Sinterklaasintochten aangepast na aankondiging demonstraties KOZP (rtlnieuws.nl)


De sinterklaascomités van Etten-Leur en Drunen hebben besloten afscheid te nemen van Zwarte Piet tijdens de intocht van de Sint. In beide plaatsen had actiegroep Kick Out Zwarte Piet een demonstratie aangekondigd. Die protesten zijn na afspraken tussen de actiegroep en de organisatoren van de baan. Andere demonstraties gaan vooralsnog wél door. ...

door Nieuwskoerier in Binnenland  ·  134 Reacties

  • 22
  • 783x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@100
Kijk eens in de spiegel. Er is er maar één hier, die constant draadjes ontregelt en dat is een Bijzonder Onaangenaam Persoon.

4
101 Strongoli

Het zijn vooral de pro-pieten die gekwetst reageren .🤣

8
102 Defcte burger

@85 Wat minder schmink...
Ach, bleef het daar maar bij.

3
103 RobP

En heel gekwetst op de min knop rammen 😅

8
104 Defcte burger

@89 Ach gut, weer op de persoon spelen.
Als je aan geen enkele Piet tilt, kan zwarte Piet gewoon zwart blijven maar jij blijft drammen dat die moet veranderen.
Oftewel je liegt gewoon.

1
105 RobP

@101 Bop ( Bennie ) blijft hier op NK zitten zeiken en drammen, enkel omdat er op NJN niemand meer reageert. . .
Daar wordt nauwelijks nog wat geplaatst. . . laat staan dat er reacties komen.

3
106 LoydMorris

#105 is dus voor @97

1
107 RobP

@101 En maar uitdagen, schijnheil. 🥦

7
108 Bop

@102 @104 Precies. Ze zijn zó gekwetst dat ze nu de anti-Zwarte Piet-ers persoonlijk gaan aanvallen. Zoek dekking!!!!!🙆‍♀️

8
109 Bop

@106 Zeiken en drammen doe jij en de andere vastgeroesten. Tegen mij vooral, gezien de notificaties. Stel je voor dat ik niet reageer, dan krijg ik het verwijt dat ik niet durf te reageren. Wat mij betreft krijgt iedereen die maar blijft zeiken over het behoud van Zwarte Piet zaterdag lekker niks in zijn schoen. 😝

8
110 Bop

"Jij tilt dus zwaar aan zwarte Piet."
"En ik dacht dat jij zo tilt aan op-de-man opmerkingen. Maar blijkbaar ligt het eraan wie ze maakt of je mensen erop wijst. Nou nam ik je gezeur al niet zo serieus maar nu kan ik jou op het lijstje "lulkoek" zetten."

@98 Bop,

Dat ik hier jegens u op de man heb gespeeld werp ik verre van mij. Dat iemand ergens zwaar aan tilt is geen belediging of op de man spelen maar gewoon een neutrale opmerking dat iemand iets echt belangrijk vindt. En uiteraard mag iemand de kwestie 'Zwarte Piet' heel belangrijk vinden, ongeacht wat het standpunt van die persoon ter zake is. Uw resterende betoog vind ik helaas weer richting op de man gaan maar nog meer passen in de categorie beledigingen. Jammer.

3
111 Graaier1000

@111 Je bent nogal selectief. Ik weet zeker dat je dat weer op de man vindt want je bent ook nogal voorspelbaar. Oeps, zei ik dat nou echt? 😳😄

7
112 Bop

Op Urk hebben ze nog gewoon Pikzwarte Pieten, het is mij wat te ver uit de buurt anders ging ik daar zaterdag mooi met mijn kleinzoon heen.

4
113 Ronin

@108
Mensen die zichzelf alleen maar kunnen verweren, middels schelden, daar heb ik niet zoveel mee. Een teken van onmacht zullen we maar denken, bij gebrek aan goede argumenten.

3
114 Strongoli

@114 Ik scheld niet, ik constateer slechts. Zie je laatste zin op @91 . Hear, hear ...

7
115 Bop

@115
Ik kan geen scheldwoorden ontdekken in deze reacties.
In tegenstelling tot die van jou, op dit hele draadje. Wel goed lezen.

3
116 Strongoli

@116 Ik denk er niet aan. Ik weet wat ik schrijf. Jij kennelijk niet. "Laat je nakijken" vind jij blijkbaar een normale manier om te discussiëren. Ik vind dat schijnheilig, precies zoals ik je al had leren kennen.
Nou, ga nou maar weer pepernoten bakken.

7
117 Bop

@117
Joh, hou toch op met je gezanik. Doe eens op een normale manier mee op een forum, ipv elk draadje te verzieken.
Typisch het gedrag van een Bijzonder Onaardig Persoon. Je doet je nick eer aan.

4
118 Strongoli

@118 En maar uitlokken, en maar roddelen en maar schelden. "Nee hoor, ik scheld niet". Schijnheilig dus.😇
Kijk maar uit, straks blijkt er zaterdag toch nog een verdwaalde Zwarte Piet met roe én zak aan boord te zijn en neemt 'ie jou mee naar Spanje. Spannend hoor.

8
119 Bop

@118 Net als in t begin van NJN geef je de trol weer vreten , die sopt van de bank van de aandacht 😂

6
120 elsemiek

@120 Ze is de Duurendaalse regels nu alweer vergeten. Dom hè?

7
121 Bop

@120
😂 Ja inderdaad, daar gaat het uiteindelijk om. 😂

3
122 Strongoli

@84 ,

Wat ik in 76 schreef volgt anders heel logisch uit jouw eigen opmerking hoor.

Maar dat is vast te lastig voor je. Je was blijkbaar ook alweer vergeten dat die tegendemonstratie je eigen (nogal domme, en het probleem niet oplossende) suggestie was...

Nee, verder gaan wij niet komen. Maar dat ligt niet aan mij hoor.

2
123 progressiefliberaal

@102 ,

Dat is ook niet zo gek, gegeven dat er subsidietrekkende beroepsdemonstranten zijn die zich tegen hen richten.

2
124 progressiefliberaal

@123 Nee natuurlijk ligt het niet aan jou. Jij bent véél slimmer dan ik. Zwarte Piet is vanaf 2013 al aan het verdwijnen en na tien jaar maak jij je daar nog steeds druk om. Dan ben je inderdaad echt heel slim.

4
125 Bop

@125 ,

Je had na die eerste twee zinnen kunnen stoppen hoor. 😀

2
126 progressiefliberaal

@126 Ach, ik wilde je nog aan het denken zetten maar dat kan ik blijkbaar toch beter aan een paard overlaten.

5
127 Bop

@127 ,

Ah, je wilde iemand anders aan het denken zetten door zelf de conclusies van wat je zegt open te laten en met domme, niet het probleem oplossende suggesties te komen.

Nee Bop, ik denk dat je gewoon niet goed genoeg nadenkt over je eigen woorden en 'oplossingen'. En vervolgens probeer je jezelf voor de gek te houden door net te doen alsof je toch zoveel slimmer bent dan de rest hier.

Mag hoor, moet je helemaal zelf weten verder.
Weet wel dat die zogenaamd dommere rest je zo'n beetje alle hoeken heeft laten zien in de discussie - in ieder draadje over dit onderwerp. Misschien dat dat doordringt als de sterretjes een beetje weggetrokken zijn. 😏

2
128 progressiefliberaal

@128 Jij kunt over "dom" beginnen maar het heeft natuurlijk niets met dom of slim te maken maar gewoon met verschil van mening. Dat hier meer vastgeroesten komen dan mensen die het niet erg vinden om met hun tijd mee te gaan wil natuurlijk niet zeggen dat ik alle hoeken in de discussie heb gezien. Ik laat me ook niet afschrikken door alle hatelijkheden op dit draadje, sta daar mijlenver boven en houd me best staande tussen al dat conservatieve volluk, vind je ook niet?

2
129 Bop

@129 ,

Je betoog komt al langer neer op 'leef en laat leven'. Alleen lijkt dat volgens jou maar één kant op te hoeven werken, namelijk dat iedereen maar tegemoet moet komen aan de wensen van de anti-activisten - die geen strobreed in de weg gelegd mag worden als ze een feest van een ander verzieken.

Vervolgens vind je het kinderachtig als mensen de hakken in het zand zetten en opper je (in 37) zelfs dat een tegenbetoging - die het feest en de sfeer nog verder zou verzieken - wellicht een oplossing is.

Ik weet niet hoor, maar ik vind dat niet het meest overtuigende betoog. Samengevat is het namelijk: 'Leef en laat leven, en als de ander daar niet aan meedoet, dan is het jouw probleem en kun je het enkel oplossen door het probleem nog groter te maken.'

De consistentie en logica zijn in je verhaal echt ver te zoeken.

1
130 progressiefliberaal

@130 Nou vooruit, nog één keertje dan. Er zijn mensen in onze samenleving die het uiterlijk van Zwarte Piet als kwetsend ervaren. Ik word er niet door gekwetst maar ben bereid aan te nemen dat anderen wél gekwetst worden. Ik ben namelijk van mening dat je niet voor deze mensen kunt bepalen of zij zich gekwetst mogen voelen of niet. Derhalve zeik ik niet als het uiterlijk van Zwarte Piet verandert maar accepteer dat gewoon omdat het ervoor zorgt dat het Sinterklaasfeest voor álle mensen leuk is.
Maar als je dat hier durft te zeggen, zoals ik, word je zo ongeveer gelyncht en verrot gescholden. Nou boeit me dat bijzonder weinig hoor maar het is nogal onnozel om je frustraties bot te vieren op een eenling die niet zo vastgeroest zit aan Zwarte Piet terwijl het gewoon de maatschappij is die voor de verandering zorgt. Je kunt mij proberen te overtuigen natuurlijk maar het gaat sowieso niet helpen omdat de verandering al jaren gaande is en echt niet wordt teruggedraaid omdat een paar klagende volwassenen dat zo graag willen.
Dus mijn advies zou zijn: get over it. Het is een kinderfeestje en alle "gelovigen" weten niet beter of Sinterklaas wordt vergezeld door Roetveegpieten.
Tjonge jonge, 't is wat. 🙄

3
131 Bop

@131 ,

"Je kunt mij proberen te overtuigen natuurlijk maar het gaat sowieso niet helpen omdat de verandering al jaren gaande is en echt niet wordt teruggedraaid omdat een paar klagende volwassenen dat zo graag willen."

Je draait de boel om. Zwarte Piet was er decennia, zo niet eeuwen. En toen begonnen een paar volwassenen juist te klagen dat het personage moest veranderen.

En waarom zouden hun gekwetste gevoelens, die van een paar beroepsverongelijkten belangrijker zijn dan de wens van de overgrote meerderheid? Niemand verplicht ze naar de intocht te gaan, niemand verplicht ze zich als Zwarte Piet te kleden of een product te kopen waar een afbeelding van ZP op staat.

Ik heb persoonlijk een hekel aan (excessief) drankgebruik. Het kwetst mij om te zien hoe mensen zichzelf kapotdrinken. Daarom bezoek ik ook geen kroegen. Ik ga niet met een spandoek voor de deur staan of op een podium schreeuwend een festival verstoren om mijn eigen zin door te drijven.

"Derhalve zeik ik niet als het uiterlijk van Zwarte Piet verandert maar accepteer dat gewoon omdat het ervoor zorgt dat het Sinterklaasfeest voor álle mensen leuk is."

Als je altijd maar toe moet geven aan de wensen van de enkeling, dan is op een gegeven moment niks meer leuk. Want, zoals bovenstaand voorbeeld aangeeft, dan mag je niet meer drinken omdat ik dat liever niet heb. Dan mag je geen seks met een condoom meer hebben omdat de Paus dat liever niet heeft. En geen abortus omdat er voor de kliniek gedemonstreerd wordt. Geen voetbal meer omdat er mensen zijn die dat ook een foute sport vinden, met alle poeha eromheen.
Oh, en ongetwijfeld zijn er ook nog wel radicalen die willen dat we niet meer uitademen, omdat er dan CO2 vrijkomt.

Het zou een mooie samenleving worden zeg, als elke enkeling die zich ergens aan ergert duizenden, zelfs miljoenen andere mensen zijn wil gaat opleggen.

Het zijn niet de pro-ZP'ers die intolerant zijn. Het zijn de anti's van KOZP. En als je aan dat soort intolerantie toegeeft, als je 'leef en laat leven' vervangt door 'leef zoals de hardste (al dan niet gesubsidieerde) schreeuwer zegt dat je moet leven', dan blijft er weinig lol over in het leven.

0
132 progressiefliberaal

En voor de helderheid: het boeit mij ook niet of Piet zwart is of niet. Ik ben dertig jaar en heb zelf geen (kleine) kinderen, dus voor mij persoonlijk maakt het geen bal uit.

Het gaat mij om het intolerante gedrag van clubs als KOZP, die net zolang de boel verzieken totdat iedereen doet wat zij willen.

Want je kunt wel zeggen 'Zwarte Piet verandert, dat gebeurt nu eenmaal', maar dat is geen eerlijke beschrijving. Het gebeurt alleen maar omdat men begon toe te geven aan de radicale anti's. En zoals gezegd: het zou toch wat zijn als we dat de norm gaan maken.

Dan is het gedaan met 'leef en laat leven', en zijn we binnen de kortste keren een heel ellendig land waarin niks meer mag omdat er misschien wel eens iemand is die beledigd kan raken. Als je een beetje van de vrijheid houdt, dan moet je daartegen ingaan.

0
133 progressiefliberaal

@132 Ik zie de meerwaarde van de zwarte schmink niet dus het zal me jeuken dat er wat minder op gaat.
Daar kan ik prima mee leven. En het spijt me voor de mensen die dat niet kunnen.
Daar laat ik het maar bij, want ik ga jou toch niet overtuigen en jij mij niet.
Ik wens je, mocht je het vieren, toch een mooi Sinterklaasfeest. 😏

1
134 Bop

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Bop
Leon Verdonschot: 'Wilders, je bent een vriend van Orbán óf van de Joden'

@52 Kun jij je seksistische opmerkingen niet gewoon bij je eigen vrouw kwijt of krijg je dan een hele maand je zin niet?...

3 minuten geleden geplaatst door Bop

Wedergeboren
Piet (70) uit Dokkum weigert lintje: 'Heb helemaal niks het met koningshuis'

      EIgenlijk beste Piet, schoffeer je hiermee voornamelijk de mensen die vinden dat jij iets bijzonders doet dat ze waarderen. Dat z...

3 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Biscanna
Leon Verdonschot: 'Wilders, je bent een vriend van Orbán óf van de Joden'

@48 Ach, en jou heeft ze vanmorgen gratis uit de kennel meegenomen omdat jij het lekkerst aan haar dadel kon likken. 😛...

9 minuten geleden geplaatst door Biscanna

Bop
Leon Verdonschot: 'Wilders, je bent een vriend van Orbán óf van de Joden'

@49 Altijd commentaar op iemands zogenaamde niveau maar zelf geen haar beter zijn. Je staat voor lul, troel. En doe iets aan dat Nederlands van...

10 minuten geleden geplaatst door Bop

Snorrie
NSC haalt uit naar Orbán: 'Land voldoet niet meer aan toelatingseisen EU' - NieuwRechts.nl

@46 Ah, die. Die er niets mee doen.En waarschijnlijk net zo echt zijn als de wezen waar hele volksstammen hun gebeden aan richten.Volgen...

11 minuten geleden geplaatst door Snorrie

Bop
Pro-Palestina demonstranten blokkeren Piet Heinkade in Amsterdam: Koningsdag-vierders woedend

@69 Ik vraag me af of mensen die tegen de genocide in Gaza demonstreren het wel prima vinden dat er veel slachtoffers aan de andere vallen. Ik ...

14 minuten geleden geplaatst door Bop

Sarcoff
Klokkenluider in ziekenhuis: artsen euthanaseren gevaccineerden vanwege ‘gruwelijke’ bijwerkingen - Dissident.one

@10 Als ik een weekdier met ruggengraat zou zijn, was ik uniek in deze wereld, mijn beste Rinze, dat hoef je er dus niet expliciet bij te vermel...

15 minuten geleden geplaatst door Sarcoff

Defcte burger
Muziekdraadje

Right Hands Only (can't believe how much I love this song)https://youtu.be/fli9LbhJUvE...

15 minuten geleden geplaatst door Defcte burger

Schildpad
Sabotage door Supreme Court van 6 januarizaak gaat verder

@4Waarschijnlijk is het een complot tegen de democratie en de rechtsstaat Prik XD...

19 minuten geleden geplaatst door Schildpad

Querido not
Leon Verdonschot: 'Wilders, je bent een vriend van Orbán óf van de Joden'

@49 Nee, ik begrijp sowieso niet waarom je zo op mij reageert. Als ik daarnaar vraag negeer je mij.Ik sta altijd voor de dingen die ik zeg...

19 minuten geleden geplaatst door Querido not

NK. App
Kerala Malayalam Sex VideoBhabhi Devar Hot SexPone Video IndianHd Story Porn VideosHammytv RedditVideos Vazados Only FansUrvashi SexWww Hd BfHot Men BulgeElla Knox GangbangThai SexMommy FootjobBoobs ExpansionKantoteroVideos Of Clit PiercingIndian Hot Adult Web SeriesScarlett Johansson Sexy NakedSon Seducing StepmomAradiamxXlexcSexophone FilmeNew Malayalam Kambi KathakalTendres CousinesTamilsexauntyFriends With Benefits PornHottest Sex MoviesMalayalam Thundu VideosNomes De Atriz PornosBurmese PornNew Hot Sexy PictureNikki Brooks VideosPornos ViolacionesBlack Tranny TwitterFatal ModsBrezzersexhdBhai Bhen XnxxUsha Sex VideoDeeper Hd PornTeenage PotnSniffeisSky Rojo Sex SceneMeyd-794Xnxs DownloadLois Griffin R3418 Teen Porn ComXxx Hot NudeBigdickhandjobsMr DeepfakesRed Light Area PornTelugu Anti XnxxDesi Kissing PornBig Tit Blonde Blow JobSoya SuicideRead MangahentaiMilfmovs ComVideos Eroticos BrasileirosRyan Oconner PornAnveshi Jain Porn VideosIndian Bhabhi Sex Video ComReal Indian Sex ScandalFree Porn Black LesbianElsa Jean RedditUncensured Japanese PornMira MonroeHailstorm93 NudesLovers Sex Videos TeluguAnnabella Galeano OnlyfansLexi MansfieldIndian OnlyfansSika Porn StarSarah Silverman NudePornveeSex Girl And GirlSexy Blue Film Sexy BluePorn ChestWatch Porn MomMeta Art PornFree Online Porn GameSexo XvieosGay Male RubeSniperwolf NakedA.j. Applegate AnalBangladeshi Xxx Sex VideoDoctor Sex Video Doctor Sex VideoNaomi OnlyfansPawg MasturbationChole LamoreRule34xxxGalina DubVillage Blue FilmDesi Bhabhi Pron VideoNala Ray OnlyfansTeenpies ComNude Girl DrawingBest Sax VideoBlack Porn AdultsNaked Thai WomenAlrinconPorn-gamesYourporViking Barbie NakedFree Blsck Gay PornOld Mom NudeMaabetasexSwap Doughter18teen PornsJoyce Dewitt SexyMmf FrotImqgefapFunckingJapanese Subtitles PornShyla FoxxxPo Rn.Hdamateur PornGirl MasturbatingBangla Se XxxBob Sex VideoRule 34 Genshin ImpactSex Videos JappanSexmex.cimPornhubuQuadrinhoseróticoNaked Liv TylerCastıng WoodmanChoochiRep Pron VideoEnokido HitomiNude Pics AsianUwaki To HonkiHusband And Wife Sex MovieAdriana CheckikLucy Pinder NakedMujeres Desnudas De FotosPorn ComiceLesbian Anal StrapinNapali Xxx VideoSaiilormoon OnlyfansSexcinemaNo Panties VideoHanim E3d 成人动漫Telugu Aunty Bathroom Sex VideosEhentai FrRedhead MasturXxxviodChanel Noir Porn모찌 리리AutofellacioBengali Pron VideoOnly Blackporn