Scholz calls on EU countries to arm Ukraine (politico.eu)


POLITICO’s must-read briefing on what's driving the day in Brussels, by Jakob Hanke Vela. ...

door Feldwebell in Buitenland  ·  47 Reacties

  • 12
  • 333x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Rusland, Iran, N Korea en China voeren allen hun wapenproductie op terwijl het westen nog altijd in een soort interbellum-bubbel met de handen in de zakken loopt te kruidenieren.

4
1 Feldwebell

@1 Het wordt tijd dat het westen eens gaat opschalen.

4
2 RobP

Oekraine bewapenen is als trekken
aan een dood paard.

6
3 Weetal

@2
Inderdaad. Het gaat van kwaad tot erger.

4
4 Feldwebell

Wordt tijd dat Duitsland eindelijk die Taurus raketten gaat leveren.

5
5 Moien

@5
Frankrijk gaat nu 85 SCALP-EG leveren om Scholz onder druk te zetten lijkt het.

4
6 Feldwebell

@3 Ja ja, het is bekend, ook jij had liever Duits gesproken.

5
7 RobP

@6 laten we het hopen, het is tijd dat we Putin niet langer met zijde handschoenen aanpakken.

7
8 Moien

@7 nog beter hij neemt al die Oekraïners in huis die hierheen vluchten na een val.

8
9 Moien

@1 Inderdaad rampzalig weer.

3
10 JackKropotkin

@7
Weetal is al druk met Russisch leren.

5
11 sockknitter

Ja joh, lekker opschalen hier. En dat zegt ook nog eens die Duitser.
Tis natuurlijk ook alweer een tijdje geleden dat we hier wat 'vertier' hadden in Europa.

4
12 Malinois

@10
Hoe langer we wachten hoe kostbaarder het uiteindelijke prijskaartje. Volgende week komt het congres in de VS wel tot een deal denk ik. Dat zijn naast het pakket voor Israël nog eens 61 miljard Dollar plus nog eens 50 miljard Euro van de EU voor Oekraïne (Orban's stemtrecht gaat via art. 7 geparkeerd worden in deze).

4
13 Feldwebell

Ziet niemand het verdienmodel/de wapenhandel naast het kapot schieten van een natie en haar burgers, haar toekomst?
Natuurlijk niet. De massa wordt al decennialang bang gemaakt dat de Russen eraan komen maar die komen niet. Wij komen naar Rusland.

-Let op!-
Wie doet hier de oproep? Scholz. Die familie heeft een bedenkelijke rol gepeeld in WOII.

'NAVO bestelt 1000 “Patriot”-raketten: Luchtafweer van één enkele nacht in de Oekraïne kost $ 1 miljard'
"De wapenindustrie is blij: de NAVO is voornemens om tot 1000 “Patriot”-luchtafweerraketten te kopen. De opdracht heeft een volume van ongeveer $ 5,5 miljard, deelde de afdeling inkoop van de NAVO, de NSPA met zetel in Luxemburg, nu mee."

-komt ie.-

"Meerdere NAVO-lidstaten, waaronder ook Duitsland, hadden het agentschap opdracht gegeven tot de koop van de luchtafweersystemen. Voor de productie is een trans-Atlantische joint venture van de Europese wapenproducent MBDA en de Amerikaanse onderneming Raytheon verantwoordelijk. De productie dient plaats te vinden in het Beierse Schrobenhausen, waar tot nu toe het onderhoud van “Patriot”-raketten plaatsvindt. Nu moet daar een productielijn geïnstalleerd te worden."

Dat is toch een welkom geschenk als je door je eigen beleid je eigen industrie helemaal kapot maakt?

-We moeten hier vanaf. We hebben leiders nodig die aansturen tot onderhandelingen. Dit is een bodemloze put waar geld, wapens en levens in worden gegooid terwijl er niks te winnen valt. Enkel verliezen.-

5
14 Malinois

@14

-Let op- Er valt niets te onderhandelen. –Komt ie- Door de wijze waarop Rusland de laatste 200 jaar met zijn westelijke buren omgaat, roepen ze het over zichzelf af dat die buren zich aansluiten bij blokken, zoals de EU en de NAVO. Daarnaast hoeven onafhankelijke landen niet even naar Moskou te bellen met de vraag wat ze bij Raytheon en Co mogen bestellen en wat niet.

Hoe eerder jullie dat in Moskou begrijpen en accepteren hoe beter het is.

5
15 Feldwebell

@14 er is 1 partij die in jouw theorie onmiddellijk de hele westerse oorlogsindustrie failliet kan laten gaan, dat land is nu voor zijn BNP voor zo’n 50% afhankelijk van diezelfde maar binnenlandse oorlogsindustrie, die gelukkig steeds moeilijker aan materiaal kunnen komen. De enige reden waarom de Russen niet hardhandig worden teruggestuurd, is dat het Westen niet zit te wachten op regime change (vb het westen wist niet hoe snel ze moesten melden dat ze niks te maken hadden met de opstand van Prighozin.) en dat heeft o.a te maken met economische belangen van de diverse landen in Europa.( vb Olie en Gas)
Er wordt voortdurend onderhandelt nu weer door Erdogan, hiervoor door Qatar, de Afrikaanse Landen, weer Erdogan en nog een aantal zinloze pogingen achter de schermen. Uiteindelijk komt het erop neer dat Putin wil dat Oost Europa zijn soevereiniteit inlevert en China wacht en kijkt toe, drijven wij de Russen terug dan is Taiwan voorlopig veilig, laten we Rusland zijn gang gaan dan is zelfs Japan niet meer veilig.

4
16 Moien

Geweldig, meer wapens meer doden, waar is de tijd dat links anti oorlog demonstraties hield tegen de oorlog in Vietnam, ze zitten tegenwoordig aan de kant van de pro oorlog satanisten.
vroeger vochten de fascisten tegen de Russen, tegenwoordig de zogenaamde antifascisten, Jacques Presser, 1947: “Het nieuwe fascisme zal zichzelf anti-fascisme noemen.”

5
17 Sarcoff

@17 Als ik aan het zeuren ben, dan is er meestal een reden voor. Dan is er iets wat niet zo leuk is, gebeurd. Is dat bij jou ook zo of is dit gewoon een ochtend ritueel?

4
18 smurf

@18 Ik had op frontnieuws net filmpjes gezien met oekies die in open bootjes de Dnjepr moesten overvaren om daar een onhoudbaar bolwerk in stand te houden, vandaar.
https://dissident.one/oekraiense-soldaten-verkiezen-zelfmoord-boven-de-dood-in-strijd-om-krynki-videos
Pas op, het zijn afschuwelijke beelden, mannen nutteloos opgeofferd door mede onze westerse overheden, en waarom, omdat ze Oekraine lid van de navo willen hebben, en daar raketten tegen Rusland willen plaatsen.

6
19 Sarcoff

@19 Dat is inderdaad verschrikkelijk.

1
20 smurf

@19 Ik denk dat als de academische elites onder die voorwaarden daar zouden laten vechten, dat de oorlog snel voorbij zou zijn.

Bij Veldheren kwekten ze er zi mogelijk overheen dat de elites maar naar de frontlinies moeten laten gaan.

0
21 smurf

@19 "mannen nutteloos opgeofferd door mede onze westerse overheden, en waarom, omdat ze Oekraine lid van de navo willen hebben, en daar raketten tegen Rusland willen plaatsen."
Bewijs?

4
22 RobP

@18
Serieuze vraag, smurf;
wat heb jij precies tegen academici?
En een tweede serieuze vraag: omschrijf eens wat jij als "de elite" ziet.

4
23 Immanuel

@23 Dat zijn bijna allemaal mensen die zich superieur voelen ten opzichte van hun medemens. Je kan er in de meeste gevallen geen normaal gesprek mee voeren. Ze roepen bij mij een algeheel gevoel van uiterste walging op. Ze denken ook dat zij altijd gelijk hebben. Dat ze alles beter weten dan iedereen. En nog heel veel meer heb ik op de academische klasse aan te merken. Breek me er de bek maar verder niet over open.

2
24 smurf

@23 Wat ik met elite bedoel hangt van de context af.

0
25 smurf

@24
Hoeveel academici ken jij dan persoonlijk, en hoe vaak heb je daar een gesprek/discussie mee gevoerd?

4
26 Immanuel

@25
Begrijp ik dan goed dat "de elite" in jouw ogen geen af-gekaderde groep is, maar steeds een andere groep mensen?

4
27 Immanuel

@26 Nou heel veel. Ik heb bijna altijd les gehad van academici. Ik had vroeger heel vrienden en mensen op het werk die academicus waren. Je ziet je op het internet en in het nieuws.

3
28 smurf

@27 Dat hangt inderdaad van de context af. Je hebt de elite van de lokale voetbalclub, van je dorp, van je regio, van je land, van de EU, etc... in het leger heb je elites... elites heeft steeds een andere betekenis.

1
29 smurf

@28
"Ik heb bijna altijd les gehad van academici"

houdt dat dan niet in dat je zelf ook academicus bent ondertussen?
Of heb je je opleiding niet afgemaakt aan de universiteit of hogeschool?

3
30 Immanuel

@29
Oke, dan kan ik je redenering een beetje beter volgen.
Wat niet wil zeggen dat ik het met je eens ben overigens, maar dat hoeft ook niet.

3
31 Immanuel

@30 Ik ben wel gesjeesd. Maar dat heeft er weinig mee te maken. Neem een Kaag... zo iemand roept walging op of een Dijkgraaf ook.

Ik ben bijvoorbeeld verkeersregelaar geweest en had een directe college gie 2x drs was. Hij ontleende zijn gevoel van eigenwaarde aan het belachelijk maken en voor schut zetten van de uitvoerder op het werk. Dat is dus echt efn academicus. Ff laten zien hoe superieur hij is.
Het gaat erom hoe ze met mensen omgaan.

2
32 smurf

@32
"Maar dat heeft er weinig mee te maken"

Dat was ook niet waarom ik het vroeg, ik probeer je gewoon te begrijpen.


"Hij ontleende zijn gevoel van eigenwaarde aan het belachelijk maken en voor schut zetten van de uitvoerder op het werk."

Dat lijkt me niet echt iets wat aan zijn graad ligt, maar meer aan zijn persoonlijkheid/karakter.

Ik ken zelf ook de nodige academici, maar ik kan niet zeggen dat ik de meeste van mijn academische vrienden/kennissen herken in jouw beschrijving.
Ik ken er wel een paar die het wat hoog in hun bol hebben, maar dat is (zoals ik al aangaf) gewoon hun persoonlijke karakter.

Mijn persoonlijke ervaring is juist dat mensen die theoretisch wetenschappelijk werk (biologen, theoretisch natuurkundigen e.d.) doen zich vaak betweterig en verheven gedragen.

2
33 Immanuel

@33 Okay... je hoeft het niet met me eens te zijn. Ik zeg ook niet dat alle academici zo zijn, maar de meerderheid wel. Ik spreek dus uit eigen ervaring. Dat wil dus niet zeggen dat ik gelijk heb, maar ik geef wel weer wat ik heb gezien in mijn leven. Het kan zijn dat ik pech heb gehad. Maar ik vermoed dus heel erg sterk van niet.

Ik moet nog denken aan mijn ervaring op reddit dat ik een briefje van een hoogleraar onderuit haalde. Nou, die was kwaad. Zelfs in zijn podcast ging ie er nog over tekeer. Weet ik niet hoeveel red flags van reddit dat ik hulp moest zoeken, omdat ik kritiek durfde uit te oefenen op de academische klasse. Wie is er nou geradicaliseerd? 😂 Nee, zij zijn heilig. Man man man...

2
34 smurf

@34
Tja... zo zie je maar weer dat persoonlijke ervaringen niet altijd bij iedereen overeen komen, he 😊

1
35 Immanuel

@21 We sturen timmermans, verhofstadt macron tusk kaag, rutte als de zogenaamde academische elites in zulk open bootjes de Djnepr over, het zijn nog academici met pretstudies ook, je hebt er niets aan, alleen ellende van.

2
36 Sarcoff

@36 Dat denk ik ook vaak. Als die oorlog echt zo belangrijk is, waarom staan zij dan niet in de frontlinies vooraan? Lekker makkelijk, een ander naar voren schuiven. 😃

2
37 smurf

@19
Uit je nek lullen gaat je makkelijk af.

Dat onhoudbare valt erg tegen voor de Russen. De AFU heeft bij Krinky een meer dan solide bruggenhoofd op de linkeroever van de Dnipro. Met behulp van kamikaze-drones, westerse precisieartillerie en elektronische oorlogsvoering hebben ze al bijna drie maanden elke Russische aanvalsgolf weten af te slaan. Bovendien liggen de twee toegangswegen continu onder vuur vanaf de rechteroever. Alles wat nadert wordt vernietigd. Volgens recente satelietbeelden verloren de Russen daar tot nu toe 153 gepantserde voertuigen, waaronder 19 tanks, 58 gepantserde personeelsvoertuigen, 35 legervrachtwagens, 12 MLRS en 6 gemotoriseerde kanonnen. Sinds twee weken liggen daar ook nog drie Su34 wrakken tussen.

Kon je het een beetje volgen?

0
38 Feldwebell

@19
Je Russische maatjes bij Rybar zijn ook minder enthousiast.

0
39 Feldwebell

@38 Meld je als vrijwilliger om in een open bootje de Dnjepr mee over te steken en ga Rusland veroveren, als je nou nog niet inziet dat die Oekraïners zich nutteloos doodlopen op de Russische stellingen weet ik het niet meer, die worden met opzet in die dodelijke val gelokt, de Oekraine is volledig kansloos.

4
40 Sarcoff

@40
Je brevet van onvermogen had je al afgegeven. Dat hoef je niet nogmaals te doen.

1
41 Feldwebell

Dus je voelt er niets voor om als huurling even je feldwebel functie uit te oefenen in de velden die nu nog van de Oekraine zijn?
Misschien is dit een stimulans.
https://www.bitchute.com/video/NZGZA5rnZcRa/

2
42 Sarcoff

@42
Mocht het conflict zich uitbreiden op NAVO grondgebied en er sneuvelen onverhoopt Duits/Nederlandse militairen dan gaan oplettende medewerkers beslist met IP gegevens strooien. Ik houd me graag aanbevolen voor de rattenjacht die dan volgt.

2
43 Feldwebell

@43 O, gaan we dreigen, heb je je laarsjes al gepoetst?

2
44 Sarcoff

@43 Dus je gaat niet naar het front maar de eigen bevolking terroriseren, ja dat past je wel.

2
45 Sarcoff

@44
Je voelt je aangesproken? Ga nou maar vlug ergens anders verder zuigen. Inhoudelijk wil het toch al niet zo vlotten met jou.

2
46 Feldwebell

@46 Nee, niet erg, maar jij bent het niet met mij eens, en jij begon te dreigen, en jij wil Rusland opnieuw veroveren, ik wil dat die absurde oorlog stopt.
Waarom heb je trouwens dubbel l aan het einde van je nick?
En prettige avond verder, ik hoop dat ik je niet kwaad gemaakt heb omdat mijn mening anders is dan die van jouw 😇

1
47 Sarcoff

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Vageali6888
'Ukraine is not anymore sovereign state', says Hungary's Orban

@5"Die bufferzone was er maar die is voorgoed opgeheven"Dat opheffen van de bufferzone heeft de oorlog uitgelokt, iedere betrokkenen wis...

zojuist geplaatst door Vageali6888

Rinze
Klokkenluider in ziekenhuis: artsen euthanaseren gevaccineerden vanwege ‘gruwelijke’ bijwerkingen - Dissident.one

@6Jij bent compleet rijp voor een gesticht in een bosrijke omgeving waar de vriendelijke verpleging iedere dag je medicatie brengt een je luie...

2 minuten geleden geplaatst door Rinze

VBOH
Pro-Palestina demonstranten blokkeren Piet Heinkade in Amsterdam: Koningsdag-vierders woedend

@38 Zegt koningsdag en al bier drinken in de ochtend je wellicht iets?Het spreekwoord zegt niet voor niets; "Als drank is in de man, is wi...

6 minuten geleden geplaatst door VBOH

Biscanna
Pro-Palestina demonstranten blokkeren Piet Heinkade in Amsterdam: Koningsdag-vierders woedend

@37 Israël had meteen die strook plat moeten gooien, dat had een hoop ellende bespaard...

11 minuten geleden geplaatst door Biscanna

Strongoli
Pro-Palestina demonstranten blokkeren Piet Heinkade in Amsterdam: Koningsdag-vierders woedend

@34Jij zegt dat je nooit geweld gebruikt waarop ik als reactie geef, dat geweld niet altijd verbaal hoeft te zijn. Sorry, dat laatste had ve...

12 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Hendrianus
Pro-Palestina demonstranten blokkeren Piet Heinkade in Amsterdam: Koningsdag-vierders woedend

Dus je protesteert tegen een bezetting door zelf een weg te bezetten? Hmm, niet de methode lijkt mij. Verontrustend is wel dat sommige mensen zo...

14 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

Strongoli
Leger Burkina Faso executeerde 223 mensen en weert BBC na uitzending

@2Het leger heeft de macht daar en kan dus zelf bepalen, wie zij als "verdachte jihadisten" zien, waaronder ook kinderen.Als dit in Gaza geb...

19 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Biscanna
Activist Van der Linde mag op 4 mei alleen op afstand actievoeren

@18 Je hoeft ook niet op de dam te zijn, om je respect te tonen, en al helemaal niet, wanneer dat inteelt volk de boel komt verzieken, ik hang m...

23 minuten geleden geplaatst door Biscanna

VBOH
Pro-Palestina demonstranten blokkeren Piet Heinkade in Amsterdam: Koningsdag-vierders woedend

@36 Ik bedoel maar. Daar hoor je ze nu ook niet meer over. Ze hadden van te voren kunnen weten die terroristen, kom je aan het leven van een i...

23 minuten geleden geplaatst door VBOH

Biscanna
Pro-Palestina demonstranten blokkeren Piet Heinkade in Amsterdam: Koningsdag-vierders woedend

@35 Toen stonden diezelfde achterlijke demonstranten te juichen van geluk....

29 minuten geleden geplaatst door Biscanna

NK. App
Incestflix.conmBdsmshemaleIndian Sex Mp4Kajal Ki Nangi PhotoIndian Muslim Xxx VideoLocal Porn MoviesBhabhi HornySexe MoedelVidiopornoCaramel KiitenTower Of Fantasy HentaiTammanaxxxStep Mom Anime PornMultpornnetAdult Empire UnlimitedAlicedelish PornFandeltaleaSpooning Sexual PositionNagpuri Xxx VideoSdmf-023Renseijutsushi ColetteGirls Vs Girls Sex VideoSalma Jayek NakedReal Couple PornClassic Porn ComAdult Video ChudachudiMalayalam Actress NavelDurttypassPhorno BrazilRaven Riley NudeSkylar Vox FullPornhub ToysXvideo Village GirlFantasey PornGangbangdpBrianna Beach StepmomMale PornstarsLovehoney OnlineRei KitajimaMalayalam Blue Film DownloadJapan Daughter PornRosemary DollsBru LuccasSex With Desi AuntyRissa May CreampieErin Eevee NudeKatandromeo OnlyfansBebe Rexha TittiesWww New SexMiley Cyrus SextapwViva AthenaXxx Desi ChootNaked VollyballOnly Fans Nudes LeakedHairy Men MuscularTittilyTh PorndudeShoplyfter SexPorn Fuck Video DownloadSexycreolyta4uVickey PornRua69Filme PorôXhmaster.comNew Tranny PornLegs Up MissionaryAsian DoggystleLesbians With A Foot FetishOdia Sexy NewHot Blonds NudePornpocsVidéo Pornographie BlackMia MalkoviaFlash DickWillow Ryder Full VideosTe Deseo PhotosAshley FireNami XxxFake DickDetroit List CrawlersVeinna RoseActress Roja NudeBrazzers Step DadDesi Hindi Hd PornSex All Video ComXxxx SexesXfilmes PornosVault GirlsJustanashy NudesSandra Bullock NakrdSerial Actress XnxxMallory SieraJulie Kay NudeVerporno ComicChloe Grace Moretz BikiniNude Miesha TateKorean Sex Movies ListDakota Johnson NackedBig Tit BimboMysticbeing OnlyfandWww.tube8Sexe 18Januflix.4 Hands MassageBest Indan PornExtream CreampieMilf.ckmOlivia Cooke HotAstoflo PornJacqueline BoobsHumiliated PornRoadhead PornCartoons Pornhubسکس الکسیسFrenulum OrgasmIndian Selfie PornIndian Best XvideosRandi Dance Xxx90s XxxBig Brazilian TittiesHent TwitterYmovies.ccGay X TaoesKate Kuray PornMasaj Xxx VideoStop Time PornGaynipple PlayNaked IdianJapanese Forced Wife PornJenny Fischer NudeHentaigratisXxnx Hot Sex VideoXxxsex MomHd PornosuAcompanhante Viva LocalFlower TucciNickey HuntsmanNaomi FoxxNude Women MatureXnxx Big Boobs IndianP0rn SexHindi Song PornHindi Sexy Hindi SexIndian Sex WapTarzan Nude MovieDryad PornShweta Menon Sex VideosXxnx Video BfVal Steele BbcPorn Island