Ukraine’s General Staff confirms reclaiming Andriivka, village just south of Russian-occupied Bakhmut — Meduza (meduza.io)


Ukrainian forces have recaptured the village of Andriivka, located 10 kilometers (or six miles) south of Bakhmut, the General Staff of the Ukrainian Armed Forces announced on September 15. ...

door Feldwebell in Buitenland  ·  34 Reacties

  • 11
  • 315x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Bakhmut: de gevechten concentreren zich nog steeds ten zuiden van de stad. Klichiivka en Andriivka zijn nu in bezit vd AFU dus dit is het startpunt voor verdere vooruitgang op een topografisch gunstige locatie. Het veroveren van de hoogten boven Odrdivka zou nu de druk op de aanvoerlijnen naar Bachmut nog verder vergroten. Het oversteken van de Bachmutka kan op dit punt echter moeilijk zijn, het terrein verder naar het noorden is gunstiger, maar niet veel.

Het is duidelijk dat het strategische voordeel van de stad nihil is. Daarom biedt naar mijn mening de dreiging van flankering grotere voordelen dan de uitvoering ervan, omdat er meer Russische troepen vastzitten dan bij een terugtocht naar hun versterkte achterste linie, met lagere eigen verliezen, maar dat is niet aan mij.

0
1 Feldwebell

Er hebben zich de afgelopen tien dagen geen grote veranderingen voorgedaan in de frontlinie bij Robotyne. De AFU maakt vorderingen naar het zuiden maar het lijkt erop dat de Russen erin zijn geslaagd de voortgang enigszins en tijdelijk te vertragen door de 76e VDv-divisie naar Zaporizha te verplaatsen en aan te vallen. Het is goed mogelijk dat we weer een korte periode zullen krijgen waarin meer aandacht wordt besteed aan het slopen van de logistieke lijnen in deze sector.

Het is een ook soort pauze in de strijd om te hergroeperen na de laatste grote aanval, want we hebben nog altijd geen voertuigen voorbij de Surovikinlinie gezien, terwijl het wel de bedoeling is om de posities buiten de linie voldoende te consolideren zodat pantserondersteuning geboden kan worden bij een eventuele snelle opmars (ook naar weerszijden) áchter die linie.

De AFU weet dat de saillant langs zowel de oostelijke als de westelijke flank breder moet om hun artillerie veilig dichter bij het front te kunnen brengen zodat elke diepere opmars ondersteund kan worden. Zodra de AFU de hoogtes bij Verbove inneemt ontstaat er weer dynamiek in deze as. De plaats zelf schijnt inmiddels opgegeven door de Russen maar ligt nog altijd onder artillerievuur (tussen twee hoogtes die wél nog door de Russen gecontroleerd worden).

0
2 Feldwebell

Zwarte Zee/Krim: We hebben daar de landing op Kaap Tarchankut met de vernietiging van een S-400 systeem een paar weken geleden, de inname van de booreilanden afgelopen week, de drone-raketaanval op Sebastopol waar een landingsschip en een onderzeeër voor de rest vd oorlog niet meer meedoen, en gisteren de vernietiging van nog een S-400 systeem nabij Yevpatoria plus een radarstation van 1,2 miljard en de zeedrone-aanval op 2 korvetten, waarvan er tenminste één beschadigd raakte, betekent voor de Russen het geleidelijke verlies van controle over de noord-westelijke Zwarte Zee en daarmee over de zeeroutes naar de Oekrainse havens , tegelijkertijd neemt de dreiging van AFU operaties op de west-kust van de Krim toe.


Dit gaat hoogstwaarschijnlijk leiden tot de verplaatsing van feitelijk dringend noodzakelijke fronteenheden richting kustbescherming. Bovendien opent de vernietiging van het belangrijke Sam-complex extra vliegroutes voor drone en raketaanvallen.


De Krim gaat een hete herfst en barre winter tegemoet. Drinkwater moest al geimporteert worden, komt bij dat wanneer je een niet dekkend luchtdoelafweersysteem bezit, je binnen de kortste keren zonder stroom staat, je infra gaat er namelijk aan.


Ik wens de Russen verder een prettige vakantie op de Krim

0
3 Feldwebell

Dus Bakhmut is toch overgenomen
door de Russen.
Waarom heb je dat niet
eerder vermeld, Feldwebell?

10
4 Weetal

https://www.freiewelt.net/nachricht/selenskij-truppen-feiern-heldenhafte-befreiung-von-andriivka-10094308
Bericht uit Freie Welt, het lijfblad van de AfD.
Oekraine heeft een dorp bevrijd, maar ondertussen houdt Rusland zich met belangrijkere dingen bezig, zoals het beschieten van grotere plaatsen.

0
5 sockknitter

@5
Tja.
Feldwebelletje wordt ongesteld als
Oekraine een dorpje in neemt met 22 personen.

9
6 Weetal

@6
Vervolg.
Inclusief 3 geiten, een hond en een cavia.

10
7 Weetal

@7
74 mensen zijn 74 mensen. Fijn, dat die bevrijd zijn.
Elk mens is er één.
"»Russische Artillerie beschoss über 100 Siedlungen in den Gebieten Charkiw, Luhansk, Donezk, Saporischschja und Cherson.«
Oder auch: »Russische Streitkräfte führen Offensivaktionen in den Regionen Donezk und Luhansk durch.« "

0
8 sockknitter

@7
Dus Klichiivka is met behulp van 22 personen, 3 geiten, een hond en een cavia heroverd? De Russen stelden al niet veel voor maar dat is natuurlijk knap.

1
9 Feldwebell

@9
Klopt.
Daarom hebben de Russen Bakhmut kunnen innemen,
Dat was belangrijker dan een boerderijtje.

8
10 Weetal

@9
Maar Oekraine dacht: Hé, een boerdrij.
Die kunnen we toch wel overnemen met
tanks, raketten en clusterbommen.

9
11 Weetal

@11
boerderij

8
12 Weetal

Meduza is fake.
Next!

8
13 Malinois

* Verwijderd door de redactie *

14 Prikkebeen

@14
Vragen om bewijs is zo.....(vul maar in).
Het is allemaal achterhaalde shit. Het gaat er tegenwoordig om welke mening je hebt. Of het gevoel wat het bij je losmaakt. Sluit ´Meduza´ aan bij mijn gedachten ja of nee?
Bewijs? Wat is bewijs? Voor de ene is het iets waardevols maar een ander kan het net zo goed negeren. Ook al is het zogenaamd onomstotelijk.
-Welkom in het nieuwe tijdperk.-

8
15 Malinois

@13
Klopt, alle nieuwssites schrijven er over, dus het moet wel fake news zijn.

2
16 sockknitter

* Verwijderd door de redactie *

17 Prikkebeen

@15
De moderne zichzelf respecterende vatnik die verkrachtingen, moord, vernietiging en deportaties helemaal bon-ton vindt in zijn nieuwe tijdperk.

1
18 Feldwebell

@16
Precies, jij snapt het. Als alle mediakanalen hetzelfde uitkramen, dan weet je dat het fake/gekopieerde shit is uit 1 bron. Iedereen weet dat een verhaal veel meer bronnen kan hebben. Maar die mag je dan niet horen, anders hadden ze het wel laten weten.

5
19 Malinois

@18

Het ergste is nog dat de wereld er vol mee zit.

5
20 Malinois

@20
Welnee, jullie gaan eraan vroeg of laat.

1
21 Feldwebell

@20
En alweer een brandje. Ongeveer nr 20 vandaag. Wat is dat toch daar bij jullie?

1
22 Feldwebell

@14
Excuus, ik deed een beetje lullig in @15 .
Maar het woord ´bewijs´ heeft schijnbaar alleen nog maar waarde in de rechtszaal. Al kun je daar ook best iets over zeggen.
Maar vragen om bewijs is vragen om nog meer vragen.
Neem de mondkapjes. Straks komt de overheid weer dat we ze moeten dragen. Ik zeg bijv. dat ik dat niet doe omdat ze toch niet werken en soms zelfs schadelijk kunnen zijn. Kom jij aanzetten met dat je daar bewijs voor wilt hebben. Ik geef je dat (de documentatie, onderzoeken, data, de hele rataplan). Allemaal wetenschappelijk onderbouwt en gerespecteerd.
Maar jij komt met ´bewijs´ dat ze wel werken. Andere wetenschappers, andere onderzoeken/vraagstukken, enz....
Wat is dan het bewijs over de mondkapjes?

Meduza is iets in een geheel waar duizenden in rondhangen. De ene ziet dit, de andere weer dat. Wat is waar? Wat zijn feiten? Wie levert bewijs?
Daarom schreef ik in @15 dat het meer om je mening gaat dan om bewijs te kunnen leveren. Bewijs.....voor wie? Voor welke kant?

P.s.
Wat me nog wel even opviel is dat Meduza zich voorstelt als site ´We´re here to guide you through whatever happens in Russia -SUPPORT OUR WORK- en dat de artikelen bijna alleen maar over Oekraïne gaan.

5
23 Malinois

@22
Een brandje.
Vraag je eens af wat er nog overblijft van dat land wat jij steunt richting de afgrond. Moet ik foto´s plaatsen van Oekraïne of heb je er al een aardig beeld van?

4
24 Malinois

@23
Wat een geouwehoer. Meduza is gewoon Russische media bestaand uit gerenommeerde Russische onderzoeksjournalisten met nog altijd een behoorlijk netwerk die nu hun leven niet meer veilig zijn in eigen land. Bovendien strookt het, in tegenstelling tot de Russische staatsmedia, wél met de werkelijkheid.

2
25 Feldwebell

@24
Gaat allemaal weer opgebouwd worden van onze centen. Komt goed. Hou jij je nou maar aan dat land van roest, wodka en weeshuizen.

1
26 Feldwebell

@24 nog niet zo lang geleden, hadden al die mensen die hun mond, normaal vol hebben over soevereiniteit, de lijfspreuk van Peter R de Vries de hunne gemaakt;
“On banded knee is no way to be free”, misschien moet je daar nog eens aan denken als je hier je dagelijkse ziekelijke opmerkingen maakt.

2
27 Moien

@1 Bedankt weer voor de updates 👍

1
28 Tussenderegels

@28
Graag gedaan

1
29 Feldwebell

@26
´Gaat allemaal weer opgebouwd worden van onze centen. Komt goed.´

Ik snap ineens dat hele BBB verhaal een stuk better (in het Nederlands; beter). Nee, niet die politieke partij maar het plan achter Agenda 2030. Zeg maar ´The Great Reset´ met het vervolg dat we alles weer opnieuw moeten gaan opbouwen maar dan beter (Build Back Beter) (geintje; moet Better zijn).

Volgens mij snap jij er geen reet van met je ´Komt goed.´.
Volgens mij zie je het niet eens.
Onze landen gaan kapot maar we sturen miljarden aan gelden en oorlogsmaterieel naar een conflict wat we beter niet hadden moeten starten.
-Ik ga er even vanuit dat dit conflict, zoals altijd, opgelost gaat worden aan de onderhandelingstafel (maar het kan ook nucleair worden)-
Als er dan vrede komt, i.d.d., dan moet dat land weer opgebouwd gaan worden. Die rekening komt ook ons toe.

Sla mij maar lek. Wij leveren geld en wapens om dat land kapot te maken (geld wat we eigenlijk nodig hebben voor ons eigen bevolking) en ooit komt er een moment dat ze wel moeten gaan praten (waarom niet meteen?). Hopelijk komt er ooit vrede en dan kunnen we weer de mars trekken om dat land weer op te bouwen. Hey, BBB, Build Back Better.

Wie heeft het door dat wij als burgers 2X genaaid worden en alleen maar steviger aan de ketting gelegd worden?
Het is f/cking een schande dat we vanuit onze overheid/media niks te weten krijgen welke spelletjes de grote pionnen (Vanguard, Black Rock, pfffffffff) in deze wereld spelen over onze ruggen. En wij maar betalen. Excuus, werken als slaven om alles op te hoesten.
Denk na; Wij schieten een land kapot (daar zit een prijskaartje aan) en willen het daarna weer opbouwen (daar zit ook een prijskaartje aan).
Wie wordt rijker en wie wordt armer?
Wij zeuren over al die doden en anderen zien hun saldo met de minuut stijgen.
BBB, het hele Westen doet er aan mee maar we graven ons eigen graf.

5
30 Malinois

@30
Soms is een genocidale dictator met een megalomane koortsdroom, gewoon een genocidale dictator met een megalomane koortsdroom.
Zoals in dit geval genocidePoetin een genocidale dictator met een megalomane koortsdroom is. Een niets ontziende oorlogsmisdadiger die het niets hoeveel doden het kost om zijn droom te verwezenlijken, noch hoeveel leefgebieden hij daarvoor moet vernietigen.

En ja..., dan zijn er aan de andere kant ook bedrijven en oligarchen die er smerig veel geld aan verdienen, maar onder EN boven de streep, is er slechts 1 clubje verantwoordelijk voor alle doden, gewonden en vernietigen van goederen/woningen/steden/dorpen, en dat is het genocidale clubje in het Kremlin die deze veroveringsgenocide begonnen zijn en weigeren haar te beëindigen.

1
31 Immanuel

@30 Als je het cynisch bekijkt (enkel financieel): Ik ben ervan overtuigd dat dit de goedkoopste oplossing is om Poetin af te stoppen. Poetin stopt namelijk niet zelf met zijn veroveringsdwang.

1
32 Tussenderegels

Ben wel benieuwd naar Oekraïns beeldmateriaal van de verovering.

4
33 Seconda

".....wat we beter niet hadden moeten starten."

"WE"??????????
Het is nog steeds Poetin die de oorlog gestart is hoor..

1
34 GreyB

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
wildersfan
Jaimie Vaes: ‘Ik ben niet vies van een prikje hier en daar’

@7 Inderdaad. ...

1 minuut geleden geplaatst door wildersfan

Wedergeboren
Leon Verdonschot: 'Wilders, je bent een vriend van Orbán óf van de Joden'

@152       "blijf jij maar lekker de tokkie uithangen, zo ben je waarschijnlijk opgevoed" Ik heb dat aan mijzelf gevraagd, en we ...

2 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Rooibos
Poetin: "We vermoorden een groot aantal Britten en Fransen in Oekraïne" ! - Dissident.one

@149 Moet jij zeggen. Ik heb nog nooit iets gemeld. weet niet eens hoe dat moet. Dat doet alleen jij Prickie !Das een links trekkie, men...

3 minuten geleden geplaatst door Rooibos

JackKropotkin
Leon Verdonschot: 'Wilders, je bent een vriend van Orbán óf van de Joden'

@150 Eigenlijk wel wat @151 schrijft en volgens mij is Kuhr via het “uitkomen” joods geworden, dus niet via geboorte. Tegenwoordig wordt het...

6 minuten geleden geplaatst door JackKropotkin

Wedergeboren
Poetin: "We vermoorden een groot aantal Britten en Fransen in Oekraïne" ! - Dissident.one

@145 "moet je weer iets melden...." Zegt het alter ago van troll Pickwick ... ...

9 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Weetal
Ford meldt dat het een megaverlies van 5 miljard dollar verwacht voor de divisie voor elektrische voertuigen - Dissident.one

Ik wil helemaal geen e-voertuig.Geen fietsen,geen auto's....

9 minuten geleden geplaatst door Weetal

Wedergeboren
Poetin: "We vermoorden een groot aantal Britten en Fransen in Oekraïne" ! - Dissident.one

@142 "dat de Russen chemische wapens hebben gebruikt" Ach, jij wilt misschien beweren dat dat niet zo is? Wat zei je ook alweer m...

11 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

21st Century Guy
Briefje van Jan - aan Ahmed Aboutaleb - Buttkicken.nl

Nou moet ik zeggen dat het soms ook verwarrend kan werken , als iemand (J)(j)oods zegt weet je niet of de afstamming of religie bedoeld wordt, j...

11 minuten geleden geplaatst door 21st Century Guy

Rooibos
unser-mitteleuropa.com

Leuk dat de Russen deze westerse prutzooi tentoonstellen. En als iedereen ze gezien heeft over een paar jaar, kunnen ze de staalovens in voor r...

13 minuten geleden geplaatst door Rooibos

duurendaal
Poetin: "We vermoorden een groot aantal Britten en Fransen in Oekraïne" ! - Dissident.one

Als er in Oekraïne grote aantallen Britse en Franse soldaten sneuvelden, zouden in beide landen begraafplaatsen opvallend uitgebreid worden. O...

15 minuten geleden geplaatst door duurendaal

NK. App
2 Guyd 1 HorseLesbians Tit SuckingBiggest Titties In PornXhampstetLos Mejores PornGrupps De PutariaAlien X VideosSleeping FuckAbella Dangers AssPorn GallrryKarrissa KaneXxx PhatoExhibitionist WomenSweet Southern FeetLily RossePorn Amateur WivesAnal MigetMomxxxpornMoriah Mills SexyGdp 404Kay Lovely NudeKatrina Law NudeCoercion Sex VideoPorn ChestBoobs Press In BraMacho Gay PornDaughter Daddy PornPuerto Rican Lexi PornWww Porn Free ComReddit SexstoriesWww.motherlessAnime SexLisa SparxHondura PornXnxx LSexy Boobs CartoonHostel FuckPeta Jensen LactatingTelegram PornografiaAtt MstIndi PornhubNastya Nass Onlyfans LeakAva Black PornPornhubjapanViolet Valentina PornNoodlemagqzine1980's PornXxxgonzoTinkerbell PornJewelz Blu PornShgmediaBangla Blue Film DekhboTeal Amateur PornTorrent DownloaderCuckyEsperanza GomesTarzan X Full VideoJulz Gotti PornBlack Tube Dress StripteaseNude BlondedBhabhi Romance XnxxSexy Breast KissBig Blk PornLesbian French KissPorn_star_porn TwitterTwitter PorniVillage Bhabi SexTeensloveblackcocksDesi Bhabi Porn HdFather Son NudePornoturkPhut Hon Dance PornOrgasmic ShakeMale Clebrity NudesNaked Pictures Jennifer AnistonCheating Wife XnxxDaisy Stone PovTelugu Xxx SexyMyvidstserSpiderwoman PornSofia XxxxJulianna Vega BbcFree PorniForum PornLatinapornAmateurbikiniHardfuck TeensAmatuer Cream PiesBrazzerrNaked 18 Year OldsIn Car PornRkpkDomestic DisciplineMia MilkovaFrancety NudesPorn SerachIsia LoveGoldie Babyالینا لوپزHot Milf Fuck2 MilfsBelle.delphine Of LeakedWatar SexFree Xxx PocsFaking VidioDancing Besr Partyمانجا هنتاي.Video Pornographique AmateurMature NakedDoggystyle AsianXnxx BbcBellringer PornPorn PenetratedSexy Man SexSimran Sex PadamAmanda Sefried NudeLilith's ThroneVideos De Sexo ReaisIzumi__liIndian Bhabi XxxxGirl Fucks GuySon Fucks MomMommy Suck Me OffSavannah BondsGirl Using VibratorNaomi Swann BlackedVivian Taylor CreampiePornbeuretteسكس جونيHindi Full SexSex Murder VideoAkari MitaniSexy KavitaElsa Jean Blacked ComForced ThroatpieNew Pron ClipsDadcrush CreampieDress Up Porn GamesBokep LengkapVidéo Porno GratuitVoir ZnimeList Crawler HouatonThelugusexLemon_nataDesi Nurse SexFapbarVer Mangas PornoNew PornstarFuckng PhotosPorn Tube X