Nieuw geluid in de Kamer: Baudet wil minder immigratie en geen EU (trouw.nl)


Forum voor Democratie is een van de nieuwe partijen in de Tweede Kamer. De partij ziet de multiculturele samenleving als een bedreiging voor de Ned... ...

door Inter in Politiek  ·  82 Reacties

  • 36
  • 1357x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@48 Wilders is veroordeeld ogv hetzelfde verdrag. Racisme heeft met meer dan rassen te maken.

13
51 Mrs. K

@48 "is hij inderdaad iemand die het helder ziet"
Je gelooft ook in een samenzwering? Dat kan ik niet geloven. Zo ken ik je niet. question

9
52 Mrs. K

@51

Ja...en de overheid mag wel een deal sluiten voor "minder syriers" ... , binnenkort een deal voor "minder noord afrikanen".. beide de-facto een "moslimban" als je de logica van anti-Trumpers zou gebruiken.

En geen kraan die er naar haait question

1
53 Vageali6888

@50

Wat is er de afgelopen 10 jaar veranderd ?

Zelfs gematigde partijen spreken nu openlijk over de gevaren van de islam voor onze samenleving , en geven de grote problemen met o.a. marokkanen toe.

Dijselbloem liet op BNR een fragment horen waar Fortuyn uit zijn slof schoot en riep "de 5e colonne komt eraan" en hij zei het er "volkomen" mee eens te zijn.
De dag erna riep Wouter Bos dat Wilders als één van de weinige politici echt weet wat er in de samenleving speelt.

Buma wil af van het dubbele paspoort , en Juncker geeft aan dat de EU mogelijk afstevent op een handelsunie met lidstaten die volledige zeggenschap houden over eigen wetgeving.

etc.etc.

Allemaal zaken wat tien jaar geleden ondenkbaar was , wakker geschud en gehouden door politici als Wilders.

Enorme invloed zonder te regeren , dat gaat ie de aankomende periode ook weer laten zien.

3
54 Vageali6888

@54

Daarom is iedere partij belangrijk in een democratie. Coalitie en Oppositie. Ik ben blij dat ik hier woon en niet in een dictatuur, want dan valt er niet veel te kiezen.

Zelfs Baudet heeft zijn voor en nadelen. DENK heb ik wel een raar gevoel bij, staan niet open voor discussie.

3
55 Minofmeer

@48 Hiddema zegt dat hij die uitspraak zo niet heeft gedaan dus trek ik mijn reactie over racisme in. Uit een interview in de Telegraaf over deze opmerking:

"U bent vaker kritisch over Marokkanen. Een journalist concludeerde dat u ze ’bad to the bone’ vindt. Terecht?
„Nee! Dat vind ik zo enggeestig nationalistisch. Vreemdelingenhaat is mij vreemd. Ik zeg in mijn boek wel dat die cultuur hindernissen kan oproepen qua integratie. Maar ik zeg ook dat de Marokkaanse jongetjes die ik in mijn beroep allemaal tegenkom, vaak de leukste zijn die je kon hebben. Fantasierijk en vrolijk, terwijl er Hollandse chagrijnen zat zijn. Maar in groepsverband gaat bij hen de groepsloyaliteit opspelen. En dat dan overgoten met die domme zendertjes waar ze de hele dag naar kijken en niemand die Nederlands spreekt in de ouderlijke woning. Dan gaat het mis en blijven ze aan elkaar klitten. Het probleem is ook breder. Te beginnen bij de islam. (Zet een vrome stem op) ’Islam is liefde en jihad is de bloemetjes water geven. Er zijn geen oorzakelijke verbanden tussen maatschappelijke problematiek en geloof’.”

En dan ben ik het dus volledig met Hiddema eens.

Overigens wel weer bizar dat een kopie van een verdragstekst minnen ontvangt...

4
56 Mrs. K

@53 Dat gaat dan niet zozeer om nationaliteiten: het is niet dat een Noord-Afrikaan geweigerd wordt en een Nigeriaan die in Noord-Afrika is beland wel mag komen. Het gaat om mensen van allerlei nationaliteiten die reizen via een bepaalde locatie.

Als liberaal vind ik zelfs dat er veel meer gezegd zou mogen worden dan nu het geval is. De vrijheid van meningsuiting wordt mi veel teveel beperkt: enkel oproepen tot geweld zou strafbaar moeten zijn. Maar zover zouden de meesten niet willen gaan (concreet betekent dat nl. dat behalve Wilders ook moslims dezelfde rechten zouden hebben).

Omdat ik tegen de inperking van de vrijheid van meningsuiting ben vind ik de veroordeling van Wilders verkeerd, al is zijn veroordeling in juridisch opzicht heel begrijpelijk (want getoetst aan het IVUR kon de rechtbank niet anders tot de conclusie komen dat zijn vraag strafbaar was).

7
57 Mrs. K

Dit is overigens een leuk stukje uit het interview, Hiddema houdt FvD met beide benen op de grond. Dat waardeer ik. Zo voorkomt hij dat FvD niet meer serieus genomen wordt. Al zou Baudet dit soort zaken als jurist natuurlijk ook moeten weten.

"Bij Forum hebben ze bijvoorbeeld gezegd: ’strengere straffen voor zedendelinquenten’. Ik heb ze uitgelegd dat straffen al best wel streng zijn. Dat het zelden voorkomt dat de rechter de maximumstraf oplegt. Nu zou een rechter, met de wet in de hand, al vier jaar kunnen geven voor een fietsendiefstal. Dat gebeurt niet, want dat zou idioot zijn. Nog hogere bestraffing is symboolpolitiek. Dat moeten we niet doen. De handhaving moet wel eindelijk op orde, het opsporingspercentage is bijvoorbeeld veel te laag.”
Kunt u wel justitiewoordvoerder van FvD worden als u tegen de partijlijn bent?
„Natuurlijk wel. Ik zie het niet zo voor of tegen. Het is een detailtje van niks in het totale programma. Forum zegt ook: ’na drie veroordelingen automatisch levenslang’. Met dat standpunt ben ik op dezelfde wijze relativerend bezig. Ik ben er niet zo hartstochtelijk voor, nee. Maar het is goed als een man uit de praktijk in de fractie zegt: ’tut, tut, tut. Pas op je geloofwaardigheid, anders word je een roeptoeter’.”

7
58 Mrs. K

(Interview is uit de Telegraaf)

7
59 Mrs. K

Mrs K als dit racisme is verdient Erdogan de kogel..

1
60 Xmod

** gebruiker verwijderd **

Als je niets economisch te melden hebt, zoals Baudet, dan roep je maar iets over Nexit dus.

weg economie, inderdaad.

61 ---deleteduser---

** gebruiker verwijderd **

@54
allemaal zaken die alleen geroepen worden om pvv-zielen te trekken,
meer was het niet dus

want dubbel paspoort afschaffen gaat echt niet gebeuren
hoe wil je dan nog criminele buitenlanders uitzetten trouwens?
allebei kan dus niet eens

62 ---deleteduser---

@60 Heb ik al hersteld, zie @56 . Hiddema schijnt dit niet gezegd te hebben al staat het wel overal in de media.

4
63 Mrs. K

@54 Daarom ben ik wel blij met de PVV, ze trekken de andere partijen naar rechts.

@62 Intrekking nationaliteit na deelname aan jihad?

5
64 Mrs. K
65 ---deleteduser---

@57

"Het gaat om mensen van allerlei nationaliteiten die reizen via een bepaalde locatie"

Dat is bij het inreisverbod van Trump hetzelfde

3
66 Vageali6888

Hoor ik hier Geert Wilders praten?

4
67 TitaMagic

** gebruiker verwijderd **

@66
welk inreisverbod, het is een laptopverbod geworden, de rechter was het ook de 2e keer niet met Trump eens

68 ---deleteduser---

* Verwijderd door de redactie *

69 Chat Baker

Ik heb sterk de indruk dat velen hierboven nooit echt naar Wilders hebben geluisterd.
Baudet zegt exact hetzelfde.
Uiterst rechts kijkt en luistert dus niet verder dan een jeugdig voorkomen maar niet naar wat men zegt.
Roep paspoorten ,EU ,geen vluchtelingen en je kunt een ton in je zak steken .

Het interesseert een deel van het volk blijkbaar totaal niet of ze werkloos zijn , een uitkering hebben omdat hun favorieten geen benul hebben van dat wat ons aller inkomen waardoor wij onze portemonnee vullen en de boterham beleggen.
Dus kunnen ze kennelijk wel omlaag ???

4
70 No newstoday

Wat er precies nieuw is aan dit geluid mag dan nog wel eens uitgelegd worden. Inhoudelijk hoor ik Wilders en qua toon/accent hoor ik elite.

1
71 oeioeioei

@69 En wat heeft dit sprookje met Baudet te maken ?

1
72 proxy

Als het FVD de komende jaren succesvol blijkt te zijn dan is voor mij de kous af dat ik op deze partij ga stemmen. Een van de meest voelbare maar misschien ben ik dom is de lage rentestand op je spaatgeld veroorzaakt door de Europese Centrale Bank. De zuidelijke EU landen die financieel toch al niet sterk staan een middel te geven om goedkope leningen te geven aan de zuidelijke EU landen. Dit kost ons de rente op spaargelden die bijna op 0,staat. Deze situatie is niet meer te handhaven omdat anders lenen goedkoper wordt dan sparen. Dit is een duidelijk voorbeeld wat voor ons de EU betekent en nadelig voor ons is evenals de massale immigratie naar de EU.

0
73 Volgspot

* Verwijderd door de redactie *

74 Chat Baker

@40 Ik reageer op het gepubliceerde artikel, niet op een verkiezingsprogramma.

Misschien mot u uw riedeltje eens vervangen en niet werkelijk iedereen die een andere mening heeft dan u uitmaken voor onnozel, dat is namelijk o..., eh, kortzichtig.

4
75 ben22

Als hij pro EU was en anti immigratie was hij denk ik groter geworden. Nu is het directe concurrentie met Wilders. Denk dat er een grote groep is die wel minder migratie wil maar EU als onmisbaar zien.

4
76 jp1980
77 xtremy

@76
Anti immigratie maar de EU zien als onmisbaar is nogal een cliche want de EU heeft het zeggenschap over dat beleid en wat voor regering we hier ook krijgen kan daar niks aan doen zolang je EU puppet ehh lid bent.

2
78 svartal

@78
Velen vinden dat je - ondanks dat - nog steeds niet zonder Europa kan. Dus dan blijft over aanvechten binnen Europa en lobbyen voor beleidswijzigingen bij andere landen. Wij zijn gewoon gezeteld in het Europees parlement.

0
79 jp1980

@78
Hoe kom je bij die onzin?
De EU bepaald ons beleid niet!

2
80 Realisme graag!

@80
Tuurlijk niet.
Het Nederlandse parlement kan niet eens zelf bepalen wat voor stofzuigers we in Nederland mogen verkopen maar neehoor de EU heeft niks met het immigratiebeleid te maken.
Kop in het zand strategie?

1
81 svartal

@81
Jij maakt je eigen waarheid!
Alternative facts?

1
82 Realisme graag!

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
JackKropotkin
Kabinet gaat met onderwijs, politie en bedrijven in gesprek over Jodenhaat

“universiteiten, onderwijskoepels, supermarkten, de sport, cultuursectoe” Onderwijs- en cultuursector zijn by far de grootste antisemiet...

1 minuut geleden geplaatst door JackKropotkin

JackKropotkin
Kabinet gaat met onderwijs, politie en bedrijven in gesprek over Jodenhaat

@1 Antisemitisme richting de Israëlische regering is niet minder kwalijk of is antisemitisme dan ineens ‘kritiek op Israël’ :-)? ...

4 minuten geleden geplaatst door JackKropotkin

LoydMorris
Briefje van Jan - aan Stephan van Baarle - Buttkicken.nl

Bizar dat zo’n figuur in de Kamer zit. . ...

8 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

icnivad
Kabinet gaat met onderwijs, politie en bedrijven in gesprek over Jodenhaat

De enige met wie ze echt zouden moeten praten staan er natuurlijk niet bij 😂En dat zijn imams en moskeeën....

25 minuten geleden geplaatst door icnivad

JackKropotkin
Na ‘explosie van antisemitische incidenten' wil de Kamer concrete actie

@1 Klopt, als Nee dan Nee en optreden als daar geen gehoor aan wordt gegeven. De angst voor ‘escalatie’ is een ziekte geworden. ...

28 minuten geleden geplaatst door JackKropotkin

Zie Hier
Na ‘explosie van antisemitische incidenten' wil de Kamer concrete actie

Begin met op te treden bij demonstratie stop met knuffelen van raddraaiers!...

1 uur geleden geplaatst door Zie Hier

Zie Hier
Van der Burg: gemeenten moeten derdelanders opvangen tot EU-hof uitsluitsel geeft

Ja en natuurlijk vooral stil blijven zitten en niets doen!...

1 uur geleden geplaatst door Zie Hier

Zie Hier
Column | Na regen komt nog meer regen

Veel woorden weinig zeggende inhoud!Leven is simpel als je zelf de beslissingen neemt en er voor staat!! Dan heb je dus je leven in je eig...

1 uur geleden geplaatst door Zie Hier

Zie Hier
Kabinet gaat met onderwijs, politie en bedrijven in gesprek over Jodenhaat

Begin dan eerst eens die demonstranten op en aan te pakken!...

1 uur geleden geplaatst door Zie Hier

Hendrianus
Sanne S. stalkte zichzelf, maar haar ‘stalker’ kreeg wel een jaar cel, nu staat ook zij voor de rechter

Triest dat de rechter dit niet heeft doorzien....

1 uur geleden geplaatst door Hendrianus

NK. App
Pegging SexPooja Joshi NudeTamilsareesexSexy Hot Nude ActressSexiest Blow JobsDani Danuels PornSexy Lesbians PronFree Video Chat SexJav 777Site Sexe AmateurNude CelelbsHandjob Dirty TalkingBambi Brooks PornScarlettkissesxo SquirtSkyler Blue PornChartubayePorn Gay TeenageXnxx BerazersAnnabelle NudeNange DanceHot Desi Girl FuckThick Chubby PornHot Sexy Naked WimenSara Underwood Onlyfans LeakedKissing PraXvediiosFightpornRexporanErotic BondageJanice PornJadeteen LesbianPron Hub CartoonVideo Pornos FrançaiseDeep Throte PornTelugu Sex Video ClipSexo Lesbico GifsFrienda Mom PornPorn CategoríasAsian Massge Near MeNude Teenage ModelThecummonerNude Old LadiesStories About BdsmSantali SexBl PornHigh On Life Alien CumHello PornEmmalia.razisBillie Eilish Leaked VideoEliza Ibarra NakedShemale Cums In GuyDad And Daughter PormHentaiaiAsian Porn HdTrinity St ClairGaycruisingSister Xxx Video DownloadFree Hot Indian PornPusy ShowDaftsex.cokBig Hanging TitsFrench Kiss VideoKamasutra Xxx SexSwiss PornEjaculation VideoWwwrapidcomBeautie PornVenus Lux CreampieEbony White PornMelinstubeAugust AmeFc2ppv 3861410Femjoy NudeXxsexCum GutterDraco X HarryYinyleon GifsTrixie_taylorTight Dress PornChat321Sexual ToonWbery LeakPornundergroundVoovsJennifer Lawrence Nude ScenesThe Modifyers R34Fc2-ppv-3534949Samba PornXhaamisterTranny Cum While FuckedProsistute PornRobin Mae CopEnglish Sex Film HdKannada Nude VideosJagli SexEmilia Clarke PornographyPornfor HerMaya Farrell Hijab XxxBig Tit AnimFamosas CojiendoMazzeratti XxxJungle XvideoBrazzer Com Hd VideoAmetur Gay PornFree Hot SexTupe8Nude ShootWww Poran VideoAunti XxCumvideoCuckquean VideosWonnonceRaven NakedHentaicityHot Kannada SexIndian New Web Series PornTop Site PornosPorn StachePanties Pics PornJapani Sexy MoviesHusband Wife First Time Sex VideoConvinced PornXxx Desi ChootSexually Explicit Hollywood MoviesPorn WebtoonsWedsites321 Aex ChatLana Rhodes NakesPoonam Pandey New VideoIndian BlowjonMamga18fxXfreehd BrccFree Online Adult ChatFirst Blow JobX CideoGerman Teen PornSexy Hot X VideoIcuckoldressAdult Chat AvenuPornos ToroCelebnudevideoTwinks Blow JobsLiterotica TransformationLani Rails NudeXxxxxxxxxx ImageSunny Leone Ki Bf FilmVixen Pornstars3xx Hd VideoBokep.cpmNude At Doctors