Netanyahu houdt ondanks internationale druk vast aan grondoffensief Rafah (nu.nl)


De Israëlische premier Benjamin Netanyahu houdt zich vast aan het plan om een grondoffensief uit te voeren in Rafah, maakte hij zondag duidelijk. Dat doet Netanyahu ondanks de internationale kritiek die klinkt. ...

door Nieuwskoerier in Buitenland  ·  46 Reacties

  • 14
  • 338x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Goed zo, nu niet stoppen. Hamas heeft het steeds moeilijker, nu ook met de dood van de derde man van Hamas, Marwan Issa. Hamasectomy Now!

5
1 JackKropotkin

Je kunt natuurlijk beter een hoop onschuldige burgers in je gewelddadige fuik laten lopen dan moeten toegeven dat je verloren hebt.

9
2 Bop

@2 Hamas is echt verschrikkelijk inderdaad.

4
3 JackKropotkin

@3 Zeker! Net als Netanyahu nu.

7
4 Bop

@4 Er is heel veel mis met Hamas en er is weinig mis met Netanyahu mbt deze oorlog.

4
5 JackKropotkin

@5 Dat er heel veel mis is met Hamas staat buiten kijf maar dat Netanyahu weinig aan te rekenen valt in deze oorlog mag je me uitleggen.

9
6 Bop

De enige troef die dat pleuri Hamas nog in handen heeft zijn de gegijzelden en die komen ook nog wel vrij , Hamas is grotendeels naar de hel geschoten , Amerka voert de druk op om de Hamas kopstukken uit Dubai te zetten
Het is nu een kwestie van t laatste bolwerk Rafah omvergooien , met t liefst zo weinig mogelijk burger skachtoffers , dat ligt aan Hamas niet tussen burgers gaan zitten,

3
7 elsemiek

@7
De terroristen zitten onder de grond en zijn relatief veilig. De normale bevolking is het slachtoffer, want die mogen niet schuilen onder de grond.

3
8 sockknitter

@8 De klojo's die wat te vertellen hebben zitten daar , er zijn vlg analisten al 20.000 hamas terroristen naar de hel geschoten , als ze allemaal onder de grond hadden gezeten waren er niet van die zware gevechten geweest.
Het is wel iid meer dan laf om de burgers niet in de tunnels onder te brengen dat had veel
burgerdoden gescheeld plus niet tussen de burgers gaan zitten zo laf zijn ze ook nog.
Iedere dode komt op t conto van Hamas , aan Israelische kant en aan Palestijnse kant
De nieuwe premier van Fatah heeft gister ook fel uitgehaald naar Hamas , niet dat ik Fatah erg vertrouw maar daar is mee te praten , Hamas verstaat alleen geweld , met alle ellende voor de burgers vandien , om wie t ze al nooit te doen was stond in hun verklaring na 7 oktober

3
9 elsemiek

@8
Ze schakelen de ene na de andere tunnel uit. Volgens mij zitten ze daar ook niet echt veilig. We zien het alleen niet omdat ze ondergronds begraven worden als Israël die tunnels vernietigd.

2
10 Rio Grande

IDF: "We gaan groot deel van miljoen+ burgers te Rafah evacueren naar midden-Gaza"

Ten eerste: dit is dus geen nieuws. De evacuatie werd een maand geleden al aangekondigd, maar niemand hoorde het omdat werkelijk iedereen - onze MinDef incluis - de leugen bleef herhalen dat de burgers en vluchtelingen te Rafah "nergens heen kunnen". Dat is en was dus nooit waar, de vraag blijft vooral of Hamas dit burgerschild, zijn laatste verdedigingslinie, zal laten vertrekken. Israëls wekenlange militaire corridors hebben die miljoen+ vluchtelingen naar Rafah gekregen, en er is geen enkele reden dat diezelfde corridors diezelfde mensen niet weer uit Rafah kunnen leiden - mits Hamas ze laat vertrekken.

Gisteren kreeg het evacuatieplan meer formeel gestalte: "The Israel Defense Forces said Wednesday it plans to direct a significant portion of the 1.4 million displaced Gazans in Rafah toward “humanitarian islands” in the center of the territory, ahead of a planned ground operation in the southernmost Gazan city. (...) IDF Spokesman Rear Adm. Daniel Hagari said moving those in Rafah to the designated areas (...) will be carried out in coordination with international actors (...). Hagari said those “islands” will provide temporary housing, food, water, and other necessities to civilians fleeing war. He did not say when Rafah’s evacuation will occur, nor when the offensive on the city will begin, explaining that Israel wants the timing to be right operationally and to be coordinated with neighboring Egypt."

https://www.geenstijl.nl/5175268/IDF-We-gaan-14-miljoen-burgers-te-Rafah-evacueren-naar-midden-Gaza#fold

1
11 Benzardi

@11
Dit was een tijdje geleden.

0
12 Benzardi

Als Netanyahu de belofte nakomt om de burgers van Rafah naar een veilige zone te laten gaan dan valt er nergens tegen te vechten, kan Netanyahu zonder een schot op Rafah de overwinning boeken. De vraag is, wat dan? Wie gaat tentenkamp annex ruïne Gaza besturen? Hoe wordt voorkomen dat Iran invloed houdt?

3
13 Hendrianus

@13
Zijn er veilige zones dan?

3
14 MARCUSAURELIUS

@11 ". . . . direct a significant portion of the 1.4 million displaced Gazans . .." Euh, drie, driehonderd, drieduizend,dertigduized, driehonderdduizend? Waarom niet alle 1,4 miljoen? Omdat dat onmogelijk is?
Is natuurlijk wel een mooie oefening voor Israël ter voorbereiding van het vertrek van alle Israëli uit de bezette gebieden. Oh nee, die terreur blijft maar doorgaan natuurlijk.

3
15 Hendrianus

@14 Volgens Israël was dat eerst midden Gaza en wat later zuid Gaza en nu wordt dat in samenwerking met Egypte dat kampje voor 50.000 in Egypte denk ik.

3
16 Hendrianus

@16
Dat is dus het begin van het op transport zetten van Palestijnen naar Egypte.
Terugkeer zal er nooit van komen.

3
17 MARCUSAURELIUS

@17 Geen idee hoe die ongelooflijke kolerezooi zich verder ontwikkelt.

3
18 Hendrianus

@18
Mij lijkt het duidelijk.
De Zionisten gaan de Palestijnen naar de Sinaï deporteren.
Oud plan van ze.

3
19 MARCUSAURELIUS

Hamas mag zich ook overgeven , als ze zo begaan zijn met hun burgers.

1
20 Tussenderegels

@6 Zes oktober was er een staakt-het-vuren, 7 oktober is dat teniet gedaan door Hamas. Dat valt Netanyahu niet te verwijten.

3
21 JackKropotkin

@20 Het eeuwige dilemma van het verzet.

" Naast represailles en executies riskeren de Nederlandse verzetsstrijders dat burgers per ongeluk omkomen als gevolg van hun gewelddadige acties. Zoals bijvoorbeeld gebeurt op 11 april 1944: zes Engelse bommenwerpers vallen op verzoek van het verzet het Centrale Bevolkingsregister in Den Haag aan. Ongeveer zestig Nederlandse medewerkers komen om bij dit bombardement. "
https://npokennis.nl/longread/7790/hoe-effectief-is-het-verzet-tijdens-de-tweede-wereldoorlog

3
22 Hendrianus

@22 Kinderen en vrouwen verkrachten, baby's onthoofden, ouderen vermoorden, verminkte lichamen door Gaza rijden met een juichende mensenmassa langs de kant van de weg ... lekker verzet(je) blijkbaar.

1
23 JackKropotkin

@22 Breekt Hamas onder de aanvallen van Israël, of breekt Israël onder de internationale druk? Ik zie eerder het eerste aankomen.. Ik heb te doen met de burgers in Gaza, kan het niet aanzien eigenlijk, maar met leiders die ontketenen wat Jack beschrijft roep je de hel over jezelf af.

1
24 Tussenderegels

@20 Echte strijders geven zich nooit over , maar echte strijders sturen ook iedereen weg die geen strijder is om leger tegen leger, man tegen man te vechten. Zij hadden de bovenste 1/3 deel van de Gazastrook kunnen innemen en de niet strijders naar het onderste 2/3 deel van Gaza kunnen sturen , zo waren de levens van vrouwen, kinderen, ouderen en andere niet strijders gespaard gebleven.

0
25 21st Century Guy

@23 Dat is natuurlijk beestachtige terreur. Het gaat mij erom dat er te gemakkelijk wordt gezegd dat Hamas zich maar moet overgeven al zij zich bekommeren om de burgers. Dat is een dilemma voor elke verzetsbeweging. Als de represailles maar sterk genoeg zijn breek je dan elk verzet? Maar goed, laten we hopen dat Hamas verdwijnt, Iran geen invloed meer in Gaza kan uitoefenen en er een pragmatische Palestijnse regering komt.

3
26 Hendrianus

@26 "Het gaat mij erom dat er te gemakkelijk wordt gezegd dat Hamas zich maar moet overgeven al zij zich bekommeren om de burgers." Bekommeren om de burgers? Sinds wanneer ?
Ze gebruiken burgers als menselijk schild , van de 100den km tunnels hadden schuilkelders kunnen worden gemaakt , de kopstukken zitten op hun reet in Dubai met vetgevulde bankrekeningen

Bekommeren ? Koekoek

1
27 elsemiek

@26 Zoiets kan een grote verbetering betekenen voor gaza. Daar zouden die protesten over moeten gaan.

0
28 ThWil

@24 Hamas breekt , is t niet vandaag dan komt t nog wel , zelfs Farah heeft nu fel uitgehaald naar Hamas

Ze kunnen zich vandaag nog overgeven incl de kopstukken , en de gegijzelden vrijlaten.
Simpeler kunnen kunnen ze t niet krijgen, dan geef je pas om de burgers in Gaza , maar dat hebben ze nog nooit gedaan , Hamas vroeg om de hel en kreeg de hel , iedere omgekomen Israeliers en Palestijn komt op t conto van Hamas

1
29 elsemiek

@27 Daarom vecht Hamas ook door, ze geven kennelijk weinig om het lot van de Gazanen.

1
30 Hendrianus

@29 Dat is een nogal simplistische voorstelling van zaken.

3
31 Hendrianus

@25 "leger tegen leger, man tegen man te vechten". Haha, oude verheerlijking van oorlog/strijd. Zo gaat het dus niet, oorlog is een heel vies gebeuren.

2
32 Hendrianus

@32 Oorlog is ook heel smerig , daarom ben ik er ook zeker geen verheerlijker van, en moet er aan alles aan gedaan worden om het te voorkomen. Alleen kun je er toch in terecht komen, zie onze (over)(groot) ouders.

0
33 21st Century Guy

@29 en weet je, de burgers van Gaza kunnen ook eisen van hamas dat ze stoppen, die zijn er tenslotte mee begonnen. Ik heb nog niemand gehoord. Ik heb enkel gehoord dat Israël moet stoppen. Zijn behoorlijk essentiële details in dit verhaal.

0
34 Tussenderegels

@26 Geen idee of het te gemakkelijk is, het is wel een manier om sneller de oorlog te stoppen.

De PA - corrupt maar in ieder geval wat 'beter' dan Hamas - beweegt zich blijkbaar al. Weg van Hamas maar wel richting Gaza.

0
35 JackKropotkin

@35 De PA is niet bepaald geliefd in Gaza. Er mag dan een nieuwe PA regering komen maar zolang Abbas in positie blijft heb ik weinig hoop op een echt andere benadering van het conflict. Moet nog zien dat de PA het voor het zeggen krijgt in Gaza.

1
36 Hendrianus

@22
Dat is geen goede en eerlijke vergelijking die jij daar maakt over de toenmalige situatie in Nederland van bijna 80 jaar geleden, en de rampzalige toestand voor burgers in de Gaza stook, dankzij hun eigen Hamas beulen.
De islamitische landen horen Hamas te vernietigen, en de Gaza bewoners in hun eigen landen op te nemen.

0
37 Marrie1

@34 Is ook waar , vergis je echter niet in Hamas 1 negatief woord is bijkans gelijkstaan aan zelfmoord , ik denk dat de Palestijnen pas beseffen wat Hamas voor tuig was als een autoriteit daar komt die t wel goed voor heeft met de Palestijnen in Gaza.

De wereld is kort van geheugen , Israel moet dit Israel moet dat , Israel vecht voor t bestaansrecht
na die waanzin terreuraanval , ik hoor zelden keiharde taal tegen Hamas

2
38 elsemiek

@31 Hoezo dat simplistisch ?, Hamas is de oorlog begonnen , Hamas kan m eindigen
door volledige overgave en directe vrijlating van gegijzelden

2
39 elsemiek

@39 Waarom gebeurt het dan niet?

1
40 Hendrianus

@22 & @26
Verzet?

Noem je nou Hamas een verzetsgroep?

Een verzetsgroep onderdrukt zijn eigen volk niet, dus verzetsgroep is nogal misplaatst.
Een terroristische bende dat is het, die geen vrede wil.

1
41 Benzardi

@41 Het is hoe Hamas zichzelf ziet, zij hebben dat dilemma van de burgerbevolking zoals elke groep die zich verzet dat ervaart. Dat Hamas geen zier om de bevolking geeft en afschuwlijke terreur pleegt is inmiddels wel duidelijk. Hoe eerder die groepering is uitgeschakeld hoe beter.

1
42 Hendrianus

@42
"Het is hoe Hamas zichzelf ziet."

En dat neem je over?

"zij hebben dat dilemma van de burgerbevolking zoals elke groep die zich verzet dat ervaart. "

Dat dilemma?
Ze maken er geen dilemma van, de burgerbevolking moet luisteren anders ....................................(dat mag jezelf invullen)

0
43 Benzardi

@43 Zoals ik al schreef, het is hoe Hamas zichzelf ziet. En nee, dat neem ik niet over. Wat een rare opmerking.

2
44 Hendrianus

@40 Hamas zal nog wat burgerslachtoffers willen ? Zelf te vreten hebben ?
Ze mogen branden in de hel

1
45 elsemiek

@45 Tsja

0
46 Hendrianus

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Strongoli
Muziekdraadje

Paul McCartney - The long and winding road https://music.youtube.com/watch?v=CO9vxjTtkYo&si=QtaA9u6pzO5ST1yk...

1 minuut geleden geplaatst door Strongoli

baba jaga
Weinig doorstroom in overvolle Expo Hal in Assen: 'Afhankelijk van andere centra'

Er worden zelfs al mensen van vakantie parken af gejaagd met een vergoeding van max 2200 Euro.Mensen die meer dan 50 jaar hun stukje hebben bi...

3 minuten geleden geplaatst door baba jaga

Strongoli
Muziekdraadje

@3157Hi there..(Bijzondere uitvoering)Hannah Evans/Michael Dandanell - I want to break freehttps://music.youtube.com/watch?v=fl9KaXe2JKQ...

4 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Wedergeboren
KIJK. Joodse man op straat lastiggevallen door viertal dat hem in kofferbak wil steken

@31 "wèl" Tip: wél. Om een woord of lettergreep te benadrukken, gebruik je het nadrukteken of klemtoonteken ( ´ ). Dat...

5 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Bop
GeenStijl: Er komt toch geen officiële imamopleiding. "Onoverkomelijk verschil van inzicht over invulling"

@12 Nooit heb jij een antwoord als ik jou ergens om vraag. De discussie ga jij nooit aan. Ik weet natuurlijk wel waarom want je staat vaak met ...

5 minuten geleden geplaatst door Bop

Snorrie
Topdokter slaat alarm: ‘Chemische stoffen in vaccins maken kinderen trans’ - Dissident.one

@10 De beste manier tegen je angsten is een miniem beetje kennis op doen.Dan gaat er een hele nieuwe wereld voor je open.p.s.Wel eens ...

7 minuten geleden geplaatst door Snorrie

Nighthawk
Muziekdraadje

De kleindochters van m'n broer waren vanochtend even bij me op visite (Tienertjes van de TikTok generatie) ...... Ze waren constant hetzelfde li...

8 minuten geleden geplaatst door Nighthawk

Wedergeboren
Vijf gewonden na steekincident met zwaard in buitenwijk London

   Afschuwlijk voor de slachtoffers en hun bekenden. ...

9 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Snorrie
Rechtszaak om zeldzame gebreken coronavaccin Astra Zeneca: ’Hersenbloeding zeer sporadisch’

@3 Ik kan je geruststellen. Iets niet bestaands is altijd pijnloos....

10 minuten geleden geplaatst door Snorrie

Strongoli
KIJK. Joodse man op straat lastiggevallen door viertal dat hem in kofferbak wil steken

@36 en @30Toch wèl fijn, dat hier één iemand is, die alles steeds wèl begrijpt.. 😉...

10 minuten geleden geplaatst door Strongoli

NK. App
Latina Maid PornMia Khalifa AexBoobs Fondling VideosBig Titty LesbKaterian HartlovaGelburooJulia Ann TwitterHommade Threesome200gana-2883Bangla Bf AirtelJill Kely PornGay Straigh PornSec Video MomCockkissCaught Masturbating PublicBeachvoyerHentaiherois18 P O R NPorns Movies FullXxxxx VidioCumlube3gpking IndianHot MomsexFamous People NudeCanlı SexKaterina HeartlovaSıkış IzleTamilsistersexJennifer White Whatever We WantFucking AudioForced Sex With Bhabhiпо рно чатMetart NudesAdult Video HamsterBoobs Sex VideoSex In Kannada VideoJennifer Lopez AznudeVideos Gratis Pornos CaserosHutxxxSexy Blonde NudeLesbian Milf TribXnudesGod Of War Sif PornBollywood Xxx Sexy VideoTelugu Aunty Bathroom SexHindi Fuck ComZendaya XxxImagefap Like SitesIndian CrossdresserAkshara Singh Ka X VideoBeccabaeAngelaxxxSurprise Wife PornDesire SfmAlleykatt PornBig Sagging TitiesThippy69BfwwwMarwadi XnxSaree SexSexvodisLocal Indian Xx VideoPerv Daddy PornBazzer Free PornBrasil PornosBlack Ledbian PornBoss Baap Of Special ServicesHuge Bouncy TittiesSakura Naruto PornKira RodreguezSasha Calle FeetEmma Stone Sex SceneVai Bon XxxCoco Vandi PornNamitha FuckPussy Licking MoviesGiselle Lynette NakedFr.3hentaiJap PhimLena The Plug Fucks Jason LuvTewn Porn VideosLokal Mms VideoSteppornMompov Full PornBadddie HubGay Hot PornWhite PenisHollywood Boob PressAngela White CuckoldSunny Leone With PornLala Anthony NudePorn De JaponesasXnxx SistarXxx Sex Video TamilTan PornNude Bengali ActressSali PornJapanese Wife Affair Sex VideoAbella Anderson BbcFilmes Pornôs TravestisMaturepornpicsSexblondeRachel Mcadams NudaMileena R34Hindi Chut Ki ChudaiHot Massage PornSite PorrnoSquirtwomanCute Sexy PornFucked Up FacialsIndunesia PornSophia Wolfe PornhubAnal DirtRehead Porn StarsXxx Yoga ComHijabi SexTelugu Sec VediosEatcreampieIs Erothots SafeMegapersonnelNaked Women PhotosDoraemon Shizuka NudeㅓㅁㅍXvideo Gay AmadorBraizers VideosDesi BfxxxEnna_millerBengalifuckingBianna Beach PornSlutwifesAdultlook.comVitage Mature PornLesbianporn Videos.comSoccer PornGay CrusingAmanda Corny PlayboyMeena PornBest Soft PornDesi Pari Xxx VideoBlack Daughters PornXart.comGif De SexooCameron Monaghan NudeLive Sex VideoBig Black Sex3g PornEmilio Y WendyGhetto Barbie PornJelean JensenOrissa Sex