Wetenschappers ontdekken mogelijke antivirale behandeling voor COVID-19 (eurekalert.org)


De studie, gepubliceerd in Viruses *, toont aan dat thapsigargin een veelbelovend antiviraal middel met een breed spectrum is, zeer effectief tegen het Covid-19-virus (SARS-CoV-2), een verkoudheid coronavirus, respiratoir syncytieel virus (RSV) en het influenza A-virus. ...

door Doomsdayshaman in Gezondheid  ·  30 Reacties

  • 6
  • 543x gelezen
Reageer met een Emoji
1
2

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Als het waar is dan is er nog sneller licht aan het einde van de tunnel.

" De belangrijkste kenmerken op basis van cel- en dierstudies, die thapsigargin een veelbelovend antiviraal middel maken, zijn dat het:

effectief tegen virale infectie bij gebruik vóór of tijdens actieve infectie
in staat om te voorkomen dat een virus nieuwe kopieën van zichzelf in cellen maakt gedurende ten minste 48 uur na een enkele blootstelling van 30 minuten.
stabiel in zure pH, zoals aangetroffen in de maag, en kan daarom oraal worden ingenomen, dus kan worden toegediend zonder de noodzaak van injecties of ziekenhuisopname.
niet gevoelig voor virusresistentie.
minstens honderden keren effectiever dan de huidige antivirale opties.
net zo effectief bij het blokkeren van gecombineerde infectie met coronavirus en influenza A-virus als bij infectie met één virus.
veilig als antiviraal middel (een derivaat van thapsigargine is getest bij prostaatkanker).
Professor Chang zei: "Hoewel we ons nog in de beginfase bevinden van onderzoek naar dit antivirale middel en de impact ervan op de manier waarop virussen zoals Covid-19 kunnen worden behandeld, zijn deze bevindingen enorm significant. "

1
1 Doomsdayshaman

Mooi, goed nieuws! Hier vol op inzetten lijkt me een beter plan dan continu achter de feiten aanlopen met vaccins.

5
2 Seconda

Seconda schreef: "Mooi, goed nieuws! Hier vol op inzetten lijkt me een beter plan dan continu achter de feiten aanlopen met vaccins."

Seconda Met vaccins loop je voor de ziekte uit, niet er achteraan. Dat is juist het geval met geneesmiddelen, dan loop je achter de feiten aan.
Vaccins voorkomen, geneesmiddelen genezen.

3

samcash    
meer dan 3 jaar geleden door samcash

samcash schreef: "Met vaccins loop je voor de ziekte uit, niet er achteraan. Dat is juist het geval met geneesmiddelen, dan loop je achter de feiten aan.
Vaccins voorkomen, geneesmiddelen genezen."

samcash In theorie heb je helemaal gelijk, in de praktijk echter blijken virii sneller te muteren dan de vaccins kunnen bijbenen en loopt men achter de feiten aan.

5

Seconda    
meer dan 3 jaar geleden door Seconda

samcash schreef: "Met vaccins loop je voor de ziekte uit, niet er achteraan. Dat is juist het geval met geneesmiddelen, dan loop je achter de feiten aan.
Vaccins voorkomen, geneesmiddelen genezen."

samcash Geneesmiddelen genezen. Wie heeft jou dat wijs gemaakt. Je denkt toch niet dat big pharma iets wil genezen ? Dat zou de winsten van big pharma minimaliseren.........

5

The Basher    
meer dan 3 jaar geleden door The Basher

Seconda schreef: "In theorie heb je helemaal gelijk, in de praktijk echter blijken virii sneller te muteren dan de vaccins kunnen bijbenen en loopt men achter de feiten aan."

Seconda In de praktijk heb ik ook gelijk. Er is een wereld aan winst geboekt door vaccineren. Heel veel ziekten komen niet of nauwelijks nog voor door vaccineren. https://nl.wikipedia.org/wiki/Vaccin

2

samcash    
meer dan 3 jaar geleden door samcash

The Basher schreef: "Geneesmiddelen genezen. Wie heeft jou dat wijs gemaakt. Je denkt toch niet dat big pharma iets wil genezen ? Dat zou de winsten van big pharma minimaliseren........."

The Basher Heb ik gezegd dat de farmaceutische industrie werkende geneesmiddelen maakt? Soms wel en vaak ook niet.
Geneesmiddelen genezen dus wel. Als ze dat niet doen verdienen ze de naam geneesmiddelen niet.

0

samcash    
meer dan 3 jaar geleden door samcash

samcash schreef: "Heb ik gezegd dat de farmaceutische industrie werkende geneesmiddelen maakt? Soms wel en vaak ook niet.
Geneesmiddelen genezen dus wel. Als ze dat niet doen verdienen ze de naam geneesmiddelen niet."

samcash Hoe noemen we die middelen dan ? Die b.v. wel symptomen weghalen maar niet genezen.

1

The Basher    
meer dan 3 jaar geleden door The Basher

The Basher schreef: "Hoe noemen we die middelen dan ? Die b.v. wel symptomen weghalen maar niet genezen."

The Basher Ja, hoe noemen we die middelen ook alweer?. Kwakzalvers middelen. Placebo's. Nepmedicijnen. Nepgeneesmiddelen. Vergif. Homeopathische middelen. Drugs. Pijnstillers. Geestverruimende middelen.
Uppers. Downers. 😁

1

samcash    
meer dan 3 jaar geleden door samcash

samcash schreef: "Ja, hoe noemen we die middelen ook alweer?. Kwakzalvers middelen. Placebo's. Nepmedicijnen. Nepgeneesmiddelen. Vergif. Homeopathische middelen. Drugs. Pijnstillers. Geestverruimende middelen.
Uppers. Downers. 😁"

samcash Niet te vergeten de combie's: alcohol, hash(thc), tabak Even zonder dollen: Hoeveel ECHTE geneesmiddelen bestaan er werkelijk onderverdeeld in chemische en natuurlijke.

2

The Basher    
meer dan 3 jaar geleden door The Basher

The Basher schreef: "Niet te vergeten de combie's: alcohol, hash(thc), tabak Even zonder dollen: Hoeveel ECHTE geneesmiddelen bestaan er werkelijk onderverdeeld in chemische en natuurlijke."

The Basher Wat zijn chemische geneesmiddelen? Alles is chemisch. Misschien bedoel je wat anders?

0

kritischelezer    
meer dan 3 jaar geleden door kritischelezer

Aanvulling:

" De huidige pandemie onderstreept de noodzaak van effectieve antivirale middelen om actieve infecties te behandelen, evenals vaccins om de infectie te voorkomen. Gezien het feit dat toekomstige pandemieën waarschijnlijk van dierlijke oorsprong zullen zijn, waarbij dier op mens (zoönotisch) en omgekeerd zoönotisch (mens op dier) zich verspreidt, zou een nieuwe generatie antivirale middelen, zoals thapsigargin, een sleutelrol kunnen spelen bij de bestrijding en behandeling van belangrijke virale infecties bij zowel mens als dier. "

Griepvirus, coronavirus en RSV zijn inderdaad wereldwijde ziekteverwekkers van zowel mensen als dieren. Thapsigargin vertegenwoordigt een leidende stof in de ontwikkeling van een nieuwe generatie krachtige, host-gecentreerde antivirale middelen (in tegenstelling tot conventionele antivirale middelen die rechtstreeks op virussen zijn gericht) die zelfs zouden kunnen worden toegepast in een holistische "One Health" -benadering om menselijke en dierlijke virussen te bestrijden.

Professor Chang voegt eraan toe: "Hoewel er duidelijk meer testen nodig zijn, geven de huidige bevindingen sterk aan dat thapsigargin en zijn derivaten veelbelovende antivirale behandelingen zijn tegen COVID-19 en het griepvirus, en het potentieel hebben om ons te verdedigen tegen de volgende Disease X-pandemie."

0
3 Doomsdayshaman

Misschien komen we zo nog een keer van de gewone verkoudheid en van de griep af. In de toekomst zal het steeds vaker gebeuren dat het lichaam aangeleerd wordt om zichzelf te genezen.
Dat was lange tijd toekomstmuziek maar het komt steeds dichterbij. Op termijn zullen we het lichaam kunnen leren om zichzelf van kanker te genezen en zelfs de regeneratie van geamputeerde ledematen kan tot de mogelijheden gaan behoren.

1
4 samcash

Ho, ho, geen medicatie. We zullen en moeten gevaccineerd worden. Je kunt de farmaceutische industrie die miljarden nu niet opeens afpakken.

8
5 Mac Benac

"The key features based on cell and animal studies......."

De meeste stoffen die daar uit de bus komen, halen uiteindelijk de toepassing bij de mens niet.
Het heeft weinig zin om nu al te juichen, tot er goede klinische proeven bij mensen zijn gedaan.

En verder hoop ik dat het wel de eindstreep haalt, ik denk niet dat we alleen op het vaccinatiepaard moeten wedden.

1
6 Gekste Henkie

De onderzoeker zegt dat meer testen van het middel nodig is want er is geen bewijs dat het werkt bij mensen!

Professor Kin-Chow Chang, one of the lead researchers, admitted that more testing is 'clearly needed' — no evidence exists that it will work on humans.

Bron: https://www.dailymail.co.uk/news/article-9213723/Prostate-cancer-drug-effective-antiviral-against-coronavirus-common-cold.html


https://www.mdpi.com/1999-4915/13/2/234

0
7 Nieuwsgierig

Nieuwsgierig schreef: "De onderzoeker zegt dat meer testen van het middel nodig is want er is geen bewijs dat het werkt bij mensen!

Professor Kin-Chow Chang, one of the lead researchers, admitted that more testing is 'clearly needed' — no evidence exists that it will work on humans.

Bron: https://www.dailymail.co.uk/news/article-9213723/Prostate-cancer-drug-effective-antiviral-against-coronavirus-common-cold.html


https://www.mdpi.com/1999-4915/13/2/234"

Nieuwsgierig Maar meer dan de moeite waard om serieus naar te kijken en verder te onderzoeken.

1

Doomsdayshaman    
meer dan 3 jaar geleden door Doomsdayshaman

Doomsdayshaman schreef: "Maar meer dan de moeite waard om serieus naar te kijken en verder te onderzoeken."

Doomsdayshaman Ja net als al die andere middeltjes die volop in het nieuws kwamen als veelbelovend voor behandeling van corona en waar heel veel tijd in is gaan zitten bij artsen/onderzoekers omdat er zo'n enorme publiciteit over is maar achteraf geen goed middel bleek te zijn. Waarom wachten ze niet met het in de openbaarheid brengen tot ze het wat beter hebben getest en er dus meer bekend is over of het echt kan helpen?

#blijmakenmeteendodemus

1

Nieuwsgierig    
meer dan 3 jaar geleden door Nieuwsgierig

Tsja, er zijn al goed werkende middelen die zich in de praktijk bewezen hebben, bijv. hydroxychloroquine.

8
8 Proemevla

Proemevla schreef: "Tsja, er zijn al goed werkende middelen die zich in de praktijk bewezen hebben, bijv. hydroxychloroquine."

Proemevla Goh leef jij nog? HCQ werkt niet en dat is al erg vaak gezegd door heel veel artsen, maar blijf dit geloven als je dat fijn vindt, want Trump vond het een game changer net zoals je blijft denken dat de verkiezingen in Amerika gestolen zijn. Dat gelooft toch geen mens meer! Alleen bepaalde sukkels blijven volharden om in dit soort onzin te geloven en ok telkens moedwillige leugens te verspreiden!

#jedoetmaarwatjenietlatenkan

0

Nieuwsgierig    
meer dan 3 jaar geleden door Nieuwsgierig

Nieuwsgierig schreef: "Goh leef jij nog? HCQ werkt niet en dat is al erg vaak gezegd door heel veel artsen, maar blijf dit geloven als je dat fijn vindt, want Trump vond het een game changer net zoals je blijft denken dat de verkiezingen in Amerika gestolen zijn. Dat gelooft toch geen mens meer! Alleen bepaalde sukkels blijven volharden om in dit soort onzin te geloven en ok telkens moedwillige leugens te verspreiden!

#jedoetmaarwatjenietlatenkan"

Nieuwsgierig Hij wil alleen zuigen.

0

Reagurius    
meer dan 3 jaar geleden door Reagurius

Nieuwsgierig schreef: "Goh leef jij nog? HCQ werkt niet en dat is al erg vaak gezegd door heel veel artsen, maar blijf dit geloven als je dat fijn vindt, want Trump vond het een game changer net zoals je blijft denken dat de verkiezingen in Amerika gestolen zijn. Dat gelooft toch geen mens meer! Alleen bepaalde sukkels blijven volharden om in dit soort onzin te geloven en ok telkens moedwillige leugens te verspreiden!

#jedoetmaarwatjenietlatenkan"

Nieuwsgierig Trump heeft zelf bewezen dat het niet werkt als profylaxe en toen hij corona had gebruikte hij het niet tja.

https://www.beckershospitalreview.com/pharmacy/8-drugs-trump-has-been-given-for-his-covid-19-treatment.html

0

Nurse Ratched    
meer dan 3 jaar geleden door Nurse Ratched

Proemevla schreef: "Tsja, er zijn al goed werkende middelen die zich in de praktijk bewezen hebben, bijv. hydroxychloroquine."

Proemevla HCQ vermindert de cognitieve vermogens.

Daar ben jij het levende bewijs van.

0

Gekste Henkie    
meer dan 3 jaar geleden door Gekste Henkie

Nurse Ratched schreef: "Trump heeft zelf bewezen dat het niet werkt als profylaxe en toen hij corona had gebruikte hij het niet tja.

https://www.beckershospitalreview.com/pharmacy/8-drugs-trump-has-been-given-for-his-covid-19-treatment.html"

Nurse Ratched Dat zou toch voor Proem het ultieme bewijs moeten zijn dat het spul niet werkt, maar ja het is Proem he?

0

Nieuwsgierig    
meer dan 3 jaar geleden door Nieuwsgierig

Nieuwsgierig schreef: "Dat zou toch voor Proem het ultieme bewijs moeten zijn dat het spul niet werkt, maar ja het is Proem he?"

Nieuwsgierig Dat boeit hem niet hij wil alleen aandacht krijgen.

0

Reagurius    
meer dan 3 jaar geleden door Reagurius

Reagurius schreef: "Dat boeit hem niet hij wil alleen aandacht krijgen."

Reagurius Ja dat denk ik ook en trollen en leugens verspreiden om negatieve aandacht te krijgen. Er is duidelijk iets mis met Proem en het is op een ziekelijke manier negatieve aandacht vragen en ik vraag me af of hij zelf in zijn leugens gelooft, want dat soort mensen heb je er ook bij, die er zelf in geloven en niet zien wat ze verkeerd doen.

0

Nieuwsgierig    
meer dan 3 jaar geleden door Nieuwsgierig

Proemevla schreef: "Tsja, er zijn al goed werkende middelen die zich in de praktijk bewezen hebben, bijv. hydroxychloroquine."

Proemevla Die middelen werken bewezen net zo goed als jouw hersens; belabberd dus!

1

kritischelezer    
meer dan 3 jaar geleden door kritischelezer

Wat denken we - we nemen een willekeurig farmaceutisch stofje en gaan beweren dat het een antiviraal middel is?

https://en.wikipedia.org/wiki/Thapsigargin

1
9 -Koeievla-

-Koeievla- schreef: "Wat denken we - we nemen een willekeurig farmaceutisch stofje en gaan beweren dat het een antiviraal middel is?

https://en.wikipedia.org/wiki/Thapsigargin"

-Koeievla- Nee dat doen die "koekenbakkers op een universiteit" die niets kunnen.

2

Doomsdayshaman    
meer dan 3 jaar geleden door Doomsdayshaman

Hier word niets mee gedaan omdat men heeft ingezet op het vaccineren en daar wijken ze niet vanaf.
Verder zorgen ze er voor dat dit nergens meer vervolg gaat krijgen let maar op.

3
10 ongelovenloos

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Botlleneck
Iraaks parlement stemt in met antihomowet: ‘Morele verdorvenheid’

Ik snap ook niet dat die letterbak mensen zo solidair zijn met de islam?...

zojuist geplaatst door Botlleneck

LoydMorris
Ook mensen met een paar jaar cel niet in gevangenis door personeelstekort

Halverwege de jaren '70 was er ook een enorme achterstand met veroordeelden, die hun straf nog moesten uitzitten. Daar is toen, in Grave, een...

1 minuut geleden geplaatst door LoydMorris

Botlleneck
Iraaks parlement stemt in met antihomowet: ‘Morele verdorvenheid’

In die landen is de gever een homo,de ontvanger wel.Ik zie ze al staan bij de rechter.Hij begon....neee hij begon.lol...

1 minuut geleden geplaatst door Botlleneck

Biscanna
Leon Verdonschot: 'Wilders, je bent een vriend van Orbán óf van de Joden'

@141 Hoe kan ik jou nou serieus nemen, je kan nog geen eens je eigen raad opvolgen. Je was dus nog niet klaar met mij. 😆"Ach, doe's lief, e...

4 minuten geleden geplaatst door Biscanna

wildersfan
Poetin: "We vermoorden een groot aantal Britten en Fransen in Oekraïne" ! - Dissident.one

@91 Nou wordt die duim wel heel erg dik....

4 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Rinze
Jaimie Vaes: ‘Ik ben niet vies van een prikje hier en daar’

Alles opgespoten als een nieuw stuk polderland en nog steeds foeilelijk...

4 minuten geleden geplaatst door Rinze

Snorrie
Poetin: "We vermoorden een groot aantal Britten en Fransen in Oekraïne" ! - Dissident.one

@89 Heb ik ook niet, met 126 was het op....

5 minuten geleden geplaatst door Snorrie

Strongoli
Ook tot jaren celstraf veroordeelden op vrije voeten door personeelstekort

@1Ik heb hem afgelopen week gezien met zijn plaatjes waar dus niets van klopt.Eng idee als je nagaat dat er zoveel criminelen vrij rond lope...

5 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Rinze
Iraaks parlement stemt in met antihomowet: ‘Morele verdorvenheid’

Goh het lijkt Rusland wel...

7 minuten geleden geplaatst door Rinze

wildersfan
Iraaks parlement stemt in met antihomowet: ‘Morele verdorvenheid’

@11 Die was helaas niet bereikbaar voor commentaar....

7 minuten geleden geplaatst door wildersfan

NK. App
Carpenter PornDp DivaAnal BangMarta Ka CroftXxx LadkiIndian Xxx IndianHot Ass SexPrivatesocietyBangla Xvideo DownloadChaturbate PornByrong LongChubby Women PornJennifer Love Hewitt In The NudeHd Yeen PornZnxx ComRachel Starr GifXxx Hindi TopAnie DarlingThinjen NudeLesbein Porn VideosXxx Indian Videos ComXvideo Porn HindiFoulfowlHappyending Massage Near MeGhetto BarbieWomen With Big Titties NudeSex Video Sex Video TeluguMylustSex ShotsMako Oda VideosFace Fart PovLexing SteelHd Porn OviesVyvanle OnlyfansXxx LazbianLesbian Erotic StoriesPyra And Mythra PornHot Girl Xnxx ComXnxx CzechPornstar Cherokee D'assTempting PornGay Black ThugpornMaria Ozawa PornographyFemale Public MasturbateFree Sex Chat NowBrazzers VideyoMirarpornoTamil IncestKerala First Night SexHot Romantic SecItalain PussyExconda PornPiss Drink PornPria Rai321 Sex ChatSdm PornMost Popular Porn SitesBest Butt PornNude Chubby ChicksPornes AnalNatasha ColdstoneMinnietammysMaitland Ward BjDoes Tiktok Allow NudesMia Rose PerfectgirlsMost Realistic Sex DollConnie Carter GifXxx205QdultworksPatti D Arbanville NudeCumloveBlackhomemade PornMetart HunterEro Me PornImqgefapNaocontkHot Amanda CernyAhsley Graham NudeBest Pornstar 2022Porn When AsleepGood Girl GrowPorn Sex AuntyShakeela Sex Video DownloadYoga Girls XxxSky Jackson NudesIowa Strip ClubsPorn Sleep DaughterSeduction In PornKennedy Taylor PornPersoan PornJena Jamison NudeSex Video 19Nude Aunty SexFingering Under TablePoonam Hot VideoCuming Multiple TimesVoyear NudeMndi Mink3 Girls XxxPurani XxxLesbain 69Sexe Amat FrancaisEmily Willis XxxFull Hindi Blue FilmKaren Fisher VideosSex Movie YogaBailey_eilishXxx Movies For FreeSpankwiteLesbian RimjobsSexiest TwittersTeitter PornPorn Game PhoneHusband And Wife Romantic Sex VideoBigcock GuysLesbian Porn With StraponsForhertubeRed Light Porn VideoMiguel O Hara PornFree Porn RJoni Sing PornErotic WifePornstar DaphneXxx Sexy 18Porn Sexxx MovieRealtor PornTru Kait DreddSextop.nrt3d Porn VidoeXx X GamePuffy NippleTotaldrama PornWww Brazzers Sex ComPinflix SexXxx N PornMaxim LawReal Orgasm After CreampieNicadoavacado PornXxx With Friends MomTelugu Hindi SexSunny Leone Group SexBbc Porn TubeXvideos.copmMaggie Q NudaPatricia Heatin NudeHot Pron HdAmouranth AssholeBoy Fuck GirlJapanese Friend Wife SexSnap Escort