Wat is er waar van al die cliché-argumenten tegen immigratie? (vice.com)


In comments en op sociale media wordt vaak veel van hetzelfde in net andere (nauwelijks Nederlands te noemen) formuleringen gezegd – zo vaak, dat je veel ~argumenten~ bijna voor waar aan zou nemen. ...

door Hoofd bijzaken in Politiek  ·  22 Reacties

  • 0
  • 524x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Ach jee. Allemaal feiten. Daar houdt de domrechtse Nederlander niet van.

16
1 Brynnar

Elke plus heeft een min!!!
Maar mensen verplaatsen uit de 6e eeuw naar de 22e eeuw geeft problemen probeer eens te lezen en te luisteren en niet alleen de kop in het zand onder het motto er zijn tientallen argumenten voor, dus ook voor het tegendeel

2
2 Zie Hier

Prima stuk!!!!!!!!!

12
3 sockknitter

@2 Ach. Het intellect van de gemiddelde PVV-aanhanger is vergelijkbaar met die van de mens toen die vanuit de bomen de savannes ging verkennen. Dat is iets verder terug dan de 6e eeuw.

16
4 Brynnar

Zo vice heeft me de ogen geopend zeg. Ik dacht altijd dat het een goede site was met goede documentaires. Nu ik deze bullshit heb gelezen, kijk ik naar vice met een hele dikke korrel zout.

Nu word ik ook nog domrechts genoemd terwijl ik toch 3 opleidingen heb waarvan de laagste hbo. Hoe zit het met de Spaanse domrechtsen, de Fransen en het gehele oostblok.
Ik heb meer met het Poolse beleid dan met het westersEuropese beleid. Waarom denkt
Slimlinks dat rechts zo'n opmars maakt? Omdat links niet liever heeft dat alles wat hun niet uitkomt onder rechts te schuiven. Ik ben voor een verzorgingsstaat, dat is links. Maar wel alleen voor werkenden en mensen van Nederlandse komaf. Dat is rechts, ik zie dat juist als links.
Dubbel paspoort is juist asociaal. Lekker van 2 walletjes eten en gewoon je hebben en houwen verschuiven als je het niet zint. Nee ik ben Nederlander in voor en tegenspoed. Dus ik zal er ook zijn als de boel hier is opgevreten of zelfs kapot is gemaakt. Dat
Is weer links question als elke regering nu eens eerst voor hun eigen bevolking opkomt. Dan hoeven er ook niet zoveel mensen te vluchten. Zit iedereen goed op eigen plek.

Dus ik ben niet dom rechts ook niet slim links. Ik ben een bezorgde Nederlander die net als vele zijn land ziet verpauperen. En ja dat mag me zelfs best een beetje geld kosten. Want ik kijk liever tegen schone straten aan, dan dat ik rijk moet worden in Rotterdam Zuid of de Bijlmer.

4
5 kelb1977

Leuk verhaal...................... maar.............. goede journalistiek vraagt om woord en weerwoord!
Derhalve een enorm eenzijdig stuk.
Zijn Marokanen "vluchtelingen"? Zijn Egyptenaren "vluchtelingen"? Zijn bewoners uit Afrika "vluchtelingen"? Zijn Roemenen "vluchtelingen"?

Ja, mensen welke uit (bijvoorbeeld) Allepo vluchten zijn in mijn ogen vluchtelingen, deze mensen dienen (m.i.) hulp te krijgen en bescherming tegen het oorlogsgeweld.

Maar....... allen na de oorlog weer terug naar huis, geen staatsburgerschap in Europa! Wel een, tijdelijke, vluchtelingen status.

Gelukzoekers (volgens het artikel waarop ik reageer schrijf ik vanuit mijn "onderbuik") linea recta terug. Deze mensen voegen niets, maar dan ook niets toe aan onze Europese maatschappij.

1
6 Bezorgde Europeaan

Geinig stukje, bevestigd precies dat de cliché-argumenten geen cliché-argumenten zijn.

Stuk staat vol met vergoelijkende kul. Bedient zich zelfs van "Dat onderzoek gaat weliswaar uit van..." waarmee ze dus aangeven het eigenlijk niet te weten. Dan wordt er een vage verwijzing gemaakt naar een opiniestuk met aannames en gissingen. Vervolgens wordt de "Nederlandse cultuur" in twijfel getrokken. Waarna het met de islamisering 'wel meevalt'. Alsof dat geruststellend moet zijn. Vervolgens wordt 'praktisch uitgesloten' dat blanke Nederlanders een minderheidsgroep gaan worden, maar uitgesloten wordt het niet. Andere argumenten worden bestreden met "Nee". Verder niets. Dan een verhaal over de kosten van de boottocht die nauwelijks relevant, laat staan interessant is.

En toen was ik halverwege en het stuk helemaal zat van de onzin.

Maar verder: goed stuk!

2
7 Dzzz

@5 : vroeger vormde slimlinks een blok met de arbeidersklasse. Nu zijn de arbeiders dom. Nou ja het zal allemaal wel.
/heb zelf nog PSP gestemd maar ben nu guur rechts op het punt migratie. Puur door gedrag medelanders met name de kansjongeren.

1
8 Nou nou

En dan nog al die asielzoekers die op vakantie gaan naar hun geboorteland. Ken ze zelf en het heeft de afgelopen weken ook uitgebreid in de buitenlandse kranten gestaan.

1
9 Laztiwitzs

Clichés zijn er om doorbroken te worden. Maar wat dit stuk beoogt, is elke stelling onderuit halen.
Ben het met @6 eens, dat alles eenzijdig belicht wordt. Al die "onderzoeken" zijn ook gebaseerd op ramingen, omdat niemand kan voorspellen, hoe het er over 10-20-30 jaar zal uitzien.
Dit hangt ook samen met politieke keuzes die gemaakt gaan worden: komt er een stop op de instroom, of gaan Regeringen meer migranten binnenhalen?
Hoe gaat het in de toekomst met de economie? Altijd onzeker, zeker als er spanningen zijn.
Gaan deze migranten bijdragen aan een leefbare samenleving, of gaan ze op termijn weer terug? En als ze hier blijven, hebben ze dan uitzicht op arbeid, of gaat de multiculti samenleving weer niet werken?
Hoe zal het politieke klimaat de volgende jaren worden, niet alleen in Europa maar ook in de rest van de wereld?
Om over de financiele bankensector nog maar niet te praten.
Kortom allemaal vragen waar dit stuk geen antwoorden op geeft.

We zullen het voorlopig dus met de clichés moeten doen, en van tijd tot tijd bekijken, of die clichés doorbroken kunnen worden.
De tijd zal het leren....

0
10 Dieke

@7 [Bedient zich zelfs van "Dat onderzoek gaat weliswaar uit van..." waarmee ze dus aangeven het eigenlijk niet te weten.]

Daar gaat het inderdaad al mis, want er schijnt wel degelijk gedifferentieerd te moeten worden tussen westerse en niet-westerse immigranten. De tweede groep doet het duidelijk slechter. Zie bijv. http://www.rockwoolfonden.dk/app/uploads/2015/12/Study-paper-90-The-impact-of-immigrants-on-public-finances.pdf (Denemarken) en http://ftp.iza.org/dp6128.pdf (Nederland).

0
11 Civilis

Vraag me af of het polit buro van de PvdA dit verhaal heeft geschreven, ben net als @7 halverwege maar afgehaakt

3
12 Doordenker

Positief is wel dat de Gouden Eeuw en het broodje shoarma er nu eens niet bij werden gehaald.

0
13 Civilis

PvdA is niet Links.
Groenlinks en D66 ook niet.

5
14 ObadiahZ

@4 : Gezien jouw reacties....zit jij nog in die boom.

1
15 N.Nescio

@1 : Die zogenaamde cliche's zijn echter allemaal waar, maar daar wil de "domlinkse" Nederlander niet aan.

3
16 N.Nescio

@1 , over cliche's gesproken.

0
17 Ben Anders

@7 : Juist. Maar u heeft het dan nog aardig lang volgehouden...... Bij het eerste cliche dat vluchtelingen geld opleveren viel ik al van mijn stoel........toch knap om zoveel onzin op te kunnen schrijven in een paar regels, voorbij gaand aan de realiteit. Alleen in Duitsland gaan de migranten de komende 3 jaar 94.000.000. 000 euro's kosten, opgebracht door de belastingbetalers. En dit gaat nog meer worden na 2020.........En wat dragen ze bij? NIETS!. Ja, zorgen voor maatschappelijke onlust, stijging werkloosheid, toename uitkeringen, stijging kosten medische zorg, hogere misdaadcijfers, grotere tweedeling in maatschappij, etc...dat weer wel.

1
18 N.Nescio

@7 : Juist. Maar u heeft het dan nog aardig lang volgehouden...... Bij het eerste cliche dat vluchtelingen geld opleveren viel ik al van mijn stoel........toch knap om zoveel onzin op te kunnen schrijven in een paar regels, voorbij gaand aan de realiteit. Alleen in Duitsland gaan de migranten de komende 3 jaar 94.000.000.000 euro's kosten, opgebracht door de belastingbetalers. En dit gaat nog meer worden na 2020.........En wat dragen ze bij? NIETS!. Ja, zorgen voor maatschappelijke onrust, stijging werkloosheid, toename uitkeringen, stijging kosten medische zorg, hogere misdaadcijfers, grotere tweedeling in maatschappij, etc...dat weer wel.

1
19 N.Nescio

* Verwijderd door de redactie *

20 Pxf7+

BS alert!!!!
Extreme BS danger!

2
21 Bal gehakt

@20 : Hulde dat u al deze onzin wilde weerleggen. Het was zulke grote flauwekul dat ik er geen zin aan had. Dacht eerst dat het van de speld afkomstig was.

1
22 N.Nescio

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Sarcoff
Prof. Masanori Fukushima - Vaccination mRNA for COVID-19 and unprecedented disaster: acute death and increased cancer mortality rate (original Japanese language)

Zie, https://www.ninefornews.nl/japanse-toponcoloog-spreekt-zich-uit-over-turbokanker-dit-zijn-kwaadaardige-praktijken/...

zojuist geplaatst door Sarcoff

Strongoli
GeenStijl: Nederland kampioen asielverzoek goedkeuren

@11Mede dankzij de VVD'rs op die post, is de laatste jaren de instroom niet verminderd, maar juist toegenomen.Jij wilt wéér een VVD'r op d...

2 minuten geleden geplaatst door Strongoli

ThWil
Dassen (Volt) aan VVD en NSC: ga niet met Wilders in zee

Het aantal zetels van volt is hun vermogen van 2 watt te delen door hun (stroom)sterkte van een half ampère. Kom je vanzelf op die 2 voltzetels...

2 minuten geleden geplaatst door ThWil

Olivia
Muziekdraadje

Mick Jagger / Tina Turner - State Of Shock / It's Only Rock 'n' Roll https://www.youtube.com/watch?v=9wyuwJP-u9Q...

3 minuten geleden geplaatst door Olivia

Vageali6888
Scholen blijven dicht op Filipijnen vanwege extreme hitte: gevoelstemperatuur van 53 graden

Ah, nu gaan ze al 'gevoelstemperatuur' als indicator gebruiken 😂Paar maanden geleden een rood kaartje gebaseerd op grondtemperaturen e...

3 minuten geleden geplaatst door Vageali6888

Olivia
Muziekdraadje

ACDC & The Rolling Stones - Rock Me Babyhttps://www.youtube.com/watch?v=KxPY6uZEbfw...

4 minuten geleden geplaatst door Olivia

Vageali6888
KIJK. Ongeruste Russen delen beelden van colonnes westerse legervoertuigen die richting Oekraïne en Polen rijden: “Het is alsof er geen einde aan komt”

@6btw, er was niets aan de hand bij de Krim voor 2014, en geen enkele dreiging richting Oekraïne.Die staatsgreep om Navo/EU door te dru...

5 minuten geleden geplaatst door Vageali6888

Olivia
Muziekdraadje

The Rolling Stones - Anybody Seen My Baby https://www.youtube.com/watch?v=vOcm1poF3kw...

5 minuten geleden geplaatst door Olivia

Olivia
Muziekdraadje

Out Of Control - Havana Moon - The Rolling Stoneshttps://www.youtube.com/watch?v=MHlxGg0QIqE...

6 minuten geleden geplaatst door Olivia

Olivia
Muziekdraadje

The Rolling Stones - Sympathy For The Devilhttps://www.youtube.com/watch?v=ZRXGsPBUV5g...

7 minuten geleden geplaatst door Olivia

NK. App
Live Sex VedioGabbie Carter ThreesomePussy VedeoChinese Sex Video HdGar Rape PornFantasey PornSiokarubiKbj SexPassionate SexAngelawhiteMilana Vayntrub NudesSuck The Big CockMaplestar PornAnimae Rape PornCherry Crush AnalPorn GiifDaddy And Son PornRuby Modine NudeIndian Hot Girl XvideoIndian Family FuckBrunette AnalizedOnegle Game PornRonis PardiseXxxsharing.Nikki Ashton FootSiska TcKatalina KyleJoey Heatherton NudePragnet PussyBig Cock.bullyIndian Outdoor XvideosJor Kore SexJim Sex ComOutdoor Sex IndianEvelyn ClayreIndian Model Xxx VideoPyria RaiNudostarGirlsout WestPorn Movie IndainCady MurcuryWatching Porn With A FriendTentacle XxxVillage First Night SexPeyton PresleyMature Women Sucks CockNaked BubblebuttNew Hot Blue FilmSavage GangbangCollege Rules Big TitsStockingsex VideosTwitter Gay PornBig Tits NursingAthena PornAsian SpitroastNatalie Portman Sex ScenePorn Video India NewKayyy KittyPelículas Eróticas GrátisLittlecaprice OnlyfansTeens Nip SlipSex Hd SexBiggest Boobed Porn StarXvodsEro Torrentsسكس أمهGeri Halliwell NudeYoga HotwifeCelevrity PussyRaima Sen HotSex Video Call SexHd Porne VediosSivr-294Wmily AddisonXxxsex MovisFenoxoblogThreesome With FamilyChatuabteNude Russian ModelsPornobae.Sahra Jay PornThe Habib Show FullXev Bellringer Mommy BotNaked Teen HotSankaku.complexPorn Of ArtBrazzers Step SisterHitgirl TkoSaya Song PornPet XxxNaked Pregnant LadySexy Video Hd NudeXxx Video Torrent MagnetPanty JoiMilfmeOld NannyBeverly D'angelo NudeShower Sex PositionsBollywood Actress Xxx PhotoHindihdpornReerence SexeLesbian BlackpussyImpregnation GamesJosepin JacksonBur Chudai PictureBrooke Monk DeepfakesNaked Indian College GirlsCrystal Chase PornSensual Message VideosWife First Time With BbcNifty Erotic Stories ArchiveLand Chusai VideoMistress VideoPure Hindi SexNew Malayalam BfHorny Mother In LawJennifer Lawrence Video NudeSkylar Mae VideosHottest Celebrity NakedFutanani PornAngelika GraysSexmeAmatuer Lesbian PornPornos De EspañolasFree XnxxvideosEnglish Picture Sex PictureNude Colombia WomenMadhuri Dixit PornMom And Son PorntubePornos Francais GratuitNisha Guragain XvideoTamil Mallu AuntyPokémon PornPorn Star Video DownloadHot Bobs XxxTied Up XxxPorn BoyT XxxPornhub EroticBigbuttsandbeyondNude Geena DavisDickdrainersxPornhub BlackmailWomen With Hairy PussyPornomoviGrandfather And Daughter XxxHermaphrodite On Hermaphrodite PornMei Matsumoto UncensoredFull Brazzers VideosArab Porn Videos