Aantal mensen met laag inkomen op laagste niveau sinds 1977 (nos.nl)


Volgens het CBS had 3,8 procent van de bevolking in 2022 kans op armoede. Dat was in 2021 nog 5 procent. ...

door JackKropotkin in Binnenland  ·  24 Reacties

  • 14
  • 363x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

"Het risico voor Nederlanders om in de armoede terecht te komen lag met 3,8 procent vorig jaar op het laagste niveau sinds de eerste inkomensmeting in 1977."

Gewoon even wat goed nieuws tussen alle ellende door.

3
1 JackKropotkin

En de berekeningen van het CBS bereiken het niveau van 100 nchr!

3
2 Zie Hier

Aan het begin van het RTL debat liet de presentator (CBS) cijfers zien waaruit zou blijken dat de armoede de afgelopen 10 jaar flink was gedaald. Ik sprong bijna uit mijn vel en Omzigt riep later ook terecht dat die cijfers niet kloppen. CBS, CPB, Instituut Clingendael etc. zijn allemaal instellingen van hoogopgeleiden die de gevestigde politiek ondersteunen met al dan niet vertekende cijfers.

Nu hebben ze bij het CBS weer een nieuw truckje gevonden om de armoede cijfers omlaag te krikken. Van bijna 1 miljoen mensen in armoede gaan we nu ineens naar 640.000 huishoudens door de energietoeslag erbij te rekenen. Maar die energietoeslag was maar voor twee jaar en volgend jaar is die er niet meer. En toereikend is het al zeker niet als je de prijsstijgingen van de afgelopen 5 jaar erbij pakt. Het aantal mensen met laag inkomen mag dan op laagste niveau sinds 1977 verkeren maar in 1977 was het leven een stuk goedkoper en had je geen armoede, geen kinderen die op school bijgevoerd moesten worden en had je geen voedselbanken. Ze kunnen het allemaal mooi brengen maar in mijn 40 jarige bestaan heb ik nog nooit zoveel armoede in NL gezien als vandaag de dag.

3
3 Reconquista

@3
Klopt wat je zegt .
De NOS is net zo betrouwbaar als het CBS , niet dus.
De armoede onder de Nederlanders is nog nooit zo groot geweest als nu .
Voedselbanken kunnen de vraag niet eens meer aan .
Er is een hoop stille armoede omdat ze zich schamen.
Maar ja , het gaat er om dat ze de meute rustig kunnen houden en de mensen trappen er weer in .

3
4 ongelovenloos

@1
Goed nieuws wordt niet gelooft door de zwartkijkers Jack

2
5 Rinze

@5
Het gaat niet om geloven maar wat ik om me heen zie. Ik woon zelf in een volksbuurt waar mensen het niet breed hebben en grote moeite hebben om rond te komen. En daar behoor ik zelf ook toe. Het CBS kan in de aanloop na de verkiezingen weer eens met een goednieuwsshow komen maar we hebben ook nog ogen in ons hoofd zitten.

2
6 Reconquista

@6
Anekdotische verhalen hebben geen statistische waarde

3
7 Rinze

@7
Ooggetuigen en ervaringsdeskundigen hebben veel meer waarde dan wazige cijfertjes gekleurde statistieken.

3
8 Reconquista

@5 Ik weet ‘t Rinze, ken mijn NK pappenheimers ondertussen wel question. Het is ook vooral voor mezelf dat ik zoiets plaats want best lastig om nog een beetje positief te blijven over de wereld de laatste tijd.

3
9 JackKropotkin

@9
"" best lastig om nog een beetje positief te blijven over de wereld de laatste tijd.""

Dat is ook lastig. En dan moet je het bij wijze van experiment eens een keer proberen met een lege portemonnee. Dan is het nog lastiger.

2
10 Reconquista

Armoede hoeft helemaal niet in Nederland maar dan moet je wel de handen uit de mouwen steken.

4
11 ThWil

En er zijn genoeg mensen die de handen uit de mouwen steken en nog steeds onderaan blijven bungelen. Ik woon in een wijk vol met mensen die werken en steeds meer moeite hebben om de eindjes aan elkaar te knopen. En dat zijn geen luie kantoorbaantjes van de elite maar die mensen werken keihard in de bouw, met steigers of in de asbest verwijdering.

Maar wat ik echt stuitend vind is dat het helemaal niet nodig is als 16de rijkste land ter wereld. We hebben genoeg geld voor iedereen maar het gaat allemaal naar de hobby's en obsessies van het establishment. Net doen alsof mensen niet willen werken doet geen recht aan de realiteit. Je kan werken wat je wil maar als alles steeds maar duurder blijft worden dan heb je daar op een gegeven moment ook niets meer aan.

3
12 Reconquista

@12 was voor @11

2
13 Reconquista

@13 In de bouw kan je bijna goud verdienen met je handen. Maar goed er zal best wel een aantal zijn waar het minder voortvarend mee gaat. Overigens kan het geen kwaad dat je het huisje bij het schuurtje houdt.

2
14 ThWil

@14
Kinderen worden niet voor niets bijgevoerd op scholen en de rijen bij de voedselbank worden niet voor niets met het jaar langer. Wat ik bij sommige mensen zie is dat zolang ze er zelf geen last van hebben dan bestaat het ook niet.

Maar het bestaat in NL en het wordt steeds erger want alles wordt elk jaar duurder. Zes jaar geleden had ik nog geen enkel probleem met rondkomen maar dat hebben Rutte en Kaag grondig verpest.

2
15 Reconquista

@15 Ondanks dat we in jaren vijftig en zestig tov nu ver en ver onder de armoedegrens leefden hadden we verder geen last. Er was ook altijd brood op tafel. Gaat er bij mij niet in dat dat ouders nu hun kinderen geen voedsel kunnen geven. Wel dat ze niet op tijd uit hun bed zijn bijv zoals een jongen dat aangaf. Ik zet dus hele grote vraagtekens bij die ouders die hun kinderen geen eten (mee)geven. Overigens zie ik tussen en na de middag vaak kinderen met allerlei minder gezond eten uit de supermarkt komen.

2
16 ThWil

@16
Even opgezocht, een brood koste in de jaren '50 maar 17 cent. En dat was ook nog in de tijd van de gulden. Dat zou nu ongeveer 5 of 6 eurocent zijn. Maar het gaat natuurlijk niet alleen om te overleven. Je wil ook wel eens een keer iets doen voor je kinderen of zelf eens een keer eruit en dat gaat gewoon niet meer.

En als ik nou in Kenia had geleefd dan had ik het kunnen begrijpen maar we leven in het 16de rijkste land op aarde waar we honderden miljarden over hebben voor bv klimaat en asielzoekers. Dan vind ik dat er ook geld voor ons over moet blijven en niet alleen om te overleven maar ook om van het leven te kunnen genieten. Anders hebben we deze hele welvaartsstaat voor niets opgebouwd.

3
17 Reconquista

@16 . In de jaren 50 was het in het begin geen vetpot maar de welvaart nam rap toe. In de jaren 60 was de welvaart booming, de ene loongolf na de andere, televisies, wasmachines, auto's, alles kwam binnen bereik...Dus dat onder de armoedegrens leven geldt wellicht ten dele voor de jaren 50 maar zeker niet meer voor de jaren 60.

1
18 Magister Nivardus

@14 . Niet iedereen kan in de bouw werken en hoe zit dat volgens u dan met alleenstaande moeders/vaders met kinderen ( en kinderen die wat meer zorg vereisen ) ? Hoe gaan die de handen uit de mouwen steken of is het voor u allemaal eigen schuld dikke bult....?

0
19 Magister Nivardus

@18 Heb jij die jaren dan fysiek meegemaakt. Ik wel. Er moest keihard gewerkt worden door man en vrouw voor een schijnloontje. Daarbij waren vroeger de gezinnen groter dan nu. De voorzieningen lagen op een met nu onvergelijkbaar laag niveau. Heb je enig idee wat in die tijd (crt) tv's, wasmachines en laat staan auto's kostten in vergelijking met het salaris. Ik denk het niet.

0
20 ThWil

@17 " Even opgezocht, een brood koste in de jaren '50 maar 17 cent. En dat was ook nog in de tijd van de gulden. Dat zou nu ongeveer 5 of 6 eurocent zijn. " Ik hoef toch niet uit te leggen dat die 5 a 6 eurocent een lachwekkende berekening is. Laat staan dat voor een brood 17 cent werd neergelegd.

0
21 ThWil

hoe is het gesteld met de middenklasse? die moet inleveren tbv lage inkomens?

1
22 maarten1234

@20 . Ja, ik ben van januari 1950 en heb zeker de jaren 60 heel bewust meegemaakt.De lonen stegen hard. De televisie kwam, de wasmachine kwam, de centrifuge , de moderne radio met het groene oog , de bandrecorder ,en de motorfiets met zijspan werd ingeruild voor een auto……..Ik heb het allemaal zien gebeuren….mijn vader was kostwinner voor een gezin met twee kinderen en echt niet vermogend…..

0
23 Magister Nivardus

@21
Een brood koste in 1950 omgerekend 17 eurocent = 37.4 cent .
https://www.cbs.nl/nl-nl/cijfers/detail/80345ned

0
24 Olivia

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
hytsonn
De Republikeinse Partij van Arizona verklaart COVID-19 injecties tot bio-wapens en neemt resolutie aan om de injecties te verbieden ! - Dissident.one

Ik was op zoek naar de beste investering opties en heb gezocht naar de beste websites waaruit beleggers kunnen kiezen. Er zijn waarschijnlijk en...

1 minuut geleden geplaatst door hytsonn

Schildpad
Aardappels uit Nederland of rijst uit Azië: wat kun je beter eten voor het klimaat?

Niets eten is het allerbeste....

1 minuut geleden geplaatst door Schildpad

Strongoli
Israëlische vlaggen verboden tijdens Eurovisie Songfestival op straat - NieuwRechts.nl

Òf iedereen mag met vlaggen artiesten aanmoedigen, òf niemand.Binnen ook maar al die vlaggen verbieden?En vanwege de grote moslim populati...

2 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Strongoli
Sophie Hilbrand en Jeroen Pauw samen naar avondshow op NPO1

Vreselijk. Ze blijven maar sjouwen met die lui en die programma's waar geen hond meer naar kijkt.Lukt het niet op de vroege avond, dan probere...

10 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Wedergeboren
GeenStijl: Nederland kampioen asielverzoek goedkeuren

VoleNdam....

12 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Wedergeboren
GeenStijl: Nederland kampioen asielverzoek goedkeuren

@55 "Hoe meer asielzoekers hoe beter" Dat was een uitspraak om duidelijk te maken hoe hij dacht over benepen amsterdammers, m...

13 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Snorrie
Agreement on measures to ensure the security of The Russian Federation and member States of the North Atlantic Treaty Organization

Heel leuk, alleen jammer dat er niet zichtbaar is of er iemand daadwerkelijk getekend heeft.En sowieso maakt artikel 4 al een einde aan deze...

28 minuten geleden geplaatst door Snorrie

Wedergeboren
GeenStijl: Nederland kampioen asielverzoek goedkeuren

@56 Jip en Janneke: Van de buurvrouw krijg je 6 hamlappen. Je hebt maar 5 diepvrieszakken. Dan heb je je te weinig plek...

30 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Marrie1
GeenStijl: Nederland kampioen asielverzoek goedkeuren

Rutte heeft in al zijn MP jaren van Nederland een opvangland voor criminelen, onaangepasten, oplichters en gelukszoekers gemaakt.Maar waarom,...

33 minuten geleden geplaatst door Marrie1

NK. App
Nude Couples MassageReal Mother And Daughter PornFree Porn Porn MoviesXnzxxnxxWwwsexxxxBengali Movie XxxWww Porn Video In HindiPorn SourceNaruto Porn ComcisRiley Reid RapUnnatural Sex VideoIndian Pron Sex XxxPorn CechEroctic MonkeyStraight Gsy PornXx Sexy BfDesi SoftcorePorn Tube VideoInfluencersgonewioldOs Melhores Pornô BrasilJapan Hd XvideoFilmes Pornô Com NovinhasChristina Ricci FeetGodessannaXxx Video Sony LionChicas TocandoseAdult Comic BookMelhor XvideoBaristajazx NudeShreidan LoveBoobycamX Xx ManNew Year PornDesi Bengali XvideoVillage Sex FilmHindi Hd Porn ComPissinggirlsEmely WillisSimpson PornPixie PornHot Curvy PornSadie Sink FeetNadiya SexHitomi XxxArab Belly Dance NudeThatporndudePornhub BanCapital Sexy Com BrCbtownshipBoobs Sucking ScenesSex Malish VideoIndan Xxx PornSofiagrayPorrno FotosForced Sex VideosD P PornDiaper Porn ComicsBlu XxxPonstar Sex VideoIndian Hot Kissing VideoTamil Six VidoesBelle Knox NudeคลิปหลุดGross GoreStrip Tease AsianAgartha LiraSexual Truth Or Dare VideosVideos-pornosPutaria TeleramGabby Carter PornMlp Cum JarTetas Grandes PornosSex Video Download Sex VideoTara Sutaria NakedHime_tsuDevil May Cry PornKrystal Rojas18 Years Sex ComBhartiya ChudaiDetention GirlsAbigail Spencer PornhubHun.netBoob KissSexvyFull Hot SexxxMommy BrazzersBella Scorpion PornLesbian DominatrixNicole Nurko PornCarrie Fisher NudesMami Sex StoryAdah Sharma Hot SceneHospital Sex MovieRamba Sex ComBhabhi Ko ChodaBhabhi Ki Mast Chudai VideoValentina Nappi BtsTitflashKarma Rx JoiInfluencers Gonewild.comSex Sex Video ComXxxi.comBoobies On TumblrGqy Daddy PornDeepthroat Cumshot GifThailand Xxx MovieFinland XxxSex Movie YogaDry Hunping PornTeen HandjobsLeaked Celeb SextapeKiss And FuckOdisa PhotoUllu HindiIndian Sex BengaliNudeaiGoogle Show Me PornAriella Ferrera XnxxNewsensationSpainish PornstarHd Adult FilmHard HardsexSeaxxFull Hd Hindi Sex VideoLesbian Sex Xxx ComBelessa FilmaBrandy Taylor PornBokep LinkCzech BigtitsDarla Crane BbcHard GifsIfreechatnowClit SuckerSouth Heroine Ka SexBeautiful Sex VediosElle Ray NudeAmateur Gf SharedMilf PictuesStick Figure PornBusty Lover XxxWife First DpSofianixMassage ClitDescargar PornoDanbooru Donmai UsUgly Girl PornMegan Fox Pics NudeOne Night Stand Sex VideoSapphireeeFirst Lesbian Sex