Kiesraad: Fouten gemaakt, maar hertelling niet nodig (gelderlander.nl)


Er zijn fouten gemaakt tijdens de Tweede Kamerverkiezingen, maar een hertelling is niet nodig. Dat heeft de Kiesraad vanmiddag gemeld tijdens de bekendmaking van de officiële uitslag. ...

door Inter in Binnenland  ·  34 Reacties

  • 17
  • 847x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Dan moet er een nationaal psychologisch onderzoek komen.

9
1 sparta

PVV stemmen weggegooid en een kiesraad die meldt fouten te hebben gemaakt.
Laat me raden, alles bij elkaar opgeteld voldoende om de VVD de grootste te laten worden ipv de PVV?

14
2 Spraypaint

@2 Ze hebben genoeg ervaring binnen de VVD om dat trucje te doen.

10
3 ontken

Dit is wel een verontrustend verhaal, ik ben ook vooral benieuwd naar hoe het zit met die elfduizend "spookstemmen" en bij welke partijen die stemmen terecht gekomen zijn.

7
4 RoosjeB

Het zou met net andersom geweest zijn dan hadden ze moord en brand geroepen om een hertelling te krijgen. Dus Rutte ga je gang ben benieuws hoelang het duurt een van de partijen straks de stekker eruit trekt.

7
5 jbruntink

* Verwijderd door de redactie *

6 Dewereldrond

@6 Ik denk juist dat er een heleboel zogenaamde spookstemmen bij Denk terecht zijn gekomen. Enge club, die partij van de Erdoturken in Nederland.

5
7 RoosjeB

* Verwijderd door de redactie *

8 Dewereldrond

@8
Dat is het probleem ... Liefde voor het herkomstland. Dat jij een prins uit een ver land aanbid, betekent niet dat ie regent van Nederland moet worden. Vreemde redenering!

3
9 sparta

@8 En wat me vooral aanspreekt is de diversiteit aan kleur in hun achterban

Dat valt wel mee die zijn voornamelijk lichtgetint ,evengoed heb je andere partijen waar de achterban (vrijwel geheel) wit is.
Nou hoeft die achterban natuurlijk niet exact het kleurenspectrum van Nederland te volgen qua huidskleur het belangrijkste is dat ze oprecht zijn in hun stemkeuze.

1
10 21st Century Guy

@8

"En dat iemand liefde heeft voor het herkomstland, vind ik niet vreemd."

Dat hoeft ook zeker niet vreemd te zijn. Zelfs een specifieke partij die zich richt op mensen met een migranten achtergrond (zeg ik het zo goed) is niet vreemd en ik vind dat zelfs best oké.

Wat ik echter NIET oké vind, en die schijn begint DENK wel tegen zich te krijgen, is dat er een bepaalde belangenverstrengeling lijkt te zijn zodra het om onderwerpen gaat die met Turkije te maken hebben. Dan drukt DENK z'n snor en weigeren ze stelling te nemen. En dat kan wat mij betreft dus écht niet. Het is een NL partij die altijd op objectieve wijze zal moeten handelen in het belang van Nederland. De partij moet dus ongestoord alles kunnen zeggen, zonder bang te zijn voor represailles uit Turkije en zonder bang te zijn misschien het verkeerde te zeggen tegenover hun achterban. Houden ze zich niet aan deze basisregels en laten ze zich in hun politieke beleid wél beïnvloeden door inmenging van buitenaf, dan zal er een onderzoek moeten worden gestart naar de juridische rechtmatigheid (het bestaansrecht) van deze partij. Er moet altijd onbevooroordeeld gehandeld worden in het belang van Nederland. Gebeurt dat niet, dan hoort de partij niet thuis in ons politieke democratische bestel. DENK zal de komende tijd dus echt kleur moeten gaan bekennen.

1
11 Kopkaas

@8 aldus een stemmer van denk......

1
12 Eastwood

@6 Dewereldrond.. U denkt meer Dewereldopznkop. Gezien het grote aantal PVV tegenstanders, denk ik dat juist de PVV de dupe is van alle misstanden tijdens de verkiezingen.

2
13 Pero

@8
Je bent een engerd.

1
14 Interessant

@8 Er is juist helemaal geen diversiteit bij de achterban te bekennen, het zijn allemaal Erdoturken. Waarschijnlijk hebben alle andere politieke partijen in Nederland een achterban met meer diversiteit dan Denk.
En ik ben niet vervreemd van mijn "roots", maar ik ben geboren en opgegroeid in Nederland en ik ben dus een Nederlandse en gedraag me dus ook zo, ongeacht waar mijn voorouders vandaan kwamen en hoe ik er uit zie.

0
15 RoosjeB

Voor hoeveel is die kiesraad omgekocht door Rutte om dit te besluiten?

3
16 Edvan44

Hertellen en uitzoeken wie waar wat fraudeerde en vervolgen lijkt mij een normale zaak hoor.

1
17 corretje

Als het omgekeerd was geweest dat pvv had gewonnen en die leugenaar 2.
Dan moest het tot de bodem uitgezocht worden.
Maar nu nee hoef er niets gedaan te worden.
Nee ze zijn bang dat pvv toch boven aan staan.
Er klop geen lazer van.!!

2
18 annie

@18 *wijst* Kijk daar, een eenhoorn!

10
19 tripomatic

@!9
Sorry, staat uw gulp per ongeluk open?
Maar daar hoeft u ons niet op te wijzen hoor, daar hebben we geen enkele behoefte aan! question

2
20 Bleke Betty

@20 = uiteraard voor @19

0
21 Bleke Betty

Jullie noemen dit fouten???
Ik noem dit keihard bedrogen worden door club die zich kiesraad noemt

2
22 knorkokkie

@6
Ik vind DENK een vreselijk partij, maar hierin zou je best gelijk kunnen hebben.

Ik heb toevallig bij deze verkiezingen de gepubliceerde uitslagen van mijn gemeente gevolgd, en ook de tellijsten van de individuele stemlokalen ingekeken bij het gemeente huis.

De eerste uitslag die door mijn gemeente gepubliceerd was betrof een telling op partij niveau (die ook doorgegeven is aan het ANP).
En de tweede uitslag die door mijn gemeente gepubliceerd was betrof een definitieve telling op kandidaat niveau (, zoals opgenomen in de processen-verbaal van de stemlokalen).
Er waren echter opmerkelijke verschillen tussen de twee gepubliceerde uitslagen.

Bij de telling op kandidaat niveau waren er opeens 49 stemmen extra.
Waarbij sommige partijen er een aantal stemmen bij hadden gekregen, de top 3:
VVD+19, CDA+19 en D66+8.
Wat nog merkwaardiger was dat er 3 partijen bij de herziening minder stemmen hebben gekregen:
PvdD-1, VNL-3 en DENK-10, DENK was gezakt van 54 naar nog maar 44 stemmen.

Ook heb ik daarbij geconstateerd dat mijn specifieke voorkeursstem voor Ewald Engelen, is zoekgeraakt, Ewald had volgens het zogenoemde proces verbaal op kandidaat niveau van het stemlokaal, geen enkele stem gekregen vanuit het stemlokaal waar ik op hem heb gestemd.

Ik heb deze merkwaardigheden aangegeven bij de kiesraad, maar het is de vraag of ze actie zullen ondernemen.

De gemeente is wel bereid de zaak te onderzoeken en de pakken te laten openen, alleen hebben daarvoor toestemming nodig van de kiesraad. Het lijkt er op alsof de rollen van controlerende partij en belanghebbende partij worden omgedraaid. De belanghebbende partij, mijn gemeente wil wel tegemoet komen om uit te zoeken wat er aan de hand is. Maar hebben daar een opdracht voor nodig van het controlerende orgaan, de kiesraad, en het is zeer de vraag of die er (nog) komt.

2
23 Reactie

heel bijzonder dit 'democratische' stemmen

0
24 maarten1234

Wat mij verbaasde is dat de kiesraad wel constateert dat er 11.000 zogenoemde spookstemmen waren. Dat er toestanden waren in vele tientallen plaatsen in zeker 15 gemeentes, omdat er geen stembiljetten meer aanwezig waren, zoals het AD berichtte. En ze meerdere meldingen hebben gekregen van zaken die niet klopten.

Maar vervolgens na de zitting van het centrale stembureau op het journaal glashard stellen: dat de onregelmatigheden geen invloed hebben gehad op de zetelverdeling, bij lange na niet.

Dat lijkt me toch een conclusie die op weinig gebaseerd is, niets meer dan slechts een vermoeden of mening. M.a.w. wij willen onze handen er verder niet aan branden. De uitslagen voor sommige partijen voor een zetel meer of minder lag in enkele gevallen dicht bij elkaar, bijvoorbeeld het relatief kleine verschil tussen de Partij voor de Dieren en 50PLUS, waarbij het nog even onduidelijk was wie van de twee een rest zetel zou krijgen.

De kiesraad is niet met een berekening gekomen van het mogelijke effect van alle toestanden en onregelmatigheden. Zij gaan er simpelweg van uit, het zal wel evenmatig verdeeld zijn over de verschillende partijen, het maakt dus niet uit. Maar dat is slechts een aanname, geen feit. En zolang het niet verder wordt onderzocht zal het ook niet duidelijker worden.

1
25 Reactie

Kiesraad vertel leugens in opdracht van Rutte VVD D66 en CDA. Wij PVV en SP temmers eisen wel en hertelling.

2
26 Gunther

Gelukkig zijn we met zen alle fascisme tegengegaan question Alleen Turkije denkt daar anders over.

4
27 DikkeTor

Uitslag Pekela: PVV. Maar volgens de percentages staat SP daar op de eertse plaats. Tsja.. de cijfertjes kloppen nog steeds niet bij de kiesraad.

2
28 Rick Schurman

Wekt ook echt vertrouwen zo'n beslissing. Je bent nooit te oud om te leren gaat ook niet echt op hier

0
29 GroenOog

Juist met zoveel restzetels (7) is een nauwkeurige telling noodzakelijk.
@26 De PVV is niet heel erg ontevreden met de uitslag. Ze kunnen nu stiekum over rechts meeregeren zonder daar aan iemand verantwoording over af te moeten leggen.

We leven in een nep-democratie waar de Kiesraad een ondoorzichtig proces creeert dat tot discutabele resultaten leidt. En het is geen PVV-er die dat roept.

0
30 Hollander1967

Het zal een lange hete zomer worden eer er een regering is gevormd. Doelbewust 100.000 stemkaarten achterovergedrukt van Wilders om de 9 zetels verlies van Rutte goed te maken. Nu nog een regering vormen. CDA en D66 willen misschien wel maar wie dan. Pvv? ne zei rutte. Groen links? nee ook niet.Misschien zijn ze er in oktober ui zo niet dan weer op PVV stemmen

3
31 keestramper

@6 Dat zou ik ook zeggen, als ik een trol account voor denk zou zijn. Lees je eigen berichten maar terug, valt niet op.

0
32 etymologie

De voorzitter van de kiesraad is ook een VVDer en die zijn heel gemakkelijk in hun beslissingen als het in hun voordeel is.

2
33 Verwonderd
34 peilingenzijn nep

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
DikkeTor
Microsoft zet broncode MS-DOS 4.0 op GitHub

I lolz, niemand ASM geleerd? XD...

2 minuten geleden geplaatst door DikkeTor

wildersfan
Microsoft zet broncode MS-DOS 4.0 op GitHub

Iets meer dan 10.000 regels code voor versie 1.25. Dat maakt het schattig?...

2 minuten geleden geplaatst door wildersfan

wildersfan
Microsoft zet broncode MS-DOS 4.0 op GitHub

Oh... dat is wel leuk om te zien. Met veel van die dingen is het zo, als je ziet hoe ze het hebben gedaan, dan denk je van dat had ik ook kunnen...

5 minuten geleden geplaatst door wildersfan

wildersfan
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

@16 Zou best kunnen. Aan de ene kant zegt men dat de welvaart van hier overgeheveld moet worden naar Afrika. Volgens mij gebeurt dat ook. Aan de...

7 minuten geleden geplaatst door wildersfan

DikkeTor
Offtopic

Ik ben een zware crimineel @@, of ja, ik ben een draaideur crimineel, mocht je een draaideur missen XD weet je waar die gebleven is :P...

10 minuten geleden geplaatst door DikkeTor

DikkeTor
Moraalpolitie Iran treedt hard op tegen vrouwen die nieuwe hijab-regels overtreden: 'Ze schopten waar ze konden'

Heej, who cares, dit willen we hier ook....

22 minuten geleden geplaatst door DikkeTor

DikkeTor
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

EN we moeten Nederland wat groener maken, want de Nederlanders gebruiken te veel spullen dat best niet nodig is XXD...

27 minuten geleden geplaatst door DikkeTor

DikkeTor
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

Meer mensen, meer ik te bouwen heb :D Die huidige inwoners moeten eens stoppen met Racistisch en Xenofobisch te zijn XD...

28 minuten geleden geplaatst door DikkeTor

DikkeTor
Situatie asielopvang ‘heel kritiek’: mensen slapen in Ter Apel op de grond, COA krijgt hen niet ondergebracht

En de EU belofte was : 3% groei per jaar XD Dus, meer huizen bouwen (verdien ik geld aan) XD Bek houden en meedoen, of anders ben je een racist....

30 minuten geleden geplaatst door DikkeTor

DikkeTor
Situatie asielopvang ‘heel kritiek’: mensen slapen in Ter Apel op de grond, COA krijgt hen niet ondergebracht

Bahahahaha, zelf-gemaakte probleem. :) Nederland was het land van Demokraten EN het zou best wel xenofobisch en racistisch zijn als je die mense...

31 minuten geleden geplaatst door DikkeTor

NK. App
American Big Boobs PornMipha HentaiHannahowo PornAmber Goldfarb NudeCory Chase GangbangFruit Roll Up BlowjobSexx VidiyoAishwarya Rai Sex VideoTv Actress SexTiger Lily PornHot SexymassageToonssexTrue Amateurs PornSites Like BackpageLauren Phillips PovRam SexExplicit Sexسکس زن سن بالاShaadi Ki BfBurningangelPriya Rai NudePorn Movi HdExploited Teen PornMadison Onlyfans LeakedHent VideoCeleb Guest TapeNoeliapornoBig Tits Tiny WaistFlandre ScarletVidio XxxIndian Nri PornPublic BlowjobSierra Skye PornGroly Hole PornBombay SexDidi PornDani SexShannon Tweed NudeSex KoGirls Do Porn VideosPorn With Dad And DaughterThenipslipسکسی ایر انیDade XxxFree BrazzerspornoMary Nabocova NudeMaa Beta Ka SexManjula SexXconfessions연예인합성야사Desenhos.pornosRedhead DeepthroatJuelz VentoraIndian XxxbpCherie Deville Sex VideosSexy Pron VedioCock TeasingRebecca BardaroNoodlemagazine PornBrittney Griner NudeJasmine BlackTexasthighs NudePornography IsraelCumshot ComplitationXxx Video KhalifaSavita Bhabhi Sexy StoryGeorgia PornVictorian Maid Maria No HoushiMoms Drunk PornSun PornoAvaclairexxBig Brother NsfwAmano NeneAstrid Wett LeaksPhysiotherapy PornPassion Hd ComTelugu Aunty Village Sex VideosHendi SaxXxvx ComMms IndiansexPornstarsnameCnxx3Gay Missionary PoseMallu X MoviesReal Taboo Sex VideosForc Mom PornPhat ZaneSuck Glory HoleEbony Tube Galore成人网址Voyeur De FranceFotos De Mulheres Nua CaseiroMad Monkey HostelBambi BlissNoodlemagzzineEscape Pleasure PlanetSexartpornAss PawgKulhad Pizza Wala Viral Video LinkDesi Aunty Sex VediosAna Cheri OnlyfansNyna FerragniKitty Foxx PornEbony MasterbatinPorn Star Top10Adult Toys OnlineHen Tai VideoIndiansex TubesFilmes Porn BrasilOnly Fans AmadorSexocaseiro.comSweet.love.77PornvacationHotporntubesMarisa HaseAmuture Home PornSexe TubrGay Forced PornTenticsl PornTamil Aunty Real SexPlayboy PussyAdult Serch.comXvudeowPineapplebrat NudesFull Hd Porn Free DownloadSuper FuckPorn ComiceFuksatorKinking PornUma Thurman FeetBipasa Basu SexSani Lione XxxIndian Desi Romance VideoRomi Rain XxVideo Bokep ViralErot FilmiSwinglifestileAshemaletube.c9mVeronica HartSloppy Head BbwTelugu Hijra Sex VideosAnnorexic PornEating Pussy GifPornografia CastellanoDesire DeluceEspañol XxxFoxy MenageriePornoestar XxxHeather Hunter XxxAdriana Chechik Gif