Advocaat die komst Israëlische president naar ons land wil verhinderen, hard op vingers getikt (telegraaf.nl)


Advocaat Haroon Raza, die optreedt namens Palestijnse activisten, heeft zich volgens de deken van de Rotterdamse orde van advocaten schuldig gemaakt aan ’ongepast’ en ’onbetamelijk’ gedrag.Raza, die namens de ’30 Maart Beweging’ van de Libanees-Belgische activist Dyab Abou ...

door LoydMorris in Binnenland  ·  19 Reacties

  • 13
  • 345x gelezen
Reageer met een Emoji
1
1

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Niet te lezen......................... betaal muurtje

0
1 Benzardi

@1 Sorry. . . .

Hierbij de gehele tekst.

Raza, die namens de ’30 Maart Beweging’ van de Libanees-Belgische activist Dyab Abou Jahjah de komst naar Nederland van de Israëlische president Yitzhak Herzog wil voorkomen, is door de Rotterdamse deken hard op de vingers getikt. Volgens de deken, Peter Hanenberg, maakt Raza zich schuldig aan ’dédain jegens het Openbaar Ministerie’. Die houding vindt de deken ’ongepast’. Tevens plaatst hij vraagtekens bij de ’algemene kwaliteit van aangiften’ door Raza.


De deken boog zich over een aangifte van Haroon Raza tegen de Nederlands-Joodse Akiva van Koningsveld (27). Van Koningsveld woont in de Israëlische nederzetting Eli op de Westelijke Jordaanoever en werkt als verslaggever voor het internationale Joodse persbureau Jewish News Syndicate. Hij werd over zijn leven op de Westoever geïnterviewd door het AD.

’Kolonist’
Volgens Raza, die zich baseert op dat vraaggesprek met het AD, maakt Van Koningsveld zich als ’kolonist’ schuldig aan ’verduistering, diefstal en bedreiging door op bezet gebied land in te pikken van Palestijnen’. Ook zou Van Koningsveld illegaal een wapen in bezit hebben en zodoende de Nederlandse wapenwet overtreden.

Yitzhak Herzog

Raza deed aangifte tegen Van Koningsveld en, namens de ’30 Maart Beweging’ van Abou Jahjah, ook tegen vier IDF-soldaten met een Nederlandse achtergrond. De beweging wil bovendien dat de Israëlische president Herzog, die zondag aanwezig zal zijn bij de opening van het Nationaal Holocaustmuseum in Amsterdam, wordt gearresteerd en wordt vervolgd wegens diens vermeende aandeel in ’oorlogsmisdaden, misdaden tegen de menselijkheid en genocide’. Namens de activisten richtte Raza zich met die oproep tot het Internationaal Strafhof (ICC).

Amsterdam sluit omgeving Holocaustmuseum zondag af tijdens opening: ’alles goed dichtgetimmerd’
’Onbetamelijk’
In de kwestie Van Koningsveld hekelt de Rotterdamse deken onder meer ook Raza’s uitingen op sociale media. Specifiek Raza’s uitspraak dat hij een aangifte zal indienen tegen ’IDF-zwijnen’ beoordeelt de deken als ’onbetamelijk’.

De deken valt verder over een opmerkelijke uitval van Raza naar het OM. Raza schrijft in diens aangifte tegen Van Koningsveld: „Voordat u hierop reageert met de bekende riedel ’u heeft te weinig informatie aangeleverd’, wijs ik u op twee zaken.” Die uitspraak getuigt van ’ongepast dédain’ jegens het OM, aldus deken Hanenberg: ’Als dit kennelijk voor mr. Raza een „gebruikelijke riedel” is, kan ik een gevoel van onbehagen over de algemene kwaliteit van aangiften van zijn hand slecht onderdrukken’.

’Bedreigingen’
Dat de Rotterdamse orde van advocaten zich buigt over deze kwestie, is een gevolg van de klacht die Akiva van Koningsveld indiende tegen Raza nadat hij door Raza en Abou Jahjah was beschuldigd van oorlogsmisdaden. Van Koningsveld stelt Raza aansprakelijk voor geleden en te lijden schade als gevolg van diens uitlatingen. „In de weken na Raza’s aangifte ontving niet alleen ik, maar ook mijn vrouw, constante bedreigingen en beledigingen via X, Instagram en andere kanalen. Deze berichten waren een direct gevolg van de laster verspreid door de heer Raza”, aldus Van Koningsveld, die wordt bijgestaan door het Amsterdamse advocatenkantoor van Herman Loonstein.

Abou Jahjah
Het komt niet vaak voor dat een deken in een ’visie’ zich zo hard uitspreekt. In juni buigt de Raad van Discipline zich over de zaak. Als de klacht gegrond wordt verklaard, kan de Raad een maatregel aan Raza opleggen, zoals een waarschuwing, een berisping, een geldboete, een (voorwaardelijke) schorsing of een schrapping.

’Sympathisant’
Herman Loonstein wil niet reageren zolang de zaak onder de tuchtrechter is. Ook Haroon Raza wil er geen uitspraken over doen: „Ik ga er niets over zeggen.” Wel wil de advocaat kwijt dat hij ’sympathisant’ is van de 30 Maart Beweging van Abou Jahjah.

Over zijn sympathieën laat Raza in het openbaar weinig twijfels bestaan. Zo schreef hij op het zakelijke platform LinkedIn: ’De grootste genocide in de nabije geschiedenis is het met geweld verdrijven, vermoorden en verkrachten door zionisten, hetgeen leidde tot het vluchten van 750.000 Palestijnen. De voortdurende bezetting, moord en opsluiting van duizenden mannen, vrouwen EN KINDEREN door Israël is een voortdurende actie, waarvan wij hier in Nederland overduidelijk met twee maten meten. Er zitten duizenden Palestijnse kinderen opgesloten in Israëlische gevangenissen. Wanneer hoorde ik een Nederlandse politicus daarover? NOOIT! Er zijn dit jaar op de West Bank gezinnen door zionistische settlers levend verbrand. Wanneer hoorde ik een Nederlandse politicus daarover? NOOIT! 1584 PALESTIJNSE KINDEREN ZIJN BINNEN DE AFGELOPEN WEKEN DOOR ISRAËL VERMOORD! NO JUSTICE NO PEACE!’

Ook op Raza’s publieke oprispingen reageert de deken: ’Het publieke debat is er, naar mijn mening, niet bij gebaat dat dit in de scherpste bewoordingen geschiedt, zoals in de uitlatingen van mr. Raza’.

0
2 LoydMorris

@2
Top 👍 👍 👍

0
3 Benzardi

Terechte tik op de vingers.

0
4 Benzardi

@2 Zie huisregel 4.

8
5 Bop

Mooi toch hè, die multiculti?

Woestijnvolkeren die hier hun conflicten en ruzies uitvechten, net als met die Eritreëers een paar weken terug.

Strikt genomen heeft Nederland natuurlijk geen bal te maken met wat de Palestijnen doen en wat Israël als reactie doet - maar omdat we hier hele volksstammen hebben wonen wiens loyaliteit continu in twijfel getrokken moet worden en in dit geval blijkbaar bij een van die als onderdrukt geziene woestijnvolkeren ligt, krijg je toch dit soort nieuwsberichten.

1
6 progressiefliberaal

@5 Je mag het melden aan de moderator. . . . 🖕

2
7 LoydMorris

@7 Geweldig hoe jij je weer laat kennen. Ik heb de huisregels niet gemaakt maar ik begrijp wel dat er problemen kunnen komen wat betreft auteursrechten. Maar jij begrijpt dat blijkbaar niet. Jouw niveau gaat niet verder dan een opgestoken middelvinger.

9
8 Bop

@8 Jawel hoor. . . Echter, er worden hier wel wat meer huisregeltjes overtreden. En ook elders in het land worden dagelijks regels overtreden waar niet tegen opgetreden wordt, dus maak ik ook maar eens gebruik om burgerlijk ongehoorzaam te zijn. . .

En met wat belerende reacties krijgt dit item nóg meer aandacht. Daarvoor mijn dank 👍

3
9 LoydMorris

@9 Het boeit je dus geen reet als Nieuwskoerier problemen krijgt over auteursrechten. Duidelijk.

8
10 Bop

@10 Zal wel meevallen, Bennie. . .

2
11 LoydMorris

@11 En anders steek je gewoon je middelvinger weer op joh.

8
12 Bop

@6 Heb je het nu ook over het Joodse deel der Nederlandse bevolking 🤔

7
13 Hendrianus

Prima

0
14 Zie Hier

Staat een leuk filmpje op YT waarin een hamasleider uitleg geeft over de gazanen. Hij zegt dat 75% van de gazanen vluchtelingen zijn en een zorg voor de vn. Dit was antwoord op de vraag waarom hamas geen schuilkelders voor de gazanen hadden gemaakt maar wel tunnels voor hamas. Ik zou zeggen doe je voordeel hiermee.

0
15 ThWil

@6 Eigenlijk zijn alle mensen met "woestijnculturen" bijvoorbeeld joden, christenen, moslims hierbij betrokken en zelfs bij mensen bij wie dat niet speelt maakt het conflict veel los. Het is is al erg wat daar gebeurt maar om het naar Nederland te importeren maakt het nog erger.

0
16 21st Century Guy

Hoe haal je het in je hoofd om al meteen bij de opening van het Nationaal Holocaustmuseum pogingen te doen om een Jood de toegang te weigeren of de toegang tot ons land te ontzeggen.

0
17 Reconquista

@17 Als je de reacties leest over die opening dan waan je je in een islamitisch land.

0
18 ThWil

Pak je spullen haroen en pleur asjeblieft op als het hiet niet bevalt.

0
19 skapoe

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Wedergeboren
Poetin: "We vermoorden een groot aantal Britten en Fransen in Oekraïne" ! - Dissident.one

@132 "Jij bent te sneu voor dit onderwerp." En wederom op de persoon spelen. ...

1 minuut geleden geplaatst door Wedergeboren

Strongoli
Briefje van Jan - aan Ahmed Aboutaleb - Buttkicken.nl

Beheerd= bekeerd....

2 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Wedergeboren
Poetin: "We vermoorden een groot aantal Britten en Fransen in Oekraïne" ! - Dissident.one

@128 "NAVO ... Het is nu een macht om iets te creëren. ... in Libië hebben we dat kunnen zien." Ah, die NAVO missie, op verzoek van...

2 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

maarten1234
'Oekraïne voert ónze oorlog, dus moeten we alles leveren wat we hebben

@3 betwijfel ik.. gaat Putin vooral om 3 regio's ; heel Ukraine innemen is een mijl te ver volgens sommige experts...

2 minuten geleden geplaatst door maarten1234

Strongoli
Briefje van Jan - aan Ahmed Aboutaleb - Buttkicken.nl

@34Hoi, in dit artikel maakt ze duidelijk dat ze niet van Joodse afkomst is, maar zich wel tot het Joods heeft beheerd.https://blog.myheri...

3 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Reconquista
Dassen (Volt) aan VVD en NSC: ga niet met Wilders in zee

"'Want als je een leider bent, dan durf je te staan voor de democratie en de rechtsstaat, dan durf je te staan voor datgene wat ons allemaal ver...

4 minuten geleden geplaatst door Reconquista

Sarcoff
Poetin: "We vermoorden een groot aantal Britten en Fransen in Oekraïne" ! - Dissident.one

@128 Exact mijn idee.Daarbij kun je al die minners verdrinken in bewijzen, dan zien ze het, dankzij hun oogkleppen, nog niet, verloren moeite....

4 minuten geleden geplaatst door Sarcoff

Malinois
Poetin: "We vermoorden een groot aantal Britten en Fransen in Oekraïne" ! - Dissident.one

@121Het maakt mij niet uit.Jij mag gerust in Westerse prop geloven.Maar hoe kom jij erbij dat de Russen dat niet mogen?In zekere zin g...

5 minuten geleden geplaatst door Malinois

Wedergeboren
Poetin: "We vermoorden een groot aantal Britten en Fransen in Oekraïne" ! - Dissident.one

@118 Helaas alweer geen inhoudelijkl antwoord op mijn eerdere, eenvoudige vragen. Máár ... deze zonder schelden. Dat is dan wel we...

7 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

wildersfan
Ook tot jaren celstraf veroordeelden op vrije voeten door personeelstekort

Wel apart. Terwijl ik overal om mij heen hoor dat mensen moeilijk aan werk kunnen komen....

7 minuten geleden geplaatst door wildersfan

NK. App
Japanese Boobs VideosBalck Porn StarPornointerditNakedlesbiansWho Is Teanna TrumpSexe MateurYukayams OnlyfansDevika With Lorry DriverCompilation Of CumshotsCoco NadyXxx ElizaSex PokemonHidden Cam Porn RealShanileon XxxAutofellacio KinkWww.pornpicscomJacki Et MichelSmall Sex DollLuvtheflex NudePornovideosPornpicsHolly Hendrix XxxLaley Cuoco NakedFree Black PprnIndian Porn BfBhabhi And Devar RomanceThe Dancing Bear PartyLibzrticVídeo De Sexo De MulherNylon PornGay AsspicsNatasha Nice New VideosSuhana Khan PornSmooshing My Sisters Hot FriendsMarilyn Monroe AssKendra Sunderland PovMamalonaBeach VoteurDominican Gay PornStories Of Blow JobsHailey Rose OnlyfansLsu OrgyShane DiesslMaxie Mellow PornPhillythotsDark Memes RedditMolly Eskam NudeXhutDesi Bbw Aunty PornCrista Allen NudeLesbian Roleplay PornGilfs CreampiedVargan PornMiya Khalifa Sexy VideoNew Desi Sex MmsMilf CartoonNaughty Indian XxxWww Sxe HdBlue Picture Video Full HdNude Massage PornClassic X MoviesIndian SxxyPorn AudioCartoonbondageBaddiehub PornBabesourceCuckhunterHot Dasi SexYoulornCoco Lovelok PornClose Up PussySasha Banks Sexy桥本有菜.CandieevansNewhindisex5kteensAmia Miley XxxFurry TitsR Gone Wild RedditAsian NakedHollywood Xnxx ComNina Mercedez VideosTeenhd ComGay Prostitution PornKatelyn Lordahl NudePhub YogaOnlyfans Leaked NudesXcumDoga Cat PornPorm VidioOffice Sax VideoLieuxdedraguSkip The Games BakersfieldAngie Dickensen NudeCayo VeyronKeerthi Suresh Sex ImageHousewife Xxx ComXxx Porn Hd Video ComMegnutt02 OnlyfansMia Malkova SelfieJapanese Femboy PornMelanie Lynskey Sexy야동 판Tripura XxxNaked Sexy GifLerotica CrossdressSaudi Arabia PornXxx MimaMy Sisters Hot FriendArabelle Raphael DeepthroatXxxvideosiKotomitakoA.j. Applegate AnalChubby PussyHot Brezzers ComStepmom Porn 4kLexi Luna Lulu ChuAnime Naked PornNude Wwe Female WrestlersMature Ladies In The NudeItlian Porn MoviesGonzoxxxmoviedSquirting TeenageCory Chase NakedVelocity VonPorn TransvestitesBeurette . ComBbw Lesbian PornosBeatifyl PornXxx Hard SexSoniya Maheshwari Web SeriesAmity AdamsAunty Affair Sex VideosPorne AdoSecretaryblowjob50plusmilfPussy PornBhai Behan Ki XxxGirls Do PormPorn Teens SexyNude Web Series VideoKenna James PornXxx Hindi Short FilmIndia RedwapNextdoormommiesKrissykummins PornPawg CuckoldNeena HartleyHoolybunny PussyPornhits