door Inter in Politiek  ·  78 Reacties

  • 7
  • 652x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@45
Dan woon je te duur ten opzichte van je inkomsten, kwijtschelding belasting krijg je als je aan de regels voldoet. Het ligt dus ook aan je zelf, zoals @39 aangeeft

5
51 La Cabana

** gebruiker verwijderd **

@50

toch 10 miljard meer dan sept 2009... sja..

52 ---deleteduser---

@49 daar is niet zoveel aan te doen want als je de belastingregels veranderd dan gaan ze gewoon naar een ander belastingparadijs. Het voordeel om ze hier te houden is dat die bedrijven heel veel werkgelegenheid geven aan het MKB en die bedrijven betalen allemaal wel gewoon belasting. Bijvoorbeeld coca cola daar werken maar 800 mensen maar indirect werken daar 14000 mensen via toeleveringsbedrijven. Nu kun zeggen we faciliteren die multinationals niet meer maar dat betekend een enorme verlies aan banen.

6
53 mike45

** gebruiker verwijderd **

@51
ja tuurlijk ligt deels aan jezelf, helemaal mee eens

maar de omstandigheden zijn zeker niet ideaal geweest voor grote groepen na de crisis, denk aan herintreden na reorganisaties/ontslag, te weinig werk, robotisering waar je nu veel over leest enz enz

en dus blijft voor @49 staan

doe iets aan de financiele achterban, bonusculturen, mega-voordelen en brievenbussen dus

54 ---deleteduser---

** gebruiker verwijderd **

@53 zoveel belastingparadijzen zijn er niet en ietsje minder mag ook wel, hoor

bedrijven verkassen niet voor 1 kabinetsperiode wat minder werkgeversbeleid

55 ---deleteduser---

** gebruiker verwijderd **

@55

de balans is zoek, dat is mijn punt

brievenbussen zorgen helemaal niet voor werkgelegenheid trouwens want die bestaan uitsluitend op papier

56 ---deleteduser---

Een links kabinet ligt niet voor de hand. VVD, CDA en D66 zijn niet echt links te noemen, en die zullen waarschijnlijk toch de hoofdmoot van het kabinet gaan vormen. Over het milieu: dat is niet links of rechts. Iedereen heeft belang bij een gezonde leefomgeving. Ik gun iedereen een auto, maar niet de luchtvervuiling die er mee gepaard gaat en ik gun ook niemand een file, om maar een voorbeeld te noemen. Ik gun ook iedereen die dat wil een stukje vlees, maar ik gun niemand een mestoverschot, ammoniakuitstoot of q-koorts. En ik gun ook niemand een op hol geslagen klimaat. Daar moeten we toch wat mee? Steeds meer rechtse kiezers maken zich daar ook zorgen over.

1
57 Conclusius

@54 kijk de wereld veranderd of je veranderd mee en anders val je gewoon buiten de boot. En dan is er een Nederland een vangnet maar dan moet je wel met geld om kunnen gaan.

Je kunt wel de bedrijven Nederland uit
jagen maar dat kost 10 tallen miljarden aan inkomsten en waar gaan we die dan op bezuinigen. Zolang het er belastingparadijzen bestaan kun je er beter ook een zijn anders gaat toch gewoon uiteindelijk de gewone Nederlanders de rekening betalen.

9
58 mike45

** gebruiker verwijderd **

@57
het is maar net waar de prioriteiten liggen en veel klimaatbeleid heeft de VVD tot nu toe niet laten zien, integendeel

59 ---deleteduser---

** gebruiker verwijderd **

@58
niet mee eens, dan zou je nooit enige verandering kunnen bewerkstelligen want ''zij doen het ook''.

bovendien nodig je uit tot belastingontwijking

het vergt gewoon lef en dat ontbreekt totaal

60 ---deleteduser---

@56 daar vergis jij je toch echt heel erg in de hele zuidas in Amsterdam en ook langs de A16 bij rotterdam daar werken 100 duizenden mensen om die bedrijven te faciliteren bij accountants, advocaten, notarissen, consultantbureau's dat zijn allemaal hele hoge opgeleiden mensen met een gemiddeld inkomen van meer dan 2 x modaal en die betalen echt gewoon belasting in Nederland. Dus de spin-off van die brievenbus firma's is heel groot.

7
61 mike45

@60 het kost 10 tallen miljarden als je die bedrijven Nederland uitjaagd en ze gaan elders geen cent extra belasting betalen. Kun je dan de Nederlandse regering het kwalijk nemen dat dit instant houden.

8
62 mike45

prachitg, die theorie en berekeningen waarom armen er geen 5% extra bij nodig hebben.

Met hetzelfde gemak kun je dus ook uitleggen waarom de rijken prima met 5% minder kunnen.

Eenzijdigheid troef hier boven

Het mooie is ook nog dat 5% erbij voor de armen prima is voor de lokale economie, dus ook VVD-ers profiteren daar hard van, maar het belangrijkste waar ik iemand NIET mee zie rekenen: een grote groep wordt er een beetje gelukkiger van. En dat is maatschappelijk veel waard, Maar dat schijnt niet te tellen.

2
63 HenkG

@63

klopt; de geluksfactor is onbelangrijk in dit kapitalistische systeem. En de VVD is er alleen voor 4 x Modaal en hoger, desnoods ten koste van alles wat daaronder zit. En een groot deel van het electoraat is het daar mee eens, bang als ze zijn om een tientje te moeten inleveren zodat hun buurman, zittend in de WAO, er een euro op vooruit kan gaan. Egoïsme ten top en veel angst in dit land, bij een flinke groep...

2
64 weerman

Ik ben het niet vaak met mike45 eens maar bij #41 en #42 maakt hij wel een punt.
Als je van een uitkering leeft zal je de tering naar de nering moeten zetten.
Dan is het je keus of je dampt een pakje sigaretten per dag of je geeft je kind een paar schoenen.

1
65 pica pao

Rutte weg als Premier en dan VVD met PVV en SP.

2
66 corretje

@65
was het maar zo simpel dat het niet kunnen kopen van schoenen voor je kinderen aan het roken ligt. Soms is het zo, lang niet altijd.
Maar roken is natuurlijk een prachtig "argument" om toe te passen op mensen die niet roken...... Heb je toch weer je punt gemaakt nietwaar?

0
67 HenkG

@11
Zeker wel ellende voor veel mensen. Hoge ziektenkosten, veel flexwerk, huurmarkt onbegaanbaar en onbetaalbaar. De prijs van de crisis is echt door lage- en middeninkomens betaald. De echte hoge kringen zijn gespaard. Reden dat ik nooit VVD zal stemmen.

0
68 hopefully

@67
Moet ik je uitleggen wat "de tering naar de nering zetten" betekend?

1
69 pica pao

@21
++++++++++++++++++++

1
70 hopefully

In mijn ogen en wat ik er over gelezen heb. Is het ECB beleid erg belangrijk geweest om de economie stabiel te houden. Door de lage rente is de huizenmarkt weer gaan lopen. Daaruit worden ook weer aankopen gedaan op allerlei gebieden. De mensen betalen ook niet meer voor het onderwater staan voor hun huis en gaan meer besteden.

Verder is het ECB heel druk bezig met opkoopprogramma's om alles te stutten. Het effect op lange termijn is nog niet bekend.

Helaas lijdt ons spaargeld en pensioen er wel onder.

Ik zie geen verdienste van Rutte hierin. De vraag is ook hoe lang blijft het goed gaan?

0
71 hopefully

@69 : Mensen die het zelf breed hebben en genieten van de armoede van een ander, zijn gek op die uitdrukking. Hij betekent dat je niet kunt consumeren wat je niet kunt betalen. En als je geen gezond eten of andere noodzakelijke dingen kunt betalen, moet je er maar vanaf zien. Laat staan dat mensen, die genadebrood eten, nog af en toe iets fijns of prettigs zouden mogen, beulen moeten ze, lijden moeten ze, dat zal ze leren, niet te werken voor hun poen! Waarom ze niet werken voor hun poen, dat doet daarbij niet ter zake, want waar een wil is, is een weg, nietwaar?

Zo praten die "mensen" die graag ontkennen, dat er slachtoffers zijn, zodat ze lekker kunnen blijven profiteren en genieten zonder dat hun aandeel daarin ter discussie komt te staan. En die mensen, die zelf met vreselijk de pest in van de wieg tot het graf in het keurslijf zitten, en jaloers zijn op degenen, die zonder een cent elke dag bang thuis zitten, want elk moment kan er een rekening komen waardoor ze op straat komen te staan, of waardoor ze weer weken niet of nauwelijks te eten hebben, enzovoorts. Wat is men jaloers op die "luxe" van mensen, die niet werken en "leven" van "gratis geld".

0
72 Wendel

@61 Hoe je ook lult, het blijft rechtsongelijkheid en concurrentievervalsing. En nogmaals, veel criminelen houden ook veel hoogopgeleide mensen als advocaten en rechters aan het werk, mogen zij nu ook geen belasting meer betalen dan? Dat die lui anders in het buitenland zouden gaan, dan doen ze dat maar gewoon fijn, dan heffen we wel op de produkten. Multinatio0nals maken net als ieder ander ook gebruik van infra, subsidies en hulpdiensten. Dat zou toch niet helemaal gratis hoeven zijn.

0
73 Norton

Nederlanders zijn schijthuizen en huichelaars ,
Eerst heel schreeuwen Wilders aan de macht , en als ze in het stemhokje staan zijn bang om te stemmen, ondertussen grijpen de echte anti Nederlanders partijen zoals denk de macht in dit land

2
74 knorkokkie

Weer niet wat de grote meerderheid wil of ben ik ook gek geworden.

0
75 corretje

@72
Je raaskalt.
Niemand zegt dat ze moeten beulen of nooit iets prettigs mogen doen.
Maar wat niet gaat, gaat niet.
Ik wil ook graag mijn oude fiat inruilen voor een ferrari , maar helaas mijn salaris is niet toereikend.
En als ik geen geld meer heb om in die fiat te rijden , dan zal ik een fiets moeten kopen.

1
76 pica pao

@27 : Als het dan allemaal aan de mensen zelf zou liggen, waarom waren er dan 10 jaar geleden geen voedselbanken, waarom liepen er toen geen kinderen in oude, te kleine kleren rond, waarom waren er toen geen kinderen die zonder ontbijt naar school moesten? Zijn de ouders/Nederlanders in die paar jaar tijd zo veranderd, zo onverantwoordelijk geworden? En hoe komt dat dan, volgens u? Het verlagen en versoberen, keer op keer, van alle uitkeringen heeft daar niets mee te maken, volgens u?

0
77 Wendel

@67 "was het maar zo simpel dat het niet kunnen kopen van schoenen voor je kinderen aan het roken ligt. Soms is het zo, lang niet altijd.
Maar roken is natuurlijk een prachtig "argument" om toe te passen op mensen die niet roken...... Heb je toch weer je punt gemaakt nietwaar?"

Ben het er niet mee eens...

Zelf ben ik bijna 2 jaar geleden gestopt met roken na dit een aantal decennia gedaan te hebben....

Gestopt omdat de tweeling geboren werd....

Dit scheelt zo'n 100 euro per maand (Met shag)

Kan me heel goed voorstellen dat dit voor sigaretten rokers nog een factor meer is.

Voor mensen met een wat krappere beurs zou dit weldegelijk die extra paar schoenen kunnen betekenen....

0
78 Congo

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Sarcoff
‘We moeten nu CO2 gaan verwijderen willen we de opwarming beperken’

Ja, op jouw kosten CO2 verwijderen, dan kun jij geen of nauwelijks voedsel meer verbouwen, de machthebbers slaan alle gezuiverde CO2 op en hebbe...

2 minuten geleden geplaatst door Sarcoff

Zie Hier
-Michael van der Galien- Erdogan krijgt van Rutte wat hij wil en steunt hem nu voor NAVO-topman

Ik snap dat domme gelul niet grond is niet van een staat maar van de bevolking die er op woont!En die bevolking bepaald gezamelijk de naam v...

11 minuten geleden geplaatst door Zie Hier

wildersfan
Inflatie daalt licht tot 2,7 procent

@2 Inderdaad. Die 2 procent inflatie die ze nastreven is uit duim gezogen....

17 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Sarcoff
KIJK. Ongeruste Russen delen beelden van colonnes westerse legervoertuigen die richting Oekraïne en Polen rijden: “Het is alsof er geen einde aan komt”

Oude oorlogstactiek, treinen/ vliegtuigen/troepen met oorlogsmaterieel rondjes laten rijden/vliegen/ marcheren...

18 minuten geleden geplaatst door Sarcoff

Rooibos
Inflatie daalt licht tot 2,7 procent

nog steeds 2,7 % !Waarom niet eens keer -2,7 % ?? En dat alles goedkoper word en de welvaart voor mensen echt toeneemt ?Oohh nee die Haa...

23 minuten geleden geplaatst door Rooibos

Sarcoff
Radicale islamisten bijeen in Hamburg: ’Kalifaat is de oplossing’

Ik zie het er van komen dat men ze met de belofte van een kalifaat in de EU naar de frontlinie in Rusland gaat trachten te sturen, zowel moslimm...

23 minuten geleden geplaatst door Sarcoff

Zie Hier
Ook supermarkten verkopen steeds meer shakes en eiwitrepen

Het nieuwe verdien model belazeren met een gezond etiket voor luie domme mensen!...

27 minuten geleden geplaatst door Zie Hier

Zie Hier
Laurens Dassen én Volt-pimpende media AFGEMAAKT: 'Waarom geven ze dit irrelevante mannetje zoveel aandacht?'

Het is niet alleen dat kwalletje maar ook kneus Paternotte zijn niet van het beeld af te slaan WNL en OP1 krijg je voortdurend die braakballen v...

37 minuten geleden geplaatst door Zie Hier

wildersfan
Inflatie daalt licht tot 2,7 procent

Niemand kan beargumenteren waarom er inflatie moet zijn. Dat is vreemd....

1 uur geleden geplaatst door wildersfan

NK. App
Rosamind Pike NudeKenzie Reves AnalThailand PussiesGillian Snderson NudeXnxx JaberdastiKahani Chut KiKist CrawlerBlack Ameatur PornCarmelmatureCarmella ClutchUnimportantproductionsXanxxXxx Videos New HdXxx Hot Teen SexYouth Sex VideosHindi Devar Bhabhi Ki ChudaiJosie Tucker BbcBrunettes With Big TittiesSara LuvVideo Porn MassageNaked ChicaFlashing WifeAmazon Women In PornTiktok Nude CompilationJapan Lesbian PornCasting Couch PormNaked And Afraid UnconcernedChloroformed WomenHiperdecBrazilyan PornMature Milf BlowjobStepsis PornPillow Humping PornBlowjob On PlaneGay Cruise PornBrazzers Step Mom And SonMarathi Bhabhi Xxx VideoBlow Job PukingPorn De AnimeHentai DownloaderWww Kerala Sex VideosSindhu Menon Sex VideosY O U P O R NVidéos Pornos En StreamingSxyrpnStudent Sex VediosNatasha KirstenMaya Abou Rouphael NudeNight At The Erotic MuseumAnime Porn SitesKeiran Lee OnlyfansTeens Love MakingNew Amateur PornNubikes PornFutanari NudeReal Romantic Sex VideosXvideos LickWoespani69Ww Kannada Sex VideoScandel PlanetFit18 Pornالهنتاي مترجمVichatterBellada SemanaCelebrity Pussy PicsBhabhi Desi PornDarcy DiamondAletta Ocean BoyfriendLisa Ann TittyG EhentaiTnaflix.comnVideo De Sexo FortesJogo Pornô GrátisKellicarter NudeLisa NakedLeena The Plug PornAbdl Video DiaperListcrawler ColumbiaThumbzilla.comHenti20Gay FacefuckPlumpmilfCaght MasturbatingPornos EcuatorianoNew Indian Girl SexPiron VideoFacial CumpilationsAdaultworkIndian PornviHaijab PornAnime Porn ViseosGas Station TwerkMom OrgasmeBig Booty Tube PornSexxx HijabCreampieredditStephanie Mcmahon LeakedTwitter SexyDoctor Sex Video ComEnf NudesRosalindxxxVintage Old Man PornAtm ThreesomeLoren Black PornXxx Young IndianSuzu HonjuNatasha CummingsMom And Son Xxx Video IndianMolly Sims NakedEporner.co MAnal In PublicLuxury GirlSexs JepangAsian BabepornGay CumgifKrillinresortDesipornsexPron StepGay Hard FuckDesi Pussy SexHazel Moore TwitterEbony MasturbatedNewest HentaisGiselle Gewelle HentaiTits LactatingZendaya NipOmegle CouplesHorny Indian WomenJanet Jacjson NudeFlashing Big BreastsAmateur Cuck OldNxhamsterSexes VoyeurHappy End 1999Forced By MilfPornô De BrasilBoner GarageReiko KowayakawaBangbus Bang BrosLili XxxDiamond Jackson BraSquirt HookupsLesbian NudeInfluencergowildPornos Caseros Latinosسکس انSex Video New ModelUniversity Of Wisconsin NudesCindy Leon PicsPorn Hd Teacher