Russia’s Advance Around Avdiivka Loses Momentum After Quick Gains (nytimes.com)


Ukraine has committed significant forces to defending the area, and Russian troops are now attacking across open fields with little cover. ...

door Feldwebell in Buitenland  ·  12 Reacties

  • 7
  • 166x gelezen
Reageer met een Emoji
1
1

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
1 Feldwebell

De Russen maken vorderingen ten westen van Avdiivka en ten westen van Bachmut. Ondanks een acuut tekort aan munitie als gevolg van politieke onenigheid in de VS, houdt Oekraïne de lijn vast op belangrijke punten aan het oost- en zuidfront, waaronder Kupiansk, Kreminna, Marinka en Robotyne. Ten westen van Bachmut is Rusland ongeveer 9 km opgerukt en heeft het in de afgelopen maand het dorp Ivanivske bereikt. Dat ligt ongeveer 19 km van de strategisch belangrijke stad Kostyantynivka. Russische pogingen om op te rukken in de buurt van Kupiansk, Kreminna, Marinka en Robotyne zijn tot nu toe allen mislukt.


De strijd tegen de Russische aanvoerlijnen voor het zuidfront, waarvan momenteel 90% via de Krim loopt, is voor Oekraïne nu een race tegen de klok geworden. Rusland bouwt koortsachtig aan een alternatieve aanvoerroute die van Rostov via Mariupol over Berdiansk naar Dzankoy op de Krim uitkomt en indien voltooid, de situatie nog moeilijker zal maken. In de Zwarte zee blijft Oekraïne Russische schepen uitschakelen met steeds geavanceerder zeedrones. De aanvallen intensiveren zich ook rond de Kertsj-brug, waar op 6 maart nog een Russisch raket-korvet tot zinken werd gebracht, wat bijdraagt aan de steeds groter groeiende lijst van vernietigde en beschadigde oorlogsschepen.


Europa werkt intussen hard om op te schalen, waarbij de productie van de standaard 155 mm artilleriegranaat tegen het einde van het jaar naar verwachting de 1,4 miljoen zal bereiken, een bijna verdrievoudiging van vorig jaar. Helaas is Oekraïne voor de meeste granaten nog steeds afhankelijk van Amerikaanse munitieproducenten, en zijn de leveringen vooralsnog geblokkeerd door het Huis van Afgevaardigden. Het momentum lijkt nu te liggen bij het al decennia munitie producerende en exporterende Tsjechië dat via haar klanten momenteel 1 miljoen granaten heeft teruggekocht met opties op meer.

Hoewel de Russen dus koppig proberen zoveel mogelijk Oekraïens grondgebied te veroveren, is Oekraïne de frontlinie al aan het stabiliseren. Ze houden vol vertrouwen vast en de verliezen van de Russen zijn enorm..

0
2 Feldwebell

Nadat je alle Oekraïense propaganda hebt doorgespit, kom je maar tot 1 conclusie; Rusland gaat haar doelen met de 4 onafhankelijk gemaakte deelstaten waarmaken.
Het Oekraïense leger moet daar weg en gaat daar ook weg.
Vrij simpel.

5
3 Malinois

@3
Ondertussen zijn er al 400,000 Russen 'weg'.

vrij simpel

0
4 Feldwebell

@4
Ja, en zogenaamd maar 31.000 Oekraïense soldaten.

Jij gelooft alleen maar de Westerse prop.
Waarom heeft Zelensky het moeilijk met het rekruteren/mobiliseren van nieuwe soldaten als er maar 31.000 gestorven zijn volgens hem?
Dat Oekraïense leger was enorm. 31.000 manschappen verliezen valt niet eens op in dat immense leger.
Waarom moeten ze mensen gedwongen naar het front sturen? Waarom mobiliseren ze ouderen van dagen? Zelfs invaliden en meisjes of vrouwen?
Hoe komt het dat de begraafplaatsen vol liggen met pas gesneuvelde Oekraïense militairen?

Natuurlijk heb je nog een hele stoet aan mensen die direct geloven wat de media je probeert wijs te maken.
Gelukkig hebben we vandaag de dag internet. Probeer het eens uit, zou ik zeggen. Er gaat een wereld voor je open.
Al snel zul je zien dat wat ze je willen vertellen via de gebruikelijke nieuwskanalen niet geheel strookt met de werkelijkheid.
Het is aan jou om daar onderscheid in te maken.

6
5 Malinois

@5
Zelensky wilde in weerwil met Zalushny niet eens de dienstplicht terugschroeven naar de 25 jarige leeftijd. De problemen zijn niet anders dan in elk ander land dat na tien jaar destructie en vernietiging probeert te overleven. Het is een hoogst opmerkelijke prestatie tegen het tweede grootste leger dat het dan ook moet doen met in haar hoofd een portret van de Baas en een koelkast in het vizier.

Moskou en haar onderknuppels blijven beweren dat Rusland over een enorme hoeveelheid mankracht beschikt, maar dit is slechts een illusie. In plaats daarvan heeft Rusland ernstige mankracht tekorten en schuwt het niet mensenhandel te bedrijven om de gelederen te vullen, zelfs niet om Indiase of Chinese arbeidsmigranten in te zetten, die met valse hoop naar Rusland worden gelokt, om vervolgens aan de frontlinie in Oekraïne te worden opgeofferd in zinloze vleesaanvallen. Oorlog is populair in Rusland, maar alleen zolang minderheden, criminelen en buitenlanders daar de dupe van worden. Poetin weet dat hij voorzichtig moet zijn met Moskou of St Petersburg. Hij wil/moet de oorlog zo ver mogelijk van deze steden vandaan houden.

Intussen adviseren verschillende Centraal en Zuid-Aziatische landen hun burgers om niet naar Rusland te gaan, tenzij ze deel willen uitmaken van een of andere FPV-video op Telegram waarbij hun doodsbange en verwrongen gezichten het laatste is wat we van hen zien voordat ze deze wereld verlaten.

0
6 Feldwebell

@6
Zoals geschreven in @5 , geloof wat je wilt geloven.
Succes verder met de feiten.

5
7 Malinois

@6
Waarom worden wij in het westen overspoeld door Oekraïense jongeren die het leger daar nu hard nodig heeft?
Hebben zij geen zin om hun land te verdedigen tegen een tiran die hun land bedreigt?
Vraag het hun anders zelf. Er zijn er genoeg hier in Nederland.
Vraag dan meteen wat de reden is waarom ze nu niet in hun land zijn om te strijden voor het zogenaamde goede.
Geheid krijg je als antwoord dat zij niet zo dom zijn om de gehaktmolen van Amerika in te lopen.
Denk je nu werkelijk dat al die mensen zo dom zijn als jij en niet doorhebben waarvoor ze moeten strijden?
Zij willen helemaal niet strijden tegen hun eigen broeders en zusters (Rusland).
Zij zijn in deze positie geduwd door het Westen en hebben er niet eens voor gekozen.

31.000 doden aan de ene kant en meer dan 400.000 doden aan de andere kant en Oekraïne verliest alleen maar terrein?
Alleen complotdenkers geloven dat dat waarheid is.

5
8 Malinois

@8 Draai het om en vul Rusland in is mijn advies

0
9 Tussenderegels

Goebbels is er niets bij

0
10 Moien

Er zijn veel bewijzen voor martelingen door het Russische leger. In de steden die in 2022 door Oekraïne bevrijdt werden, werden martelkamers gevonden. Stoffelijke overschotten met a-typische wonden/kwetsuren en overlevenden tonen sporen van marteling. Sadisme is dan ook een integraal onderdeel van het Russische leger. Jaarlijks komen in Rusland gemiddeld 500 dienstplichtigen om door mishandeling en grof geweld. De dienstplichtigen krijgen nogal wat te verduren, ze worden mishandeld, verkracht en in elkaar getrapt. Het is daar iets heel gewoons. Als zij zo met hun eigen mensen omgaan, dan is er natuurlijk helemaal geen rem bij andere volkeren en de vijand.

Alleen al om deze principiële reden dient Oekraïne alle wapens te krijgen die het nodig heeft én zolang het die nodig heeft.

0
11 Feldwebell

De paus had gezegd dat de Oekraïners zich maar moeten overgeven. Mja... als je geen granaten hebt en je moet wachten tot de Russen dichtbij genoeg zijn. Dat is wel zielig voor de Oekraïners. Ook zielig dat Oekraïners worden opgepakt en gedwongen worden om te sterven voor iets dat niet hun oorlog is. Echt zielig dat mensen moeten sterven voor de machtswellust van de boven hen gestelden.

0
12 smurf

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Sarcoff
Trump koerst af op verkiezingswinst: staat boven Biden in bijna alle swing states

@3 Ik hoop van wel, ik denk/hoop dat hij die oorlog in de Oekraine snel zal beëindigen, die oorlog is onzinnig....

4 minuten geleden geplaatst door Sarcoff

Bop
Leon Verdonschot: 'Wilders, je bent een vriend van Orbán óf van de Joden'

@89 Lees je eigen sympathieke reacties van vandaag er even op na. Louter op de persoon en uit op herrie. Zeker weer alleen gezeten vandaag?...

6 minuten geleden geplaatst door Bop

Schildpad
Live Midden-Oosten: Blinken gaat in Saoedi-Arabië praten over bestand in Gaza

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken gaat maandag en dinsdag in Saoedi-Arabië praten met regionale partners over onder...

17 minuten geleden geplaatst door Schildpad

Snorrie
unser-mitteleuropa.com

@18Er zijn dus meerdere soorten kennis.Datgene waar ik op doel is door ervaring opgedane kennis.Niet op wat iemand tussen een cursus of sc...

1 uur geleden geplaatst door Snorrie

Querido not
Leon Verdonschot: 'Wilders, je bent een vriend van Orbán óf van de Joden'

@87 Babbel er maar overheen. Jouw reactie was onzin en dat mag je best wel toegeven.Dat je dat niet doet is niet echt sportief.En dat w...

1 uur geleden geplaatst door Querido not

Strongoli
Leon Verdonschot: 'Wilders, je bent een vriend van Orbán óf van de Joden'

@82Ja hoogste tijd dat jij je eigen ramen gaat lappen. Doe die spiegel er dan ook gelijk even bij, die hangt nog steeds scheef trouwens. Dan k...

1 uur geleden geplaatst door Strongoli

Defcte burger
Leon Verdonschot: 'Wilders, je bent een vriend van Orbán óf van de Joden'

Een muzikale begeleiding bij sommige commentaren 😇https://youtu.be/9XefPICms3U?t=9...

1 uur geleden geplaatst door Defcte burger

Strongoli
Leon Verdonschot: 'Wilders, je bent een vriend van Orbán óf van de Joden'

@81Goed lezen is, net zoals bij jouw protegée, aan jullie twee niet besteed. Wat dat betreft passen jullie goed bij elkaar. Qua omgangsvormen...

1 uur geleden geplaatst door Strongoli

Snorrie
Franse wijngaarden massaal vernietigd: 'Alsof je huis in vlammen opgaat'

@4Dan is het toch vreemd dat dat niet als reden wordt gegeven in het artikel.En op het totaal geproduceerde wijn totaal zal het om centen ga...

1 uur geleden geplaatst door Snorrie

NK. App
Thamilsex VideosVideos Reality KingsFighting DollsCuteanddesesperateXvideo ShootingFreddy Gong PornTeen Adult VideoEroticblowjobsGaktrizzy Gay PornCelebs With Nude PhotosSexllogBronwinauroraPorn Jennifer LawrenceHamster Free PronHottirubiProstitute BlowjobThird Gender PornAmy Quinn PornhubKenzie Anne BlackPaipanPorno BeuretteMallu Hot XnxxXxx Pron VediosListcrawler ConEmily Blunt NudesMongolia PornIndian Porn Full VideoCristiana Love NudeForse XxxAdult Movie Download WebsiteBoobs & PussyXxx StrippedMr Deep Fakes ComPorn FimilyHypnosis HfoNicolette Shea SexShowtime Uta No Onee-san Datte ShitaiClaire Stone Onlyfans LeakAfrican Jungle SexXhamster Friend MomKissing With SexyRoxy SinnerStrip Tease VideosRebecca StillesDasisexSxsvdoEmo BoysTribbing From BehindCumonbracesBalveer XxxAshleyxrosee OnlyfansWii Fitness Trainer PornTeen Pussy PicturesSemi DesouraMassive Load CumshotsPourn HdBf Sex AuntyAllison StarPorn Game PlayChina Massage With Happy EndingMomoka NishinhaTia Ling PornLesbian Milf With Big BoobsYrike PatrolLetsjerk ComJogos PornogayBig ClitsButtcrush GiantessXnxx BrasersSalwar SexMom Teach SexyMom And Son Cream PieVídeos Pornor CaseiroOna ZeeShemale Sex VideoSix XxCollege Girl Blue FilmBellary Sex VideoKajal PatilBhabhi Sex MoviesReverse Gangbang PornPopeye PornTonge FetishLawson James The Walking Dead PornFirst Time With A BbcPornpn ComBlogger CornoScarlet Maiden PornhubAmber Heard Porn VideoBangali Bhabhi PornPorno Francais.Film X Pour AdulteXxx MovjesMulher Pelada NuasXvideo BrazileiraGay XnxxRomi Chase PornPornchinaSexvideotStepmom NakedPorn EbonysXnxx TufosGay John CenaTruth Or Dare PornTeen Girl XvideoManwha HentaiSite Porno BlackLesbian Fem DomVidesi Xxx VideoBazar XnxxBig Boobes LesbiansBbw Lesbian AsslickingMe Follo Ami TiaPlayboy BoxersHot Full Hd PornAsiancamLatina Teen NudesNarutoporn VideosJasmine Teaa LeaksHindi Sexs StorySeny LiyonNew Adult VideoXnxx ChinessMasteurbateAloha TuveSuccubus R34Summertime Saga SexRomantic Sex BfAfrican Porn RealCelebs NudesKaty Upton NakedB Grade Movie SceneDoodhwali VideoIntimate Couple VideosBest Sunny Leone Sex VideoPsycho Thriller PornSkye Blue RelationshipsPanjabi X VideoSexy Romantic Hd VideoNew Indian Hot MoviePron JapenesePornos ColombianaLilypixelIndian Mallu XxxXxxebonyBrooke Barclays PornXxx Phorno VideoAnna Bell PeaksMmmxxxSakura_pie