Rapport Oxfam doet Israel onrecht aan (cidi.nl)


Deze week verschenen er meerdere rapporten over de situatie in de Gazastrook. Organisaties luiden de noodklok over de verslechterende situatie in het gebied. Het is belangrijk om dat serieus te nemen. Een van die rapporten was van Oxfam. Dit rapport heeft een meer juridische inslag en stel ...

door Hendrianus in Binnenland  ·  34 Reacties

  • 13
  • 274x gelezen
Reageer met een Emoji
1

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Ongelioflijk dat het CIDI dit bericht niet van een update voorziet. Het moet inmiddels ook voor het CIDI toch duidelijk zijn dat Israël de invoer van voedsel in Gaza traineert.

14
1 Hendrianus

Het bekende Israël de hand boven het hoofd houden gedoe dus. Bah.

15
2 Hendrianus

@1
Israël zegt dat het maandag (08-04-2024) meer dan 300 vrachtwagens met hulpgoederen heeft toegelaten in Gaza. Dat is het hoogste aantal in de zes maanden die de oorlog van Israël in Gaza nu duurt. De vrachtwagens zouden zijn doorgelaten bij de twee zuidelijke grenspassages in de Gazastrook en 70 procent van de goederen zou water of voedsel betreffen.

1
3 Benzardi

Oxfam is al eerder beticht van partijdigheid.
Deze NGO is niet neutraal.
Misschien kan Israël beter overschakelen gelijk Slowakije gaat doen; Alle NGO's labelen. 'Oxfam, buitenlands, niet neutraal, schaadt Israël.'

1
4 Malinois

@3

Zag laatst nog zo'n vervelend filmpje uit Gaza.
Die hulpkonvooien werden bijna direct ingenomen door gewapende hamasleden.
Die rijden dan naar zo'n VN/UNRWA terrein waar de goederen verdeeld worden en daarna weer op de markt verschijnen.
Burgers kunnen dan die goederen tegen betaling ophalen.
Dit is niet waarvoor hulpverlening bedoelt is.
Heel spijtig voor de gewone burgers maar je snapt ineens veel beter waarom de grenzen niet wagenwijd open worden gezet voor al die vrachtwagens.
Oxfam heeft het er helemaal niet over.

1
5 Malinois

Dat verbaast mij niets. Deze organisatie had allang al opgedoekt moeten worden. Zoals 'onze' Farah Karimi (GL) die zelf heeft toegegeven dat ze lid was vd Mujaheddin en bezig waren met spijkerbommen, ong. alles gelogen bij haar asielaanvraag in Duitsland, afgewezen en uiteraard hier in NL geen enkel probleem. Oxfam Novi die ook In Haïti gruwelijk tekeer is gegaan. Zo'n honderd miljoen euro op de plank en het enige wat er gebouwd werd was een Olympisch voetbalstadion, ipv huizen, water, riolering ed. Schandalig. En toen ook nog uitkwam dat de werknemers van Oxfam sex hadden met kinderen in ruil voor voedsel? Dat het nog bestaat, dat zegt toch echt héél veel over hoe slecht het gesteld is met enige moraal in de wereld. Oxfam Novib een bolwerk van corrupte, viespeuken en moslinkse ellende. En dat blijkt dus nu ook weer. Israel is de boeman en Hamas het 'dreamteam' Dat Hamas zelf al die tunnels onder kwetsbare gebouwen heeft gegraven, dat Hamas de eigen bevolking altijd gebruikt als levend schild daar hebben we het niet over, nooit., Alleen over Israël.

Hamas kan per direct de oorlog stoppen door zich over te geven en de wapens neer te leggen, de gegijzelden te bevrijden, dan hoeft er geen druppel bloed meer te vloeien. De bal ligt bij de terreurbeweging Hamas en die kan dit asap beëindigen.

2
6 Bleke Betty

@1
Hoeveel keer hebben ze geen wapens ontdekt onder de hulpgoederen. Het is DE manier om wapens te smokkelen dat doen ze dus ook,. Logisch dat Israël dat niet zomaar toe laat. Als hun eigen broeders *kuch* hen op hadden genomen, had dit ook niet nodig hoeven zijn. Maar hu eigen broeders kotsen op de zgn Palestijnen. Alleen niet in het buitenland omdat het zo'n handige kapstok is om te rellen, plunderen en te ontwrichten. Ook als Hamas zich overgeeft is het niet meer nodig. Maar de bevolking vindt de acties van Hamas prachtig en juichen bij de gruwelijkheden.

2
7 Bleke Betty

Is dat de Oxfam die betrokken was bij seksfeesten met minderjarige prostituees?

0
8 Bob Sleebaan

@3 Voor de tweede dag op rij na,
Lijkt mij nog geen aanleiding om Israel op de schouders te kloppen wel?

6
9 Hendrianus

@4 Er is al een Israëlische organisatie die NGO's labelt, https://www.ngo-monitor.org/

" NGO Monitor (Non-governmental Organization Monitor) is a right-wing non-governmental organization based in Jerusalem that reports on international NGO activity from a pro-Israel perspective." https://en.wikipedia.org/wiki/NGO_Monitor

Had je het nu over onafhankelijk zijn 😂

7
10 Hendrianus

@5 Erg niet, als mensen sterven en vechten voor voedsel.

6
11 Hendrianus

@11 Moeten ze hamas en al die andere vechtorganisaties in gaza verwijten. Hun leiders met name die van hamas leven in welvaart en overvloed buiten gaza.

1
12 ThWil

Alle NGO s opdonderen en als terreur organisaties labelen.

2
13 Sarcoff

@11
Valt wel mee. Het is niet zo erg als het uitsteken van ogen of het verkrachten van vrouwen die tegelijkertijd worden opengesneden zoals op 7 oktober gebeurde. En de fascistoïde strontzakken die nu om voedsel staan te vechten zijn de zelfde strontzakken die toen stonden te applaudisseren en nog steeds achter die moordpartij staan. Laat ze maar verrekken.

2
14 Rio Grande

@12 Ik merkte op dat ik het erg vind dat mensen vechten en sterven om voedsel te bemachtigen, niet wiens schuld dat is. Ben je het daar niet mee eens?

5
15 Hendrianus

@14 Voor die wandaden kun je niet heel Gaza uithongeren.

6
16 Hendrianus

Er lopen anders nog genoeg bewoners van die zandstrook rond, hoor dus dat uihongeren valt reuze mee. Wat er wel gebeurt is dat het milieu wordt uitgerookt. Wat denken jullie van 500 vrachtwagens, op diesel, dus 500 per da gvan die vervuilers alleen al om daar eten te brengen, al jaren? 🙁

2
17 Slavink

@17 Uit solidariteit begin jij dus een campagne om in Nederland minder vrachtwagens te laten rijden of de regio electrische te verschaffen?

6
18 Hendrianus

@18 Ik ben helemaal niet solidair met de bewoners van die zandstrook, die kozen voor een terroristisch bestuur.

2
19 Slavink
20 Hendrianus

@18 wat een domme jij-bak. Ik snij een zinvol punt aan. Wij mogen geen auto meer rijden en daar gaan ze gewoon door met het vervuilen van de ozonlaag. Maar ja, de raketten van Israël zijn vast ook nog niet mileuvriendelijk ...

4
21 Slavink

@19 Oh, ik dacht dat je bezorgd was over de vervuiling van het milieu door 500 vrachtwagen die in Gaza rijden pardon reden.

3
22 Hendrianus

@21 Enig idee wat er in Nederland dagelijks onderweg is?

6
23 Hendrianus

@19 Dat is na je opmerkingen om van Gaza een parkeerplaats te maken wel duidelijk.

5
24 Hendrianus

@22 ja, dat vind ik ook schandalig, A: die mensen eten geven als ze al uitgehongerd zijn of anders overhoop worden geschoten. B: de enorme vervuiling daar waar je hier bijna strafbaar bent als je benzine tankt.

3
25 Slavink

De koppeling werkt momenteel niet en het is van het CIDI dus zal het wel gelogen zijm ... 😎

2
26 Slavink

Oxfam/novib is niet serieus te nemen na hun seks feesten in Haïti .
Zijn er daar al mensen voor berecht want we horen er niets meer van.
Waar is trouwens het geld gebleven voor de wederopbouw aldaar want nu nog is er niets gedaan .
dus niet met een korreltje maar met een kilo zout nemen die organisatie.

2
27 ongelovenloos
28 Hendrianus

Seksfeesten door medewerkers van Oxfam, het inhuren van prostituees door het Rode Kruis, vrouwen bij de Verenigde Naties die alleen promotie krijgen in ruil voor seks: sinds #metoo zijn veel grote hulporganisaties opgeschud door berichten over seksueel ontoelaatbaar gedrag door medewerkers.

In een aantal gevallen bleek het wangedrag van die medewerkers al bekend bij de organisaties, maar konden ze ondanks de aantijgingen gemakkelijk van baan wisselen.


Lekkere zooi die NGO's

2
29 Bob Sleebaan

@29 Open er een draadje over.

2
30 Hendrianus

@30 Waarom? We hebben dit draadje toch?

2
31 Bob Sleebaan

@15 Dat ze vechten is zeker waar. Zag vanmorgen op het internet een filmpje over vrachtwagens die gaza binnenreden. Op iedere vrachtwagen zaten verschillende kerels met wapens. Toen een gazaan (neem ik aan) op een vrachtwagen wilde springen werd er op hem geschoten. Voorts zijn er op internet filmpjes te zien over honger en dorst maar ook flimpjes waar laatdunkend over het gedropte voedsel wordt gedaan, katten worden gevoerd met blikjes tonijn, een moslima, na te zijn geïnterviewd, in lachen uitbarstte toen ze dacht dat ze niet meer in beeld was, gazanen die klagen omdat ze voor het (gratis) voedsel moeten betalen en ga zo maar door. Zeg maar wat ik moet geloven.

1
32 ThWil

@32 Heb ik ook gezien, jongens die vrachtwagens plunderen en hun buren die ook wat honger hebben vergeten. Het is goed dat er op die plunderaars flink wordt geschoten; eigen kogels eerst ... 😯

1
33 Slavink

@8 zo zien we maar weer, een goed geheugen is een joy forever ... 😎

0
34 Slavink

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Bob Sleebaan
Radicale islamisten bijeen in Hamburg: ’Kalifaat is de oplossing’

@28 "Ik ben nl. niet zo van mensen verraden"Wie zegt dat @27 een mens is? Wedergeboorte is volgens mij niet besteed aan mensen. 😉...

37 minuten geleden geplaatst door Bob Sleebaan

Bob Sleebaan
Radicale islamisten bijeen in Hamburg: ’Kalifaat is de oplossing’

Ayaan Hirsi Ali en de Amerikaanse schrijver Robert Spencer stellen dat er wel gematigde moslims bestaan, maar geen gematigde islam en dat fundam...

2 uur geleden geplaatst door Bob Sleebaan

Bob Sleebaan
Linkse Schotse regering valt uit elkaar: coalitieakkoord beëindigd - NieuwRechts.nl

Zo er sinds 1 april een nieuwe censuurwet van kracht in Schotland. Met deze wet kan de rechter zeven jaar gevangenisstraf opleggen aan al burger...

2 uur geleden geplaatst door Bob Sleebaan

Bob Sleebaan
Muziekdraadje

aNTOON - oLIVIAhttps://www.youtube.com/watch?v=dditG7h5SnY&t=14s...

2 uur geleden geplaatst door Bob Sleebaan

Olivia
Muziekdraadje

Blues Brothers: Soul Man https://www.youtube.com/watch?v=FTWH1Fdkjow...

2 uur geleden geplaatst door Olivia

Olivia
Muziekdraadje

Elvis Presley "Hound Dog https://www.youtube.com/watch?v=aNYWl13IWhY...

3 uur geleden geplaatst door Olivia

Olivia
Muziekdraadje

Mammas Don't Let Your Babies Grow Up to Be Cowboys https://www.youtube.com/watch?v=-hDoF2onYlw...

3 uur geleden geplaatst door Olivia

Olivia
Muziekdraadje

(Ghost) Riders In the Skyhttps://www.youtube.com/watch?v=nOWjX4BpC24...

3 uur geleden geplaatst door Olivia

Olivia
Muziekdraadje

Randy Travis & Josh Turner Perform "Your Manhttps://www.youtube.com/watch?v=tfN7lZJhK8U...

3 uur geleden geplaatst door Olivia

Olivia
Muziekdraadje

Apache / 8 year old Olly busking guitar / Chesterhttps://www.youtube.com/watch?v=JRzi6VOUpzU...

3 uur geleden geplaatst door Olivia

NK. App
Indian PenishCharam Sukh Web SeriesPorn Girl HdWight Gain PornHistória Em Quadrinhos EróticosPorn Pi ComTied Down And Fucked SenselessKokoborohenKarely Ruiz LeaksVideos Pornos Para DescargarHamineLesbian Hommade PornGf FuckMatue Porn VideosVideos Mexicanos PornosGrupos Cuckold TelegramXnxx Latest VideosWindow SexPornstar LingerieWet PusyIndian Boobs TouchJayla Paige PornSupernatural PornLiterotica.vcomDress Up PornhubKantana CombatErotic PicturesComerzzAngele 60 Days InDesi Ladki Ki Nangi PhotoSunny Leone Sex Video PleaseNude Yoga PornVintagesexCartoone PorneDesi Maal NudeIndian Nude ScenesCleopatra Sex VideosWca Productions FullFemdompissBig TitdsChubbylovingMonet StaxxxScoregrup PornCoq Nu PornFuckinbussyXxx PicjBiggest Tits Lesbian PornBhabhi Ki Full ChudaiIndian Nude MassageCheer Up Ep 1 Eng SubBrandi Love Full VideosHantai X VideoGand Marai VideoShemale Big TitsSexyhandjobsEddie Jaye PornLargest Tit In The WorldTelegram PornosDoodhwali Sexy VideoReality Kings NewPerky Bouncing TitsPorn Gay ComicsMeilleur Site Porno GratuitWe Are JairyLsbian Xxx국산 고딩Sex New Video Com259luxu-1711Gigi Allens PornSex With Chachi VideoSmoking EroticaSexiest Nude DanceCollege Amateur PornRa Ra KnuppsMeru The SuccubsHot Chick PornBrazer IndianSex With Hot GfPorn Margo SullivanLesbian's SquirtingFfm CompilationPorn PoradyFree XhamsteeSexe Live CamReal Amareur PornNaked Mexican TeenagersKatie Cummings NudeXxx Free DownloadFacesitting CompilationSex FactorySex Video Hd FilmChloe RomaGroup Sex PornPerv Daddy PornHot Wife Xxx VideoCollege Xnxx ComNewpronAsian Xnxx VideoDaddy And Daughter PornFucking Trans WomenPorn Gay MiscleXxxporno ColombianoYou Pron ComXixx VidoMasturbating Hot WomenTusclSexe RefXxx Sexy GrillWww Com Sex Video HindiLesbian Blackmail PornAnalxxx PornKupid AiPorn Free MoviesWww Xxx Xxx Xxx Xxx XxxMonalisa Sexy BfEbony AmateurpornCocoland. FrCelebrity TitisMia Khalifia Only Fans LeakLana Rain LeakPorn Series VideoMiami Davis PornTrannytube YvEvie EnvyCar MasturbationCuckold Porn GamesMotherleddOtilia Brumă BilioneraRiae NudaNalgonas PornosAnime BondegeKartoon Xxx VideosKissasinsMadison Beer HotMeri MarziChodvaniXnxx BebyRedhead Pov PornMollyflwers ChaturbateJapan Rep Sex VideoMilfmovesIndian Couples Hd PornNaked Guys TwitterHentai20.comPornos ClássicoHentaijkAbelladangerNude Shailene WoodleyFairy Tail PormJapaese Gay Porn