Menigte duikt op voorman Pegida, politie beëindigt actie (gld.nl)


Een woedende menigte heeft zaterdag in de Arnhemse binnenstad een koranverbranding verhinderd. Toen voorman Edwin Wagensveld van Pegida een koran wilde verbranden, stortte een groep demonstranten zich op hem. ...

door Schildpad in Binnenland  ·  192 Reacties

  • 34
  • 738x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@150

Een koran verbranden en daarbij schreeuwen dat het een fascistisch boek is is geen demonstratie maar pure provocatie.

8
151 Hendrianus

@151

"schreeuwen dat het een fascistisch boek is"
De waarheid mag gezegd worden ?

Monty Python's Life of Brian zouden moslims ook niet accepteren als het om hun geloof ging question

3
152 Vageali6888

@151 Schreeuwen dat ZP racistisch is en dreigen tijdens de intocht waar kleine kinderen bij zijn is geen demonstratie maar pure provocatie.

3
153 RobP

@153 Achter die KOZP demonstraties zit tenminste nog een verhaal. Kennelijk steek dat goed in elkaar want ZP verdwijnt uit het beeld.

Kijk van Wagensveld eens demonstreren. Schielijk rent hij met een kompaan een politiebusje uit om te proberen snel een Koran of een deel daarban in de fik te steken. Het mislukt en even later rent hij als hij wordt aangevallen als een haas dat politiebusje weer in. En daar moet ik uit opmaken dat van Wagensveld aaan het demonstreren is? Hij is een provocateur en niets anders.


Overigens slaat het ook nergens op wat de aanwezige meute uitvreet. Laart die lul toch in alle eenzaamheid een Koran verbranden, is het zo over.

4
154 Hendrianus

@154 Dus als er in jouw ogen een verhaal achter zit dan is het goed, anders niet.
Dan moet je maar eens naar het verhaal van Wagensveld luisteren en het wordt nog regelmatig bevestigd ook.
Dat kun je van ZP niet zeggen.

2
155 RobP

@154 'Achter die KOZP demonstraties zit tenminste nog een verhaal.' KOZP gebruikte ook geweld of riep daar toe op Akwasi is t levende voorbeeld daarvan.
Wagensveld ziet de Koran niet zitten dat is zijn verhaal
Doet er allemaal niet toe verder wat is toegestaan is toegestaan , er is 0,0 reden om zo tekeer te gaan als deze losgeslagen moslims.

3
156 elsemiek

@154
"" Achter die KOZP demonstraties zit tenminste nog een verhaal.""

Ja een lulverhaal dat zo pietluttig is dat iedereen ook wel ziet dat deze club gewoon naar iets aan het zoeken is om blanke mensen te kunnen discrimineren. Het is de meest gehate club in Nederland en ze worden uit steden en dorpen verjaagd. Ze hebben dus helemaal geen verhaal maar alleen maar haatpraat.

"" Kennelijk steek dat goed in elkaar want ZP verdwijnt uit het beeld.""

Omdat de gevestigde partijen de lokale subsidies en vergunningen intrekken van sinterklaas comités als ze ZP gebruiken. Pure chantage dus. Als je zo moet winnen is het eigenlijk geen overwinning. Verreweg de meeste Nederlanders willen ZP behouden en daarom zie je de afgelopen jaren ook steeds meer eigen initiatieven ontstaan en gaan de vrije burgers hun eigen intochten regelen. Zagen we in dec. al op verschillende plaatsen.

3
157 Reconquista

@155 Elke keer als je demonstreert moet het duidelijk zijn waar je tegen demonstreert en wat je als doel of oplossing hebt. Bij deze provocatie komt dat niet tot uiting.

4
158 Hendrianus

@156 Er zijn wel degelijk redenen voor moslims om zeer boos te reageren op deze provocatie en ja voor velen, helaas, ook een reden om te rellen. De relschoppers hoeven overigens geen belijdende moslims te zijn. Ik zou als burgermeester nooit toestemming geven voor een dergelijke provocatie.

5
159 Hendrianus

@157 Van mij hoeft ZP ook niet weg maar achter de demo's van KOZP zat wel degelijk een verhaal en een doel. Die van Wagensveld is niet meer dan een vervelende zeiker zonder enig ander doel dan, barbecuuen tijden ramadan voor een moskee, provoceren.

5
160 Hendrianus

@158
Elke keer als je demonstreert moet het duidelijk zijn waar je tegen demonstreert

Dat is toch duidelijk namelijk tegen de islam.

3
161 Benzardi

@160

"Europeanen tegen islamisering van het westen" is het motto.

3
162 Vageali6888

@160
Ja hij is zeker aan het provoceren maar dat geeft hij ook toe. Hij wil laten zien hoe makkelijk moslims tot geweld over gaan en de gevaren die dat met zich meebrengt voor ons en de toekomst (want er komen er steeds meer) Maar dat provoceren doet KOZP dus ook met het enige verschil dat zij kinderen als doelwit nemen. Jij weet net zo goed als mij of KOZP dat als je andermans kinderen gaat belagen, kinderfeestjes gaat verpesten en tegen peuters en kleuters gaat kopen schreeuwen je dan hele felle reacties oproept. Dat is pure provocatie.

Dus dan rest de vraag waarom je het provoceren van KOZP wel oke vind maar niet als anderen zoals bv Wagensveld het doen? Links heeft altijd de mond vol van wetgeving, grondwet en de rechtsstaat die gerespecteerd dienen te worden maar dat geldt dan ook in het geval van Wagensveld. Maar vreemd genoeg valt links nu Wagensveld aan die zich keurig aan de regels houdt terwijl de rel-moslims ondertussen onze wetgeving en rechtsstaat aanvallen.

4
163 Reconquista

"Kijk van Wagensveld eens demonstreren. Schielijk rent hij met een kompaan een politiebusje uit om te proberen snel een Koran of een deel daarban in de fik te steken. Het mislukt en even later rent hij als hij wordt aangevallen als een haas dat politiebusje weer in. En daar moet ik uit opmaken dat van Wagensveld aaan het demonstreren is? Hij is een provocateur en niets anders."

@154 Hendrianus,

Het is juist schandalig dat het al zover gekomen is dat men niet meer kan demonstreren zonder dat een opgefokte menigte je wil aanvallen of zelfs nog erger tot aan lynchen toe. Treurig dat politie al van tevoren als beschermer moet optreden. Als bescherming tegen levensgevaarlijke aanvallen en als beschermer van het demonstratierecht. Degenen die zich zo ontzettend opgefokt gedragen en niet eens naar de politie willen luisteren moeten zich realiseren dat dit Nederland is en niet de een of andere sharia islamstaat.

3
164 Graaier1000

Op zich ben ik tegen elke boekverbranding.
Ik hoop dat we nooit meer hele stapels boeken in de fik gaan zien.
Laat hem dan als ie een statement wil maken 'm met de hand verscheuren, dat kan je als een belediging zien en daar kan je over discussieren of dat te ver gaat.

2
165 eh

vervolg #165
"from the river to the sea" Vind ik toch heel wat anders, dat zie ik als dreigen met genocide en prikken in een open wond. Terecht dus dat dat verboden is.

3
166 eh

@159 Dan snapt Marcoush beter wat het recht op demonstratie in dit geval van Wagensveld inhoudt dan jij , ook al is de mening nog zo ongewelvallig en verdrietig voor moslims.

https://www.gld.nl/nieuws/8080022/marcouch-moest-koranverbranding-toestaan-maar-ik-begrijp-het-verdriet-bij-moslims

3
167 elsemiek

"Op zich ben ik tegen elke boekverbranding.
Ik hoop dat we nooit meer hele stapels boeken in de fik gaan zien."

@165 eh,

Bibiotheken hebben hele stapels boeken over Sinterklaas en Zwarte Piet verwijderd. Of dat via verbranding of een andere wijze van verwijderen is gegaan weet ik niet. In feite is bij Sinterklaas en Zwarte Piet een boekverbranding in de een of andere vorm geschied. Alleen is dat 'in alle stilte' gebeurd.
Bibliotheken zijn op grote schaal en in stilte bezig om alle kinderboeken met Zwarte Piet te verwijderen. Volgens directeur Vereniging van Openbare Bibliotheken (VOB) Anton Kok noemt dat ’logisch’ en ’passend bij de tijdsgeest’.
https://www.telegraaf.nl/nieuws/1333440576/bibliotheken-verwijderen-boeken-met-zwarte-piet
Daarbij zijn geen agressieve, hysterische mensen door het lint gegaan maar is gebruik van geweld bepalend of iets toegestaan is of niet? Mijn antwoord is nee.

0
168 Graaier1000

@154
Hij is ongetwijfeld een provocateur.

2
169 eh

@158 'Elke keer als je demonstreert moet het duidelijk zijn waar je tegen demonstreert en wat je als doel of oplossing hebt' Sinds wanneer is dat Hendrianus ?
Ik ben t met je eens dat hij provoceert , het was echter toegestaan deze demonstratie dat is t enige wat ter zake doet.

3
170 elsemiek

tis net alsof men de A10 blokkeerd..... Demonstratierecht alleen het bereikt niks...

0
171 DikkeTor

@158 Voor mij is het anders vrij duidelijk waar deze demonstratie voor is.

2
172 RobP

@172 Ja, provocatie, dat is mij ook duidelijk.

2
173 Hendrianus

@170 Toestemming of niet, je mag er wel wat van vinden.

2
174 Hendrianus

@174 Op de A10 was er niemand met een flying kick verrot getrapt XD Al hoewel mensen wel zagen van : Rij er maar overheen! question
Het mag, bereikt alleen niks.

2
175 DikkeTor

@174 Jazeker mag dat , dat ontken ik nergens , sterker nog van mij hoeft t ook niet
Wat niet mag is met geweld er wat van vinden , bevalt ze t demonstratie recht en de vrijheid van meningsuiting ze niet dan staat ze vrij om vanavond nog te vertrekken graag zelfs


En jij verzint ter plekke dat je een oplossing moet aangeven bij een demontratie

3
176 elsemiek

@173 En daarmee geef je aan dat je erg kortzichtig bent.

1
177 RobP

Als ik burgemeester was zou ik het niet toestaan , die Wagensveld gaat maar lekker korans in zijn open haard gooien , die politie is hard nodig voor andere zaken.

0
178 21st Century Guy

Neem kennis van die koran en je zult beseffen dat dat boek de vergelijking met mein kampf glorieus kan doorstaan. Lees de verzen 9:28 en 9:29 maar eens om mee te beginnen.

1
179 ThWil

@179

250 keer haatzaaiende passages over ongelovigen

https://www.risala.nl/koran-vertaling/

1
180 Vageali6888

@180 Dat wil ik zeker geloven. Maar dat zullen moslims en hun supporters absoluut ontkennen en geven daar een eigen draai aan. Ook zo'n beroemde vers uit de koran dat gaat over het doden van een mens gelijk is aan het doden van de hele mensheid etc. Echter daarbij doen ze voorkomen dat dit bestemd is voor de moslims echter in die vers gaat het over de joodse gemeenschap. En dat zeggen ze er heel vaak niet bij.

1
181 ThWil

En waar is nu die zogenaamde gematigde islam gebleven.

1
182 ThWil

Eerst uitdagen, en dan zeggen : Waar was de politie

0
183 DikkeTor

@183
De lang latten stonden al klaar en alles jonge.
Hele peletonnen om een symbolische bbq te kunnen laten plaatsvinden, onder het mom van VVM.
Hij had gewoon een vergunning voor die shit .. en dan weet je dat er trammelant van komst omdat sommige mensen dat allemaal veel te serieus nemen ...
Wat dat allemaal kost jonge!!!

0
184 Schildpad

Maar ja, waar is de grens?
Jodenvlaggen in de fik steken mag dan ook niet meer natuurlijk, of kerken ...
Dit mes snijdt aan 2 kanten.

0
185 Schildpad

@178 Als het aan mij ligt worden alle voetbalwedstrijden zonder publiek gespeelt. De politie is hard nodig voor andere zaken.

1
186 RobP

@186
Is op zich wel een treffende vergelijking. Wagensveld tegen Moslims is gewoon een risicowedstrijd.

0
187 Schildpad

@185 @187 Dus als ik het goed begrijp dat zouden de autochtonen Nederlanders er voortaan omgekeerd ook een risicowedstrijd van moeten gaan maken. Als dan die mohammedanen een pro Hamas en anti Israël betogingen houden massaal een tegendemonstratie houden. En dan ook flink karate trappen uit gaan delen en met stenen en zwaar vuurwerk gooien. Op die manier lukt het die moslims namelijk ook altijd om Pegida het recht op demonstreren te ontnemen. Dus kennelijk is geweld dan toch lonend.

2
188 rebo

@188 Yep, geweld loont.

0
189 RobP

@189 Daar was ik zelf al lang van overtuigd dat het voor bepaalde groepen lonend is. En dan bedekt onze overheid het met de mantel der liefde om verder escalatie te voorkomen. Maar zelf noem ik het het bedekken met de mantel der lafheid.

1
190 rebo

@188
Dat het een vergelijkbare situatie is wil niet zeggen dat ik daarmee vind dat mensen geweld moeten gebruiken.
Ik vraag me af waar de grens ligt.

0
191 Schildpad

Wel vreemd dat die Edwin gewoon uit een politiebusje stapte en na de mislukte verbranding gewoon weer in dat politiebusje stapte. Alsof de overheid zo'n koranverbranding faciliteert en goedkeurt.
Tja en dan ook nog met een aansteker die het niet doet, erg amateuristisch allemaal.

0
192 Kim Jong-un

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Strongoli
Leon Verdonschot: 'Wilders, je bent een vriend van Orbán óf van de Joden'

@81Goed lezen is, net zoals bij jouw protegée, aan jullie twee niet besteed. Wat dat betreft passen jullie goed bij elkaar. Qua omgangsvormen...

5 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Snorrie
Franse wijngaarden massaal vernietigd: 'Alsof je huis in vlammen opgaat'

@4Dan is het toch vreemd dat dat niet als reden wordt gegeven in het artikel.En op het totaal geproduceerde wijn totaal zal het om centen ga...

7 minuten geleden geplaatst door Snorrie

Wedergeboren
Franse wijngaarden massaal vernietigd: 'Alsof je huis in vlammen opgaat'

@2 Ja joh, Brusel houdt de regen daar tegen. Tuuuuuuurlijk ... proest ! ...

7 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

wildersfan
unser-mitteleuropa.com

@13 Volgens Rob de Wijk zijn de hoogopgeleiden het minst gevechtsbereid. Ze nippen liever aan een cappuccino of knabbelen liever aan een avocado...

8 minuten geleden geplaatst door wildersfan

wildersfan
Franse wijngaarden massaal vernietigd: 'Alsof je huis in vlammen opgaat'

@3 De salarissen van de piefen in Brussel zijn de te hoog. En het wordt allemaal bij de consument in rekening gebracht. Bedrijven kunnen zo hun ...

11 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Biscanna
Leon Verdonschot: 'Wilders, je bent een vriend van Orbán óf van de Joden'

@85 Jij kan je extra large condoom beter over je heen trekken, dan spuug je tenminste niet overal tegen aan, en je zal zien dat die dan niet te ...

14 minuten geleden geplaatst door Biscanna

Snorrie
Franse wijngaarden massaal vernietigd: 'Alsof je huis in vlammen opgaat'

@2Ah, dus de lui in Brussel zorgen er voor dat de wereldwijde wijncompsumptie daalt.Dat is toch wel heel wat....

22 minuten geleden geplaatst door Snorrie

greenpollo
Wegpiraat Omar E. (28) krijgt fors lagere straf na doodrijden twee moeders en twee kinderen in Oud Gastel

Belachelijk laag voor zo'n vergrijp. Kromme rechtspraak.En je kunt er de donder op tegen zeggen dat hij die rijontzegging aan zijn laars gaat ...

22 minuten geleden geplaatst door greenpollo

Nicks R. Van
Formatie nadert climax: knopen-doorhak-dag nabij

Het gaat niks worden. Er worden geen besluiten genomen. ...

28 minuten geleden geplaatst door Nicks R. Van

Querido not
Leon Verdonschot: 'Wilders, je bent een vriend van Orbán óf van de Joden'

@84 Oww - de ontkenningsfase - dan wordt het spannend.Misschien moet je dat condoom weer eens van je hoofd aftrekken - dat kan soms enige ve...

28 minuten geleden geplaatst door Querido not

NK. App
Pornhub Select ComPorno IndonesiaVideos De ScatAlexapornSani SexySexy Wet T ShirtHot Indian PronMydesi.netPorno 3dBritexclusive0JapanxvideoXtube GayFlashing BreastsJerk MatesBrdteen GalCorey ChaseJapanese Incest Sex VideosAbella Danger Full VideosWhat's A FleshlightXxx RomFemdom HandhobGak PornSixc VedioGarotas De Progama OnlineXxxfitTeen CuckoldHuge Cumshot FacialsXxx CartoinNaked Women BeachFilme Brasileiro PornôPorn PubilcAlanha Ly NudeHannah Owo SexsXxx300Taxi 69 PornLisa Ann Porn StarInterracialpass.comFree Hentia PronIlagefapFaith Ordway NudeBf Xxx Sexy VideoBeutiful Porn Video深田咏美Cdnm PornSex Videos Of BoysRude SexVintage Cuties ComGayporn MexicanErikka DevineIndian Pron Sex VideoDudh Wala Sexy VideoSmallest Petite PornEscorte 13Famodas PeladasTamil Adult VideosNude Emily BrowningHairbrush MasturbationShemale Cums In Guys AssBrother Sex VideoHindu Goddess PornKareena Sex Video DownloadAria SkypornHot SexyblondesPawg In HeelsIndian Porns WebsiteCelibraty PornBlack Widow HentaiSydney Sweeneynudeسکس کاناداMovie Stars In The NudePo R N H DFrench Porn StartXhamster10College Aunty SexJapan Cheating XnxxSeel PackSunny Leone EroticHostel Boys SexAlexis Texas PornstarGirls RimmingUnder The Bed Jewelz BluRed Hair PussyPorn Catagoties8nuses ForumAirika NudesDf6 Sex VideoToilet XvideoDainty Wilder LeakMia NudeXxxboyboyDesi Nude CelebrityPov Riley ReidJentaisHeidi Lavon PornXnxx CartounWw Xxnx ComSexy Hindi Bf HdJill KasiidyMaki HojoBrazzers KissFreya LasirennPorno Full HdWebcam Free AdultLyli HallBhosdaSchoolsexyMallu DevikaLocal Telugu SexDildocumChun Li FutaManhwa EspañolNalgonasxxxBed Porn VideoHot Grandmother PornScort WomanPorn Gay MexicanXhamster IranMonkey And Girl SexVideo XxxpronHenrai HavenStrap On LesbianpornXxx Sexy Video IndanPanty Tryon PornX Cam PornXnxx FlizMis Malkova NudeSani Leon Bf VideoIndian Bhabhi Xxx Sex VideoLenatheplug AnalMilfhomemadeSexlog Live CamBrazzerz Full VideosFemboy MasturbatingAmenda Nicole PornFollada CubanaMofos XxxHollywood Bedroom ScenePorn Anal ForceColombia Porn StarsJapanesewife Cheating PornMiss FluoHareem Shah LeakedEmilia Clarke Nude PicsHannahmarieroyalPoonam Pandey Naked PicsSexo Caseiro.Bigtits LactationPorn LinkVirgan PussyPerfect Teen Nude