Stijgende zorgpremie is iets waar Nederlanders aan zullen moeten wennen (ad.nl)


Door de vergrijzing neemt de vraag naar zorg toe. De komende jaren zal de premie met 7 tot 8 procent per jaar stijgen, net als voor 2009 ...

door Schildpad in Binnenland  ·  83 Reacties

  • 0
  • 1163x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Salaris van het manneke gedekt, ik denk het wel.

0
51 Espede

Nee hoor Schippers, we gaan het helemaal anders doen namelijk.
Trouwens ga zo door met de slecht nieuws VVD campagne.
Mooi om te zien dat jullie je rommel niet kunnen ontkennen.

0
52 vogelbekdier

Maak Gerard Schouw (D66) voorzitter van Nefarma (innovatieve geneesmiddelen)
en de prijzen rijzen de komende jaren de pan uit
Alles volgens plan van de liberale kliek

0
53 Bollieboos

@45 "Het is de pil van drion."

Je hebt gelijk, sorry.
Vervelende typo.

0
54 Mappie

@49 Vergrijzing is een probleem. De generatie van mijn ouders hebben gezinnen van 5 kinderen. Maar de kindersterfte was flink afgenomen en ze worden ouder dan destijds werd gedacht. Die generatie, nu met pensioen, stichtten vervolgens gezinnen van 2 kinderen. 60% minder. Dat komt neer op getallen waar het aantal asielzoekers bij wegvalt, Een generatie die minder dan de helft van de voorgaande is maar het wel moet ophoesten voor die mensen. Dan zie ik in mijn omgeving veel mensen die geen kinderen nemen. Mijn oma had 10 a 15 kleinkinderen, mijn moeder heeft er 2 (van mij, broer wil geen kinderen). Ik als, laten we zeggen, niet bepaald PVV fan hou het Nederlandsche Volk in elk geval nog in stand. Van al mijn vrienden en kennissen die Den Hollandsche Kultuur verdedigen heeft er werkelijk niet eentje kinderen (en dan maar mekkeren dat Zwarte Piet moet blijven).

Maar over vergrijzing: dat gaat zo hard dat ik me verbaas dat het probleem niet groter is.

5
55 Ketter

Dankzij de parasiterende economische migranten. Dat vinden de ultra linkse wegkijkfascisten overigens prima, zolang de autochtone bevolking er maar onder lijdt.

2
56 Bad_Man

@55 correctie: de generatie van mijn ouders komen uit gezinnen met 5 kinderen.

1
57 Ketter

Die vergrijzing blijft maar duren ,convergeert die op den duur niet naar een maximale waarde?

0
58 El Matador

@2
Wat dacht je van de 58.000 asielzoekers en hun familieleden die jaarlijks naar Nederland komen, en een GRATIS zorgverzekering krijgen? Natuurlijk krijgen alleen onze oudjes (vergrijzing) de schuld van de premiestijging. Geen kwaad woord over je-weet-wel-wie.

3
59 wiseguy

Waarom niet gelijk het eigen risico verhogen naar € 450,- of € 500,- ? Stelletje "legale" struikrovers! Er is helemaal geen concurrentie, we kunnen geen kant op, en moeten gewoon dokken.

1
60 wiseguy

-
Het moge duidelijk zijn dat de meeste criminaliteit in dit land momenteel vooral uitgaat van de overheid. Dit is een wrange constatering.
De regie is duidelijk afkomstig van Brussel, de EU; het neoliberale Bastion bij uitstek.
In Nederland wil men altijd het beste jongetje van de klas zijn. Uiteraard gaat dit ten kost van de bevolking, maar het levert voor politici de beste banen op in het internationale, criminele neoliberale systeem.
-
Dit wordt alleen maar van kwaad tot erger. De elite achter de EU wil zo'n grote mogelijke chaos in Europa bewerkstelligen. Er wordt hier heel hard aan gewerkt. De gedachte is dan dat er op de puinhopen een nieuw imperium gesticht kan worden.
-
De verarming van de bevolking wordt bewerkstelligd door verschillende mechanismen. Allereerst de privatiseringen. Niet alleen in de zorg en gezondheidszorg, maar ook op het gebied van energie, voeding, water, vervoer, etc. Al deze geprivatiseerde sectoren worden duurder en de meesten kunnen dwingend geld opeisen van burgers. De op te eisen bedragen worden snel steeds hoger. Dit gaat zonder enig pardon, zonder last te hebben van scrupules.
-
Ook diverse onderdelen van de overheid kunnen dwingend geld opeisen. Provincie, gemeente, EU zullen elk op hun beurt veel geld en steeds meer gaan opeisen van de burgers.
-
Bovendien krijgen de burgers te maken met "formele flexibilisering". De flexibilisering van de arbeidsmarkt hebben wij reeds achter de rug resulterend in een steeds groter wordend leger van werklozen, arme werkenden, verplichte vrijwilligers, etc, etc.
-
In de volgende kabinetsperiode staat de flexibilisering van de huizenmarkt op stapel. Dit betekent dat in de huurmarkt een vast huurcontract een zeldzaamheid zal gaan worden. De rechten van de huurders zullen daarbij snel worden afgeschaft. Dit zal de doodsteek zijn voor veel burgers omdat zij behalve geen baan en geen inkomen, geen woning meer kunnen bemachtigen. Men kan dan eenvoudigweg niet meer voorzien in de eigen levensbehoeftes en zal lijden en overlijden.
-
Er wordt tevens op andere vlakken gewerkt waarbij de ongelimiteerde instroom van vreemdelingen van buiten en binnen het EU gebied en die in bevoorrechtte posities worden geplaatst het meeste opvalt ("Kalergi-Coudenhove doctrine").
Dit gecombineerd met het afsterven van de oude bevolking (dat zijn u en ik) past helemaal in de van boven opgelegde gedwongen verandering van de samenstelling van de bevolking op het EU grondgebied zodat deze het makkelijkst de elite kan dienen in het nieuwe imperium bestaande uit slaven en elite.
-
Dit is niets anders dan grootschalige, extreme, neoliberale criminaliteit en fascisme. En uw gekozen neoliberale regering speelt in dit alles een vooraanstaande rol. Wees er trots op zolang het nog kan (zo lang u nog kan overleven)
/-
-

2
61 MrCally1

@59 alleerst waarom nou overal vluchtelingen bij betrekken. Vluchtelingen die geen status hebben en in een AZC wonen hebben geen zorgverzekering. Die zorg wordt ook niet betaald door de Nederlandse zorgverzekeraars.

Die wel een status hebben en opzich zelf wonen betalen mee aan de zorgverzekering en die hebben niet meer zorg nodig dan een andere Nederlander gemiddeld.

De zorgkosten stijging wordt gewoon veroorzaakt door dat er steeds meer ouderen komen. Die maken inderdaad veel gebruik van de zorg en medicijnen.

13
62 mike45

Alsof elke oudere zwaar aan de medicijnen zit en of elke ouderen intensieve zorg nodig heeft! :') wat kunnen ze toch goed de schuld bij een ander leggen... We weten allemaal waarom het zo duur is, toch wilt geen enkel (behalve misschien Geertje) toegeven waardoor het écht komt.

Ja, onder andere vergrijzing, maar wat te denken van alle chronisch zieken, vluchtelingen, dure kantoren van de zorgverzekeraar, bestuurslaag op bestuurslaag. De toename van mensen met psychische aandoen(ingen) het lijstje gaat door.

Punt is dat de problemen bij de bron aangepakt dienen te worden. Mijn inziens is vooral dat er te weinig mensen bijdragen aan ons zorgstelsel en dat er te veel en verkeerd gebruik van word gemaakt. Met zorgstelsel bedoel ik uiteraard alles wat uitgegeven word, dingen als de EU de overvloed aan bestuurslagen binnen de overheid, ontwikkelingshulp etc etc.

De zorgverzekering kan makkelijk veel minder kosten als er op een paar (in mijn ogen onnuttige) dingen bezuinigd word. BEZUINIGEN KABINET, dus GEEN belastingen verhogen.

1
63 Politiekmaaktmeerkapotdanjeliefis

De buiken worden weer geleegd. Weer is het de schuld van al die buitenlanders, mensuh: kom eens met iets anders. En maak je borsten maar vast nat. Door toenemende innovatie wordt het alleen maar duurder. En zolang we de discussie uit de weg gaan, hoeveel we maximaal per patiënt per jaar willen betalen zullen de prijzen uit de pan rijzen. Is een kunstheup van vele 10 duizenden euro's voor een 90 jarige nog wenselijk? In de UK wordt wel deze discussie gevoerd: Uitkomst zal menigeen in dit draadje kippenvel bezorgen. Men vindt daar dat een mensenleven niet meer dan 65.000 pond per jaar mag kosten. En voor hen die minder goed kunnen lezen: Ik stel hier alleen een vraag, niet mijn mening.

6
64 Gut

@63 Aantal heel zinnige dingen post u hier, er kan inderdaad heel veel bezuinigd worden op heel veel onzinnige dingen. Alleen snap ik niet waarom de buitenlanders er met de haren weer bij gesleept moeten worden, da's een druppel op de gloeiende plaat.

6
65 Gut

Welja, geef de oudjes maar weer de schuld. Denk eerder aan de enorme investeringen die ziekenhuizen plegen te doen. Ieder ziekenhuis zijn eigen MRI scanner met bijbehorend duur personeel. Staan al wel 100 van die krengen in dit land terwijl becijfert is dat 13 sts toereikend genoeg zijn. Zal ook wel opgaan voor andere overbodige zaken, wie heeft de langste ? daar gaat het meer om. Dan de overbodige dure luxe bouw van de ziekenhuizen, helemaal doorgeslagen en uiteraard de gênante hoge salarissen met bonussen etc etc van de bobo's. Denk dat er op deze terreinen nog heel wat te winnen valt. Bovendien komen de kosten van de wijkverpleging nu op de rekening van de zorgverzekeraar, dat moet Schippers maar eens vertellen. En natuurlijk die peperdure spotje op de TV waar geen hond naar kijkt, moeten ze ook mee ophouden. Zit zelf bij DSW en die doen dit ook niet.

1
66 oculus amet

@66
Philips Medical Systems moet natuurlijk ook wat verdienen..

0
67 Schildpad

* Verwijderd door de redactie *

68 cultuurbarbaar

Het is allang geen kwestie meer van `wennen`, eerder van overleven. Niet voor haar natuurlijk, die zorgpremie plus eigen risico zijn voor sommigen weliswaar een fooi, maar voor anderen (ruim) de helft -50% dus- van hun maandinkomen... Wanneer opent Artsen zonder Grenzen hier een post ? ..Daar zullen we dan ook wel aan wennen.

0
69 Saysame

@65
Ik snap ook niet, waarom de ouderen er altijd bijgehaald worden.
Zij "worden er ook weer met de haren bijgesleept" en krijgen tegenwoordig altijd de schuld van alles.
Is het niet over de pensioenen, dan is het nu over de zorg.

Weet u wat een schande is, dat de ouderen door deze Regering, als oud vuil worden behandeld, omdat de noodzakelijke hulp voor deze ouderen, is wegbezuinigd.
Doordat deze hulp en/of behandelingen zijn wegbezuinigd, zullen ze in een later stadium meer zorgkosten moeten maken.
Maar dat is niet de schuld van de ouderen, maar van dit afbraak-kabinet.

0
70 Dieke

@62 "..De zorgkosten stijging wordt gewoon veroorzaakt door dat er steeds meer ouderen komen.."

Maar wat te denken van steeds meer -aanvankelijk- `gratis` maar wel peperdure `preventieve onderzoeken`, scans en allerhande (onnodige) vaccinatieronden, waarvan deze VVD minister zelf, gezien haar relaties in die hoek, een groot `voorstander`is.. Maar die snel toenemende hypochondrie van enkelen moet wel door (alle) verzekerden opgehoest worden.
We zullen eraan `moeten wennen`.. Ja ja, maar mevrouw kan zelf ook eens opstappen ? Het is nu wel mooi geweest.

0
71 Saysame

Een ballon kun jen iet oneindig opblazen...eens gaat ie stuk. En dat zullen de zorgverzekeraars ooit ook merken...

0
72 RAGNAROK

@7 Ja, door op de VVD te stemmen wordt je ouder.... Het probleem is alleen dat dit heel erg snel gebeurd!

0
73 Anonymousje

Dit kabinet moet eruit, ASAP! Deze slappehap houding schiet niet op
Een minister die roept dat ze de zorgverzekeraars niet onder controle kan houden hoort niet thuis op die positie. Laat ze bijvoorbeeld maar eens fatsoenlijk budgeteren.
En dand eze salarisen nog, die zijn wel heel erg over de top:
Alleen al bij Achmea:
Willem van Duin Bestuursvoorzitter € 1.460.000,-
Roelof Konterman Vicevoorzitter € 1.170.000,-
Huub Arendse Chief Financial Officer € 1.090.000,-
Ruim 3,7 miljoen euro per jaar, alleen al bij Achmea voor drie graaiers!
Over tuig van de richel gesproken...

1
74 Anonymousje

** gebruiker verwijderd **

Ik verrek het om te gewennen.

75 verwijderd9139144

@69 Artsen zonder grenzen ? Waarom geen traditionele medicijnmannen ?

0
76 Tiidmasine

Het systeem is een prachtig verzekerd inkomen van de verzekeringsmaatschappijen ... Het systeem stinkt en de politiek stinkt .. Deze regering heeft maar 1 oplossing en dat is geld bij de burger stelen. Stop met het betalen aan de EU, dat scheelt al een heleboel.

1
77 sparta

Hier mee geeft ze aan dat ze het van te voren wel wisten dat de premies omhoog gingen en dan nog met een lul verhaal komen over vergrijzing. De zorgverzekeringen bulken van het geld de ene naar de andere zorg directeur krijgt er zo geld bij of een dikke hand druk. Het liegen zit diep bij de VVD in het bloed ongelooflijk dat die bende stemmen trekt

0
78 magikeven

DSW wist weken voor de algemene beschouwingen dat hun premie zou stijgen.

Waarom geen inkomensafhankelijke premie?

0
79 von Bribbentrop

Marktwerking....inmiddels meer dan aangetoond dat dat niet werkt, 10 tallen zorgverzekerraars met allemaal een 10 miljoen kostend pand met idem kostende personalia p/jr. en allemaal bv apothekers die allemaal fors multimiljonair zijn na hun carriere pfff alleen vergrijzing..

0
80 evie

** gebruiker verwijderd **

@79 : Dan krijgen we weer een verkapte ziekenfonds en particuliere verzekering, waarvan die laatste ook nergens op sloeg. Verdiende je net 5 euro teveel, dan kostte je het meteen 25% van je salaris.

81 verwijderd9139144

@62
alleerst waarom nou overal vluchtelingen bij betrekken. Vluchtelingen die geen status hebben en in een AZC wonen hebben geen zorgverzekering. Die zorg wordt ook niet betaald door de Nederlandse zorgverzekeraars.

Nee, wie betaald dit dan???? hoe dan ook betalen wij dit.
Als de staat betaald zit het in de belasting.
Als de verzekeraars/ziekenhuizen dit doen, betalen wij.

https://vng.nl/files/vng/publicaties/2015/factsheets-asielzoekers-en-vergunninghouders.pdf

Via de Regeling Zorg Asielzoekers (RZA) hebben vluchtelingen in principe recht op dezelfde medische zorg als Nederlanders met een basisverzekering. Hetzelfde geldt voor zorg uit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) en Wet langdurige zorg (Wlz). Ook zijn er speciale afspraken gemaakt over de vergoeding van tandheelkundige zorg. Het Centraal Orgaan Asielzoekers (COA) heeft de uitvoering van de RZA sinds 2009 in handen gegeven van zorgverzekeraar Menzis.

Hoeveel kost een asielzoeker eigenlijk?

In algemene zin is die vraag heel moeilijk te beantwoorden, schreef nrc.next 15 oktober 2015. Voor verschillende categorieën asielzoekers (jong, oud, korte of lange asielprocedure) worden verschillende kosten gemaakt. Toch deden we een poging. We kwamen uit op maximaal 44.000 euro per asielzoeker (een minderjarige die een vergunning krijgt en naar het voortgezet onderwijs gaat.) Een meerderjarige die een vergunning krijgt zonder in beroep te gaan, kost ongeveer 28.000 euro.
Het gaat om kosten voor juridische bijstand, voor opvang, onderwijs en gezondheidszorg tijdens de asielprocedeure. Zorgverzekeraar Menzis, die de afhandeling van de ziektekosten van alle asielzoekers regelt, schatte die zorgkosten eind vorig jaar grofweg op 120 miljoen euro voor 2015; bijna een verdubbeling ten opzichte van een jaar eerder.

Dus ja, we hebben vergrijzing, en een instroom van vluchtelingen.
In Duitsland melden de tandartsen al, dat de kosten de pan uit rijzen door slecht verzorgde tanden.
En dat gaat hier ook gebeuren...

1
82 Logic

@81
Dat is nu ook met de zorgtoeslag. Ik zit net 2 tientjes er boven op jaarbasis.

0
83 von Bribbentrop

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Bob Sleebaan
Kabinet wil belasting op dranken met veel suiker verhogen

"De invoering van een suikertaks is volgens hem nodig omdat veel mensen in Nederland overgewicht hebben."LOLDe invoering van een suike...

3 uur geleden geplaatst door Bob Sleebaan

Graaier1000
Muziekdraadje

Chuck Berry - Sweet Little Sixteenhttps://www.youtube.com/watch?v=ZLV4NGpoy_E&t=5s...

3 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

Freddie Cannon - Tallahassie Lassiehttps://www.youtube.com/watch?v=_G7TYPEawX0&t=16s...

3 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

The Collins Kids - Shortnin' Bread Rock (1957) https://www.youtube.com/watch?v=cYPlj67Mtlo...

4 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

Rudi Carrell - De Hoogste Tijdhttps://www.youtube.com/watch?v=gD3D5xdI_-o...

4 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

Willie Nelson - Always On My Mindhttps://www.youtube.com/watch?v=R7f189Z0v0Y...

4 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

Peter, Paul & Mary - Blowing In The Windhttps://www.youtube.com/watch?v=2RlnYC7skbI...

4 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

Roger Whittaker - The Last Farewellhttps://www.youtube.com/watch?v=sGWs1HK8iDU...

4 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

Lee Marvin - I Was Born Under A Wandering Star https://www.youtube.com/watch?v=NTymtAbaG08...

4 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

Gene Kelly - Singin' In The Rain ( 1952 )https://www.youtube.com/watch?v=swloMVFALXw...

4 uur geleden geplaatst door Graaier1000

NK. App
Hot Mom FukingConic PornPorn MedivalFictionmania TvLuna CorazonTits GofDomino Presley PornGumjob PornHindi News XxxHikaru NagiXxx Hindi TalkKarina XxxJackerman R34Porn SextingAnime Sexual GayWheelbarrow Sex PositionGina 8 Meses XxxXxx DamilyAnia Kinski PornLayanaqueen4k Porn MomSaran VandellaRedhead BbcSadistic PornographyPron SexeChubby FfmWww PornRahsweetSex PicsBdsm GifRubfuck ComHot Sex EverPorn Milf IndianJerk Off To CelebrityAnal EboneyXxx StapmomHollywood Kamasutra MovieChina Xx XxRobin Wright NudeKara AnjaliSumo EscortsNoel Leon NudeFree Hindi Porn MoviesHottest Web Series IndianFacesitting Fart PovForbiddensexAss TubexxxCcoqnuPornography On The Dark WebOlder Porn MenSwinglifeHandjob TittiesEllyse Perry PicsRomantic Sex PhotoXxx Hindi Video HindiTenticl PornVideos Xxx CaserosMillian BluColombian MilfBddiehubHot Teacher SexBeautiful Women's PornPofn HubOneclickchickSilverdadHollywood X VideoBoobs Sucking HdDevika Sex VideosHorney CouplePawg Bang BrosMasahub ComBrazzers KitchenSex Hot XvideoChut Photo HdTelugu Porn TubeRara AznaiLesbo Asian PornAnime FootjonTubeprnstarSex Video 2001Indian Pornstar SNaked Teenagers On The BeachLargue PorntubeGp GuiaHemaletube ComBig Booty PornHugedick PornGirl BurBangla Woman SexSeducing TeacherHottest Korean NudeVideos PhornosBrother Gay PornBeauty X VideoBoy Sex XnxxNivetha Thomas SexyChaturbate.coimLexy.sweetLonesfmApril Bowlby NakedRiley AnneBig Tits BideosLesbo Sex VideoHollywood Movie Sex Video HdAll Heroines PornHd Pussy Sex VideoPor N.Meimei PornCaetoon PornBuceyeiroPetitw PornSarah Snook ButtLittlelupeLena The Plug AssTroy HalstonGif NsfwPorn Pour FemmeGrupos No Telegram 18+Cheating Sex Videos HdBabita Xxx PhotoNatalie Portman NufeCorey Chase CreampieXnxxbrasilNynphoHeath Halo Gay PornLesbian Squirt VideosSexe IranianDesi Saree StripJia Lissa BlackCheating Latina PornCatching Mom NudeAnkita Dave NudeWww Snapdrop NetAdams XxxDubai Malayali SexShemaleonshemalePardoy XxxPinkworld ComFilmes Pornô ChinêsVideo Sexo ForcadoWednesday XxxX VidieosTouchingboobsNude AthlethesShiny DixitMaja SchöneBackmail PornDominican Gay PornAnal MoviesHaley Reed Dp