Ukraine counteroffensive: ‘I’m ready to die . . . 90% of the guys here will die too’ (12ft.io)


Careless of life, drained of fear, intimate with killing and death: the blank-eyed soldiers of the elite “storm” units in the vanguard of Ukraine’s counteroffensive have a very different battlefield prognosis from that of their generals and political leadership following the breach o ...

door Seconda in Buitenland  ·  24 Reacties

  • 11
  • 236x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

The Times schrijft over de grote verliezen van de AFU aan het zuidfront. Het artikel is getiteld "Oekraïne's tegenoffensief: "Ik ben klaar om te sterven. 90% van de jongens hier zullen ook sterven."

In het materiaal zei het leger van de AFU dat de eenheid, verlaten om “het tij aan het front te keren”, al 75% van zijn samenstelling heeft verloren.

Oekraïense elitetroepen onthullen de verschrikkelijke prijs die zij betalen om tijdens het zomerse tegenoffensief de Russische linies te doorbreken.

“Volgens artsen van verschillende militaire eenheden wordt het dodental in vier cijfers gemeten. Oekraïense soldaten vragen zich af “wat is de prijs” van dergelijke operaties, gezien het resultaat in de vorm van kleine dorpen die tot de grond toe worden verwoest.

“Als ik mensen in binnen- of buitenland op banken hoor zitten en zeggen: ‘Oh, het Oekraïense leger heeft Bradleys en Leopards, nu zullen ze de Russen laten zien wat wat is’, klem ik mijn hoofd in mijn handen. Ik zou graag willen dat ze hierheen kunnen komen en de realiteit van onze strijd kunnen zien”, zei de Oekraïense strijder tegen verslaggevers.


* T.me/DDgeopolitics

7
1 Seconda

“I am ready to die, only because I have to be.”
En dat alleen omdat een genocidale oorlogsmisdadiger in het Kremlin zo nodig het buurland binnen moest vallen in een hopeloze poging z'n megalomane tsarendroom te realiseren en zijn "groot-Russische droom" te realiseren!

5
2 Immanuel

@1
Ik weet niet waar je die stompzinnigrechtsegenocidePoetinleugenpropaganda van je opgedoken hebt, maar dat is niet wat er in het bronartikel staat:
"Careless of life, drained of fear, intimate with killing and death: the blank-eyed soldiers of the elite “storm” units in the vanguard of Ukraine’s counteroffensive have a very different battlefield prognosis from that of their generals and political leadership following the breach of Russia’s first line of defence at Robotyne.

“To fight and stay effective in this place you have to run after death, not let death run after you,” said “Boyets”, a 23-year-old storm group member from the Skala Battalion, a special tasks unit fighting on the main axis of attack south of Robotyne. “I am ready to die, only because I have to be.”

These were not the death-or-glory remarks of a soldierly narcissist: death is a daily companion to the assault troops.

4
3 Immanuel

@2 : je zou ook gewoon even kunnen vragen of er wat is mis gegaan, wellicht.

Bij mijn weten is the times niet 'stompzinnigrechtsmetnogveelmeerletters'

8
4 Seconda

Toegankelijkheidslinks
Doorgaan naar artikel
Maandag 4 september 2023
OORLOG IN OEKRAÏNE
Tegenoffensief Oekraïne: ‘Ik ben klaar om te sterven. . . 90% van de jongens hier zullen ook sterven’
Oekraïense elitetroepen vertellen Anthony Loyd welke verschrikkelijke prijs ze betalen om tijdens het zomerse tegenoffensief door de Russische linies te breken
Commandanten van enkele Oekraïense stormgroepbataljons tijdens een briefing om aanvallen op de Russische linies te plannen terwijl het tegenoffensief dat in juni begon zich voortsleept
Commandanten van enkele Oekraïense stormgroepbataljons tijdens een briefing om aanvallen op de Russische linies te plannen terwijl het tegenoffensief dat in juni begon zich voortsleept
Antonius Loyd
, Zuidoost-Oekraïne
Dinsdag 5 september 2023, 12.01 uur BST, The Times

Onzorgvuldig in het leven, ontdaan van angst, intiem met moord en dood: de blanco ogende soldaten van de elite ‘storm’-eenheden in de voorhoede van het tegenoffensief van Oekraïne hebben een heel andere prognose op het slagveld dan die van hun generaals en politieke leiders na de inbreuk op het Oekraïense tegenoffensief. De eerste verdedigingslinie van Rusland bij Robotyne.

“Om te vechten en effectief te blijven op deze plek moet je achter de dood aan rennen, en de dood niet achter je aan laten rennen”, zei “Boyets”, een 23-jarig lid van de stormgroep van het Skala Battalion, een eenheid voor speciale taken die vecht op de hoofdaanvalsas ten zuiden van Robotyne. “Ik ben bereid om te sterven, alleen omdat het moet.”

Dit waren niet de dood-of-glorie-opmerkingen van een soldaat-narcist: de dood is een dagelijkse metgezel van de aanvalstroepen. De eenheid van Boyets is door het aantal slachtoffers al teruggebracht tot 25 procent van zijn oorspronkelijke sterkte sinds hij in juli meedeed aan tegenoffensieve operaties rond de as richting Robotyne, en de levensverwachting van stormeenheden is de kortste aan het front.

‘Negentig procent van de jongens hier zal ook sterven’, voegde de jonge jager er nuchter aan toe, terwijl hij om zich heen keek naar zijn kameraden terwijl de stormtroepen van het Skala-bataljon wachtten op orders voor een nieuwe nachtelijke aanval op zondag. "We weten dat. Zeker, we hebben de eerste linie van de Russen doorbroken, maar het is een hel. Wat een kosten.”

In de tien dagen sinds Oekraïense stormtroepen er voor het eerst in slaagden het verwoeste schoolgebouw van Robotyne binnen te dringen – een kleine nederzetting die zich uitstrekt over de eerste van drie Russische verdedigingslinies en die twaalf kilometer ten zuiden ligt van het oorspronkelijke startpunt van het Oekraïense tegenoffensief begin juni – werd de verovering van het dorp is door Oekraïense commandanten en Amerikaanse functionarissen aangekondigd als een mijlpaal in de strategische verschuiving in een tegenoffensief dat werd achtervolgd door enorme verliezen, tekortkomingen in de uitrusting en bittere geschillen over planning en timing.
Advertentie

Zondag zei brigadegeneraal Oleksandr Tarnavskiy, de hoogste algemene bevelvoerende operatie van Oekraïne in het zuiden van het land, in een interview met The Observer dat hij geloofde dat de Russen 60 procent van hun middelen hadden besteed aan hun primaire verdedigingspositie rond Robotyne. De beperkte tijd vóór de komst van de Oktoberregens zou de volgende fase van het Oekraïense tegenoffensief richting de kust van de Zee van Azov, 90 kilometer naar het zuiden, soepeler kunnen verlopen dan de eerste. Het was een optimistische klap op een dag die later het ontslag omvatte van Oleksii Reznikov, de Oekraïense minister van Defensie, wiens ministerie was ondergedompeld in een zee van beschuldigingen van corruptie.

Toch praten de Oekraïense soldaten in de voorhoede van dit offensief in verschillende termen over de strijd rond Robotyne en daarbuiten, waarbij ze niveaus van leerstellige verwarring, uitputtende oorlogsvoering en massale slachtoffers beschrijven die de Oekraïense gepantserde eenheden hebben uitgeput waarop de hoop eerst was gevestigd om de vooruitgang te versnellen. van het drie maanden durende tegenoffensief.
De Oekraïense vlag wappert boven de ruïnes van Robotyne
De Oekraïense vlag wappert boven de ruïnes van Robotyne
TELEGRAM VALERII ZALUZHNYI/VIA REUTERS

De aanvankelijke hoop dat de operatie zou kunnen worden uitgevoerd door Leopard-tanks en Bradley-gevechtsvoertuigen en tegen het einde van de zomer een beslissende impact zou hebben, lijkt nu ijdel.

In plaats daarvan is het verloop van de campagne overgeplaatst naar het rijk van mannen die op de been zijn, de stormgroepen zoals die van het Skala-bataljon, die onder dekking van de duisternis door mijnenvelden infiltreren en wanhopige gevechten van dichtbij voeren om 's nachts Russische loopgraven vrij te maken. voordat gepantserde voertuigen naar voren kunnen worden gebracht.
Gesponsord

“Bradleys en Leopards zijn geweldig totdat ze een mijn raken en niet meer kunnen bewegen en worden gesmoord door Russische artillerie,” zei Boyets, wiens eenheid zich bij het tegenoffensief voegde nadat Oekraïense gemechaniseerde eenheden herhaaldelijk vastzaten in mijnenvelden langs het Robotyne-front. “Echt, onze grote les van de zomer is dat we meestal 's nachts aanvallen, alleen gedragen door onze eigen benen. De pantservoertuigen komen later.”

Het succes van deze zeer toegewijde aanvalstroepen kan de sleutel zijn tot verdere doorbraken van de Russische linies, maar het zijn ook noodzakelijke gevechten die ervoor zorgen dat Oekraïne vóór de herfst slechts een minieme doorbraak in de Russische linies zal hebben gerealiseerd. De grote verwachtingen die oorspronkelijk op Groot-Brittannië waren gevestigd

6
5 Seconda

De grote hoop die oorspronkelijk was gevestigd op de met het Westen uitgeruste gepantserde formaties van Oekraïne, zoals de 47e Gemechaniseerde Brigade, is in het licht van de realiteit verbrokkeld.
Een Bradley-gevechtsvoertuig van de 47e Brigade
Een Bradley-gevechtsvoertuig van de 47e Brigade
SERHII NUZHNENKO/RFE/RIREUTERS

De 47e Brigade, getraind in Duitsland en uitgerust met Bradley-pantserwagens en Leopard-tanks, werd al vóór het offensief begon door de Oekraïense en westerse media geprezen, ondanks het feit dat zij de luchtsteun ontbeerde die cruciaal is voor de oorlogsdoctrine van de NAVO.

Nauwelijks had de 47e Brigade begin juni de hoofdaanval op het zuidfront geleid, of ze leed zware verliezen. Zonder luchtsteun en met beperkte mogelijkheden om mijnen op te ruimen, ontdekte de brigade dat haar gepantserde voertuigen regelmatig werden geïmmobiliseerd in Russische mijnenvelden en vervolgens werden bestookt met artillerie.
Advertentie

Vorige week werden de commandant en plaatsvervangend commandant uit hun functie ontheven en vervangen, een maand nadat de meest spraakmakende senior onderofficier van de eenheid, sergeant-majoor Valerii Markus, vertrok nadat hij kritiek had geuit op de ‘incompetentie’ van hoge officieren.

Ondertussen, in de 15 weken die de 47e Brigade nodig had om 13 kilometer op te rukken om Robotyne in te nemen, zeggen medici van de brigade dat het aantal slachtoffers van de eenheid vier cijfers bedraagt.

De gevechten zijn zo hevig geweest dat in sommige gevallen de eigen numerieke kracht van teams van medici van het 47e werd teruggebracht tot 50 procent vanwege de slachtoffers tijdens missies om gewonden op te vangen aan het Robotyne-front, ondanks het gebruik van door de VS gemaakt M-113-pantserpersoneel. vervoerders om de gewonden te evacueren.
President Poetin ontmoet maandag president Erdogan van Turkije in de Russische badplaats Sotsji aan de Zwarte Zee, waar Erdogan hoopte de graanovereenkomst met Oekraïne nieuw leven in te blazen
President Poetin ontmoet maandag president Erdogan van Turkije in de Russische badplaats Sotsji aan de Zwarte Zee, waar Erdogan hoopte de graanovereenkomst met Oekraïne nieuw leven in te blazen
MURAT CETINMUHURDAR/REUTERS

Een team dat door The Times werd geïnterviewd, zei dat twee van hun M-113's waren vernietigd tijdens missies in de buurt van Robotyne en dat het aantal gewonden dat ze op één expeditie moesten brengen soms de capaciteiten van de gepantserde voertuigen te boven ging.

“Technisch gezien kun je vier gewonden vervoeren in een M-113”, zei Taras, een arts die leiding gaf aan een van de medische eenheden van de 47e Brigade. “Op een dag in juli stapelden we 24 gewonden in en op één voertuig. Die julidagen waren de ergste. We stapelden alleen maar slachtoffers op.”

Met grote ogen en trillende ledematen terwijl hij de dagelijkse missies beschreef om slachtoffers te evacueren, ging Taras verder met het beschrijven van het aanhoudende Russische bombardement op Robotyne, dagen na de verovering ervan. De intensiteit van het vuur op het verwoeste dorp is zo hevig dat Oekraïense troepen zich er in de donkere uren alleen in gepantserde voertuigen doorheen kunnen verplaatsen. Zelfs dat is geen garantie voor de veiligheid.

“Zes nachten geleden kregen we een missie om de doden en gewonden uit een Bradley te halen die daar was getroffen door een soort nieuwe Russische granaat,” zei Taras in een verslag van tuimelende woorden en trauma. 'Ik ben te voet zo dichtbij gekomen als ik kon en heb de Bradley-commandant eruit gehaald. Hij had zijn been verloren, maar de vlam had het dichtgeschroeid, zodat hij niet veel bloedde.
Advertentie

“We konden de schutter er niet uit krijgen omdat zijn lichaam verstrikt zat in de vernielde koepel. Het hoofd van de chauffeur werd eraf geschoten en we dachten dat we zijn lichaam terug konden krijgen, maar toen begonnen de beschietingen en moesten we hem daar achterlaten. Te midden van dit alles draaide de motor van de Bradley nog steeds. Scènes als deze zijn zo regelmatig in ons leven dat ik denk dat we het vermogen om bang te zijn verloren hebben.”
Een vrouw in Robotyne omhelst een van de strijders van de 47e
Een vrouw in Robotyne omhelst een van de strijders van de 47e
47E GEMECHANISEERDE BRIGADE/REUTERS

Hoewel angst en afschuw door de herhaling aan het zuidelijk front van Oekraïne zijn afgevlakt, hebben de soldaten die daar vechten nog steeds voldoende emotionele terughoudendheid om minachting te uiten voor degenen in Oekraïne en daarbuiten die geloofden dat een snelle verspreiding van westerse oorlogsmachines snelle resultaten in een oorlog zou opleveren. waar weinigen aan het front een einde aan zien komen.

“Als ik mensen hoor die thuis of ver weg op hun bank zitten en zeggen: ‘O, het Oekraïense leger heeft nu Bradleys en Leopards, ze zullen de Russen laten zien wat wat is’, dan klem ik mijn hoofd in mijn handen”, zei hij. Boyets klonk plotseling uitgeput toen hij opstond om zijn bevelen voor de nachtelijke aanval in ontvangst te nemen. ‘En ik zou alleen maar willen dat ze hierheen konden komen en de realiteit van onze strijd konden zien.’

5
6 Seconda

@3 :

Speciaal voor jou


Als ik mensen hoor die thuis of ver weg op hun bank zitten en zeggen: ‘O, het Oekraïense leger heeft nu Bradleys en Leopards, ze zullen de Russen laten zien wat wat is’, dan klem ik mijn hoofd in mijn handen”, zei hij. Boyets klonk plotseling uitgeput toen hij opstond om zijn bevelen voor de nachtelijke aanval in ontvangst te nemen. ‘En ik zou alleen maar willen dat ze hierheen konden komen en de realiteit van onze strijd konden zien.’

5
7 Seconda

@4
"Bij mijn weten is the times niet 'stompzinnigrechtsmetnogveelmeerletters'"

Jouw tekst uit @1 komt op vrijwel geen enkel punt overeen met het artikel, ook niet met de lange versie die je @5 gedeeld hebt.
En precies daarom vraag ik waar je je stompzinnigrechtsegenocideLeugenpropagandagezwatel uit @1 vandaan haalt.

3
8 Immanuel

@6 @7
En waar in je artikel staat dat?
Niet in je bron artikel in ieder geval.
Heb je een directe link naar je werkelijke bronartikel?

1
9 Immanuel

@9 : noh, doe ik al die moeite om het voor je te vertalen.

https://www.thetimes.co.uk/article/ukraine-counteroffensive-i-m-ready-to-die-90-of-the-guys-here-will-die-too-76jvs3kwj

Dan mag je je beschuldigen van liegen weer intrekken en excuus maken aan zowel the times als DDgeopolitics.

Zou je dan weer zoveel letters gebruiken?

5
10 Seconda

@10
Lol... slim hoor, een link naar een betaalartikel zodat het voor "niet leden" van the Times (mij dus) niet te lezen is en dus niet te controleren of het in dit artikel dan wel staat😋
Dat het niet in je bron artikel staat hoewel je dat wel pretendeert is wat dat betreft niet echt een betrouwbaar signaal.

3
11 Immanuel

@11 :
Probeer het eens in een incognito/prive scherm.... Verder hoef ik.je handje niet vast te houden, toch?!

5
12 Seconda

'Ik ben klaar om te sterven. . . 90% van de jongens hier zullen ook sterven'

Ik vraag me dan meteen af; Waarom? Waarom wil je sterven voor iets waarvoor niemand hoeft te sterven?
Maar goed, het begint nu echt sneu te worden. Oekraïne heeft ook nog eens contracten getekend met een macht die Zelensky beveelt om door te gaan tot de 100%. Jongeren en ouderen worden gewoon van straat geplukt om te dienen. Wat een farce. Die mensen weten helemaal niks van ´oorlogje spelen´ en dienen alleen voor kanonvoer.
Beide kampen geven geen officiële cijfers vrij maar anders dan in de media wordt beweert, worden de cijfers door specialisten geschat op 450.000 dode Oekies en 50.000 Russen.

-Mijn dagelijks leven gaat gewoon door maar als die cijfers kloppen, dan is dit toch krankzinnig? De Oekies kunnen straks geen soldaat meer vinden en dan?
Onbegrijpelijk dat niemand (Orban probeert wel wat) aan de noodrem trekt en inzet op onderhandelingen. Waar is dat gevoel vanuit de EU/NAVO om de vrede te bewaren?-

6
13 Malinois

@12
Want incognito ben ik plotseling wel geabonneerd op The Times denk je?
Je wordt met iedere post minder geloofwaardig 😋

2
14 Immanuel

@13
U leeft niet in een oorlogsland.
50.000 dode Russen? De Russen zoeken hun kanonnenvoer al in andere landen.

2
15 sockknitter

@13
" Waarom? "

Omdat de een of andere genocidale gek het voornemen probeert uit te voeren om hun volk uit te roeien en hun land te bezetten, DAAROM!
En wie dat niet snapt, is zelf geen knip voor de neus waard!

"Oekraïne heeft ook nog eens contracten getekend met een macht die Zelensky beveelt om door te gaan"
"anders dan in de media wordt beweert, worden de cijfers door specialisten geschat op 450.000 dode Oekies en 50.000 Russen."

" inzet op onderhandelingen."

Hoeveel verdragen moet genocidePoetin nog aan z'n laars lappen, hoeveel landen moet hij nog invallen en (deels) annexeren, hoeveel leugens moet genocidePoetin je nog verkopen voordat het tot je doordringt dat er met genocidale oorlogsmisdadigers niet te onderhandelen valt omdat ze notoir onbetrouwbaar zijn?!
Je bent daar stompzinnigrechtsegenocidePoetinleugenpropaganda aan het zwatelen.

2
16 Immanuel

@14 : nou even serieus, dacht je nu werkelijk dat ik 5 en 6 verzonnen zou hebben speciaal om jouw een bullshit verhaal op de mouw te spelden, whahahaha, zo stom ben je niet, dat geloof ik niet .

Nee, je doorzichtige poging om twijfel over de herkomst of de inhoud van het artikel te zaaien is ontstaan uit cognitieve dissonantie omdat je gewoon niet kunt accepteren dat 'the times' eens de waarheid publiceert.

Jammer joh, gefaald want het is zeer eenvoudig om de inhoud te controleren.

Nogmaals; je zou eens een incognito pagina kunnen proberen fyi: dat werkte hier perfect en zo heb ik 5 en 6 kunnen produceren.

Nou toch nog maar even bij het handje want je doet alsof je nogal dommig bent;

Kijk eens naar de link van het Bron artikel.
Of typ eens 'read without paywall'

Dan nog even zoeken op de titel in het Engels, nou dan moet het wel lukken toch??!

Tschuss!

5
17 Seconda

Stond bij mij nog open in het incognito venster, hier de Engelse tekst:

Accessibility Links
Skip to content
Monday September 4 2023
WAR IN UKRAINE
Ukraine counteroffensive: ‘I’m ready to die . . . 90% of the guys here will die too’
Elite Ukrainian troops tell Anthony Loyd the terrible price they are paying to break through Russian lines during the summer counteroffensive
Commanders of some of Ukraine’s storm group battalions at a briefing to plan assaults on Russian lines as the counteroffensive that began in June drags on
Commanders of some of Ukraine’s storm group battalions at a briefing to plan assaults on Russian lines as the counteroffensive that began in June drags on
Anthony Loyd
, Southeastern Ukraine
Tuesday September 05 2023, 12.01am BST, The Times

Careless of life, drained of fear, intimate with killing and death: the blank-eyed soldiers of the elite “storm” units in the vanguard of Ukraine’s counteroffensive have a very different battlefield prognosis from that of their generals and political leadership following the breach of Russia’s first line of defence at Robotyne.

“To fight and stay effective in this place you have to run after death, not let death run after you,” said “Boyets”, a 23-year-old storm group member from the Skala Battalion, a special tasks unit fighting on the main axis of attack south of Robotyne. “I am ready to die, only because I have to be.”

These were not the death-or-glory remarks of a soldierly narcissist: death is a daily companion to the assault troops. Boyets’s unit has already been reduced by casualties to 25 per cent of its original strength since joining counteroffensive operations around the axis towards Robotyne in July, and the life expectancy of storm units is the shortest on the front.

“Ninety per cent of the guys here will die too,” added the young fighter matter-of-factly, looking around his comrades as the Skala battalion’s storm troops waited to receive orders for another night attack on Sunday. “We know that. Sure, we’ve breached the first line of the Russians but f***ing hell. What a cost.”

In the ten days since Ukrainian storm troops first managed to enter the ruined school building at Robotyne — a tiny settlement straddling the first of three Russian defence lines that lies eight miles south of the original start point of the Ukrainian counteroffensive in early June — the capture of the village has been heralded as a milestone strategic shift by Ukrainian commanders and US officials in a counteroffensive that has been dogged by huge casualties, equipment deficiencies and bitter disputes over schedule and timing.
Advertisement

On Sunday Brigadier General Oleksandr Tarnavskiy, Ukraine’s top general commanding operations in the south of the country, said in an interview with The Observer that he believed the Russians had expended 60 per cent of their resources on their primary defensive position around Robotyne, suggesting that in the limited time before the arrival of the October rains the next phase of the Ukrainian counteroffensive towards the coast of the Sea of Azov, 55 miles to the south, may be smoother than the first. It was an optimistic beat in a day that later included the dismissal of Oleksii Reznikov, Ukraine’s minister of defence, whose ministry had become submerged in a sea of corruption allegations.

Yet the Ukrainian soldiers in the vanguard of this offensive talk of the battle around Robotyne and beyond in different terms, describing levels of doctrinal confusion, attritional warfare and massed casualties that have exhausted the Ukrainian armoured units upon which hopes were first pinned to accelerate the progress of the three-month counteroffensive.
The Ukrainian flag flying over the ruins of Robotyne
The Ukrainian flag flying over the ruins of Robotyne
TELEGRAM VALERII ZALUZHNYI/VIA REUTERS

Early hopes that the operation could be carried by Leopard tanks and Bradley fighting vehicles to have a decisive impact by the end of the summer now appear forlorn.

Instead the conduct of the campaign has been thrown into the realm of men on their feet, the storm groups such as those of the Skala battalion, infiltrating through minefields under the cover of darkness and fighting desperate close-quarter struggles to clear Russian trenches by night before armoured vehicles can be brought forward.
Sponsored

“Bradleys and Leopards are great until they hit a mine and can’t move and get smothered by Russian artillery,” said Boyets, whose unit joined the counteroffensive after Ukrainian mechanised units became repeatedly bogged down in minefields along the Robotyne front. “Really, our big lesson of the summer is that mostly we go in on an attack at night carried by just our own legs. The armoured vehicles come up later.”

The success of these highly committed assault troops may be the key to further breaches of Russian lines but it is also needs-must fighting that ensures Ukraine will have secured only the slenderest of breakthroughs in Russian lines before the autumn. The great hopes that were originally put on Ukraine’s western-equipped armoured formations, such as the 47th Mechanised Brigade, have crumbled in the face of the realities.
A Bradley fighting vehicle of the 47th Brigade
A Bradley fighting vehicle of the 47th Brigade
SERHII NUZHNENKO/RFE/RIREUTERS

The 47th Brigade, trained in Germany and equipped with Bradley armoured personnel carriers and Leopard tanks, was eulogised by Ukrainian and western media even before the offensive began, despite it lacking the air support that is crucial to Nato’s doctrine of warfare.

No sooner had the 47th Brigade spearheaded the main attack on the southern front in early June than it suffered heavy losses. Without air support and with limited mine-clearing abilities the brigade found that its armoured vehicles were frequently immobilised in Russian minefields and then pounded with artillery.
Advertisement

Last week its commander and deputy commander were removed from their positions and replaced, a month after the unit’s most high-profile senior NCO, Sergeant Major Valerii Markus, left having criticised the “incompetence” of senior officers.

Meanwhile, in the 15 weeks it took the 47th Brigade to advance eight miles to capture Robotyne, medics attached to the brigade say that the unit’s casualties have run into four figures.

So severe has been the fighting that in some instances teams of medics with the 47th had their own numerical strength reduced to 50 per cent because of casualties suffered on missions to collect wounded on the Robotyne front, despite using US-made M-113 armoured personnel carriers to evacuate the wounded.
President Putin meeting President Erdogan of Turkey in the Russian Black Sea resort of Sochi on Monday, where Erdogan was hoping to revive the Ukraine grain deal
President Putin meeting President Erdogan of Turkey in the Russian Black Sea resort of Sochi on Monday, where Erdogan was hoping to revive the Ukraine grain deal
MURAT CETINMUHURDAR/REUTERS

One team interviewed by The Times said that two of their M-113s had been destroyed while on missions near Robotyne and the numbers of wounded they were required to bring out on a single expedition sometimes exceeded all the armoured vehicles’ capabilities.

“Technically, you can carry four wounded out in an M-113,” “Taras”, a doctor heading one of the medevac units attached to the 47th Brigade, said. “One day in July we piled 24 wounded into and on to a single vehicle. Those July days were the worst. We were just stacking casualties.”

His eyes widening and limbs twitching as he described the daily missions to evacuate casualties, Taras went on to detail the continuing Russian bombardment in Robotyne days after its capture. Such is the intensity of fire on the ruined village that Ukrainian troops can move about it only in armoured vehicles in the hours of darkness. Even that is no guarantee of safety.

“Six nights ago we got a mission to get the dead and wounded out of a Bradley that had been hit there by some kind of new Russian shell,” Taras said in an account of tumbling words and trauma. “I got as close as I could on foot and got the Bradley commander out. He had lost his leg but the flame had cauterised it so he wasn’t bleeding much.
Advertisement

“We couldn’t get the gunner out as his body was tangled up in the destroyed turret. The driver had his head blown off and we thought we could get his body back but then the shelling started and we had to abandon him there. Amid all this the engine of the Bradley was still running. Scenes like this are so regular in our lives I think we have lost the ability to feel afraid.”
A woman in Robotyne embraces one of the fighters of the 47th
A woman in Robotyne embraces one of the fighters of the 47th
47TH MECHANISED BRIGADE/REUTERS

If fear and horror have flatlined through repetition on Ukraine’s southern front, however, the soldiers fighting there still have enough emotional reserve to express scorn for those in Ukraine and abroad who believed that a fast handout of western war machines would bring quick results to a war that few on the front see an end to.

“When I hear of people sitting on their sofas at home or further afield saying, ‘Oh, the Ukrainian army have got Bradleys and Leopards now, they’ll show the Russians what’s what,’ I clasp my head in my hands,” said Boyets, sounding suddenly exhausted as he stood up to receive his orders for the night’s attack. “And I wish only that they could come here and see the reality of our fight.”
Related articles
VIDEO
Flag of freedom flies again in liberated village
August 28 2023, 8.00pm BST
Maxim Tucker
WAR IN UKRAINE
Kherson at centre of Ukraine battle to repel Russians
September 01 2023, 12.01am BST
Marc Bennetts
, Kherson
WAR IN UKRAINE
Ukraine’s counteroffensive in maps: tracking the war with Russia
August 27 2023, 12.00am BST
Rachel Lavin
,
Narottam Medhora
Back to top
Get in touch

About us
Contact us
Help
The Times Editorial Complaints
The Sunday Times Editorial Complaints
Place an announcement
Classified advertising
Display advertising
The Times corrections
The Sunday Times corrections
Careers

More from The Times and The Sunday Times

The Times e-paper
The Sunday Times e-paper
The Sunday Times Wine Club
Times Print Gallery
The Times Archive
Times Crossword Club
Sunday Times Driving
Times+
The Sunday Times Rich List
Times Expert Traveller
Good University Guide
Schools Guide
Newsletters
Best Places to Live
Best Places to Stay
Times Appointments
Podcasts
Times Money Mentor
Times Luxury
Sportswomen of the Year Awards
Best Places to Work
Puzzles

© Times Media Limited 2023.

Registered in England No. 894646. Registered office: 1 London Bridge Street, SE1 9GF.

Privacy & cookie policy
Licensing
Cookie settings
Site map
Topics
Authors
Commissioning terms
Terms and conditions

5
18 Seconda

* Verwijderd door de redactie *

19 Prikkebeen

@17
"Continue reading
Enjoy unlimited digital access.
£1 for 6 months.
Subscribe
Already a subscriber? Log in"

Tot zover je "incognito" leugengezwatel.
De rest zal dus ook wel niet kloppen 😋

2
20 Immanuel

"13:55
Oekraïne breekt met licht materieel door nieuwe Russische verdedigingslinie in Zaporizja
Het Oekraïense leger is in het westen van de provincie Zaporizja opgerukt tot voorbij een Russische linie met anti-tankgrachten en andere obstakels. Dat schrijft de gerenommeerde Amerikaanse denktank Institute for the Study of War (ISW) in zijn dagelijkse update over de oorlog.

ISW benadrukt dat het gaat om lichte infanterie, doorgaans een eerste indicatie dat een verdedigingslinie is geslecht. Of Oekraïne ook zwaarder materieel achter de linie heeft weten te krijgen, is volgens het ISW nog niet te zien. Meestal volgt dit zwaardere materieel pas later, omdat het terrein voor voertuigen begaanbaar moet zijn en de kans op beschietingen door de Russen zo klein mogelijk.

Gisteren zouden Oekraïense soldaten onder meer zijn opgerukt tot een Russische verdedigingslinie ten westen van het dorp Verbove. ‘Oekraïense strijdkrachten vergroten de bres die ze al hebben geslagen in één Russische verdedigingslaag’, schrijft de denktank.

ISW meldde eerder al dat het erop lijkt dat Oekraïense strijdkrachten bij het dorp Robotyne door de zwaar bewaakte Russische verdediging waren gebroken. Rusland heeft extra elite-eenheden naar deze regio gestuurd om de troepenmacht te versterken.

In het oosten van Oekraïne, nabij Bachmoet, voerden het Russische en het Oekraïense leger eveneens aanvallen uit. De denktank schrijft geen bewijs te hebben dat de Russen daarbij enige progressie hebben geboekt. De Oekraïners zouden ten noordwesten van de zwaar bevochten stad zijn opgerukt. Afgelopen week zouden zij ongeveer drie vierkante kilometer hebben heroverd.

Pepijn de Lange"

https://www.demorgen.be/oorlog-in-oekraine/live-oekraine-russische-helikopterpiloot-die-naar-oekraine-vloog-krijgt-half-miljoen-dollar-russische-aanvallen-zeer-dicht-bij-roemeense-grens-aldus-roemeense-president~b38bed0a/

1
21 Immanuel

"Een lange en bloedige strijd: honderden kleine Oekraïense aanvalsgroepen vallen een enkele loopgraaf, boomgrens of huis aan

Een groot deel van de vooruitgang die het Oekraïense tegenoffensief boekt, is te danken aan de inzet van honderden kleine aanvalsgroepen die een enkele loopgraaf, boomgrens of huis dienen te veroveren. Het is een moeizaam, bloedig proces. Hebben de Oekraïners zelf nog vertrouwen in hun methodes?"

"Andriy, een ervaren militair, had drie dagen gewacht met zijn kleine aanvalsteam – waarin behalve hijzelf niemand enige gevechtservaring had – terwijl andere Oekraïense eenheden over mijnenvelden kropen, loopgraven bestormden en een pad vrijmaakten naar het boerendorp Oerozjajne. En toen kwam eindelijk het bevel om op te rukken.

Ze raceten in een pantserwagen naar een vooraf bepaalde locatie en stapten uit, terwijl explosies en geweervuur de grond onder hun voeten deden daveren, zo vertellen Andriy en zijn kameraden. Ze verjoegen of doodden de overgebleven Russen en namen het huis in bij het vallen van de avond. Een aantal mannen ging op de uitkijk staan en de eenheid evalueerde de tactieken die ze die dag hadden gebruikt.

’s Ochtends kwam een nieuw bevel: ze moesten nog een huis innemen."

"Het is een moeilijke manier van oorlog voeren: men werkt huis per huis, dorp per dorp, zonder garantie op succes. Eenmaal ingenomen en veiliggesteld, vormen de achtergelaten Russische versterkingen echter een basis voor de Oekraïners van waaruit ze hun volgende stap voorwaarts kunnen uitstippelen.

Dit is het patroon voor Oekraïne terwijl het probeert op te rukken langs twee noord-zuidroutes in de richting van de Zee van Azov, op zoek naar een plek om door te breken en de landbrug tussen Rusland en de bezette Krim te verbreken. In het westen zijn de Oekraïense strijdkrachten doorgestoten op het pad dat naar Melitopol leidt; nadat ze het belangrijke dorp Robotyne hadden veroverd, vochten ze deze week hevig bij het dorp Verbove, het volgende in de opmars. Op vrijdag zei het Oekraïense leger dat het ongeveer 5,5 kilometer voorbij Robotyne was opgerukt, en John Kirby, de woordvoerder van de Nationale Veiligheidsraad van het Witte Huis, zei dat Oekraïne “opmerkelijke vooruitgang” had geboekt in de afgelopen 72 uur."

"Oerozjajne ligt op een route naar het oosten, langs een kleine landweg die naar Marioepol leidt. De strijd om het dorp zou negen dagen duren en de Russen trokken zich uiteindelijk op 19 augustus terug onder een regen van Oekraïens artillerievuur. Het was een kleine maar noodzakelijke stap voorwaarts. Net als bij Robotyne betekende de verovering van het dorp dat de Oekraïense strijdkrachten door de eerste verdedigingslaag van de Russen waren gebroken. Net zo belangrijk is dat ze het nu al twee weken in handen hebben."

“De Russen hebben meer artillerie, meer tanks, meer drones en meer mensen”, zegt een ervaren soldaat genaamd Denis. “En ze vestigen zich ook heel goed wanneer ze ergens aankomen, of het nu een nederzetting, een bosgebied of gewoon een veld is.”
De troepen hebben er vertrouwen in dat ze de Russische linies kunnen doorbreken. “Na de eerste en de tweede linie is het één rechte lijn naar de zee, dan zijn er geen versterkingen meer”, zegt Maksym, een andere ervaren militair die in Oerezjajne vocht. “We zullen er als een raket door vliegen.”

https://www.demorgen.be/oorlog-in-oekraine/een-lange-en-bloedige-strijd-honderden-kleine-oekraiense-aanvalsgroepen-vallen-een-enkele-loopgraaf-boomgrens-of-huis-aan~b80b1a46/

2
22 Immanuel

@16
`En wie dat niet snapt, is zelf geen knip voor de neus waard!`
Kijk aan, zelfreflectie. Daar houd ik wel van. Goed bezig Imam.

4
23 Malinois

@23
Je bent duidelijk nog niets slimmer geworden dan toen je geboren werd; dom geboren en nooit iets bij willen leren. Jammer, joh

4
24 Immanuel

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Sarcoff
Rapport: Amerikaanse regering stemt in met massale aanval op de Krimbrug - Dissident.one

Ik heb gelukkig vrije toegang tot Thailand, kan ik toch van een afstandje de waanzin en ondergang van de mensheid zien, voordat ik het loodje le...

5 minuten geleden geplaatst door Sarcoff

Bop
Leon Verdonschot: 'Wilders, je bent een vriend van Orbán óf van de Joden'

@94 Dan hoef je je niet aangesproken te voelen. Leuk neefje? Of heb je hem nog niet ontmoet?...

7 minuten geleden geplaatst door Bop

Tussenderegels
Franse wijngaarden massaal vernietigd: 'Alsof je huis in vlammen opgaat'

@7 Heel nobel van je, jij vindt dus ook dat ze in Europa teveel subsidie krijgen....

12 minuten geleden geplaatst door Tussenderegels

ongelovenloos
Journalisten Italiaanse publieke omroep in staking tegen verstikking door ultrarechtse regering - Joop - BNNVARA

Ultra vinden ze bij Joop wel lekker klinken .Dit is de zender van illegale Joop.Die aanhanger zijn van extreem terroristisch links....

15 minuten geleden geplaatst door ongelovenloos

ongelovenloos
Verzet tegen komst mogelijk AZC in Watertorenbuurt groeit

Al gaan ze op hun kop staan de ervaring leert dat als die locatie voldoet aan de eisen dan gaat het gewoon gebeuren .De mensen hebben niets in...

19 minuten geleden geplaatst door ongelovenloos

wildersfan
unser-mitteleuropa.com

@19 Ja snor, maar de NAVO expansie zijn er straks tientallen miljoenen gesneuvelden. Voor jouw info... Oekraine wordt nu al als NAVO lid gezien ...

20 minuten geleden geplaatst door wildersfan

wildersfan
Franse wijngaarden massaal vernietigd: 'Alsof je huis in vlammen opgaat'

@6 Het is een NOS artikel snor.......

25 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Sarcoff
Franse wijngaarden massaal vernietigd: 'Alsof je huis in vlammen opgaat'

Ik koop bewust nooit EU wijn, en misschien zijn er meer mensen zoals ik.@5 Beste Prik Let je wel op de juiste spelling? (geintje), we snappen...

30 minuten geleden geplaatst door Sarcoff

baba jaga
Leon Verdonschot: 'Wilders, je bent een vriend van Orbán óf van de Joden'

@92 Ik was het niet...

36 minuten geleden geplaatst door baba jaga

baba jaga
Leon Verdonschot: 'Wilders, je bent een vriend van Orbán óf van de Joden'

GVD, ik kan niet eens ff van koningsdag genieten.Jullie een beetje ruzie maken hier terwijl ik er niet bij ben.Ik vind het niet eerlijk. �...

37 minuten geleden geplaatst door baba jaga

NK. App
Pornstars From JapanSunny Leone Full Hd Porn VideosVillage Girl Naked8teen VideosSexy Shemale PornSexy P VideoMydreecamsXhammJordi PornstarMichelle Anderson PornZoe Moore NudeShriya Saran NavelPornografia De ShakiraBrazzers BoyXxx FukkingPorn GosTinktinHot Dickity DogXnxxx BokepFanswingersVideo Caseiro PornosAnal EnonyCheery Crush PornFormal Fuckfest: Monas First GangbangVanessa Decker Fucking All Night LongPornstar Chanell HeartFree Gloryhole PornHdgangbangFamily Nude PhotosMila VolkwrXxxx KolkataLuvbugvKylie Page CreampieNude By The WindowThe Ring HentaiJennifer Connelly PornhubAmature CumshotSunny Leone Sex NudeDase Pron VideoDolly Leigh DickdrainersBest TeenpussyMaid Porn HotelGaysex AnimePokimane XxxHearher Locklear NudeXnxx NowBrown PornSunnyleone XnxxBokebindoKathi SomersH PornôTamil Aunty Saree RemoveHollywood Actor Sex VideoChori Ki ChutCumming Deep In ThroatSmut ManhwasMelhores Sites De PornTinder Date PornOnlyfan LeaksHomelss PornFamily Nude BeechLola Bunny XxxNaked Sky Bri4chan.org GifJab ComizAstrid Wett NudesDana Delorenzo NudeDickfuckerKenzie KaiBrenna SpatkNatural Huge TittiesKasting WoodmanPpsd-050 UncensoredDelia KetchumTelugu All Sex VideosBiggest Boobs In The World PornWomen Pillow HumpingMercedes AshleyHot Boobs MassageIndian PornhdSexy Video Download Sexy Video DownloadMallu Nude MoviesSunny Leone BeautifulBbc Porn StarKana MomoogiDp DivasBen 10 CartoonpornMegatubeMadison ParkerGigi Dior PornXxn Video NewPutad TijuanaThumblr XxxSister BlowjoLesbian Making LoveSex Comedy MoviesXxx Video MumVenomous_dollyBrazzers TorrentAssaultpornVideos Por No En EspañolLeak OnlyfanSankaku CompleHindi Desi BlueHot Indian Xxx PornJesse Jane PornNala NrooksEroge De Subete Wa Kaiketsu DekiruHot Dads PornBrazzers Porn AdaLobstettubeMature Vr PornVer HentailsLinda Hamilton NudeSkipthegames RockfordSexy Black GirlsDani MoonstarKaterina-soriaAnthia Mo NudeFreaknik XxxSecretpornCartun Porn MovieSuper Sex VideoMahi PornAnime StrippersMissykj PornFree Porn Daughter And DadNsfw BlowSocial Media Girls ForumProthptsSexo.com.japonesinha NovaNaked SailboatingIrish NudesXxx कमFree Xx XMet Art GirlsLisa Ann X VideoShenaz Treasury NudeFunny HentaiNaruro PixxxScoreland.Gay Bear PornAnal WhiteHot Nude GrannyXbunker.nuPorn Live Ao VivoWww.xhamster.comzJewels NudeDoctor Sex PhotoFemboy Hentai Reddit