Groeiend aantal ongewenste vreemdelingen verlaat Nederland (ad.nl)


Voor het eerst in jaren stijgt het aantal ongewenste vreemdelingen dat Nederland verlaat. In 2023 moesten ruim 10.000 mensen Nederland verlaten omdat ze geen verblijfsvergunning hadden of kregen. Het gaat daarbij voornamelijk om Algerijnen, Marokkanen en Nigerianen. Toch moesten er ook 270 ...

door Moskowfiets in Overig  ·  43 Reacties

  • 18
  • 319x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Opdat het aantal ongewenste vreemdelingen die Nederland vrijwillig verlaten, omdat zij vermoedelijk in de gaten hebben gekregen dat Nederland wel erg klein is vergeleken met het land herkomst, maar snel mag stijgen.

1
1 VBOH

Mooi! Dat er nog velen mogen volgen.

0
2 spookrijder

Dat ze, nadat ze een buidel geld hebben gekregen, weer terugkomen, laat zich raden...

4
3 Strongoli

@3 Ik zie het nut van dat geld ook niet in. Gewoon eruit trappen, klaar.

3
4 spookrijder

@3
Dat zal ze niet lukken, om nogmaals asiel aan te vragen. Hun vingerafdrukken zijn bekend.

1
5 sockknitter

Er lopen er genoeg rond overal en krijgen zelfs geld en opvang.
Ik geloof niet in het gegeven dat ze vrijwillig het land verlaten.

3
6 ongelovenloos

@5
Dan sturen ze iemand anders van hun familie, deze kant op en dan begint het feest gewoon weer opnieuw. Deze figuren zijn erg inventief, als het om gratis geld gaat...
Daarom kapoen daarmee.

4
7 Strongoli

@7 Strongoli, weet jij eigenlijk wel op welke datum de meeste asielzoekers jarig zijn? (Dit is geen mop).

3
8 spookrijder

@8
Nee, vertel... 😊

2
9 Strongoli

@9 Op 1 januari. Als ze zonder papieren binnenkomen dan geven velen 1 januari van een bepaald jaar als geboortedatum op. En in de valse paspoorten is 1 januari ook de meest vermelde datum. Het is het gemakkelijkst om te onthouden.

3
10 spookrijder

@7
Je moet het maar zo beschouwen;
Een oprotpremie betalen voor familieleden, die hier vermoedelijk asiel komen aanvragen nadat ze door hun uit reizende ongewenste vreemdelingen familieleden zijn getipt, omdat er hier makkelijk geld te halen valt, dat is altijd goedkoper, en neemt minder huurhuizen en uitkeringen in beslag dan asielzoekers die hun gehele familie op kosten van de staat mogen laten overkomen.
Met het vliegtuig.

Nadat de asielzoeker status door de IMD is veranderd in statushouder, dan gaat het de Nederlandse staat pas echt veel geld kosten. Daar is een oprotpremie niks bij vergeleken.

Het begint al met de gehele familie per vliegtuig te laten na reizen. Dan komen de uitkeringen, taalcursus, inburgeringcursus, leningen, huurhuizen, subsidies, enzovoorts.

Dus als een oprotpremie helpt om bij de ingang al van de ongewenste vreemdelingen af te komen, is dat stukken goedkoper dan om ongewenste vreemdelingen die nooit statushouders zullen worden, jarenlang onderdak, eten en daggeld te moeten verstrekken.

2
11 VBOH

Juich niet te vroeg: in het artikel staat dat er een kleine stijging is te zien van het aantal vertrekkende ongewenste vreemdelingen, nadat er eerder een enorme daling was.

Er gaan er nog steeds minder weg dan een paar jaar geleden.

2
12 progressiefliberaal

@10
Oh ècht? Niet te geloven.. 😄

2
13 Strongoli

@11
Ja dat is zeker zo, maar ik ken de exacte bedragen niet. Of is dat bij iedere terugkeer anders?

2
14 Strongoli

@13 Ja, ik sprak laatst met iemand die voor justitie werkt in Groningen. Ik lieg niet en ik neem aan dat degene met wie ik sprak ook niet liegt.

2
15 spookrijder

@15
De meesten zijn ook analfabeten, dus dat is wel zo makkelijk natuurlijk. 😉

2
16 Strongoli

@16 En een IQ van rond de 70, dan is 1-1 al moeilijk genoeg. 😀

2
17 spookrijder

Verlaten is wel een raar woord voor uitzetten.

2
18 Slavink

@15
Een toevoeging op jouw verhaal. Er waren ook veel immigranten die zelfs hun geboortejaar "niet wisten", maar zich bij aankomst veel jonger voordeden omdat daardoor hun kansen op de arbeidsmarkt groter werden. Maar ze vergaten daarbij dat vele jaren later hun pensioen en AOW ook jaren later zou ingaan.

1
19 Querido not

@14
Ik heb geen idee wat de exacte bedragen zijn van een oprotpremie voor ongewenste vreemdelingen.
Ook weet ik niet wat de opvang voor die vreemdelingen per maand kost.

Wel heb ik een idee wat een gemiddeld statushouder gezin de Nederlandse staat kost. En dat vaak langdurig. Omdat werk vinden voor hen niet makkelijk is. Ook is de cultuur anders. Zo wilde mijn oude buurman pertinent dat zijn vrouw in de zorg ging werken. Om maar wat te noemen.
Dat ik dat weet komt omdat ik ze een paar jaar als buren heb gehad.
Even rekenen; Dat is vanaf het moment dat ze een bijstandsuitkering ontvangen pak em beet zo'n € 1742,34 per maand voor een gezin.
De ouders hebben dan al een taal- inburgeringscursus gevolgd van €20.000 per persoon. Kinderbijslag voor 3 kinderen = ongeveer €269,76 + €327,56 + €327,56 = €924,88 kinderbijslag. Per 3 mnd. Dat is €3.699,52 per jaar. Om nog maar te zwijgen over de huurtoeslag en zorgtoeslag. Reken maar uit.

En het vreemde was, toen eenmaal alles geregeld was, konden ze ineens van een bijstandsuitkering op vakantie naar Syrië en ze konden beide hun rijbewijs halen. Binnen 1 jaar.

Je kan mij niet wijs maken dat dit allemaal binnen 1 jaar van een bijstandsuitkering bekostigd kan worden. D'r zit vermoedelijk nog geld in het land van herkomst.
Vlak nadat ik een Syrisch gezin naast me kreeg wonen, kwamen daarnaast de Iritreërs wonen. Zelfde verhaal. Een hoop kabaal, en voor mij totaal vreemde gewoontes.
Zo zag ik mijn buurt plotseling veranderen in een vreemdelingen buurt.

Met te veel verschillende culturen te dicht op elkaar. Waardoor ik heb besloten om te vluchten voor de mensen die een paar jaar geleden massaal bij mij in de wijk kwamen wonen.
Dus hoe minder ongewenste vreemdelingen hoe beter wat mij betreft. Ik had persoonlijk al moeite met een teveel aan gewenste vreemdelingen.

2
20 VBOH

Misschien hebben ze begrepen dat je in Nederland maar beter je zwemdiploma kunt halen dan de hele dag de moslim uithangen:

== Het gaat daarbij voornamelijk om Algerijnen, Marokkanen en Nigerianen. Toch moesten er ook 2700 vliegtickets weer worden geannuleerd. ==

Maar dat geld van die annuleringen is die dienst wel kwijt, dat krijgen ze niet teug.

1
21 Slavink

@20 correctie:pertinent niet.

1
22 VBOH

@19 bij de eerste gastarbeiders werd ook in de mond gekeken. Dan kon er worden ingescha hoe oud iemand is, toch?

2
23 Slavink
24 Slavink

@20 jouw cijfers, waarvoor mijn dank maken me wel aan het schrikken, mijn hemel wat een geld, wat een bedragen ... 😮

1
25 Slavink

@20 hier ook, busladingen met moslims. Dat kun je zien aan die hoofdoeken en djelabaas en baarden. Waar moslimdames in Iran hun leven wagen om van die hoofddoek af te komen, zijn hier al winkels waar je die lappen kunt kopen. Opvallen, die zaak heet Gideon Italiaander ... 😗

1
26 Slavink

@20
Dat zijn inderdaad flinke bedragen voor handophouders en hun grote families.
Dan hebben we het nog niet gehad over al die schakels ertussen die ook allemaal geld ontvangen, zoals gemeenten of huisjesmelkers, om deze figuren te kunnen plaatsen: de zogenaamde asielindustrie. Tsja, dan is een oprotpremie nog niet zo gek.

1
27 Strongoli

@26
En dan durven ze nog te zeggen dat er geen cultuuromslag heeft plaatsgevonden..
Je denkt af en toe, dat je in het midden-oosten bent beland, als je alleen maar naar het straatbeeld kijkt.
Enge ontwikkeling. Nòg enger is, dat je niet weet, wàt er allemaal is binnengehaald.
In elk geval geen tandartsen, chirurgen, wetenschappers of raketgeleerden.. 😠

1
28 Strongoli

@25
Ja daar hebben de meeste mensen geen zicht op. Nou ben ik de beroerdste niet. Toen ze net naast me kwamen wonen heb ik me de benen on mijn reet vandaan gelopen voor dat gezin. Taxi spelen naar het ziekenhuis want ze waren veel ziek enzo. Met meubels lopen slepen die ze gekocht hadden van een lening van de gemeente. Welke terug betaald moest worden van de bijstandsuitkering. Vestzak broekzak zeg maar.

Ook heb ik ze met het papierwerk voor de aanvraag de uitkering geholpen.
Met het DUO getelefoneerd. Vanwege hun gebrekkig Nederlands .Ook veel voor de kinderen veel gedaan.
Dus aan mij lag het niet. Maar toen hij en de kinderen eenmaal het Nederlands paspoort kregen, zijn kwam 6 maanden daarna, namen ze duidelijk afstand. Ze gingen liever met Syriërs om. Zaten dan in de achtertuin en in het huis met grote groepen mensen te praten in de arabische taal die ik niet kan verstaan.
En die ik ook niet van plan ben om te leren.
Zelfde verhaal met de Iritreërs. Helpen in het begin en daarna gaan ze met hun eigen mensen in hun eigen taal zitten schreeuwen. Dat hoort kennelijk bij hun cultuur. Nederlands praten ho maar.
Dus ik voelde me niet meer thuis en het huis wat 30 jaar lang mijn thuis was.

Gelukkig zit ik nu tussen de bejaarden in een seniorenwoning. En is de kans dat ik weer opnieuw tussen de vreemdelingen terecht kom vrij klein.
En zou dat zo zijn, dan weet ik niet meer waar ik dan nog heen kan vluchten.
Dan is het nummer vluchten kan niet meer, ik zou niet weten hoe, heel erg actueel.

1
29 VBOH

@29
Tsja dat hoor je vaker: stank voor dank.
Dan kun je maar beter tussen de bejaarden wonen. Daar hebben we het gisteren, op een ander draadje, al uitgebreid over gehad. 😊

1
30 Strongoli

@29 "En zou dat zo zijn, dan weet ik niet meer waar ik dan nog heen kan vluchten."
Naar Olterterp misschien? Ik wil je wel helpen om je wegwijs te maken in de plaatselijke koeltoer en zo. 😉

1
31 spookrijder

@27
Ja wat ook bijna niemand weet is dat er instellingen zijn die zowel een taalschool als een hulpvraag spreekuur hebben.
Het geld daarvoor, d.w.z € 10.000 per statushouder gedurende 1jaar van die hulpvraag spreekuren, dat wordt door allemaal gemeente betaald aan de eigenaar.
En die eigenaar heeft vervolgens mensen in " dienst" die dat allemaal vrijwillig doen. Het is gewoon een administratieve baan waar een ander een leuk salaris aan zou kunnen overhouden. Dus dat is dan €30.000 per persoon per jaar. En het loopt storm op die spreekuren. Dat weet ik van een kennis die vrijwilligers werk wou doen. Tot ze er achter kwam wat er allemaal aan de asiel industriële strijkstok blijft hangen. Al jarenlang. Makkelijk verdienen zo.

1
32 VBOH

@30
Zo is het. Maar wat ik toen nog niet durfde te delen is dat ik feitelijk op de vlucht ben geslagen voor vluchtelingen.
In het land waar mijn wieg heeft gestaan.....

@31
Hmmm Olterterp....dat klinkt Fries.
Nou wie weet komt het er nog eens van. 😉
Fries, dat klinkt mij beter in het gehoor dan Arabisch of Tiginya.

1
33 VBOH

@23
Er werd nauwelijks gecontroleerd. En bovendien is het niet echt mogelijk voor een Nederlandse arts om te kunnen inschatten of iemand uit een andere cultuur nou 27 jaar is of 21.
Nu gebeurt hetzelfde - is het een minderjarige of niet? Er is geen arts die met zekerheid kan zeggen of een jongeling 16-17 is of wellicht toch 20-21.

2
34 Querido not

@33
Nou dat mag je best zeggen hoor. Er zijn er meerdere die hetzelfde doen of gedaan hebben.
Het is inderdaad erg dat het gebeurt. Dat je als eigen burger weggepest wordt, want dat laatste is het in feite.

0
35 Strongoli

@35
Het vervelende is dat het niet echt bewust wegpesten is geweest. Ze leefden gewoon hun eigen leven zoals ze dat ook in het land van herkomst deden. Met hetzelfde eten, hun eigen talen, hun eigen religies, en hun eigen gewoontes. Alleen staat hun huis niet meer in hun land van herkomst maar in ons land van herkomst.
En als de toestroom te groot is geworden voor een relatief klein land als Nederland, dan zie je de gevolgen daarvan het eerste terug in de grote steden. Daar krijg je clusters van statushouders. Waarna al snel de grotere gemeenten, en de dorpen en dorpjes volgen. En die statushouders zoeken elkaar gewoon op.
Ze hebben elkaar leren kennen in de AZC'S, en bij de taalschool / administratie hulp spreekuur.
Dus dat ze dan eenmaal in hun ruime eengezinswoning gezellig bij elkaar zitten te klonteren, dat kun je op je klompen natellen.
Ik begrijp dan ook niet dat ze dat in Den Haag niet hebben zien aankomen.
En dat ze zo verbaasd waren over de uitslag van de verkiezingen.
Waar wonen al die mensen die nu als ratten het zinkende kabinet hebben verlaten??? Vast niet in een grote stad, een gemiddelde gemeente, of in een klein dorp in een sociale huurwoning. Met nadruk op een sociale huurwoning.

Mensen die daarin woonachtig zijn, die zagen het wel aankomen. Deze verkiezingsuitslag. Althans, ik keek er niet raar van op.

0
36 VBOH

@29 Iemand die een gezond verstand heeft en voldoende creatief is weet heus wel een manier te vinden hoe hij vluchten moet. Zich verschuilen achter een liedje van o.m. Jenny Arean is een zwakte. 😁

2
37 Nicks R. Van

@37
Waar precies lees jij dat ik me verschuil achter dat liedje?
Ik had het er over dat het als ik het niet meer zou weten dat liedje actueel zou worden. Ik weet uitstekend hoe ik moet vluchten, indien noodzakelijk.

0
38 VBOH

Ach die 2 a 3 per maand, druppel op gloeiende plaat met 1000 instroom p/m

0
39 maarten1234

@39
Inderdaad.
De komst van ongewenste vreemdelingen is vele malen groter en ook nog eens groeiende.

0
40 DWZ
41 Wil

@41 wat een slappelingen om ze dan te laten gaan

0
42 maarten1234

Kunnen er niet genoeg zijn🖐️🖐️

0
43 Bram brabant

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Wedergeboren
GeenStijl: Nederland kampioen asielverzoek goedkeuren

@42 "Het is geen toeval dat ze talloze veilige landen doorreizen om hier of Duitsland asiel aan te vragen." Zou ik ook doen denk i...

1 minuut geleden geplaatst door Wedergeboren

Wedergeboren
GeenStijl: Nederland kampioen asielverzoek goedkeuren

@43 Graag gedaan. Tja, we zullen moeten afwachten in hoe verre het effectief zal zijn. Laten we maar zeggen: een beginnetje is er...

2 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Hendrianus
Kabinet gaat met onderwijs, politie en bedrijven in gesprek over Jodenhaat

@28 Geen idee waarover je het hebt....

3 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

Vageali6888
GeenStijl: Nederland kampioen asielverzoek goedkeuren

@40Bedankt voor de linkDit is echter het zoveelste verdrag met grote beloftes waar niets van kwam, ik hoop dat het deze keer geen loze z...

6 minuten geleden geplaatst door Vageali6888

Hendrianus
Extreemrechtse Israëlische ministers dreigen kabinet te laten vallen als laatste stukje Gaza niet wordt vernietigd - Joop - BNNVARA

zo kennen we de rechts nationale extremisten weer. Wat een volk is dat zeg. Geen wonder dat er duizenden Israëli demonstreren tegen deze Israë...

8 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

Vageali6888
GeenStijl: Nederland kampioen asielverzoek goedkeuren

@32 @39Het is geen toeval dat ze talloze veilige landen doorreizen om hier of Duitsland asiel aan te vragen....

9 minuten geleden geplaatst door Vageali6888

Wedergeboren
Hoe waarschijnlijk zijn nieuwe verkiezingen?

   Klein weetje: feitelijk/wettelijk hoeven er helemaal geen nieuwe verkiezingen te worden uitgeschreven als er geen nieuwe regering geform...

11 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

ABRACADABRA
GeenStijl: Nederland kampioen asielverzoek goedkeuren

en dan beweren die linksers nog dat er GEEN crisis is in Nederland. man man man...

14 minuten geleden geplaatst door ABRACADABRA

ABRACADABRA
Hoe waarschijnlijk zijn nieuwe verkiezingen?

ik gok, fifty fifty...

20 minuten geleden geplaatst door ABRACADABRA

Hendrianus
Radicale islamisten bijeen in Hamburg: ’Kalifaat is de oplossing’

Een kalifaat? Misschien in Israël. Een soort van nationaal kalifaat tehuis."Een land zonder volk voor een volk zonder kalifaat"Nu nog e...

21 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

NK. App
Fucking Videos MalayalamBrazzers/pornhdWife Xxx VideoKajal Hot BoobsIphone XxxAshemaletube.comnBbc Gsy PornMarija Meglaj NudeJapanese Family XxxPayal Sex VideoFemale Bodybuilders In PornSissy Hypno TibeSexy StrippersXnxx Com PageRachel Starr RidingDesi Bhabhi Xvideo ComLatest New Porn MoviesRomantic X Video HindiWmafpornBlackporn TwitterFree Sexual GifsTweeter NudeKissing LesbiansBangla Bf Xxx VideoMomlez ComTumbzillBritish Porn StarsMorenas DesnudasNude TransgenderIndian Aunty Dress ChangeCuckholdPattaya Sex ComPorn Hu.Ebony Slave PornScissorspornPorner FrPornô Brasileiro NovinhaPorunPorn Shraddha KapoorOdia Movie Sex VideoFc2 Ppv 3145621Demon Slayer Rule 34Bangla Muslim SexDaughter Daddy AnalBig Booty Leabian PornLevi Coralynn PornBbw Lesbean PornNight XxxxJapan Wife Cheating Sex VideoCartoon Sex PronXev Bellringer Mom PornCow PornTeenage Robot PornTyga Onlyfans LeakNepal Ki Blue PictureInternwt ChicksSex Games Free DownloadTeenage SexBillie Eilish TwerkMia KhalifahWww Xxx Vides ComYoupornpoDesi Sax HdSensual Jane HdYoung Step Mom PornJanet-exposedErolab欧美 性爱Nuds GirlsVickyxlikexwoahhhhGay Facesitting PornBengali Girl FuckIndian Xxx Indian XxxSpankbang.cimFacebook Sexy VideoSex VidoesBalloon PornRussian Homemade PornRussian Xxxx VideoFaproulettesXhemserGreat BlowjobsMassafe XxxLatina FingeringXsexxAndra XxxSwingers ZoneKim K NudeTeacher Xnxx2020 Xxx VideoXnxx Telugu Sex ComWww Xxx LocalJackandjill VanessaLela Star PornstarUmemaro 3d HentaiTiktok Gay PornPinkerton HentaiTruyen Tranh HentaiLorum PiercingCfnm CumFull 4k PornTin PornHindi Voice Sex StoryMostrar Vídeos PornográficosXxx Video KhalifaGuilty Hell 2Filme Pornografia De SexoAnkara EscortBoyfriendsexLayla RayneForced Crossdressing PornPornos SexmexMom's Camel ToeReddit Cuckolding9xxbudyPokemon PirnBoobes KissXxx Hindi BhojpuriSwedish PornstarsAva Addams OfficeStephen Amell NudeAshley Madison NudeEscorte 06Suchi Leaks Sex VideosDaddy DaterMia BandiniHd Porns MoviesMatureporn VideoRapeporn AnalSexe Modèle.comAsiatica FudendoShemale CumshotsPhatrabbitkiller MyvidsterNaruto Porn ComcisMelissa MendiniFamily Guy UncensensoredMaki Chan To NowMallu Reshma PornHard Work SexPorndrunkBbc Hardcore AnalBlue ChueHentia MoviesPorngray ComVery Very Hot XxxPorn Videos CaseirosMarathi Porn SexBengali Blue Film HdOld Prono MoviesWhat Is Hanime