door Likopstuk in Binnenland  ·  643 Reacties

  • 48
  • 4150x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@595 Ehh, metalen box er omheen? Slot erop? Verzegeling?
Fijne avond verder....

4
601 Pero

Jeetje : al meer dan 600 reacties op de vermeende fraude bij het tellen van de stemmen na de verkiezingen??

Nog even en dan mogen we wéér naar de stembus! question question question

4
602 Wheely

@602 . Mijn idee. Nog niet zo lang geleden kon je hier lezen dat verliezers niet zo moesten zeuren, niet protesteren en al helemaal niet om hertellingen vragen. Gewoon in een hoekje gaan zitten en de regering in alles steunen.
Maar ja dat is nu natuurlijk anders, nu gaat het om de grote blonde leider en zijn klapvee dan moet het wel allemaal gemeen zijn gegaan. Kleuters zijn er niks bij.

3
603 streek

@602 En nog een keer, en nog een keer en nog een keer.... totdat de uitslagen naar de zin zijn van de PVV complottertjes.

3
604 Crannbuidhe

@598
Kan nooit erger van het padje af zijn als Rutte en zijn gedogers. Rutte die als een dictator bijna een jaar lang de Nederlandse referendumwet negeerde (, is dat geen ambtsmisdrijf?) om alleen zijn bazen in Brussel te dienen, en de stem van het Nederlandse volk te verraden. Dat er geen vertrouwen meer bestaat in de politieke gang van zaken is echt de schuld van Mark R. Dat de referendum uitslag NEE werd is wellicht ook te danken aan de vele tel controleurs die GeenStijl organiseerde.

9
605 Reactie

@543
Theoretisch kan een teller een blanco uitgebrachte stem naar voorkeur invullen, door met een rood potloodje even geniepig een vakje in te kleuren.

Echter in de praktijk zet dat geen zode aan de dijk, omdat er bijna geen blanco stemmen worden uitgebracht. Maar enkele per stembureau.

Of wordt deze truuk al veelvuldig toegepast, zodat er bijna geen blanco stemmen meer te vinden zijn question
Laatste zin in bedoelt als een grapje.

5
606 Reactie

Ooggetuigen van stembusfraude.

https://t.co/Fu2XZ2ovo3

7
607 Lucien80

@606 De rode potloden worden voor het tellen reeds in het koffertje opgeborgen.

1
608 Crannbuidhe

@601
Ja die beveiliging kan uiteraard en is ook weer te hacken. Op de stemcomputerproductieafdeling, zitten 20 IT-ers de software te installeren. Eentje installeert een aangepaste versie, verzegelt de machine etc. snapt u?

En nu komt het cruciale verschil: de stemcomputer gaat in gebruik en niemand ziet iets.
als er met stembiljetten is gerommeld kan zelfs de simpelste ziel dat nog waarnemen.
De stemcomputer is fraudegevoelig, manueel stemmen is fraudegevoelig. Alleen is de detecteerbaarheid van fraude met de ouderwetse manier stukken beter, zelfs bijzonder hoog. Er zijn geen specialismen voor nodig.
Het detecteren van een "omgevallen bit" vergt veel meer kennis.
Zelfs bij een computer met een papertrail (briefje afdrukken dat je alsnog in de stembus gooit) zijn meer fraudegevoeligheden dan bij gewoon stemmen met de hand.

Enfin boeiend leesvoer:
https://www.nemokennislink.nl/publicaties/de-opkomst-en-ondergang-van-de-stemcomputer-14ab3066-8b6c-4b79-9eab-120a7d0eee54

1
609 HenkG

@607 Hoe kun je jezelf (en anderen) toch opjutten.

1
610 Crannbuidhe

@608
Maar iemand kan zelf een rood potlood meenemen, Veel kans geef ik hem niet want als tellers een collega met een rood potlood bezig zien op stembiljetten gaan alle alarmbellen af.
En ik verwacht ook dat daar stevige sancties op staan, zou wel moeten in elk geval.
Dit is zo'n voorbeeld van prima detecteerbaarheid, zoiets neem je makkelijk waar.

1
611 HenkG

@607 Ik stel me bij ooggetuigen toch iets anders voor dan een hearsay van een verder anonieme conciërge.

1
612 Smiling

Serieus waarom is dit geen logische uitslag de laatste paar weken voor de verkiezingen is Wilders heel erg selectief geweest in welke debat's hij uitkoos , ook heeft hij niet meer dan een A4 als partijprogramma , Geert heeft er alles aangedaan dat hij juist niet nummer een werd bij de verkiezingen , maar nummer twee , en voor zijn doen is dat niet eens dat raar.

Ik weet nog hoe ik hier in de hoogtij dagen lading minnen kreeg als bijvoorbeeld een Jesse Klaver , ook iemand waar ik niet op gestemd heb , voor elkaar krijgt wat een Wilders niet voor elkaar krijgt ...

Ik zie helemaal geen complot , ik zie dat een hertelling niet nodig is , dit is precies wat WIlders nodig heeft , en zijn stemvee , kan nou gaan mopperen en klagen ...

Ook fijn dat er een Geenstijl en Forum voor Democratie zijn gekomen , die ook stemmen hebben weggesnoept van de PVV , en niet te vergeten CDA en VVD die heel erg naar de PVV toe zijn geneigd dus veel mensen hebben uiteindelijk besloten ,we gaan toch maar vertrouwd stemmen , ja de mens is een gewoontedier ..

Ik zie geen complot hier in ...

1
613 MarcusCole

@611 Reken maar van ja. Bovendien wat zou het nut zijn van 1 of 2 frauduleuze stemmen ? Niks toch. Daar gaat niemand risico's voor lopen.

1
614 Crannbuidhe

De hier geponeerde insinuaties van stembusfraude vormen een regelrechte belediging voor de duizenden stembureauleden in Nederland.

1
615 Crannbuidhe

@614
Dat was precies mijn punt, het is onmogelijk om substantieel stembiljetten te veranderen, daarom zitten er ook altijd een aantal personen bij om op elkaar te letten.

1
616 HenkG

@606
"De rode potloden worden voor het tellen reeds in het koffertje opgeborgen."
Maakt u hier een grapje of bedoelt u het serieus?

Een teller kan volgens u niet eenvoudig een rood potloodje van huis meenemen in zijn broekzak, en geniepig vanuit de mauw bijvoorbeeld tijdens het tellen een stipje inkleuren?

Natuurlijk kan dat bij een andere opvallen, maar theoretisch is het niet onmogelijk wat ik al beweerde. Dat wordt niet voorkomen door het "veilig" opbergen van alle rode potloodjes in een koffer. Maar zoals ik al zei is totaal niet praktisch, gezien er maar zeer weinig mensen blanco stemmen.

Zouden er trouwens ook goede gummen zijn om een rode potlood stip weg te wissen? Of toch gewoon maar een nieuw stembiljet erbij pakken? Of handiger nog een aantal voor ingevuld laten aanvoeren.

Belangrijk is natuurlijk dat er goed toezicht is daar staat of valt alles mee. Het rare vind ik dan ook dat de proces verbalen van de telling uitslagen van de stemlokalen waarin in ook de gemelde zaken die zich hebben plaats gevonden staan niet worden gepubliceerd, maar enkel een paar dagen in te zien zijn bij het gemeente huis onder toezicht, en daarna na 3 maanden worden vernietigd. Met als rede dat er dan later geen discussie meer over mogelijk is.

10
617 Reactie

@616 Vond u het niet een beetje vreemd dat de overheid met tv-spotjes, en ook alle andere partijen, de mensen er toe aanzette om vooral te gaan stemmen. En daarbij ook hebben gezien hoe zeer de politiek overal leeft. Zeker na Trump en Brexit. Er nu ook met een record aantal verschillende partijen (waaronder een Turkse moslim partij), meer dan ooit voor iedereen een reden bestond om te gaan stemmen.

Er dat er dan op de verkiezingsdag zelf op veel plaatsen pas achter wordt gekomen dat er niet genoeg stembiljetten voor alle stemmers zijn die opkomen. Dat is toch milt gezegd nogal dom als je daar niet op voorbereid bent, als je het mij vraagt!

Iemand die zeer sceptisch is kan vermoeden dat er mogelijk voor ingevulde stembiljetten tijdens het stemmen werden aangevoerd, en met deze leugen verder verkocht. (Zeg niet dat ik dat geloof, alleen dat er mensen zijn die dit vermoeden hebben geuit.)

8
618 Reactie

Even een paar pagina's doorgenomen en ik kan niet anders dan tot de conclusie komen dat er werk ligt voor leraren en psychiaters. Onwetendheid en paranoia vieren hoogtij onder een bepaald slag kiezers.

2
619 Mrs. K

@618 Vooringevulde stembiljetten? Met een stapeltje stempassen erbij dan toch? Hoe stellen die 'mensen die dit vermoeden hebben geuit' dit zich dan praktisch voor?

Omdat iedereen zelf mocht bepalen bij welk stembureau hij/zij ging stemmen, kan het zijn dat er ergens een tekort opdook. Dat is suf, ja. Maar niet alles is te voorzien.

1
620 Smiling

@618 Ehm milt? Dat is een orgaan...

0
621 arcenist

@618 In 2012 heb ik op Nujij eerlijk geschreven dat een aantal VVD-stemmers, waaronder ik, 1000 euro hebben gehad voor hun stem. Ik zal het dus maar eerlijk toegeven, nu is het toch niet meer te achterhalen: dit keer is dat bedrag verhoogd naar 1500 euro en wie bereid was te gaan tellen op stembureaus en PVV stemmen zou laten verdwijnen heeft 3000 gehad. Was een eitje voor ons. Die PVV-stemmers zijn liever lui dan moe dus die komen toch niet meetellen op stembureaus.

3
622 Mrs. K

@620 Wij wisten natuurlij best dat er een tekort op zou duiken, maar dat is altijd te verkopen als "onvoorziene drukte". Het was gewoon hectisch, al die PVV-stemmen snel uit de stapeltjes trekken, dus het kwam beter uit als de laatkomers in Nijmegen enzo alvast de exit poll hadden gezien.

Zijn er hier trouwens stemmers op andere partijen? Misschien wat GroenLinksers? Jullie hebben het goed gedaan met het inkleuren van die blanco stemformulieren, gefeliciteerd!

3
623 Mrs. K

@617 Ik kan de aardbol ook weer plat theoretiseren. Een theoretische mogelijkheid maakt het nog geen werkelijkheid.

3
624 Crannbuidhe

@613
Ik had uw gelijk gegeven in uw betoog, als CDA met Buma en Omtzigt de grootste had geworden.

VVD duidelijk de grootste, na de leugenstroom: geen geld meer naar Griekenland, 1000 euro, de Teevendeal van 5 miljoen waar jaren over gelogen is terwijl al vanaf dag één bekend was dat dit het bedrag was i.p.v. 2 miljoen. Het negeren van de uitslag van het Oekraïne referendum en het bijna een jaar lang negeren van de wet. Om slechts maar enkele centimeters groei van Pinoccio's neus er uit te lichten.

Nee dat lijkt toch echt ongeloofwaardig. Rutte heeft al bewezen dat de stem van het volk en ook de wet er voor hem niet toe doen, en dat de VVD ministeries zoals gebleken met de Teevendeal worden ingericht om te liegen en bedriegen voor VVD partij gewin.

In de praktijk worden de tellingen van de stembureaus en alle misstanden die daar mogelijk hebben plaatsgevonden en aldaar zijn gemeld niet gepubliceerd. Een burgemeester maakt de optelsom van de resultaten van de stembureaus in zijn gemeente, waarvan enkele het totale resultaat wordt gepubliceerd.

De proces verbalen van de individuele stembureaus worden nog wel doorgestuurd naar het hoofdstembureau van een kieskring waar Nederland er 20 van heeft. De hoofdstembureaus van de kieskringen tellen alle resultaten van de gemeenten van haar kring op, dit is als het goed is vandaag overal gebeurt, en bespreken aangekaarte bezwaren en noteren ingebrachte bezwaren in het proces verbaal dat daar wordt opgesteld.

En sturen vervolgens alleen dat verslag daarvan, door naar het centrale stembureau. Het centrale stembureau bepaald dinsdag a.s. de uitslag, of bepaald dat er te veel onregelmatigheden hebben plaatsgevonden dat een hertelling of herstemming nodig is.

Als je een gegronde klacht of bezwaar hebt over iets dat tijdens het stemmen of tellen ervan heeft daarvan, dan heb je als burger maar 2 momenten om bewaar in ter brengen:
1 Bij de bijeenkomst van het hoofdstembureau wat vandaag was.
2 Rest nog maar 1 kans de bijeenkomst dinsdag a.s. in de oude zaal van de Tweede Kamer Lange Poten 4 om 16:00.

7
625 Reactie

Als ik al die reacties van PVV ers lees denk ik dat ze aardig in de war zijn nu ze zien dat hun stem een verloren stem is...En ze hadden het kunnen weten..
Al voor de verkiezingen was duidelijk dat ze weer langs de lijn moeten toekijken..en terecht...

5
626 Jansen & de Vries

@625 Rutte heeft Nederland door een crisis heen geloodst. Misschien niet met middelen en maatregelen waar iedereen blij van is geworden maar een leugenaar is hij niet. Zelfs doe 1000 euro was niet een leugen. Framen is makkelijk maar niet altijd waar. En kennelijk hebben meer mensen er zo over gedacht. Ze hebben verloren maar zijn toch de grootste geworden.
Persoonlijk vind ik het zielig worden dit gedram.

5
627 streek

Onmogelijk dat je na de eerste poll al triomfantelijk staat te juichen...
En daar blijf ik bij...

6
628 Tjeesus...,

@628 aangezien die exitpoll al verschillende verkiezingen heel dicht bij de uiteindelijke uitslag ligt is het echt niet zo gek hoor.
Het exacte aantal zetels is nog niet helemaal zeker maar de grote lijn wel en uit diezelfde ervaringen is al vaker gebleken dat de uiteindelijke uitslag hooguit een paar zetels anders is.

2
629 streek

** gebruiker verwijderd **

@427 Wat jij vindt zal me net zoveel worst zijn!
Het is me net iets te toevallig allemaal,en we zitten allang midden in het afglijden naar een bananenrepubliek, als je kijkt wat hier allemaal mogelijk is en gebeurt.
Mijn reactie was trouwens niet aan jou gericht, want aan jouw soort wil ik helemaal geen tijd verspillen!
En ik geef mijn gedachten weer of jij dat nu leuk vindt of niet, we zitten "nog niet"in Turkije hier en de dictators hebben nog geen stem !
Dus jij ook niet ,probeer dat bij je vrouw/of man/of geit!

630 verwijderd110

Het zal me worst zijn wat complotters er allemaal van vinden. De uitslag staat vast en daar gaan we het 4 jaar mee doen.

8
631 WijzeDwaas

Zijn er nu nog mensen die op dit draadje reageren

TS snapt niet wat een exitpoll is
En begrijpt niets van statistiek

En het is volledige onzin om de verkiezing/telling als fraude te bestempelen

5
632 LGK

@632

Mensen moeten hun teleurstelling wat afreageren

9
633 WijzeDwaas

* Verwijderd door de redactie *

634 Manja

Indrukwekkend draadje op een niet zo indrukwekkend onderwerp. question

1
635 Wild Rover

@629
Nou je het zegt..., stonden ze al die andere keren bij de eerste poll ook al triomfantelijk te juichen...?

3
636 Tjeesus...,

MSM en manipulatie/nepnieuws..... *zucht*

3
637 Tjeesus...,

@636 ja hoor ook toen werd er gejuichd door oa de VVD en PvdA en getreurd door CDA.
Oh ja en Wilders had toen nog wel een feestje maar was helemaal pissig maar riep dat het maar een exitpoll was en er vast nog wel andere uitslagen gingen komen.
Jullie kunnen echt wel ophouden, de exitpoll wijkt echt niet zoveel af van de werkelijke uitslag en de laatste peilingen als sommingen graag willen geloven.
Kijk naar de CU, aanvankelijk leek het er op dat zij 1 zetel zouden gaan winnen,is niet gebeurt maar die hoor je niet zeuren en roepen om een hertelling of jammeren over fraude. Alleen PVV aanhang hoor je daarover.

1
638 streek
639 michelle28
640 michelle28

De PVV Calimero's hebben nog lang nagehuild zie ik. question question

1
641 Weet geen naam

@640 Het is pathetisch. Zoveel mensen die hun zin niet krijgen en niet met een teleurstelling om kunnen gaan. Jammer voor jullie, maar de kiezer denkt er anders over dan het Volk question

0
642 Mrs. K

Hertelling is zeker nodig. 13 zetels verschil tussen de VVD en de PVV in zo'n korte tijd kan gewoon niet.

2
643 Lucien80

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
sockknitter
Waarom een bedreigde Gazaanse asielzoeker al twee jaar wacht op een verblijfsvergunning

@1Heb je het artikel wel gelezen?...

8 minuten geleden geplaatst door sockknitter

RobP
Aziatische Nederlanders ervaren net zoveel discriminatie als andere minderheden

@46 Nee, die moeten er tegen kunnen. Worden ze hard van........

19 minuten geleden geplaatst door RobP

Zie Hier
Waarom een bedreigde Gazaanse asielzoeker al twee jaar wacht op een verblijfsvergunning

Misschien omdat ze altijd indirect aanhanger zijn van Hamas!In Gaza mocht de Hamas rustig zn gang gaan!...

1 uur geleden geplaatst door Zie Hier

Moien
Drinkwaterbedrijven tegen nieuw kabinet: help met aanpak watervervuiling

Hoe zou het toch komen;https://www.nu.nl/economie/6305694/fruittelers-mogen-dit-seizoen-toch-werken-met-verboden-bestrijdingsmiddelen.html...

1 uur geleden geplaatst door Moien

LoydMorris
Aziatische Nederlanders ervaren net zoveel discriminatie als andere minderheden

@40 Inderdaad. . . Aziaten zijn, net als Surinamers, Antilianen, Noord Afrikanen, Scandinaviërs en Limburgers gewone mensen. . Maar heb je n...

4 uur geleden geplaatst door LoydMorris

Ron MVV Maastricht .
Muziekdraadje

Deep Purple - Highway Starhttps://www.youtube.com/watch?v=Wr9ie2J2690...

7 uur geleden geplaatst door Ron MVV Maastricht .

Olivia
Muziekdraadje

Tavares - Don't Take Away The Music https://www.youtube.com/watch?v=sFktT-k4G_Y...

7 uur geleden geplaatst door Olivia

Olivia
Muziekdraadje

Spargo-Just For You https://www.youtube.com/watch?v=MCpwqmrbyqQ...

7 uur geleden geplaatst door Olivia

Olivia
Muziekdraadje

Sparks - When I'm With You https://www.youtube.com/watch?v=TVTH7OsNbhs...

7 uur geleden geplaatst door Olivia

elsemiek
Offtopic

@1948 Dat lijkt me ook irritant dat ze dat eerst willen lezen , dan is de spontaniteit toch weg?...

7 uur geleden geplaatst door elsemiek

NK. App
Ullu Xxx HdRoom Service Sex成人漫畫Joseline Hernandez NudePorn Asian Massage ParlorKerala Aunty BfEnglish Blue Film Full VideoGigantic AreolasItalian Movie PornCerdas Comسكس عربي نارCul PornoHottest Asian PornstarBrazzers Full Hd Sex VideoNamigonewild SpankbangFigure XxxIndianporn BestMilfhuntersMfm VidsMasajes EróticosReese Wotherspoon NudeTiefling PornPics Of Sara JayDeepstroke HentaiClara Trinity AnalXxxx Video SaxMs Yummy PornFree Full Adult MoviesOnly Full PornMommys Young VaginaFapello-leaksMeuf Tout NuXnxx Hindi VillageMegapersonaMelhores Sites PornografiaHetai GaysBrazzers Step MomWww Xvideo Porn ComNaughty America Brother And SisterSkyla BustierreBangla X Bangla X Bangla X Bangla X Bangla XBlacked XvideosJogospornoThereallbrittfitTokar浵卡BeautifulshemalesNextdoormatesAba Addams PornTits Big PicsPornô Em PortuguêsSamantha Hoopes NudeXxx Sexy Video PhotoNerdy PawgBlack Widow XxxMother Daughter FuckHeyimbee Onlyfans LeaksMegnutt OnlyfansTaylor SheeshFree Sec ChatHollywood Ka BfGaktrizzy Gay PornSasha Beart PornRosszlaynokJackplusjill SwapIndian Fuck TubeHard XxIndiangirlspornAdult Movies FreeReal Home.ade PornIchigo AoiAsian LivecamApril Oneil PornstarSpank PublicTwerking PornographyEscort In IrelandBangla X Hd VideoAllxxxvideosXivideo HdShinsukiAsain MasturbatesJija PornIndian WexPornito.comBigcocksBang Bus VideosIndian Hindi ChudaiPorn 17Kamasutra Sex PornBig Tits Porn Video DownloadPorntube ComPiper Perri LesbianSexwithcamiXxx Hot Desi BhabhiSunny Leone SeKissing Mms PornHottranny PornFamosas PelasaBifleHot Sexy Chuda ChudiDubai Girls NudeWife Cheating MassageLissa TylerFhisvidSexo Porn AmadorWw Sex SexI Wank PornDesi Sex VBest JavBhojpuri Actress Viral Video 2021Privat Society PornFunny Porn ComicsManwha18ccFilmes Er0ticosBoku Wa Chiisana Succubus No ShimobBrazzers AdultFamily Outdoor SexNude Women ButtocksPornstars From RussiaXxxphotosWoman Pussy LickedLovelymimi NudeUsa Sex ComNx Xxx ComTeem BdsmPhoenix EacortsThe HabidshowSmoking Cigarette PornJennifer Connelly Hot SceneXnxx In NewTenten NakedTrip PornCrying In Pain AnalNuds SelfieXxnx ArabEscorting HubXxx Andia VideoHard FastsexRaj Kundra Porn MoviePorenhopCrystal PornhubAmeture Big BoobsRiley SummersJanwar Blue FilmPorn House ComGang Banged HardJessie Rogers BbcBdsmlibtaryAmateur Porn TubesAdukt ChatXhalqter