Tot welk bedrag mag je in Nederland contant betalen (en hoeveel mag je in huis hebben)? (metronieuws.nl)


Contant geld staat ter discussie in Nederland. Tot welk bedrag mag je ermee betalen? ...

door Nieuwskoerier in Economie  ·  25 Reacties

  • 12
  • 350x gelezen
Reageer met een Emoji
4
1

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

" De bedoeling was eerst dat dat pas zou gebeuren als er een nieuw kabinet zat, maar daardoor kan Nederland 600 miljoen euro van de Europese Unie mislopen." Kijk hoe de politici door die eu wordt beinvloed. Want die eu wil volledige zicht hebben op alle ontvangsten en betalingen via die digitale euro. Dictator eu wil al je handelingen en wandelingen kunnen beheren.

3
1 ThWil

@1
Dit komt niet van de EU - dit heeft het Kabinet Rutte helemaal zelf verzonnen - de EU gaat niet zo ver. Dat kan ook niet, want overal in Europa is contant betalen heel normaal.
De fout die Rutte c.s. gemaakt hebben is dat ze deze maatregel als voorwaarde ingebracht hebben voor de subsidie van het (corona-) herstelfonds van de EU. En zo hebben ze zichzelf voor het blok gezet.

2
2 Querido not

Ik betaal contant wanneer ik dat wil nemen ze het niet aan dan gaat de koop simpelweg niet door .
Winkels die cashgeld weigeren doen zichzelf de das om .
cashgeld is trouwens nog steeds een wettig betaalmiddel , maar dat zal niet lang meer duren .
Ze willen totale controle over de mensen , wat ze kopen , waar ze heen gaan etc dat is alleen met de digitale euro mogelijk.
Dat je beperkt word met cashgeld heeft niets te maken met witwassen en terrorisme.

3
3 ongelovenloos

@3 idd als je 10000 euro zuur verdiend geld hebt, en naar een dealer wilt moet dat kunnen.

0
4 maarten1234

@3 gaan we straks weer terug naar ruilhandelen in lokale gebieden; is niet te traceren

0
5 maarten1234

@5
En wat ga je dan ruilen bij die dealer waar je het in @4 over heb?

4
6 Snorrie

@3
Bij monde van Von der Leijen is al gezegd dat cash niet afgeschaft gaat worden en in heel Europa nog een wettig betaalmiddel blijft.
Er zijn landen waar ze alleen maar voorkeuren aan cash geven.
Dus allemaal Nederlands gezeur. En ja, wil een winkel geen cash? Jammer dan, maar dan ga ik naar een ander.
Heb dat een keer met boodschappen gehad bij de supermarkt toen ik een briefje van 50 wilde betalen. Heb toen de boodschappen op de toonbank achtergelaten en ben naar een andere super gegaan.
Dan praat je over 59 Euro ècht geld.
Deze gekkigheid geb je ook akeen maar weer in Nederland. In België kun je zelfs nog met briefjes van 100 betalen. Dat is in Nederland al bijna nergens meer mogelijk.
En met veiligheid heeft het niets te maken, maar gewoon met onwil. Er zijn ouderen die liever contant betalen, dan elke keer hun pinpas te trekken. Die maak je dan het winkelen onmogelijk.

2
7 Strongoli

59 = 50

2
8 Strongoli

Zout maar op met je controlestaat. Er is er maar eentje die beslist hoeveel geld er in mijn huis ligt en dat is me myself and i.

1
9 Rio Grande

@9 ,

Goed gezegd, Van Eerd! 😉

0
10 progressiefliberaal

@2 Querido not

Ik betwijfel of Nederland zichzelf voor het blok heeft gezet. Als je geld uit het coronafonds wil krijgen, moet je in ruil laten zien dat je je economie hervormt en efficiënter maakt. Het maximum aan betalingen met contant is, is een wens van Financiën en dus in het pakket voorgestelde hervormingsmaatregelen voor Nederland gezet. Dan zit er een dubbele duw in de rug achter. aan de ene kant staat Nederland garant voor miljarden. Aan de andere kant kunnen Financiën en politici dreigen dat we niks krijgen uit Brussel als we niet hervormen. Een U-bocht constructie en louche handelen.

Kijk naar de veiligheidssituatie in de wereld. Naar geopolitieke tegenstanders die cyberaanvallen uitvoeren. Naar het verzamelen van data via internet en digitaal betalingsverkeer. Of het 'afluisteren' van internetverbindingen. Naar Russische en Chinese schepen die boven internetkabels ankeren en dreigen deze kapot te trekken. Kijk naar de oorlog in Oekraïne of de situatie in het Midden-Oosten. De voorgestelde inperking van het gebruik van contant geld dateert van vóór de russische inval in Oekraïne en is achterhaald. Het is de zoveelste wandaad van Financiën om de Nederlander te willen opsluiten in een digitaal betalingsverkeer. Alleen vanuit een streven naar nutteloze macht en beheersing van mensen. Als het internet langere tijd plat komt te liggen of verstoord wordt, kan dat de economie grote schade toebrengen. Niet in het minst via het geldverkeer. In een situatie van uitbrekende oorlog is dat des te erger. De bankkantoren zijn verdwenen. Ga maar eens voldoende contant geld distribueren. Daar is nauwelijks nog een systeem voor. En het kan gevaarlijk zijn op straat als er kruisraketten rondvliegen.

Financiën en politici handelen alleen in hun eigen belang en duidelijk tegen het belang van de staat en de inwoners van Nederland. Zoals bij zoveel schandalen al gebleken is. En nu weer opnieuw.
Wanneer gaan we dit ministerie opknippen om zijn zucht naar macht om de macht een halt toe te roepen?

DvD

1
11 duurendaal

@11
Het is maar net hoe je "voor het blok zetten" interpreteert.

De oorsprong van de voorwaarden die gelden als een land subsidie of leningen uit het Herstelfonds van de EU wil aanvragen, zijn gelegen in de eis van Nederland wilde stellen als voorwaarde aan met name Polen en Hongarije - die in de ogen van NL en anderen - niet voldeden aan de normale spelregels van een rechtsstaat. Rutte heeft daar persoonlijk een rondje door de EU voor gemaakt. Uiteindelijk is de meerderheid van landen akkoord gegaan met het stellen van voorwaarden.

En dus moest ook NL aan de bak - en daar kwam een document van 448 pagina's uit met 47 voorstellen om NL ook toegang te geven tot de (corona-) Herstel-subsidie-pot.
Veel van die zaken vloeien voort uit bestaand beleid - maar er zitten er ook tussen welke nog helemaal niet afgestemd zijn met de 2e Kamer. Er is bijvoorbeeld een erg vreemd hoofdstuk over de nieuwe Pensioenwet - met ook verzekeringen voor ZZP'ers. Toegezegd - maar niet afgestemd.
Zo ook dit voorstel: cash betalingen tot maximaal 3.000 euro om witwassen in te perken.
Ben heel benieuwd hoe de huidige 2e Kamer daar op zal reageren.

Kennelijk moeten er weer een aantal punten van de 47 worden afgevinkt, om een volgende tranche van 600 miljoen subsidie binnen te krijgen.

Het lijkt misschien een aardig drukmiddel om de 2e Kamer over de streep te trekken.
Maar de kans is ook aanwezig dat de nieuwe 2e Kamer de regering de opdracht meegeeft om dit maar even recht te zetten bij de EU.
Na die geintjes rondom o.a. het (mest-) derogatiebesluit is onze volksvertegenwoordiging wat minder geneigd om de EU dwang en drang verhaaltjes van de bewindspersonen klakkeloos aan te nemen.

1
12 Querido not

@11 m post
@12 Querido not

Ik interpreteer het als: Financiën en Rutte IV zetten de burger voor het blok. Burger, accepteren wat je waarschijnlijk niet wilt, of geen 600 miljoen. Wel de lasten van de garanties aan andere landen, niet de lusten. Dat is het achtergelegen extra dreigement door een reeds bestaande beleidswens ook via Brussel te spelen.

Nogmaals, dit druist in tegen het landsbelang. In een tijd dat de vrede in Europa en daarbuiten wordt bedreigd en burgers mogelijk onderling grote vangnetten moeten spannen.
Onverstandig ook, omdat de hardnekkige onbuigzaamheid van Financiën al 10-tallen miljarden schade heeft veroorzaakt. De verkeerde mentaliteit op het machtigste ministerie is een groot risico.
DvD

3
13 duurendaal

@13
Er zit nu een andere Volksvertegenwoordiging. En daar zullen de restanten van de neoliberalen terdege rekening mee moeten houden.
Die verkeerde mentaliteit van Financiën - daar zijn de machthebbers en hun instituties van doordrenkt - gewoon door al die tientallen jaren dat ze het staatsbestel tot in de haarvaten naar hun eigen hand hebben mogen zetten.
De glazen bollen waren weer uitverkocht - maar het wordt een interessante tijd - dat weet ik wel.

0
14 Querido not

@6 dat valt daar buiten gezien het bedrag; je moet vooral denken aan kleinere goederen

0
15 maarten1234

Dan betaal je gewoon in termijnen. Dan mag het wel.

0
16 wildersfan

@13 m post
@14 Querido

Ik heb de verhalen in mijn familie over WO II in me opgenomen. Over dreigend geldgebrek, bijv. voor het uitbetalen van lonen in de meidagen van 1940 en koortsachtig overleg met de provincie en gemeente over het uitgeven van noodgeld.
Over het snel uit omloop verdwijnen van munten in goud en zilver.
Over het feit dat bekostiging van verzet en het voorzien van voedsel van onderduikers juist mogelijk was, doordat er particulieren waren 'mei bankjes yn't kammenet' (met bankbiljetten in het kabinet/de grote kast). Hetzelfde voor het levensonderhoud van de gezinnen van werknemers die opgepakt waren of hadden moeten duiken.
Over de vrees dat bij de bevrijding misschien weer geldgebrek zou ontstaan.

In tijden van internationale spanningen moet een democratische overheid zorgen dat er voldoende middelen verspreid zijn over het land en de bevolking, particulieren en bedrijven, om de economie en de samenleving draaiende te houden. ook een oorlogseconomie.

Maar dienstklopper Financiën is alleen bezig met zijn eigen oorlog tegen burgers en ondernemingen die weerspannig zouden zijn en de mooie systematieken van het ministerie schaden.

DvD

0
17 duurendaal

@16
Je kunt ook vragen of je, als je het in één keer cash betaalt, 2.999,99 euro mag afrekenen.
Probleem ook opgelost. 😉
De meesten zullen dan zeggen: "joh laat die cent maar zitten. die reken ik niet"..

0
18 Strongoli

Geen limiet dus.

0
19 JackKropotkin

@18 Mja... 😊

0
20 wildersfan

@15
Ik verwacht dan je dan toch voor problemen zal komen te staan.
De meeste mensen zullen mee gaan in de veranderde tijd.

De fora waar de mensen elkaar handgeschreven perkamenten stuurden zijn ook verdwenen, net als de lantaarnopstekers en putjesscheppers.

0
21 Snorrie

@21 ja, de meeste mensen gooien de privacy overboord... 1984 is nabij

0
22 maarten1234

@22
Dat zijn alleen de mensen met achtervolgingswaanzin.

0
23 Snorrie

@23 valt dat in dezelfde catergorie van 'maar ik heb niks te verbergen' dus dan is alles geoorloofd?

0
24 maarten1234

@24
Nee, absoluut niet.

0
25 Snorrie

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
wildersfan
Inflatie daalt licht tot 2,7 procent

@2 Inderdaad. Die 2 procent inflatie die ze nastreven is uit duim gezogen....

4 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Sarcoff
KIJK. Ongeruste Russen delen beelden van colonnes westerse legervoertuigen die richting Oekraïne en Polen rijden: “Het is alsof er geen einde aan komt”

Oude oorlogstactiek, treinen/ vliegtuigen/troepen met oorlogsmaterieel rondjes laten rijden/vliegen/ marcheren...

6 minuten geleden geplaatst door Sarcoff

Rooibos
Inflatie daalt licht tot 2,7 procent

nog steeds 2,7 % !Waarom niet eens keer -2,7 % ?? En dat alles goedkoper word en de welvaart voor mensen echt toeneemt ?Oohh nee die Haa...

11 minuten geleden geplaatst door Rooibos

Sarcoff
Radicale islamisten bijeen in Hamburg: ’Kalifaat is de oplossing’

Ik zie het er van komen dat men ze met de belofte van een kalifaat in de EU naar de frontlinie in Rusland gaat trachten te sturen, zowel moslimm...

11 minuten geleden geplaatst door Sarcoff

Zie Hier
Ook supermarkten verkopen steeds meer shakes en eiwitrepen

Het nieuwe verdien model belazeren met een gezond etiket voor luie domme mensen!...

15 minuten geleden geplaatst door Zie Hier

Zie Hier
Laurens Dassen én Volt-pimpende media AFGEMAAKT: 'Waarom geven ze dit irrelevante mannetje zoveel aandacht?'

Het is niet alleen dat kwalletje maar ook kneus Paternotte zijn niet van het beeld af te slaan WNL en OP1 krijg je voortdurend die braakballen v...

24 minuten geleden geplaatst door Zie Hier

wildersfan
Inflatie daalt licht tot 2,7 procent

Niemand kan beargumenteren waarom er inflatie moet zijn. Dat is vreemd....

36 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Rooibos
Grote verschillen in vaccinatiegraad per wijk: 'In mijn ervaring zijn er drie soorten weigeraars'

https://rumble.com/v455x4k-pfizer-insider-admits-mrna-set-to-kill-billions-within-months.html...

38 minuten geleden geplaatst door Rooibos

wildersfan
Maurice de Hond waarschuwt voor toenemende polarisatie: Extremen worden steeds groter!

Die Rob de Wijk zit iedereen op te hitsen voor een oorlog, maar hij vindt zichzelf te goed om naar het front te gaan. Dat soort mensen moeten ze...

1 uur geleden geplaatst door wildersfan

NK. App
Andhra Sex VideoKhalifa Bf VideoKerry MarieIncest AnalJennifer Lopez Sex TapeGay Interacial PornNewest PornPregnant AnalFour Girls Finger PaintBabita Ji NudeStaright To Gay PornScat Porn Anime91.视频New Punjabi PornComedy Porn MoviesNaked Indian GayBusty BjSaffron BacchusHantai PornôManga OrignieHentai DubladoPic For XxxGay Massage PornCardi B SexyMelanie Marie PornOnlydudes ComWww Xvideos3 ComHachishakuXxx Pron VedeoPregnant Bbw PornExtreme Rough AnalBest Hentia WebsitesFemale Porn ActorsLana Roahds PornKerala SrxSunny Leone Ka Sexy PictureMy Little Pony Porn GameXxxxxxxhindiSexi PussyLightskin DreadheadPublic Himiliation PornLesbian Carton PornBlack Porn SatrsMolly MoonnBrotherxxxInceste HentaiBollywood Actors NudeDoja Cat NakedWww New Porn Videos ComPiano Sex VideoGranny Large BoobsPorn Lesbian AnimeBallooning TitsGxvideoMia Khalifa Por NTruth Ir Dare OicsXvideos PornográficaSoul EaterpornTamil Hot KamakathaikalKailash SexHd Sexy Video SexyRaveniveeIndian Family StrokesKolkata Bangla SexCory Chase BlackKelly Reilly BoobsIitadaki SeiekiAi ShinozakiShinobu R34Daisy Keech LeakHindi PormDevarbhabhisexSex Aunty DesiSunny Leone Doggy StyleJpn Massage PornXxx Hardcore PornosHotleajWorship AssholeWendi Mclendon-covey NudeBoudi Xxx VideoVibarator PornNude Punjabi ModelFree Pornographic VideosCam 4 FreeOffice Hd SexPregnant ChatutbateExercise PronArabian PornIncextNaked Japanese BabesAmrikan BfBelly Dance SexFiona Adventure Time PornSquirt Big BoobXnxx MiakhalefaSunny Leone Ki Sexy VideoMia RaiWifeswap PornPenny Barber PornKelly Clarkson NudeNice BoobageRussian Sex MovieSuper Hot SexTelugu Sex Full VideoShiftymine LeakHindi Saxx VideoReal Brother Sister PornstarsManhwq18Mona Azar Dredd AnalFreeones.co MHot Nip SlipSiswet PornBbc PornLight Skinned TitsSandhya SexPorn Sex ClipsJapanese MoviespornBdsm PosesThe Hentai ComicsRulen34Fatal.mofelsBondague3 Piece HentaiTr Altyazılı PornolarıMujer Luna BellaxxxMadam XnxxMuslims Sex ComNaked: The LustWhite Trash WhoreOld Young XvideosChut MarneHot Sex DeshiTamilsexscandalsVixen AnalShower NudesReddit Thongسكسي.مصرىVideos Gay XxLesbian Videos XxxBf Film VideoBest Story Porn MoviesEscorte De LuxeVideo Sexo ForcadoBeautiful Girl Xxx HdDouble Pussy JobEbony Solo FingerInhuma ItySamantha Fox NudeDanielle Nicolet NudePornhubtwinks