Volgens GroenLinks-PvdA doet Israël mogelijk aan ‘apartheid’ (metronieuws.nl)


De partijen willen dat het Internationaal Strafhof onderzoek doet. ...

door Nieuwskoerier in Binnenland  ·  36 Reacties

  • 22
  • 281x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Bemoei je eens met onze eigen binnenlandse politiek, stelletje onruststokers. . . .

3
1 LoydMorris

😂Aldus de engnek van GL-PvdA....next.

3
2 Biscanna

Lijkt wel of er een afspraakje ligt tussen de moslimpartij van Denk, Gl en PvdA om Israël zoveel mogelijk in een kwaad daglicht te zetten.
Deze partijen doen er beter aan om Hamas op te roepen om alle gegijzelden vrij te laten, zodat er misschien stappen kunnen worden gezet op het gebied van hulpgoederen.

0
3 Marrie1

En de pogrom van 7 okt met de bedoeling om zoveel mogelijk joden te vermoorden was geen daad van apartheid? In Israël wonen 1,6 miljoen Arabieren. In Gaza en de Westbank wonen 0 Joden. Over apartheid gesproken. Waarom horen we de antisemieten van PVDA/GL daar niet over. En dat zullen we nog maar niet beginnen over de positie van de vrouw of de LHBT'ers want ook daar zien we enorme Palestijnse apartheid.

4
4 Reconquista

En andere landen waar de islam iedereen haar wil oplegt is sprake van volledige vrijheid. Wat een selectieve verontwaardiging.

1
5 ThWil

@4 Kalm maar, neem even je pilletje.

9
6 Mac Benac

@6
Heb je ervaring met pilletjes? Probeer het nog eens een keer maar als je lef hebt nu inhoudelijk.

2
7 Reconquista

@7 Pfff. alsof er op jouw reacties inhoudelijk te reageren valt.

11
8 Mac Benac

@4 In de Westbank wonen 500.000 Joden, geloof wel dat er Arabieren zijn die ze liever kwijt dan rijk zijn net als er Joden zijn die de Arabieren in Israël liever kwijt dan rijk zijn.

3
9 21st Century Guy

Vreemd dat ze andere landen de maat nemen terwijl de tijdens corona plandemie apartheid in eigen land steunden.

1
10 NICOLINO

Maar dat is toch in het straatje van GL/Pvda want ze handelen zelf ook zo.

1
11 ongelovenloos

Apartheid is uitsluiten.
Daar hebben PVDA/Groenlinks ook een handje van.

2
12 Bob Sleebaan

De beschuldiging van 'apartheid' is niets nieuws. Binnen GL was er altijd al het BDS-activisme, Boycot, Divest, sanction Israël.
Nieuw is de haat die activisten van GL-PvdA verspreiden. Hun 'From the river to the sea'-demonstraties op voor terrorisme gevoelige plekken als stations. Hun marsen, verstoren van de opening van het Holocaust-museum, het onder bedreiging beëindigen van de voorstelling van een bejaarde artieste, het aanbellen aan de voordeur en gruwelijk intimideren van een gewone vrouw, enz. Samengevat het verspreiden van de propaganda van Hamas en Iran voor de tweede holocaust, waarbij 9 miljoen joden de zee in gedreven moeten worden.

@4 Reconquista
De oproepen van vanuit GL-PvdA hoek gaan niet over apartheid, maar culturele en fysieke genocide.

Als je groenhemden en roodhemden bij elkaar mengt, krijg je bruinhemden.
Het valt mij op dat partijleider Timmerman, ondanks de grote internationale ervaring waar hij prat op gaat, totaal geen grip heeft op de toestand binnen zijn fusiepartij. Het extremistische deel van de aanhang trekt zich niets van hem aan. Van zijn kant lukt het hem niet om hen toe te spreken met een boodschap die ertoe leidt dat ze zich een beetje beheersen. Evident beschouwt een groot deel van de partijorganisatie niet hem , maar Jesse Klaver als de leider en GL als de bovenliggende partij in het fusiegeweld.

GL-PvdA is een partij waar een goedwillend mens niets mee te maken wil hebben.

DvD

4
13 duurendaal

@13
Goed omschreven en laatste zin +++

3
14 Strongoli

En daar komen ze nu pas achter? Enkele decennia te laat.

1
15 soapbox

Er zijn wat juridische procedures in voorbereiding, in het artikel genoemde partijen alsmede partijleden zullen ter verantwoording worden geroepen. Duurt nog wel even, maar de show zal hevig zijn. Neo-NSB zal worden uitgeschakeld, ook D66 zal niet worden vergeten.

0
16 Frans Dictatormans

@8
Je zou bv kunnen reageren op de positie van vrouwen of homo's bij de Palestijnen. Vind je dat geen apartheid? Vrouwen mogen niet eens reizen zonder toestemming van een mannelijk familielid. Heb je daar geen mening over? En wat vind je ervan dat homo's standaard 10 jaar gevangenisstraf krijgen in Gaza. Alleen omdat ze homo zijn. Vind je dat geen vorm van apartheid?

@9
Die wonen daar separaat in nederzettingen maar niet in de Palestijnse samenleving op zich. Die zouden meteen vermoord worden. Andersom wonen er 1.6 miljoen Arabieren in Israël die alle vrijheden hebben die Joden ook hebben en gewoon zonder gevaar over straat kunnen in Israël. Er woont geen enkele Jood in de Palestijnse gemeenschap en dat kan je denk ik niet anders betitelen als apartheid.

0
17 Reconquista

@17 Ik ben voor apartheid omdat ik denk dat Joden en Arabieren samen met elkaar, het zal ongeveer 50/50 zijn in het "rivier tot de zee gebied "niet gaat werken dus Joden en Arabieren gescheiden van elkaar ten weerszijden van de rivier de Jordaan.

0
18 21st Century Guy

@18
Lijkt me ook niet verstandig om die twee bij elkaar te zetten. Apartheid als oplossing. Laat de PVDA het maar niet horen.

0
19 Reconquista

Hoezo mogelijk, het is gewoon zo.
Wat is het verschil tussen de vroegere Zuid Afrikaanse thuislanden en de Gazastrook/Westbank voor de oorlog?

5
20 OudMaarNietDood

Waar bemoeien die lui zich mee, Israel is toch niet hun land? Onder al die kritiek zit gewoon een broedende jodenhaat. Alsof moslims niet met hun gescheiden zwemles aan apartheid doen ... 👅

1
21 Slavink

@1 je was me voor, Morris maar ik ben het me je uitspraak eens. Ik zeg het mijn overgrootmoeder na: Oost, west, thuis best ". 😎

1
22 Slavink

@20 en jij denkt dat als joden in dat gaza gaan wonen dat ze dan niet weer in een getto hoeven te wonen?

2
23 Slavink

Apartheid?

Waar is de onderbouwing daarvan?

1
24 Benzardi

Als ik het goed lees doen wij, van Nederland ook aan Apartheid. Lees dit en je weet het, Apartheid is door ons, blankes uitgevonden ...

https://www.nieuwskoerier.nl/news/979112-moslimorganisaties-zien-meer-belangstelling-moslims-voor-emigratie-om-geloof

0
25 Slavink

@20 het verschil is straks zichtbaar, die thuislanden bestaan nog, de Westoever dan niet meer. Hoe meer joden daar gaan wonen, hoe veiliger die regio wordt. Israël als Brandmeester, houdt al die zotte moslimdictaturen af van het nemen van onbekookte aanvallen.

0
26 Slavink

@7 niet reageren op die @6 , gewoon van je af laten glijden, vuil water, dat loopt ook je deur wel langs ...

1
27 Slavink

@27 Je hebt gelijk. Thanks.

0
28 Mac Benac

@21
De wereld is niet zo zwart wit cq nat en droog.
`Kwam net deze zin tegen op het alwetende internet: Joodse scholen, enz. Wat het bedekt en gescheiden zwemmen betreft zou ik willen opmerken dat dit evenzeer het geval is bij religieuze moslims.
https://joodsactueel.be/2010/10/27/censuur-in-joodse-scholen-een-leerkracht-aan-het-woord/

4
29 Defcte burger

@3 Precies Marrie, ze zien hun kans schoon.
Het kan in een paar uur vrede zijn, als Hamas zich overgeeft en de gegijzelden vrijlaat. Einde oorlog. Hamas kan niet blijven doorwoekeren als een schimmel onder de grond. Dat zou wel erg dom zijn. Ze hebben met medewerking en steun vd bevolking (zo'n 80%) de aanval gekozen en nu worden ze stap voor stap uitgerookt. Hamas die zijn eigen volk gebruikt en opoffert voor hun belangen. Men doet net alsof alleen Israel de oorlog kan beëindigen maar nog eenvoudiger is het als Hamas zich overgeeft. Beter voor alle partijen.

0
30 Bleke Betty

Zeker is er apartheid in de door israël bezette gebieden,

"In de Westbank, algemeen beschouwd als bezet gebied, neemt de joodse dominantie wél de vorm aan van apartheid. Er is een ruimtelijke fragmentatie en enclavisering van het gebied door het Israëlisch beleid van nederzettingen, de muur, de gesegregeerde wegen, de checkpoints, verboden zones en

andere beperkingen. De Palestijnse dorpen en steden zijn door bewust beleid reservaten geworden. Aan de hand van een pasjessysteem wordt de bewegingsvrijheid ingeperkt. Er is residentiële en sociale segregatie. Palestijnen ervaren geen separate development. Het militaire bestuur, een arm van de Israëlische overheid, creëerde in het laatste decennium twee aparte én ongelijke maatschappijen. Aan de ene kant is er de geprivilegieerde joodse maatschappij, bestaande uit de settlers in hun nederzettingen. Zij zijn volledig gelinkt aan de staat Israël, met alle voordelen van dien (inspraak in bestuur, eerlijke rechtspraak, gestimuleerde economie,…). Daartegenover staat de Palestijnse ‘non-maatschappij’, bestaande uit talrijke enclaves, op zich niet leefbaar. Politiek is er een pseudobestuur; de economie is onbestaande en afhankelijk van Israël; in een dubbel rechtspraaksysteem worden zij stelselmatig benadeeld op basis van hun identiteit. Dit Israëlisch beleid is intentioneel, offensief en overstijgt veiligheidsoverwegingen.

Er gaat geen praatje of er is wat van waar. ‘Israël apartheid’ is meer dan een slogan."

https://scriptiebank.be/scriptie/2009/us-here-them-there-er-apartheid-israel-en-de-westbank

Dat het beestje, mogelijk, eens bij de naam genoemd wordt is eindelijk eens die olifant in de kamer zien, https://lh3.googleusercontent.com/Y2A6RVEAeTnlHDenEqO3ywYp4Ul9nAmdcLvYuNhYvnu_8oMlIW9LvoqfW1z82iv9G1y9dUF8AuZ0FBsuzYMng-A=w1280

Het doet pijn, zie bovenstaande reacties en daarom vliegen de non argumenten als 'hullie doen het ook" e.d. je om de oren. Alleen al het feit dat Joden en palestijnen onder een verschillend rechtssysteem staan is een vorm van apartheid.

3
31 Hendrianus

@31 Je weet dat israel de westbank als betwist gebied ziet. Voor al die bezettingen door jordanie, engeland, turkije, etc was die westbank judea en samaria. De meer orthodoxe joden zien dit dus als hun land en niet een land van een volk dat zich ergens in de jaren zestig van de vorige eeuw dankzij arafat palestijnen noemde. En heb je je ook afgevraagd waarom israel die draconische maatregelen trof? Niet omdat de 'palestijnen' zo vreedzaam naast de israeliers woonden. Ook jordanie weet nog hoe fijn het is om 'palestijnen' binnen hun landsgrenzen te hebben. Lees nog even wat over wat ze 'zwarte september' noemen.

1
32 ThWil

@30
Ik las zojuist dat er het lichaam is gevonden van een vermoorde burger uit Israël, vermoord door de Palestijnse IS
Wie weet wat die man allemaal heeft moeten doorstaan aan gruwelijkheden.
Maar over de gegijzelden houden de hulporganisaties zich muisstil, ondanks dat het terugbrengen van alle gegijzelden in ieder geval een begin kan maken aan meer voedselhulp.
En inderdaad, dit kan binnen een paar uren geregeld zijn als landen zoals Jordanië en Egypte hun verantwoordelijkheid nemen, en op vrij laten aandringen.
Het is gewoon schandalig dat de Arabische wereld niet opkomt voor deze slachtoffers.
Maar wel als een stel Judassen de Ramadan vieren.
Uit de Telegraaf
https://www.telegraaf.nl/nieuws/1474391235/live-israelische-troepen-vinden-lichaam-van-gijzelaar-elad-katzir-in-gazastrook

0
33 Marrie1

@32 Wel zwarte september, Palestijnse poging tot machtsovername Jordanië, aanhalen maar de Nakba, zionistische machtsgreep die uitmondend in de oprichting van de Israëlische staat, negeren. Dat is nogal hypocriet.

Op jouw beurt zou ik eens wat lezen over hoe fijn het is om zionistische buren te hebben. Analoog aan de Israëlische maatregelen zou je je eens kunnen afvragen waarom er Palestijns verzet is. Tevens eens wat lezen waar een bezetter zich aan dient te houden, iets dat Israël totaal niet doet.

En dat geklets over 'betwist' is nul waard, zelfs het Hoge gerechtshof in Israël noemt het een militaire bezetting. Geen enkel ander land noemt het, terecht, 'betwist' gebied.

Verder heeft ook Israël het Palestijnse volk erkent en tevens dat de PLO de wettelijke vertegenwoordiger is. Dat ThWil daar niet in mee wil gaan is totaal niet boeiend, het is domweg geen discussiepunt noch een argument.

3
34 Hendrianus

@34 Blijkbaar vergeet je soms mijn reacties. Om te beginnen heb ik aangegeven wie grotendeels schuldig is aan de nakba. De arabieren die in het gebied woonden waar 1948 de staat israel zou komen werden door de omliggende islamitische landen gewaarschuwd daar te vertrekken omdat zij de staat israel van de kaart zouden vegen. Weet je toch nog wel.
In de 19e eeuw kwamen meer en meer joden richting israel wat toen een behoorlijk verlaten land was. Ze kochten daar land van de daar wonende landeigenaren en ontwikkelden die landerijen. Hierop kwamen vele arabieren uit omliggende landen om daar te gaan werken. In de loop van tijd werden er pogroms op joden uitgevoerd door arabieren. Zeker toen bekend werd dat joden graag weer hun (beloofde) land terug wilde hebben. Nadat de engelsen (en ik dacht ook fransen) de arabische landen hadden bevrijd van de eeuwenlange!!! ottomaanse bezetter werden er opnieuw landen ingetekend. Op een paar vierkante kilometers werd niet gekeken toen landen voor moslimvolkeren werd ingetekend. Voor de joden werd ook een stukje land ingetekend, uiteraard een reepje grond, maar toch. In 1948 kreeg je dus dat voorstel van de opdeling in een israelisch en arabisch deel. Je weet toch wel wie toen wel en wie toen niet akkoord gingen? Afijn toen volgde een reeks oorlogen om israel maar van de kaart te vegen. Een feit waar je niet graag op ingaat. Maar israel wilde vrede voor land. Zo is dat voormalig egyptisch stukje land gaza geheten aan de inwoners exclusief de joden gegeven. Als dank heeft gaza via hamas israel diverse keren aangevallen met zelfmoordacties, raketten die willekeurig op steden waren gericht, zijn tunnels gebouwd voor henzelf en nog veel meer allemaal ten koste van ook de gazanen. Want zoals je weet wil die hamas nog maar wat graag dat israel wordt vernietigd. Helemaal niet erg natuurlijk volgens jouw opvattingen. Afijn zo kan ik nog wel een tijdje doorgaan. Maar jij zult niet toegeven en verwacht dat ook niet van mij. Wel steun ik ieder voorstel om tot vrede te komen.

0
35 ThWil

"Je weet toch wel wie toen wel en wie toen niet akkoord gingen? " Jazeker maar weet jij ook waarom de Arabische bevolking niet akkoord ging? Er is een Joods Nationaal Tehuis aan de Joden beloofd, door de Britten. Hadden de Britten dat recht? Overigens werd in de British White Papers gesteld dat dit geen Joodse staat betrof.

Gaza is eenzijdig door de illegale Israëlische kolonisten verlaten. Er was geen sprake van teruggave en al helemaal niet in een land voor vrede deal. Met Israel die de grenzen van Gaza controleert, geen zeehaven en luchthaven toestaat en de territoriale wateren controleert is het maar de vraag of Gaza niet bezet is. Inmiddels is dat achterhaald, Gaza wordt bezet en ligt merendeels in puin.

Hamas weg, ultra rechts Israel weg, Abbas weg en dan nog eens kijken of er een deal kan komen.

1
36 Hendrianus

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Snorrie
Agreement on measures to ensure the security of The Russian Federation and member States of the North Atlantic Treaty Organization

Heel leuk, alleen jammer dat er niet zichtbaar is of er iemand daadwerkelijk getekend heeft.En sowieso maakt artikel 4 al een einde aan deze...

8 minuten geleden geplaatst door Snorrie

Wedergeboren
GeenStijl: Nederland kampioen asielverzoek goedkeuren

@56 Jip en Janneke: Van de buurvrouw krijg je 6 hamlappen. Je hebt maar 5 diepvrieszakken. Dan heb je je te weinig plek...

10 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Marrie1
GeenStijl: Nederland kampioen asielverzoek goedkeuren

Rutte heeft in al zijn MP jaren van Nederland een opvangland voor criminelen, onaangepasten, oplichters en gelukszoekers gemaakt.Maar waarom,...

13 minuten geleden geplaatst door Marrie1

DikkeTor
Radicale islamisten bijeen in Hamburg: ’Kalifaat is de oplossing’

Al dat islamofobie XD...

14 minuten geleden geplaatst door DikkeTor

Wedergeboren
Radicale islamisten bijeen in Hamburg: ’Kalifaat is de oplossing’

@32 Daar heb je je antwoord. ...

14 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Wedergeboren
Massaclaim van 3 miljard tegen Staat om Schiphol 'in aantocht’

      "wat een sneu, truttig, zichzelf naar de klote-helpend landje" https://t.ly/rIylc 🎶...

15 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Schildpad
De Republikeinse Partij van Arizona verklaart COVID-19 injecties tot bio-wapens en neemt resolutie aan om de injecties te verbieden ! - Dissident.one

Die wappies krijgen natuurlijk nooit een echte zaak uit de grond gestampt, en overigens heeft de rechtsstaat het nu te druk met promeren Trump u...

15 minuten geleden geplaatst door Schildpad

Strongoli
GeenStijl: Nederland kampioen asielverzoek goedkeuren

@54Ja hoor. Klopt, ik snap er helemaal niets van.. Als er maar één politicus zou zijn, die deze problemen wèl zou begrijpen, kwamen we al...

17 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Feldwebell
Agreement on measures to ensure the security of The Russian Federation and member States of the North Atlantic Treaty Organization

@1 Dat zijn vreedzame betrekkingen die altijd eindigen in het feit dat Rusland zich op een goede dag hoe dan ook 'bedreigt' voelt en overgaat ...

18 minuten geleden geplaatst door Feldwebell

NK. App
Sex Bhabhi NewIndian Honeymoon Xxx VideoPornogrfia XxxJohnny Sins And Kissa SinsTurkish Erotic MoviesPilem Bokep JepangFree Porn RuffSex With BossDewar Bhabhi SexSapna Choudhary Porn VideoDesi Village Porn VideoXxxx BiluFingering Sex PositionsLove Couple NudeCartoon Family Guy PornPorstitute PornSorrymother ForumsVideo X GratuitesNovinha Fazendo Sexo CaseiroAnalwhoresVolleyball NudesSusanna Gibson Porn VideoFc2-ppv-2477518Chat-avenueBest Femboy PornGabbie Carter PlanetsuzyTunada NakedGurohentaiPorn While SleepingP O R N MangaSecretary XxxHindi Talking XvideoNaughty America Full PornMamacita PornEinter JadeKerolay Chaves NudeThroated TeenXxx Indian HardMy Porn ComBeautiful Nude BabesXxx Hindi ShortUma Devi HotChaturbate LesbiansIncesttaboo.comRailey Tv PornAria LexanderXnxx RidingPakistani Aunty XnxxFollo A Mi MadrastraXxx New PostXxx Video Hindi DesiAj Lee SexMost Nude Scene MovieBlack Girl BlowjobLarajuicyI'm MeganlivePron SoundMelhores XvideosMulim PornBlounde PornBdsm GameOku-sama Wa Moto Yariman -besluted-Indian NipplesVipergirlAkdl-212Xxx Video SaniliyonCorset MilfChut Ki RaniRep Mms VideoCelebs Nsfw RedditPornpics.comnAnimetube PwMovie BigtitsVideos Pornos GratYellowstone Nude ScenesCheerleader With Big TitsGaon Ka Sex VideoReluctant Latina Gets CreampiedMetart HunterMom OrgyBareback StudiosThe KarupsAlina West PornstarZareen Khan Hot VideoDelhi Sexy BfPhotos Of Older Nude WomenBig Cock Sex Video DownloadMilf TwerkingBest Vr Porn FreeHot Boobs PressSunny Leone X VedioHot Sex Hd IndianDrug PornPorn For WenDouble FistingRashmi Sex PhotosJapanese Porn MoBridgitte BHentai MonstersEmilia Clarke Game Of Thrones NakedTelugu Speaking Sex VideosBlockstar_nyaBig Mexican Booty PornAsin Lesbian PornHot PawgWww BrazeerAnn's Bra ShopTeching SexPorn Xxx SexoJogos PornográficasMaa Bete Ki Chudai VideoWww Desi BfLesbian Porn MassegeCumming On TitsManyu Hiken-choSunff PornBlack PornesCoco Lovelock Jennifer WhiteMahindra Sex VideoPovcomAnorecic PornPopping A TittyHentais QuadrinhoDesenho Animado PornografiaBrazzers XvideosHdporn MassageBangladeshi X MovieEmily Black Only FansTallest Female PornstarCortanablueMe Follo A Mi TiaPrivate Society BbcAletta Ocean XxxShakira Hot PicsAdult Theater VideosPorno Ful HdSasha Banks SexiestDesisex WebseriesTerror PornoFree EroticmoviesStephoshiri PornAriella Ferrera XnxxSdfsdfsNita Ambani PornSweet Vickie BbcNaked MidgetThailand Video PornDanbarooFoot FemdomStrip Tease Asian