Oekraïners kunnen binnenkort zonder visum naar de EU reizen (demorgen.be)


Oekraïners kunnen binnenkort visumvrij naar de EU reizen. Onderhandelaars van het Europees Parlement en van de lidstaten hebben daarover dinsdag ee... ...

door Tjeempie in Buitenland  ·  41 Reacties

  • 9
  • 516x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Bedankt Rutte!!

3
1 Topperz

Nederlandse burgers worden nergens genoemd, impact inlegvel 0,0

3
2 Tjeempie

Weg met rutte, leugenachtige volksverlakker.

5
3 Positivo

Nog meer spotgoedkope arbeidskrachten, hoogopgeleide pareltjes en weet ik veel!
Ondertussen blijft de is en blijft hier de werkeloosheid onverminderd hoog

4
4 Tjeempie

De "bijlage" is niet eens getekend door Oekraine , we zijn weer eens belazerd

1
5 Vageali6888

Alweer zo'n beschaafd ontwikkeld land erbij dat geheel verschoond is van corruptie en z'n volledig begroting op orde heeft... *kuch*

1
6 Tjeempie

@4 Onzin! Het is puur voor toeristen en mensen die hier familie willen bezoeken. Het geeft geen recht om in een ander EU land te gaan werken.

14
7 Rare Rakker

Wat een zinloze reageerders hierboven

Het visum maakt geen onderdeel uit van het handelsakkoord

Maar blijf maar lekker afgeven op Rutte en EU, ga zo door -\-

20
8 LGK

@7 U bedoelt de welbekende postorderbusiness? Dat is geen familieaangelegenheid.

2
9 Tjeempie

@7 Jij gelooft zeker ook nog in sprookjes?!

2
10 Topperz

@10
Sinds wanneer kan je op een toeristenvisum werken in de EU?

17
11 LGK

@11 U mag noemen zo u het wilt, vakantiekrachten, postorderbruid, etc.

2
12 Tjeempie

@10 Ik geloof feiten, niet uw onderbuikgevoel......

10
13 Rare Rakker

Daar zijn we dan lekker mee, nog meer oost blok en neo nazi' gespuis deze kant op.

FIOD ontmantelt sigarettenfabriek in Oirschot
http://www.nu.nl/binnenland/4503120/fiod-ontmantelt-sigarettenfabriek-in-oirschot.html?utm_medium=website&utm_source=nieuwskoerier.nl

2
14 Lias

Maar gelukkig hadden wij een referendum.

2
15 Hein2

@14 Een opstekertje!

1
16 Tjeempie

Hoop dat musea in Europa hun schilderijen vanaf nu wel goed gaan verankeren.

@11
Om zwart te kunnen werken heb je geen enkel visum nodig...

2
17 Lias

@17 Inderdaad daar heb je geen visum voor nodig, dat kan nu dus ook al als ze zouden willen. Daar veranderd dus helemaal niks aan......

11
18 Rare Rakker

De democratie is gewoon een nepsysteem. Heersers zoals aristocraten, kapitalisten en de kerk willen gewoon geen enkele invloed van de bevolking. Als de democratie zou werken als middel om de macht in te perken hadden we hem nooit gekregen. Het was gewoon een lapmiddel om de emancipatiestrijd in de juiste banen te leiden, om de verliezen te beperken. Nu hebben ze door dat ze ons eens in de vier jaar van alles kunnen voorspiegelen om dan weer vier jaar lang te doen wat ze willen, zonder dat er een haan naar kraait.

3
19 zewa

@18
Nee... want dan zou het veel moeilijker zijn om een visum te krijgen.

3
20 Lias

@7 " Het geeft geen recht om in een ander EU land te gaan werken."

Geen recht, maar wel de mogelijkheid, (zwart) en geloof maar dat er gebruik van gemaakt gaat worden.

3
21 Mappie

@19 " Het was gewoon een lapmiddel om de emancipatiestrijd in de juiste banen te leiden, om de verliezen te beperken. "

Dat is gedeeltelijk waar.
Stemrecht en verkiezingen zijn afgedwongen van de machthebbers door de dreiging van revolutie door de onderlaag.

Eerst de Franse revolutie, daarna het revolutiejaar 1848 en de gebeurtenissen in Rusland in 1919 maakten de elite knap zenuwachtig en men besloot uiteindelijk dat democratie nog altijd beter was dan revolutie.

2
22 Mappie

Schande en dit te danken aan VVD Rutte D66 CDA CU SGP PvdA SP en Groen-Lings.

3
23 Gunther

@23 Groen Rechts bedoelde u vast?

question

2
24 Tjeempie

Was al bijna een jaar bekend. Maar het NEE kamp werd ook hierover onterecht voor bang makende leugenaars uit gemaakt door de huichelachtige land- en volksverraders van de VVD, PvdA en D66.

Het NRC schreef al op 4 april 2016, in reactie op Minister Koenders van Buitenlandse Zaken die loog dat het onzin was dat Oekraïeners straks visumvrij zouden mogen reizen:

"Stelling 2. ‘Oekraïeners mogen door verdrag straks niet visumvrij reizen’
De aanleiding
Minister Koenders van Buitenlandse Zaken voert ook campagne voor het EU-associatieverdrag met Oekraïne. In een interview met de kranten van Wegener werd hem het volgende voorgelegd: ‘straks mogen Oekraïeners ook visumvrij reizen’.
„Dat is óók al onzin. Er is geen verband”, reageerde de minister. We checken of Oekraïeners straks inderdaad niet vrij mogen reizen én of er inderdaad geen verband is met het associatieverdrag.
En, klopt het?
Redacteur Bart Nijman van GeenStijl twitterde al snel dat Koenders had gelogen in de Wegenerkranten. Hij voegde er een link bij naar een bericht waarin president Porosjenko van Oekraïne aankondigt dat de Europese Commissie dit voorjaar voorstellen doet voor een visumvrije regeling voor de Oekraïeners. Oftewel: Koenders liegt.
Maar is dat zo? Het ligt genuanceerder. In het associatieverdrag worden eerder gemaakte afspraken tussen de EU en Oekraïne over visumvrij reizen herbevestigd. Ook zonder het verdrag liggen die afspraken er dus. Daarom zegt Koenders dat er geen verband is.
Visumvrij reizen houdt overigens niet in dat Oekraïeners in de EU mogen werken. Ze mogen dan zonder visum maximaal negentig dagen in de EU verblijven.
Conclusie
Op de bewering dat Oekraïeners straks visumvrij mogen reizen reageerde Koenders met te zeggen dat dat onzin is. Daarin heeft hij ongelijk. Oekraïeners mogen straks wel degelijk visumvrij reizen. Maar Koenders voegde aan zijn antwoord toe dat er geen verband is tussen het associatieverdrag en de visumvrije regeling. Daarin heeft hij grotendeels gelijk, het gaat in het verdrag alleen om een bevestiging van al gemaakte afspraken. Al met al komen we tot grotendeels onwaar."

2
25 Reactie

Voor sommige mensen hier zou het goed zijn als Belgie en Duitsland weer een visumplicht zouden invoeren voor Nederlanders. Dan konden die mensen eens voelen hoe het is om niet vrij te kunnen reizen naar je buurlanden. Je moet dan eerst naar een visumbureau met een formulier en een heleboel gelegaliseerde papieren en 70 euro per persoon betalen om een dagje naar Plopsa land te kunnen of te kunnen gaan winkelen in Dusseldorf of Antwerpen of naar je Familie in die landen.

Dat is namelijk de realiteit voor Oekraïners die bijvoorbeeld op bezoek willen in Polen of Roemenië!

10
26 mike45

@23
De partijen en leden die voorstemden bij de ratificatie van het EU associatie verdrag met de Oekraïne waren:

VVD, PvdA, D66, GL en Van Vliet (in totaal 89 land- en volksverraders)

De partijen die, net als de meerderheid van het volk, tegenstemden waren:

SP, CDA, PVV, CU, SGP, PvdD, 50PLUS, GrKÖ, GrBvK, Houwers, Monasch en Klein (in totaal 55 volksvertegenwoordigers)

https://www.tweedekamer.nl/kamerstukken/stemmingsuitslagen/detail?id=2017P02791

(Snap uw post daarom niet, hoezo te danken aan de SP?)

2
27 Reactie

@26
Wat u aangeeft is precies het probleem van de EU. Individuele landen zou zelf moeten kunnen bepalen welke mensen uit welke landen ze op welke manier toelaten in hun huis.

3
28 Reactie

@28

Het zou toch ondenkbaar zijn dat je niet gewoon naar Belgie of Duitsland zou kunnen zonder dat je 2 weken van te voren een visum zou moeten aanvragen om daar naar toe te kunnen reizen. Dat zelfde geld voor Oekrainers die willen ook gewoon naar familie op bezoek kunnen in Polen of Roemenie.

8
29 mike45

@26
"Dat is namelijk de realiteit voor Oekraïners die bijvoorbeeld op bezoek willen in Polen of Roemenië!"
Om u argument door te trekken, alle Russen nu ook maar meteen visum vrij laten reizen binnen de EU, ze zijn immers het buurland van Oekraïne.

En daarna dan ook maar meteen Kazachstan, Mongolië, China, Noord-Korea en Japan, want die immers weer de buurlanden van Rusland.

Weet je wat als we zo gaan redeneren, kunnen we beter meteen alle mensen uit alle landen in de wereld visum vrij toegang verlenen, immers ieder land is een buurland van een ander land.

Uw argumentatie klopt dus niet. Individuele landen zouden over hun eigen grensbeleid moeten gaan.

1
30 Reactie

Brussel gaat gewoon met uitbreiden EU.

2
31 Tjeempie

@31 Gaat gewoon door ...

2
32 Tjeempie

@30 Daar zijn ze mee bezig geweest maar niet uitgekomen. Een van de eisen van de EU is dat als inwoners van dat land visumvrij naar de EU mogen reizen dat EU inwoners ook visumvrij naar dat land mogen reizen. Rusland wil geen visumvrij reizen instellen voor inwoners van de EU landen.

Inwoners van EU landen hebben al jaren geen visum meer nodig om naar Oekraine te reizen.

@31 Er zijn zoveel landen die visumvrij naar de EU mogen reizen die landen zijn geen onderdeel van de EU. Het ene heeft dus niks met het andere te maken.

3
33 mike45

@33
Visums geven betere controle op wie het land binnenkomen, waarvoor en voor hoe lang. En is daarom een goed hulpmiddel bij grensbewaking. Zo veel mogelijk landen visum vrij toegang tot de EU verlenen bezie ik daarom niet als iets wenselijks (, ook al zou het betreffende andere land er mee instemmen om de mensen in de EU landen hetzelfde toe te staan.)

"Een visum is een officiële toestemming een land binnen te reizen en in dat land te verblijven. Een visum wordt afgegeven door het land waar de reiziger naartoe gaat. Op deze manier kan dat land controle uitoefenen op wie het land binnenkomt.

De meeste visa bevatten voorwaarden voor het bezoek. Vaak is een visum beperkte tijd geldig, na uiterlijk die tijd moet de reiziger het land verlaten hebben (standaard toeristenvisa voorzien hiervoor meestal 90 dagen)."
https://nl.wikipedia.org/wiki/Visum

1
34 Reactie

Nog een voorbeeld van hoe snel zijn de leugens van de VVD al weer achterhaald zijn door de waarheid van de realiteit!

RTL Nieuws 11 april 2016 (5 dagen na het Oekraïne referendum).
“De VVD voelt er niets voor om de visumplicht voor Oekraïners versneld af te schaffen, zoals de Europese Commissie wil.

Tweede-Kamerlid Han ten Broeke is er niet van overtuigd dat Oekraïne aan alle voorwaarden voldoet. "Het staat de Europese Commissie vrij een voorstel in te dienen; dat wil niet zeggen dat wij het daarmee eens zijn."

Visumvrij reizen
De voorzitter van de Europese Commissie, Jean Claude Juncker, wil dat Oekraïners nog deze maand visumvrij naar de lidstaten van de Europese Unie kunnen reizen. Dat meldt het persbureau Reuters op basis van een bron bij de Commissie. Oekraïners mogen dan maximaal 90 dagen per periode van 180 dagen als toerist in een lidstaat verblijven.
In Nederland is verbaasd gereageerd op de snelheid waarmee Juncker de visumliberalisatie wil doorvoeren. Hoewel de visumvrijheid los staat van het associatieverdrag – het is geregeld in het Oostelijk Partnerschap dat de EU heeft gesloten met een aantal niet-EU-landen – komt de mededeling op een ongelukkig moment, vijf dagen na de afwijzing van het verdrag door Nederland.

Oekraïners massaal naar Nederland?
Een van de redenen voor de nee-stemmers om het verdrag af te wijzen, was juist die visumvrijheid waarnaar wordt verwezen in het associatieverdrag. Zij vrezen dat Oekraïners massaal naar Nederland zullen komen.”
http://www.rtlnieuws.nl/nieuws/politiek/vvd-wil-visum-voor-oekrainers-niet-nu-al-afschaffen

0
35 Reactie

** gebruiker verwijderd **

Geweldig nog meer boevenvolk uit het oosten , gelukkig zit Nederland daar echt op te wachten
NOT

36 verwijderd682241

En wat is het probleem nu?

4
37 GreyB

Follow the money. EU is een gedrocht in handen van de grote banken. Niet het belang van de burgers maar het eigen gewin is voor belanghebbenden in de EU belangrijk. Dit moet gestopt worden!!!

1
38 Ceesje

Is er al een nieuw welkomslied geschreven?

0
39 Oeps112

Test test.
Hallo?
Ff testen. Ben nieuw hier.

0
40 Bemoeial

Kijk dat werkt lekker snel!

0
41 Bemoeial

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Bob Sleebaan
Zwarte man in handboeien in VS overleden tijdens arrestatie

Als er een zwarte man wordt gedood door de politie dan is dat meteen groot nieuws. Toch worden er in de VS meer witte dan zwarte mannen gedood d...

3 uur geleden geplaatst door Bob Sleebaan

Bob Sleebaan
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

@3 Veel van die politici hebben een huis in het buitenland. Als het hier onleefbaar wordt zijn ze met de noorderzon vertrokken. ...

3 uur geleden geplaatst door Bob Sleebaan

ABRACADABRA
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

@2 erger nog, niet alleen hij, maar nog veel meer politici...

4 uur geleden geplaatst door ABRACADABRA

Bob Sleebaan
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

VVDer v.d. Burg vindt dat er nog wel 18 miljoen mensen bij kunnen....

4 uur geleden geplaatst door Bob Sleebaan

ABRACADABRA
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

mijn hemel. over overbevolking gesproken...

4 uur geleden geplaatst door ABRACADABRA

progressiefliberaal
Devon Eriksen (@Devon_Eriksen_) on X

En in deze post geeft hij een radicale klimaatactivist die niet gelooft in de kracht van innovatie (daar zijn er nogal veel van) een goede veeg ...

5 uur geleden geplaatst door progressiefliberaal

progressiefliberaal
Devon Eriksen (@Devon_Eriksen_) on X

Devon is een interessant account om te volgen, vind ik. Ja, hij gebruikt ook AI om afbeeldingen te maken (van katten). Maar niemand is perfe...

5 uur geleden geplaatst door progressiefliberaal

progressiefliberaal
Zwarte man in handboeien in VS overleden tijdens arrestatie

Nou, dan moet Walmart of zo maar snel in brand gestoken worden. Toch?...

5 uur geleden geplaatst door progressiefliberaal

Vageali6888
Wilders hoofdgast in Hongarije, hij is voor Orbán een ‘big shot’ in Europa

@13Maar ze daar sensureren ze ongewenst nieuws!!Oh .. laat maar.....

6 uur geleden geplaatst door Vageali6888

duurendaal
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@41 m post@49 MalinoisTechnisch gezien mengt Soros zich in. Weet ik niet of hij ook sturend optreedt of alleen als geldschieter. Politici ...

6 uur geleden geplaatst door duurendaal

NK. App
Seel Pak XxxLatina CameltoesFake Couch CastingMovies That Are Like PornLolhentaXxx Videos ComedyEat CockBangla Bf BoyTs Chyna XxxAsian Massage PornosSexyaDiamond Monroe PornstarAll Hindi BfSpy Cam Porn VideosSunny Leone Ki Chut VideoHentai WallpaperGay Black ThreesomeXx Sexy SexyThe Little Mermaid NudeReal Sex TamilShirtless BollywoodDrma-004 MarriedAss NudesMonica May PornSex Video With AudioTamil Actress PronTinto Brass Erotic MoviesSeni Lion XxxLesbian Anal SquirtItalianporn VideoLesbea.comBeurrette PornNsfw SubtedditAhsoka Tano PornGay Deepthroat PornPorn Gay Video FreeDslaf FullIndian Sex Hd Video DownloadNew Porn DownloadHot Anime Big BoobsGloryholaEmily Willis FleecedXxx Addams FamilyWatchfreekavCeleberty Male NudesSuper Hot SexXnxx Brazzer VideosNice PornFather And Daughter Sex Video HdBlack MomsexXsafadasXnxx WebcamSsis-698Mamá Cojiendo Con HijosCanal Telegram SexePorn Alexis TegzasLaura Preon NudeAlia Bhatt XxxSexfilamTamil Sister And Brother Sex VideoCaroline Zalog LeakedMouthpornSex Hindi BpAudrey PornHindi Hot Blue PictureJennifer Connelly In Career OpportunitiesHot Sexy Babes XxxCuckold CreampieXxx Desi ChootFacial CreampieMasterbation AsianHq EróticoKagney Lee KarterTamil Big SexXnxx ProstituteBig Black PussyXxxporhSloppiest HeadKorean NsfwHot Aunty Boobs PressHot Lady PornNayanthara NavelLesbian Threesome SexMiyakhalifasexvideoGorgeous Women Pornقصص سحاقةD4swingcomAnna Jendrick NakedXxx Sex NXx Sexy VedioTerry Richardson NudeShiftymine LeakBlue Movie ComAmiture Gay PornSexy Saree PornPorn SubmissivedIndian In NudeAnime H EntaiPorn SrtFilmes Gratis PornMsaoiMexican HookerXxnx Video Hindi HdMoom And Son PornNipple GifPragya NagraBest Tit PicsHappy White WomenRed Light PornNude ShootFlashing TitsPornhub EbonyFree Black Leasbian PornSister Sits On Brother's FaceHootest PornBig Asshentaiسکس انميVintage ErotNude Eivesسکس ایرانی جدیدیTeenager Feet PornLeraferal NudeCharlize Thero NudePorn In UniformMilf Hot TubTucson EscortIsabella Stone Porn VideosFucking Hard CoreNuru Massage StepmomNew Xxx Com HindiNude Tan LinesMofosnetwork ComHislut.comInfluencers Goen WildRubegaloreMovies Porn BestLesbians With Bug TitsPron BootyEva Violet OnlyfansSonam Bajwa PornBeautiful Porn Star ListEnglish Adult FilmBbw PronSunny Leone Latest Fucking VideosBlair Williams AnalSph JoiNative Anerican PornWarddogsLivvy NudesMelissa King Porn