Syrië claimt neerhalen van Israëlisch gevechtsvliegtuig (ad.nl)


Blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws via de snelste en leukste nieuwssite van Nederland, 24 uur per dag en 7 dagen in de week ...

door Havermout in Buitenland  ·  31 Reacties

  • 3
  • 448x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Israel heeft niets te zoeken in Syrie.

7
1 Ikweetallesbeter

@1 Precies, daarom hebben ze volste recht om Israëlische jagers neer te halen die hun luchtruim schenden, helemaal omdat ze ook vaak doelen van de SAA en Hezbollah aanvallen!

9
2 Sniper_on_speeddail

Israël en Syrië verkeren nog steeds officieel in staat van oorlog. Er werd Syrië jaren geleden "land voor vrede en erkenning" aangeboden, maar dictator Assad weigerde dat. Hij had liever oorlog....

Nou, dat kan hij krijgen. Ziet Israël dat er weer teveel zware wapens naar terreurbeweging Hezbollah gaan, dan is Israël geheel legaal gemachtigd om daar hard tegen op te treden. Het land hoeft echt niet te wachten tot die haatbaarden beginnen met raketten op Israëlische steden af te schieten. Geheel conform de oorlogsregels mag preventief worden opgetreden. En dat gebeurt dus.
Syrië had veel beter destijds vrede kunnen sluiten, blijkt nu. question

13
3 weerman

Als terreurorganisaties aan Israels grenzen, zoals bv hezbollah, bewapend worden door Iran, dan wordt dat preventief platgebombardeerd.

8
4 Elia

"maar het is nog onduidelijk wat de doelwitten waren."
En dat volk moeten we vertrouwen? Ziet de wereld Syrië nu als een speeltuin om met wapens te spelen? Als iedereen gewoon eens oplazert naar z'n eigen land. Dan kan de Syrische regering wel bellen met een hulpvraag.

3
5 Dzzz

@5

Da's een gepasseerd station. De Syrische regering werkt samen met terreurorganisatie Hezbollah. En Hezbollah heeft ook nog steeds als doel om "heel Israël te vernietigen", voor het geval je dat niet meer wist. Als Israël ziet dat er bepaalde wapens van Iran aan Hezbollah worden overgedragen, grijpen ze in. Je moet als landje nooit gaan wachten op de raketaanval, dan ben je te laat. Oorlog voorkomen door preventief ingrijpen dus.

Er is trouwens geen enkele Israëlische jet neergehaald; dat was weer nepnieuws. Wel is er met raketten op jets geschoten. Die raketten vlogen richting Israël, waarop hun raketschild reageerde en die raketten neerhaalde met het nieuwe Arrow-systeem. Wat dus goed blijkt werken, gelukkig maar.

Gezien de 'minners' hebben we lieden onder ons die Israël blijkbaar liever vernietigd zien worden. Die haat naar joden en Israël is je aangeleerd, als je dat maar beseft...

7
6 weerman

Israel heeft niets te zoeken daar..samen met de VS een van de gevaarlijkste, maar vooral aggressieve landen op de wereld.

10
7 Bluemagneticmonkey

Israel permitteert zich nogal wat in de buurlanden en speelt ondertussen slachtoffer.

Maar aan het zich toe-eigenen van zelfs Palestijnse privegrond kun je zien welke mentaliteit er heerst in Israel, ten aanzien van de buren.
Ik zou zo'n land niet als buur willen hebben, dan was half Nederland plat, of ingepikt. En Mochten we onderhandelen over de helft te houden van de helft die we nog hebben, als we op onze andere ingepikte helft een joodse staat erkennen. Want slim zijn ze wel, maar aardig zijn ze niet, die israelis

8
8 HenkG

@8

ON-topic reageren blijft moeilijk voor je, zie ik. Ik moest wel weer lachen om al die "boosheid"...

5
9 weerman

* Verwijderd door de redactie *

10 The Crusader

@8

ach kom nou. Israel is zowat het enige land wat normaal doet in die regio.

en dat ingepikt verhaal van je klopt ook al voor geen zier. daar hebben ze namelijk allemaal zelf ook debet aan.

Israel en syrië zijn nog steeds in staat van oorlog. en als je weet dat een terreurorganisatie aan je grens wapens krijgt geleverd dan grijp je in. je zou achterlijk zijn om dat te laten gaan.

Door Israelische acties in de regio weet iedereen dat men niet moet sollen met Israel, door deze acties bestaat het land nog.

6
11 Adelaartje

@11

Ga er maar niet op in; ze komen niet voor een normale discussie, maar om even off-topic te trollen. Bekende geluiden, en ze hopen dit soort draadjes oneindig lang open te houden om hun haat te kunnen spuien.

Syrië claimt zo vaak, niets nieuws. Ze liegen ook vaak dat er IDF-jets zijn neergeschoten, maar verwacht van een dictatoriaal regime nou geen waarheid....

3
12 weerman

@7
Israel is als klein landje een oase van vrede, vooruitgang, democratie, progressie en welvaart, in een donker midden-oosten dat keer op keer de Joden wilden vernietigen.

Veel mensen hebben last van het linkse denken: jihadisten en terroristen hebben een slechte jeugd gehad, en dat is uiteraard allemaal de schuld van Israel.

Als ik één land in het Midden-Oosten zou moeten kiezen om te wonen, dan zou ik geen seconde na hoeven te denken: Israel.

6
13 Sterke

* Verwijderd door de redactie *

14 The Crusader

Ik ben normaliter pro Israël, maar boven Syrië hebben hun jagers niets te zoeken.
Tenzij er voordien raketten op Israël afgeschoten zijn

2
15 Positivo

* Verwijderd door de redactie *

16 Robin

" Een woordvoerder van de Israëlische strijdkrachten heeft bevestigd dat doelen zijn bestookt in het buurland, maar het is nog onduidelijk wat de doelwitten waren."

Zal aan mij liggen maar als je jezelf een democratisch landt noemt ben je in ieder geval dusdanig transparant dat je meldt waarom je bij een buurland aan het bombarderen bent. Israel lijkt net te doen alsof t MO zn eigen achtertuin is en verschuilt zich dan achter vage veiligheidsclaims die ze nooit hard maken.

3
17 BlackNinja

@17

Je "vergeet" voor het gemak dat Israël en Syrië nog steeds officieel in oorlog zijn? Er is ooit een wapenstilstand gesloten, maar nooit vrede. Dat wilde Syrië namelijk niet; die wilde niet de Golan terug in ruil voor een vredesverdrag en officiële erkeninng van Israël, zoals Jordanië en Egypte dat destijds WEL deden...!
Verder heeft Israël een flinke vijand aan terreurbeweging Hezbollah, die met geld en -veel- wapens wordt gesteund door Iran, met grote medewerking van Syrië... Dus pakt Israël Hezbollah aan als weer blijkt dat Hezbollah zware wapens van Iran krijgt.

Waarom neem je het Israël kwalijk dat zij zichzelf tegen terreur beschermd? Hun Syrische buren willen maar één ding: heel Israël vernietigen en alle joden dood. Dus grijpt het land in als de buren het weer te gek maken...

4
18 weerman

Syrië heeft waarschijnlijk een zogenaamde decoy neergehaald, een nep-gevechtsvliegtuig dat je vanaf een echt gevechtsvliegtuig kunt lanceren om de luchtafweer in verwarring te brengen.

1
19 Conclusius

@19

Er is helemaal niks neergehaald. Er zijn luchtafweerraketten gelanceerd, die vlogen richting Israël en die werden door het anti-raketschild neergehaald. That's all. Waarom laat Syrië de resten van dat toestel dan niet zien? De arabieren zijn er altijd als de kippen bij om een "glorieuze overwinning" uitgebreid op tv te laten zien... Nu: niets van dat alles. Want ze hebben niets.

3
20 weerman

@17

Wat probeer je te vertellen?
Dat Israël voor de lol in Syrië gaat bombarderen?

Als Israël zich zou gaan bemoeien in de regio en zou doen wat ze kan....zou er geen Midden Oosten meer zijn.
Weg Syrië, weg Jordanië, weg Egypte, weg Libanon, weg....enz....

De hele wereld (dus ook de islamitische en arabische) mag blij zijn dat Israël zoveel geduld heeft met al die religekken in het M-O die nog liever vandaag dan morgen zien dat Israël ten gronde gaat.

Stel je toch eens voor dat Israël en hun leiders een paar procent van het fanatisme van hun vijanden bezit.
De islam zou nog een duistere sekte zijn ergens diep verscholen in de Europese gemeenschap.
Nergens in het M-O zou je nog een moslim tegenkomen.

Maar Israël gaat heel anders met haar vijanden om dan dat de vijanden met haar omgaan.
En dat is maar goed ook.
Geen arabisch/islamitisch land zal kunnen blijven bestaan als Israël echt ten strijde trekt.

4
21 Malinois

@18 geen flauw idee wat Israel deed. Ze geven toch inhoudelijk geen enkele verklaring? Een democratisch land legt verantwoording af voor wat ze doet. Ik denk dat je eens objectief moet kijken wat hier gebeurt in plaats van je kritiekloze alles wat Israel doet is goed instelling die je hier etaleert.

3
22 BlackNinja

@22
Nee, in deze hoeft Israël helemaal niet te vertellen wat er precies gebombardeerd is. Het is daar oorlog, weet je nog? Inhoudelijk weerleggen van mijn @18 lukt je niet, dus je komt even mijn mening over Israël bashen? Ik denk dat je eens objectief moet kijken wat er gebeurt in die arabische landen, in plaats van alleen maar kritiek te hebben op één partij in een groot, ingewikkeld conflict, en niet die ene partij afkraakt en de anderen zonder enig kritisch woord laat doen wat ze doen. Triest.

3
23 weerman

** gebruiker verwijderd **

@23

4e Geneefse conventie

zal de eerste keer niet zijn...
. In deze gebieden, die volledig onder Israëlische militaire controle staan wordt "de Vierde Geneefse Conventie geschonden" en vinden er oorlogsmisdaden plaats "onder artikel 8(2)(a)(iv) van het Statuut van Rome van het Internationaal Strafhof." Een onderzoek in 2013, uitgevoerd door het OCHA schatte dat er 297.000 Palestijnen in ongeveer 530 woongebieden woonden. Sinds de petitie van 31 juli 2011 tot april 2015 hadden de Israëlische autoriteiten meer dan 1875 gebouwen verwoest[15].

24 ---deleteduser---

** gebruiker verwijderd **

@23

4e Geneefse conventie

zal de eerste keer niet zijn...
. In deze gebieden, die volledig onder Israëlische militaire controle staan wordt "de Vierde Geneefse Conventie geschonden" en vinden er oorlogsmisdaden plaats "onder artikel 8(2)(a)(iv) van het Statuut van Rome van het Internationaal Strafhof." Een onderzoek in 2013, uitgevoerd door het OCHA schatte dat er 297.000 Palestijnen in ongeveer 530 woongebieden woonden. Sinds de petitie van 31 juli 2011 tot april 2015 hadden de Israëlische autoriteiten meer dan 1875 gebouwen verwoest[15].

25 ---deleteduser---

@24

als je eerlijk bent kom je óók met een dergelijk lijstje betreffende toestanden in de arabische landen. Het spotlight op één deelnemer zetten is oneerlijk gedrag.
Verder hebben we het hier over het vermeende neerhalen van een Israëlische straaljager, wat weer nepnieuws uit Assad's mond bleek. Je kunt aankomen met wat voor Geneefse conventies dan ook, ik wijs je er dan op dat die conventie net zo voor de arabische landen geldt. Syrië doet al vele jaren aan schendingen van diezelfde conventie, via de illegale steun aan Hezbollah (in strijd met VN-resolutie 1701 die herbewwapening van Hezbollah verbood!) Dus als de VN z'n eigen resoluties niet handhaaft, zal Israël dat zelf moeten doen. Dus daarom regelmatig de aanpak van de overdracht van illegale zware wapens, van die relifascisten in Iran naar de andere relifascisten van Hezbollah.
Je weet toch dat Hezbollah de Hitlergroet brengt, he? Kijk effe op:
https://www.google.nl/search?q=hezbollah+hitlergroet&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwj6m6mE9N_SAhXMlxoKHTgTCCsQsAQIIA&biw=1422&bih=658

2
26 weerman

@7 De joden hebben niks te zoeken in Judea??? question

https://tinyurl.com/Jews-from-Judah

2
27 Elia

@26 Wat een lulkoek allemaal. VN resolutie een instelling die de belangen van de VS en Israel in stand houd. En wat zullen ze een pijn hebben van de hitlergroet....Het is maar goed dat Israel als vergelding dan maar mensen neerschiet. Beetje indezelfde proporties toch? Ga lekker fietsen met je blinde Israel liefde....het mooiste land van de wereld en zo eerlijk er rechtvaardig! KOTS!

3
28 Bluemagneticmonkey

@28

Ah, u komt maar even beledigen, schelden en kotsen, want echt goeie, onderbouwde argumenten heeft u niet. Heerlijk, de zoveelste afgang van een joden/Israëlhater. Een fijne zondag verder, en neem een aspirientje. question

2
29 weerman

@29 Ik heb een prima zondag.

Leuk dat u zegt dat ik geen onderbouwde argumenten heeft...daar komt u zelf namelijk ook niet mee. Het enige wat je doet is door een paar gezochte statements verdedigen dat Israel een zo een liefdevolle staat is. Dat zijn ze namelijk verre van..en toch blijven ze de verongelijkte spelen als een klein kind. En daar walg ik van. Hypocrisie ten top. Maar wellicht dat u dit niet kunt zien.
Nazi's wisten achteraf ook pas dat hun land fout zat in de oorlog. Israel is ook fout..

2
30 Bluemagneticmonkey

@30 En nog meer beschuldigingen zonder enige onderbouwing.

Geraaskal zonder enige onderbouwing gaat zonder enige onderbouwing de afvalbak in.

2
31 Elia

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Wedergeboren
Microsoft zet broncode MS-DOS 4.0 op GitHub

@3 "I lolz, niemand ASM geleerd? XD" Jawel, maar 30 jaar niets meer met assembler gedaan. Daar begin ik dus maar niet meer aan. ...

2 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Bob Sleebaan
Kabinet wil belasting op dranken met veel suiker verhogen

"De invoering van een suikertaks is volgens hem nodig omdat veel mensen in Nederland overgewicht hebben."LOLDe invoering van een suike...

4 uur geleden geplaatst door Bob Sleebaan

Graaier1000
Muziekdraadje

Chuck Berry - Sweet Little Sixteenhttps://www.youtube.com/watch?v=ZLV4NGpoy_E&t=5s...

4 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

Freddie Cannon - Tallahassie Lassiehttps://www.youtube.com/watch?v=_G7TYPEawX0&t=16s...

4 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

The Collins Kids - Shortnin' Bread Rock (1957) https://www.youtube.com/watch?v=cYPlj67Mtlo...

4 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

Rudi Carrell - De Hoogste Tijdhttps://www.youtube.com/watch?v=gD3D5xdI_-o...

5 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

Willie Nelson - Always On My Mindhttps://www.youtube.com/watch?v=R7f189Z0v0Y...

5 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

Peter, Paul & Mary - Blowing In The Windhttps://www.youtube.com/watch?v=2RlnYC7skbI...

5 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

Roger Whittaker - The Last Farewellhttps://www.youtube.com/watch?v=sGWs1HK8iDU...

5 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

Lee Marvin - I Was Born Under A Wandering Star https://www.youtube.com/watch?v=NTymtAbaG08...

5 uur geleden geplaatst door Graaier1000

NK. App
Reina Heart Gloryhole SwallowXev Bellringer FacialVer Porn GratisHotwife SharingGay Porn MuscleBrits OliviaVoyeurism HdRound Abd BrownListcrawlrrOral Creampie ConpilationSexwapHotcouple_29s CamMissax Mom PornNora Fawn PornSigourney Weaver NudesNude Beaches PicsIndian Bf HdGood Sex MoviesAunty RidingIndian Aunty Boobs MilkIndian Housewife Sex PornHorny HikersWww Ripherup ComFamous Nude LeaksBewafa Full MovieSania MaloryHappy Ending Masage VideoSexiest Naked WomenKimber DayLatinatrannySxe Video OdiaFace PornFirst Time Double PenetrationTeenage Up SkirtSexy Mature WomanBlonde Hair Porn StarsHitchhiker Blow JobVideos Travestis PornosCollegegirls RedditXxx AmadorGay NudesJulia Burch NudsKimi Wa Yasashiku Netorareru The Animation Episode 4Bangla Romantic Sex VideoReal Nurse Nude欧美 成人 电影Grupos De.putaria TelegramEthiopian PussiesXxx Jim VideoSsis815Tamil Sex Videos TeluguFree Tube PornBlack Love Making PornMs Trigga Happy OnlyfansNicolette Shea PovTrans 69Adult Theatre VideosSofia1801Hot Black PussySuper DeepthroatFitbadonk OnlyfansValbabyyy03Nude Romance GifSophia Bbc SurpriseAraqueenbae Onlyfans LeaksBlue Sex VideoFast Night Sex VideoAffect3d FutanariChubbyloving.comVintageeroticaOverwatch PormSexlog.comGay Deep Throating PornSxsvThesavannahbondMaci Winslett12 Inch PennisDesi Adult FilmVideos De Pornos CaserosPorn Lesbian YogaPornomexicanas ComFotos PrnoGif PornographiqueItadaki SeiseJonny Sins Hot VideoCherry May SpankbangMia Khalifa NewPorm Video ComMarathi Aunty XvideoSquirt GoddessDfree Hd PornMnsfw DiscordPorjoAsian Free PornGay JailpornSexxxcxSpicymariiSophia TraxlerHorny Stepmom PornPinayporn ScandalPeggibg PornBatman And Harley Quinn PornJerk Off ChatWww.porbStpeach PornhubSexes VidoesXnxx BpAnveshi Jain Big Boobs트위터 보지DesimssCuckold Cleanup Porn日本a V女优Free Movie Sites Like Soap2dayFree RoughpornAdria FoxMan Fucks HorseLets Go Brandon PornLilly HallpornMujer Luna Bella PornPorno ParodyBbw For BbcBoy Sex VideoMeagan Hall XxxNbw AnalVideos De Noelia PornosTamil SexxyAsian Bj AmateurTemptressxclusiveWww Village Aunty Sex ComConnie Perignon BbcHoopsy Daisy NudeAmber Hahn NudePutad Cojiendo50 Shades Darker Where To WatchZorrasputasKpjavPamsnusnuCxstoryKoi Deneuf ComXxx Video GifPregnet Women NakedDesisexxxxAshley PornNepali Hot PornSex During Period VideoParaplegic PornDesenho Animados SexoEnjoy PornValerie Kay XxxGroup Sec Video