zelfs in staat om het probleem (=vedrag) aan te wijzen, dan zou er ook een oplossing moeten zijn.

2
11 maarten1234

@10 en andere mopperaars
Natuurrampen of pandemieën stoppen niet bij landsgrenzen om dat een bevolking de hulp of behandeling onwelgevallig is

9
12 Defcte burger

@12 ,

Dat betekent niet dat je een verdrag nodig hebt voor effectieve governance of om voorbereid te zijn.

3
13 progressiefliberaal

@12 Ik ga liever gewoon dood dan geholpen te worden door corrupte organisaties die een geheel andere agenda hebben dan mensen te helpen, mensen het hoekje om helpen is eerder hun bedoeling.

4
14 Sarcoff

@14
Ik ga liever om met mensen die niet paranoia zijn.

13
15 Defcte burger

@15 Ach, mijn beste defcte burger, dat is met alle idioten wel zo een beetje het geval, anders overleven ze niet, ter verduidelijking, anders begrijp je het niet, het is hoogstwaarschijnlijk de reden dat jij nog in leven bent🤡

4
16 Sarcoff

* Deze reactie is gemarkeerd vanwege potentieel gevoelige inhoud en zal, na een zorgvuldige moderatie, zichtbaar worden gemaakt indien deze in overeenstemming is met onze huisregels. *

Reden: Haatzaaiende taal

Let op: Ons moderatiesysteem bevindt zich momenteel in een testfase. Hierdoor kan het voorkomen dat sommige onschuldige reacties onterecht worden gemarkeerd. Wij werken voortdurend aan het verfijnen van dit proces en waarderen uw begrip.

9
17 Defcte burger

@1 Ik begrijp jouw nickname niet helemaal? Die is dus ironisch bedoeld?

6
18 Mac Benac

@6

Klopt, D66 heeft al haar idealen/kroonjuwelen bij het grof vuil gezet... van Mierlo draait zich om in z'n graf.

Referenda, privacy, politiek dicht bij de burger, lage lasten, etc... niets van over.

De partij is geïnfiltreerd door big-corp globalisten

3
19 Vageali6888

@10

Yup, ook in het geval van een door hen bepaalde klimaat crisis kunnen ze onze overheid buitenspel zetten.

De meute heeft zitten slapen

4
20 Vageali6888

demissionair kabinet, en dan zulke verregaande verdragen tekenen tegen de wil van de meerderheid in ... dan weet je waar je mee te maken hebt.

4
21 Vageali6888

De kamer kan motie van wantrouwen uitspreken.

3
22 Wil

@22
Een motie van wantrouwen? Tegen wie?
Dit Kabinet is een jaar geleden al gevallen.

6
23 Querido not

Wow, het is toch wel fantastisch hoe wij leven in een democratie.

Een soort van Dictatoriale semi democratie met een vage flexibele grondwet en een crimineel koningshuis met een stamboom waar de kakkerlakken geen brood van lusten.

Top dat Nederland, of is het dan toch NedeRIGland?

3
24 Bleke Betty

Met andere woorden, het maakt totaal niet uit waar je op stemt.

2
25 smurf

@24 Maar heeft de 2de Kamer dan geen enkele macht in dit soort zaken? Hoe kan dat dan? Als dat zo is, dan moet dat ten spoedigste aangepast worden.

2
26 smurf

@26
Natuurlijk heeft de 2e Kamer het laatste woord. Beetje kouwe drukte artikel van RTL - of zijn die al overgestapt op het komkommernieuws?

3
27 Querido not

@27 Heeft RTL het artikel aangepast? Want ik las het nog een keer en nu stond er dat de 2de Kamer het laatste woord heeft. Of ik had het niet goed gelezen.

Ik vind dit soort zaken wel belangrijk. Omdat er door dit soort vage artikelen mensen op het verkeerde been gezet worden. Je snapt wel dat ik alweer met allerlei mensen het erover heb gehad. En zo ontstaat de ruis...

2
28 smurf

@28 het is er nog niet helemaal doorheen begreep ik... hopen dat men weer wat sane wordt...

1
29 maarten1234

anders zijn we overgeleverd aan de grillen van een ver club je dat ineens voor een land zoals het onze wat beslist, waar mogelijk de situatie niet eens naar is. krijg je een ingreep die niet op toepassing is op ons, maar ja, 'we hebben het verdrag getekend' en hoeven niet zelf meer na te denken.

1
30 maarten1234

Tijd om je te bewapenen.

1
31 soapbox

@29 Ja, Dankjewel.

1
32 smurf

@32 Met Andrew Tate als onze generaal? 😉

1
33 smurf

#33 Voor @31

1
34 smurf

Advocaten Kruse en Terhorst slaan alarm om WHO: kabinet negeert parlement en steunt pandemieverdrag.

https://www.hetanderenieuws.nl/advocaten-kruse-en-terhorst-slaan-alarm-om-who-kabinet-negeert-parlement-en-steunt-pandemieverdrag/

1
35 Oeps112

@33 Waarom niet, kan nog leuk worden.

Maar bizar dat dit kan en dat er nog mensen zijn die geloven in verkiezingen/politiek.

1
36 soapbox

@36 Volgens mij hebben we het al opgelost op het draadje. Het was een frame van rtl om clicks te genereren. Niet zo netjes. Het beschadigt onnodig het vertrouwen in de politiek. Of misschien had ik het artikel niet goed gelezen.

0
37 smurf

"Laatste woord
Na het akkoord duurt het nog enkele maanden voor het verdrag definitief af is. Er moet eerst een 'juridische en taalkundige' controle plaatsvinden, meldt Dijkstra.

Verder wijst ze erop dat de Tweede Kamer zich geen zorgen hoeft te maken, want het parlement heeft altijd het laatste woord als het gaat om grote verdragen. Nadat de minister haar handtekening heeft gezet onder het verdrag, volgt, voor de ratificatie, nog een uitgebreide parlementaire behandeling."

en de wappies maar in paniek raken...

1
38 RobP

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Strongoli
Wat is het effect van psychische problemen bij ouders? ‘Elk kind is gebaat bij een vroegtijdige check’

@35De Rector magnificus heeft volgens zijn eigen zeggen, lijsten overhandigt, waar de VU mee samenwerkt, óók die in andere landen gevestigd ...

2 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Nicks R. Van
Zeventienjarige leerling die medeleerling neerstak in Venlo van school gestuurd

@7 Was het eten een beetje binnen te houden? 😀...

4 minuten geleden geplaatst door Nicks R. Van

smurf
Onderzoek! 56% van PVV-kiezers bleef gister THUIS: Rechts Nederland is NIET gaan STEMMEN

@8 Daar heb je gelijk in. Ik solliciteerde een tijdje terug bij een bedrijf waar 2000 migranten werken. Die baas vond het heel goed ik op een ka...

5 minuten geleden geplaatst door smurf

Immanuel
Onderzoek! 56% van PVV-kiezers bleef gister THUIS: Rechts Nederland is NIET gaan STEMMEN

@7"Dat is toch wat anders dan massa s naar binnen trekken."Dat "naar binnen trekken", dat doen voornamelijk de werkgevers, waar vooral Wil...

8 minuten geleden geplaatst door Immanuel

Bob Sleebaan
Beginnend bestuurder ‘vliegt’ met 165 km/u over Midden-Brabantweg, toch kunnen agenten zijn rijbewijs niet innemen

Ik vind het een ernstig vergrijp om auto te rijden met een snelheid die het dubbele is van de toegestane limiet, vooral als het rijbewijs al ong...

11 minuten geleden geplaatst door Bob Sleebaan

Hendrianus
Wat is het effect van psychische problemen bij ouders? ‘Elk kind is gebaat bij een vroegtijdige check’

@33 Dus ook met instellingen die in bijv. de VS gevestigd zijn? Het gaat om israëlische instellingen. https://www.uu.nl/nieuws/overzicht-israel...

12 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

smurf
Onderzoek! 56% van PVV-kiezers bleef gister THUIS: Rechts Nederland is NIET gaan STEMMEN

@6 Geen probleem hoor met een politieke partij die opkomt voor de belangen van arbeidsmigranten die hier al zijn. Dat is toch wat anders dan mas...

13 minuten geleden geplaatst door smurf

Strongoli
’PvdA/GL juicht weliswaar, maar die ene verloren zetel kan straks doorslaggevend zijn’

18Je hebt natuurlijk "helemaal gelijk" .. 😂...

13 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Strongoli
Wat is het effect van psychische problemen bij ouders? ‘Elk kind is gebaat bij een vroegtijdige check’

@31Je moet uitkijken met je domme opmerkingen.In mijn naaste omgeving, zijn vroeger, familieleden weggevoerd.Nòg meer achterlijk commenta...

18 minuten geleden geplaatst door Strongoli

NK. App
Hindi B Grade FilmOffice Sex Hd VideoJohn Holmes NudeNxnn ArabPenny Pax DpM Xhamster ComUnsensered PornXxx With A Dog榨精病栋Lera AumilaXvideos Com2Xxx Desi Indian AuntySexynew VideosReal Vouyer PornCelbrity Nipple SlipStep Mom Xnxx VideoEva Lovie AnalTori Black LesbianBisex Group PornSex PovTrannyvideosx.comCoco Chat .frBdsm PorneLenatheplug PornConstance Marie NudBoudi Sex ComDress FuckDixiestrailerparkRedtubeliveDemons In PornStory Sex VideoFotos De Las Chicas DesnudasPornolar 64Nadja LapiedraPanis Big Size Formula OilVideos Por GraficosTelugu Heroine Sex Videos ComCojen En El TrabajoWetpussOwen Gray PornstarSpankbang.commDickdrainers ComXhemsterliveBazoocam ChatTsunadae NudeBeuity PornPornostar ActricesPublic JerkingTiffbanisterScissoring PronCharli Dimelio NakedHindi Clear Audio Sex VideoForce Desi PornSec Scenes From MoviesXxx Video LasbainKerala Audio SexEmma Watson Nude FakeBangla Hot PanuPorn ChapinAtk KingdomPorn SpoofSpankwurePron GfOiled Up HentaiPorn ViolenceMelissa BolonaUnsensord JavNude Mature WivesTruck Driver SexIndian Girl Chudai VideoTeen Adult VideoPies XxxPakistani Nanga NachThedandangler OnlyfansSoft Porn For WomePreferred411Xnxx Big TitesFake Nude CelebsTiktok Porn FypVideoamateur FrancaisSilverdaddySkip The Games IowaNice PussypicsBf Xxx WwwPolice XxxxXxx SantaliI_n_d_i_c_aFillupmymomRomaarmyJapanese Beautiful Mom SexSister FuckingFuck Nights AtRough XxxSite De Rencontre De SexeLesbian Free PornosXxxxxx Bf VideoLatina Threesome PornMom Nd Son Xxx VideoAbby Elizabeth Miller NudeSexs MotherCatherine Bell NudesAmateur With Huge TitsXxx MsagCute Boy XxxPublic FuckigRabbits CamBlow Job TitImagem De PornôMi Prima FollaSeptember CarrinoVixen Com Porn VideosBrunette CreampieWhat Is Scat PornSpicytrwnnyArab Bbw PornSex Massage In KolkataDick PicsDanielle Fishel SexyZooey Dechannel NudeXvideos4Taboo Sex StoriesFree Pictures Of PornFree X PornLesnian XxxFutanari MommyHot Couple XxxXnxx Big Boobs HdVideosxxcCamel Toes In PublicHindi Bf Sex VideoXhamster TitsPhoto Nude GalleryXxx Muslim Girl VideoProsttute PornXhamster.vom/gayJunno Temple NudeXxxbigMindi MinlRoblox XxxChubby Girls NudeHollywood XxxRomantic Video BfXxxx Move HindeAll Pornstar ComMia Khalifa FacialSexy Naked BodySexlog EntrarIndian Bhabhi Boob ShowElizabeth Gillies PornBest Porn Videos Of All Tome