Two girls found murdered in Syria's notorious Islamic State camp Al-Hol (al-monitor.com)


Two Egyptian girls have been found killed in the Kurdish-run Al-Hol camp that holds many Islamic State fighters and their relatives in northeastern Syria. ...
Lees verder op al-monitor.com

9 dagen geleden door eh in Buitenland | 3 Reacties | 52


Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Reacties (3)

Een kampbewoner genaamd Umm Mariam vertelde via WhatsApp aan Al-Monitor: “De meisjes werden vermoord nadat ze weigerden de islamitische sluier te dragen. Het lijkt erop dat ze vóór de moord seksueel zijn misbruikt. In het kamp zijn er extremistische vrouwen die andere vrouwen dwingen zich aan de hijab te houden en zich te onthouden van omgang met mannen, en iedereen die afwijkt van dergelijke bevelen wordt berispt, vermoord of geïsoleerd. De meeste extremistische vrouwen zijn Tunesische, Iraakse, Oezbeekse en Turkestaanse, hoewel er ook Syrische vrouwen zijn die zeer radicaal zijn.”

Ze voegde eraan toe: “De IS-vrouwen hebben rechtbanken in het kamp opgezet om vrouwen te vervolgen die afwijken van de leer van IS, en de rechtbank staat onder toezicht van Umm Hajar al-Iraqiya, die eerder werkte in het Hisba-apparaat van IS.” ' moraliteitspolitie.

Ze vervolgde: “Vrouwen in het kamp worden vaak vermoord omdat ze de leer van IS schenden. Maar sommigen worden om andere redenen vermoord, terwijl anderen, onder wie mannen en kinderen , worden vermoord omdat ze ervan verdacht worden voor de SDF en de internationale coalitie te werken. Ook zijn een aantal bij de SDF aangesloten kampbewakers gedood, samen met mannen die openlijk samenwerkten met de SDF.”

0
1 eh    
9 dagen geleden door eh

Hammam Issa , een Syrische journalist in Idlib, zei tegen Al-Monitor: "Het Al-Hol-kamp is een financieringsbron voor IS, dat vrouwen eruit smokkelt in ruil voor geld." Hij zei dat sommige vrouwen ook geld krijgen van familieleden buiten via SDF-agenten die een deel nemen en een deel aan IS geven.

Issa voegde eraan toe: “IS gebruikt het geld om vrouwen te bewapenen en ze operaties in het kamp te laten uitvoeren. Elke keer dat de SDF massa-arrestaties en invallen in het kamp uitvoert, richten IS-cellen zich buiten het kamp op SDF-troepen uit wraak."

Hij zei: "Ondertussen zitten kinderen nog steeds vast in het al-Hol-kamp onder erbarmelijke omstandigheden. Hoe langer ze daar blijven, hoe groter het risico dat deze kinderen worden gedood of gerekruteerd door IS."

0
2 eh    
9 dagen geleden door eh

hebben daar 'onze' IS vrouwtjes gediend, die we ze nodig terug moeten halen omdat ze NLer zijn?

0
3 maarten1234    
9 dagen geleden door maarten1234

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Laatste reacties
nikkie01
Masked Ye goes on antisemitic tirade on Infowars: ‘I like Hitler’

@4 Ik heb je rijkelijk beloond voor je domme paranoia opmerking. 😂...

20 minuten geleden geplaatst door nikkie01

pickwick
MUZIEKDRAADJE 23 - Deel hier je favoriete muziek. ...

Henk & Henk (Het Goede Doel) - Sinterklaas (wie kent hem niet)https://www.youtube.com/watch?v=K_DUZUQvwRs"Sinterklaas, Sinterklaas en natu...

25 minuten geleden geplaatst door pickwick

zeikenderechter
Ukraine war: Russia demands annexations recognised before talks

@33Trump is een idioot. En ik was altijd voor méér geld naar defensie. Zeker met zo'n monster als Poetin rechts en een idioot als Trump li...

4 uur geleden geplaatst door zeikenderechter

eh
MUZIEKDRAADJE 23 - Deel hier je favoriete muziek. ...

https://www.youtube.com/watch?v=FWCxAElOSxM&ab_channel=danielraysmithilSpirit - Like A Rolling Stone...

5 uur geleden geplaatst door eh

Vageali6888
Ukraine war: Russia demands annexations recognised before talks

@29"Time to move on"Was het maar zo simpel Weet je wat ook zo irritant is .. types als jij roepen nu dat er meer geld moet naar defens...

5 uur geleden geplaatst door Vageali6888