@91 Je reactie staat bol van frustratie ten gevolge van opmerkingen van een andere forumdeelnemer. Het lijkt me beter om daar mee te overleggen...
@19Zeg dat dan duidelijk en niet, dat je een VVD'r wèl prima vindt zoals in @5....
Dus er zijn ineens heel veel baby transgenders? Je verzint het toch niet....
Een topdokter 😂Topkok, topvoetballer, toptennisser. Het wordt steeds gekker wat zij die vaccins toedichten. Zouden die mensen nou totaal ...
@17Ach, die fobie heb jij, dat ik dat zou hebben.Onzin....
@14 Ik wil niet per se een VVD'er op die post maar ik wil zeker geen PVV 'er op die post. Waarom begrijp jij zo weinig?...
@90 Ps Mensen (sjw) vinden tegenwoordig al snel iets racistisch maar zien hun eigen racisme niet.Racisme naar hun eigen volk (blanken).Het z...
@13 Ik spreek de hele groep aan die mensen ervan weerhoudt hun kinderen te laten vaccineren. JIJ bent degene die er twee groepen van maakt: aut...
Om een gerucht te lezen, wat waarschijnlijk gewoon een verzinsel is moet ik het FD betellen voor 1 euro, zelfs met 10 euro toe hoef ik die krant...
@75 De Nederlandse regering drukt er ook van alles door tegen de wil van de bevolking in....
bliep bliep
Reacties in een andere taal mogen niet. In deze mondiale wereld zou ik voor Engelstalige berichten een uitzondering maken.
@52 Nou doe maar niet , t vlg bij jouw is Arabisch
@53 Wordt leuk met de komende verkiezingen in de US Elsemieke. Geen Engelstalige berichten. Arabisch? Ach, Google translate ligt aan ieders voeten. Ik heb dat, in mijn ogen bekrompen, vasthouden aan het weren van Engelstalige berichten nooit begrepen. Of het mocht maar dan moet je die vertalen, wat een gezeik.
@54 Niet iedereen is t Engels machtig , en buiten dat ik woon in Nederland
Ga. je je ongenoegen ook uiten op NJN ? Of komt dat niet uit ?
@53 Ik zag, by the way, in je reactie dat je het Arabisch al aan het oefenen bent. Lol
@56 Waar ?
@57 ', t vlg' Feitelijk ga je hiermee tegen de huisregels in want Nederlands is het niet 😎
@58 He Hendrianus, jou moet ik net hebben. Ik heb vanavond een Hawaï pizza gegeten en dan ook nog bedekt met plakken gerookte cervelaat. 😀
@58 Dat is bij mij t volgende (vlg)
Salaam
@59 In culinaire termen berekent het dat je een zuurtje hebt toegevoegd om de smaak in balans te krijgen, Vandaag erwtensoep op het menu. Gisteren zelfgemaakt dus vandaag op zijn best.
@60 Ja, dat had ik wel begrepen hoor.
@62 Salaam begrepen ja dat begrijp ik dan wel weer bij jouw 😉
@61 je moet eens naar de ballentent gaan dat is culinair 😀
@63 In de ballentent drink ik weleens een biertje. Wandel dan van metro station Eendrachtsplein via het Park en de Parkkade daar naartoe. Een klein hapje eten doe ik meestal in Dudok in de stad aan de leestafel met het AD of Trouw erbij, hebben een lekker broodje avocado of hummus en heerlijke yoghurt.
@64 Merkwaardig is wel dat je in de stad op dat broodje advocado plakken avocado krijgt maar bij Dudok in het Park er een mousse op zit. De topping op dat broodje maken ze echter een vet zooitje van. Onnodig want avocado is al vet. De yoghurt wordt daar ook anders, met tevens een andere smaak, geserveerd. Leuk terras in het Park maar je kan het daar beter bij een drankje houden.
@61 Hé eigengemaakte erwtensoep dat doe ik ook wel eens. Maar dan gelijk een grote pan van ongeveer 7 liter zodat ik een deel ook kan invriezen in bakjes. En dan zo dik en gevuld dat je de lepel er rechtop in kunt zetten.
Dan neem ik ongeveer 1,5 liter water. Kan achteraf altijd worden aangevuld als het te dik is. 10 rundvleesbouillonblokjes en dan hoeft er verder (bijna) namelijk geen zou meer in. Dat neem ik 2 kilo halskarbonade zodat er zonder het been een ons of 13 a 14 aan vlees overblijft.
I kilo spleeterwten.
1 middelgrote knolselderij.
3 a 4 middelgrote aardappelen.
3 a 4 prei.
Een ons of 8 a 9 winterpeen.
3 a 4 middelgrote uien.
Laurierblaadjes.
Peterselie
Selderij
De peterselie en de selderij die doe ik er dan pas op het einde in. En dan zet ik daarna de pan in een teil met water met daarin ook een paar hele grote ijsblokken. En dan af en toe even doorroeren zodat het zo snel mogelijk afkoelt ook binnenin. Anders is het met zo een grote hoeveelheid al gelijk verstikt en bedorven omdat de temperatuur in de kern dan veel te lang te warm blijft.
@66 Waarom gebruik je geen varkenspoten? Dat afkoelen heb je goed, dat moet niet op kamertemperatuur in de pan. In de winter is het makkelijk, pan gaat het balkon op. Zomers inderdaad in ijswater.
@67 Dat vroegen klanten ook wel eens of ik varkenspootjes had maar dat loopt zo moeilijk. Trouwens tussen die teentjes zit dan nog het korte haar wat er niet is verwijderd tijdens al het haar afschrappen van de rest van dat varkens. En dan snee je dat stukje huid met dat haar tussen die teentjes vandaan. Maar dat stukje huid heeft dan de vorm van een plooi en dan ziet het er net uit als een behaarde kutje. 😂
@68 Ah, teveel opwinding dus. 😂
@68 @69 ha Dames 🙈lukt t met de recepten ? 😁
@64 Jij hangt de slingers wel op he in t leven ? 🍺
@70 Ja Elsemiek, de snert was goed gelukt. 👍 De varkenspootjes waren ook perfect onthaard.
@72 Ja Rebo legt t prima aan je uit ontharen 😁
@73 Rebo is dan ook meesterslager.
@74 Doe er je voordeel mee Hendrianus , ontfutsel zijn geheimen 😁
@75 😂 Rebo hoef je niets te ontfutselen, zijn hart ligt op zijn tong. Een recht voor zijn raap gozer, zou zo een Rotterdammert kunnen zijn.
@76 Helemaal goed , die hebben we nodig hier 😀
Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten
Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.