Kick Out Zwarte Piet kondigt protest aan in Enter tijdens Sinterklaasintocht (rtvoost.nl)


Actiegroep Kick Out Zwarte Piet (KOZP) voert op 25 november in Enter actie tegen het meelopen van zwarte pieten tijdens de intocht in die plaats. De actiegroep voert de komende weken in vier plaatsen actie. Dat gebeurt ook in plaatsen in de provincies Zuid-Holland en Noord-Brabant. ...

door Nieuwskoerier in Binnenland  ·  266 Reacties

  • 32
  • 1369x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

'Zo’n 24 procent is het eens met de verandering van het uiterlijk van Piet en zo’n 26 procent is er neutraal over; best een ‘revolutie’, volgens Strouken. ,,Toen de Piet-discussie in alle hevigheid losbarstte, was ruim 90 procent het níét eens met de verandering. Nederland is in korte tijd dus flink opgeschoven.’''

Van zo'n 10% eens met de verandering van Zwarte Piet naar 24% eens in ongeveer 10 jaar tijd. Volgens mij komt dat vooral door het gedrang, gezeur en getreiter van een kleine actiegroep. Om daar vanaf te zijn en het weer gezellig te hebben in plaats van alleen maar gedoe zijn een aantal mensen overstag gegaan.

Het zal echter niet ophouden met de acties van KOZP waar XR zich ook nog eens bij aangesloten heeft. KOZP activist Esajas, zie ook eerder in dit topic, heeft namelijk letterlijk gezegd: "Het Sinterklaasfeest is geen doel maar een middel". Esaja wil namelijk de beschikking krijgen over subsidiepotten die nu nog in het bezit zijn van 'oude witte mannen'. Ook dat is terug te lezen eerder in dit topic.

2
251 Graaier1000

@251 Daarbij wordt die actie ook tot over de 100% gesteund door de publieke media. En wie d media beheert heeft de macht.

2
252 ThWil

@240 ,

En zo kan ik ook wel blijven zeggen dat mijn buren gewoon hun verjaardag kunnen vieren als ik elk jaar weer met harde muziek de mensen wegjaag uit hun tuin.

De realiteit is en blijft dat zowel ik als KOZP berekenend en bewust het feest proberen te verstoren.

Dat ze het zelf demonstreren noemen, verandert er ook verder niks aan dat het een verstorend effect heeft. Waar in elk ander geval gewoon tegen opgetreden zou worden, omdat dat demonstratierecht helemaal niet bedoeld is om gericht het feestje van een ander te verpesten en je medemens te treiteren.

2
253 progressiefliberaal

Overigens, Bop, is het me nog steeds niet duidelijk wat erop tegen is om die demonstranten gewoon op een andere plek of een ander tijdstip te laten demonstreren. Op een plek waar de kinderen en hun ouders die naar de intocht komen er geen last van hoeven te hebben.

Ieder normaal mens zou dat ook op die manier doen en als dat te veel gevraagd is voor KOZP, dan kun je moeilijk blijven ontkennen dat ze het expres verpesten.

2
254 progressiefliberaal

@250 Exact.
Maar Bop heeft nogal wat last van hypocrisie.
Verder kent hij de uitdrukking "moord en brand schreeuwen" blijkbaar ook niet. Je begint je langzaam maar zeker af te vragen of zij van origine Nederlander is en ook maar enig benul heeft van de Nederlandse cultuur. Eveneens gezien vanuit het oogpunt hoe gemakkelijk ze daar afscheid van neemt...

3
255 RobP

Het verband tussen Zwarte Piet en een negerslaaf is wetenschapszwendel en geschiedvervalsing. Zwarte Piet kan terugkeren in alle intochten, films, boeken, liedjes.

In de figuur van Zwarte Piet gaan tenminste 4 invloeden op die niets met slavernij te maken hebben.

1. Wrekende geesten uit de dodenwereld. Het Sinterklaasfeest is een eeuwenoude, voor-christelijke, boerenrite.

Men geloofde dat het afsterven van de natuur, het korten van de dagen, de komst van duisternis en invallende winter veroorzaakt werden, doordat de mens, - boeren, jagers en krijgers - , gedurende het jaar dieren en planten doodden om zich te voeden.
Bloed roept om wraak, dus groeiden in de loop van de jaarcyclus de wrekende machten vanuit de Onderwereld . Drogwezens ( Oudnoors 'draugr', OudFries 'dreach' ) en geesten uit die Onderwereld kregen de kracht om de wereld van de levenden binnen te dringen. De oppergod liet dit als orde der dingen toe: tot de Onderwereld de wereld van de levenden dreigde over te nemen. Dan greep hij in. Hij en de wraakgeesten gingen gezamenlijk de huizen van het volk binnen en vereffenden de rekening. Wie goed was kreeg uit naam van de zonnegod/Wodan geschenken en de belofte van een nieuwe zomer en nieuwe oogst; wie slecht was werd meegesleept, de Onderwereld in. De tegenstelling tussen Sinterklaas en Zwarte Piet als vertegenwoordigers van licht en duisternis is daarom essentieel onderdeel van de traditie.

2. De struikrover.

In 19e eeuwse literatuur vind je nog dat wanneer in het winterseizoen de honger ging knijpen, mannen zwarte kleding aantrokken, zich zwart maakten en in de nacht actief waren als struikrovers. Hun zwarte uitdossing gaf een schutkleur en deed bijgelovige reizigers denken dat zij bovennatuurlijke wezens waren.
Van de struikrovers komt de zak van Zwarte Piet waarin kinderen meegenomen worden.

3. De menigte aan nachtgeesten in oude volksverhalen.

In het volksgeloof hadden vele nachtgeesten het voorzien op kinderen die hun ouders ongehoorzaam waren i en in het donker buiten bleven. Het wemelde van nachtgeesten die stoute kinderen meeslepen hun wereld in. Alven, dwaallichten, doddeaden (wonen in de kruinen van bomen) , buzehapperts (wonen in poelen), korenpaters (leefden in hoge graanvelden) . Vergelijk de Rattenvanger van Hamelen.


4. de kledij van Piet is ontleend aan 16e eeuwse zeelui.
In 16e eeuw beheerste Spanje de zeeroutes naar de Oost, waar de specerijen vandaan kwamen. De Atlantische Oceaan ten zuiden van Engeland heette “de Spaensche Zee” . Dat sinterklaas uit spanje komt is een reminiscentie uit die tijd. Zeelieden dragen gouden ringen in de oren. Sint Nicolaas is de schutspatroon van matrozen. Het kostuum van Zwarte Piet is ontleend aan zeelieden. Bovendien werd bij een “Blijde Inkomste”, de feestelijke intocht van een vorst vaak een schip met allegorische voorstellingen door de straten getrokken.

In 19e eeuwse boeken en magazijnen heb ik niet één enkele verwijzing naar huisbedienden/huisslaven of plantages gevonden. Het is logisch Zwarte Piet in verband te brengen met boemannen uit volksverhalen . Het is onlogisch dat de fantasie van de bevolking op het platteland getriggerd zou zijn door negerslaven op plantages in Suriname.
De een-op-een-identificatie van Zwarte Piet met een negerslaaf is een 21e eeuws bedenksel van politici en hun (gesubsidieerde) beroepsactievoerders. Een anachronisme.


Conclusie: Zwarte Piet heeft niets met slavernij te maken. Hij kan gewoon terugkeren. KOZP, media en de overheid maken zich al jaren schuldig aan verboden gedwongen cultuurverandering. Het experiment om Zwarte Piet gedwongen af te schaffen is onder andere afkomstig van Lodewijk Asscher, in de tijd dat hij minister van Sociale Zaken en I n t e g r a t i e was. Omdat het hier wetenschapszwendel en geschiedvervalsing betreft, moet iedere cent die in het experiment gestoken is door de PvdA, Asscher en de ministerieambtenaren worden terugbetaald. En vooral door actievoerders van “KOZP”. Alle ten onrechte uitgegeven gemeenschapsgelden horen terug te vloeien in de schatkist. Met rente. Als Ik Frans Timmermans was, zou ik niet alle geld uit de verkiezingskas uitgeven .... . Vanwege de claims die bestolen burgers gaan indienen.

DvD

3
256 duurendaal

Eigenlijk moeten wij, van Zwarte Piet blij zijn dat het kruis nog op de mijter van de Goedheiligman mag staan. Dat kruis zou toch bij veel moslimkinderen zomaar verkeerd kunnen vallen. Kijk maar op de foto van bij het artikel ... 😎

2
257 Slavink

@257 : als ik me niet vergis is daar ook al gesteggel over geweest!

2
258 Seconda

@247 Je trekt nogal snel conclusies voor iemand die zichzelf een held vindt.

4
259 Bop

Misschien tijd voor een actiegroep KO-KOZP. 😂

2
260 smurf
261 Defcte burger

@259 :

It's all in the eye of the beholder....

Maar, psst, stiekem is smurf het!

2
262 Seconda
263 Seconda

@262

2
264 elsemiek

@262 het ging toen om een feest, nu gaat het over Zwarte Piet die vanwege zijn huidskleur tot persona non grata is verklaard ... 😔

1
265 Slavink

@261 Parblue amice! Uw taalgebruik was in het vorige draadje stuitend. Ik vrees dat ik een adder aan mijn boezem heb gekoesterd. Ik hoop dat ge toch geen familie bent van eh...Bommel... deze platte figuur die nog steeds in dat brikje rijdt gekocht van zijn soepbonnen.

0
266 Querulijn Xaverius

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
duurendaal
Pro-Palestina demonstranten blokkeren Piet Heinkade in Amsterdam: Koningsdag-vierders woedend

@71 m post@72 Querido notDaarom had ik ook al eens het volgende tekentafelvoorstel ontworpen / opgeworpen.Vanuit o.a. de volgende vertre...

8 minuten geleden geplaatst door duurendaal

baba jaga
Leon Verdonschot: 'Wilders, je bent een vriend van Orbán óf van de Joden'

@95 Ja hij is een erg klein menneke maar het gaat goed.Ik heb hem nog niet vast mogen houden omdat hij nog in de Couveuse ligt.Maar nog 2 da...

13 minuten geleden geplaatst door baba jaga

Sarcoff
unser-mitteleuropa.com

@18 Natuurlijk niet, ze drukken er wat dollars bij en de sukkel die het overleeft kan daarna een vinex woninkje kopen, oke, hij rijd wel zonder ...

14 minuten geleden geplaatst door Sarcoff

wildersfan
Franse wijngaarden massaal vernietigd: 'Alsof je huis in vlammen opgaat'

@9 Onnodige subsidies moeten natuurlijk afgebouwd worden. Ik heb het idee dat het met grof geweld gaat.Mja... de EU heeft geen probleem met ...

17 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Sarcoff
Rapport: Amerikaanse regering stemt in met massale aanval op de Krimbrug - Dissident.one

@2 Daar zou je best gelijk in kunnen hebben, het vervelende is dat wat ik verwacht, vaak werkelijkheid word.Ik heb nooit begrepen dat mensen m...

24 minuten geleden geplaatst door Sarcoff

Biscanna
Leon Verdonschot: 'Wilders, je bent een vriend van Orbán óf van de Joden'

@90 Ja, lekker makkelijk. Hoezo weet ik dat ook wel? Toen je begon in @60 kon ik er nog om lachen, maar nadat de rest die vrolijk mee deden ware...

25 minuten geleden geplaatst door Biscanna

21st Century Guy
Briefje van Jan - aan Ahmed Aboutaleb - Buttkicken.nl

@4 Discriminatie is discriminatie , maakt dan niet veel uit of het op basis van ras , afkomst , religie of wat dan ook is....

32 minuten geleden geplaatst door 21st Century Guy

ongelovenloos
Pro-Palestina demonstranten blokkeren Piet Heinkade in Amsterdam: Koningsdag-vierders woedend

Als ze iets duidelijk willen maken moeten ze naar de plek des onheils afreizen in plaats van hier de normale gang van zaken te terroriseren.Wa...

33 minuten geleden geplaatst door ongelovenloos

Bob Sleebaan
Verzet tegen komst mogelijk AZC in Watertorenbuurt groeit

In de Tachtigjarige Oorlog tegen Spanje was Dokkum een belangrijke pion in de strijd. In 1572 was de stad enkele uren in handen van de geuzen. D...

33 minuten geleden geplaatst door Bob Sleebaan

Sarcoff
Franse wijngaarden massaal vernietigd: 'Alsof je huis in vlammen opgaat'

@9 Het is een absurd beleid, men wil de boeren weg hebben en ze worden gesubsidieerd, als boeren te veel produceren word het door de overheid op...

41 minuten geleden geplaatst door Sarcoff

NK. App
Angela DeviMia Khalifa First Xxx VideoDanna BarenSpy On Sister In ShowerBig Titties RealBig Butt Woman Naked3gp King Xxx VideoBelinda DesnudaNudifierPorne HpXhamster BeautifulJhanvi Kapoor NakedBreckie Hill Nudes LeakedDrivebygirlsArab SexingLeabain Porn VideosNiks Indian UncutSuhagrat HoneymoonAva Addams Full VideoTits PicsHottest Naked WomenGqy PirnBasic Instinct Nude SceneTaboo Full Movie PornLilth LustChaturbate Token PriceXvifeosOne Night Stand PornPalutena HentaiGnd KaylaSissy Chastity PornHentai TubeWebgirl NudeListcrawler .comDemi Bagby NudeNude BlodesXnxx Com MalluFigar XxxJenns Ortega NudeMoaning PornVideo Sex Film VideoBang BrodBlack Creampies PornVidio SekBdsm EroticsLeakemup ForumsH D Porn PicsDesi Old Woman SexXxx3d AnimationJapan TubepornPamasahe In EnglishIndian Hot Sex DanceBbw Face FartExtremecumshotsFamous BoardFree Watch Online PornAndroid AdultHorsecockBlackgirl NakedBangla Choti Golpo MaBorder BangersPorn IdeosNude Cam Girlfriendمواقع افلام اباحيةXvideosmcomKimberly DelonghiBye Bye SexAny PronBriana Smith NudeRomantic Breast SuckingMom Pornstar NameSex Ed PornChastity TeaseMileena BlowjobAmateur Blowjob PornReddit TentaiJaquie & MichelPornographie XImagens Pornos XxxJoi AudioLesbian Porn SquirtersSava Schultz XxxBlair Williams Sex VideosPorn In The HoodBrazzer PornstarsBarbie Doll PornHttps Chaturbate ComLauren ThegamilfVideo Open SexReal Hindi PornSexy Bf Full MoviePornoborrachasOnlyfans FootjobPhone Sex JobsLady Police Sex VideosGina Valentina PornFree Porn Mother SonWwwsexiOlder Women UndressedM N F ClubFamosas Nua OnlyfansNezuko FutaPokemon Misty HentaiStreet Fighter R34Sukihana SquirtVelhos TaradosIndian Old Man Gay Sex VideoKianna Tom NudeVer Por No GratisKeez MuviesShiny LolaPotn PicsMyvidster EnglishHrenit HentaiMrs Incredible NudeLesban Rape PornYuzuki HirakawaBhabhi Devar FuckHidden VoyeurSpankbang VomTitshits.comDesi Murga ComAnimefootjobBlumber PornAsh OnlyfansZcheck PornPornô Com VelhaTürbanlıların PornosuعربدةXnxx Sexy BoobsShradha Kapoor XnxxGandi Baat Xxx VideoNala Fitness OnlyfansMassage Wali BfSeksimuviSavanah GoldLove Story And SexSwim In NudeCuck Porn ComicsShower CumshotsسِحُاقًNude Women From GreeceDesi Old SexNappi PornXnxn PronMilf Lesbians TribMom Friends PronPornografia ReaisWetblogNxxn Hindi