‘De preutsheid regeert, vooral ook in Nederlandse series’ (ad.nl)


Waar je vroeger een Nederlandse film of serie niet met je ouders kon kijken, omdat er zoveel naakt in zat dat je met blozende wangetjes naar je kamer vluchtte, is er nu een vorm van preutsheid in het aanbod geslopen. Dat constateren Kevin Goes en Charlene Heezen van Bingewatchers, de podcast over series. In de nieuwste aflevering staan ze nog even stil bij Bridgerton van Netflix. ...

door Havermout in Overig  ·  30 Reacties

  • 2
  • 462x gelezen
Reageer met een Emoji
2

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Sinds wanneer is seks in films functioneel? Het wordt er door de scriptschrijvers in gebracht omdat er anders te weinig kijkers op afkomen.

2
1 Nicks R. Van

Niet alleen in de filmwereld te merken. Politieke correctheid en deug disciplines zijn zo ver doorgeslagen dat ze ons weer terug brengen naar de normen van de jaren '50.

3
2 Reconquista

Reconquista schreef: "Niet alleen in de filmwereld te merken. Politieke correctheid en deug disciplines zijn zo ver doorgeslagen dat ze ons weer terug brengen naar de normen van de jaren '50."

Reconquista Eens.


Misschien gaan we zelfs wel terug naar de tijd van Koningin Victoria.

3

MARCUSAURELIUS    
meer dan 3 jaar geleden door MARCUSAURELIUS

Reconquista schreef: "Niet alleen in de filmwereld te merken. Politieke correctheid en deug disciplines zijn zo ver doorgeslagen dat ze ons weer terug brengen naar de normen van de jaren '50."

Reconquista Wat heeft dat met politiek correct zijn te maken. Normale golfbeweging, van preuts naar redelijk losgeslagen naar weer wat rustiger.

De Nederlandse films stonden garant voor schelden, seks, kots- en stront scènes. Compleet doorgeslagen en hoezo functioneel?

7

mo    
meer dan 3 jaar geleden door mo

mo schreef: "Wat heeft dat met politiek correct zijn te maken. Normale golfbeweging, van preuts naar redelijk losgeslagen naar weer wat rustiger.

De Nederlandse films stonden garant voor schelden, seks, kots- en stront scènes. Compleet doorgeslagen en hoezo functioneel?"

mo Compleet doorgeslagen voor de conservatieve preutsmensen onder ons...

Ik vind het hooguit goedkoop.

1

Yizzle    
meer dan 3 jaar geleden door Yizzle

Yizzle schreef: "Compleet doorgeslagen voor de conservatieve preutsmensen onder ons...

Ik vind het hooguit goedkoop."

Yizzle Heeft niets met conservatief of preuts te maken.

Het is goedkoop idd

3

mo    
meer dan 3 jaar geleden door mo

mo schreef: "Heeft niets met conservatief of preuts te maken.

Het is goedkoop idd"

mo Tuurlijk wel.ddan krijg je gewoon Amerikaanse toestanden hier waar gevloek en bloot not done is.
Maar goed, jij houdt er altijd nogal twijfelachtige waarden ook na, dus dat verbaasd me verder niets van je. question

2

Yizzle    
meer dan 3 jaar geleden door Yizzle

MARCUSAURELIUS schreef: "Eens.


Misschien gaan we zelfs wel terug naar de tijd van Koningin Victoria."

MARCUSAURELIUS Ja, vast en zeker, zeker met series als The Royals en al die andere mooie kostuumseries.

0

Slavink    
meer dan 3 jaar geleden door Slavink

En nergens zie je nog homoos in een serie, wel veel Midden-Oostenpersonen, maar een frisse Hollands homo, niks.

4
3 Slavink

Slavink schreef: "En nergens zie je nog homoos in een serie, wel veel Midden-Oostenpersonen, maar een frisse Hollands homo, niks."

Slavink Ik heb altijd het idee dat er in letterlijk iedere Nederlandse film wel een stereotyperende nicht zit.

0

Yizzle    
meer dan 3 jaar geleden door Yizzle

Yizzle schreef: "Ik heb altijd het idee dat er in letterlijk iedere Nederlandse film wel een stereotyperende nicht zit."

Yizzle Nou, dat idee heb ik niet zo. Maar als het om een stereotyperende nicht gaat, heb je wel gelijk. Maar daar hebben we niks aan. De Meilandjes zijn leuk maar dat type nicht is al lang uit de mode en een slecht rolmodel voor jongens die nog in kast zitten. Die zijn allemaal bang dat ze pas aanvaard worden als ze net zo nichterig doen als Meiland.

1

Slavink    
meer dan 3 jaar geleden door Slavink

Slavink schreef: "Nou, dat idee heb ik niet zo. Maar als het om een stereotyperende nicht gaat, heb je wel gelijk. Maar daar hebben we niks aan. De Meilandjes zijn leuk maar dat type nicht is al lang uit de mode en een slecht rolmodel voor jongens die nog in kast zitten. Die zijn allemaal bang dat ze pas aanvaard worden als ze net zo nichterig doen als Meiland."

Slavink Wel nee, juist dat nichterige wordt in de gay wereld niet zo gewaardeerd.

0

Yizzle    
meer dan 3 jaar geleden door Yizzle

Yizzle schreef: "Wel nee, juist dat nichterige wordt in de gay wereld niet zo gewaardeerd."

Yizzle Klopt, mee eens, achterhaald. Als moderne homo hoef je je niet meer verwijfd voor te doen. Ik vind Martin Meiland wel nichterig doen, soms leuk, soms ook teveel.

Maar toch, als ik naar First Dates (waarom eigenlijk geen Nederlandse naam?) kijk waar twee homojongens op date gaan, zie ik toch vaak van die typische flikkerige gebaartjes. Ik vind dat dan wel aandoenlijk om te zien, bij die jonge gasten. Ach, een eenmaal aanvaard gaat het wel over, dat gekir en ten hemel geslagen ogen.

0

Slavink    
meer dan 3 jaar geleden door Slavink

Slavink schreef: "Klopt, mee eens, achterhaald. Als moderne homo hoef je je niet meer verwijfd voor te doen. Ik vind Martin Meiland wel nichterig doen, soms leuk, soms ook teveel.

Maar toch, als ik naar First Dates (waarom eigenlijk geen Nederlandse naam?) kijk waar twee homojongens op date gaan, zie ik toch vaak van die typische flikkerige gebaartjes. Ik vind dat dan wel aandoenlijk om te zien, bij die jonge gasten. Ach, een eenmaal aanvaard gaat het wel over, dat gekir en ten hemel geslagen ogen."

Slavink Ja daar zitten altijd enge figuren bij. Normale homo's zijn inderdaad zeldzaam. question

0

Yizzle    
meer dan 3 jaar geleden door Yizzle

Bij Netflix valt dat wel mee. Net Vikings gekeken en in elke aflevering wordt er wel gen**kt.

1
4 PFL

PFL schreef: "Bij Netflix valt dat wel mee. Net Vikings gekeken en in elke aflevering wordt er wel gen**kt."

PFL Nu al zo vroeg naar seks kijken?

2

Slavink    
meer dan 3 jaar geleden door Slavink

Slavink schreef: "Nu al zo vroeg naar seks kijken?"

Slavink Met "Net" bedoel ik de afgelopen weken want het zijn 6 seizoenen om te kijken en met geschat ruim 70 afleveringen van een uur of zo. Dat doe je niet op een ochtend. Maar het viel mijn ega en mij op dat er in elke aflevering sex aan te pas kwam. Wij hebben daar geen probleem mee maar hebben wel onze twijfels over het nut en noodzaak ervan ineen Historische Roman. Dat in die tijd er ook sex is zal iedereen duidelijk zijn anders bestonden wij nu niet. Sex in een film is prima mits het iets toevoegd. En dat laatste is helaas vaak niet het geval.

0

PFL    
meer dan 3 jaar geleden door PFL

PFL schreef: "Met "Net" bedoel ik de afgelopen weken want het zijn 6 seizoenen om te kijken en met geschat ruim 70 afleveringen van een uur of zo. Dat doe je niet op een ochtend. Maar het viel mijn ega en mij op dat er in elke aflevering sex aan te pas kwam. Wij hebben daar geen probleem mee maar hebben wel onze twijfels over het nut en noodzaak ervan ineen Historische Roman. Dat in die tijd er ook sex is zal iedereen duidelijk zijn anders bestonden wij nu niet. Sex in een film is prima mits het iets toevoegd. En dat laatste is helaas vaak niet het geval."

PFL Mooi geschreven.

1

Slavink    
meer dan 3 jaar geleden door Slavink

Slavink schreef: "Nu al zo vroeg naar seks kijken?"

Slavink Het is nooit te vroeg voor Sex? 😐

0

lisaaatjuh    
meer dan 3 jaar geleden door lisaaatjuh

lisaaatjuh schreef: "Het is nooit te vroeg voor Sex? 😐"

lisaaatjuh Mee eens ... 😎

0

Slavink    
meer dan 3 jaar geleden door Slavink

Valt allemaal wel mee, in die serie Bridgerton zitten genoeg sexscenès, maar die zijn niet grof of geweldadig. Die serie moet het hebben van de verhaallijn, de prachtige kostuums, huizen en omgeving waarin zich alles afspeelt.
Maar jammer genoeg is de mannelijke zwarte hoofdrol speler overleden, ik vraag me af hoe ze die willen vervangen als er een tweede serie komt.

2
5 Marrie

Marrie schreef: "Valt allemaal wel mee, in die serie Bridgerton zitten genoeg sexscenès, maar die zijn niet grof of geweldadig. Die serie moet het hebben van de verhaallijn, de prachtige kostuums, huizen en omgeving waarin zich alles afspeelt.
Maar jammer genoeg is de mannelijke zwarte hoofdrol speler overleden, ik vraag me af hoe ze die willen vervangen als er een tweede serie komt."

Marrie ?? Vlgs mij is de mannelijke hoofdrolspeler Regé-Jean Page en hij is niet dood.

0

mo    
meer dan 3 jaar geleden door mo

Nooit begrepen , dat het mooiste speelgoed wat de de mens(heid) heeft mee gekregen , het eigen en anderman/vrouws lijf, zoveel weerstand (kan) oproepen.

3
6 Defcte burger

Defcte burger schreef: "Nooit begrepen , dat het mooiste speelgoed wat de de mens(heid) heeft mee gekregen , het eigen en anderman/vrouws lijf, zoveel weerstand (kan) oproepen."

Defcte burger De weerstand of het echt problemen hebben met naaktheid, is wel wat onbegrijpelijk ja.

Maar dat vind ik van het andere uiterste, het jammeren dat er niet genoeg naakt te zien is, net zo goed als ik eerlijk mag zijn.

Mij boeit het weinig, ik kijk net zo lief een film/serie waarin geen seksscènes of vloekwoorden zitten, als een waarin ze wel voorkomen. Als het niet nodig is voor het verhaal of om de karakters geloofwaardig te maken, is het geen gemis. Want verhaalkwaliteit en geloofwaardige karakters vind ik veel belangrijker in een film of serie.

0

progressiefliberaal    
meer dan 3 jaar geleden door progressiefliberaal

Gejank altijd over die zogenaamde preutsheid.

Als ik seks of naakte lichamen willen zien, kijk ik wel porno. Niks mis met een leuke film waarin je niet opeens midden in de film ongewenst mee zit te kijken in een slaapkamer.

Of een film waarin er niet om de andere zin 'fuck!' geroepen wordt omdat domme filmmakers denken dat je het dan als kijker ineens serieuzer gaat nemen of ervan onder de indruk raakt.
Vooral in het Nederlands klinken de scheldwoorden vaak sowieso niet gemeend en lijken het steeds vaker goedkope imitaties van Amerikaanse films. Dan maar gewoon niet.

Voor het effect moet je zulke woorden sowieso niet te vaak gebruiken. In de nieuwe Star Trek series doen ze het bijvoorbeeld tegenwoordig juist ook, dat continu schelden en vloeken. Nadat dat bijna 50 jaar not done was. Het zorgt er echt niet voor dat je de karakters ineens serieuzer gaat nemen, als ze als vijftienjarige straatschoffies met beperkte vocabulaire zich wanhopig op indrukwekkende wijze proberen te uiten. Integendeel.

2
7 progressiefliberaal

progressiefliberaal schreef: "Gejank altijd over die zogenaamde preutsheid.

Als ik seks of naakte lichamen willen zien, kijk ik wel porno. Niks mis met een leuke film waarin je niet opeens midden in de film ongewenst mee zit te kijken in een slaapkamer.

Of een film waarin er niet om de andere zin 'fuck!' geroepen wordt omdat domme filmmakers denken dat je het dan als kijker ineens serieuzer gaat nemen of ervan onder de indruk raakt.
Vooral in het Nederlands klinken de scheldwoorden vaak sowieso niet gemeend en lijken het steeds vaker goedkope imitaties van Amerikaanse films. Dan maar gewoon niet.

Voor het effect moet je zulke woorden sowieso niet te vaak gebruiken. In de nieuwe Star Trek series doen ze het bijvoorbeeld tegenwoordig juist ook, dat continu schelden en vloeken. Nadat dat bijna 50 jaar not done was. Het zorgt er echt niet voor dat je de karakters ineens serieuzer gaat nemen, als ze als vijftienjarige straatschoffies met beperkte vocabulaire zich wanhopig op indrukwekkende wijze proberen te uiten. Integendeel."

progressiefliberaal Ook Porno wil men verbieden, de SGP maakt zich hier sterk voor.

0

MARCUSAURELIUS    
meer dan 3 jaar geleden door MARCUSAURELIUS

progressiefliberaal schreef: "Gejank altijd over die zogenaamde preutsheid.

Als ik seks of naakte lichamen willen zien, kijk ik wel porno. Niks mis met een leuke film waarin je niet opeens midden in de film ongewenst mee zit te kijken in een slaapkamer.

Of een film waarin er niet om de andere zin 'fuck!' geroepen wordt omdat domme filmmakers denken dat je het dan als kijker ineens serieuzer gaat nemen of ervan onder de indruk raakt.
Vooral in het Nederlands klinken de scheldwoorden vaak sowieso niet gemeend en lijken het steeds vaker goedkope imitaties van Amerikaanse films. Dan maar gewoon niet.

Voor het effect moet je zulke woorden sowieso niet te vaak gebruiken. In de nieuwe Star Trek series doen ze het bijvoorbeeld tegenwoordig juist ook, dat continu schelden en vloeken. Nadat dat bijna 50 jaar not done was. Het zorgt er echt niet voor dat je de karakters ineens serieuzer gaat nemen, als ze als vijftienjarige straatschoffies met beperkte vocabulaire zich wanhopig op indrukwekkende wijze proberen te uiten. Integendeel."

progressiefliberaal Tjah je kan van vijftienjarige straatschoffies nu ook niet verwachten dat ze posh gaan praten, natuurlijk. question

0

Yizzle    
meer dan 3 jaar geleden door Yizzle

MARCUSAURELIUS schreef: "Ook Porno wil men verbieden, de SGP maakt zich hier sterk voor."

MARCUSAURELIUS Ja ik zag het draadje net nadat ik hier gereageerd had.

Maar goed, het is de SGP maar met een totaal onhaalbaar voorstel.

0

progressiefliberaal    
meer dan 3 jaar geleden door progressiefliberaal

progressiefliberaal schreef: "Gejank altijd over die zogenaamde preutsheid.

Als ik seks of naakte lichamen willen zien, kijk ik wel porno. Niks mis met een leuke film waarin je niet opeens midden in de film ongewenst mee zit te kijken in een slaapkamer.

Of een film waarin er niet om de andere zin 'fuck!' geroepen wordt omdat domme filmmakers denken dat je het dan als kijker ineens serieuzer gaat nemen of ervan onder de indruk raakt.
Vooral in het Nederlands klinken de scheldwoorden vaak sowieso niet gemeend en lijken het steeds vaker goedkope imitaties van Amerikaanse films. Dan maar gewoon niet.

Voor het effect moet je zulke woorden sowieso niet te vaak gebruiken. In de nieuwe Star Trek series doen ze het bijvoorbeeld tegenwoordig juist ook, dat continu schelden en vloeken. Nadat dat bijna 50 jaar not done was. Het zorgt er echt niet voor dat je de karakters ineens serieuzer gaat nemen, als ze als vijftienjarige straatschoffies met beperkte vocabulaire zich wanhopig op indrukwekkende wijze proberen te uiten. Integendeel."

progressiefliberaal In de tamelijk oude Battle Star Galactica reeksen zijn ze polytheistisch, 'Oh my gods', en vloeken ze op een manier die de censors toestaan: 'Frack'. Zo flauw, zo Amerikaans hypocriet. What The Frack!

1

Myth63    
meer dan 3 jaar geleden door Myth63

progressiefliberaal schreef: "Ja ik zag het draadje net nadat ik hier gereageerd had.

Maar goed, het is de SGP maar met een totaal onhaalbaar voorstel."

progressiefliberaal Ik denk dat ze meer kans maken dan je denkt.

Een verbod op ZP was vijfentwintig jaar geleden ook ondenkbaar,
maar binnen vijf jaar is het misschien zo ver.

0

MARCUSAURELIUS    
meer dan 3 jaar geleden door MARCUSAURELIUS

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Nicks R. Van
Beelden: Roxy Dekker en Koen van Heest hadden korte nacht

Tja, wat kun je dan in bed nog anders doen dan slapen? Ik zou het niet weten. ...

1 minuut geleden geplaatst door Nicks R. Van

Querido not
Offtopic

@2889 Inter Op een gegeven moment is het genoeg, meer dan genoeg. Dan vertel ik iemand ongezouten mijn mening, maar blijf altijd beschaafd ...

2 minuten geleden geplaatst door Querido not

Inter
Offtopic

@2403 Ga je je nu achter Marrie verschuilen. Ik heb geen woorden meer over jou.Anders verlaag ik me teveelBAH !!!...

3 minuten geleden geplaatst door Inter

Vageali6888
‘We moeten nu CO2 gaan verwijderen willen we de opwarming beperken’

@3Ik kom al 20 jaar in hetzelfde bos, geen verschil te zien ...Laat ze beginnen met het verbieden van chemische bestrijdingsmiddelen/GMO...

3 minuten geleden geplaatst door Vageali6888

Nicks R. Van
KIJK. Ongeruste Russen delen beelden van colonnes westerse legervoertuigen die richting Oekraïne en Polen rijden: “Het is alsof er geen einde aan komt”

@3 Nou nee, kijk het zit zo: als er niets gedaan wordt is Oekraïne straks Russisch. En dan komt Rusland dus dichterbij, want als dat eenmaal ee...

3 minuten geleden geplaatst door Nicks R. Van

Nicks R. Van
Dankzij aardwarmte zijn de komkommers van de gebroeders Vahl extra groen

O, ik dacht dat ze er spinazienat bij deden?...

5 minuten geleden geplaatst door Nicks R. Van

Vageali6888
KIJK. Ongeruste Russen delen beelden van colonnes westerse legervoertuigen die richting Oekraïne en Polen rijden: “Het is alsof er geen einde aan komt”

@2Als je bedenkt dat dit alles in 2014 is begonnen na een door ons gesteunde gewelddadige staatsgreep om Navo/EU door te drukken tot aan de ...

5 minuten geleden geplaatst door Vageali6888

Nicks R. Van
Kortere lontjes vragen om nieuwe methode: NS-klas leert met geweld omgaan

Je mag hopen dat daar dan ook een cursus zelfverdediging bij zit in de vorm dat iedere conducteur iemand in bedwang kan houden desnoods met een ...

6 minuten geleden geplaatst door Nicks R. Van

Bop
Grote verschillen in vaccinatiegraad per wijk: 'In mijn ervaring zijn er drie soorten weigeraars'

@6 Dat doe ik. Met de gevoelens van (de familie van) kinderen die onnodig doodgaan aan mazelen. ...

6 minuten geleden geplaatst door Bop

Nicks R. Van
Ford meldt dat het een megaverlies van 5 miljard dollar verwacht voor de divisie voor elektrische voertuigen - Dissident.one

Nog even en het hebben van een E-car is niet te betalen. Ze zijn gewoon veel te duur....

8 minuten geleden geplaatst door Nicks R. Van

NK. App
Xxx BHd Family Porn VideosBbw Sex Hd VideoBukkakecompilationPorn ImpregnateImagenes PornosVidéo Porno GratuitesUpskirsJane Anjane Me 5Japani Sex Video JabardastiMom On Son XxxHot Naked MidgetsManoseado En BusHandjobs And Big TitsReels PornSuperchat Live IndiaLia Lovely TitsHollywood Romantic ScenesPuppit PornKate Marley OrgyNudes On TictocSexcsistersFat Girs PornXxx Video DangerMommys Big TittiesVideos De Pornos CaserosPandit PornBlackmail Lesbian PornCheerleaders With No Panties OnLesbian AnalplayAbdl VudeosFet Life ComPaginas De PonoNoodmagazineVeronica Garcia BlowjobCarmella Bing NudePainfull PornXlx VideoNiksindian Full VideosSpanking MachineAmriken PornMilf MiaSydnee Goodman NudeFaith Ordway OnlyfansDesi Saree StripIndinxxxsexLuke TruongBeeg Big CockAnime Unsensord PornDog Knot CompliationMia Lhalifa PornArt Of Zoo VideosVideo Stormy DanielsBlow Job GingerSex Move JapanSexy Adults MoviesBoruto Hinata PornIndian Xnxx XvideosBlind PornLubetubeBbwlatina PornKenzie Anne AnalDiamond Monroe PornSexy Kiara AdvaniBrazzers BedroomRina To AnaHidden Sex IndianPriya FuckBest Blacked Porn VideoForcedpornFurry Porn PicsالإباحيةTravest PornosuVoyeir HouseJessi DubaiHindi Web Series XvideoMera SexMvngokittyKirtuBeautiful Indian Teen SexPorn Mia LinaXvidelBokep Kebaya HijauStepmom Seduced PornRick And Morty - A Way Back HomePorn Video PassionXnxx Japanese Step MomListcrawlers Site AlligatorSunny Leone Hot ChudaiWca Productions Full VideosAssgrindTeenage Nude In MovieVrorgyBrady Love PornAfrica NudesScentedpansyGay Chay AvenueSelfie CummingXxxvideodeshiHot Naked XxxBoobs Drop CompTiktok PornstartsPornos AmateurMom Caught Son JerkingIndian Real Sex ScandalReal Wife SwitchBoocockySunny Leone In The NudeOutlander NudeOldfuckerThroat CreampieFree Full Xxx MoviesBollywood Naked VideoWwwxxxindiaKaty Cuoco NudeHentaidoggystyleCumkiss CuckoldXxxtransSara Jay FanNhentai Full ColorIndian XnxxxTwitchgonewild_RoccosiferdiAv탑걸Kajal Heroine Sexy VideoRomantic Sex IndianJapanase Porn VideoRedtup PornMassage JavTwinkle Porn StarBigbootypornVporn ComBrazzers Vedio FreeCreampies Glory HoleStep Mom Porn VideosElakkiya PornIndian Sister And Brother XnxxFat Black Gay PornFull Hd Sex Video Free DownloadHot Mom PormRough HandjobAnimated English PornPuffy Asian NippleJewelzbluLena The Plug Jason LoveStarbound Sex ModLya MissyHot BoorClebrity BlowjobsAlexis Grace Porn