Kaylee (5) stierf plotseling, voor mooi grafje is geen geld (rtlnieuws.nl)


Voor Berry en Renate uit Nieuwerkerk aan den IJssel was hun dochtertje Kaylee het licht in hun leven. Altijd vrolijk, ze maakte een praatje met iedereen en op school speelde ze juist met de kindjes die gepest werden. Vorige maand sloeg het noodlot toe. Het 5-jarige meisje kreeg de waterpokken, normaal niets ernstigs, maar door complicaties overleed ze midden in de nacht. ...

door Nieuwskoerier in Gezondheid  ·  23 Reacties

  • 8
  • 320x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Geen Dela?

2
1 Weetal

@1
Zal wel om de grafsteen gaan, kind wordt begraven Je denkt niet dat je kind al met 5 jaar overlijdt vandaar , niet iedereen heeft geld opzij liggen voor zulke grote uitgaven .

1
2 Olivia

@2
Nee.
Een kind van 5 jaar valt nog onder
de ouders bij Dela.
Heel triest voor dat kind,
maar de ouders zijn dus kennelijk ook niet verzekerd.

2
3 Weetal

@1
Zo te zien niete.
Ouders allebei in de bijstand.. gewend aan dure graven, omdat dat bij kampers gebruikelijk is..
Sorry het is verschrikkelijk wat die ouders doormaken, maar het feit, dat je je kind niet op een bepaalde manier kunt begraven, gaat er bij mij niet in. Al zou ik weken droog brood moeten eten, mn kind zou altijd een mooie begrafenis krijgen.
En waar zijn de familieleden van die kampers in dit verhaal? Dat is toch altijd een heel hechte gemeenschap? Iedereen kent elkaar. Die kunnen dan toch ook wel wat regelen?
Tegenwoordig is overal een crowdfunding voor en mensen leunen dan veel teveel, op de financiële goedheid van anderen. Zo leren mensen nooit zelf voor hun eigen problemen op te komen.
En verder is een bedrag van 15.000 euro voor een kindergrafje, ook wel erg over de top. Dat kan ook wel iets minder.. per slot van rekening is ze al netjes begraven maar willen de oudere meer luxe.
Sorry, erg voor dit verlies, maar er zijn meerdere in dezelfde omstandigheden, die kunnen ook niet voor een begrafenis, allemaal hun hand voor een luxe graf ophouden.

3
4 Strongoli

@4
Erg wat U verteld,
maar wel voor 100% de waarheid.

3
5 Weetal

@2
Als je ziet wat een begrafenis tegenwoordig kost, dan heeft bijna niemand daar apart geld voor opzij gelegd.
Mijn oudere hadden vroeger een soort van verzekering dan kwam er elke week iemand langs en dan moesten ze een kwartje betalen kan ik mij nog herinneren. Dat werd op een stempelkaart bijgehouden.
Toen ze overleden waren, heb ik stad en land af moeten bellen, waar die verzekering nu liep, want inmiddels was het ene kantoor overgenomen door het ahdere. Uiteindelijk kwam ik bij Nationale Nederlanden terecht en bleek dat de polissen daar liepen. Met rentes erbij en de verrekening naar de euro's kun je wel nagaan, dat er het nodige bijgelegd moest worden in deze tijd. Daar hadden ook de kinderen geen geld voor vrijgemaakt,maar de rest kon gelukkig uit de erfenis betaald worden.
Ik wil er maar mee zeggen dat elke situatie anders is. Wij kinderen hebben uiteraard wèl een verzekering, die destijds door onze ouders is afgesloten, maar ook niet veel meer waard is. Het is daarom handig, toch nog een eigen verzekering ernaast te hebben, of ervoor te sparen. Je wilt toch ook niet, dat je nabestaanden op kosten worden gejaagd, die ze eigenlijk niet kunnen betalen..

2
6 Strongoli

@4 Zo ken ik je weer. Altijd wat te zeiken, zelfs over de rug van een dode kleuter. Niks mis met een crowdfunding. Niemand wordt verplicht eraan te geven hoor.

5
7 Bop

@7
Heeft Strongoli dan geen gelijk?
Volgens mij namelijk wel.
Zeg maar wat er niet klopt dan.

1
8 ongelovenloos

@3
Kind is al begraven , er is alleen geen geld voor een grafsteen .

1
9 Olivia

@8 Wat er niet klopt is dat sommige mensen altijd wat te zeiken hebben, zelfs als het gaat om een vrijwillige bijdrage. Als dit meisje nou een laatste rustplaats krijgt van belastinggeld maar dat is dus niet zo. Pracht en praal is blijkbaar gebruikelijk bij mensen van het kamp. Dat een betrokken buurman daarvoor een crowdfunding opzet is alleen maar te waarderen. En iedereen die het onnodig vindt geeft gewoon dat wat zij waarschijnlijk altijd al gewend zijn te geven: helemaal niks.

4
10 Bop

@6
Ja klopt hadden mijn ouders ook dat de verzekeringsman ( concordia verzekering ) aan de deur kwam , de goede man was een bekende uit het dorp , dus die bleef bij iedereen koffieleuten . Ja ik heb ook alleen maar een verzekering die uitkeert bij overlijden , die ligt klaar voor als het zover is , maar als je begraven wilt worden dan leg maar een 10.000 opzij voor een grafsteen . Ja en als je kind plotseling overlijdt daar heb je dan als ouders zijnde geen rekening mee gehouden , meestal niet . Mijn moeder had ook Dela ( plus die overlijdensverzekering ) ., en dat is toch wel makkelijk , ze nemen je praktisch alle werk uit de hand .
Ja je hebt wel gelijk dat kampers hecht zijn en zeker wel geld bij elkaar leggen , Schijnbaar zijn dit arme kampers , of ze doen liever een crondfunding , weet niet . Zolang mensen geven zal dit verschijnsel zich wel voor blijven doen .

0
11 Olivia

@6 Maar vroeger ( of nu nog 0 legt familie ook wel eens bij elkaar als het geld er niet is , tenminste Ik heb dit wel al eens meegemaakt . Zoals bij mijn schoonmoeder , zij had ook alleen maar de Dela , en de kinderen wilden dat ze begraven werd , hebben we ook allemaal bij elkaar gelegd voor een grafsteen , maar ik kan je vertellen dat daar niet iedereen in schoonfamilie happy van werd , probeer maar eens in te zamelen .

0
12 Olivia

@12
Ja dat klopt. Het zijn tegenwoordig toch aardige bedragen. Mijn vader zei vroeger altijd, als er geen geld ergens voor is, verkoop je maar een stuk land of een paar koeien.. nou dat was gelukkig ook weer niet nodig. Maar zeker in deze tijd is het wèl knabbelen voor sommige om dat bij elkaar te krijgen.
Sommigen drinken ook: ja mij de zondvloed, ik word toch wel begraven.. ja, is ook makkelijk gedacht. Maar of de families dat nu ook zo leuk vinden, betwijfel ik.
Ja en als je het met jongeren erover hebt, die denken er nog helemaal niet over na. Ik ben nog opgegroeid, dat de ouders voor hun kinderen de begrafenis verzekering betaalden en de kinderen weer voor hun kinderen. Zo ging dat vroeger, maar ik weet niet, of dat nu nog zo is..

0
13 Strongoli

@7
kijk aan, een kopje koffie en een Tena Lady voor Bennie Bop.
Het zal beslist niet mee vallen om de hele dag overal lopen te zeiken.

4
14 Marrie1

@14 Kweenie. Vraag het Strongoli.
Koffie is prima, die Tena mag je weer in je eigen verpakking terugstoppen.
Straks zeker weer Netflixen, Nel?

3
15 Bop

@13
Ja cremeren is natuurlijk goedkoper , maar bij ons gaan ze nog onder de grond en dus trek de beurs maar . Op een zus na zij gaat wel voor cremeren .

1
16 Olivia

* Verwijderd door de redactie *

17 Prikkebeen

@17
Ja maar dan wel zonder grafsteen graag , wil niet tijdens het wandelen overal graven tegen komen ., wordt ik depri 😣

2
18 Olivia

* Verwijderd door de redactie *

19 Prikkebeen

@19
Maar mensen komen daar dan bloemen brengen , en dan weet je dat daar een graf is . Maar ik weet ook wel dat daar bepaalde plaatsen voor aangewezen worden . Weet je wat het dan is , je gaat niet alleen het bos in , tenminste ik niet . Ga ik toch liever gewoon naar het kerkhof , maar qua ligging vind ik een graf in de natuur mooi .

1
20 Olivia

* Verwijderd door de redactie *

21 Prikkebeen

@21 Die kerkhof ziet er ook natuurlijk uit , op de grafsteen na dan .
Ja als dat in de hoek van de tuin mag daar waar je je oude dag gaat slijten . Moet je wel flink diep gaan liggen want anders wordt je weer snel door de nieuwe bewoners uitgegraven als ze een nieuwe tuin gaan aanleggen .

1
22 Olivia

* Verwijderd door de redactie *

23 Prikkebeen

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Wedergeboren
Poetin: "We vermoorden een groot aantal Britten en Fransen in Oekraïne" ! - Dissident.one

@113 En alweer géén normaal antwoor op een heel normale, eenvoudige vraag. Wellicht valt het je zwaar met je eigen woorden/uitspra...

2 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Mac Benac
Sigaretten steeds verder in de ban, ondernemers terughoudend met tabakswinkel

Tabak is het enige moordwapen dat vrij verkocht mag/mocht worden....

5 minuten geleden geplaatst door Mac Benac

Querido not
Waar blijven de oprolbare beeldschermen?

Lijkt me echt niet handig - dan zie je toch niets?...

6 minuten geleden geplaatst door Querido not

Mac Benac
Oud-SGP-voorman Van der Staaij naar Raad van State

Zeer verdiend!...

7 minuten geleden geplaatst door Mac Benac

Wedergeboren
Poetin: "We vermoorden een groot aantal Britten en Fransen in Oekraïne" ! - Dissident.one

@102 "Abraham's" Ah ja, de uitgeklede export versie van de verouderde M1. Zonder de benodigde bepantsering, zonder up to date e...

8 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Mac Benac
Bernie Sanders: Niets antisemitisch aan protest tegen racistische, extremistische regering Israël - Joop - BNNVARA

@2 Als iemand ouder is en zijn of haar mening staat jou niet aan is iemand meteen dement? Hmm. dat zegt meer over jouw manier van discussiëren ...

8 minuten geleden geplaatst door Mac Benac

Defcte burger
Muziekdraadje

Jenny Arean en Louis van Dijk - Hoophttps://youtu.be/DWuZnFE5Ngc...

8 minuten geleden geplaatst door Defcte burger

Malinois
Poetin: "We vermoorden een groot aantal Britten en Fransen in Oekraïne" ! - Dissident.one

@107Jij bent zo ver van het padje dat het voor mij zinloos is om je iets bij te kunnen brengen van de gang van zaken.Ken je de uitdrukking...

11 minuten geleden geplaatst door Malinois

Mac Benac
GeenStijl: Hoera islam! Irak maakt homorelaties strafbaar

@3 Eens. Maar dat geldt voor getatoeëerd rechts natuurlijk ook....

11 minuten geleden geplaatst door Mac Benac

Snorrie
Poetin: "We vermoorden een groot aantal Britten en Fransen in Oekraïne" ! - Dissident.one

@106 Bewijs ? Wat kapotgeschoten oorlogsmateriaal ?Dat is een beetje een nadeeltje van een oorlog.Er worden aan beide kanten verliezen gel...

13 minuten geleden geplaatst door Snorrie

NK. App
Brazzers SunnyEmma Watson Leaked VideoPorn Com JaponesaMiruplantttTeacher Sex FilmJohnny Homes PornKay Parker In Taboo 2Latina PirnFake Taxe PornSophia ForieSex Video TvJohnpersons ComicsHindi Saxy VidioTamil Actress Hd Sex VideosVoyeur FranNight Sex XnxxNoe MilkSexiest Anime MilfsPlqyboy PlusEbony Gigantic TitsPorn Hub AnimeDesi Model SexDetroit ListcrawlerBondage TubesThug Gay PornSpondge Bob PornSexxxxzPronhub DownloaderIndian Hot Sexy Sex VideoPuffy Nippled LesbiansHunter Biden SextapeMilked HandjobLeone SexySunny FukingHotmovuesEnglish Bf DikhaoWww Xxxx Video Hd ComSleepin Sister PornPorn HijjabOhio NudesGat Bear PornXxx Web Series Ekta KapoorDesi Lesbian SexCumming In HorseNude ForumIndian SexviedoFull Body NakedAnimatedfuckingFallout 4 Porn ModBlack LesbianspornAriella FerreraFistingFortnite XxxOrgasming In PublicAdah Sharma NudeDesi Hidden Sex VideosLena Paul And Angela WhiteLou Lou PetiteSexhdHandjob CompiliationNxx ChinesePornografia BonitaBrotherandsisterxnxxAna Cheri LeakedMiriam PradoHollywood Porn Movies DownloadMasala Desi PornTelugu Blue Film Sex VideosWww Tonightgirlfriend ComCandid NudeExxxoticaexpoSissyfagotTsunade BjHd Porn ComocsBadiiehubEmily Black PornosBest Discord PornLez PornIcarly NakedFull Pron VideoCuckhold TumblirEbony Anal TwitterRandi ChudaiPorn Maid IndiaMom And Daughter PronVeporno.netPorn ParadyFrench Porn FilmsBrazersex VideoBreast Expansion TmcIndian Por VideoTarzan Bf Tarzan BfHindi Sex Hot Hd VideoSany Leon XxxNude ExcersingNewbrazzersBlack Ice PornhubSex Video Hd High QualitySex Video Bhojpuri ComAssx OrgBlack People PorneIcon MaleBartender PornAsian PronTamil XxxHentaigameGames With Sex ModsAll Porn CategoriesMuñecas PornosSite De PutaLove XxxxJúlia PaesNaughtyamerica.comExcogi SkylerLayla London FullMyhentaiStephmom XxxBig Butt Gay PornXxx Hot SeenBur Se Pani NikalnaNathan ThreatPhub VidFree Black Porn VideoaPornkaicomHeavy-r.cmoRealitykings PornTukif ClubJogo Porn AndroidChat Com DesconhecidosBilatinmen $Xnxx IndamXxx Fast Time VideoSex Video Aunty VillageWww Xvídeos PornôRomanci PornRestaurant Sex VideoWww Brezzers Videos ComCharabuteXxx Suny LiounAfrican BlowjobsValentina Nappi PornolarıHairpieMature Porn TubesHchaturbateBreat Feeding PornJayasudha XxxCandyred88Stepon PornKamathipura Sex VideoHardcore Moaning