door Havermout in Binnenland  ·  24 Reacties

  • 3
  • 488x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Langer leven betwkent meer ouderdomsziektes als kanker en die zijn duur.

12
1 Wild Rover

begin bij het begin
waarom zijn hennep planten verboden terwijl het zeer vele zeer kostbare niet eens goed werkende farmacie medicijnen kan vervangen?

dan bespaar je de helft.

5
2 dloops

Haal de zorg van de markt dan ben je de graaiers/beleggers kwijt...

2
3 Aunti

@2

Er zijn veel goedkope oplossingen maar daar verdienen de grote jongens niets mee en word de dure zorg ons opgedrongen. Maar niet alleen medicijnen maar ook hulp middelen en managers en directeuren hebben de zakken nooit vol genoeg.

3
4 magikeven

Begin onderaan , sorry niet diegenen die achterstaan met betalen,
maar alle premie weigeraars , alle import zieken , alle ilegalen , dus iedereen die nooit betaald ,
begin ermee alleen 1e hulp en die zover mogelijk betalen en dan doei, niks een crimineel zonder verzekering op de ok en E R , niet die hero verslaafde redden en een andere dood laten gaan , die wel netjes betaalt , niet die toerist due , hoe erg ook, opeens kanker heeft bij landen op vliegveld , begin daar eens mee, duizenden per jaar

3
5 Thei

Persoonlijk heb ik al de nodige risico's moeten nemen omdat ik niet even bijna 400 euro eigen risico had liggen. Een door de huisarts aanbevolen bezoek aan het ziekenhuis is daardoor niet door gegaan. Het is goed gekomen maar het had net zo goed fout kunnen gaan!

4
6 upanddown

Gezondheidszorg is het belangrijkste post waar ik geld voor op mijn rekening heb staan .
En vergeleken met andere landen valt het nog best mee.
In landen met een soort ziekenfonds zoals Engeland en Spanje is de gezondheidszorg goedkoop en gratis maar zo slecht dat ik daar naar de particuliere zorg ga.
Mijn verzekeraar vergoedt dat gewoon .
En de mensen daar doen dat ook als het even kan .
De beste artsen gaan particulier, de minderen zitten bij het ziekenfonds.
In die landen is er echt een tweedeling .
Dus geen ziekenfonds terug!

8
7 No newstoday

@4 magikeven

Daar kun je zelf als zorgvrager ook iets aan doen. Zelf koop ik mijn hulpmiddelen gewoon tweedehands, en heb ik deze week de kosten van mijn medicatie met ca 90% van de (te hoge) prijs weten terug te brengen.

Ik heb de bos bloemen van mijn verzekeraar al binnen question

1
8 ~ Echelon II ~

Stijgende zorgkosten zijn een megaprobleem

Dit wisten de Dames en Heren in Den Haag al 50 jaar geleden, maar in plaats om de gasbaten te sparen (zoals Noorwegen) hebben de Dames en Heren het lekker uitgegeven.
Regeren is vooruit zien, maar daar hebben de politici weinig kaas van gegeten.

2
9 Benzardi

@6 upanddown

Als grootverbruiker van zorg heb ik nog nooit stante pede m'n eigen risico op moeten hoesten. Meestal zitten daar maanden tussen, en zelfs dan kun je nog een betalingsregeling treffen mocht dat nodig zijn.

1
10 ~ Echelon II ~

@7
Fijn, dat u hst zo goed voor elkaar heeft.
U moet uw ogen niet sluiten, voor mensen die dat niet kunnen, en elke Euro moeten omdraaien.
En de "zorg" in Nederland is ook niet meer wat het geweest is. De kosten rijzen de pan uit, omdat die graaiers aan de top, zichzelf verrijken belangrijker vindt.
Wij gaan hier nu ook dr de kant op van "slechte zorg" omdat veel niet meer vanuir het basispakket vergoed wordt. Overal moet tegenwoordig een "eigen bijdrage" voor betaald worden, waardoor velen dat niet meer kunnen opbrengen. Ook het eigen risico is belachelijk hoog, als je dat niet kunt betalen.
Dus een Nationaal Zorgfonds is zeker wel belangrijk voor diegenen, die niets "weg kunnen zetten", zoals in uw geval.

4
11 Dieke

Dokters verdienen een riant inkomen, en de medicijnprijzen worden kunstmatig hoog gehouden door de farmaceutische industrie, vanwege veeleisende aandeelhouders. Heeft niks met afname te maken van de patiënten.

2
12 fredgerbeke

@5
U kent de eed van Hippocrates niet, die elke arts heeft afgelegd?

0
13 Gradje

@6
De eigen bijdrage mag u bij elke verzekeraar in maandelijkse termijnen betalen.

0
14 Gradje

** gebruiker verwijderd **

@11 De goeden niet te na gesproken, maar het is vaak een kwestie van de juiste keuzes maken. Als ik op TV zie dat mensen drie honden erop na houden en roken terwijl zij duizenden euro's schuld hebben dan breekt mijn klomp.
Die hebben ook zeker geen geld om bij te dragen in de kosten van hun gezondheidszorg.

15 verwijderd23941

@5 je begrijpt er klaarblijkelijk helemaal niets van ,, onderaan beginnen ,, bij de zwakken ,wat een verstand ,,beter zou je zeggen ;weg met de marktwerking ,, weg met aandeelhouders ,, dat zouden wij als burger moeten zijn ,, de aandeelhouders,,

2
16 neo

Als zorgafnemers zouden wij ook eens wat selectiever kunnen zijn mbt onze zorgconsumptie. Dat zou pas echt een slok op een borrel schelen.

2
17 ~ Echelon II ~

We worden ook zo vrolijk van alles, ik krijg soms een punthoofd van alles.

0
18 Erika

Wat de zorgverzekeraars nalaten dat doen de artsen. Het is gewoon in en in triest geworden in dit land. Gelukkig heb ik een lieve arts maar ik weet niet hoe ik er mee om moet gaan.

1
19 Erika

@8

Dat doe ik ook heb een dochter inmiddels 30 jaar zwaar gehandicapt ik kan wel een boek schrijven over geld parasieten en geldverspilling en zelf melding van gemaakt helaas aan dovemans oren

0
20 magikeven

@20 magikeven

Tip: schrijf je commentaar op de publieke Facebook-pagina . Heb ik ook gedaan, en toen werd er wel gereageerd. Vandaar die bos bloemen question

Ik heb gevraagd om 10% van de door mij bespaarde tienduizenden euroos over te maken tbv van onderzoek naar mijn invaliderende ziekte. Daar heb ik dan weer geen antwoord op gekregen.

Tevens probeer ik lotgenoten over te halen om ook van de superdure medicijnen over te stappen naar de goedkopere variant met dezelfde werkzame stof, uiteraard op recept van hun specialist en in overleg met hun apotheker.

Verder bespaar ik op ligdagen in het ziekenhuis door me niet te laten opnemen om een paar dagen achtereen drie kwartier aan het infuus te liggen en laat ik uitslagen van bloedonderzoek naar beide specialisten sturen. Degene die het minste wil weten krijgt gewoon de uitslag van voor hem irrelevante zaken er voor niets bij, en het scheelt mij dubbele bezoekjes aan het lab.

Het is volgens mij bij specialisten meer macht der gewoonte dan onwil om over de kosten en noodzaak van bepaalde behandelingen na te denken.

1
21 ~ Echelon II ~

@21
Onbegrijpelijk dat men allerlei trucjes moet uithalen om de zorgkosten te drukken en dat alles omdat de zorg geprivatiseerd moest worden. En de zorg hier na Amerika het duurste is in de wereld. Daar kan ik niet trots op zijn.

1
22 yanyans

@22 yanyans

Ik beschouw het niet als trucjes en doe het uit vrije wil. Ik kost de maatschappij toch al genoeg, en ik vind ziekenhuisopnames een noodzakelijk kwaad, dus als ik er onderuit kan komen doe ik dat, en dat het ook nog goedkoper is is dan mooi meegenomen.

En privatisering heeft er niets mee te maken. Het vroegere ziekenfonds was net zo duur, maar de meeste mensen bekijken hun loonstrook nooit.

Nieuwe technieken en geavanceerdere medicijnen (plus de verhoging van de gemiddelde leeftijd) maken de zorg duurder, het salaris van de directeur van een verzekeraar is peanuts als je naar de omzet kijkt. Of het ethisch gezien aanvaardbaar is laat ik aan andermans beoordelingsvermogen.

En onze gezondheidszorg ligt op een tamelijk hoog peil, en dat kost nou eenmaal geld. En over de kwaliteit heb in ieder geval ik niet te klagen (en dat alles met een kale basisverzekering).

Ik vind dat geklaag over onze gezondheidszorg dan ook zwaar overdreven, verzorgingstehuizen uitgezonderd.

2
23 ~ Echelon II ~

@23
Wat heeft trucjes nu met vrije wil te maken?
Als ik het goed lees heeft U geen problemen dat de verzekeraars en aandeelhouders zoveel geld verdienen aan onze zorg en ons geld. U vindt het ook normaal dat onze zorg na Amerika de duurste is van de wereld.
Maar het vreemdste verhaal in Uw opmerking is dat ziekenhuis opname een noodzakelijk kwaad is Hoe had U dat dan gezien? Heeft U daar verstand van?

0
24 yanyans

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
RobP
Poetin: "We vermoorden een groot aantal Britten en Fransen in Oekraïne" ! - Dissident.one

@118 Wat weerleggen? De propaganda van Poetin??? 😂 😂 😂Zolang jij niet kunt bewijzen dat het correct is, blijft het gewoon propaganda...

1 minuut geleden geplaatst door RobP

Sarcoff
Poetin: "We vermoorden een groot aantal Britten en Fransen in Oekraïne" ! - Dissident.one

@116 Je hebt het toch niet tegen jezelf, of tegen wedergeboren? 😀Nou zijn jullie allebei somtijds ietwat vervelend, maar dat wens ik jullie...

2 minuten geleden geplaatst door Sarcoff

RobP
Poetin: "We vermoorden een groot aantal Britten en Fransen in Oekraïne" ! - Dissident.one

@108 "indien de NAVO officieel bekend zou maken dat ze aanwezig zijn als NAVO macht in de Oekraine hebben ze de gewenste wereldoorlog, dus dat z...

2 minuten geleden geplaatst door RobP

Malinois
Poetin: "We vermoorden een groot aantal Britten en Fransen in Oekraïne" ! - Dissident.one

@115Je kunt je druk maken over van alles en nog wat maar ondertussen lever je niks.Wel gaan roeptoeteren dat Poetin/Rusland propaganda sta...

3 minuten geleden geplaatst door Malinois

Sarcoff
Poetin: "We vermoorden een groot aantal Britten en Fransen in Oekraïne" ! - Dissident.one

@108 Inderdaad, indien de NAVO officieel bekend zou maken dat ze aanwezig zijn als NAVO macht in de Oekraine hebben ze de gewenste wereldoorlog,...

6 minuten geleden geplaatst door Sarcoff

RobP
Rapport: Amerikaanse regering stemt in met massale aanval op de Krimbrug - Dissident.one

@8 "en dan maak ik mij vrij pissig op de topfiguren die dit veroorzaken"Oh, je bent dus pissig op Poetin.Duidelijk....

7 minuten geleden geplaatst door RobP

Hendrianus
Ook tot jaren celstraf veroordeelden op vrije voeten door personeelstekort

@ Ja, het is echt bij de konijnen af. ...

8 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

Hendrianus
Poetin: "We vermoorden een groot aantal Britten en Fransen in Oekraïne" ! - Dissident.one

Verrekte psychopaat. Sterf ter plekke!...

12 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

Defcte burger
Over de liefde: ‘Een vallei-orgasme is geen piekorgasme in je clitoris, maar in je hele lichaam’

De Dijk bezong het al ;Als het golft dan golft het goedNiet te stuiten, niet te sturenDuurt het dagen, duurt het urenAls het golft dan g...

12 minuten geleden geplaatst door Defcte burger

Mac Benac
Harvey Weinstein (72) opgenomen in ziekenhuis: “Hij is een wrak”

Nu is het opeens een wrak. Niets mee te maken. Aanpakken dat monster....

14 minuten geleden geplaatst door Mac Benac

NK. App
Blackd PornShakeela Blue Film VideoTamil Sex Video 9Free Legal PornLesbian Orgy With StraponRoberita FrancoAdriana ChechiElevator BlowjobMichelle MartinezJaime Presley NudeMeri Saasu MaaKamapisachi Sex VideosBludwingShadbase ComicBaldurs Gate Shadowheart SexBeastialitypornCorinna Kopf Of LeakedTiff BanisterIncestflixsTsunade X NarutoMami Sex KahaniXnx Hindi BfAuny PornKoreapornAlyssia KentXvid ThreesomeAngelaincollege NudePornô BrutalSaudi XvideoCouples Masturbating TogetherAmateur TittyfuckAnika SexNycandidPraew PhatcharinBrazzers Full Porn MoviesDiamond Jackson MomPenhouse BabesNude Big Tits TeensIndian Desi Wife PornPornmoviessGap PornNao JingjuiBokep.twitterManuhascanSister CumshotsErica Fontaine NudeKatywithabootyAnveshi Jain Hot PicSheila And Kesha OrtegaLe Coin PornoMujeres CuliandoWw Xxx PornParis Hilton BlowjobBest Porn AnimationsVoyeurhouse.lifeAhsoka NudeLulu Chu Gracie JaneShinbou PornMoneter CockKat Timpf NakedXxxhd VidioXxx Video Big MomKatie Kush CreampieJax Dell'ossoEbony Riding BbcDenial JoiPornosinho ComVídeos De Sexo ViolentoPorn Lisa AnnaPeter Pan XxxHeroine Kajal Sex VideosHindi SwxPunjabi Bhabhi Sex Com3dsexChikan JapanWhats A Cuckholdهنتاي تايمسكس مباشرهLana Rhaodes PornMrskinsXxx Ebony MatureEhentai.Biqle.Long Lip PussiesHot Teens NideJay RomeroXxx Sexy Girl ComLacy Lennon XxxPrincess BerplAnya Chalotra TittiesKorra The Avatar PornHindi Desi Bf MovieShow Me Yours TitsSkylar Vox Sisسكس مصرى جدNathaly HeavenKim Kardashian Nude BoobsBbw TiitsFemale Orgsm VideoHot Blonde PussyFemboynudePornpics.comسکس ایتالیاییTittypicturesForeign Porn VideosFather And Daughter Sleeping Sex VideoAmerica NotyPunishpornElizibeth Olsen PornSkipthegames FlintM ImliveCock CageJaden Animations R34Xnx First NightJenny TarbordaFirst Time BottomingBoys Sex Videos ComeCelebrity Full FrontalDorm Blow JobRocky VallartaPornhot NewMia Khalifa NoticiaZmeenaorrxclusiveYamamoto HentaiKamasutra Video DownloadHintieBeurrtte Video XGuarreriasJennifer Tilly BoobiesSouth Indian ChudaiPirate Bay TorrentHitomeDipika Padukon PornDdfnetwrkTastybla KsTufo XvideoBang Bus CreampiesValentina Nappi SexIndian Wife Group SexWww Desi Girl Sex ComShakeela Aunty Sex VideoMature Porn CougarsSweet SinnrSpying On Sister PornhubReddit HotwivesAnal Sex ComAnul XxxHentais FemdomJae Galore XxxDigitaldesire