Woede om schrappen Holocaustlezingen Hogeschool Utrecht - wel.nl (welingelichtekringen.nl)


Woede om schrappen Holocaustlezingen Hogeschool Utrecht ...

door LoydMorris in Binnenland  ·  41 Reacties

  • 14
  • 295x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Belachelijk om de holocaust uit het verleden niet te willen benoemen omdat er nu "tegenstellingen" zouden zijn, vanwege het conflict in Gaza.
De gebeurtenissen van 7 oktober, is juist een verwijzing, naar wat Joden eerder hebben meegemaakt.
Door dit soort onderwerpen niet bespreekbaar te maken, is het duidelijk dat antisemitisme nooit zal verdwijnen, maar eerder weer wordt aangewakkerd.
Het is aan het schoolbestuur om tegen dit laatste, duidelijk afstand te nemen.

1
1 Strongoli

Dit is dus Nederland. . . anno 2024!! Verschrikkelijk!

1
2 LoydMorris

Wat heeft de moord-en verkrachtingsorgie van de Hamassoldaten te maken met de Holocaust?

== Op de vooravond van Holocaust Memorial Day heeft de Hogeschool Utrecht (HU) voorlopig een streep gezet door een lezingenreeks over de Holocaust en antisemitisme. Betrokkenen zijn verbijsterd. "Schokkend, stuitend, bizar." Dat meldt De Telegraaf.

De lezingenreeks over de Jodenvervolging zou op 7 februari beginnen, maar de reeks van acht colleges wordt uitgesteld. Voor onbepaalde tijd, zegt een woordvoerder van de Hogeschool Utrecht. "Wij willen namelijk een diverse en gebalanceerde dialoog faciliteren rond dit onderwerp. We hebben meer tijd nodig om de gebeurtenissen van 7 oktober en daarna in breder perspectief te plaatsen, met ruimte voor uiteenlopende meningen en overtuigingen." Hij kan geen zekerheid geven dat de reeks later wel doorgaat. "Maar daar werken we wel aan." ==

2
3 Slavink

De HU is gezwicht voor de druk van pro Palestina activisten, Eigenlijk zou de minister van onderwijs daar moeten ingrijpen op de HU en die activisten een school verbod moeten geven, en het bestuur moeten ontslaan.
Een stukje uit de de Telegraaf van vandaag.
“ Veel betrokkenen zijn ervan overtuigd dat de hogeschool door de knieën is gegaan voor druk door pro-Palestina-activisten. De Utrechtse actiegroep New Neighbours claimt inderdaad de overwinning. De groep ageert al langer tegen de samenwerking tussen het CIDI en de hogeschool en stelt op de Instagram-pagina dat er stevig is aangedrongen op een gesprek met het hogeschoolbestuur. ’Je uitspreken helpt’, constateert de organisatie na dat gesprek. Sympathisanten van New Neighbours Utrecht feliciteren de organisatie uitvoerig: ’Een mooie overwinning’, ’schandalig dat ze überhaupt die collegereeks wilden houden’ en ’ik zag dat er een holocaust-overlevende komt spreken. Bizar.’”

1
4 Marrie1

Dit komt van de links-antisemitische actiegroep New Neighbours die met geweld dreigen als er niet geluisterd wordt. Ik lees net ook dat joodse sporters worden geweigerd bij een klimevenement Utrecht na bedreigingen van links. De geschiedenis herhaalt en het wordt tijd dat we opstaan en deze nieuwe nazi clubjes gaan verbieden

3
5 Reconquista

Over de Holocaust kún je toch alleen maar woede en verdriet voelen, dus wat dan "breder perspectief"? Wat heeft 7 oktober met de Holocaust te maken behalve dat Hamas de Joden ook wil vernietigen? Hoezo "uiteenlopende meningen"? Je kunt over de Holocaust toch maar één mening hebben, namelijk vreselijk?

== "Wij willen namelijk een diverse en gebalanceerde dialoog faciliteren rond dit onderwerp. We hebben meer tijd nodig om de gebeurtenissen van 7 oktober en daarna in breder perspectief te plaatsen, met ruimte voor uiteenlopende meningen en overtuigingen." ==

1
6 Slavink

@4 mooi werk dat je de Telegraaf kunt citeren. Misschien kan de HU de gebeurtenissen van 1972 er ook bij betrekken:

== 50 jaar geleden: Terreur bij Spelen in München
Achtergrond - 1 september 2022 - Auteur: Lynn Stroo
De Olympische Zomerspelen van 1972 in München moesten vrolijke spelen worden. West-Duitsland wilde aan de wereld laten zien dat het een open, modern en democratisch land was. De idylle werd wreed verstoord toen Palestijnse terroristen leden van het Israëlische team gijzelden en doodden. Nu, precies 50 jaar later, zijn de nabestaanden en de Duitse regering het eens geworden over een passende schadevergoeding voor het drama. ==

https://duitslandinstituut.nl/artikel/51315/50-jaar-geleden-terreur-bij-spelen-in-munchen

1
7 Slavink

@7
Dat was het werk van Palestijnse islamieten de pro Hamas activisten van nu.
Als moslims de kans krijgen maken ze alles stuk, en kapen ze de geschiedenis van Europa
En de Hu in Utrecht werkt daar nu in 2024 gewoon volop aan mee,

1
8 Marrie1

@5
Dat zou heel goed kunnen dat het weigeren van Israëlische internationale topsporters ‘ook uit de koker van die Palestijnse actiegroep komt.
Blijkbaar maken pro Hamas figuren in Nederland daar de dienst uit op het gebied van onderwijs en sport in Utrecht.

1
9 Marrie1

@8
Dat deze Hogeschool voornamelijk moslim geschoold is, zal geen verrassing zijn.
Hier een voorbeeld over een discussie die over de islam en de Jihad daar wordt gevoerd.
Dàt kan dan blijkbaar weer wèl.. 😠
https://trajectum.hu.nl/praten-over-de-islam-iedereen-wilde-wegrennen-door-mijn-gebedswekker/

1
10 Strongoli
11 LoydMorris

Het zal duidelijk zijn dat de lezingen niet aansluiten bij de oorlog die nu gevoerd wordt.

Uit het artikel,
""Wij willen namelijk een diverse en gebalanceerde dialoog faciliteren rond dit onderwerp. We hebben meer tijd nodig om de gebeurtenissen van 7 oktober en daarna in breder perspectief te plaatsen, met ruimte voor uiteenlopende meningen en overtuigingen."

6
12 Hendrianus

@10
Die moslims op de HU zijn niet in staat om naar zichzelf te kijken, en staan met 10 vingers beschuldigend naar anderen te wijzen.
En dat zal nooit veranderen, daar zorgen hun omgeving en leraren wel voor.

2
13 Marrie1

@12
Daarom hadden de 8 lezingen ook gewoon door moeten gaan, inclusief de bijdrage van de holocaust-overlevende.
Ik ben benieuwd naar de opleiding van diegenen die er verantwoordelijk voor zijn dat de lezingen zijn geschrapt.
Wat zijn dat voor mensen ?

1
14 Marrie1

@14 Die lezingen moeten wat brengen voor het heden. Het zijn geen stukjes geschiedenis die opgelepeld worden. Terecht dus dat deze lezingen na de ingrijpende gebeurtenissen sinds 7 okt. herzien worden.

7
15 Hendrianus

@14 ze sluiten wel degelijk aan, moslimse Hamassoldaten willen een nieuwe Uitroeïng op gang brengen, ze volgen gewoon de Moefti van Jeruzalem, toentertijd.

1
16 Slavink

@15 die lezingen moeten nog meer het streven van vele moslimlanden naar de vernietiging van Israël. Alsof er dan pas vrede kan komen, let op, vrede bij moslims ... 😐

1
17 Slavink

@15
Ben ik niet met je eens, die lezingen zijn in deze tijd hard nodig, aangezien er “blinde krachten bezig zijn om met hoogdravende verhullende woorden hier in Nederland, een klimaat te scheppen, dat gaat lijken op de slachtpartij van 7 oct in Israël.

1
18 Marrie1

@16 Fout gemaakt, mijn reactie is een reactie op Hendrianus in zijn @12 , excuses voor de fotu.

1
19 Slavink

@17
Moslims en vrede is als vloeken in de moskee.

3
20 Marrie1

Fascisme heeft een nieuw gezicht: New Neighbours Utrecht

3
21 Botlleneck
22 Hendrianus

@16 @17 Je geeft zelf aan dat de gebeurtenissen van 7 oct. tot uiting moeten komen in de lezingen zoals het artikel ook aangeeft. Kortom, terecht toch dat er uitstel is?

1
23 Hendrianus

@22
Nee Hendrianus, die sluwe trucjes van jouw trap ik niet in om te proberen het antisemitisme van de HU, bij Wilders en de PVV in de schoenen te schuiven.
Het is klip en klaar waar de broeikas van het antisemitisme zit, en waar het onderwijs aan studenten niet zuiver op de graad is wat betreft de 2 WO. En dat is de HU in Utrecht.

3
24 Marrie1

@24 Oh nu is de HU ook al antisemitisch als het zorgvuldig wenst om te gaan met deze lezingen. Pfff

5
25 Hendrianus

@25
Behalve antisemitische is het HU ook schijnheilig, laf en oerdom.
Wat zij hebben gedaan heeft niets met zorgvuldigheid uit te staan, nee, ze hebben gewoon hun “hoogopgeleide oren” naar een stel activistische hamsas lovers laten hangen.

2
26 Marrie1

@26 Toe maar, het kan weer niet op. Denk aan je bloeddruk Marie.

5
27 Hendrianus

De HU, een instelling voor hoger onderwijs, zegt hier dat het vermoorden van 6 miljoen joden als historisch feit in beginsel kan worden geschrapt als resultaat van een “diverse en gebalanceerde dialoog” “om de gebeurtenissen van 7 oktober en daarna in breder perspectief te plaatsen, met ruimte voor uiteenlopende meningen en overtuigingen’ “ . Dus, als voldoende woke- en pro-Palestina-activisten schreeuwen dat Israël ‘genocide’ pleegt op Gazanen is dat voor de HU een ontbindende voorwaarde voor de holocaust.

Een hogeschool is er voor de overdracht van vakkennis en wetenschappelijke feiten. Niet de HU. Daar zijn onderwijs in vakkennis en feitelijkheden afhankelijk van ideologie en intimidatie door leerlingen en invloeden van buitenaf. Als student zou ik me afvragen of het onderwijs nog aan minimum kwaliteitsvereisten kan voldoen met zo’n bestuur en als ouder van studenten eveneens.
Oftewel: ontsla het bestuur zo snel mogelijk.

Eenzelfde probleem doet zich voor bij de Universiteit Leiden. Een docent, Englert, blijkt pro-Hamas activist die tijdens een demonstratie de Qassam-brigade en zijn raketten verheerlijkt. Qassam is de militaire tak van Hamas die verantwoordelijk is voor de genocide van 7 oktober. Iemand die de ideologie (de vernietiging van 9 miljoen joden, de holocaust plus 50%) van een terroristische oorlogsbende onderschrijft, kan college geven in Leiden? Met stilzwijgende instemming van het universiteitsbestuur? (Zie: https://www.geenstijl.nl/5162674/leidse-leraar-blijkt-jodenhatende-hamas-zanger )

Woke en jihadisme zijn pandemieën in het westerse onderwijs (en de media). Hoog tijd dat personen die de schadelijke virussen verspreiden, minstens een kilometer afstand moeten houden tot educatieve gebouwen en - beeldschermen . Zodat zij niemand kunnen besmetten. Ook moet het geestelijke immuunsysteem van scholieren en studenten worden versterkt. Gelukkig kan dat zonder vaccinaties. Gewoon boostershots gezond verstand.

DvD

2
28 duurendaal

@25 Er is geen nuance in de Holocaust,

1
29 elsemiek

@15 Nee niet terecht. Het mag nooit vergeten worden

0
30 Ron MVV Maastricht .

@25 zorgvuldig is het door laten gaan en niet zwichten voor geweld en dreiging. Want wie zwicht ...

0
31 Slavink

@30 mee eens. Aboutaleb ging jaren geleden met een schoolklas naar Polen, Auschwitz. De Poolse soldaten hielden bussen tegen, ze waren bang voor een invasie van zigeuners ...

0
32 Slavink

@15 Terecht dus dat deze lezingen na de ingrijpende gebeurtenissen sinds 7 okt. herzien worden." `Terecht ? `1200 Joden afgeslacht , het antisemitsme wat wereld
wijd toeneemt , en jij wilt t herzien ?

2
33 elsemiek

@23 die bloedorgie van Hamas betekent alleen maar dat zij bereid zijn de Joden ook uit te roeien. Die HU verliest haar vergunning en terecht. Wie zwicht ... dan dooft het licht.

== "Het is van groot belang dat de verschrikkingen van de Holocaust niet vergeten worden en bespreekbaar blijven. Het onderwijs heeft hier een belangrijke rol in. De Hogeschool Utrecht deelt deze opvatting", staat in een verklaring van de gemeente. ==

https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/artikel/5431872/hogeschool-utrecht-stelt-lezingenreek-holocaust-uit

1
34 Slavink

Mee eens, Strongoli in uw @1 .

1
35 Slavink

Waarom geven die lui van Nieuwe Buren geen geld aan het UNnogwat? Put your money where your heart is, toch.

Schande, die club moet onklaar gemaakt worden.

0
36 Slavink
37 Slavink

Alle kinderen, Joodse weeskinderen zijn door de Nazies opgehaald en afgemarcheerd naar het station van Leiden. Geen van hen kwam terug. Foto voormalig Joods Weeshuis, Rodenburgerstraat Leiden:

https://www.komoot.com/nl-nl/collection/1354221/-leiden-bagage-jewish-memorial-leiden-bagage-joods-monument

0
38 Slavink

@15
Terecht dus dat deze lezingen na de ingrijpende gebeurtenissen sinds 7 okt. herzien worden.

Het woordje "na" is het probleem.
Waarom niet de dag 7 okt.?

Dat zegt al genoeg.
En daarom had meneertje Oudkerk gelijk bij WNL

"“De voorzitter van de Raad van Bestuur moet zijn biezen pakken. Dit kan niet”, zegt hij in WNL Op Zondag op NPO 1. "

https://wnl.tv/2024/01/28/voormalig-politicus-rob-oudkerk-woest-over-cancellen-holocaust-lezingen-door-hogeschool-utrecht-dit-kan-niet/

0
39 Benzardi

@24 slim, Marrie dat onthullen van een deelnemer zijn echte bedoelingen.

0
40 Slavink

@28 m post
@37 Slavink

Drie volkomen foute processen zie je amalgameren aan de Rijksuniversiteit Leiden:
1. de pressie van pro-Palestijnse/pro-Hamas studenten en activisten die zij toegang verlenen.
2. het pro-Palestijnse/pro-Hamas optreden van docenten
3. het oogluikend toestaan van beide ontwikkelingen door het bestuur van de RUL.

De universiteit die een beloning was voor het verzet van de stad Leiden in de strijd tegen de Spanjaarden, toen de bevolking in 1574 bijna verhongerde om vrijheid van godsdienst en vrijheid van individueel geweten te verkrijgen, buigt nu bij het minste of geringste voor de coalitie van totalitaire theocraten uit Iran en totalitaire woke-ideologen.

DvD

2
41 duurendaal

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Strongoli
GeenStijl: Nederland kampioen asielverzoek goedkeuren

Verrassend.En deze drammer Van der Burg blijft er maar vrolijk onder,vteewijk het om te huilen is.Hoogste tijd dus, dat een andere politicus...

zojuist geplaatst door Strongoli

Vageali6888
'Ukraine is not anymore sovereign state', says Hungary's Orban

@63Of was hij betrokken bij de afhandeling van de koude oorlog en heeft hij meer kennis van de materie dan menig analist en journalist ?...

1 minuut geleden geplaatst door Vageali6888

Feldwebell
'Ukraine is not anymore sovereign state', says Hungary's Orban

@60 De voorbeelden zijn actueel maar doen inderdaad herinneren aan de jaren zestig....

1 minuut geleden geplaatst door Feldwebell

Sarcoff
Grote verschillen in vaccinatiegraad per wijk: 'In mijn ervaring zijn er drie soorten weigeraars'

Natuurlijk zijn mazelen en kinkhoest in opkomst, en er komt er nog veel meer ellende aan, het covid vaccin heeft het immuunsysteem van de gevacc...

1 minuut geleden geplaatst door Sarcoff

Feldwebell
'Ukraine is not anymore sovereign state', says Hungary's Orban

@62 Niet weten dat de baas onlangs de vier oblasten annexeerde is het gevolg van teveel in andermans stront roeren. Hét bolsjewieken trekje d...

7 minuten geleden geplaatst door Feldwebell

Sarcoff
Demonstratie bij AvroTros-gebouw tegen deelname Israël aan songfestival

Ach, het linkse tuig is weer eens bezig, moeten die lieden niet werken?Laat iedereen zijn ding doen, en zeur niet, typisch links, protesteren ...

7 minuten geleden geplaatst door Sarcoff

Nicks R. Van
Stoep nóg een keer open voor glasvezel, 100.000 woningen met dubbele aansluiting

Grote kans dat de Gemeente de boel nog een keer op de schop neemt, wegens vervang van de riolering. ...

7 minuten geleden geplaatst door Nicks R. Van

Wedergeboren
Philips stijgt 33 procent op Amsterdamse beurs na miljardenschikking slaapapneu-affaire

    Gaat Philips nu nog meer aan omkoping doen om dit te weer in te lopen?     ...

16 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Nicks R. Van
Palestijnen raken steeds meer land kwijt aan kolonisten op Westoever

Israël is het beloofde land!...

17 minuten geleden geplaatst door Nicks R. Van

Sarcoff
Kampioen vaccineren én weinig besmettingen: in Portugal gaat het beter

@11 Beste Boppie, een trap nageven doet men gewoonlijk als iemand iets zeer doms gedaan heeft en er spijt van heeft, je vind dus dat je iets dom...

17 minuten geleden geplaatst door Sarcoff

NK. App
Xxx Sexy Hot IndianBaldurs Gate 3 Sex Scene PornGarotas PornorNaked VideoHihg Heels PornAshley AlexissUllu Xxx ComNaked In PublicWww Com Bangla Sex VideoXxx Kim KardEnf CnfmAlice Eve NjdeWwe Women NudeNatalie And ScottyTv PornographyAdults Games NewgroundsMujeres Mexicanas DesnudasHindi Porn Movie HdBihari Bhabhi PornIndonesia Girl XxxXxxold YoungAdrienna Barbeau NudeNude PlyboyFat Sex DollBoy Fuck TeacherSleeping Aunty Sex VideosYuri SasaharaTarzen Xxx VideoEating PusseyFaptimeMommys Friend PornComic Po RnLatex JoiPorn RedditXxnx VidoXxx LivNonmae55Mulla SexXxx Video Village HdChina Open BfTamil Samantha SexHot Pornstar EverFamıly StrokersLesbian Porn Download FreeCanale RomanestiMexico AnalBaldurs Gate PornSuzy Marie XxxStwven Universe PornMarure Gay PornFuta X Male PornTaylerhillssBlowjob CompilationIndian Vintage Porn VideosSister And Brother Mom Xxx8 MuseAshemalwPorno DirectXxx Sexy DoctorGirls Nike SocksHailey HavocDdlg SpankingHetai LegendadoAnnafaithDesi 89 ComGay Anime Porn VideosXbxx.Nipple ChusnaGay Massahe PornSex Gif CartoonSexxi VidioWww Sex Video Tamil ComRoxy ReynoldsIndian Naked PornSexy Naked Hot WomenCherry Crush SexPorn MissionaryYua Mikami JavTeenage EroticFun With Older WomenSneha Sex ImagesBig Panis SexXxx Mp4 VideosUllu Web Series Hd DownloadJavworld PornSexcamtsWww India Xvideo ComSex Video DaunlodPorn Download IndianTrading Nudes DiscordGloryhole PornstarZ XxxnxPanjabipornGe SexDirty Live ChatXxceFoot SmotherDieper PornXxx Boy PicMalayalam Real SexFull Hd Sexy Bf VideoWww Com Desi BhabhiLily_brookeOmegle Cock ReactMultporn.nerIndian Teen Nude PhotosIndian Girl FukingEmma Magnolia DreddWwwrajwapcomAnnamayya Cinema PataluAntarvsna ComAlexa Pearl PovJap MomsDragon Ball Kefla PornNudography色情Dirty KikBrittanyaTamil Full Hd Sex VideosPorn Hd JosexBhadlulbih LeakedNaked SaunaBhabhi ForcedRachel Cook InstagramStrapon TwitterJeux Pornos Sans InscriptionEsexPublic ErectionHantsu X TrashThandie Newton TitsBrat Princess 2Suhagrat Xxx ComGia ItzalIndean PornhubBig Tits In A SweaterBra And Panty PornDeep Throat CopilationPorn3d VideoOdette Annable NudeFiona SproutsPron Video HardNew India PornCams4Sexy Bf HotReagan FoxCheerleader PussyEva Lovia FeetReal Hotel Maid PornKemino PartyScan Hent